TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 635
  • 1 330

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin, se on tapahtunut. Tuohilampi on pudonnut kolmanteen pakkipariin. Tätä olen jo kauan odotellutkin. No ei, todennäköisesti varmaan pelkkä kokeilu. Mitä mieltä olette päivän kokoonpanosta?

#55 Taavitsainen - #21 Meri - #88 Lehtinen
#89 Virkki (C) - #66 Viirlas

#27 Pärssinen - #8 Pulliainen - #82 Keinänen (A)
#47 Franssila #48 Hidén

#12 Uski - #14 Heinimäki - #28 Laine
#40 Linke - #2 Tuohilampi (A)

#17 Ruotsalainen - #56 Kokkonen - #61 Sillanpää At.
#65 Rautajoki

Maalilla aloittaa Kähkönen.

Itse pidän monista asioista tässä kokoonpanossa:
1. Rautajoki on 13. hyökkääjänä, niin jaksaa taklailla huomisessa KeuPa-matsissa.
2. Viirlakselle vastuuta! Viime kaudella oli useassa matsissa joukkueen paras puolustaja. Omaa muuten melko suuret raamitkin. (191/102, yhtä iso kuin Tuomainen ja käyttääkin sitä yhtälailla kuin Miikka. No offence...)
3. Hidén 2. parissa! Franssila-Hiden voisi paperilla toimia, koska Franssila on offensiivinen, mutta hasardi ja Hidén taas on loistava peruspakki, joka voisi korjata ne Franssilan puolustuspään virheet. Hidén on muutenkin niin sympaattinen ja tämän porukan Mikko Pukka. (Kirjoitetaankohan Aleksin nimi muuten oikeasti tuolla tavalla, en itse kyllä tiedä. Mielestäni ´ sopii hyvin tuon een päälle. Noh, tämä on kuitenkin hieman ot.)
4. Tuomainen ei pelaa, ei mene turhaan rahaa hukkaan. No ei, mutta Uski ja Rautajoki omaavat suht samankokoiset raamit, niin turha peluuttaa lainapelaajaa heidän edellään. (Ironriver 193/104, Uski 193/100, jähmeä pettiläinen 191/102)
5. Heinimäki hyökkääjän tontilla. Näen sen viisaana, että Heinimäki saa tässä matsissa pelipaikkansa Kokkosen ohi, koska Heinimäkeä varmaan välillä hieman ketuttaa pelata aina puolustajan tonttia, mutta toisaalta nelosketjukin ei välttämättä paljoa innosta. Nyt O-P pystyy pelaamaan taitavan Laineen vierellä kolmosessa ja päästä ehkä tehoillekkin jos yksi niistä Laineen kahdeksastatoista laukauksesta uppoaisi. Vaikka rakastan Kokkosta, niin on hyvä hänenkin aluksi vähän kokeilla pienempää roolia täällä "kovemmassa" Liigassa, kun tuolla kenguru-maassa oli joukkueen ykkösnimiä ja paukuttelikin kehnoja maalivahteja vastaan naurettavan suuret 59 pistettä. Kokkonen muuten on tämän kauden joukkueessa yksi kokeneimmista. Vanhempia on ainoastaan Tuken ketju ja laina-Tuomainen.

Onko palsta-tovereilla jotain kommentoitavaa?

e: Niin, Antti Kerälä ei muuten ole kokoonpanossa, eikä ole mitään uutistakaan tullut asiasta, edes EP:ssä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Eipä tuolla Tuomaisen raameilla paljon hyötyä ole, kun ei osaa käyttää sitä hyödyksi ja siinä onkin syy miksi ei nyt liigaa pelaa. Tosin kahdesti näin jopa taklaavan kahdessa ottelussa, mutta röyhkeys kiekon kanssa puuttuu täysin. Olisi myös raameja ja nopeutta pitää kiekkoa suojaamalla omalla joukkueella, mutta ei. Usein pysähtyi kulmaan ja vastustajan pakki kävi nappaamassa palan pois. En jää kaipaamaan jos ei enää peleissä näy.

TUTO kaipaisi nyt oikeasti toista kiekollista kenttää. Taavitsainen-Meri-Lehtinen kentälle tarjoillaan nyt yhdessä liian iso palaa kerralla, eivätkä oikeastaan ole edes väläyttänyt osaamista näissä kahdessa pelissä. Uusi-kartano kun/jos saadaan takaisin ympärille voisi rakentaa kentän Laine-AUK-"ulkopuolinen". Loput roolittaisi.

Huolestuttavinta on se että tasakentällisin ei olla yhtään maalia saatu vielä ja se missä erikoistilannepelaaminen toimi Mikkelissä ei toiminut enää Heinolassa. Vaikea löytää tällä hetkellä positiivista näistä kahdesta pelistä edes yksittäisten pelaajien tasolla.

No kausi on vasta alussa eikä runkosarjalla ole enää suurta merkitystä. Itseäni lähinnä pelottaa se miten turkulainen yleisö reagoi jos ei keikutakkaan enää Mestiksen kärkipäässä ja pelin viihdyttävyys laskee viime kaudesta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kokoonpano on juu muutettu.
Jotenkin muistelisin, että tuo kakkos pakkipari taisi viimekaudellakin jossain ottelussa olla ja toimi siinä juuri kuten mainitsit.
Alempien ketjujen osalta hieman uutta rakennetta. Mitä niillä sitten haetaan, en osaa sanoa. Heinimäelle ehkä juuri enemmän peliaikaa. Toisaalta Heinimäki saattaisi tuossa olla se joka myös puolustaa ja silloin annetaan ehkä laitureille enempi hyökkäyslupaa syvälle. Uski kyllä taitaa olla enempi sentteri myös.
Kokkonen on ollut aiemmissa otteluissa hyvä aloituksissa. Mietin vaan, että meneekö tuo sitten hukkaan nyt.
Toisaalta jotain oli varmaan pakko sekoittaa, koska viimepelissä ei tahtonut oikein mikään toimia.

Vastustaja ei ole helppo, ei ainakaan kun pelataan heidän hallissa. Lisäksi heillä tuo kokoonpano on aian sellainen, että ei itsekkään osaa arvioida mitä vastassa on. Ja valmennuskaan ei sillä mikään huono ole. No onneksi sinne on menossa muutama kannattaja, jotka uhkaavat pitää kunnon ääntä. Voittoa siis haetaan.
Ykköseltä odottaisin jo hieman tulostakin. On sanottu että Meri ja Taavitsainen löytävät toisensa hyvin, mutta Oskarilla käsittääkseni on hyvä laukaisu, joten niitä odotan jo näkyvän.

Tehot makaavat liikaa yhden kentän varassa. Onnistumisia tarvitaan siis jo muiltakin.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tuto:lta pelajauutisia ensi viikolla. Säteri totesi tämän päivän peliselostuksessa, että Tuto julkistaa ensi viikolla uusia pelajaasopimuksia. Keitä on tulossa? Arvauksia:
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Arvauksia siis?
Tuomainen kiinitetään, koska paikkaa ulkomailta ei avaudu.
Romaniaan lähteneet ja sieltä poistuneet? Niskakangas ja Syväsalmi?
VvV ja Ana ovat jutelleet ja todenneet, ettei tuosta nyt mitään tule, mennään takaisin?
AUK kunnossa ja liittyy mukaan?

Jään odottamaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Arvauksia siis?
Tuomainen kiinitetään, koska paikkaa ulkomailta ei avaudu.
Romaniaan lähteneet ja sieltä poistuneet? Niskakangas ja Syväsalmi?
VvV ja Ana ovat jutelleet ja todenneet, ettei tuosta nyt mitään tule, mennään takaisin?
AUK kunnossa ja liittyy mukaan?

Jään odottamaan.

Toivottavasti ei Tuomaista. Tuskin olisi hinta/laatu suhde kohdillaan.

Miten muuten Juuso Honka? Eikö paikat enää kestä. Oli omasta mielestä oikein oiva pelimies vaikka pelasikin pelejä puolikuntoisena.

Viime kauden ykköskorin miehistä olisi vielä vapaana Vainiola ja Vesa Kulmala. Veikkaan kyllä tosin että liigasta on tulossa lainoja loppukauden sopimuksilla.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nuo omat arvailut puoleksi huumoria.

Honka pelasi ihan hyvin ne mitä kerkesi pelata. Puolikuntoisuus varmaan sitten johti ensin yhteen loukkaantumiseen ja hetkenpäästä toiseen. Harmi, koska hän oli kuiteniin vahva kentällä. En tiedä sitten onko loukkaantumishistoria sellainen, että keskittyy muuhun hommaan.

Virallisempaa ilmoitusta mahdollisista pelaajasopimuksista odottelen kuitenkin. En siis epäile kuitenkaan Säterin sanomisia. Varmaan tietää jotain.

Ihan pelaajauutikseksi en ainakaan sanoisi, jos joku viikoksi tulee hakemaan pelituntumaa. No virallista ilmoitusta mahdollisesta pelaajauutisesta odotan kuitenkin ensin. Vai oliko se monikossa oikein eli pe
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Eikös Kerälän Antti pitänyt tulla Ässistä meille hakemaan tuntumaa? Toivotaan kuitenkin että sopimukset ovat pitkäaikaiset, mieluiten loppukauden kestäviä. Veikataan että AUK ja joku kiekollinen pakki a la Syvis tai Kulmala.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Omasta mielestäni TuTo tarvitsee kipeästi yhtä peliätekevää sentteriä. Oikeastaan kaikki muu on toissijaista. Tällä hetkellä ongelma on se, että Mikko Laineen kaltaisella sniperilla ei ole kunnon pelintekijää vierellään, jolloin hän menee ikään kuin hukkaan. Tuke pelaa tietenkin Kenin ja Pärän kanssa, mutta Laine tarvitsisi myös jonkun, joka tarjoilee hänelle ne paikat. Vainiola olisi tässä mielessä nappihankinta. Sen jälkeen TuTo:lla olisi kaksi ketjua, jotka pystyisivät säännölliseen tehoiluun, jolloin kolmos- ja nelosketjujen vähemmän meritoituneille hyökkääjille ei tarvitsisi lyödä paineita niskaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Huono peli TuTolta. Kyllä tuli Antti Virtasta ikävä, kun katsoi TuTon ykkösylivoiman (mm.Pärssinen, Pulliainen, Keinänen) surkeaa peliä. Toisessa erässä se pelasi minuutin ja 15 sekuntia viidellä kolmea vastaan ja tuona aikana tuli neljä harhasyöttöä eikä yhtään kunnon maalintekotilannetta. Seuraavassa yv:ssä erän lopussa Keinänen menetti kiekon Keupan pelaajalle, joka pääsi yksin läpi ja teki maalin 0.1 sekuntia ennen erän päättymistä.

Voittolaukauskilpailussa vasta viides TuTon laukoja (Pulliainen) onnistui. Juhlaottelussa oli satunnaiskatsojia, joista osaa ei vähään aikaan hallissa nähdä. Edelläni hallista lähti kaksi nuorta miestä, jotka totesivat, että olipa paska peli. Ei tänne viitsi tulla katsomaan TuTon peliä muutamaan kuukauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Juhlaottelussa oli satunnaiskatsojia, joista osaa ei vähään aikaan hallissa nähdä. Edelläni hallista lähti kaksi nuorta miestä, jotka totesivat, että olipa paska peli. Ei tänne viitsi tulla katsomaan TuTon peliä muutamaan kuukauteen.

Vieressäni taas istui pari ensikertalaista, jotka kehuivat hallin tunnelmaa. Sanoivat että täytyy tulla uudestaankin, sillä meininki oli kuulemma paljon parempi kuin kolkossa nakkikattilassa.

Peli ei kyllä kaksista ollut tänään. TUTO:n tähdet olivat aivan jumissa, etenkin Keinänen oli aivan sekaisin. Pärssinen oli myös A. Virtaseen verrattuna aika nuhainen. Tämä peli olisi pitänyt voittaa 5-0, sillä KeuPa ei mikään erityinen porukka ollut. Noh 2 pojoa suht merkityksettömästä runkosarjasta on parempi kuin nolla.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kyllä oli uninen peli Tuto:lta. Pelinopeus oli täysin kateissa. Ylivoima oli järkyttävän heikkoa. Tämä Mestiksen kohuketju oli kyllä nyt täysin kuutamolla. Tuo 5-3 vastaan oli järkyttävän heikkoa pelaamista. Muutama välähdys pelin aikana nähtiin osaamisesta mutta ei saatu kiekkoa Setäsen taakse niistä paikoista, joista tämän tason kavereiden pitäisi onnistua. No huonollakin pelillä kaksi pistettä. Kookoolla on tiedossa helppo ilta tulevana keskiviikkona, jollei Tuto saa peliään toimimaan. Tällaisella esityksellä pisteet jäävät Kouvolaan.

Peliä tekevää sentteriä Tuto tosiaan kaipaa sekä pelitaitavaa pakkia avamaan peliä sekä viivapelotetta viivalle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Peli oli todella väsynyttä ja tahdotonta, ja maalin tekeminen oli tervanjuontia. KeuPalle kaikki kunnia sinnikkäästä taistelusta, ei olisi ollut vääryys jos heille olisi lisäpistekin tullut. Karmean näköistä TuTon peli oli, joten täytyy toivoa, että tuo tuosta kohenisi. Viime vuonna oli kyllä kauden alussa jo selvästi paremman näköistä, mutta tokihan vain sillä on väliä miltä peli näyttää keväällä pudotuspeleissä ja ylhäällä kabineteissa.

Pelin kohokohta toki oli jo ennen ottelun alkua, kun Ylösen ja Lindströmin paidat hinattiin kattoon. Hieno hetki, johon olisi kaivannut hieman lisää valaistusta kentälle ja videokuutiota. Myös Hall of Fame hallin seinällä oli hieno. Samoin retropaidat olivat hienot, tuonnäköisellä paidalla isäukkokin pelasi 1960-luvun alussa TuTossa. Ei ollut valitettavasti isän kuvaa vuoden 1961-1962 joukkuekuvassa, tosin hän oli tuolloin vielä sen verran nuori. Tuttuja isän pelikavereita kuitenkin tuolloin pelasi eli Hovisepän Ilkkaa, Vihannon Penttiä ynnä muita. Vihanto ei tähän peliin tullut vaikka oli kutsuttu, kuulemma peleissä nykyisin liian kova meteli ja mekkala, kun musiikki pauhaa. Nyt ei tosin pauhannut liian kovana, ehkä jotain on opittu aiemmista kausista?

Videoista puheen ollen, jokos viimevuotisista jäälle heijastamisista on luovuttu? Aiemminhan pelaajien naamat heijastettiin jäälle ottelutapahtuman alussa, nyt vain nopeasti kuulutettiin kokoonpano. Myöskään mitään mainoksia tai kuvioita ei jäälle heijastettu. Oliko tämä liian kallis systeemi? Ei sikäli, että erityisesti mitään ihmeellisiä spektaakkeleita ennen pelin alkua kaipaisin, mutta tämä vain pisti silmään.

Yleisömäärä oli ainakin minulle kova pettymys, vain vähän yli 1500. Olisi nyt luullut juhlaseremoniaan tulevan enemmän kävijöitä, vaikka KeuPa ei mikään tuttu vastustaja ollutkaan. Saa nähdä, mihin lukemaan peruspelien yleisömäärä asettuu. Ensi viikonlopun Hokki-matsi antaa jo vähän osviittaa. Näillä lukemilla veikkaan, että peruspeleissä nähdään jatkossa n. 900-1200 hengen yleisöjä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Juhlapelistä jäi hyvä fiilis, mutta muuten itse peli ei kyllä vakuuttanut. "Pappa" ja "Upi" ovat tunnustuksensa ansainneet ja historian lehtien havina tuntui pelissä. Yleisöä oli mielestäni ihan mukavasti, joskin enemmänkin olisi mahtunut. Kupittaan halli on siitä hyvä, että jo 1500 katsojan paikalla oleminen luo yllättävän hyvän tunnelman jos yleisö innostuu elämään pelissä mukana. Jatkossa yleisöä on kyllä väkisinkin huomattavasti vähemmän. Itse veikkaisin 800-1000 katsojan pelejä, vastustajista riippuen.

Itse pelissä TuTolla on vielä todella paljon tekemistä. KeuPa olisi pitänyt pystyä voittamaan ilman mitään tekosyitä. Vieraat tosin pelasivat uhrautuvasti ja taistellen, mutta TuTon peli oli hukassa. Pieniä virheitä, hasardeja ja muuta sähläystä tuli aivan liikaa, jopa KeuPa oli tässä TuToa edellä. TuTolle tarjottiin pelin hallintaa, mutta et voi hallita jos joka toinen syöttö menee vähän sinne päin ja kaikki muukin on samaa tasoa. Liikkeessä TuTo oli myöskin kankean tuntuinen ja isot pelurit olivat yllättävän raskaalla jalalla liikkeellä, liekö harjoitukset vaatineet veronsa? Isosta osastosta parhaiten mielestäni vauhdissa pysyi Uski. Tavi-Meri-Lehti oli myös ajoittain hyvä, mutta tekemistä heilläkin on vielä paljon.

Parannettavaa jäi paljon, mutta on tuossa joukkueessa potentiaaliakin. Tärkeitä olisi mielestäni saada isot pelaajat liikkumaan paremmin ja hyödyntämään kokoaan.
 

hokihoki

Jäsen
Tällä hetkellä ongelma on se, että Mikko Laineen kaltaisella sniperilla ei ole kunnon pelintekijää vierellään, jolloin hän menee ikään kuin hukkaan.

Ei pahalla, mutta kyllä Laine on enemmän wannabe sniper kuin todellinen snipperi. Ampuu paljon ja itsekkäästi, todella usein vielä metrejä ohi maalista. Tuolla laukomisen määrällä Kupittaan Zambonikin tekisi maaleja.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kalle Moisio purkanut sopimuksen K-Vantaan kanssa, joten voisiko olla että viime kevään vihatuin mies olisi tulossa, kun kerran sopimuksia huhutaan tälle viikolle.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No hiukan outo haku olisi tässä vaiheessa Moisio tänne. Jotenki odottaisin tässä vaiheessa vahvistavaa pelaajsopimusta.
Tietysi nyt turkulaisuus, nuori ikä ja ei oikein edennyt ura voisi olla se mistä on pelureiden tulosta aina mainittu. Katsotaan mikä mennyt vikaan vai onko mikään. Mutta TUTO:n tarve olisi mielestäni ihan muuta. Ja nyt kun mistään muualta ei mahdollisista pelaajasopimuksista ole kuulunut (ainakaan vielä), niin mahtaako niitä edes tulla.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Minä sanon kyllä "ei kiitos!" Kalle Moisiolle. Mihin me hänet tarvittaisiin? Ei mihinkään! Meidän nelosketjun rouhijat ovat kyllä 100 kertaa parempia pelimiehiä kuin Moisio.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Meidän nelosketjun rouhijat ovat kyllä 100 kertaa parempia pelimiehiä kuin Moisio.

Itseasiassa en menisi sanomaan aivan noin. Ainakin tämän vuoden harkkamatsissa K-Vantaata vastaan Moisio oli mielestäni ylivoimaisesti joukkueensa paras. Kamppaili kokoajan eikä ottanut edes yhtään jäähyä.

That being said, en silti todellakaan haluaisi Moisiota TuTon riveihin, koska kuitenkin tulee olemaan niitä pelejä, missä Kaaleppi ottaa niitä jäähyjä ja boxista ei näitä pelejä voiteta. Toisaalta TuTolla nyt lähtökohtaisesti tällä hetkellä av:llä päästetään vähemmän maaleja, kuin yv:llä, mutta eiköhän Ika nyt tällä viikolla hieman palauta sitä tehokkuutta ylivoimaan. Ja mieluiten ei päästettäisi enää yhtään maalia, kun ollaan ylivoimalla.

Niin ja Rautajoki on vaan jollain tavalla siistimpi jätkä, kuin Moisio. Moision veljekset vaan on niin... Puupäitä. Noh, jos saapuu TuToon (tuskin), niin toivottavasti Ika saa veistettyä kaverista fiksumman. Mutta toivotaan siis, että hyökkäykseen tulee kovan luokan pelinrakentaja, joka parantaa TuTon tehottoman ylivoiman, eikä mikään Kaaleppi Moisio.
 
Viimeksi muokattu:

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Ja nyt kun mistään muualta ei mahdollisista pelaajasopimuksista ole kuulunut (ainakaan vielä), niin mahtaako niitä edes tulla.

No, kyllä sieltä ainakin yksi tulee. Tulee kohottamaan tunnetilaa niin täällä Jatkoajassa kuin kaukalossakin. Ja sehän passaa mainiosti.

AUK:in tilakin kyllä kiinnostaisi, mikähän lienee miehen tilanne? Anyone?
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ei kiitos Kalle Moisio. Tuto tarvitsee pelitaitavaa sentteriä, ei fyysistä koheltajaa. Meillä on jo näitä fyysisiä kiitäjiä ihan riittävästi. Eetu Koski voisi olla hyvä kiinitys? Onko saanut Lukossa peliaikaa? Kokokauden soppari Tuto:ssa kehittäisi kaveria merkittävästi enemmän kuin ylimääräisenä hyökkääjänä Lukossa? Vainiola on myös ilman sopimusta.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä olenko unta nähnyt, mutta itselläni käsitys että Lehkonen olisi jossain höpissyt vuodenvaihteesta.

Edit: Mitä tekee Niko Palonen?
Porissa toimii kiinteistövälittäjänä, ainakin jokin aika sitten. Kiekkourasta ei tietoa, ei ainakaan täällä suunnassa pelaa (vielä).
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Porissa toimii kiinteistövälittäjänä, ainakin jokin aika sitten. Kiekkourasta ei tietoa, ei ainakaan täällä suunnassa pelaa (vielä).
Toivoisin jossain vaiheessa tällä kaudella näkeväni Palosen Tovereiden paidassa, koska tykkään hänen persoonastaan. Aina sattuu ja tapahtuu, kun Palonen on kentällä. Moisiota en kaipaa.

Puolustukseen TuTo tarvitsisi Maneliusmaista peliä rakentavaa ja hyvin laukovaa puolustajaa. Eri asia löytyykö sellaista mistään TuToon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös