TUTO Hockey 2018–2019

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
En oikein jaksa uskoa että kaveri tulisi raha edellä. Varmaan tiedostaa itsekkin että peliura alkaa olla ehtoopuolella, mutta pelihalut kuitenkin pelata korkeammalla. Mikä sen parempi näyteikkuna kuin Mestis ja Tuto. Mutta mene ja tiedä, tämäkin vain arvailua.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTOlle, tai siis paremminkin seuran taustahenkilöille, täytyy kyllä nostaa hattua siitä, että oli joukkueen peli millaista tahansa, niin melkeinpä joka kausi tällaisia nimekkäitä ja mielenkiintoisia vahvistuksia on liittynyt joukkueeseen kesken kauden. Ja tämä siis vaikkapa viimeisen 20 vuoden otannalla, eli kyse ei ole pelkästään nykyisten taustahenkilöiden tavasta toimia.

Osa vahvistuksista on jäänyt loppukaudeksi, osa pelannut vain muutaman ottelun, joistain on ollut merkittävää pelillistä hyötyä, toisista taas ei juuri mitään hyötyä, ja joku on saattanut sotkea joukkueen kuviot sekä kentällä että sen ulkopuolella. Rahaakin näihin vahvistuksiin on vuosien varrella ainakin TUTOn mittakaavalla palanut suuret summat. Mielenkiintoa tällaiset sopimukset kuitenkin lisäävät vuosi vuodelta tylsemmäksi käyvässä sarjassa.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Kyllähän täältä täytyy nostaa peukkua Tutolle, kun on rohkeutta hankkia noita ns. pelimiehiä. Sehän nostaa joukkueen kiinnostavuutta ja luo sitä hyvää pöhinää joukkueen ympärille. Jos sillä saadaan yleisö kiinostumaan joukkueen edesottamuksista se on kaikki plussaa.
 

Tarasov

Jäsen
Kyllä näitä ns. nimekkäitä pelaajia tarvitaan jo pelkästään joukkueen kiinnostavuuden vuoksi. Kaikista aikaisempina vuosina hankituista ei ole ollut merkittävää pelillistä hyötyä. Osalla on ollut liian iso ego ja näin ovat sotkeneet joukkueen kuviot sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Pahin tälläinen persoona on ollut Peetu Nummelin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TOVERIT, FC Barcelona
Olipa Eetu Elolta tehokas paluu sairaslomalta. Hän pelasi ensimmäisessä erässä 3:07 ja teki sinä aikana kaksi maalia ja syötti yhden. 17-vuotiaalla slovakkipuolustaja David Mudrakilla oli alkukaudesta vaikeuksia mahtua TuTon A-junnuihin. Tänään hän pelasi yli 17 minuuttia ja sai myös vastuuta ylivoimalla. On mielenkiintoista seurata Mudrakin kehitystä tulevina vuosina. Pohjanoksa pelasi tänäänkin varmasti ja hän on voittava maalivahti parempiakin joukkueita kuin KOOVEE vastaan. Ensi kaudella Pohjanoksa tulee pelaamaan liigassa, mutta nautitaan hänen pelistään nyt TuTossa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTOlle, tai siis paremminkin seuran taustahenkilöille, täytyy kyllä nostaa hattua siitä, että oli joukkueen peli millaista tahansa, niin melkeinpä joka kausi tällaisia nimekkäitä ja mielenkiintoisia vahvistuksia on liittynyt joukkueeseen kesken kauden. Ja tämä siis vaikkapa viimeisen 20 vuoden otannalla, eli kyse ei ole pelkästään nykyisten taustahenkilöiden tavasta toimia.
Kyllä. TuTossa on nähty mm. työsulun aikaisia NHL vahvistuksia, isoja paluumuuttajia esim. Antti Virtanen yms. 20 vuotta sitten kaudella 98-99 joukkueeseen palasi TuTon liiga aikojen tähti Jari "lätty" Hirsimäki. Lätty veteli aikanaan muuten nykyvalossa käsittämättömän 104 pinnan kauden TuTo paidassa silloisessa I-divisioonassa.

Olipa Eetu Elolta tehokas paluu sairaslomalta. Hän pelasi ensimmäisessä erässä 3:07 ja teki sinä aikana kaksi maalia ja syötti yhden.
Tällaisia paluita lisää sairaslistalta, niin eiköhän voittoja ala tippumaan. Kurtis McLean jäi tänään pisteittä, mutta lienee myös osa syy sille, että muista ketjuista löytyy enemmän tilaa tehoilulle. Pelkästään hänen laajalla kokemuksellaan on iso merkitys joukkueelle. Oikein odottaa perjantaita, että pääsisi näkemään pelurin TuTo paidassa RoKia vastaan. Tuossa vielä "ammattimiehen" kommentit pelistä:

Kurtis McLeanin kommentit KOOVEE-matsista
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään edessä viimeinen peli ennen maaottelutaukoa. RoKi kärsii myös käsittääkseni pelaajapulasta. Intti taitaa olla nyt heille negatiivinen vaikute.
RoKi on kuitenkin sellainen, että voi hyvinkin voittaa. TUTO on ollut vahvempi vierakentillä tai ainakin isompi osa pisteistä on vieraspeleistä kaivettu. Perinteisesti kotona kuitenkin pitäisi olla vahva. Katsojamäärät ovat myös olleet hieman alhaisia. Itse en uskonut, että ne kovin suuria olisi tällä kaudella. Mutta alle tuhat katsojaa keskimäärin tällä hetkellä. Voisiko tämäkin sitten johtua heikommista tuloksista kotona?
Tänään siis pitäisi ottaa voitto ja mielellään hyvällä ja viihdyttävällä pelillä. Tauon jälkeen sitten kokoonpanoon palaa useampi ja voittojen tiellä olisi helpompi jatkaa. Ehkä katsojamäärät sitten hieman nousisivat.
 

Oadie

Jäsen
Katsojamäärät ovat myös olleet hieman alhaisia. Itse en uskonut, että ne kovin suuria olisi tällä kaudella. Mutta alle tuhat katsojaa keskimäärin tällä hetkellä. Voisiko tämäkin sitten johtua heikommista tuloksista kotona?
Tänään siis pitäisi ottaa voitto ja mielellään hyvällä ja viihdyttävällä pelillä. Tauon jälkeen sitten kokoonpanoon palaa useampi ja voittojen tiellä olisi helpompi jatkaa. Ehkä katsojamäärät sitten hieman nousisivat.
Heikkoihin katsojamäärin on moniakin syitä. Suljetun sarjan mielenkiinnottomuus, mielenkiintoisimpien joukkueiden nosto Liigaan, järjettömät lipun hinnat, mainonnan vähentyminen, Tepsin menestyminen, ym..Tänään tullee pohjanoteeraus kun samaan aikaan näkyy vielä tv:n välityksellä NHL-kiekkoa ilmaiseksi.. Mutta itse pelistä odotan tänään kotijoukkueen myllytystä ja voittoa. Ainakin vaikuttaisi että joukkue on ottanut pienen askeleen alkukaudesta. Tosin ei olisi ensimmäinen kerta kun hyvää esitystä seuraisi umpisurkea.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TOVERIT, FC Barcelona
TuTolla on täydet neljä hyökkäysketjua ja kolme puolustajaparia. Lainamiehenä puolustuksessa jatkaa Eetu Salmela ja tähän peliin vahvistukseksi on tullut Bernard Isiguzo Tepsistä. A-junnuista kokoonpanossa on vain Aaro Löyttymäki. Tänään vain voitto kelpaa. Harmittaa kun joudun töiden puolesta juhlimaan enkä pääse halille.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No voi pee. Kolme pistettä tarjottiin, mutta ei vaan sinne maalin sitä kiekkoa saatu. No kieltämättä vastustajallakin muutamia paikkoja oli.
Jatkoajalla sitten jätön, jätön, jättö epäonnistui ja vastustaja yksin läpi. No 1 piste on kuitenkin parempi kuin 0.
Tauko tulee kyllä hyvään kohtaan nyt. Nyt pitää karsia nuo oman pään lahjoitukset vastustajalle pois ja muutenkin rauhassa käydä läpi nuo heikot kohdat.
Ja tauon jälkeen sitten katse eteenpäin ja kohti joulutaukoa ?
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Olipa hirveä peli Tutolta. Yleisömäärä alkaa kahdeksalla seuraavassa ottelussa. Tunne puuttui kokonaan Tuton pelistä. Lehtonen pelasi heikoimman pelin koko kaudella ja kaksi ekaa päästettyä maalia hänen piikkiin. Poika pitäisi palauttaa maanpinnalle ja turhat neppailut lopettaa. Järjetön määrä turhia kiekonmenetyksiä. Parhaillaan mies pystyy dominoimaan Mestisjäitä, mutta eilinen näytti ylimieliseltä tähdeltä. Jatkoajalla en ymmärrä miksi Levo enää haki syöttöä ennen RoKin maalia. Parhaalla slotilla vetopaikka ja sopivasti maskia, josta laittaa veto peltiin.

Toivottavasti saadaan äijät parsittua tauolla siihen kuntoon, ettei tarvitse yhtään tällaista ohipeliä katsoa. Niitä on tullut jo riittävästi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Peli on sellaista sekametelisoppaa ettei siitä ota pirukaan selvää. Jottain tarttis tehdä..
Olipa hirveä peli Tutolta.
Todella paljon pelissä nähtiin helppoja virheitä ja kiekonmenetyksiä. Vielä kun RoKi löi aika herkästi pitkää kiekkoa ja paitsioitakin tuli puolin ja toisin, niin hyvin rikkonaiseksi peli meni. Ei edes McLean tuntunut saavan ihan optimaalista otetta peliin ja ehkä hänellä se pitkä taukokin näkyi vielä pelituntumassa.

Loukkaantumisten jäljiltä ketjuja on sekoiteltu todella paljon ja enää ei ole oikeastaan yhtään "ehjää" toimivaksi hioutunutta ketjua tai edes tutkaparia. Tekisi mieli sanoa kuten Kai Suikkanen sanoi aikanaan naapurin harjoituksissa: "Ei voi kahden metrin syötöt mennä kolme metriä ohi". Syöttöpeliin ja yhteispelin toimivuuteen pitäisi panostaa todella paljon lisää ja sitä kautta peliin saataisiin ihan uusia ulottuvuuksia. Nyt tavallaan ollaan pakoitettuja aika yksinkertaiseen peliin, mitä vastustajan on helppo lukea varsinkin jos edes näitä syöttöjä ei saada kohdilleen. Välillä tuntuu että osin tästä johtuenkin peli menee yksilötasolla puskemiseksi, mitkä usein päättyy kiekon menetyksiin. Toisaalta sitten esimerkiksi ylivoimalla jauhetaan syöttöpeliä monesti aivan liian pitkään ja tilanteet menevät ohi.

Pientä valoakin oli kuitenkin pelissä mielestäni nähtävissä. TuTo pääsi jo hieman enemmän maalipaikoille ja sai pelin hallintaakin vähän käsiinsä, mutta ei osannut vielä hyödyntää sitä. Pakistossa kapteeni Karlsson on aloittanut kautensa todella hyvin. Luistin liikkuu vikkelästi ja 14 pelissä on syntynyt tehojakin 2+5=7, mikä on sama lukema mitä viime kaudella 50 runkosarjapelissä. +/- tilastossa Karlsson on sarjan kärkipäässä +11 lukemalla. Kapteeni näyttää kentällä hyvää esimerkkiä koko joukkueelle.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Mitäs vittua nyt taas? Näkeekö vanhat silmäni omiaan, vai onko tosiaankin Zuckerberg-peukku ilmestynyt tännekin? Jos ja mitä ilmeisemmin kun näin on, niin kiitokset vaan kaikille TUTO-keskustelijoille näistä vuosista. Onhan sitä aina joskus tullut sanottua jollekin jotain hiukan kipakastikin, mutta lähestulkoon aina keskustelut ovat kulkeneet hyvässä hengessä. Ja jutustelu noin muutenkin on ollut pääasiassa oikein asiallista.

Mutta, aika aikansa kutakin, kai se vaan näin on. Tämän peukkuaiheen vielä keskustelen loppuun, mikäli siitä ylipäätään keskustellaan, ja mikäli jutun toteuttaneet apinat eivät lopeta kirjoituksiani perseeseen annetulla monolla. Jää nähtäväksi. Tämän kyseisen aiheen lisäksi en enää kirjoita tänne yhtään mitään, ellei sitten peukalot katoa foorumilta.

Jatkoajan neropatithan teki varsinaiset Blizzardit, eli iski kalenteriin vuoden toisen aprillipäivän. Enkä edes liioittele. Jos nyt olisi maalis/huhtikuun vaihde edes lähellä, niin olisin peukalon nähtyäni automaattisesti alkanut tarkistamaan asiaa kalenterista.

Ja joo luitte oikein. Apinat.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mitäs vittua nyt taas? Näkeekö vanhat silmäni omiaan, vai onko tosiaankin Zuckerberg-peukku ilmestynyt tännekin? Jos ja mitä ilmeisemmin kun näin on, niin kiitokset vaan kaikille TUTO-keskustelijoille näistä vuosista. Onhan sitä aina joskus tullut sanottua jollekin jotain hiukan kipakastikin, mutta lähestulkoon aina keskustelut ovat kulkeneet hyvässä hengessä. Ja jutustelu noin muutenkin on ollut pääasiassa oikein asiallista.
Itsekin olen jo enemmän "vanhan liiton mies" ja täytyy kompata hieman tuota itsellekin vierasta peukutus asiaa. Keskustelupalstoilla tällaiset pekut ohjaavat keskustelujakin tiettyyn suuntaan, kun jotkut alkavat keräämään näitä. Jotenkin tällainen ohjailu ei tunnu ollenkaan hyvältä, mutta eipä tässä nykyään voi välttyä monelta muultakaan "mainokselta" yms. aivopesulta. Vähän tulee sellainen olo tässäkin asiassa, että ennen oli asiat paremmin, mutta aika aikaansa kutakin. Samoin se on kiekonkin kanssa, kun ennen Liiga oli auki yms. TuTon kannattamista en tosin vielä näiden vaikeuksien takia jätä. Usko paremmasta tulevaisuudesta elää vielä ja kukapa sitä tietää aina mitä huominen tuo tullessaan.

Elomo arvioi kautta tähän asti tapahtuneen pohjalta hyväksi. Vaikeuksia on ollut paljon ja kurssia on saatu käännettyä takaisin nousuun. Sijoitus runkosarjassa on tosin vaatimattomasti vielä keskikastissa kuutosena. Itse pitäisin normaalilla rosterilla TOP-4 sakkiin pääsyä tyydyttävän arvoisena suorituksena TuTolta. Petrattavaa riittää vielä paljon, jos oikeasti meinataan mennä lopussa pitkälle. Niclas Lucenius muuten siirtyi Liigaan, jossa taitaa olla monessa joukkueessa nykyään pulaa hänen peliälyllään varustetuista pelureista.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TOVERIT, FC Barcelona
Mitäs vittua nyt taas? Näkeekö vanhat silmäni omiaan, vai onko tosiaankin Zuckerberg-peukku ilmestynyt tännekin?
Mehän voidaan pitää nämä TuTon sivut peukutusvapaana alueena. Annetaan vain noiden suurten ja mahtavien liigajoukkueiden fanien peukuttaa niin perkeleesti. Ei meidän tarvitse.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TOVERIT, FC Barcelona
Ässien urheilutoiminnan linjaukset 2019 - 2023

Aittolasta Ässien pelaajakordinaattori, loppuuko hommat TuTossa?
Alkukesästä Aittola puhui Satakunnan Kansassa TuTon ja Ässien yhteistyöstä, jonka jotkut leimasivat farmisopimukseksi. Tuon "sopimuksen" tuloksena TuToon on tullut Aki Juusela seitsemän ottelun sopimuksella, joista hän pelasi kaksi peliä.Sen sijaan Karhu HT:ssa on pelannut Ässien pelaajia. Ja nyt Aittola on neuvotellut itselleen työpaikan. Hienosti on TuTon yhteistyö Ässien kanssa sujunut.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä Aittola jatkaa edelleen TUTO:n mukana. Tietysti tuo asia voi muuttua jatkossa. Hienoa se on, jos pelaajien lisäksi muitakin etenee muualle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mehän voidaan pitää nämä TuTon sivut peukutusvapaana alueena. Annetaan vain noiden suurten ja mahtavien liigajoukkueiden fanien peukuttaa niin perkeleesti. Ei meidän tarvitse.
Tykkäsin nyt kumminkin peräti kahdesta viestistäsi, erityisesti tuosta Aittola-viestistäsi. Hyvin on tosiaan neuvoteltu Ässien kanssa.
 

X-Stiff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Onko Nickerson todella sivussa keskiviikon pelistä Imatralla? Olin kovin odottanut tuota peliä ja himpun harmittaa, jos Matti jää näkemättä.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Onko Nickerson todella sivussa keskiviikon pelistä Imatralla? Olin kovin odottanut tuota peliä ja himpun harmittaa, jos Matti jää näkemättä.
Kyllä on. Arviolta 4 viikkoa vielä telakalla. Muutama muu TuTo:n loukkaantunut pelaaja sen sijaan saattaa palata jäälle Imatralla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös