Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey 2015–2016 – mistä pelataan ja mitkä ovat panokset?

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Toveri -82, 08.04.2015 klo 21.59.

 1. hokihoki Jäsen

  Eilisen pelin jäljiltä täytyy todeta tähän muutama seikka.

  1) Tuton ylivoima peli on edelleen aivan hirveää katsottavaa. Kiekko passitellaan laidassa pystysyötöillä ja puolustus saa käytännössä seistä paikallaan.
  Veto ei juurikaan tule ja kun tulee ne osuu lähinnä ensimmäiseen vastustajaan tai pölisee 3m maalin ohi. Mikäli pelaajien taito ei riitä riittävään laukaukseen, niin toimitetaan sitten vaikka saatanan niitä räkäkiekkoja ranteella maalilla ja sen jälkeen 3 ukkoa menee hakkaamaan kakkoskiekkoa sisään.

  2) Tuhkanen - Seikola pakkipari on purettava välittömästi. Nämä kaverit ovat jatkuvasti purjeessa omassa päässä ja syötöt ovat velttoja ja napsuvat pelottavan usein vastustajalle. Seikola pelaa muutenkin todella flegmaattisesti, mutta hyvä pelisilmä antaa paljon anteeksi. Tuhkanen on näistä kahdesta suurempi hasardi eikä ole esittänyt mitään otteita, jonka vuoksi ansaitsisi kovat peliminuutit 1. parissa, yv-ssa ja av:lla.

  3) Virkki on nostanut tasoaan alkukaudesta todella paljon ja on nyt se kapteeni ja isäntä, jota joukkue tarvitsee. Voisi peluuttaa enemmän, kuin nyt, ansaitsee yv ja av aikaa.

  4) Karhu. Kaverilla on yläkropassa jotain kremppaa, hidas mutta kankea ja kiekolline peli lähes luokatonta. Syötöt napsuu pitkinä tai luistimiin, mutta jostain syystä kuuluu Meolomon suosikkeihin, oletettavasti rymistelevän koohottamisensa takia. Karhun oikea paikka olisi 7. pakkina tai 3. parissa

  5) Heinimäki, ei erityisen vahva puolustuspäässä, helvetin hyvä aloituksissa ja olisi centterinä aljon hyödyllisempi, kuin pakkina.

  6) Tuohilampi on parantanut loppukautta kohden peliä, kiekollisena parempi kuin esim Karhu, mutta häviää Virkille, Linkelle ja Seikolalle

  7) Linke, koirankopissa, pelaa näkymättömästi ja hieman felgmaattisen näköisesti. Melko energiatehokas pelitapa, mutta voisi käyttää raamejaan paljon tehokkaammin. Joukkueen paras aloitussyötön antaja ja kiekollisesti varmempi kuin Virkki. Sietäisi saada enemmän peliaikaa.

  Pakkiparit kokoaisin seuraavasti:

  Seikola - Linke
  Virkki - Tuohilampi
  Tuhkanen - Heinimäki/Karhu

  tai

  Virkki - Linke
  Seikola - Tuohilampi
  Tuhkanen - Heinimäki / Karhu


  YV 1
  Virkki - Linke

  YV2
  Seikola - tuohilampi

  AV 1
  Seikola - Tuohilampi

  AV 2
  Virkki - Linke
   
 2. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Omat mietteeni eroaa melko paljon edellisen kirjoittaneen kanssa. Omasta mielestäni Tuhkanen on joukkueen paras yv-pakki ollut. Sanoisin jopa että paras puolustaja kahteen kauteen Tutossa ylivoiman pyörittäjänä. Eilistä peliä en nähnyt, mutta kaikki muut Tuhkasen pelit on tullut nähtyä Tutossa. Siitä kyllä samaa mieltä että laittaisin myös Seikolan ja Tuhkasen eri kentällisiin. Linkeen pitäisin kaukana ylivoimasta. Ne harvat kerrat mitä on pelannut parin vuoden aikana on ollut melko hasardi ja jokainen veto menee blokkia päin. Virkki ja Tuohilampi ovat nostaneet huikeasti tasoaan viime aikoina. Tasakentällisin nämä kaksi ovat olleet Tuton parhaat puolustajat.

  Tuton ylivoima allekirjoittanutta lähinnä naurattaa. Näyttää siltä että Elomon ohjeet ovat olleet ylivoimalle että älkää vahingossakaan käyttäkö luovuutta ja pysykää näillä rastiin merkityillä pelipaikoilla kiinni kuin liimattuna. Sitten viivalta vetoa maalille. Itsekin kannatan suoraviivaista ylivoimaa, mutta kyl nyt jumaliste tarvii sen alivoimankin pakottaa tekemään töitä. Hokin alivoima seisoo aivan passiivisena väsyttämättä itseään, koska sen ei tarvitse liikkua. Odottaa vaan irtokiekon purkua tai veskarin pelin pysäytystä. Ne harvat maalitilanteet Tutolle ylivoimista tulee huonosta syötöstä/vastaanotosta, jolloin pakko käyttää luovuutta ratkaisussa sen safetyn sijaan. Itse tykkäsin Lehkosen ylivoimassa tapahtuvasta kuviosta. Ainoa vika soli että Lehtisen tehtyä viisi maalia samasta spotista pari syksyä takaperin vastustajat oppivat sen jostain syystä lukemaan pois. Silti sitä samaa kuviota jauhettiin vielä paljon Lehkosen poistumiseen asti. Siinä oli silti hyvät elementit syöttö-kiekottoman/kiekollisen liike-blokki-one-timer/itse maalille veto.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO:n YV on muuttunut ja jotain siinä on hyvääkin. Pakkeja käytetään enemmän. Se mikä nyt vaivaa on se viive, mikä syntyy puolustjan saadessa kiekon. Voi olla, että siinä samalla sekunnilla on jo joku edessä, mutta välillä tuntuu että haetaan, haetaan ja haetaan. Sama hitaus kyllä esiintyi jo aikaisemminkin.
  Hiukan nopeammin laukaisu liikeelle tai kiekko maalille. Nyt välillä laukaisu kun lähtee, niin ketään ei ole edessä ja maalivaahti näkee tilanteen ja peittää maalin kohtalaisen hyvin.
  Tietysti on totta, että jos vastustajan puolustus saataisiin liikkumaan, niin väsymys ja virheet saattaisivat lisääntyä ja neliön läpi menevät syötöt olisivat paremmin toteutettavissa.
  No onneksi 5 vs 5 pelissä ollaan tässä parissa oltu tehokkaampia.
   
 4. hokihoki Jäsen

  Keskiviikkona oltiin huonompia ihan joka osa-alueella, tänään tutolla peli taas katkolla ja esityksen on syytä parantua.
  Toivottavasti Elomo tekee pieni fiksauksia ja lepuuttaa mm. olkapää vaivaista Karhua, mutta tuskinpa.

  Teemua voisi tiputtaa rotaatiossa hieman alemman, mutta tuskin kun pojat on "pakettidiilillä" tulleet. Heinimäen näkisin mielelläni sentterinä, mikäli Karhu on rosterissa. Toisaalta voisin pistää ison summan rahaa pantiksi, että samalla kokoonpanolla mennään.

  Mikäli Tuto ei tänään voita siirtyy momentum täysin Hokille, mikä tarkoittaa melko todennäköistä kesäloman alkua.
  Jos nyt pitkäveto olisi pakko laittaa sanoisin että Hokki vie jatkoajalla 3-4.
   
 5. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Olen reissussa ja peli pitää katsoa netistä. Hyvä näkyy olevan tunnelma hallissa. Elomo äsken sanoi, että seuraavan kerran kun hän menee Kajaaniin niin hän on matkalla Vuokattiin. Minäkin uskon tähän.

  Toivottavasti lentosuukko Vuohtoniemi Nordströmin kanssa halua ottaa tuomareina liian suurta roolia pelissä.
   
 6. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Katsoin tuomarit väärin. Onneksi Väyrynen ja Räsänen tuomitsevat.
   
 7. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Oli kyllä todellakin onneksi. Tuto olisi voinut muuten jopa voittaa.
   
 8. Salama44 Jäsen

  Ei riitä turkulaisilla kärsivällisyys. Kun maalia ei saada tehtyä (taito ei riitä) alkaa kähinöinti ja sitten tuomareille lässytys kun vastustajaa ei saada provovosoitu mukaan.
   
 9. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Eivät tuomarit tee maaleja. Turha itkeä jos joukkue ei pysty tekemään yhtään maalia. Illan positiivisia asioita ovat, ettei harmita etten päässyt peliin paikan päälle ja että Jukuritkin saivat turpaan.Huomenna päivä uus.
   
 10. TOVERIT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Jahas, onneksi rantapallo on tuossa lähellä. Ne pelit mitä olen nähnyt, niin niiden perusteella tuto ei kyllä jatkoon mene. Paljon pitäisi tapahtua. Yksi apu vois olla Seikolan huili huomenna. No, katellaan.
   
 11. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Näin. Eikä tullut myöskään yv-maaleja Hokille.
   
 12. Probert24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
  Tänään hiipi mieleeni ettei TuTon kuntopohja tunnu enää riittävän kun Kajaanilaisilla vaikutti liike olevan ihan eri tasoa. Tuomareilla oli taas normisuoritus mutta eivät he jättäneet yhtään kotijoukkueen maalipaikkaa käyttämättä.
  Onkohan harjoituksissa maali sijotettuna Hippoksenpäädyssä Kiinteistöcontrollin mainoksen kohdalle tun laukaukset pamahtivat maalin ohi siihen kohdin ;-)
   
 13. hokihoki Jäsen

  Lainaus:
  Sanotaan mitä sanotaan niin Seikola ja Elomo ovat olleet pettymyksiä. Kovista minuuteista huolimatta kumpikaan ei ole tuonut kentällä mitään ratkaisevaa. Toisaalta ei yllätä. Elomo kolunnut jotai huuhaa-sarjoja ja Seikola on ollut pelaamatta pari kautta ja sit ennen oli pari kautta aika heikko ja osittain klesana.

  Tuton hankki kevään korvalla 6 "vahvistusta", joista ainoastaa Kaapo on ollut todellinen vahvistus. Tuhkanen ok, mutta ilmankin oltaisiin pärjätty, Lehtinen päätyi heti telakalla eikä Lahtinenkaan kummoinen ole ollut.

  Summa summarum, vähän tai ei yhtään pelanneita Seikola, Tuhkanen, Lehtinen ja Elomo suuri arpa. Tutossa on tapana kusta omien jannujen saappaisiin ja raahata lainamiehiä aina kun joku niitä tarjoaa.

  Huomenna pataan ja kesälomalle.
   
 14. hokihoki Jäsen

  Voisiko joku kertoa olenko esim seurannut tänään väärää Tuton peliä, sillä Melomon lausunto ei ihan osu yksiin oman havainnon kanssa. Joukkue ottaa nollapelillä pataan ja Elomo kommetoi: "Meiltä erittäin laadukas peli, voi jopa puhua dominoinnista".
   
 15. Probert24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
  Elomon kommentti menee samaan sarjaan kuin aikoinaan Veijo Heikkilän matsijutut turkkarissa. Ehkäpä peli näyttää aitiosta erillaiselta kuin vastapuolelta meikäläisen silmin?
   
 16. Pressiboxi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Monsterimonni, jalalla nostajat, HC TPS
  Lainaus:
  Se oli koutsipuhetta klassisessa muodossa. Tutolla oli toki kiekonhallinta ("dominointi") loppua kohden, mutta toisaalta kovin vähän keinoja päästä parhaaseen slottiin iskemään maaleja. Hokin puolustuksen sisään ei noin vain kävelty. Huomenna ei enää voi pelata sukkasillaan tai kesäloma koittaa turkulaisittain.
   
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Eivät tuomarit maaleja tee, mutta voivat silti pelejä ratkaista. Otteluvalvojakin oli sitä mieltä, että tuomarityöskentely ei ollut kohdallaan:
  "Ottelussa oli muutama tilanne, joissa TUTO kärsi. Pari vaihtoa, missä roikuttiin ja pidettiin kiinni. Se ei ehkä olisi vaikuttanut tähän loppuun, se mitä tässä ihan lopussa tapahtui, se on asia erikseen", vastasi otteluvalvoja Seppo Lindroos.


  "Olemme samaa mieltä (Elomon kanssa) siitä, ettei se ihan täysin tasapuolista ollut."


  Jotenkin sitä toivoisi, että kun koko kausi ensin tahkotaan pitkää runkosarjaa ja sitten pelataan niitä ns. tosipelejä, joissa marginaalit ovat pienet joukkueiden välillä, niin silloin otteluissa olisi arvoisensa tuomaristo eivätkä ne pahimmat tunarit ja pillipiiparit saisi illasta toiseen - ja jopa vuodesta toiseen, juurikaan tasoaan nostamatta - saisi huseerata peleissä. Voitti sitten kumpi tahansa, niin huono maku peleistä jää aina jos pääosassa on tuomarikaksikko eivätkä joukkueet.

  Nyt kun SM-liigastakin tuomareita vapautui puolivälierien myötä, niin luulisi olevan hyvä ratkaisu jos ne liigatuomarit jotka eivät tuomitse puolivälieriä SM-liigassa saisivat tuomita Mestiksen pudotuspelejä. Saisi vähän varmempaa ja kokeneempaa toimintaa jäälle eikä jäisi joka kevät ns. paskan maku suuhun siitä, että puolen vuoden tahkoamisen jälkeen jotkut vuohtoniemet ja väyryset tuomitsevat niin vaihtelevalla linjalla, että ratkaisupelien linjasta tulee täysin sattumanvarainen.

  En ollut peliä näkemässä sairastelun vuoksi, mutta minkäänlaista luottoa minulla ei ole siihen, että TuTon peleissä useimmiten pyörivät tuomarit enää kykenisivät omaa tasoaan nostamaan pudotuspeleissä tai ylipäätään tuomitsemaan tällä sarjatasolla riittävän laadukkaasti. Vuohtoniemille, Väyrysille yms. tuomarointi lienee kiva harrastus tai sivuhomma jossa ei ole niin väliä, mikä lopputulos on, koska tuomittavia pelejä kuitenkin tulee aina lisää omasta esiintymisestä huolimatta. Pelaavilla joukkueilla on kuitenkin isommat panokset. Viime vuosina jopa liiga-anomuksien panokset, nykyisinkin rahapanokset ja Mestis-mitalit.

  Sääli se on, jos kausi tähän katkeaa, mutta todennäköistähän se on Kajaanissa. Se on yksi ja sama, "dominoiko" joukkue Elomon mukaan jos se ei tee yhtään maalia eikä se kummoistakaan dominointia ole, jos Kajaanissa tulee kolmas tappio putkeen.

  Toivottavasti voitto tulisi kumminkin. Ehkäpä selkeän altavastaajan roolista löytyisi henkistä apua, mikään "dominoijan" rooli ei tutolaisille ole viime vuosien pudotuspeleissä sopinut ollenkaan.
   
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Vuodesta toiseen tämä on tätä samaa mieletöntä paskaa nää ratkaisupelit. Ensi kaudelle voi myös heittää jo hyvästit. Elomon johdolla tämä joukkue ei tule ikinä voittamaan mitään.
   
 19. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Tuo joukkue tarvitsisi Keinäsen ja menneiden vuosien Pulliaisen.
   
 20. TOVERIT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Paska kausi kaikinpuolin. Ensi kaudella menee ripulin puolelle! Ainoa lohtu on, että Veikkausliiga alkaa kohta.
  Tuto dominoi :-) tulos vaan oli jotain muuta!
   
 21. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Tuto kumminkin paransi pelaamistaan kauden mittaan, mikä on hyvä asia. Toki Elomon dominointi oli vähän liikaa, en tiedä vapautuiko osa pelaajista Elomon vaihdoksen takia ja otteet parani sitä myötä, mutta ei ainakaan lehdistötilaisuuksien perusteella Elomo kummoiseen analyysiin pystynyt. Esimerkiksi pelaavan elomon paikka ei olisi ollut ykkösketjussa. Samoin Seikola roikalehti turhaan viivassa ja kuudennessa pelissä miinus 3.. Elomo (valmentaja) ei nimi selässä pelimiestä tee..
   
 22. hokihoki Jäsen

  Se oli sitten siinä. Lopputulos ei kieltämättä yllättänyt. Ei jaksa sen kummemin paketoida tätä kautta, sillä hyvää sanottavaa on toivottoman vähän. Jos nyt tähän pitäisi muutama asia nostaa loppukaudesta niin:

  FLOPIT:

  Elomo(t)
  Seikola
  Pelaajien painetta kestämätön kasetti.

  Omalla kohdalla seuraava kausi jää väliin.. tai oikeastaan niin kauan kun Melomo huseeraa Tutossa en aio rahaa kantaa Kupittaalle.

  Hyvää kesää jengille, onneks jalipallo kausi on kynnyksellä.

  Ps. Coronassa kauden päätösbileet
   
 23. Koppari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  suomikiekko
  Tuton surma oli tänään väärä peluutus ja maalivahtipelaaminen. Paikalla olleena en ymmärrä muutamien pelaajien peluutus tällaisessa pelissä.
  En kerro pelaajien numeroita. Se ei hyödytä enää ketään. Kaverit ja turkulaisuus on TuTon syöpä!
   
 24. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Vaikeahko kausi takana. Pelkkä pudotuspeleihin selviytyminen tuotti tuskaa. Kauden aikana Ika sai potkut ja Elomo pääsi johtamaan joukkoja. Tulos ei kuitenkaan hirveästi tainnut lopulta muuttua, vaikka myös isohkoja pelaajahankintoja tehtiin aivan viime metreillä. Elomo ehkä onnistui joissain asioissa Ikaa paremmin, mutta taas joissain mentiin takapakkia. Jälkikäteen voidaan jossitella mm. runkosarjan viimeisen kierroksen tapahtumilla, missä TuTo veti lähes kahdella ketjulla ja junnuilla.

  Pelaajistossa kauden positiivisin yllättäjä oli mielestäni Taavitsainen. Oikeastaan alkukaudesta koko ketju Taavitsainen-Kuru-Lindsten piti TuToa paljon pystyssä, mutta loukkaantumisten yms. asioiden takia kuviot muuttuivat. Pakistossa ehkä Tuohilammelle antaisin kauden ykköspakin tittelin. Vaikeuksia riitti puolustus rintamalla, mutta Tuohilampi vei joukkoja niistä läpi mitään periksi antamatta. Maalivahdeista Järvinen nousi selvimmin tärkeään asemaan, joskin myös usemapi muu veskari hoiti tätä tonttia hyvin. Järvinen oli kuitenkin koko kauden mittapuulla veskariosaston ykkösnimi.

  Hieman kesken kausi jäi ja mietittävää riittää tulevaisuuden osalta.
   
 25. muikkunen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Vaikka tästä jotkut Kuningas Kaapon, tuon sankarillisen pelastajan ylistäjät saattavat vetää herneen nenäänsä, niin mielestäni oli suuri virhe hankkia hänet suoraan playoffeihin. Hän on huippumaalivahti, mutta silti ei kenenkään kuulu tulla, varsinkaan maalivahdin "pelastamaan" joukkuetta joka oli hyvässä nosteessa runkosarjan lopussa. Järvinen oli erinomainen hankita marraskuussa, joka pelasi varmasti jokaisessa ottelussaan, välillä lähes maagisesti. Jos sopimusta hänelle yritetään ensikaudeksi sorvata, ei ainakaan osakkeet tästä perseennäytöstä parantuneet. En väitä että tulos olisi ollut eri toisella maalivahdilla, mutta huomattavin ero näkyi puolustuksessa Kuninkaan paluun jälkeen. Se oli luokatonta höntyilyä runkosarjan jälkeen, järjetön määrä maalipaikkoja jokaisessa ottelussa. Tiedä sitten luulivatko Kaapon hoitavan jos vähän neppaillaan?