Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kyllähän tämä sitten oli tässä. Eipähän tarvitse näillä näkymin enää Kupittaalla käydä tai Elisa viihteeseen rahaa satsata. Meni sitten kaikki uskottavuus kertaheitolla.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No, niin. Sitten voitaisiin vihdoin myös julkaista sellainen lausuma, että tuton rahkeet eivät liigaan riitä ja keskitytään vain tuohon kasvattajan rooliin. Paskanjauhanta voitaneen siis lopettaa.
Kortti on taskussa, niin käyn tämän kauden kupittaalla aika normisti. Jos sitä mestaruutta ja nousua ei tule, niin siihen päättyi monikymmenvuotinen Tuton kannatus. Tällä sopimuksella se liigassa pelaaminen tuntuu vaan yhtä mahdolliselta kuin 7 oikein lotossa. Morjens!!
 
Karsintasarja takaisin!

TIKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvää yötä. Kaikki tarinat näköjään lopuu aikanaan. Kyllä nyt on kusetettu olo. Olisi mielenkiintoista kuulla Ikan kommentti asiasta. Tiesiköhän Pärssinen mitä tuleman pitää kun teki sopimuksen? Entä Tuke ja Keni kun tekivät pitkät jatkopahvit? Näihin kysymyksiin voisi varmaan saada vastaukset ensi perjantaina ennen peliä vaparissa. Itse en paikalle mene. Ei jaksa enää. Kiitos ja näkemiin!
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oadie sanoi:
RIP TUTO HOCKEY! Farmihan sieltä taisi putkahtaa vai ymmärtääkö joku muu alla olevan uutisen toisin?
IL taitaa ilmeisesti ymmärtää toisin:

http://www.iltalehti.fi/smliiga/2014102918792467_sm.shtml

Kyllähän fakta on, että koko Mestis on jo pitkään ollut pikemminkin kehitysväylä nuorille pelaajille kuin mahdollisuus nousta "pelaamalla" Liigaan. Aika näyttää minkälainen tämä sopimus on ja tuleeko pelaajaliikenteestä "farmin" tapaista, vai tasaisemmin molempia osapuolia ja pelaajia hyödyttävää? Oikein hoidettuna tämä voi olla TuTolle hyväksikin ja jopa tukea seuran Liigaan nousua. Ikävintä lienee näin kannattajan näkökulmasta on pärjäämään rupeavien pelaajien nopea menetys naapuriin. Nykyisessä tiukassa taloudellisessa tilanteessa mielestäni kuitenkin on järkevää jollain tasolla tämä kortti katsoa. Lisäksi TPS on investoinut sen verran kovin tämän vuoden ryhmäänsä, että kenties aika mielenkiintoisiakin pelaajia on mahdollisuus nähdä TuTossa. Esim. Nummelinin vierailu olisi kova sana, vaikka olisi vain yhden pelin.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Jos seura ei selkeästi kerro, että tavoitteena on nousu Sm -liigaan niin silloin tämä kausi on viimeinen kun raahaudun Marli Areenalle. Siirryn seuraamaan naisten lentopalloa. Paras olisi jos Tepsi siirtyisi KHL :ään ja Tuto ottaisi Tepsin paikan liigasta. Intiaanit voisi sitten nousta Mestikseen.
 
Sarjat auki. Liigan neljä viimeistä kohtaa Mestiksen neljä parasta. Karsinnan neljä parasta saa liigapaikan!

toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
Seison ammatikseni arkun päässä puhumassa. Tässä puheeni nyt:

Hyvät kannattajat. Meitä on kohdannut suru, kun olette menettäneet läheisen kiekkoseuran. Olemme nyt kokoontuneet saattamaan TUTO Hockeyn (os. Turun Toverit) hautaan. Ajattelemme seuraa ja sen kehityskaarta. Muistamme kaikkea sitä hyvää ja riemastuttavaa, mitä sen kautta olemme saaneet. Kiitollisuus ja syvä pettymys täyttää meidän sydämemme.

Luoja antoi, herrat ottivat.Luoja! Anna meille voimaa TuTon äkillisen kuoleman edessä.

Aamen!


Edesmennyttä lämmöllä muistaen

Uskollinen kannattaja
 
"Edellinen valmentaja rakasti pelaajia, sitä edellinen vihasi ja vielä sitä edellinen rakasti itseään. Katsotaan, millainen tästä tulee, täräytti TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola, joka viittasi Elomoon, Ismo Lehkoseen sekä Juhani Tammiseen."

Jatkoaika 25.9.2019

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos seura ei selkeästi kerro, että tavoitteena on nousu Sm -liigaan niin silloin tämä kausi on viimeinen kun raahaudun Marli Areenalle.
No, eihän ne voi selkeästi näin sanoa. Miksikö? Siksi, että silloin kupittaalla olisi 400 katsojaa. Nyt täytyy jotain illuusiota pitää yllä, jotta se 1000+ kävisi katsomossa ja toiminta ylipäätänsä on mahdollista.
Täytyy nyt katsoa miten tämä kehittyy, voi olla hyväkin juttu sarjasijoitusta ajatellen. Mutta tuohon liiganousuun en enää usko, kuin ainoastaan siinä tapauksessa, että tps häipyy itään tai jonnekin kauas.
 
Karsintasarja takaisin!

Oadie

Jäsen
IL taitaa ilmeisesti ymmärtää toisin:

http://www.iltalehti.fi/smliiga/2014102918792467_sm.shtml

Kyllähän fakta on, että koko Mestis on jo pitkään ollut pikemminkin kehitysväylä nuorille pelaajille kuin mahdollisuus nousta "pelaamalla" Liigaan. Aika näyttää minkälainen tämä sopimus on ja tuleeko pelaajaliikenteestä "farmin" tapaista, vai tasaisemmin molempia osapuolia ja pelaajia hyödyttävää? Oikein hoidettuna tämä voi olla TuTolle hyväksikin ja jopa tukea seuran Liigaan nousua.
Vuori kertoo jutussa sen olennaisen. Jos esim. Lindsten vetää 5 peliä TUTO:ssa, kun omat äijät vetää popparia niin miksi tuota hommaa kutsutaan? Vittasmäki kävi yhden matsin vetämässä jotta pääsee liigakuntoon samalla kun oma äijä popparimuki kädessä. Miksi tällaista kutsutaan? Perjantaina varmaan saadaan lisää esimakua tästä turkulaista kiekkoa edistävästä toiminnasta. Ehkä niitä TUTO:n sopimuspelaajia pitää mennä sitten Kaarinaan katsomaan.

Ei kai tuohon Liiganousu höpötyksiin enää ketään usko. Tepsi lainaa TUTO:lle pelaajia, jotta voivat nousta Liigaan. Hei halooo!!
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En vielä osaa sano mikä omalta osalta tunne tässä on. Yritin lukea noita juttuja uudestaan ja uudestaan. Kasvattajaseura mainittu ja se mainittiin Hessujenkin toimesta. Seuraus silloin oli menestys ja mitään suoranaista kasvattajaseuraa siinä ei ollut. Toisaalta liigaan pelureita meni ja se oli ihan normaalia.
Kommentti missä ihmeteltiin lainapelureita Porista ja Raumaalta hieman ihmetytti. Sieltä tulleet yleensä vahvistuksia. Nyt tuolla katkaistiin siis suhteet sinne. Aika huono kommentti siis. Nyt kun mahdollisesti lainat tulevat yhdestä suunnasta niin taso laskee tai siis siltä se tuntuu.
Ymmärrän edelleen sen, että kaudella tulee nuoria ja niissä on potentiaalia ja tulevat koko kaudeksi. Hissiliikenteestä mainittu, että sitä ei haeta. Tämä viittaa siis pidempiin lainoihin. Näin siis kun tehdään heti kauden alussa, niin omia sopimuspelaajia ei syrjitä.
Farmi status tästä kyllä saadaan, mikä harmittaa eniten. Taloudellisesti tämä tietysti voi olla hyvä ja siis täyttää mainituista tavoitteista yhden. Muut tavoitteet saattoivat karata. Mestiksen voitto tietysti sellainen, mikä pitää olla seuralla kuin seuralla. Tai uskon että monet sitä tavoittelevat vaikka suosikkeja eivät olekkaan.
Värejä olen kantanut vieraissa kaupungeissa tähä menessä rohkeasti ja jopa ylpenä. Nyt kai saan kuulla siitä aina välillä. Eli miksi?.

Nyt jään seuraamaan mitä tämä käytännössä merkitsee, Jos pelureita alkaa pomppimaan kengurun lailla, niin mielenkiinto laskee kuin toisen nimeltå mainitsemattoman eläimen häntä. Jos homma toimii fiksusti, niin sopeudun tähän. Tietysti liigan nouseminen häviää nyt ja sen seurauksena kannatajamäärän kasvattaminen kääntyy negatiiviseksi. Siis tämäkin tavoite siis jää saavuttamatta menestymisestä huolimatta. No ehkä halille saapuu jatkossa enemmän TPS perheen jäseniä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Melko hiljaiseksi veti tälläkin suunnalla tuo uutisointi. Eri tasoilla pelaavien jengien yhteistyö itsessään voi olla jopa tavoiteltava asia, mutta käytännössä tuon pitää olla molempia/kaikkia tukeva ratkaisu. Käytännössä tuollainen ratkaisu voisi olla esimerkiksi yhteisiä valmennushetkiä (MV-koutsit, yksilöharjoitukset, jne.) ja siirtoraamien (ehdot kutsua takaisin, minimi- tai maksimipituus, jne.) sopiminen yleisellä tasolla.

Mutta että yksi viimeisistä tavoitteellisista suomalaisista jengeistä Liigan ulkopuolella pistää nimen paperiin ja puhuu kasvattajaseurasta? Ainakin itse tulkitsen tuon ensimmäiseksi askeleeksi kohti seuran jäämistä isomman pelinappulaksi. Ei asenne yksinkertaisesti voi olla sitä luokkaa, että "me ollaan juu kasvattajaseura ja pelataan se mukaisesti". Asenteen pitäisi sen sijaan olla luokkaa "etsimme turkulaista kiekkoa ja sitä kautta Tovereita kehittävää pohjaa. Tavoitteemme on Liiga ja tämä on ensimmäinen askel kohti tätä tavoitetta".
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nyt jännätään mikä on tämä seuraava päivitys Aavisen toimesta.
Tiedotusoppia: Hyvä uutinen + huono tiedotus = huono uutinen. Kannattajat, täsmennystä tulossa. Pahoittelut rytmihäiriöistä. @TUTOHockey
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Steus

Jäsen
Itse en vielä heittelisi multaa arkulle. Katsotaan nyt rauhassa, että miten tämä kuvio lähtee pelittämään. Homma menee kyllä rajusti pieleen, jos sieltä rupeaa "vittasmäkiä" tulemaan yhden-kahden-kolmen pelin stinteille, mutta jos sieltä saadaan "koko kauden lehtosia", niin homma on oikeilla uurnilla.

Odotetaan sen pulskan eukon laulua.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Tässä nyt pj. Haanpää ainakin sanoo että TUTOn tavoitteet ei ole muuttunut mihinkään ja että nämä Tepsi-lainat olisi tällä kaudella pari kapaletta. Haanpää sanoo myös että TUTO haluaa Liigaan niin nopeasti kuin on vaan mahdollista ja että Tepsillä ei ole mitään sitä vastaan että TUTO tulisi Liigaan. Päin vastoin.
Ne jotka eivät osa ruotsia käyttäkää Google translate.

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/10/29/historiskt-samarbete-inom-abohockeyn
 
Ole's at the wheel! Tell me how good does it feel?!

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
TuTo = Tuli Tepsin osa.
Tämä uutinen taas varmaan lisää mestiksen yleisömääriä, joiden laskua täällä savossakin on viime päivinä puitu. Harmi juttu, TuTo oli Mestisjyrä jos mikä. Nyt sitten tavoitteeton välimallin joukkue tepsin ja indiansin välillä. Voimia tosifaneille.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vuonna 1950 TuTo osallistui tavoitteellisena seurana ensimmäistä kertaa jääkiekon sarjatoimintaan, 29.10.2014 tavoitteellinen sarjatoiminta näköjään sitten loppui kun uudet pääomistajat pistivät nimen farmipaperiin ja saivat varmaan sen saman 30 hopearahaa mitä eräs Juudaskin aikoinaan.

"Kehityspolku" my ass! Pistäkää saman tien seuran nimeksi TPS-Akatemia ja vaihtakaa pelipaidat mustavalkoisiksi. Tai passittakaa viimeisetkin runkopelaajat Kaarinaan leikkimään intiaania jotta vittasmäet ja muut saavat käydä vähän kuntouttamassa itseään.

Sinänsä toki yksi ja sama kuka turakainen siellä jatkossa pelaa, koska kasvattajaseurallahan ei voi olla muita tavoitteita kuin kasvattaa pelaajia Tepsin kautta liigaan. Ja koska muumioituneessa Mestiksessä ei ole enää yhdelläkään seuralla Jukureita (ja pois pääsevää KooKoota) lukuun ottamatta mitään tavoitteita, kukaan ei voi pudota eikä kukaan nousta, niin aivan samahan se myös on, mitä otteluiden lopputulokseksi tulee ja kuka siellä sattuu kulloisenakin pelipäivänä pelaamaan.

Toki nyt voidaan laittaa kaikenlaista paikkaustiedotetta jonka mukaan liigapaikka olisi edelleen tavoitteena ja että TPS vain hyvää hyvyyttään tekee farmidiilin, korjaan, "kehityspolkuyhteistyötä", mutta koska aiempiinkaan projekteihin, hankkeisiin ja vakuutteluihin ei ole voinut luottaa, niin tuskin voi luottaa siihenkään, etteikö farmisysteemistä tulisi kaikenkattavaa. Sitten vain jännittämään yhdessä, mikä farmiakatemia käyttää kauden aikana eniten pelaajia: LeKi, K-Vantaa vaiko TuTo? Päästäisiinkö yli 50 pelaajan Kupittaallakin jo pian?

Yhdyn nimimerkki toverin kanssa virrenveisuun avoimen haudan äärellä, jäljellä ovat enää montun peittäminen ja ison kiven pystyttäminen. Siihen voi mennä vielä kausi pari, mutta vainaja on silti arkussa ja pysyy, eikä messiaanista toista tulemista kannata odotella.

Kiitos TuTo 1950 - 2014.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Eikö lainkaan hämää se, että tuon kaltaista tekstiä löytyy vain sillä toisella kotimaisella pakkosyöttökielellä, eikä lainkaan meidän varsinaisella ykköskielellä?

Jos seura ihan oikeasti yhä edelleen liputtaa mahdollisen Liiganousun puolesta, niin kyllä vastaavanlaista tekstiä olisi pitänyt löytyä seuran sivuilta heti tiedotustilaisuuden päätyttyä. Suomeksi. Nyt ollaan jo auttamatta myöhässä, ainakin jonkinlainen vahinko on jo tapahtunut. Varsin jäätävä malliesimerkki perseelleen menneestä tiedotuksesta.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Onhan siellä tälläkin kaudella jo käynyt Parkkonen, Kerälä ja Ahlgren Ässistä. Mikä siinä nyt aiheuttaa koko seuran kuoleman jos seuraavat kolme Liigalainaa tuleekin toiselta puolen jokea? Näiden seurojen olisi pitänyt tehdä yhteistyötä jo TuTon viimeisimmän liigavisiitin jälkeen. Lehtosen tämän hetkinen pelaaminen on todella hyvä esimerkki tämän kaltaisen yhteistyön hedelmistä, jossa molemmat seurat voittivat.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman mafia, Uplause, HC TPS
Onhan siellä tälläkin kaudella jo käynyt Parkkonen, Kerälä ja Ahlgren Ässistä. Mikä siinä nyt aiheuttaa koko seuran kuoleman jos seuraavat kolme Liigalainaa tuleekin toiselta puolen jokea? Näiden seurojen olisi pitänyt tehdä yhteistyötä jo TuTon viimeisimmän liigavisiitin jälkeen. Lehtosen tämän hetkinen pelaaminen on todella hyvä esimerkki tämän kaltaisen yhteistyön hedelmistä, jossa molemmat seurat voittivat.
Ällös muuta sano. Eikä TuTo ole ihan hetkeen taloudeltaan liigakunnossa. Nykyisellään seura ja sen johto jopa itse ymmärtävät sen ilman tammismaista Spede-showta. Miksi siis ei satsattaisi kaikkia hyödyttävään yhteistyökuvioon ja oltaisi rebuilding-vaiheessa kasvattajia? 2017 kaikki voi olla toisin.
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Onhan siellä tälläkin kaudella jo käynyt Parkkonen, Kerälä ja Ahlgren Ässistä. Mikä siinä nyt aiheuttaa koko seuran kuoleman jos seuraavat kolme Liigalainaa tuleekin toiselta puolen jokea? Näiden seurojen olisi pitänyt tehdä yhteistyötä jo TuTon viimeisimmän liigavisiitin jälkeen. Lehtosen tämän hetkinen pelaaminen on todella hyvä esimerkki tämän kaltaisen yhteistyön hedelmistä, jossa molemmat seurat voittivat.
Näin se kannattaisi nähdä. Pisteet YLE Åbolandsille uutisoinnista, joka pelasti ainakin minun päiväni.

Varmaan suurimman järkytyksen aiheutti se perinteinen ajatus farmijoukkueesta, jossa isäntä ottaa parhaat omaan seuraansa, kun tarvetta tulee. Ei lämmittäisi kannattajien mieltä lukea lehdestä, että Keinänen, Pärssinen ja Pulliainen olisivat naapurin reservejä Etelä-Euroopan kiertueella EHL:ssä ja oma joukkue pelaisi Tepsin A/B-junnuilla kärkimatsia.

Minua on alusta asti hämännyt tässä liigakuviossa tapa, jolla TUTOsta siihen otetaan kantaa. Aina johtoportaan puolelta käytetään suurinpiirtein ilmaisua "TUTOn tavoite on pelata liigaa niin pian, kuin se on mahdollista." Minulle tulee mieleen Anneli Jäätteemäki ja "Puhun niin totta, kuin osaan."

Toisaalta koko sarjajärjestelmä on tällä hetkellä sellainen, että pitää oikein tosissaan motivoida itsensä seuraamaan kotimaista lätkää.
 
Liiga auki. Mestis auki. Perse auki.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tähän ketjuun kirjoitettu monta hyvää kommenttia. Muistokirjoitus ja Mustan Nuolen viimeisin kirjoitus. Siis ei viimeinen sanana varsinaisessa merkityksessä.
Nyt kuitenkin toivon kärsivällisyyttä. Odotellaan seuraavaa ulostuloa joka olisi rohkeasti hyvä olla perjantaina livenä ennen ottelua ja hyvin valmistettuna. Siitä sitten porukka innostuu taas ja kannustaa joukkueen voittoon.

Kaikesta huolimstta nyt raaka muutos ja kannatus huuto muutetaan TUTO mudosta seuraavassa ottelussa malliin "Toverit taistellaan ryöstäjiä rangaistaan, väriä ei vaihdeta perinteitä seurataan "

Kaikki jotka hankkivat retropaidan tai omistavat vanhaa kunnioittavan paidan, niin se päälle. Tämä on siis puolustustaistelua nyt.
Kiitän myös sympatiaa muualta tulleilta kommenteista.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Niin. Puskettu nettiin klo 23.43, eli melko lailla puolisen tuntia sitten. No, parempi myöhään kun ei silloinkaan, vai mites se meni?

"Uutisen tiedottamisessa epäonnistuimme pahasti". No niinpä, vaan ihmetellä pitää että miksi noin. Kun tuollaisia tiedotetaan ja jotakuinkin ainoa lausunto heti perään on Aittolan "Olemme ennen kaikkea kasvattajaseura", niin selvähän se on että kannattajat riemastuvat.

Ei tuo juuri julkistettu lausunto ole edes ainakaan pelkkää sananhelinää. Itse asiassa olen hyvinkin tyytyväinen noista sanatarkoista lainauksista ja tiedotteesta muutenkin. Olisipa vaan ollut nähtävillä jo klo 18.00, niin olisi koko illan ollut kaikilla helpompi hengittää.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Myönnetään meni tunteisiin ensimmäiset uutiset tuosta yhteistyöstä ja sitähän tämä urheilu ja kannattaminen on että pelit ja seuralle merkittävät uutiset menee tunteisiin. Joskus positiivisesti ja joskus negatiivisesti kuten nyt. Tiedottaminen tosiaan meni perseelleen TUTOlta ja ehkä tästä taas opitaan toivottavasti.

Ei tämä nyt enää pahalta tunnu kun asiaa hetken pureskellut ja pahimmat klimpit jo nielty. Tulevaisuudessa sen vasta näkee mitä tämä oikeasti tarkoittaa. Nyt itselleni päällimmäisin mielikuva asiasta on kuitenkin se että tällaisia pätkälainoja koitetaan välttää. Vittasmäen voin yksittäistapauksena vielä hyväksyä, mutta en sitä että vielä pelipäivän aamulla joutuu fanit miettimään ketä on minkä jengin mukana tänään. Eli jos tämä tarkoittaa pitkiä koko kauden lainoja Lehtosen tapaan tämä saa hyväksyntäni. Jos ne ovat vain lyhyitä pätkiä tai kaveri siirtyy naapuriin siirtorajan loppumisen kynnyksellä kun tärkeimmät pelit alkavat niin ei kiitos.
 

onoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä en tiedä onko se näin ulkopuolisena kovin sallittua kommentoida tähän ketjuun, mutta teen sen nyt ihan rankun uhallakin.
Mun mielestä toi on helvetin hyvä sopimus koska kyseessä on myös nuorten pelaajien saattaminen kunnon peleihin. Ja samalla esim huippupelaajan kuntouttaminen alemmassa sarjassa ns. omassa seurassa on myös helvetin hyvä juttu. Varsinkin kun tuo tapahtuu oman kaupungin sisällä.
Samalla tuskin TuTo on hukannut haluaan nousta liigaan tässä lähitulevaisuudessa.

Juniorityö on molemmilla tepsillä sekä tutolla ollut aina helvetin hyvällä pohjalla josta on nyt tepsi sitten napsinut ne parhaat pois ja käsittääkseni tää uus sopimus poistaa nuo napsinnat tuolta pois. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Jos TuTo saa kahdesta joukkueesta napsittua ns. tulevaisuuden lupaukset yrittämään parempaa tulosta päästäkseen sarjatasoilla ja seuratasoilla ylöspäin en näkisi tässä mitään haittaa TuTolle? Varsinkin jos myös TuTolla on samanlainen tavoite.

Toivotaan ettei tästä nyt napsahtanut penaltia kun hiukan kommentoin... Jäi varmaan jotain sanomattakin, mutta syytetää siitä suurta promillemäärää ;)
 
Meissä kaikissa asuu pieni Jarkko Ruutu, halusit sitä tai et.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy