TV-sarjaketju

  • 2 232 350
  • 9 862

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Täytyy muuten parin jakson perusteella todeta, että (nyt Suomessakin alkava) draamasarja The Affair oli täysin puskista ihan hemmetin laadukasta tekemistä!

Siis tyttöystävän kanssa katsotttiin pari jaksoa ja ennakko-odotukseni olivat ihan nollissa, mutta kyseessä onkin hyvin kirjoitettu, elämänmakuinen sarja! Älyttömän mielenkiintoisesti myös tarinaa kerrotaan kummankin pääosanesittäjän näkökulmasta, muistavat tapahtumat vähän eri tavoin jne. Aivan kuten oikeassa elämässä. Näistä oman parisuhteensa murentajista ei myöskään ole tehty hyviksiä, saati pahiksia, vaan vaikuttavat aidoilta ihmisiltä, inhimillisine virheineen.

Lisäbonuksena sarjassa on muutama mehukas rooli ja The Wiresta tutut "Jimmy" (pääosassa) ja etenkin "Rawls" (pääosan esittäjän appiukko, jolla samanlaista hyvää piilovittuilua ja suoraa vittuilua kuin Rawlsilla konsanaan) vetävät hienoa settiä.

Ja tietysti tapahtuu myös rikos......


Aion jatkaa sarjan katsomista, vaikuttaa hyvin tehdyltä, ei juosten kustulta. Minulle on nykyään todella tärkeää, että juoni vaikuttaa uskottavalta, sikäli mikäli kyseessä on draamasarja.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Syfyn tulevasta The Expanse scifi-sarjasta tuli uusi traileri ulos, melkein sama kuin aikaisempikin, joitain uusia kohtia näkyy kuitenkin. Samalla tuossa trailerissa ilmoitettiin myös milloin tuo sarja alkaa, valitettavasti tämä on vasta joulukuussa. Sen verran vakuuttuneita Syfyllä ollaan kuitenkin tästä sarjasta, että tilasivat jo toisen kauden vaikka ensimmäisen kauden alkuunkin on vielä useampi kuukausi. Kirjasarjan johon tämä sarja perustuu, uusin osa Nemesis Games julkaistaan ensi viikolla, jos jotakuta kiinnostaa.

Vielä hieman linkkiä tuohon uuteen traileriin:

The Expanse Trailer #2 - YouTube
(linkki vie youtubeen)
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Enpä ole tuota vielä jaksoakaan katsonut, mutta pitää nyt ainakin antaa mahdollisuus. Tuli vaan sellainen tunne vähän ennakkoon, että apinoidaan Twin Peaksia surutta. Saa nähdä.

Tuossa Ylellä paraikaa menevässä Fortitude sarjassa vasta Twin Peaksia apinoidaankin. Taidettiin markkinoidakin teemalla "Twin Peaks Islannissa". Asetelmassa ja hahmoissa paljon yhteistä Peaksiin, selkeimmin idyllinen pikkumesta kaukana maailman pahuudesta, ulkopuolinen hieman erikoinen tutkija sekä se, että se pahin pahuus taitaa löytyä kuitenkin ihan kotikulmilta. Itse olen tykännyt ja pidän tunnelmasta. Juonessa ollut toisaalta piirteitä, jotka voivat johtaa pahasti karillekin, saa nähdä.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuossa Ylellä paraikaa menevässä Fortitude sarjassa vasta Twin Peaksia apinoidaankin. Taidettiin markkinoidakin teemalla "Twin Peaks Islannissa". Asetelmassa ja hahmoissa paljon yhteistä Peaksiin, selkeimmin idyllinen pikkumesta kaukana maailman pahuudesta, ulkopuolinen hieman erikoinen tutkija sekä se, että se pahin pahuus taitaa löytyä kuitenkin ihan kotikulmilta. Itse olen tykännyt ja pidän tunnelmasta. Juonessa ollut toisaalta piirteitä, jotka voivat johtaa pahasti karillekin, saa nähdä.

Joku muukin siis katsoo Fortitudea. Itsekin tykkään ennen kaikkea tunnelmasta. Jostain syystä tahdon sekoittaa henkilöitä keskenään, enkä oikein aina muista kuka on kuka. Muuten ihan hyvä sarja. Ja upeat maisemat.

Varsinainen syy siihen, miksi poikkesin tähän ketjuun oli kuitenkin uusintana kakkosella keskiviikkoisin pyörivä kotimainen Kohta 18. Täällä keskustelu pyörii pitkälti ilmeisen laadukkaissa ulkomaisissa sarjoissa, joista itse en oikein tiedä mitään. Siksi en tiedä, onko tällaisia kotimaisia sarjoja täällä soveliasta hehkuttaa. Teen sen kuitenkin.

Tämä Kohta 18 -sarja kertoo viiden seitsemäntoistavuotiaan jampan elämästä täysikäisyyden kynnyksellä. Juhlimisesta, seurustelukuvioista, vanhempien sekoilusta ym. tavallisista asioista. Sarja on venytetty versio samannimisestä elokuvasta vuodelta 2012. Minä ainakin missasin tuon aivan täysin. Tämä pienen budjetin elokuva oli lukemani mukaan napannut Jussi-palkintoja ainakin Loirin ja Edelmannin tähdittämän tuotoksen nenän edestä, mikä ei ole mielestäni ollenkaan väärin.

Vaikka elokuva ja tämä sarja on pienellä budjetilla tehty, eivät ne siltä näytä. Eikä se taida olla oleellistakaan. Ohjaus on loistavaa, käsikirjoitus realistinen ja hauska. Näyttelijät hoitaa hommansa erinomaisesti, niin teinit kuin nimekkäät aikuisnäyttelijät. Hymyssä suin ja paikoitellen pala kurkussa (teini hoitaa päiväkoti-ikäistä pikkuveljeään kun äiti on juhlimassa) olen tätä katsonut. Loistava.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Joku muukin siis katsoo Fortitudea. I.


Tottakai... tapahtuu siis Huippuvuorilla, vaikkakin kuvattu Islannissa. Vähän välilä kuvausolosuhteet tekee tempposia, kun kässärissä puhutaan 30 asteen pakkasesta ja maassa on loskasta lunta ja kuljetaan huoletta takki auki jäätiköllä 20 asteen pakkasessa jne. näin talviolosuhdeongelmina.


Mutta siis hyvä tunnelma, hyvä casting ja mielenkiintoinen stoori tuntuu olevan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Josta tulikin mieleeni, että eikös Happy Valley ala Yleltä nyt. Aloin viikonloppuna katsoa sitä, vika jakso on vielä katsomatta ja todella hyvältä vaikuttaa, uskallan jo suositella.
Väijyin Happy Valleyn loppuun, ja pakko sanoa, että
ihan ei kantanut loppuun asti minusta. Viimeinen jakso, puolitoista oli aika tylsää ja lopun tapahtumat vähän kliseisiä ja epäuskottavia. Voi toki olla että kun sarjan alku ja keskivaiheet oli niin huumaavan hyviä, odotukset kasvoi liian suuriksi.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Outlander - Matkantekijä | Yle TV1 | yle.fi

YLElläkin on alkanut Outlander - Matkantekijä tv-sarja. Itse odotan vielä kauden vikaa jaksoa niin tulee sitten katsottua loput katsomattomat jaksot putkeen. Tyylilaji on historiallinen draama joten niille joille tämä genre aiheuttaa näppylöitä niin älkööt vaivautuko. Meille muille hyvä sarja jota suosittelen taas kerran lämpimästi.

-Tinke
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime aikoina olen katsellut sarjaa Orphan Black Netflixiltä. Olen katsonut kaksi tuotantokautta ja taidan katsoa kolmannenkin. Sarja ei mielestäni ole erityisen koukuttava, se on jopa liian vaikeaselkoinen väliin mutta laajasta tarjonnasta en ole löytänyt muutakaan jota ehdottomasti mieleni tekisi seurata.

Orphan Blackissä on kuitenkin puolensa, siinä on muutamia mielenkiintoisia hahmoja ja kyllähän tuota Tatiana Maslanyta katselee ihan mielellään. Kuitenkaan se että miten saavat Maslanyn esittämään samaan aikaan vaikka neljää eri ruudussa näkyvää hahmoa, se tuskin on nykytekniikoilla mikään juttu jota laajemmin ihmeteltäisiin. Veikkaisin tollaisen tekemisen olevan ihan piece of cake vaikkakaan en tiedä miten se tehdään.

Lisäksi seuraan sarjoja mieluummin Netflixiltä kuin vaikka Ylen Areenalta koska 3G-netilläni Netflix toimii huomattavasti paremmin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pitää odotella vielä tovi Vikingsin ja GoT:n uusia kausia, kun vaimo tahtoo ne katsella myös ja hänen lomansa alkaa vasta vajaan kuukauden päästä. Jotain semi-aivotonta mäiskettä olisi kuitenkin kiva katsella tässä loman ratoksi. Kirjaa sitten ennen unia lueskelen. Neteflix nyt lähinnä on käytössä, HBO:n tilaan vasta heinäkuuksi. Areenassakin on toki jotain. Daredevil oli hyvä, Marco Polo menetteli, TWD, Vikings ja GoT ovat huippuja, Spartacus oli ok, eli enemmän olen viime aikoina tykästynyt tuollaisiin historiafantasiatoimintameininkiin. Katsomatta on mm. Downtown Abbey ja Madmen, noista saattaisin ehkäpäti pitää, mutta en tiedä, jaksanko keskittyä mihinkään erityisen laadukkaaseen ja pitkän juonen kehkeytymiseen nyt, kun tässä yritän opiskellakin kesäkuussa. Eli onko mulla jäänyt jotain mäiskettä huomioimatta, suosituksia?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
HBO:lla Silicon Valley on mielestäni nokkela ja hauska sarja. Täytyy suositella. Täällä minulle aikaisemmin suositeltu Vikings oli kyllä erinomainen! Meni mielestäni ihan GOT:n tasolle.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minkäslainen tuo tänään Yleltä alkava HBO:n The Leftovers on? Kukaan katsonut?

Katoin ekan jakson ja loput nauhalle. Todella rasittavasti vain tulee kellonaikojen puolesta. Vähän sellanen harmaa ja hämärä sarja, outo, mutta aion kyllä katsoa loput jahka kerkiän. Lost- sarjan pääkäsikirjoittajalta, joten toivottavasti on erilainen loppu kun Lostissa ja hommat selviää. Suutun verisesti kun sarjat jää ilman vastauksia.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
HBO:lla Silicon Valley on mielestäni nokkela ja hauska sarja.

On todella laadukas komedia. Mike Judge on aina tehnyt hyvaa tavaraa.

This guy fucks!
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olenkin nyt erikoistunut pläräämään läpi Suomessa alkavat sarjat. Viimeksi Happy Valley, ja nyt tuli katsottua Murder In The First (Ensimmäisen asteen murha tjsp). Pähkinänkuoressa, sarja on kuin seitsemäntuntiseksi venytetty Kova Laki: Erikoisyksikkö -sarjan yksi jakso. Hahmojen kehitys on ihan perseestä, tai niitä ei kehitetä, vaan yht'äkkiä hahmot vain tekevät jotain jota olisi pitänyt pohjustaa, niinkuin taustatarinat olisi leikattu pois. Näyttelijäntyökin on aika kökköä ja epäuskottavaa ja juonikin ihan tusinaa, L&O SVU:ssa sama on nähty n 300 kertaa, paremmin kirjoitettuna ja näyteltynä. Ei ole Bochcolla oikein osunut viime vuosikymmeninä.
Ei jatkoon, paitsi että ilmeisesti jatkoa on tulossa ja ihmeen hyvät arvostelut saanut kuitenkin, ja kun toinen kesän uutuusarja Salaisuuksia ja Valheita (Sercet and Lies varmaan) ei ollut saanut edes niitä, niin sitä en todellakaan ole katsomassa.
 

jacques pain

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Dosty Dostal
Yle Teema näyttää alkuperäisen 60-luvun Batman-sarjan alusta asti, jaksoja tulee joka päivä kello 20. Onhan tämä sarja paikotellen hyvinkin legendaarista settiä, varsinkin nyt vähän vanhempana oppii arvostamaan sarjan camp-huumoria, mikä ei lapsena ihan tarttunut vielä vhs:ltä katsoessa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, kovaa menoa on tuo kuuskytluvun Batman. Junnuna tuli katseltua muistaakseni Sky Channelilta tuota joskus 80-luvulla. Huikeita kohtauksia ja innovaatioita, eilen esim. esiversio internetistä oli käytössä, kun Barman otti autotietokoneellaan yhteyden lepakkoluolan päätietokoneeseen, joka haki jotain dataa poliisilta, muistaakseni.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yle Teema näyttää alkuperäisen 60-luvun Batman-sarjan alusta asti, jaksoja tulee joka päivä kello 20. Onhan tämä sarja paikotellen hyvinkin legendaarista settiä, varsinkin nyt vähän vanhempana oppii arvostamaan sarjan camp-huumoria, mikä ei lapsena ihan tarttunut vielä vhs:ltä katsoessa.


Onks tää se missä nyrkiniskun aikaan tuli se pinkki Kaboom TSUIH!! siihen sensuroituna? Tällänen tuli joskus 90-luvulla TV:stä koulun jälkeen.
 

jacques pain

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Dosty Dostal
Onks tää se missä nyrkiniskun aikaan tuli se pinkki Kaboom TSUIH!! siihen sensuroituna? Tällänen tuli joskus 90-luvulla TV:stä koulun jälkeen.

Juurikin se, vähän surfrockia taustalle ja kelmejä nenään! Muistan sarjasta kohdan, jossa Batman maksoi parkkimaksun ennen menoa sisään poliisitalolle. En tiedä oisko onnistunut tältä uusimmalta Batmanilta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
On tuo huikea sarja, Teema aloitti maanantaina räväkästi episodilla missä Batman huumattiin ja näytti diskomuuvseja yökerhossa. Cult-arvo on mieletön ja tätä katsoo muutenkin ihan mielellään, ei tätä ole voitu tehdä tuolloinkaan tosissaan, ainakin siltä se näyttää aikuisen silmiin.

_
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mä taas katson Batmania hieman suruissani, koska otin sen niin tosissani aikoinaan. Batman leikkiautossani oli johdollinen patteriohjaus ja se oli ehdoton suosikkileluni pitkän aikaa. Minneköhän sekin hävisi. Sitten oli niitä kuvia, joita liotettiin ensin vedessä, jotta joku kuva sarjasta ilmestyi niihin. Those were the days.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mad Men katsottu vihoviimeiseen jaksoon asti. Heti tuli olo että pitäisi aloittaa koko sarja alusta uudelleen katsomaan, varmasti avautuisi moni asia ja viittaus uudella tavalla uusintakierroksella. Ehdoton kaikkien aikojen Top-10 sarja jo nyt.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Nyt on Battlestar Galacticaa katsottu pian kaksi tuotantokautta. Kyllä sarja hehkutuksen arvoinen on. Mukaansatempaava juoni ja koko ajan odottaa mitä Cylonit ovat seuraavaksi keksineet.

Ehkä pientä miinusta siitä, että ainakaan toistaiseksi cylonit eivät ole vakuuttaneet pelottavina vihollisina. Kömpelöitä peltiukkoja, vähän kuin Falling Skies:ssa. Aivan samanlaista pelkoa ei ole pystytty luomaan mitä esimerkiksi Walking Deadissa. Hieman tökeröä ovat myös erikoistehosteet tässä, mutta toisaalta tarinassa on sarjan vahvuus.

Katsotaan loppuun ja arvioidaan sitten tarkemmin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mä taas katson Batmania hieman suruissani, koska otin sen niin tosissani aikoinaan.
Tää oli kanssa muksuna lempisarjoja ja silloin sitä katteli tosissan. Nyt taas osaa nauttia tosta camp huumoripuolesta ja sarja on iskenyt meikäläiseen "POW" uudestaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös