The Underground Railroad
fantasiahistoriallinen draama Apple+:lla. Underground Railroad oli siis aikanaan verkosto, joka salakuljetti vapauteen haluavia orjia etelävaltioista pohjoisvaltioihin 1800 –luvun puolenvälin teinoilla. Tässä sarjassa toi metaforallinen rautatie on oikeasti tunnelissa kulkeva rautatie.
Tosin ei sitä paljoa käytetä, suurin osa siirtymistä silti tapahtuu ihan maatapitkin matkustaen. Sarja perustuu Pulitzer -voittaja kirjaan ja varmaan tärkeä mustien historian käsittelyyn.. mutta kun siitä ihan oikeasta orjuudesta olisi ammennettavaa aika hemmetisti, oikeista julmuuksista, oikeasta rasistisesta kohtelusta jne. niin tällanen metaforallinen kerronta, jossa julmuudet on keksittyjä.. jaa a.
Barry Jenkins ohjaama sarja on välillä hemmetin hidas ja välillä todella nopea. Väkivalta on purskahduksia, ja ne toimii sinänsä hyvin, mutta kuten todettua, ois sitä oikeeta materiaaliakin olemassa. Visuaalisesti hyvin elokuvamainen, välillä aivan maagisen hienoja kuvauksia, välillä todella synkkää ja vakavaa, välillä aurinkoisia viinitarhoja... ja Cora kärsivän ilmeensä kanssa toistuu ja toistuu…
Ja kun parivuotta sitten tuli Harriet leffa, orja, joka oikeata Undeground Railroadia pitkin pakeni ja alkoi organisoimaan orjien siirtoa etelästä pohjoseen.. oli huomattavasti parempi kuin tämä
Täällä on jo arvostelu ollutkin
The Morning Show 2. kausi
Ei kyllä yllä ensimmäisen tasolle, vaikka toki laatutyötä tämäkin. Rodullistamiskysymykset on esitetty aika räikeessä/yksinkertasteussa valossa vrt. MeToo asiat. Samoin Anistonin jatkuva paniikki-itkuinen olemus alkoi kyllä tympiä. Toisaalta Witherspoonille ei oltu kirjoitettu läheskään yhtä mielenkiintoista hahmotarinaa kuin ekalla kaudella, tää lesposuhde on päälleliimattu ja kanavajohtaja Ellisonin romanttinen kaipuu on ainakin näyttelijätyön osalta täsyin epäuskottava.. Carell oli vähästä ruutuajastaan huolimatta keskiössä ja tälle olikin kirjoitettu kiinnostavin tarinankaari. Mutta oikeestaan tän kauden hahmoksi nousee Chip, Anistonin hahmon tuottaja.
The Expanse
Tästä laitoinkin jo Amazon ketjuun, mutta kuulunee tänne
Olipa hyvä päätös Expanselle. Kaikki oleellinen solmittiin yhteen ja kaikki jotka piti jättää auki, jätettiin.
Tarina oli niin sanotusti kokonainen ja päähenkilöt saavutti tasaisen pisteen tarinoissaan. Huippuhyvä avaruussarja, ehkä kaikkien aikojien paras.
Kolme kirjaahan viä ois, saas nähdä mitä niiden kanssa tehdään. 6 kirjaahan oli alkuperänen suunnitelmakin sarjalle. Toki sarjaan otetiin toi Strange Dogs novelli mukaan ja voishan se Spinffo liittyä Laconiaan… toivotaan
Hauska knoppi, joiusta huomasin Ackbari, G(ial) nimen jaksoa kattoessa (Star Wars hahmo, joka huutaa sen ”i’ts a trap”), ja sit kun palasin tähän, niin olihan toki tarkoituksella tehty.. se iskujoukko, joka lähti Roc:lta oli nimetty kyllä hienosti.
Ripley, E : Vasquez J : Hicks, D : Hudson, W: eli Aliens
Bowman, D: Space Odyssey 2001
Idaho, D: Dyyni
Deckard, D: Blade Runner
O’Neal, J: Stargate
Rico, J : Starship Troopers
Connor, S : Terminator
Riker, W: Star Trek
Quaid, D: Total Recall
Rogan, A :The Last Starfighter
Nesmith, J : Galaxy Quest
Cooper, J: Interstellar
Anderton, J: Minority Report
Banks, L: Arrival
Flynn, K: Tron
Neary, R: Close Encounters Of The Third Kind
Thrace, K: Battlestar Galactica
Stone. R: Gravity
Pari pelihahmoa:
Buck, E – Halo
Shepard, C : Mass Effect
Asimov kirjasarjasta Starr, L
ja sit scifikirjailija ja sarjiskirjottaja Shaenon K. Garrity (Narbonic aja Skinhorse)
Britannia 3. kausi
Hajanainen, epäselvä ja kummallinen. Jäsentyi vasta loppua kohden johonkin järkevään muotoon. Toki Cait (Eleanor Worthington-Cox) oli keskeisenä hahmona hyvä, mutta tää uskonnollinen juoni kristinuskon ja Britannian druidiuskon välillä oli kylä vähän hölmö. Varsinkin kun ikään kuin Druidit ois ennustanu tän, ja jessevainaan tappanutta keihästä niikun odotetiin. Sen verran sekametelisopaksi on sarja mennyt, että epäilen ettei neljättä kautta kyllä tule.
Ruutu+:sta huomasin aikanaan sivuuttamani sarjan
Gunpowder
Aika kuivakka historiallinen tarina ruutisalaliitosta. Aihe on toki briteissä niin tuttu, että mitään lisädramatisointia ei varmaan uskallettu tehdä, mutta kolme jaksoa olisi ollut helppo typistää yhdeksi leffaksi imo. No merkittävä tapaushan toi oli, ja edelleen englannissa (ja Kanadassa, Uuudessa seelannissa ja EteläafrikassA) vietään Guy Fawkes päivää ilotulitteineen ja miehen kasvomaski on aikas tunnettu edelleen, kun se on Anonymous-aktivistiryhmän käyttämä naamari (ju nou, kuten V for Vendetta leffassa)