Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey 2015–2016 – mistä pelataan ja mitkä ovat panokset?

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Toveri -82, 08.04.2015 klo 21.59.

 1. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Erikoinen päätöskierros runkosarjassa. Kokoonpanoja ruuvattu useassa joukkueessa ja mm. runkosarjan 3 viimeistä joukkuetta voitti viimeisen ottelunsa. Jossitellen TuTollakin olisi ollut sauma 5. sijaan, mutta onko sillä edes rahallista merkitystä? Tulos oli kuitenkin tämä ja seuraava etappi on pudotuspelisarja Hokkia vastaan. Edellinen kohtaaminen on vielä tuoreena muistissa ja sen perusteella TuTolla on saumat yllättää, mutta helppoa se ei ole. Hokklla on paljon taitoa ja nopeutta, minkä kanssa saa olla tarkkana. Edellisessä pelissä TuTo myös oli myös jotenkin alussa ainakin alussa syöttöpelissä mielestäni hieman jäljessä.

  Nyt pitäisi kaivaa se peli-ilo kehiin ja nauttia kauden ratkaisuhetkistä, mikä lienee kiekkoilijan parasta aikaa. Joukkueelle pelaaminen ja taistelutahto on myös saatava pudotuspelien vaatimalle tasolle. Erot ovat välillä äärimmäisen pieniä ja pienetkin asiat voivat lopulta jopa kääntää kokonaisia sarjoja.
   
 2. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Kun olen kilpaurheilun ystävä niin minua ärsyttää, kun pelejä lähdetään tarkoituksella häviämään. Toverit olisi ollut viides, jos se olisi pelannut peruskokoonpanollaan.

  Mikähän muuten oli kerroin Jyväskylän voitolle puolen päivän aikaan, kun Tovereiden kokoonpano julkistettiin ja samalla myös ottelun lopputulos. Ja paljonkohan sen jälkeen pelattiin Jypin voittoa.
   
 3. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Itse löin 20 eurolla Jypille vähintään 2 maalin voiton. Vajaat 80 euroa tuli.
   
 4. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Ei voida tietää, mutta tulee mieleen, että mitenkähän paljon seuran sisällä on mahdettu varmaa tappiota pelata.
   
 5. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Joukkueen kanssa tekemisissä olevat joutuvat kirjoittamaan sopimuksen että eivät saa pelata oman joukkueen pelejä rahasta. Tästä puhuttaisiin sopupelinä ja ylittäisi rikoksen kynnyksen.
   
 6. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Näinhän on, mutta kaikkea saa tehdä, jos ei jää kiinni. Ja pientä korvausta pelaamisesta saavalle pelaajalle tällaisessa tilanteessa voi tulla kiusaus pyytää jotain ystävää pelaamaan puolestaan hänen rahoillaan.
   
 7. dimmu Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin pelaajat saavat pelata oman joukkueen voittoa rahasta, tasapeliä tai häviötä ei saa pelata. Uskoisin myös saman koskevan toimihenkilöitä.
   
 8. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hieman tämä skenaario itseänikin ärsyttää, mutta ne ketkä kentälle pääsivät tekivät varmasti kaikkensa voiton eteen. Itse olisin lähtenyt tavoittelemaan viidettä sijaa ja KeuPan ohittamista peruskokoonpanolla, mutta ilmeisesti pudotuspeleihin valmistautuminen laskettiin TuTossa tiettyjen avainpelaajien osalta tärkeämmäksi? Aiemmista jutuista käy tosin ilmi, että Akatemiallakaan ei ollut ihan ykkösmiehistö kasassa? Voitaneen myös arvuutella halusiko TuTo juuri Hokin vastustajaksi ensimmäiselle kierrokselle jostain syystä?

  Runkosarjan lopussa on usein nähty mielenkiintoisia liikkeitä ja välillä tuntuu, että joissain peleissä vastustajien valintaa yritetään tehdä pudotuspelejä silmällä pitäen. Jos runkosarjan sijoituksella olisi huomattavaa rahallista arvoa, niin ehkä se myös osaltaan kannustaisi tavoittelemaan ylempiä sijoja? En tiedä olisiko myös mahdollista, että siirryttäisiin tapaan, missä otteluparit määräytyisivät joukkueiden valintojen mukaan? Runkosarjan voittaja saisi valita ensimmäiseksi vastustajansa jne.
   
 9. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Lainaus:
  Vielä aamupäivällä TuTon voittokerroin JYP-Akkoja vastaan oli Veikkauksella 2,15. Nousi sitten iltapäivällä 2,35:een. Kotijoukkueen kertoimia en huomioinut, kun ainoastaan TuTon pelaaminen kiinnosti motivaatioseikkojen vuoksi, mutta mitään kovin dramaattista muutosta ei siis tapahtunut.

  Kieltämättä erikoinen veto TuTolta. Olisin ainakin itse voinut kuvitella SaPKon tai Jokipoikien olevan huomattavasti houkuttelevampi vastustaja puolivälieriin. Molemmilla näistä kun taitaa olla vielä ilmassa hienoista maalivahtiongelman tynkääkin. Jokipoikien kannattajana pitää toki olla tyytyväinen siitä, että TuTo vältettiin puolivälierissä.
   
 10. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO on voittanut Hokin parikin kertaa tällä kaudella, ehkä siinä on yksi syy eiliseen kokoonpanoon. Suurin syy lienee kuitenkin, että ensi viikolla alkavat tosipelit, ja olisi mukavaa jos ykköspyssyt olisivat silloin pelikunnossa. Eilenkin oli lähellä ettei Lindstenille käynyt todella huonosti, onneksi selvittiin säikähdyksellä.

  Minulle on periaatteessa ihan sama kuka tulee ensimmäisellä kierroksella vastaan. Hokki se nyt sitten on, ja ottelusarja on voitettava jotta päästään eeppiseen ottelusarjaan Jukureita vastaan.

  Itse en kykene pelaamaan TUTO:n häviötä, jätän mieluummin kohteen kokonaan väliin. Kuten eilen tapahtuikin.
   
 11. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Lainaus:
  En katsonut, mutta en usko että kovinkaan alas laski. Johtuen edella mainitsemasti Akatemian (eli Diskos a:n) maalivahtikaksikosta..
   
 12. Linnankundi Jäsen

  Taktinen valinta hakea Hokki vastustajaksi. Mennäkseen jatkoon TuTon on voitettava yksi vieraspeli ja iskun paikka on kolmas ja mahdollisesti seitsemäs peli Kajaanissa. Silloin on vastassa matkustamisesta väsynyt kotijoukkue vastassa, koska edellisenä päivänä peli ollut Turussa. Pitkä välimatka tuo etua tässä parissa huonommin sarjassa sijoittuneelle. Tosin eihän tuo välimatka Savonlinnaan tai Joensuuhunkaan aivan lyhyt ole, mutta Kajaaniin on kuitenkin selkeästi pisin matka.
   
 13. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Samat reissuthan ne molemmat joutuu tekemään? Tuto itseasiassa jopa yhden matkan enemmän.
   
 14. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Eikö Tuton olisi kannattanut miettiä myös mahdollisia välieriä lähtiessään b-miehistöllä eiliseen peliin? Mikäli Tuto menee välieriin, todennäköinen vastustaja on Jukurit. Ja Mikkeliläiset on varmasti kaikille joukkueille se joukkue, joka halutaan kohdata vasta loppuotteluissa. Näin KeuPa-kannattajan silmin viides sija on paras paikka lähteä play-offeihin. SaPKo on lyötävissä, niin kuin Hokki tai Jokipojat. Ja viidenneltä sijalta on hyvä mahdollisuus välttää Jukurit mahdollisissa välierissä.

  Ihmettilin myös sitä, ettei KeuPa lähtenyt Rovaniemelle parhaalla miehistöllään. Mutta onneksi Tuto ja Hermes "sössi" omat mahdollisuutensa ja KeuPa pysyi viidennellä sijalla.
   
 15. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Mutta noissa kahdessa ottelussa Hokki on matkustanut ensin Turkuun ja molemmat joukkueet matkustavat Kajaaniin yötä myöten Hokin kotipeliin. TuTo saa valmistautua jokaiseen kotipeliinsä edellisen päivän ja yön hyvin levänneinä. On siinä selkeä plussa Hokin kotiotteluihin nähden.
   
 16. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En tiedä oliko viimeisessä pelissä taktikointia vastustajan halemisessa. itselleni tuli mielleen UTJ:n viestistä, että hieman hunossa kunnossa joitakin pelaajia on tai jotain pientä vaivaa oikeasti. Pudotuspeleissä ei kuitenkaan saisi antaa yhtään eteen toiselle, niin parempi leputtaa. Jukureiden kohtaaminen seuraavassa vaiheessa, mikäli molemmat sinne pääsee, on tietysti ikävää. Mielummin olisin nähnyt tämän vasta loppuotteluissa.
  Hokki on heti kyllä paha vastustaja. Syöttöpeli heillä tuntui olevan hyvää ja liikkuminen myös. Vaikea vastustaja, mutta niin olisi ollut myös Jokipojat. SapKo olisi saattanut ennakkoon olla helpoin kaikista, mutta pudotuspeleissä ei kukaan ole helppo. TUTO on sen aiempina vuosina kokenut.

  Täytyy toivoa, että heti saataisiin paras mahdollinen kokoonpano kasaan. Kaapo ja Järvinen parilla maalivaahtiosasto olisi sellainen, että toiselle huonon päivän osuessa olisi tilalle heittää hyvä korvaaja. Hokkanen on vielä hieman kokematon, mutta tiedä sitten mihin hän pystyisi venymään. Hyvällä maalivaahtipelillä voidaan kuitenkin pitkälle pötkiä jos puolustuspelikin alkaa olla kohdillaan. Siinä ei montaa maalia silloin tarvitse tehdä.

  Runkosarjan aikana ei pitkiä voittoputkia saatu aikaiseksi. Jolukuun pyrähdys oli, mutta muutoin hyvin vaikeaa. Täytyy toivoa, että loppukausi toisi mukanaan voittoputkia sopiviin kohtiin, jotta ihan täysiä pudotuspelikierroksia ei tarvitsisi painaa. Pitkät matkat ja tiukat ottelut, niin jonkinlainen tauko välissä olisi aina hyvä ansaita.
   
 17. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Vähän ihmetyttää Mikko Laineen peliajat. Onko siellä jotain loukkaantumista taustalla vai miksi vastuu on niin pientä?
   
 18. hokihoki Jäsen

  Itseäni ihmetyttää miten helvetissä se Vuohtoniemi päästetään enää yhteenkään matsiin viheltämään. Kaiffari on vaarallinen itselleen ja etenkin pelaajille. Viheltämisessä ei ole mitään saatanan tolkkua ja linja heittelee minuutin sisällä joka suuntaan.

  Elomon koirankopissa näyttäisi olevan Laineen lisäksi Linke ja muutama muukin pelaaja. Kopissa eivät kaikki ihan kamalan onnellisia ole myöskään kemiaan, mutta putki kulkee kun pojat saavat tehdä ns. reaktio ratkaisuja ilman pelkoa nuhteista, joten peli on sen ansioista parantunut.
   
 19. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Vuohtoniemi on kerta toisensa jälkeen luokattoman huono. Eilisen pelin perusteella hänet pitäisi pistää syrjään ainakin muutamaksi viikoksi, 5+20 Juuselan taklauksesta oli käsittämätön moka. Harmi, että vastustaja loukkaantui, joustokaukalo olisi ollut avuksi kyseisessä tilanteessa. Vauhti ei ollut kova, taklaus ei osunut päähän - ja 5+20???? Mahtoi Nordströmiä nolottaa kaverinsa toilailut.
   
 20. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Taitavat TuTolle sopia paremmin vierasottelut, ettei Vuohtoniemi pääse niihin sotkemaan. Vuohtoniemi oli eilen todellakin luokattoman huono, aivan niin kuin sanoitkin. Eipä kyllä Nordströmkään paljoa sen parempi ollut, lähinnä katseli vierestä selviä koukkauksia ja peesasi ihmeen kuumana käynyttä Vuohtoniemeä taustalla.

  Pelaajat kehittyvät vuosien mittaan, valmentajatkin kehittyvät - mutta miksi Vuohtoniemi ei yhtään kehity? Vuodesta toiseen samanlaista tuomarointia, jossa linja on hukassa ja peli karkaa erittäin helpolla hyppysistä. Jos Vuohtoniemi on jo tuomarillisen kehityksensä lakipisteessä, niin ehkä Mestis-pelit ja erityisesti tavallista kuumemmat pudotuspelit ovat hänelle liian kova pala purtavaksi.
   
 21. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Nyt kun Blues meni konkurssiin, niin olisiko siellä joku, joka ei välttämättä Liigaan vielä pääsisi, mutta Mestikseen mahtuisi? Kyllä ainakin Lahtiselle tyrkyttäisin sopimusta ensi kaudeksi.
   
 22. TOVERIT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Nyt toimistolla hihat ylös ja rahaa keräämään. Eikös nyt olisi liigalisenssi ostettavissa?!?
  Voin osallistua talkoisiin pikku summalla. Ja lupaan ostaa kausarin Liigaan.....!
   
 23. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Tuolta Bluesin ketjusta lueskelin, niin ei taida ihan noin simppeli juttu olla.
   
 24. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Liiga pelaa ensikauden 15 joukkueella. Muisttakseni puhetta on ollut, että nykyisellä menolla mennään vielä muutama vuosi.TUTO voisi nyt ihan rauhassa hoitaa taloutta ja pysyä sen verran urheilullisesti mukana, että kun paikka tulee niin pienellä viilauksella ja satasauksella päästäisiin urheilullisesti tavoittelemaan paikkaa. Nämä kuitenkin ovat eri ketjun juttuja.
   
 25. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Liigan toiminta on surkuhupaisaa. Sarjan sulkemista on perusteltu taloudellisilla syillä ja tällaista ei nykymenolla pitänyt edes olla mahdollista tapahtua. Jostain syystä tässä sitä vain taas ollaan ja Puttoset yms. "leikkivät" yllättynyttä. Kaikki sympatiat täältä Bluesin kannattajien suuntaan lähtee, mutta hävettää tämä johtamisen taso. Ei ole mahdoton tehtävä tasapainottaa tuloja ja menoja. TuTollakin on ollut näitä samoja ongelmia, mutta toivottavasti hiljalleen päästään hyvään tasapainoon. Joukkuetta pitäisi rakentaa paremmaksi toiminnan kasvun kautta pitkällä tähtäimellä, ei hetken huumalla velaksi.

  16 joukkueen Liigasta on kuitenkin puhuttu monella suulla. 15 joukkuetta jättäisi TuTolle vielä pienen takaportin Liigaan auki, mutta kyllä siihen menoon pitäisi olla edes pienet eväät. Tietysti jos liigan kanssa saadaan neuvoteltua esim. osakkeen hintaa sopivammaksi voisi valmius löytyä nopeammin. Lähes kahden miljoonan velka osakkeesta on nousevalle Mestis joukkueelle iso taakka alussa.