Turun Palloseura – kriisijoukkue

  • 128 824
  • 416

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä että tuo fanien syyllistäminen on tullut nyt esille myös Seuran markkinoinnissa. Ei ole enää muutamien äärikannattajien sanoma, vaan ihan Seuran oma agenda. Joko tulet katsomaan tätä paskaa tai et ole TPS.

Pitäisi vähän nöyrempi olla. Kun Manner astui Kärppien päävalmentajan tontille, hän sanoi, että se kotiyleisö ja fanien tuki pitää ansaita peliesityksillä. Mun mielestä Tepsin pitäisi ottaa pikkuisen oppia tästä.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
KalPa-osiota saa tarvittaessa lisätietoja tästä. Jarilaukkas-kaudelta 2013 tämä helmi: "Herkkähipiäisimmille niin kutsutuille hyvän päivän faneille kausi voi olla jo ohi". On teillä vielä matkaa tuohon pohjanoteeraukseen.
On täällä kannattajia kutsuttu myös mikki-hiiriksi. Kyllä sillä kommentilla ollaan ihan siellä pohjalla.

6 minuutin kohdalta alkaa.

 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Mutta koska tilanne on mikä on, täytyisi seuran minusta olla helvetin tarkka mitä viestiä sieltä ulospäin lähetetään.

Toki. Tässäkin on ensireaktioista päätellen turhan suuren kolarin vaara olemassa.

Mut hei, tiistaina Typhoonissa 11800 maksanutta koska usko, toivo ja rohkea maljan nosto vai miten tää meni?
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Tämä nyt menee kyllä täysin ohi ketjun aiheen, mutta mikä tässä nyt on epäselvää? Eikö täällä nyt jotkut oikeasti ymmärrä vai halua ymmärtää, mikä on henkilökohtaisuuksiin menemistä ja mikä ei. Ymmärtääkseni kaikki tällä palstalla ovat sitä mieltä, että Kaskinen on valmennustiiminsä kanssa epäonnistunut tehtävässään ja on tullut aika näyttää ovea. Kaikkihan nyt ovat tässä vaatineet päävalmentajan vaihtamista ja erottamista, koska näytöt ovat kehnoja, eikä osaaminen riitä.

Jay Low vielä lisää avasi tuossa tämän päiväisessä viestissään 14.27 asiaa ja hyvin avasi. Ei pitäisi olla enää mitään epäselvää. Toistetaan vielä, koska kertaus on opintojen äiti. Uusi esimerkki.

Olipa kerran Jooseppi niminen päävalmentaja ja hän ei oikein pärjännyt tehtävässään.
Voisi todeta fiksusti, että Joosepin osaaminen ja kyvyt eivät riittäneet, eikä hän oikein osannut johtaa ihmisiä. Hän ei osannut tehdä muutoksia, eikä pystynyt myöntämään tehtyjä virheitä ja ongelmia. Ehkä hän on vähän ylimielinen.

Sitten voidaan todeta asiattomasti: Jooseppi on roskaa ja täysi älykääpiö, jolla ei ole osaamista ja kyvyt eivät riitä, koska kengän numero on suurempi kuin aivokapasiteetti. Hän ei myöskään osannut johtaa, koska oli yksinkertainen hölmö.

On näissä keksimissäni esimerkeissä ja tavassa esittää asia, aika paljon eroa. Jokainen voi päätellä itse, kumpi on se fiksu tapa.
Ei julkisuuden henkilöitä tarvitse haukkua tai nimitellä. Kritiikkiä saa ja pitää esittää, mutta sen voi tehdä monella tavalla.

Eihän täällä kukaan ole haukkunut Kaskista ihmisenä vaan tuota helvetin surkeaa pelitapaa mitä syötetään illasta toiseen. Se että vitsaillaan Callen saavutuksilla on asia erikseen mutta samalla myös faktaa. Nämä pitää myös ymmärtää.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Tuntuu vaan siltä että TPS siivoilee vaan paskojaan nyt kun homma on tässä pisteessä. Harmittaa mille tolalle homma on päästetty taas.

Paskojen siivoaminen on kumminkin taitolaji.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kirjoitin jo ennen kauden alkua että tepsi on liigan suurin vitsi, muut sen huomasi vasta vähän myöhässä. :)

Kyllä valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Ei homma ole liigassa koskaan loppuun asti jatkunut vastaavilla näytöillä. Joukkue on ihan eri päässä sarjataulukkoa kuin sen pitäisi olla ottaen huomioon resurssit ja mahdollisuudet, rahasampo kuitenkin käytännössä pohjaton. Miksi sitten mitään ei tapahdu? Kulisseissa kuhisee aivan taatusti ja isompaa tulee ulos piankin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomen mittakaavassa suuren organisaation rämpinen aiheuttaa lähinnä hilpeyttä ja naureskelua meille muille pienempien seurojen kannattajille, joka osaksi perustuu varmaan johonkin Daavid vs Goljat asetelmaan. Huvittuneena on saanut seurata tämän vuoden, kuinka ennen hieman ylimieliset työkaverit, jotka Palloseuraa kannattavat, ovatkin nyttemmin painanut päänsä kohti pensasta ja kaikki huudot ja kuittailut ovat muuttuneet lähinnä nopeaan yritykseen ottaa keskustelu pois jääkiekosta. Kuitenkin jossain kohtaa tulee se hetki, kun toisen joukkueen heikot hetket eivät enää aiheuta niitä spontaanisia naureskelun tunteita, missä muun kuin oman joukkueen sekoilu saa aikaan hilpeyttä. Se hetki on koittanut nyt ja lyötyä on lyöty jo tarpeeksi.

Otan osaa teille perinteikkäille Palloseuran kannattajille. Ansaitsette paljon parempaa, kuin nykyisen ammattitaidottoman seurajohdon kuivana kakkoseen menetelmänä toimivaa raiskausta teille kannattajille, mistä ulospääsyä ei ole havaittavissa.

Ennemmin taikka myöhemmin, sateenkin jälkeen paistaa aurinko, vaikka ennusteet olisivat myrskyisä vielä pitkään.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kirjoitin jo ennen kauden alkua että tepsi on liigan suurin vitsi, muut sen huomasi vasta vähän myöhässä. :)

Tosin tämä näkemys taisi perustua enemmän keväästä 2018 jääneeseen katkeruuteen kuin jääkiekolliseen ymmärrykseen.
 

Kallejii

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool
Jos mun kantakuppilassa lauletaan karaokea, äänestän jaloillani. Jos mikä tahansa palveluyritys kusettaa, äänestän jaloillani. Jos emäntä(oletettu) kiukuttelee pubivisoissa tai Tepsin peleissä käymisestä ja ehdottaa, että :"Meidän pitäisi tehddä enemmän asioita yhdessä", äänestän jaloillani. Jaloilla äänestäminen tässä Tepsin tapauksessa on hiukan problemaattista. Seuraa pitäisi aina tulea, hyvinä ja huonoina aikoina. Jaloilla äänestäminen ei ainakaan taloudellisesti palvele seuran etuja. Mutta jo aikaa sitten kallistuin siihen tulokseen, että autan seuraa parhaiten pakottamalla seurajohdon reagoimaan valmentajanvaihdon muodossa. Kun ei tää vaan tällä enää mene. Siksi vetoankin teihin, hyvät palstaveljet ja veljettäret: älkää menkö tällä viikolla Tepsin peleihin, vaikka kuinka hatuttaisi ajatus kotiinjäämisestä. Paitsin ison "Kaskinen ulos"- tifon kanssa. Sellainen kakkosella alkava katsojamäärä käytännössä pakottaisi johdon potkuihin. Ja sitten potkujen jälkeen koko perheen/suvun/kaveriporukan kanssa hallille osoittamaan sitä "oikeaa kannattajuutta".
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos nyt on niin, että Kaskinen ei saa potkuja vaan sen sijaan vaikkapa Pajuniemi vaihtaa maisemaa, niin syvä on epätoivo jo. Jos sen sijaan vaikkapa Lukka lähtee niin mikäpäs siinä, vaikka tuntuu kyllä että oireet ovat niin syvällä, ettei se parane pelaajia vaihtamalla.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Tepsi ei ole kriisijoukkue. Tepsillä on vain huonoja pelaajia ja suorastaan paskat fanit.

Alkaa näyttämään jotenkin ihan selvältä, että Kaskisella mennään. Muuten ei satsattaisi uusiin pelaajiinkaan.

Talousluvut tulevat olemaan aivan järkyttävät kauden jälkeen tällä menolla. Ja miksi se meno muuttuisi? Kannustan kyvykkäitä pelaajia pysymään kaukana tästä rotankolosta.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Eihän täällä kukaan ole haukkunut Kaskista ihmisenä vaan tuota helvetin surkeaa pelitapaa mitä syötetään illasta toiseen.

Eikö, etkö sinäkään verrastanut mihinkään? Tämänlaisen totuuden, Trumpin ja persujen välimaaston kaman, viljely olisi sirkuksessa/mielisairaalassa huvittavaa. Jos olet miestä ollenkaan, kuten näistä eri ketjun "Vala"-baaritiskillä kohtaamisista saa käsityksen, niin ole nyt(kin) ja myönnä edes tämä. Piekset suuta niin helvetisti ja otat myös henkilöön kantaa osaamisessa ja persoonana, kuten muutkin. Se on ihan ok, mutta älä nyt aikuinen ihminen ala väittämään muuta.
 
Piekset suuta niin helvetisti ja otat myös henkilöön kantaa osaamisessa ja persoonana, kuten muutkin. Se on ihan ok, mutta älä nyt aikuinen ihminen ala väittämään muuta.
Huomautetaan nyt vaikka tähän ketjuun, vaikka vastaavankaltaisia viestejä on toisaallakin.

Mutta kyllä myös sinun olisi vähentää viestiesi aggressiivisuutta ja lopettaa suun piekseminen ja turhat solvaukset.

Moderaattorit
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Huomautetaan nyt vaikka tähän ketjuun, vaikka vastaavankaltaisia viestejä on toisaallakin.

Mutta kyllä myös sinun olisi vähentää viestiesi aggressiivisuutta ja lopettaa suun piekseminen ja turhat solvaukset.

Moderaattorit

Myös modet voisivat lopettaa tuon tyhjästä revityn paskanjauhamisen. Olisiko se tasavertaista?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Huomautetaan nyt vaikka tähän ketjuun, vaikka vastaavankaltaisia viestejä on toisaallakin.

Mutta kyllä myös sinun olisi vähentää viestiesi aggressiivisuutta ja lopettaa suun piekseminen ja turhat solvaukset.

Moderaattorit

Haloo nyt h¤#%etti sielläkin päässä - teidän tulisi ottaa huomioon kokonaiskuva tässä!

Arvon moderaattorit voivat mennä vähän syvemmälle kyseisen Zodiac-nimimerkin kirjoitteluun, jossa hän on mm. sitä mieltä että sääli on sairautta ja että valmentajia kohtaan saa mennä henkilöön meneviin syviin loukkauksiin.

Ennemmin kuin kausi-nimimerkin kommentointiin ottaisin moderaattoreina kantaa mm. "keksitään TPS:lle sloganeita" -ketjuun, jossa kirjoitetut laulujen tekstit eivät taida pysyä ihan oikealla puolella arvokasta käytöskoodistoa ja normaalin kypsän ihmisen arvoja.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tätä umpisolmua nyt oikeasti yritettäisiin ratkoa vaikkapa niin, että Pajuniemi vaihtaa seuraa ja joku Steve McCarthy -henkinen yritelmä otetaan tilalle, niin on kyllä nimenomaan kriisiseura. Tässä sekoilussa ei enää ole kyse mistään välikaudesta, vaan ihan perustellusti voi kysyä, miten homma voidaan saada jaloilleen edes ensi kaudeksi, jos tilanne on lokakuussa tämä.

Kuka muodostaa ensi kauden joukkueen rungon? Intonen, Anttalainen, Tirronen, Nurmi?
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän sillä linjoilla, että nyt ois aika ottaa damage control plan käyttöön. Samaan tyyliin kun F1:ssä. Ei varsinaisesti luovuteta tätä kautta, mutta focus ensi kauteen. Yritetään myydä pelaajia, joille ei tarvetta ensikaudelle ja rekrytään pelaajia, jotka halutaan ensikaudeksi. Keskitytään kokoamaan nimenomaan ensikaudeksi joukkue, jota sitten valmentaa kuka valmentaa. Toivottavasti valmentaja tiedossa ja hänen kanssa konsultoidaan, millainen joukkue halutaan. Oli se valmentaja Kaskinen tai joku muu.

Mut tätä kautta ei jesarilla enään kokoon saada. Toinen pointti, että toivottavasti tepsillä olisi joku pidempiaikainen suunnitelma, eikä kausi kerrallaan meininkiä. Tähän mennessä tuntunut kausi kerrallaan meininginltä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kausihan on vielä alkutekijöissään ja jos pelastusliikkeitä aiotaan tehdä ja saada tästä vielä jonkunlainen kunniallinen sesonki, niin niiden rekkiliikkeiden täytyy tapahtua erittäin nopeasti. Jos Sport ja Pelicans ottelut vedetään vielä totaalisen vihkoon, niin alkaa olla jo myöhäistä. On se jo nyt melko synkkää, mutta piste-erot eivät täysin mahdottomia vielä ole jos saataisiin joukkue lentoon. Toimenpiteitä tässä nyt kaikki odottelee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo
Suosikkijoukkue
TPS
On se jo nyt melko synkkää, mutta piste-erot eivät täysin mahdottomia vielä ole jos saataisiin joukkue lentoon. Toimenpiteitä tässä nyt kaikki odottelee.

Suora pudotuspelipaikka (=kuutossija) on käytännössä mahdoton saavuttaa: päästäkseen sinne n 98-100 pisteeseen TPS tarvitsisi n 1,8 - 2,0 ppg -loppukauden, eli käytännössä Tepsin pitäisi olla seuraavassa 48 ottelun kuntopuntarissa sarjan toiseksi kovin joukkue. Sellaista valmennusta ei olekaan, joka tähän ihmeeseen tässä tilanteessa pystyisi.

Sääleihin l tässä sinne sijoille 8-10 kelpo mahdollisuudet toki vielä on. Jokseenkin laimea tavoite, mutta näillä mennään.

Ehkä päätavoite lopulta on se, että kausi saadaan jokseenkin kunnialla päätökseen. Mahtaako onnistua sekään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suora pudotuspelipaikka (=kuutossija) on käytännössä mahdoton saavuttaa: päästäkseen sinne n 98-100 pisteeseen TPS tarvitsisi n 1,8 - 2,0 ppg -loppukauden, eli käytännössä Tepsin pitäisi olla seuraavassa 48 ottelun kuntopuntarissa sarjan toiseksi kovin joukkue. Sellaista valmennusta ei olekaan, joka tähän ihmeeseen tässä tilanteessa pystyisi.

Jos sen noin laittaa, niin mahdottomalta kuulostaa. Jos taas puhutaan ihan vaan tämän hetkisistä pisteistä, niin suora pudotuspelipaikka on 7 pisteen päässä, eli kolmen pelin voittoputken tarvisi ja asiat avautuisi ihan uudessa valossa. Se ei kuulosta miltään mahdottomalta, mutta liikkeitä pitäisi alkaa tekemään NYT. Koko valmennus pl. Norrena ulos ja tilalle ammattilaisia. Nähtäisiin edes, että onko tästä joukkueesta mihinkään ammattitaitoisen valmennuksen kanssa.

Yrittäisivät edes, vituttaa jos ei nyt reagoida ja luovutetaan kausi, kun 2/10 osaa on pelattu.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Jos jatketaan nykyisellä Kaskisen johdolla, niin lauantainen Pelicans peli aloittaa omalta osalta tauon paikalle raahautumisen osalta. Eilinen oli niin helvetillistä ajanhukkaa ettei mitään rajaa. Pyyhkeet kehiin kaukalon ulkopuoleltakin siis. Olihan tätä kautta jo tässä.
En muista milloin olen jättänyt ilman pakottavaa syytä kotipelin väliin, mutta sellaista se on.
 
Viimeksi muokattu:

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Alkaa kyllä oikeasti mennä maku tästä Tepsin touhusta, koska seurassa on aivan kaikki mahdollinen pielessä ja näköjään johto ja muut vastuulliset tahot näyttävät vielä keskisormea sekä faneille että muille sidosryhmille. Kukaan ei ota vastuuta. Kyllä nyt viimeistään tänään olisi johdon pitänyt astua esiin, pitää jonkinlainen lehdistötilaisuus ja tehdä selväksi, että nyt laitetaan asiat kuntoon ja tämä pelleily loppuu tähän paikkaan. Mutta ilmeisesti tämä hyväveliverkosto on lämmittämässä saunaa ja viettämässä laatuaikaa kavereiden kesken. Tämä tulipalo ei sammu itsestään eli kyllä nyt johdon ja omistajien täytyy ottaa se pää pois pensaasta ja kantaa vastuunsa sekä laittaa hommat kuntoon. Tämä, että johto ei ole julkisuudessa ottanut mitään kantaa mihinkään, niin kertoo vain täydellisestä ylimielisyydestä ja välinpitämättömyydestä. Ehkä minä en sitten seuran johdon mielestä ole oikea fani, kun vaadin, että tuote on kunnossa, jotta olen valmis siitä maksamaan. Kyllä minulla on kuluttajana oikeus vaatia, että raan rahoilleni vastinetta. Tepsin ei tarvitse voittaa jokaista peliä, eikä mestaruutta joka vuosi. Aina ei tarvitse olla edes finaaleissa. Mutta hävitä ja pelata voi monella tavalla. Kyllä fanilla on myös oikeus vaatia, että organisaatio toimii ammattimaisesti, eikä tarvitse hävetä sitä, että on Tepsin kannattaja. Voisi kysyä, että missä on Tepsin toimijoiden ammattiylpeys. No tämäkin voi tarkoittaa tietenkin eri asioita. Minulle ammattiylpeys tarkoittaa sitä, että työt hoidetaan hyvin ja laadukkasti. Toisille se sitten tarkoitaa mukavia saunailtoja kavereiden kanssa.

Tepsissä tehdään oikeastaan kaikki mahdollinen väärin. Seura on kriisissä, joka syvenee päivä päivältä. Lähes jokainen media lataa täyslaidallisen paskaa Tepsin niskaan. Mitä tekee seuran johto ja omistaja? Eivät mitään. En eilistä peliä katsonut, kun oli parempaakin tekemistä (Huuhkajien Armenia peli), mutta työkaverini oli peliä katsomassa ja pelaaminen on aina vaan surkeampaa, eikä ketään pelaajia tuntunut edes enää kiinnostavan. Ei aikonut mennä enää lauantaina katsomaan. Katsoin pelin maalit kyllä jälkeenpäin ja varskinkin KooKoon 1-2 maali oli kuin jostain Kummelista suoraan otettu. Kuuntelin lehdistötilaisuuden ja Kaskisen analyysi oli, että pelaajat olivat väsyneet, eivätkä jaksaneet. Siis jumalauta! Minä urheilen 5-10 tuntia viikossa ja tiedän treenaamisesta, palautumisesta yms. aika paljon. Jos on pelien välissä kaksi välipäivää, niin kyllä siinä ajassa ammattiurheilija palautuu ja pystyy pelaamaan hyvällä tasolla. Tai jos pelaajat ovat niin huonossa kunnossa, etteivät palaudu, niin sitten on aika pahasti fysiikkavalmennuksessa vikaa. Kyllä kaksi välipäivää riittää palautumiseen. No toki onhan tuo Tepsin fysiikkavalmennnuskin todella heikossa jamassa. Kertoo tämäkin osaltaan siitä, kuinka amatöörimäistä puuhastelua Tepsin toiminta on. Työkaveri sanoi, että joukkueen esitys oli aneeminen, haluton, eikä minkäänlaista kirivaihdetta löytynyt kolmannessa erässä. Tepsi on sieluton amatööriseura, jolta puuttuu sekä sydän että taistelutahto. Toisaalta kun seuraa tätä Tepsin touhua, niin ei se ihme ole, jos pelaajia ei kiinnosta enää. Tosin luulisi, että antaisivat näyttöjä ensi kautta varten, että pääsisivät pois täältä parempiin seuroihin.

Kyllähän Tepsissä on faneille pyllistäminen on ollut tuttua puuhaa. Näitä esimerkkejä on vaikka kuinka paljon. Muutaman päivän takainen viestinnällinen moka oli kuin piste i:n päälle. Voisi todeta, että ei näin. Ehkä ajatus saattoi olla oikestikin hyvä, mutta kannattaisi nyt kaksi kertaa miettiä ennen kuin julkaisee tuollaista varsinkin, kun Tepsin ympärillä valitsee todella myrkyllinen ilmapiiri. Tämän ilmapiirin luomisesta Tepsi saa syyttää vain ja ainoastaan itseään. Niittymäkin jossain vaiheessa kommentoi, ettei hän seuraa sosiaalista mediaa, eikä ilmeisesti mitään muutakaan mediaa. Hän ei tiedä yhtään, mitä Tepsistä puhutaan tai mitä Tepsistä kirjoitetaan. Äly hoi, älä jätä! Kyllä nyt organisaation vastuullisessa asemassa olevan täytyy tietää, mitä organisaatiosta kirjoitetaan ja mitä siitä puhutaan. Tämä kanssa kuvastaa hyvin ammattitaidottomuuta ja ylimielisyyttä. Ei voi olla niin, ettei organisaatiossa seurata sitä, mitä siitä kirjoitetaan ja puhutaan. Pitää myös olla valmius ryhtyä toimenpiteisiin ja puuttua asioihin, jos homma meinaa kärjistyä tai eskaloitua. Ei nyt jotain jatkoaikaa tarvitse kytätä 24/7, mutta kyllä nyt jotenkin pitäisi olla kärryillä asioista.

Päävalmentajaa pelkästään on turha syyttää tästä kriisistä. Kyllä parempi valmentaja saisi tuosta joukkueesta paljon enemmän irti. Osaavan valmentajan käsissä joukkueen pitäisi olla helposti sarjan keskikastia. Ei tuo nyt niin huono joukkue sentään ole.
Kaskinen ja muu valmennusryhmä on epäonnistunut, mutta tämä on lopulta vain pisara meressä. Kaskiselle ja muulle valmennukselle täytyy antaa potkut. Muita vaihtoehtoja ei ole, mutta tämä ei yksistään ratkaise ongelmaa.

Niittymäki kantaa vastuun joukkueen kokoamisesta. Jos pelaajabudjetti on 2,4 miljoonaa, niin ei sarjasijoituksen pitäisi kaiken järjen mukaan olla 15. Kyllähän tuossa keväällä ja kesällä saattoi ihmetellä joukkueenrakentamista. Joukkueen rakentamisessa ei tuntunut olevan punaista lankaa. Aikaisempien vuosien ongelmakohtia ei korjattu. Esimerkiksi ei hankittu sitä fyysistä puolustavaa puolustajaa, jota olisi jo viime kaudella ja sitä edellisellä kaudella kaivattu. No pari vuotta sitten hankittiin Fraser kesken kauden. Ei hankittu varmaa kliinistä maalitykkiä, vaikka sellaisestakin on ollut puutetta jne. jne. Kärkisentteriäkin olisi kaivattu tälle kaudelle. Wirtanen on erinomainen 3. tai 4.ketjun sentteri, mutta ei hän mikään kärkiketjujen pistelinko ole, joka ratkaisee pelejä henkilökohtaisilla suorituksillaan. Tähän mennessä pisteitä on kertynyt 1+0. Seuran pelillinen identiteetti on täysin hukassa ja tästä on vastuussa sekä valmennus että Niittymäki. Kukaan ei ole ilmeisesti vaivautunut miettimään, että millaista peliä joukkueen halutaan pelaavan. Ensin pitäisi miettiä, että millaisella pelitavalla voitaisiin pärjätä ja millaista peliä halutaan pelata. Sen jälkeen hankitaan pelitapaan sopivat pelaajat. Kaikkia seuran haluamia pelaajia ei ole aina mahdollista saada tai heitä ei onnistuta saamaan, mutta sitten pelitapaa voidaan vähän viilata tarpeen mukaan. Kyllä sen nyt järkikin sanoo, että ei hommasta tule mitään, jos vain hankintaan pelaajia fiilispohjalta. Tuo voisi olla ihan sopiva meille jne. Kyllä pitäisi olla selkeä käsitys joukkueen pelitavasta ja millaisia pelaajia joukkueessa halutaan olevan. Olennaista on se, millaista kiekkoa halutaan pelata. Kompromisseja voidaan joutua tekemään, mutta kyllä selkeä näkemys pitää olla.

Minä en ainakaan ole päässyt selville siitä, mikä on Tepsin pelitapa ja millainen joukkue TPS haluaa olla. Pelaaminen on niin sekavaa, ettei siinä ole päätä, eikä häntää. Tepsillä ei ole tällä hetkellä identiteettiä ja se on täydellisest tuuliajolla, eikä vastuunkantajia näytä löytyvän. Tai no eihän se ole kavereille tietenkään mukava suuttua ja antaa potkuja. Onhan se kova paikka myöntää, että ei osata. Yksi ongelmista on luokattoman surkea johtaminen. Nyt tarvitaan johtajuutta ja johtoa. Toimitusjohtajan, seuran hallituksen ja Niittymäen pitäisi yhdessä tulla esiin ja kertoa, millä tavalla kriisistä noustaan ja miten Tepsistä saadaan jälleen uskottava ja menestyvä seura, jolle eivät kaikki naura. Tämä, että johto ja hallitus ovat täysin hiljaa on, absurdia ja ylimielisyyden huipentuma. Seuraa lyödään oikealta ja vasemmalta turpaan, niin että helinä kuuluu. Mitä tekee seuran vastuulliset tahot? Ovat hiljaa ja sulkeutuvat omaan ylimielisyyteensä. Tepsillä on resursseja ja oikeastaan kaikkea, mitä menestystä haluava joukkue tarvitsee. Tämä ENTINEN huippuseura voisi halutessaan nousta takaisin huipulle, jos oikeasti sitä halutaan. Täytyy vain laittaa organisaatio ja sen johtaminen kuntoon. Pitää ruveta toimimaan kuten ammattimainen organisaatio toimii. Siellä ei ole tilaa saunakaverikerhoille ja amatöörimäiselle puuhastelulle. Myös kovempaa vaatimustasoa tarvitaan. Nythän vaatimustasoa, eikä tavoitteita ole. Seuran tavoite näyttäisi esim. Kaskisen sanomisten perusteella olevan se, että kunhan nyt osallistutaan sarjaan.

Voisin kuvitella, että sponsorit ja muut sidosryhmät eivät kovin kauaa katsele tällaista touhua. Fanit eivät myöskään katso tätä touhua hyvällä. Voi olla, että jo nyt seura on menettänyt pysyvästi joitakin faneja ja katsojia, jotka käyvät pelejä aktiivisesti katsomassa. Tepsin organisaatioon tarvitaan nöyryyttä. Julkinen anteeksipyyntö olisi paikallaan. Seuralla ei ole identiteettiä, tavoitteita, eikä toimiminnassa ole punaista lankaa. Palkataan töihin kavereita sen sijaan, että palkattaisiin osaavia ammattilaisia. Joukkue rakennetaan fiilispohjalta vähän sinnepäin. Toiminta on sekavaa kaikella tavoin ja Tepsin toimintaan liittyy älyttömän paljon negatiivisuutta. Tuskin kovin moni sponsori haluaa tulla yhdistetyksi pidemmän päälle tällaiseen toimintaan.

Ennemmin tai myöhemmin Tepsiltä loppuu rahat, ei ole katsojia, eikä sponsoreita. Kukaan laatuvalmentaja tai laatupelaaja ei enää tänne halua tulla. Siinä aletaankin olemaan jo sellaisessa tilanteessa, että viimeinen sammuttaa valot. Kun sinne pohjalle on kerran vajottu, niin sieltä on todella vaikea nousta. Mutta ilmeisesti tämä ei organisaation sisällä ketään kiinnosta. Hyväveliverkosto ajaa kaiken edelle. Tämä Tepsin tilanne on koko liigan ja suomalaisen jääkiekon kannalta surullinen. Liigassa ei ole liikaa suurseuroja, joilla on perinteitä. Sarjan kärkipäähän tarvittaisiin lisää joukkueita, jotka vuodesta toiseen tappelevat tosissaan mestaruudesta. Onhan tämä surullista, että TPS-nimisen laivan annetaan upota tällä tavalla.

Täällä jatkoajan Tepsiosiossa on puhuttu näistä Tepsin pelaajista, jotka ovat lähteneet muualle. Tällä viikolla Joonas Järvinen meni mieluummin Hifkiin, kuin palasi kasvattajaseuraansa. Järviselle olisi ollut täälläkin erittäin paljon käyttöä. Hänenlaistaan pelaajaa olisi todellakin tarvittu. Viime kaudella meni mieluummin Tapparaan, kuin tuli tänne. Maccelli meni mieluummin Ilvekseen. Patrik Virta meni Suomeen palatessaan Tapparaan. Palmu valitsi Jypin. Kyllä näille kaikille olisi ollut Tepsissä käyttöä. Ymmärrän kyllä hyvin pelaajia, ettei tänne välttämättä hirveästi ole hinkua tulla. Parempiakin joukkueita on. Lukko hankkii Westerholmin veljekset. Sitten on muitakin ruotsalaisia tullut SHL:stä. Tepsi hankkii pelaajat divarista ja sitten kädet ristissä toivotaan, että ihmeitä tapahtuu. Uskon kyllä, että Larssonista, Windlertistä ja Holmista olisi osaavissa käsissä otettavissa irti paljon enemmän. Mutta olisihan se kiva, jos nämä omat pojat saataisiin takaisin, kun palaavat maailmalta. Sitten on näitä tapauksia Vittasmäki, Friman ja kumppanit. Vittasmäki ja Friman eivät ollut kovin kummoisiakaan pelaajia, kun täältä lähtivät ja heidän läpimurtoaan voi pitää yllätyksenä. Kyllä tämä kuitenkin heittää kysymysmerkkejä ilmoille siitä, että osataanko täällä viedä pelaajia eteenpäin ja osataanko heitä tukea kehityksessään. Onko kärsivällisyyttä. Joidenkin kohdalla sitä on sitten liikaakin. Kyllä omienkin kasvattien on ansaittava peliaika ja vastuu. Ei ilmaiseksi saa antaa mitään. Sitten joku Pajuniemi on nelosketjussa pienellä peliajalla. Hän on niitä Tepsin harvoja pelaajia, jotka pystyvät maaleja tekemään ja ratkaisemaan pelejä henkilökohtaisilla suorituksillaan. Jollain tapaa tämäkin edellä kertomani kuvaa sitä, kuinka sekaisin tämä joukkue on.

Sitten voi kysyä sitä, mitä järkeä on hankkia Squires tai Janatuinen, kun omissa olisi Valtolaa, Pärssistä ja kumppaneita. Ehkä tässä vaiheessa olisi viisainta antaa junnuille näyttöpaikkoja ja kokemusta miesten peleistä, kun ei tästä kaudesta ole odotettavissa menestystä. Nyt saisivat pojat pelata ilman paineita niin paljon, kuin jaksavat. Sanotaan nyt, että ei ole Squiresin vika, että hänet hankittiin. Oli kyllä mielessä, että kertoikohan hänelle kukaan millaiseen kriisipesäkkeeseen tuli.

Lisäys: Jotta Tepsi voisi menestyä, niin tämä hyväveliverkosto pitäisi purkaa ja panostaa siihen, että organisaatiossa on oikeita osaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös