Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Omat mietteeni eroaa melko paljon edellisen kirjoittaneen kanssa. Omasta mielestäni Tuhkanen on joukkueen paras yv-pakki ollut. Sanoisin jopa että paras puolustaja kahteen kauteen Tutossa ylivoiman pyörittäjänä. Eilistä peliä en nähnyt, mutta kaikki muut Tuhkasen pelit on tullut nähtyä Tutossa. Siitä kyllä samaa mieltä että laittaisin myös Seikolan ja Tuhkasen eri kentällisiin. Linkeen pitäisin kaukana ylivoimasta. Ne harvat kerrat mitä on pelannut parin vuoden aikana on ollut melko hasardi ja jokainen veto menee blokkia päin. Virkki ja Tuohilampi ovat nostaneet huikeasti tasoaan viime aikoina. Tasakentällisin nämä kaksi ovat olleet Tuton parhaat puolustajat.

Tuton ylivoima allekirjoittanutta lähinnä naurattaa. Näyttää siltä että Elomon ohjeet ovat olleet ylivoimalle että älkää vahingossakaan käyttäkö luovuutta ja pysykää näillä rastiin merkityillä pelipaikoilla kiinni kuin liimattuna. Sitten viivalta vetoa maalille. Itsekin kannatan suoraviivaista ylivoimaa, mutta kyl nyt jumaliste tarvii sen alivoimankin pakottaa tekemään töitä. Hokin alivoima seisoo aivan passiivisena väsyttämättä itseään, koska sen ei tarvitse liikkua. Odottaa vaan irtokiekon purkua tai veskarin pelin pysäytystä. Ne harvat maalitilanteet Tutolle ylivoimista tulee huonosta syötöstä/vastaanotosta, jolloin pakko käyttää luovuutta ratkaisussa sen safetyn sijaan. Itse tykkäsin Lehkosen ylivoimassa tapahtuvasta kuviosta. Ainoa vika soli että Lehtisen tehtyä viisi maalia samasta spotista pari syksyä takaperin vastustajat oppivat sen jostain syystä lukemaan pois. Silti sitä samaa kuviota jauhettiin vielä paljon Lehkosen poistumiseen asti. Siinä oli silti hyvät elementit syöttö-kiekottoman/kiekollisen liike-blokki-one-timer/itse maalille veto.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO:n YV on muuttunut ja jotain siinä on hyvääkin. Pakkeja käytetään enemmän. Se mikä nyt vaivaa on se viive, mikä syntyy puolustjan saadessa kiekon. Voi olla, että siinä samalla sekunnilla on jo joku edessä, mutta välillä tuntuu että haetaan, haetaan ja haetaan. Sama hitaus kyllä esiintyi jo aikaisemminkin.
Hiukan nopeammin laukaisu liikeelle tai kiekko maalille. Nyt välillä laukaisu kun lähtee, niin ketään ei ole edessä ja maalivaahti näkee tilanteen ja peittää maalin kohtalaisen hyvin.
Tietysti on totta, että jos vastustajan puolustus saataisiin liikkumaan, niin väsymys ja virheet saattaisivat lisääntyä ja neliön läpi menevät syötöt olisivat paremmin toteutettavissa.
No onneksi 5 vs 5 pelissä ollaan tässä parissa oltu tehokkaampia.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

hokihoki

Jäsen
Keskiviikkona oltiin huonompia ihan joka osa-alueella, tänään tutolla peli taas katkolla ja esityksen on syytä parantua.
Toivottavasti Elomo tekee pieni fiksauksia ja lepuuttaa mm. olkapää vaivaista Karhua, mutta tuskinpa.

Teemua voisi tiputtaa rotaatiossa hieman alemman, mutta tuskin kun pojat on "pakettidiilillä" tulleet. Heinimäen näkisin mielelläni sentterinä, mikäli Karhu on rosterissa. Toisaalta voisin pistää ison summan rahaa pantiksi, että samalla kokoonpanolla mennään.

Mikäli Tuto ei tänään voita siirtyy momentum täysin Hokille, mikä tarkoittaa melko todennäköistä kesäloman alkua.
Jos nyt pitkäveto olisi pakko laittaa sanoisin että Hokki vie jatkoajalla 3-4.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Olen reissussa ja peli pitää katsoa netistä. Hyvä näkyy olevan tunnelma hallissa. Elomo äsken sanoi, että seuraavan kerran kun hän menee Kajaaniin niin hän on matkalla Vuokattiin. Minäkin uskon tähän.

Toivottavasti lentosuukko Vuohtoniemi Nordströmin kanssa halua ottaa tuomareina liian suurta roolia pelissä.
 

Salama44

Jäsen
Ei riitä turkulaisilla kärsivällisyys. Kun maalia ei saada tehtyä (taito ei riitä) alkaa kähinöinti ja sitten tuomareille lässytys kun vastustajaa ei saada provovosoitu mukaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Oli kyllä todellakin onneksi. Tuto olisi voinut muuten jopa voittaa.
Eivät tuomarit tee maaleja. Turha itkeä jos joukkue ei pysty tekemään yhtään maalia. Illan positiivisia asioita ovat, ettei harmita etten päässyt peliin paikan päälle ja että Jukuritkin saivat turpaan.Huomenna päivä uus.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jahas, onneksi rantapallo on tuossa lähellä. Ne pelit mitä olen nähnyt, niin niiden perusteella tuto ei kyllä jatkoon mene. Paljon pitäisi tapahtua. Yksi apu vois olla Seikolan huili huomenna. No, katellaan.
 
Karsintasarja takaisin!

Probert24

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
Tänään hiipi mieleeni ettei TuTon kuntopohja tunnu enää riittävän kun Kajaanilaisilla vaikutti liike olevan ihan eri tasoa. Tuomareilla oli taas normisuoritus mutta eivät he jättäneet yhtään kotijoukkueen maalipaikkaa käyttämättä.
Onkohan harjoituksissa maali sijotettuna Hippoksenpäädyssä Kiinteistöcontrollin mainoksen kohdalle tun laukaukset pamahtivat maalin ohi siihen kohdin ;-)
 

hokihoki

Jäsen
Jahas, onneksi rantapallo on tuossa lähellä. Ne pelit mitä olen nähnyt, niin niiden perusteella tuto ei kyllä jatkoon mene. Paljon pitäisi tapahtua. Yksi apu vois olla Seikolan huili huomenna. No, katellaan.
Sanotaan mitä sanotaan niin Seikola ja Elomo ovat olleet pettymyksiä. Kovista minuuteista huolimatta kumpikaan ei ole tuonut kentällä mitään ratkaisevaa. Toisaalta ei yllätä. Elomo kolunnut jotai huuhaa-sarjoja ja Seikola on ollut pelaamatta pari kautta ja sit ennen oli pari kautta aika heikko ja osittain klesana.

Tuton hankki kevään korvalla 6 "vahvistusta", joista ainoastaa Kaapo on ollut todellinen vahvistus. Tuhkanen ok, mutta ilmankin oltaisiin pärjätty, Lehtinen päätyi heti telakalla eikä Lahtinenkaan kummoinen ole ollut.

Summa summarum, vähän tai ei yhtään pelanneita Seikola, Tuhkanen, Lehtinen ja Elomo suuri arpa. Tutossa on tapana kusta omien jannujen saappaisiin ja raahata lainamiehiä aina kun joku niitä tarjoaa.

Huomenna pataan ja kesälomalle.
 

hokihoki

Jäsen
Voisiko joku kertoa olenko esim seurannut tänään väärää Tuton peliä, sillä Melomon lausunto ei ihan osu yksiin oman havainnon kanssa. Joukkue ottaa nollapelillä pataan ja Elomo kommetoi: "Meiltä erittäin laadukas peli, voi jopa puhua dominoinnista".
 

Probert24

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
Elomon kommentti menee samaan sarjaan kuin aikoinaan Veijo Heikkilän matsijutut turkkarissa. Ehkäpä peli näyttää aitiosta erillaiselta kuin vastapuolelta meikäläisen silmin?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vierumäki, sisäoppilaitokset, hyvä arki
Voisiko joku kertoa olenko esim seurannut tänään väärää Tuton peliä, sillä Melomon lausunto ei ihan osu yksiin oman havainnon kanssa. Joukkue ottaa nollapelillä pataan ja Elomo kommetoi: "Meiltä erittäin laadukas peli, voi jopa puhua dominoinnista".
Se oli koutsipuhetta klassisessa muodossa. Tutolla oli toki kiekonhallinta ("dominointi") loppua kohden, mutta toisaalta kovin vähän keinoja päästä parhaaseen slottiin iskemään maaleja. Hokin puolustuksen sisään ei noin vain kävelty. Huomenna ei enää voi pelata sukkasillaan tai kesäloma koittaa turkulaisittain.
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eivät tuomarit maaleja tee, mutta voivat silti pelejä ratkaista. Otteluvalvojakin oli sitä mieltä, että tuomarityöskentely ei ollut kohdallaan:
"Ottelussa oli muutama tilanne, joissa TUTO kärsi. Pari vaihtoa, missä roikuttiin ja pidettiin kiinni. Se ei ehkä olisi vaikuttanut tähän loppuun, se mitä tässä ihan lopussa tapahtui, se on asia erikseen", vastasi otteluvalvoja Seppo Lindroos.


"Olemme samaa mieltä (Elomon kanssa) siitä, ettei se ihan täysin tasapuolista ollut."


Jotenkin sitä toivoisi, että kun koko kausi ensin tahkotaan pitkää runkosarjaa ja sitten pelataan niitä ns. tosipelejä, joissa marginaalit ovat pienet joukkueiden välillä, niin silloin otteluissa olisi arvoisensa tuomaristo eivätkä ne pahimmat tunarit ja pillipiiparit saisi illasta toiseen - ja jopa vuodesta toiseen, juurikaan tasoaan nostamatta - saisi huseerata peleissä. Voitti sitten kumpi tahansa, niin huono maku peleistä jää aina jos pääosassa on tuomarikaksikko eivätkä joukkueet.

Nyt kun SM-liigastakin tuomareita vapautui puolivälierien myötä, niin luulisi olevan hyvä ratkaisu jos ne liigatuomarit jotka eivät tuomitse puolivälieriä SM-liigassa saisivat tuomita Mestiksen pudotuspelejä. Saisi vähän varmempaa ja kokeneempaa toimintaa jäälle eikä jäisi joka kevät ns. paskan maku suuhun siitä, että puolen vuoden tahkoamisen jälkeen jotkut vuohtoniemet ja väyryset tuomitsevat niin vaihtelevalla linjalla, että ratkaisupelien linjasta tulee täysin sattumanvarainen.

En ollut peliä näkemässä sairastelun vuoksi, mutta minkäänlaista luottoa minulla ei ole siihen, että TuTon peleissä useimmiten pyörivät tuomarit enää kykenisivät omaa tasoaan nostamaan pudotuspeleissä tai ylipäätään tuomitsemaan tällä sarjatasolla riittävän laadukkaasti. Vuohtoniemille, Väyrysille yms. tuomarointi lienee kiva harrastus tai sivuhomma jossa ei ole niin väliä, mikä lopputulos on, koska tuomittavia pelejä kuitenkin tulee aina lisää omasta esiintymisestä huolimatta. Pelaavilla joukkueilla on kuitenkin isommat panokset. Viime vuosina jopa liiga-anomuksien panokset, nykyisinkin rahapanokset ja Mestis-mitalit.

Sääli se on, jos kausi tähän katkeaa, mutta todennäköistähän se on Kajaanissa. Se on yksi ja sama, "dominoiko" joukkue Elomon mukaan jos se ei tee yhtään maalia eikä se kummoistakaan dominointia ole, jos Kajaanissa tulee kolmas tappio putkeen.

Toivottavasti voitto tulisi kumminkin. Ehkäpä selkeän altavastaajan roolista löytyisi henkistä apua, mikään "dominoijan" rooli ei tutolaisille ole viime vuosien pudotuspeleissä sopinut ollenkaan.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Vuodesta toiseen tämä on tätä samaa mieletöntä paskaa nää ratkaisupelit. Ensi kaudelle voi myös heittää jo hyvästit. Elomon johdolla tämä joukkue ei tule ikinä voittamaan mitään.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Paska kausi kaikinpuolin. Ensi kaudella menee ripulin puolelle! Ainoa lohtu on, että Veikkausliiga alkaa kohta.
Tuto dominoi :-) tulos vaan oli jotain muuta!
 
Karsintasarja takaisin!

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tuto dominoi :-) tulos vaan oli jotain muuta!
Tuto kumminkin paransi pelaamistaan kauden mittaan, mikä on hyvä asia. Toki Elomon dominointi oli vähän liikaa, en tiedä vapautuiko osa pelaajista Elomon vaihdoksen takia ja otteet parani sitä myötä, mutta ei ainakaan lehdistötilaisuuksien perusteella Elomo kummoiseen analyysiin pystynyt. Esimerkiksi pelaavan elomon paikka ei olisi ollut ykkösketjussa. Samoin Seikola roikalehti turhaan viivassa ja kuudennessa pelissä miinus 3.. Elomo (valmentaja) ei nimi selässä pelimiestä tee..
 

hokihoki

Jäsen
Se oli sitten siinä. Lopputulos ei kieltämättä yllättänyt. Ei jaksa sen kummemin paketoida tätä kautta, sillä hyvää sanottavaa on toivottoman vähän. Jos nyt tähän pitäisi muutama asia nostaa loppukaudesta niin:

FLOPIT:

Elomo(t)
Seikola
Pelaajien painetta kestämätön kasetti.

Omalla kohdalla seuraava kausi jää väliin.. tai oikeastaan niin kauan kun Melomo huseeraa Tutossa en aio rahaa kantaa Kupittaalle.

Hyvää kesää jengille, onneks jalipallo kausi on kynnyksellä.

Ps. Coronassa kauden päätösbileet
 

Koppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Tuton surma oli tänään väärä peluutus ja maalivahtipelaaminen. Paikalla olleena en ymmärrä muutamien pelaajien peluutus tällaisessa pelissä.
En kerro pelaajien numeroita. Se ei hyödytä enää ketään. Kaverit ja turkulaisuus on TuTon syöpä!
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Vaikeahko kausi takana. Pelkkä pudotuspeleihin selviytyminen tuotti tuskaa. Kauden aikana Ika sai potkut ja Elomo pääsi johtamaan joukkoja. Tulos ei kuitenkaan hirveästi tainnut lopulta muuttua, vaikka myös isohkoja pelaajahankintoja tehtiin aivan viime metreillä. Elomo ehkä onnistui joissain asioissa Ikaa paremmin, mutta taas joissain mentiin takapakkia. Jälkikäteen voidaan jossitella mm. runkosarjan viimeisen kierroksen tapahtumilla, missä TuTo veti lähes kahdella ketjulla ja junnuilla.

Pelaajistossa kauden positiivisin yllättäjä oli mielestäni Taavitsainen. Oikeastaan alkukaudesta koko ketju Taavitsainen-Kuru-Lindsten piti TuToa paljon pystyssä, mutta loukkaantumisten yms. asioiden takia kuviot muuttuivat. Pakistossa ehkä Tuohilammelle antaisin kauden ykköspakin tittelin. Vaikeuksia riitti puolustus rintamalla, mutta Tuohilampi vei joukkoja niistä läpi mitään periksi antamatta. Maalivahdeista Järvinen nousi selvimmin tärkeään asemaan, joskin myös usemapi muu veskari hoiti tätä tonttia hyvin. Järvinen oli kuitenkin koko kauden mittapuulla veskariosaston ykkösnimi.

Hieman kesken kausi jäi ja mietittävää riittää tulevaisuuden osalta.
 

muikkunen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikka tästä jotkut Kuningas Kaapon, tuon sankarillisen pelastajan ylistäjät saattavat vetää herneen nenäänsä, niin mielestäni oli suuri virhe hankkia hänet suoraan playoffeihin. Hän on huippumaalivahti, mutta silti ei kenenkään kuulu tulla, varsinkaan maalivahdin "pelastamaan" joukkuetta joka oli hyvässä nosteessa runkosarjan lopussa. Järvinen oli erinomainen hankita marraskuussa, joka pelasi varmasti jokaisessa ottelussaan, välillä lähes maagisesti. Jos sopimusta hänelle yritetään ensikaudeksi sorvata, ei ainakaan osakkeet tästä perseennäytöstä parantuneet. En väitä että tulos olisi ollut eri toisella maalivahdilla, mutta huomattavin ero näkyi puolustuksessa Kuninkaan paluun jälkeen. Se oli luokatonta höntyilyä runkosarjan jälkeen, järjetön määrä maalipaikkoja jokaisessa ottelussa. Tiedä sitten luulivatko Kaapon hoitavan jos vähän neppaillaan?
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Onpas kiva kun eräille tuo lohtua futiskauden alkaminen. Voi helvetti, kunpa kiinnostaisi edes pennin vertaa moinen potkiskelu. Maailmalla sentään pelataankin, eikä vaan potkiskella.

Samaa mieltä Flyingbirdin kanssa siitä, että onhan nämä keväät tätä nykyä melkoista tuskaa meille pitkän linjan tovereille.

Valmentaja Elomolle en jaksaisi sen suurempia pyyhkeitä antaa, veli Elomolle sen sijaan oikein jättimäisiä kylpypyyhkeitä. Meinaan että mitä vittua? Pelillinen anti oli aivan olematonta, lisäksi melkein aina vaihtoon tullessa oli naama norsunvitulla. En mä nyt sitä sano, ettäkö iloinen olisi pitänyt olla, mutta en tuollaistakaan oikein ymmärrä. Jos ei peli kulje eikä siitä mitään tule, niin sitten vaan Bauerit naulaan.

Seikolakin oli pettymys, mutta hiukan voi antaa anteeksi sillä, että on kuitenkin ollut enempi vähempi romuna viime vuodet. Isoin miinus tulee tuosta eilisestä pommista.

Muut plussat ja miinukset? Joku muu voi aloittaa todistusten kirjoittelun, itsellä ei juuri nyt ruuti riitä.
 
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy