Tunnelma HIFK:n kotiotteluissa ja siihen liittyvät asiat

  • 1 082 689
  • 4 627

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Blues lauantaina

Sain käydä kaverin kausikorttipaikalla A-katsomossa, josta näki oikein kivasti pelin. Kun saavuin paikoille, ensimmäinen ajatus oli, että ei saatana noita jaettuja pahvikuoria. Tulin etuajassa, oli vielä vartti peliin, ja istuin siinä hetken tunnelmaa yksin siemaillen. Yleensä olen kavereiden seurassa ylemmissä katsomoissa ja saavun vasta kun peli on alkamaisillaan, nyt tuli kerrankin tarkkailtua C5/F1 tyyppejä toisesta suunnasta ja kuunneltua puheensorinaa, katseltua schollin parjaamia tilkkutäkkimainoksia ja jäätä, hyvyydet ja huonoudet yhtälailla sisäistäen. Otin sen läpsyttimen siinä sitten kuitenkin käteeni ja aloin taittelemaan, ikään kuin varmuuden vuoksi. Ajattelin, että nyt kun nimimerkit Tinke-80 tai TheSirPena mut näkis, ni saattaisi tulla palautetta taputtamisen jalosta taidosta. Kuulostaa typerältä yksinään, mutta kyllähän siitä ääntä lähtee ja tuhannessa läpsyttimessä on jo ihan tymakas soundi.

A5:sen alariveille kyllä näkyy F1, muttei erityisen hyvin kuulu edes sinne. Ei edes taputus. Joten en usko, että jengi olisi lähtenyt taputtamaan koko hallissa näin ytimekkäästi ilman läpsyttimiä.

Tokan erän olin fanikatsomossa, ja meininki oli hyvä. Jengi osas chantteja hyvin, ei ollut mitään kärhämää tai huonosti käyttäytyviä, "väärin" huutelijoita tai ylipäänsä mitään muuta kuin jatkuvaa ja laadukasta kannustusta. Ja F-alatasanteelle kuului muun hallin läpsyttimet paljon kovempaa kuin taputukset yleensä kuuluvat.

Kolmanteen erään siirryimme lähelle Espoon fanikatsomoa, pikkuveljetkin käyttäytyivät hyvin meitä kohtaan ja toisinpäin. Sinnekin kuului läpsyttimet hyvin, muttei F1/C1. "Toinen puoli" toimi E1:ssä asti, lisää samanlaisia vois keksiä.

Lähtiessäni ulos juttelin muutaman Espoolaisen kanssa mukavia ja kysyin siniseltä teleskooppipamppu-sedältä oliko mitään ongelmia. Kuulemma noin 4-5 ihan mitätöntä, ei yhtäkään mainitsemisen arvoista. Itse en nähnyt edes yhtäkään liian monta juonutta.

Mexissä oli myös hyvä meno pelin jälkeen.

Kiitos <3
 

Wicked

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Los Angeles Kings
Aika rauhallista ollut juu noiden häiriöiden kanssa. En ole nähnyt yhtään talutettavan ulos koko kauden aikana.

Nimim. F3 ja kausikortti.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Aika rauhallista ollut juu noiden häiriöiden kanssa. En ole nähnyt yhtään talutettavan ulos koko kauden aikana.

Nimim. F3 ja kausikortti.

No, mä olen. Mutta kun jengi puhu tos aiemmilla riveillä, että Blues-pelissä ois ollu jotain häiriöitä, ni ainakin mun silmäni sekä teleskooppipamppusetä oli tästä eri mieltä.

Nimim. säälittävät 3 vieraspeliä ja 7 kotipeliä tällä kaudella, mutta enemmän ku suunnittelemani 0.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime pelissä tunnelma oli jo luokkaa "ihan OK", mutta onhan se myönnettävä, että tällä kaudella meininki hallilla on ollut aivan helvetin paskaa noin keskimäärin. Peliesityksiä on toki helppo syyttää, mutta kyllä ainakin allekirjoittaneen mielestä fanien tehtävä on piiskata joukkuetta parempiin suorituksiin vaikka peli näyttäisi miltä. Jokainen fanikatsomon liepeillä istuva voisi ottaa missiokseen käydä katsomassa kesällä yhden IFK:n futispelin, ja ihmetellä kuinka Kingit ottavat homman haltuun. Helvetin hienoa sinänsä, että F1 on myyty loppuun kausareilla, mutta tuo vapaamatkustajien määrä kyllä raivostuttaa.

Normaalisti seisoskelen F1:sessä siinä neljännen rivin tienoilla, ja olen kyllä tiedostanut että aika heikkoa on tunnelma ollut pitkin kautta. Todellisuus kuitenkin avautui kaikessa karuudessaan parissa viime matsissa, kun olen seuraillut pelejä "piippuhyllyltä" eli ylimmiltä riveiltä. Kannatukseen osallistuva massa ilmeisesti loppuu johonkin F1:sen puoleenväliin, ja siitä ylöspäin suurin osa jengistä jauhaa paskaa ja/tai istuskelee koko matsin ajan. Siis mitä vittua oikeesti? Sitä voi itse kukin lainata Kibeltä peiliä ja miettiä, miksi sen kausarin on fanikatsomoon ostanut. Fanikatsomon sijainnilla voi aina spekuloida, mutta ei se ole mikään tekosyy sille, miksi nykyisessä seisomakatsomossa alle puolet osallistuu mihinkään chantteihin. Se vitun katsomo on todellakin myyty kausareilla loppuun, joten jokaisen pitäisi osata vaikka unissaan ja päällään seisten kaikki rallatukset mitä matseissa vedetään.

Jotain positiivista kuitenkin, "toinen puoli huutakaa meille" on toiminut yllättävän hyvin joka ikinen kerta. Ilmeisesti vastapäätä fanikatsomoa on sen verran kausikorttilaisia, että jengi tajuaa lähteä huutoon mukaan. Propsit sinne päin, fanikatsomon ulkopuolella on tunnetusti vähän nihkeää lähteä huutoihin mukaan kun jengi katsoo sua kuin idioottia jos kannatat äänekkäästi seuraasi. Aika lapsenkengissä kyllä tämä suomalainen kannatuskulttuuri.

Mutta niin, pähkinänkuoressa: jengi voisi vähän aktivoitua. Meillä on nykyään jopa valmentaja, joukkueen peli on viihdyttävintä sitten kevään 2011 ja nousukiito on käsin kosketeltavaa. Silti tunnelma hallissa on kuin siinä kuuluisassa marraskuisen tiistai-illan SaiPa-pelissä kerta toisensa jälkeen. Fanikatsomoon ei mielestäni ole mitään asiaa, jos sinne tullaan vain sillä perusteella, että liput on halvempia. Newsflash: seisomakatsomossa seistään ja jokaisella on velvollisuus osallistua joukkueen kannattamiseen. Jos chanttailu ei kiinnosta, olet väärässä katsomossa. On se nyt jumalauta kumma, että Nordiksen kuuluisa tunnelma on varmaan yksi paskimpia koko SM-liigassa tällä hetkellä.

Pahoittelut hieman kärkkäästä viestistä, mutta pistää se jumalauta vituttamaan kun esimerkiksi Ilmalan pellehatut vetävät meitä perseeseen ihan sata-nolla kannatustoiminnan suhteen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kävin pari viikkoa sitten lauantaina tsiigaa Kärppä-pelin. Mun mielestä tunnelma runkosarjan peliksi oli varsin hyvä, jos vertauksena mietitään lähivuosia. Aika selkeä ero on tunnelman kannalta ti- ja to -peleillä näihin pe- ja la- peleihin, muutaman tiistai/torstai -pelin tällä kaudella katsoneena niin aika väsynyttä ja väkinäistä toiminta siellä katsomossa on, ihmisiäkin noin 1000-2000 vähemmän kuin pe/la peleissä. Jos tunnelmaa haluaa niin pe- ja la -hallille silloin kalja virtaa ja härmäläiset uskaltautuu elämöimään. Näin se vaan on, turha kaunistella asiaa. Ja näin se on ollut männä vuosinakin.


_
 

redlate

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä
"Toinen puoli huutakaa meille" on sen verran hieno viritys, että siihen intoutui vanhoilla päivillään minäkin mukaan. Muuten pitäisi kyllä sinne kiben peleihin välillä katsella.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tänään on taas pelissä jaossa niitä KOFFin PlayOff pyyhkeitä.
Viimeksi kukaan ei (tai no bongasin kaksi tyyppiä) heiluttanut niitä. Tosin ottelukaan ei kauheata hurmosta tarjonnut. Toivottavasti tänään tunnelma nousee korkeammalle. Musta jotenkin tuntuu ettei jengi vaan tajunnut sitä hetkeä kun noita pyyhkeitä piti heilutella.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Se videopätkä tuli aivan kummallisiin paikkoihin (mm. erätauon alussa kun 2/3 väestä oli jo käytävillä) ja tosiaan, ei ollut kovin paljon fiilistä heilutella. Mut ehkä tänään sitten!

joo ja se video ei kyl ollut edes mitenkään kauhean selkeä, ehkäpä me HC-fanit tajuttiin et ois pitänyt heilutella, mutta 90% hallissa olleista ei kyllä sitä tajunneet siitä videosta.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No kyllä me se tajuttiin mutta ei ketään kiinnosta niitä heilutella. Kaulaliinat tai liput liehuu eikä Nordikselle tarviikaan pesiytyä mitään Canucksien perinteitä. Pysytään omissa perinteissä.
 

meiji

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse B-päädyssä torstain matsissa en edes nähnyt kellään niitä pyyhkeitä. Itselleni jäi arvoitukseksi, että mistä niitä olisi edes saanut?
 

444

Jäsen
Niitä jaettiin ovella ennen ottelun alkua, itse sain omani saapuessani ehkä tuntia aiemmin paikalle. Myöhemmin niitä taidettiin jakaa ihan katsomossakin. B5:ssä, jossa itse istuin, niitä näkyi muutamilla pyörimässä pelin aikana, samoin ympäröivissä katsomoissa. Vaan eipä tuo ihan ole ollut onnistunut lanseeraus, kun edelleenkään kukaan ei oikein tiedä, mitä varten ne ovat ja mitä niillä pitäisi tehdä. Torstaina ekassa erässä (kai) Koffin kinkut sentään yrittivät tulla huutamaan siihen kulmaan ja näyttämään mallia, mitä on tarkoitus tehdä, mutta aika hiljaiseksi jäi silti.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää antaa krediitit vielä kun ehtii, eli olen aiempinakin vuosina haikaillut 98 mestaruuskevään tyyliä, jossa maammelaulu vedettiin myös ruotsiksi, ja nyt se taas tuli siten, ja voittohan sieltä napsahti. Loistavaa.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
UP! UP! UP!

HIFKn porukka on näistä alkukauden tappioista huolimatta niin kiinnostava, että olisi jo kova hinku ostella lippuja etukäteen. On kuitenkin yksi merkittävä ja hidastava tekijä. Lippuja ei vielä myydä.

Milloin alkaa suuri taistelu lipuista?
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
UP! UP! UP!

HIFKn porukka on näistä alkukauden tappioista huolimatta niin kiinnostava, että olisi jo kova hinku ostella lippuja etukäteen. On kuitenkin yksi merkittävä ja hidastava tekijä. Lippuja ei vielä myydä.

Milloin alkaa suuri taistelu lipuista?

Samaan kysymykseen hain aiemmin tänään vastausta "sekalaiset kysymykset"-ketjun kautta, mutta kukaan ei tunnu tietävän. Naapurin liput tulevat myyntiin huomenna, jos mielit avausviikonloppuna mahorkka-areenalle paikallispeliä katsomaan.

VMP!
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naapurin liput tulevat myyntiin huomenna, jos mielit avausviikonloppuna mahorkka-areenalle paikallispeliä katsomaan.

VMP!

YÖKS! En varmasti mene! *hymiö

Vieraspelit netistä ja/tai satunnaisesti maakunnissa myös paikan päällä. MM-kisat jäivät viimeiseksi käynnikseni hartsuvallassa, eli tulevassa mahorkka-areenassa.

HIFK -liput ovat niin kysyttyä tavaraa, että sormet hakkaavat lippupalvelun reloadia aamusta alkaen, kunhan vaan saisi tietää sen, että milloin aloitan!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kauden avaushan on IFK-Blues, mutta eiköhän kannata olla ihan toimistolle yhteydessä noista lipuista? Osaavat kyllä siellä kertoa tarkemmin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
UP! UP! UP!

HIFKn porukka on näistä alkukauden tappioista huolimatta niin kiinnostava, että olisi jo kova hinku ostella lippuja etukäteen. On kuitenkin yksi merkittävä ja hidastava tekijä. Lippuja ei vielä myydä.

Milloin alkaa suuri taistelu lipuista?

Veikkaan samaa kuin viime vuonna, kelatkaa HIFK-ketjuja vuosi taakse päin, en muista oliko tämä ketju. Kyselin itse henkilökohtaisesti toimistolta asiaa ja vastaus oli legendaarinen, irtoliput tulee myyntiin myöhemmin koska kausikortteja varataan parhaille paikoille, viime vuonna mentiin ihan vikoille päiville. Tämä vastaushan muuttui entistä legendaarisemmaksi kauden kuluessa kun toimistolta tuli kauden puolivälissäkin sama vastaus kun ihmettelin että arkipeleihin "saipaa" vastaan on halli myyty lähes täyteen kaksi kuukautta aikaisemmin, syy että edelleen "hyviä paikkoja" pidetään varauksessa kausikortteja varten, eli noin 4/5 osaa hallista loppuunmyyty ja vapaita paikkoja ainoastaan muutamia kotipäädyssä. Olisikohan ollut niin että alle viikko ennen kyseistä peliä tuli loput liput myyntiin.

Täysin perse systeemi ja ahterin näyttö irtolipunostajille. Sama homma ilmeisesti tänä vuonna. Toimisto vastaa kyllä kysymykseen, joten sinne viestiä ja mieluiten useita viestejä niin ymmärtävät että meitä irtolipunostajia on paljon, itsekin varailisin(ja varailinkin aina vuosia takaperin) monesti viikko pari aiemmin useamman lipun hyvälle paikalle kun saatiin frendien kanssa sopiva päivä/matsi kalenteriin.

_
 

Päivi11

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
HIFK -liput ovat niin kysyttyä tavaraa, että sormet hakkaavat lippupalvelun reloadia aamusta alkaen, kunhan vaan saisi tietää sen, että milloin aloitan!

Vielä ei ollut Lippupalvelussa tietoa lipunmyynnin alkamisesta mutta lupaan infota tänne heti kun saan tiedon (frendi siellä siis töissä) jollei joku ennätä sitä ennen.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Vuosi sitten liput tulivat myyntiin maanantaina 3.9. Tänä vuonna maanantai on 2.9. ja veikkaisin, että liput tulevat myyntiin silloin.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Vuosi sitten liput tulivat myyntiin maanantaina 3.9. Tänä vuonna maanantai on 2.9. ja veikkaisin, että liput tulevat myyntiin silloin.

Tätähän tämä on, markkinointia parhaimmillaan. Jatkoajassa veikkaillaan, koska mahdollisesti lippuja olisi saatavilla. Se kun vaatisi ainoastaan yhden mainoksen kotisivuille, tai vaikka surkuhupaisan yksirivisen "tiedotteen."

Herkän kaunista, että tuotetta nimeltä HIFK myydään kivoin pikku kadunvarsimainoksin, mutta kun tuotetta pitäisi oikeasti alkaa myymään, niin kädet jäätyy. Terveisiä vain sinne Linnavalleille ja muulle toimiston väelle.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Herkän kaunista, että tuotetta nimeltä HIFK myydään kivoin pikku kadunvarsimainoksin, mutta kun tuotetta pitäisi oikeasti alkaa myymään, niin kädet jäätyy. Terveisiä vain sinne Linnavalleille ja muulle toimiston väelle.
Eikös tässä juuri ole kyse siitä kadunvarressa mainostettavasta asiasta, eli kausikortin hankkimisesta. HIFK on joka kauden alussa pantannut viimeiseen saakka irtolippuja juuri tuon kausikorttimyynnin kustannuksella. Ihmettelen miten tämä nyt on joku uusi ja ihmeellinen asia, kun joka vuosi on toimittu samalla tavalla.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Eikös tässä juuri ole kyse siitä kadunvarressa mainostettavasta asiasta, eli kausikortin hankkimisesta. HIFK on joka kauden alussa pantannut viimeiseen saakka irtolippuja juuri tuon kausikorttimyynnin kustannuksella. Ihmettelen miten tämä nyt on joku uusi ja ihmeellinen asia, kun joka vuosi on toimittu samalla tavalla.

Pantatkoon vaikka kevääseen asti, kunhan kertovat sen jossain muodossa. Kuinka vaikeata on kertoa irtolippulaisille, koska heidän kaipaamansa tuote tulee myyntiin. Minäpä vaikka jeesaan ja laadin valmiin pohjan, jota toimisto voi halutessaan hyödyntää asiasta tiedottaessaan:

Lipunmyynti HIFK:n kauden 2013-14 runkosarjan otteluihin alkaa xx.xx.2013 klo xx.xx. Liput myy lippupalvelu. Hanki omasi ajoissa.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Pantatkoon vaikka kevääseen asti, kunhan kertovat sen jossain muodossa. Kuinka vaikeata on kertoa irtolippulaisille, koska heidän kaipaamansa tuote tulee myyntiin. Minäpä vaikka jeesaan ja laadin valmiin pohjan, jota toimisto voi halutessaan hyödyntää asiasta tiedottaessaan:

Lipunmyynti HIFK:n kauden 2013-14 runkosarjan otteluihin alkaa xx.xx.2013 klo xx.xx. Liput myy lippupalvelu. Hanki omasi ajoissa.

Tervehdys IFK:sta!........Irtolippumyynti alkaa ensi maanantaina 26.8.

Kiekkoterveisin,

Oy HIFK-Hockey Ab

Sain tällaisen sähköpostin tänään HIFK:lta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös