TV-sarja: Salatut elämät

  • 7 892 844
  • 24 761

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Ismo on ehtinyt elämänsä aikana toimia monessa ammatissa ja kokeillut kestävyyttään monella eri alalla. Hän aloitti mainosalalla ja menestyi kekseliäiden ideoidensa ansiosta. Tämän rohkaisemana Ismo erosi työpaikastaan ja muutti Helsinkiin. Hän avasi Ismon valinta -pikkukaupan ja alkoi yksityisyrittäjäksi.
.....
Ismon valinta oli kulmakauppa, jonka Ismo perusti muutettuaan Pihlajakadulle.
- Ismo Laitela – Wikipedia

Ismon lasten Miian ja Kallen äiti, Liisa, kuoli rintasyöpään vuosia sitten. Samoihin aikoihin Ismo hylkäsi mainosalan ja ryhtyi kauppiaaksi.
- Ismo Laitela (Esko Kovero) - Ohjelmat - MTV.fi

Tämän parempia todisteita en löytänyt väitteilleni, ja Wikipedia nyt on aina Wikipedia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ohjelmasarjamme "Salkkareiden kootut yhteentörmäykset" sai jatkoa, kun suutelevat Aki ja Peppi saivat seurakseen myöskin suudelleet Sergein ja Mariannan. Voin jo nyt kuvitella seuraavan jakson alun; Peppi ja Sergei huutavat toisilleen sen minkä kerkiävät ja Marianna ja Aki heittävät muutaman välikommentin.

No, olihan tämäniltaisessa epistolassa jotain hyvääkin, kun Kalle ja Ismo herättivät(tosin eivät Miian kohtalosta vielä puhuneet) KrisLiisan nykyaikaan. Melko vaivaannuttavahan tuo kuvio on ollut, joskohan nyt alettaisiin päästä eteenpäin?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Wikipedia muuten tietää kertoa, että Miian koko nimi oli Miia Kristiina Laitela. Mä ihan kovasti paljon toivon että tuo nyt ei ole mikään käsikirjoittajien piiloviesti yhtään mihinkään, mutta kunhan nyt vaan kiinnitin huomiota asiaan.
 

Ralph

Jäsen
Wikipedia muuten tietää kertoa, että Miian koko nimi oli Miia Kristiina Laitela. Mä ihan kovasti paljon toivon että tuo nyt ei ole mikään käsikirjoittajien piiloviesti yhtään mihinkään, mutta kunhan nyt vaan kiinnitin huomiota asiaan.
Eiköhän tuo ole vain sattumaa. Onhan veljensäkin Kalle Juhani Laitela, mutta ei hän ikinä paljastunut Routakedon yllätyslapseksi. Hyvä bongaus toki, mutta sattumaksi uskon.

Ihmeen kauan Liisalla/Kristiinalla kesti tajuta, ettei kaikki ole hänen yläkerrassaan kunnolla. Sairaalassa hänelle sanottiin jo, että on menettänyt muistinsa. Ei uskonut, mutta oli kuitenkin salaa ihmetellyt kännyköitä, autoja ja muita.
 
On tosiaan tiedettävä ja ymmärrettävä mitä tekee, jos tällaiseen formaattiin hyppää mukaan. Tällaisten päivittäisdraamojen, tai saippuasarjojen kuten myös niin leikkisästi usein sanotaan, koko pohja on nimenomaan siinä ettei isoissakaan rooleissa käytännössä ole montaakaan oikeaa ammattinäyttelijää, vaan koekuvausten kautta tulleita ihan jotain random tyyppejä (se on sitten eri asia, tuleeko esimerkiksi jostakusta ammattilainen jossain myöhemmässä vaiheessa). Tämä korostuu etenkin nuorten kohdalla, jotka tulevat käytännössä ilman mitään pohjaa, mutta myös aikuisrooleissa. LiisaKristiinan esittäjä ei esimerkiksi ole mitään kummempaa, kuin ihan tavallinen kirkkonummelainen harrastajanäyttelijä. Eli se oma suhde julkisuuteen ja omaan yksityisyyteen kannattaa tosiaan pohtia valmiiksi, jos isoa roolia tällaisessa formaatissa lähtee hakemaan, sillä fanitus saa tosiaan huimia piirteitä kuten J Hotti yllä mainitsee. Äärimmäisen esimerkki Salkkarien osalta on varmasti Esko Kovero, joka jo muutama vuosi sitten puheli jossain lehtijutussa, että hän ei ole enää hän, vaan hän on Ismo Laitela. Ihan normaalin oloiset ihmiset suhtautuvat häneen kadulla Ismo Laitelana, koska hahmo vain elää ja näyttelijä katoaa sinne jonnekin. Tämä nyt on toki ääriesimerkki, koska hän on ainoana sarjan historiassa ollut koko ajan mukana..

Itse en lähtisi tällaiseen formaattiin mistään hinnasta
Muistaakseni Peli-Ismo sai aika paljon jaxuhaleja. Silloin Kentsun kuoleman aikoihin oli myös hauskaa ku porukka vei sinne sen turmapaikalle kynttilöitä ja kukkia. :--D

Mutta joo, ihan mahtavaa kämppiähän tämä Salkkarit nykyään on. Jaksoakaan en jättäisi väliin. Tarpeeksi kieli poskella kun tätä osaa katsoa, niin ihan Suomen parasta viihdettä. Huomaa, että käsikirjoittajatkin ovat luovuttaneet jo ajat sitten ja alkaneet ihan kunnolla perseilemään. 5/5
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Huomaa, että käsikirjoittajatkin ovat luovuttaneet jo ajat sitten ja alkaneet ihan kunnolla perseilemään. 5/5
Milloinkahan tämä muuten tapahtui noin niinku lopullisesti? Välillä tulee aina mietittyä sitä että missä vaiheessa homma siirtyi siitä suht asiallisesta draamasta tämän nykyisen camp huumorin puolelle, että missä se raja menee. Itsellä jotekin sellainen kutina että kun Kentsut ja Saulit vaihtuivat näihin Joonataniin ja muihin silloisiin teineihin (tosin näissäkin varmaan useamman vuoden väli), niin sen jälkeen homma alkoi lähtemään lapasesta. Joonatanin paidan vaihtuminen kesken kohtauksen oli aikanaan sellainen suht kova veto.

Kuolleista heräämiset eivät sinänsä ole olleet kuin se kirsikka kakun päälle, kyllähän se raja meni jo varmasti aiemmin yli ja näitä sitten vielä vähän venyteltiin. Mutta en valita, kyllähän tällainen hömppä on ihan hauskaa viihdettä. En tosin tiedä miten siihen voisi suhtautua jos Miia olisikin elossa, siitä kun on kuitenkin yritetty tehdä jotenkin pyhää asiaa... Toisaalta niin piti olla kyllä Liisa Laitelankin pyhä, tuo Ismon suuri rakkaus, mutta niin vain sieltä tuotiin joku vitun Kristiina Pohjonen takaisin.
 

Ralph

Jäsen
Nuo hahmojen iät kun eivät ole niin tarkkaa hommaa Salkkareissa, niin tulipa yksi erikoinen vaihtoehto mieleen. Olen ihmetellyt, että kuka on Alissan äiti ja kun täällä pelätään Miian paluuta, niin siinä on hyvä yhdistää nämä kaksi. Eli Aki on käynyt panemassa Miian paksuksi, joka ei ole uskaltanut kertoa asiaa väkivaltaiselle Ismolle, joten on lavastanut kuolemansa, onhan hän sen taidon saanut äidinmaidossaan.

Iät eivät tietenkään täsmää, koska Miia lähti Salkkareista 14 vuotta sitten. Mutta syntyihän Onnikin paljon Miian lähdön jälkeen ja Onni taitaa olla Alissan ikäinen, joten mikäs siinä. Tosiaan, ei ne iät ole niin tarkkoja. Jos olisivat, Alissan pitäisi olla syntynyt jo ennen ensimmäisiä jaksoja.

Siinä vasta kauden päätös. Ismo saa tietää, että hänen lapsensa onkin elossa ja hänellä on lapsenlapsi, jonka isä on Aki. Ismohan siinä sekoaisi lopullisesti.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Siinä vasta kauden päätös. Ismo saa tietää, että hänen lapsensa onkin elossa ja hänellä on lapsenlapsi, jonka isä on Aki. Ismohan siinä sekoaisi lopullisesti.

Ja salkkarien älykkötiimin johdosta kohta Ismo ja Aki jo saunoisi. Ismo olisi unohtanut kaiken kisman kuin ihmeen kaupalla ja vannoo ikuiseen ystävyyteen. Kehuu myös Akia hienoksi ihmiseksi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Välillä tulee aina mietittyä sitä että missä vaiheessa homma siirtyi siitä suht asiallisesta draamasta tämän nykyisen camp huumorin puolelle, että missä se raja menee. Itsellä jotekin sellainen kutina että kun Kentsut ja Saulit vaihtuivat näihin Joonataniin ja muihin silloisiin teineihin
Tätä mäkin veikkaisin. Jakaisin Salkkarit ehkä kolmeen eri vaiheeseen. Ensimmäisenä oli tämä todellinen kultakausi, eli Sakut, Miiat ja kumppanit. Sitten sen jälkeen oltiin jonkin aikaa vielä ihan ok vedossa, kun Roosat ja muut saapuivat Pihlajakadulle, mutta onhan tämä loppu nyt aivan käsittämätöntä schaibaa. Turbokiihdytetyllä vauhdilla tulee aivan uskomattomia juonenkäänteitä lentokoneonnettomuuksineen muineen, mitkä on vain pakko saada mahtumaan sarjaan. Kotikatu vaikka sitäkin tehtiin ihan hiton kauaa, kulki kuitenkin draamallisesti suht uskottavasti eteenpäin. Sarjan alkuvaiheiden ainoa epäuskottava juonenpiirre liittyi niihin identtisiin teinikaksosiin, jotka isukin rahoilla muka ostivat asunnon ja asettuivat siihen asumaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kotikatu vaikka sitäkin tehtiin ihan hiton kauaa, kulki kuitenkin draamallisesti suht uskottavasti eteenpäin. Sarjan alkuvaiheiden ainoa epäuskottava juonenpiirre liittyi niihin identtisiin teinikaksosiin, jotka isukin rahoilla muka ostivat asunnon ja asettuivat siihen asumaan.
Toki näinkin, mutta toisaalta Kotikatu on vähän epäreilu verrokki kahdestakin syystä. Ensinnäkin kyseessä on isomman budjetin sarja ammattinäyttelijöineen ja muine vastaavine asioineen, ja toisekseen kyseessä oli viikottaissarja* siinä missä Salkkarit tulee joka (arki)päivä. Siellä kuitenkin oli aikaa tehdäkin huomattavasti laadukkaampaa jälkeä noin niinku draaman puolesta, kun kuvaustahti ei ollut ihan järjetön. En tiedä miten paljon Salkkareita kuvataan nykyään päivässä, mutta ainakin joskus kymmenisen vuotta sitten kuvaustahti oli neljä jaksoa päivässä. Kotikadun yhden jakson valmistelu oli varmasti paljon pidemiaikainen homma.

* Loppuaikoinahan Kotikatu tuli kaksi kertaa viikossa, mutta silloinkin kyseessä oli tavallaan yksi jakso joka oli vain jaettu kahteen puolen tunnin pätkään torstaille ja perjantaille. Syynä tähän muuten varmaan ainakin osittain oli sekin, että ennen tuli torstaisin se yksi jakso alkaen klo 19.45, mikä taas on päällekkäin Salkkareiden kanssa. Myöhemmin siirryttiin kahteen puolen tunnin jaksoon alkaen klo 20.00, mikä ei mene niin ristiin enää. Toki kyllähän Maikkarikin taisi vähän tätä kikkailua harrastaa ja jossain vaiheessa Salkkarit kesti 19.35-20.05, eli juuri näppärästi vähän yli Kotikadun alkamisen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En tiedä miten paljon Salkkareita kuvataan nykyään päivässä, mutta ainakin joskus kymmenisen vuotta sitten kuvaustahti oli neljä jaksoa päivässä.

Mistä moinen tieto? Tuotanto on kokopäivähommaa yli puolet vuodesta. Jos tahti olisi 20 jaksoa viikossa, niin jaksoja olisi vuosiksi eteenpäin valmiina. Niinhän ei kuitenkaan ole vaan jaksot näytetään noin puoli vuotta kuvaamisen jälkeen.

Neljä jaksoa viikossa voisi ollakin aika lähellä se tahti.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mistä moinen tieto? Tuotanto on kokopäivähommaa yli puolet vuodesta. Jos tahti olisi 20 jaksoa viikossa, niin jaksoja olisi vuosiksi eteenpäin valmiina. Niinhän ei kuitenkaan ole vaan jaksot näytetään noin puoli vuotta kuvaamisen jälkeen.
Tuttuni (tai no oikeastaan isoveljeni ystävä mutta tunnen itsekin ko. henkilön) oli aikanaan tuotantoyhtiössä töissä, ja sieltä tämä tieto. Ja lisäksi nyt olis siis kyse ainoastaan kuvauksesta, kannattaa muistaa että yhden jakson valmistelu leikkauksineen ja muine editointeineen kestää kauemmin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tällä nyt varmistettiin, että Miia ei sentään ainakaan ole palaamassa. Muuten venkoilulle ei kuitenkaan taida olla näkymässä loppua kuten ei myöskään Ulla & Gunnar -vääntöön.

Ei ole mitään sellaista menossa mistä kliffin saisi.
 

Ralph

Jäsen
Tällä nyt varmistettiin, että Miia ei sentään ainakaan ole palaamassa.
Mistä tämä johtopäätös vai onko sulla jotain tietoa, joka kannattaisi laittaa mielummin spoilereihin?

Ei se Krisliisa varmastikaan Miia oikeasti siellä kaupassa nähnyt, mutta ei se sitä estä, etteikö Miia voisi putkahtaa parin viikon päästä jostain kolosta esiin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mistä tämä johtopäätös vai onko sulla jotain tietoa, joka kannattaisi laittaa mielummin spoilereihin?

Ei se Krisliisa varmastikaan Miia oikeasti siellä kaupassa nähnyt, mutta ei se sitä estä, etteikö Miia voisi putkahtaa parin viikon päästä jostain kolosta esiin.

Ei tokikaan ole spoilereita, mutta juurikaan Miia ei missään tapauksessa tuolla kaupassa ainakaan ole, niin en usko putkahtavan mistään esiin muutenkaan. Juuri sellaista tässä halutaan antaa ymmärtää, että se olisi mahdollista, niin siksi sitä ei lopulta tapahdu.

Se olisi kaikkien aikojen katastrofi, jos kliffissä Kristiinalle olisi juuri kerrottu Miian kuolemasta, koko perhe joisi kakkukahveja ja sitten ovikello soisi. Miia...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ilmeisesti henkilöt Salkkareissa on täysin irrallisia yksiköitä. Miakin käy sairaalassa (tai näin ainakin tosielämässä luulisi käyvän) syöpähoidoissa, mutta Ismo ei koskaan olisi mukana, tai muuten tietoinen hoitosuunnitelmasta. Ei mutta, sarjassahan on vain yksi lääkäri, joka on käytännössä koko Pihlajakadun omalääkäri. Helppoahan se on silloin jallittaa samaa miestä kahdesti vale-syöpädiagnoosilla.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Ja tuo Kallen ja Ismon kiista totuuksien kertomisesta. Kallehan ei voinut vetää lääkäri-korttia taskusta.

Kaksi viikkoa olin sarjaa katsomatta, näköjään olisi kannattanut jatkaa pidempään. Tuohonkin kun syy oli, että läheinen makasi sairaalassa, ei ollut perheensä kanssa muistin menettäneenä.

Edelleen vertaisin sarjaa lähinnä Kauniit ja rohkeat -idiotismiin. Siinä hieman samaan tyyliin kaikki sarjan hahmot jotenkin liittyvät toisiinsa. Jokin juoni pyörii puoli vuotta. Teini-iältäni muistan jopa tuon saman, että koko Los Angelesista löytyi yksi lääkäri (okei, taisi olla kaksi).
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Gunnar haluaa niin kovasti löytää Ullan, niin miksei hän yksinkertaisesti mene Amandaan tapaamaan Jannea, kun hän kerran tietää että Janne on siellä töissä ja tuntee Ullan.
 

Ralph

Jäsen
Kohta on varmaan koko Pihlajakadun jengi ostarilla etsimässä jotakuta.
Krisliisa kertoi, että näki ostoskeskuksessa (vissiin Kamppi) Miian ja Ismo päättää mennä samana päivänä etsimään tätä samasta paikasta. Mikä on todennäköisyys, että Kampin kokoisesta paikasta löytää tuntomerkeillä "kaukaa Miian näköinen" jonkun asiakkaan uudestaan seuraavana päivänä? Salkkareissa toki joku 95%, mutta oikeasti.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kannattaa muuten selailla varovasti Iltalehteä.

Spoilailee aika mukavasti.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös