Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey 2018–2019

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana mrkrw, 08.03.2018 klo 19.43.

 1. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Tänään mentiin vielä pitemmän kaavan mukaan kuin eilen Vantaalla, kun Peliitat kaatui vasta voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Tänäänkin ylivoima oli tehotonta eikä alivoimakallakaan kovin hyvin onnistuttu, kun Peliitat teki kaksi YV-maalia, joista toinen meni Lonkilalle helposti.

  Nico Friman teki TuTon ensimmäisen ja viimeisen maalin (voittolaukauskisassa) ja oli joukkueen paras hyökkääjä. Tepsin A-junnuista lyhyellä lainalla oleva Nuutti Viitasalo sai paljon vastuuta. Levon jälkeen toiseksi eniten peliaikaa. Viitasalo pelasi myös YV:llä ja jatkoerässä. Hän teki toisen erän viimeisellä sekunnilla komealla siniviivan tuntumasta lähteneellä laukauksella tärkeän pukukoppimaalin, jolla TuTo pääsi pelissä tasoihin. Viitasalo oli myös syöttäjänä kahdessa muussa TuTon maalissa. Miehelle ehdottomasti jatkoa TuTossa.

  Viihdyttävää jääkiekkoiltaa Kupittaalla oli seuraamaassa 1258 katsojaa.
   
 2. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  TuTo paransi peliään loppua kohti. Alussa peliä hallitsi Peliitat ja lopussa TuTo.

  Friman pystyy hyödyntämään nopeuttaan aika hyvin ja pelkästään sitä kautta rakentamaan paikkoja. Jotenkin kuitenkin hän ei ihan onnistu murtautumaan tai kiertämään pakistoa aina maalipaikalle asti. Hieman paremmalla 1-1 pelaamisella Friman olisi todellinen harppuuna TuTolle, millä iskeä vastustajan linjojen taakse. Nytkin hän on jo todella arvokas peluri. Viitasalo pelasi myös hyvin. Ei ehkä ihan ollut sisällä joka kuviossa, mutta luki peliä ajoittain loistavasti. Ei jäätynyt tilanteissa vaan pikemminkin löysi pakin paikalta välillä vapaata tilaa kentältä ja osasi vielä hyödyntää sitä. Ehdottomasti positiivinen yllätys.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tänään onkin sitten mielenkiintoinen ottelu, kun SaPKo tulee vieraaksi. Heillä on ollut kauden aikan samanlaisia ongelmia eli loukkaantuneita ihan riittävästi. Tämänhetkistä tilannetta en tiedä, mutta muutama viime peli on lukemani perusteella ollut nousujohteista tai parempaa kuitenkin.
  TUTO on pelannut ilman tappiota jonkin aikaa, mutta tiukkoja ovat pelit olleet. Mielenkiintoista on odottaa kokoonpanoja TUTO:n osalta. Onko Pohjanoksa mukana ja onko A- nuorista Löyttymäki tai Lahti mukana. Tänään kun nuorilla myös tärkeät pelit käynnistyvät.
  Kohtahan tuo nähdään.
   
 4. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Aaro Löyttymäki ja Timi Lehti pelaavat tänään A-junnuissa Ässiä vastaan Porissa. Tuohon joukkueeseen on pitkältä sairaslomalta palannut myös Adam Kalaj. Vakiokokoonpanosta puuttuu Adam Ziak, joka on Nuorten MM -kisoissa Slovakian joukkueessa.

  TuTon maalissa aloittaa tänään Julius Pohjanoksa ja hyökkäykseen tekee pitkän tauon jälkeen paluun Veeti Vuorio. TuTo pelaa viidellä puolustajalla, joista yksi on toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella pelaava Nuutti Viitasalo.
   
 5. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  TuTolta neljäs perättäinen voitto, joka tuli varsinaisen otteluajan jälkeen. TuTo järjestää katsojille (joita tänään oli 1189) viihdettä ja jännitystä koko rahan edestä. Erityisen ilahduttavaa oli Lassi Kokkalan peli. Hän keräsi tehot 1+2 ja oli TuTon paras pelaaja. Hienoa kun Lassi alkaa päästä pelivireeseen, kun kauden tärkeimmät pelit lähestyvät.
   
 6. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Elon jalka kääntyi eilen melko ikävän näköisesti. Todennäköistä, että loppukausi oli siinä tallenteen perusteella.
   
 7. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO on nyt pelannut ilman tappiota 7 peliä. Neljä viimeistä kuitenkin 2 pisteen tuloksilla. Voitot on tietysti tärkeitä ja niiden avulla aina edetään. Kerrotaan että hyvä fiilis on ja ihmekkö tuo. Varsinkin Vantaan peli varmasti nosti henkeä hyvin. Seuraava peli on taas sellainen, missä pitäisi voitto ottaa ja mieluiten täydet 3 pistettä. Tässä vaiheessa kautta jokainen peli on hankala kaikkia vastaan. Tietysti jokainen haluaa alkukaudestakin kaikki voittaa, mutta nyt varsinkin taulukon loppupäässä olevat on arvaamattomia. KOOVEE vei pisteet SaPKo:lta, joka mielestäni osoitti jo että helppoa ei tule olemaan. Vastustaja tulee taistelemaan pisteistä ja aliarvointiin ei ole syytä. Hyvää taistelutahtoa ja loppuun pelaamista TUTO on esittänyt, joten tappioton putki voi jatkua. Mutta vaihteeksi olisi hyvä saada se 3 pisteen voittokin. Tietysti liian helppo peli voi vaikuttaa asenteeseen ja se ei myöskään hyvä ole. Mutta uskon valmennuksen ja pelaajien tietävän tämän kaiken ja suhtautuvan vastustajiin oikealla asenteella.
   
 8. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Tänään KOOVEE:ta vastaan ensiesiintymisensä TuTossa tekeeTepsin A:sta tuleva Olli Valtola, joka A-junnuissa on tehnyt 32 pelissä 32 tehopistettä. Saikulta kokoonpanoon palaa Topi Taavitsainen.
   
 9. Rigor Mortis Jäsen

  Käsittääkseni Viitasalo pelaa ainakin tämän kauden loppuun Tuton väreissä.
   
 10. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Klassinen sarjajumbon yllätys ja ansaitut pinnat vieraille. KooVee oli peliin paremmin valmistautunut ja motivoitunut, sekä tehnyt kotiläksynsä. TuTo hallitsi peliä, mutta varsinkin johtoasemassa himmailtiin ja paketti aukesi ajoittain pahasti. Lisäksi molemmissa päissä kotijoukkueelta puuttui paras terä maalinedustan pelaamisesta. KooVee pelurit pääsivät monesti hyvälle sektorille lähes vapaasti laukomaan, kun vastaavasti omat tilanteet hukattiin. Tälläista siimaa juuri KooVee tarvitsi ja vetäisikin siitä lopulta sen verran kovaa, että osat vaihtuivat.

  TuTo sai peliin hyvän alun joka kesti viimeiseen erään asti. 4-2 tilanteessa pelissä oli jo hetken pientä ratkaisun makua, mutta vieraat hyödynsivät TuTon tarjoamat erikoistilanteet ja tasoittivat pelin. Viimeisellä vitosella sitten vielä viimeinen virhe kotijoukkueelle ja KooVee pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan TuTosta. KooVeen sankari oli hattutempun iskenyt Vili-Jesper Koivula, josta on kovaa vauhtia tulossa KooVeen kultakimpale. TuTon tehopeluri oli Topi Taavitsainen. TuTossa debytoinut Olli Valtola onnistui myös maalinteossa.
   
 11. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kuuntelin valmentajan kommentit pelin jälkeen eikä hän kovin mairittelevasti puhunut. TUTO:lla oli tilanteita paljon, missä päästin 2-1 ja välillä 3-2 YV hyökkäyksiin. Tietty terväyys niistä puuttui ja vastustaja onnistui usein hieman kiekkoa estämään. KOOVEE taas pääsi useamman kerran laukomaan keskeltä neliötä, mutta Pohjanoksa oli niissä hereillä. No nättejä maaleja vierailija teki kuitenkin. Kyllä tuo 4-2 johtoasema itse möhlittiin.
  No tästä oppia ja muistutus pelaajille ja kohti seuraavaa peliä.

  Ai niin , puhui myös että saa nähdä onko Topi mukana seuraavassa pelissä ja kapealla rosterilla ollaan liikkeellä.
   
 12. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Ihan täydellä kokoonpanolla ei olla tänään liikkeellä Vantaalla. Mennän varmaan kolmella kentällä suurin osa pelistä. Pari hyökkääjää sitten välillä auttaa lepuutuksessa. Topi siis poissa, niin kuin epäiltiin. Jos Vantaa pääsee karkuun, niin en usko että tänään kyetään ihmeeseen. Nyt siis oman pään pelaaminen on tärkeämpää ja sitten vastaiskuilla jokunen maali. Onko muuten Kurtis saanut jonnekkin sopparin vai onko vaan ottelukohtaiset sopparit lopetettu?
   
 13. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  On nämä kevään ottelut sitten raskaita seurata. Taas oli kolmen pisteen voitto ihan käsillä, mutta ei. En nyt voi sanoa, että peli olisi lopussa mennyt ihan pipariksi, koska paikkoja oli ratkaista peli. Nämä ovat vaan sellaisia, missä sarjan loppupäässä olevat taistelevat sijoituksista. Ehkä se on vaan vaikeampaa pitää omaa peliä varmistattessa sellaisella tasolla, että vastustaja ei pääse tasoihin tai ohi.
  No tänään erilainen peli ja molemmilla samat tavoitteet. Ehkä nyt yhtä nälkäisiä molemmat.
   
 14. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kärkikamppailu. TuTolla eroa LeKiin nyt 6 pinnaa ja kotivoitolla mahdollisuus kaventaa välimatka sarjakakkoseen kolmeen pinnaan. Tasaisia pelejä molemmilla joukkueilla takana ja tuskin tänäänkään päästään helpolla. Taavitsainen palaa TuTon rosteriin, mutta silti ei ihan täyttä 4.ketjua ole vielä kasassa. Lassi Kokkala tuntuu myös petranneen otteitaan TuTo paidassa ja häneltä viimeiseen 5 peliin tehot 3+4=7. LeKin riveistä löytyy mm. NHL varaus Roope Laavainen ja pistepörssin viitonen Kristian Tanus, jolla 0+5 tehot viimeiseen viiteen peliin.
   
 15. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Loistava voitto TuTolle LeKistä aika dramaattisessakin pelissä. Helpolla ei päästy vaikka siltä hetken näytti. TuTo pääsi hieman kuin varkain 4-0 johtoon ja samoin myös menetti johtonsa aika yllättäen. 4-4 tilanteessa ei onneksi kuitenkaan jäädytty vaan oma peli tuotti tarvittavan tuloksen ja saatiin iskettyä ne ratkaisevat maalit. Timi Lahtinen otti pelissä isoa roolia iskemällä hettutempun. Lahtisen maalikimara sisälsi myös pelin voittomaalin. Toinen erittäin positiivinen yllätys oli mielestäni Lassi Kokkala. Kokkala tuntui pääsevän pelissi tilanteiden "sisälle" kun alkukaudesta hän jäi usein ulkopuolelle. Selvästi näkee kuinka Kokkala nauttii pelissä syöttelystä ja paikkojen rakentelusta ja nyt hän pystyy hyödyntämään näitä taitojaan. Tiedä sitten onko taustalla parantunut liike tai joku muu, mutta pelissä löytyy tilaa ja aikaa mitä pelinrakentelu tarvitsee. Ketjukaverit eivät ihan vielä ole samalla alltopituudella, mutta tässäkin suhteessa edistystä tuntuu tapahtuneen.

  Seuraavaksi vieraspeliputki ja vaikeita pelejä tiedossa. Hermes, IPK ja RoKi kohdataan kaikki putkeen vieraissa. Itse pitäisin hyvänä jos edes 4-5 pinnaa tuolta reissulta saataisiin, mutta toki enemmänkin kelpaisi. 7 pinnaa on eroa sarjan piikkipaikalle ja mieluusti sitä ei ainakaan kasvattaisi.
   
 16. Myrvold Jäsen

  Voisko joku kirjoittaa vähän Matt Nickersonin otteista?

  Olisin kiitollinen.
   
 17. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Sijoittuu oikein, syötöt isolla prosentilla omien lapaan, ei pahemmin roiski kiekkoa. Kakkoset lähinnä pakotettuja tai huolimattomuutta. Eka ulosajo oli tuomarien housuunpaskomisesta, ja toinen kun kävi noutamassa kiekottoman TUTOlaisen taklanneen pelaajan. Ei hirveästi taklaile koska taitaa tiedostaa ettei nämä tämän päivän parikymppiset pelaajat osaa niitä ottaa vastaan. Mestiksessä on iso kasa huonompiakin puolustajia. Liigassakin on iso kasa huonompia. Ei pärjää vauhdilla mutta pelinluku ja pelivarmuus on aika ihailtavaa.
   
  Myrvold tykkää tästä.
 18. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Aika samaa mieltä.

  Nickerson on pelannut viime pelit TuTossa ihan hyvin. Edellisessä pelissäkin hankki syötön ja sai +/- tilastoon +4 lukeman. Varman oloista työskentelyä omassa päässä ja ihan kelpo avauksia, vetojen blokkauksia, sekä erittäin vahvaa kamppailupelaamista. Voimaa löytyy sen verran, että välillä vastustajat törmäävät Nickersoniin kuin seinään. Muutaman kerran olen nähnyt kun hän on nostellut kevyempiä vastustajia yhdellä kädellä ihan puhtaasti ja ilmavasti"seinille", kun ovat koettaneet ympärillä kikkailla. Omaa joukkuetta Nickerson puolustaa tarvittaessa myös kovemmilla otteilla, mutta ei tähän lähde ellei vastustaja anna jotain painavampaa syytä.

  Nickersonin ainoa selvä puutte on kankea liike, mutta hän paikkaa sitä paljon pelinluvullaan. Nickerson lukee peliä paljon paremmin mitä moni pakki Mestiksessä. Kokemusta on myös jo sen verran, että tunnistaa ne tilanteet missä voi pelata itsensä ulos ja osaa hallita riskejä. Välillä hän on tehnyt myös ihan hyviä nousuja hyökkäyksen tueksi, kun siihen on avautunut mahdollisuus. Parasta kuitenkin Nickersonissa on hänen valloittava persoonansa jäällä. Sitä tulee jotenkin nykyisin ihan automaattisesti hyvälle tuulelle kun näkee hänet kentällä.
   
  Myrvold tykkää tästä.
 19. Myrvold Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos vastauksista!

  Aina tykännyt Nickersonin tyylistä. Mainettaan parempi peluri.

  Liike tosiaan varmasti kärsinyt. Sitä toivoisi, että saisi Liigassa vielä sen yhden mahdollisuuden.
   
 20. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Pohjosen reissu alkanut joukkueella ja aika ohkanen on kokoonpano ainakin tänään. Vastassa on sarjan kärkijoukkue ja siellä myös pistenikkareita. Ennakkoon voisi ajatella, että hankala mutta tasainen ottelu tulossa. Kyllä TUTO:n pitää olla valmis heti alussa. Taas aika paljon pelin lopputulos makaa oman pään pelissä ja Pohjanoksan vireestä. Kolmella kentällä kun mennään, niin jäähyilynkään ei oikein ole varaa. Raskas rupeama edessä, mutta onhan TUTO aiemminkin kolmella kentällisellä pitkillä reissuilla myös tulosta tehnyt. Kolme vahvaa kenttää, niin kaikki on mahdollista.
   
 21. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Reissun ensimmäinen peli oli odotetun vaikea sarjakärkeä vastaan. TuTolla kesti liian kauan saada tehoja koneesta irti ja vieraiden maalissa Justus Annunen oli iskussa. TuTon ensimmäinen maali syntyi 3.erän puolivälin jälkeen ja lopussa kello kävi vähiin. Hyvä taistelu TuTolta, mutta ilman palkintoa kuitenkin jäätiin. Hermeksin tilastoissa ihmetyttää ohilaukausten vähyys. 39 laukauksesta vain 7 meni ohi eikä TuTo onnistunut blokkaamaan yhtään vetoa. TuTon vastaava tilasto oli 56 laukausta, joista 17 ohi ja 2 blokattu. Olsiko TuTo takaa-ajossa sortunut hieman yliyrittämiseen ja Hermes on johtoasemassa päässyt enemmän tekemään kontrolloituja hyökkäyksiä.
   
 22. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Täytyy olla hieman samaa mieltä valmentajan kanssa ja sanoa, että tappio ei niin pajon harmittanut. Tietysti voitto olisi ollut mieluisa. Paljon oli paikkoja, mutta Annunen oli hyvä ja pientä onnea olisi kaivattu. Irtokiekkoihin ei aina osuttu ja jos osuttiin, niin ei maaliin saakka kiekkoa saatu. Peli oli kyllä hiema liiankin vauhdikas. Molemmat pyrkivät vauhdilla ylös ja keskikentän riistoista nopeita hyökkäyksiä. Voisi kuvitella, että useampikin maali tuolla tavalla olisi tullut pelissä. Nyt hengähdys ja sitten taas vaikea tai hankala vastustaja, joka taistelee sijoituksista sarjan alapäässä.
   
 23. Myrvold Jäsen

  Mahtoikohan Nickerson loukkaantua eilen, kun ei käynyt tilastojen mukaan jäällä pelin loppupuolella lainkaan? Siihen asti pelasi joukkueen suurimpia minuutteja.
   
 24. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En nähnyt peliä, kun tien päällä olin. Tilastoja tarkastelin jälkikäteen ja näytti siltä, että hieman parhailta maalipaikoilta oltiin. Jäähyjä tuli tiheään ja salomonin tuomioita jonkin verran. Vierasputki jatkuu tänään ja ihan ilman pisteitä ei saisi jäädä. Jos Matt on tippunut, niin ei kovin hyvä juttu. On mielestäni parantanut peliä ja yllättäen tekee myös nosuja hyökkäykseen. Hitaus ei näemmä haittaa.
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ei Nickerson ainakaan kolmannessa erässä saanut mitään iskua minnekkään tms. Eiköhän syy ollut pitkälti se, että mies oli kahteen maaliin syypää, eikä ehkä optimaalisin ratkaisu kun tasoitusta haetaan (ilman maalivahtia).