Ajaja-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä kuuluisi ehkä juuri avatun seisomakatsomon muutosta käsittelevän ketjun alle mutta ajattelin avata kokonaan uuden ketjun, niin iso aihe tunnelma kotiotteluissa ja Nordiksen "hornankattilassa" kuitenkin on.

Paljon mainostetaan pelaajien ja lehdistön jne toimesta että IFK:n kotimatseissa on paras tunnelma pelata. Halli sinänsä onkin mielestäni erittäinen tunnelmallinen jo "ominaistuoksuineen" verrattuna esim Hjallisareenaan.

Lisäksi paikallismatseissa ja useissa Kärppämatseissa + playoffeissa on loistava tunnelma ja halli "elää". Tämän näkisin johtuvan siitä, että silloin ympäri hallin on jääkiekosta oikeasti kiinnostuneita ihmisiä, pitkän linjan IFK-faneja jotka "syttyvät" pelaajien lailla tärkeisiin otteluihin ja pitävät meteliä, taputtavat, aplodeeraavat jne oli sitten päällä liituraitapuku tai verkkarit. Vertailukohtana Hjallishallin yritysvieraat jotka tulevat halliin kutsuttuina lähinnä "bisnestapaamisiin" eivätkä välitä niinkään itse ottelutapahtumasta.

MUTTA. kun Nordikselle tulee kylään esim Pelicans tai Kalpa, on tunnelma usein kuin hautajaisissa, viimeksikin JYP pelissä istuin A3 katsomossa "fanikatsomomme" päädyn läheisyydessä ja silti ainakin omiin korviini vei volyymeissa mitattuna JYP-faniporukka kannustuksen selvästi vastakkaisesta yläkulmasta paljon kritisoitune rumpuineen..

Yllämainittuun on mielestäni selkeä syy nykyisen fanikatsomon surkea sijainti. Kun kannustus tulee jään tasolta, päädystä pleksien takaa on teoreettisetikin mahdotonta että kannustus kaikuisi kovin kovaa, pleksit toimivat tehokkaana "meluesteenä" ja vaikka sieltä kuinka kannustettaisiin ei ole mahdollista että ääni pystyisi sieltä kuulumaan tarpeeksi voimakkaasti ja muodostettua tunnelmaa. Aivan eri asia oli silloin, kun fanikatsomo oli B2:sessa. Ja kun "vähemmän sytyttäväsissä peleissä" on fanikatsomo se, joka lähtökohtaisesti kannustuksesta vastaa on lopputuloksena aika valju tunnelma kun fanien kannustus hukkuu plekseihin eikä maantasolta pääse kovinkaan tehokkaasti kaikumaan halliin.

Tästä oli jotain keskustelua, että teknisesti oli mahdotonta siirtää seisomakatsomoa muualle johtuen tiloista tms mutta mielestäni olisi erittäin tärkeää saada äänekkäin fanikatsomo siirrettyä johonkin sellaiseen paikkaan josta äänen ja kannustuksen on mahdollista kuulua ja kaikua ympäri hallin aiheuttaen pelkoa vierasjoukkueessa.. toivottavasti seisomakatsomon muutos tuo parannusta tähän.
 
************************************
Pienikokoisena pelaajana Vesce ei pysty luomaan kovuudellaan tilaa taidolle, eikä hän tämän vuoksi pärjää suurissa peleissä, joissa esim. Brennan tulee olemaan tärkeä täsmäase.

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tunnelma on latistunut kyllä paljon vuosien mittaan. Mutta itselle ainakin vaikuttaa kentällä nähty esitys paljon. Sitä "penailua" on nähty jo ennen Pentin päättyneen aikakauden, niin sitä on jotenkin vanhemmiten turtunu, ei pysty saamaan itsestään irti fanikatsomossa. Jos jätkät kentällä spedeilee, niin ei sitä kykene piiskaamaan katsomosta käsin.

Kaikkein älyttömintä mun mielestä on, kun joskus tulee ihmisiä mylvimään fanipisteelle, että ääntä. Jumankauta sitä ääntä muuallekin halliin! Ei se nyt voi olla pelkän fanikatsomon vastuu, että muilla katsojilla on fiilistä pelissä ja hallissa meteliä. Kyllä se lähtee meistä jokaisesta elinkautisvangista ja silloin tällöin kävijoistä, katsoi sitä peliä mistä katsomosta tahansa. Enkä nyt tarkoita, kun on ihmisiä jotka haluavat vain seurata ja spekuloida peliä kaverin kanssa. Että heidän täytyisi alkaa hirveesti elämöimään siellä katsomossa, mutta turha taas tulla antamaan mitään palautetta, jos sateisen syysillan IFK-SaiPa peliin ei ääntä saada. Hienohan se olisi, että jonkun Sveitsin malliin kaikissa peleissä olisi hirveä meteli.
Mutta kun meillä se kulttuuri on niin nuori, tai onko sitä?
 
"Hei, mua ei huimaa!"
"Niin oonkin ryypänny. Mitä sitte?"

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Toivotaan että ensi kaudella tämä uusi fanikatsomokokonaisuus toisi lisää tunnelmaa jäähalliin. Ja ehkä sitä kautta saataisiin myös ns normikatsojat mukaan tunnelman luomiseen. Totuushan on se että mitä enemmän fanikatsomo pitää ääntä sitä herkemmin tavallinen tasalakkikatsoja lähtee mukaan kannustukseen. Tai niin se menee ainakin minun kohdalla. Tunnelmahan HIFKn hallissa on laskenut kuin lehmänhäntä viimeisin 10 vuoden aikana mutta toivotaan ja uskotaan että tällä ratkaisulla tunnelma nousee vähitellen sille tasolle mille se kuuluu.

- Tinke-80
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Toivotaan että ensi kaudella tämä uusi fanikatsomokokonaisuus toisi lisää tunnelmaa jäähalliin. Ja ehkä sitä kautta saataisiin myös ns normikatsojat mukaan tunnelman luomiseen. Totuushan on se että mitä enemmän fanikatsomo pitää ääntä sitä herkemmin tavallinen tasalakkikatsoja lähtee mukaan kannustukseen. Tai niin se menee ainakin minun kohdalla. Tunnelmahan HIFKn hallissa on laskenut kuin lehmänhäntä viimeisin 10 vuoden aikana mutta toivotaan ja uskotaan että tällä ratkaisulla tunnelma nousee vähitellen sille tasolle mille se kuuluu.

- Tinke-80
Tämä ratkaisu on oiva apu siihen, mutta vasta menestyminen tuo sitä vanhan ajan meininkiä hallille! Ei korpivaellus kestikastissa ketään kiinnosta. Onneksi ne ajat alkavat olla takanapäin, toivottavasti!
 
En ole ennustaja, olen toimitusjohtaja!

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Juuh, kritisoimatta yhtään yritystä parantaa tunnelmaa kokonaisuutena, en täysin ihmettele jos tiistain SaiPa-matseissa ei ole tunnelmaa. Kiekkoilu nyt vaan ei ole erityisen kiinnostavaa silloin.

Vloppuisin on aina ihan eri meininki.
 
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vloppuisin on aina ihan eri meininki.
Olinpa (ilmaislipulla tietenkin) lauantain HIFK-JYP -matsissa ja ehkä aika multaa puistot, mutta minusta tunnelma on aika vaisu verrattuna siihen, mitä se joskus oli. Seisomakatsomon ääntä ei toiseen päähän kuulunut ja ainoastaan muutaman HIFK-pyörityksen aikana katsomo heräsi taputtamaan.
Muuten ainoa mitä kuului oli Vittu Saatana Vitun Homo -huutoa tuomarikaksikolle.

Kyseessä oli kuitenkin lauantai-ilta ja vessajonoista päätellen KOFF:kin oli maistunut, mutta aika vaisu oli silti tunnelma. Toki maali räjäytti edelleen hallin, mutta niitääkään ei tullut varsinaisella peliajalla kuin yksi.
 
Sinettiseuravalmentaja Sihvonen: Päätoimittaja Antti Wennströmin pitää terästäytyä ja laittaa pihalle moderaattoreista kaiken maailman nörttipojat ja ottaa tilalle tormakoita lätkäjätkiä ja medialogiikan vastavuoroisuuden ymmärtäjiä

Ivan Collins

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Wings, Flyers, Hawks
Erittäin hyvä ja aiheellinen ketjun avaus. Olen myös itse pitkään ollut jopa huolissani hallin nykytunnelmasta ja kokonaisuudesta. Mielestäni tämä on sellainen asia, joka vaatii myös tietynlaista markkinointia. Pelkän 60-luvulla saavutetun maineen varjolla ei voida kuitenkaan loputtomiin ratsastaa, joten tässäkin olisi hyvä paikka ottaa mallia maailmalta ja jalostaa hyviä ratkaisuja.

Toki tämä härmälainen kulttuuri luo omat haasteensa tunnelman aikaansaamiseksi ja ylläpitämiseksi. Tällä hetkellä kannustuksen ja sen myötä tulevan tunnelman laajuus on täysin pelistä riippuvaista. Joukkueen pelatessa huonosti tai latteasti on yleisö sekä fanit hiljaa. Kun taasen pelaajat ovat liekeissä, eli kiekko pyörii ja niittejä satelee, alkaa ääntä jo löytymään. Yleisö on siis täysin riippuvainen pelistä ja pelaajista, joiden tulee aina etsiä paras lataus ja syke itsenäisesti. Mielestäni tämä pitäisi olla tasapainossa molemmin puolisesti. Jokainen pelaaja kuitenkin kokee saavansa virtaa ja intoa yleisöstä, joka reagoi pelitapahtumiin ja ja pitää yllä tunnelmaa myös heikkoina hetkinä.

Yleisön mukaan tempaaminen on taas oma temppunsa, johon tarvitaan myös koko organisaation tukea. Yhtenäisyys, joukkoon kuuluvuuden tunne, varmuus sekä uskallus ovat niitä asioita joka saa ihmisen avaamaan suunsa tunnetilojen myötä. Tällä hetkellä iso ongelma on todellakin hallin kokonaistunnelmassa. Vaikka fanipääty pitäisi yllä tunnelmaa, ei keskikatsomoissa riitä rohkeus tarttua mukaan. Tämä johtuu myös osittain äänen kiertämisestä ja rytmin hajoamisesta, etenkin tiettyjen rytmikkäiden kannustuslaulujen tai taputusten kohdalla. Kun rytmi tai sanoma katoaa, loppuu kannustus.

Keski-Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa on mielestäni erittäin hyviä malleja joita voisi paremmalla yhteistyöllä, faniryhmien sekä järjestävän organisaation kanssa jalostaa. Muutamia havaintoja, jotka selkeästi ovat edesauttaneet koko pelitapahtuman tunnelmaan luomista / ylläpitoa.

Jumbotronin hyväksi käyttäminen. Todella vanha ja osittain jopa kulunut, mutta silti edelleeen toimiva välinen esim huutojen rytmittämiseen. "Go - Team - Go" -tyyliset yksinkertaiset linet ovat helposti tartuttavia ja ei vaadi paljon edes pelisilmää järjestäjiltä paiskata taululle esim YV:n aikaan. H-I-F-K on helppo rytmittää ja tavuttaa mihin tapaan vaan, sekä tarpeeksi selkeä, johon jokainen karvalakki voi tarttua. Näitä perusjuttujakin pitäisi tosin sopia faniryhmän kanssa, jolle jäisi se orkesterin kapellimestarin tehtävä. Yksi omaa mieltä erityisesti sytyttänyt jumbokikka oli "Niittilaskuri" jossa taululla näytettiin laskuria sekä taklauksia. Jokaisesta niitistä tuli älämölöä ja kun 10 oli täynnä räjäytettiin pankki.

Faniryhmän osittainen hajauttaminen. Levittämällä faniryhmän jäseniä pienissä ryhmissä esim. hallin kulmiin, saataisiin joka puolelle se lumipalloefektin pallo antamaan potkua normaalille "lumimassalle". Tälläisella veivauksella ainakin nuo "vuonohuutelut" ovat toimineet loistavasti. Myös chearleedereitä voisi käyttää tukena.

Mainosten ja musiikin tärkeyden huomioiminen. Voi olla oma saagansa tuo mainosten muokkaaminen uuteen uskoon, mutta säälittävimpiä virityksiä on ollut ne DNA (vai mersun) tuutulaulu-mainokset joilla viimesitään tapetaan nouseva tunnelma jonkun hyvän myllytyksen jälkeen. Pääosin tuo musiikin ajoittaminen ja hyvien biisien valikoiminen on ok, mutta osan voitaisiin vaihtaa noihin lallatuksiin.

Oheistuotteiden jakaminen. Esim punaista väriä katsomoon (huivit, T-paidat, hatut jne) tiettyihin teemoihin sidottuja sponssituotteita on varmasti saatavilla, jos vain halutaan hieman järjetellä. Todella hyvä markkinointikikka ja edesauttaa sitä yhtenäisyyden ja joukkoon kuuluvuuden tunnetta. Lisää varmasti myös fanituotteiden myyntiä.

Kaikki nämä vaativat yhteistyötä organisaation ja fanien kanssa, mutta veikkaan että jälkimmäisistä se ei ainakaan ole kiinni. Pahimmillaanhan kaikilla uusilla kokeiluilla voidaan vesittää kaikki työ ryssimällä heti ensimmäiset yritykset.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mainosten ja musiikin tärkeyden huomioiminen. Voi olla oma saagansa tuo mainosten muokkaaminen uuteen uskoon, mutta säälittävimpiä virityksiä on ollut ne DNA (vai mersun) tuutulaulu-mainokset joilla viimesitään tapetaan nouseva tunnelma jonkun hyvän myllytyksen jälkeen. Pääosin tuo musiikin ajoittaminen ja hyvien biisien valikoiminen on ok, mutta osan voitaisiin vaihtaa noihin lallatuksiin.
0100100-mainoksesta pitäis saada svengaava rockiversio. Se oopperaversio on aivan sairaan karsea, ja latistaa tunnelman aivan täysin koko hallissa. Cheerleaderitkin yrittää vähän heilua tahdissa mutta se näyttää suoraan sanoen säälittävältä.

Mutta tuskin ne nyt yhden lätkäjengin takia rupee mitään rockiversiota siitä väsäämään.
 
You miss 100% of the shots you don't take​

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Olinpa (ilmaislipulla tietenkin) lauantain HIFK-JYP -matsissa ja ehkä aika multaa puistot, mutta minusta tunnelma on aika vaisu verrattuna siihen, mitä se joskus oli.
Ei se mikään Euroviisufinaali (Lordi) ollut viime lauantaina, mutta luonnollisesti poikkeaa perustiistaista kun halli on hiiren hiljaa.
 
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon töitä

HIFK:n kannustus on valitettavasti latistunut monesta syystä. Yksi on varmasti ilme jäällä, mutta pahimmat ovat:

1. Fanikatsomon sijainti,(onneksi nyt paranee)
2. Faniryhmältä puuttuu selkeä liideri(t) joka jaksaa illasta toiseen johtaa kannustusta. Nuo vanhat patut jotka johtaa sitä porukkaa ja joskus vähän taputtaa ovat yhtä dinosauruksia kuin Kife ja Frank!
3. HIFK.n kannustus perustuu äänen ja käsien käyttöön. Hyvä perinne josta kannattaa pitää kiinni. Narreilla on sama hieno arvo kannustamisessa ja ovat todistaneet viimeisten vuosien aikana, että se toimii. Nämä prkl...een rummut jotka landepaukut tuo tänne pitää kieltää. Decibeliraja ylittyy. Viime kerralla (JYP-ottelussa) oli lopussa helvetillinen headari. Tuollainen rumpusakki pitäisi heittää pihalle heti.
4. Faniryhmän vetäjät pitää tehdä todellista työtä kannustuksen organisoimiseksi ja harjoittelemiseksi, ja sen lisäksi saada uutta verta mukaan.

Fanit ovat pitkään haukkuneet Penan, Kifen ja Frankin pysähtyneisyyden aikaa, nyt olisi syytä katsoa omaan napaan, ja itse lähteä toimimaan. Totuus on se, että edes jonkin asteinen kannustus syntyy tällä hetkellä Stadin Kingien tai jonkun yksittäisen yksilön aktiivisuuden toimesta, eikä organisoidusti Fani-ryhmän johdon toimesta. Kuten JFK sanoi aikoinaan mutta vapaasti lainattu:

"Don't ask what HIFK can do for you, but what YOU can do for HIFK"

Töihin siitä !!!

Edit: Unohtui vielä yhteispeli musiikin, ja video, mainospätkien kannssa. Minua vituttaa ainakin se, että musiikkia pannaan soimaan juuri silloin kun HIFK.n fanit sattumalta kannustaa joukkuetta, ei tarvitse aina vetää rockia täysillä vaikka on pelikatko. Sitten on tyhmää heti maalin jälkeen tai jonkun dramaattisemman tapahtuman jälkeen näyttää mainoksia, kun kaikki hallissa haluaisi nähdä tilanteesta toiston. Alkaa vituttamaan nuo mainokset jotka aina tulee just silloin kun toivoisi näkevänsä pelistä jotain. Silloin kansa voisi hallissa myös reagoida tunteella pelitilanteeseen. Nyt syntyy lattea tunnelma kun videona pyörii joku pirun mainos.
 
Viimeksi muokattu:
Kannatan kahta joukkuetta. HIFK(:ta) ja sitä joukkuetta jolla on ottelu narreja vastaan!

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
HIFK:n kannustus on valitettavasti latistunut monesta syystä. Yksi on varmasti ilme jäällä, mutta pahimmat ovat:
Yhden jo aikaisemminkin mainitun asian haluaisin lisätä tuohon listaan, eli jumbotronin tulo ja mainokset siellä.
Ennen kun oli vain nopeasti luettavia mainoksia ja muutoin soi tarttuva rokki niin porukka alkoi taputtaa pelikatkoilla musan tahdissa, nykyisinhän tuota ei käy kun musan osuus jää niin pieneksi pitkien ja unettavien mainosten takia.
Mutta onko sitten varaa luopua mainoksista? tuskin...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mainostamisesta avautuminen lienee aika turhaa, kyllä me kaikki tiedämme miksi niitä näytetään.

Toki markkinointi voi yrittää järjestää jotain palaveria mainostoimiston kanssa, mutta ei sinnepäin ruveta sanelemaan mitä fanit tai kukaan muukaan ovat toivoneet.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mainostamisesta avautuminen lienee aika turhaa, kyllä me kaikki tiedämme miksi niitä näytetään.

Toki markkinointi voi yrittää järjestää jotain palaveria mainostoimiston kanssa, mutta ei sinnepäin ruveta sanelemaan mitä fanit tai kukaan muukaan ovat toivoneet.

Kysymys ei ole määrästä vaan ajoituksesta. Halutaanko mainoksilla tuhota tunnelma vaiko nostaa sitä. Mainokset a la "Turkulaista jauhelihaa" on fiksumpia jonkun jäähyn jälkeen ja nostaa tunnelmaa, kuin joku tylsä vakuutusmainos maalin jälkeen. Mutta tärkeintä, olisi se, että ottelutilannetoisto aina menisi ennen mainoksia. Sillä tavalla saisi myös mainostajat hyötyä. Niistä tykätään enemmän ja hyvällä feelingillä tulee lisää väkeä hallille katsomaan otteluita ja heidän mainoksia.
 
Kannatan kahta joukkuetta. HIFK(:ta) ja sitä joukkuetta jolla on ottelu narreja vastaan!

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kysymys ei ole määrästä vaan ajoituksesta. Halutaanko mainoksilla tuhota tunnelma vaiko nostaa sitä. Mainokset a la "Turkulaista jauhelihaa" on fiksumpia jonkun jäähyn jälkeen ja nostaa tunnelmaa, kuin joku tylsä vakuutusmainos maalin jälkeen. Mutta tärkeintä, olisi se, että ottelutilannetoisto aina menisi ennen mainoksia. Sillä tavalla saisi myös mainostajat hyötyä. Niistä tykätään enemmän ja hyvällä feelingillä tulee lisää väkeä hallille katsomaan otteluita ja heidän mainoksia.
Voi tosin olla melko (liian) haastavaa ruveta reaaliaikaisesti noita mainoksia pukkaamaan jumbotronista ulos, pelitilanteen mukaan. En nyt mikään ammattilainen ole, mutta olettaisin että ne pitää suunnitella etukäteen jo senkin takia että asiakkaat ovat maksaneet niin ja niin monesta minuutista mainosaikaa ja jos heittää pelitilanteiden mukaan mainoksia kehiin tämä ei välttämättä toteudu.
 
You miss 100% of the shots you don't take​

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kysymys ei ole määrästä vaan ajoituksesta.
Tarkoitin samaa kuin tuossa ylempänä. Ei se tule toimimaan, että siellä on joku DJ ja mainokset näytetään mainostajan näkökulmasta miten sattuu.

Useimmat asiakkaatkaan tuskin ajatuksesta kovin ihmeemmin riemastuvat, yhtenä syynä, että ottelun loppupuolella saattaa tosiaan olla mainoksia jonossa. Joku saattaa myös haluta omansa vaikka erän alkupuolelle pelitilanteista riippumatta ja joku taas olisi kiinnostunut samasta slotista, mutta tietyssä tilanteessa. Liian hankalaksi menisi ja kuka sen loppujen lopuksi päättäisi mikä on oikea tilanne. Siitäkin tulisi valituksia, kun maksettiin omasta mielestä jostain muusta.

Teoriassahan tuo on toki hyvä idea.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Minä menen Nordikselle katsojan ja fanin roolissa, ja maksan siitä. Tekijät ja suorittajat ovat kaukalossa, he saavat siitä palkkaa.
Jos tekijät saavat minut reagoimaan peliin, se on hyvä. Maksan mielelläni illasta, jossa tunteet nousevat pintaan. Tuli voitto tai tappio.
Olen kuitenkin tilaisuudessa katsojan roolissa, niinkuin termi virallisestikin määritellään. Ei ole minun vastuulla sytyttää Nordista liekkeihin F7:sta, sytyttäminen tehdään kaukalosta.
 
Viimeksi muokattu:
Alkkisfaijan jälkikasvu

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se nyt ei liene kenellekään yllätys, että pelikatkojen aikana soitetaan musiikkia ja pyöritetään ruudulla mainoksia. Se, mikä minua on ihmetyttänyt jo pitkään on, että miksi jengi alkaa kannustaa juuri silloin, kun kajareista tulee muuta meteliä? Musiikin ja mainosten esittämisen ennakointi on todella helppoa, joten miksi "tuhlata" ääntä juuri tuolloin? Kannustus hukkuu muun mökän alle ja kun biisit on veivattu, loppuu yleensä kannustaminenkin lähes samaan aikaan. Tässäkin voisi käyttää enemmän sitä kuuluisaa pelisilmää katsomossakin.

Toivoisin myös, että kotihallissa suosittaisiin enemmän sellaisia kannustusmuotoja, missä on mahdollisimman paljon taputuksia. Tähän on jokaisen katsojan paljon helpompi yhtyä, istuipa missäpäin hallia tahansa kuin suoraan laulamiseen. Vieraspelimatkoilla voidaan sitten hoilottaa enemmän, koska fanit on sijoitettu tiiviimmin kuin Nordiksella ja mukana on yleensä jengiä, jotka nämä biisit osaavat. Sitäpaitsi, tunnelma on muutenkin vieraissa paljon vapautuneempaa ;). En tiedä, johtuuko se tästä "vapautuneemmasta" tunnelmasta, vai mistä, mutta esim. "IFK, IFK, vuoksesi täällä oon..." kuulostaa miljoona kertaa paremmalta muualla kuin himassa. Nordiksella se aiheuttaa valitettavasti lähinnä myötähäpeää, kun jengi ei pysy nuotissa ja äänet särisee. Vieraissa se taas kuulostaa useimmiten todella hienolta ja saa aikaan jopa kylmiä väreitä. Hieno värssy muutenkin.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Jatkoajassa kirjoittavat elinkautisvangit ovat friikkejä, joiden varaan mikään firma ei perusta talouttaan. Tuo porukka raahaa roponsa suuremman tarkoituksen kassaan, meni joukkueella miten tahansa.

Katsojakeskiarvot 4000 ja 7000 välillä ratkaisevat ne kertalipun ostajat, jotka haluavat vastinetta rahoilleen. HIFK:lla on suuri joukko kaltaisiani ihmisiä jotka odottavat jotain syytä tulla Nordikselle, nauttia illasta ja kannustaa punapaidat loistavaan suoritukseen.
Jos joukkue tekee duuninsa, teen minäkin. Jos joukkue surffailee tylsästi 60 min, minulla ei ole mitään syytä maksaa pääsylippua.

Kun istun kotona sohvalla, tekstitv:n selailuni ei juurikaan nosta tunnelmaa kaukalossa.

Perusasioita.
 
Alkkisfaijan jälkikasvu

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Nordiksella se aiheuttaa valitettavasti lähinnä myötähäpeää, kun jengi ei pysy nuotissa ja äänet särisee.
Kumpi on tärkeämpää, nuotissa pysyminen vai osallistuminen?

Jos vastaus on ensimmäinen, pyydän kaikilta anteeksi ja yritän jatkossa olla ihan hiljaa sekä hallilla että vieraspeleissä. Kaikille kun ei sitä absoluuttista sävelkorvaa ole suotu... Enkä taida olla ainoa, pari viikkoa sitten kuulin useammalta D-päädyn kausikorttilaiselta, että eihän tuolla uskalla enää suutaan avata, kun tietty porukka on sitä mieltä, että väärin kannatettu.
 
I'm the queen of fucking everything.

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Laulut, taputukset, kuka saa osallistua.

Mielenkiintoista, samaa vääntöä käydään erään toisen palloilulajin maajoukkueen kannattajien ympärillä parhaillaan.

Perustaputuksia pitää olla enemmän, niin se menee. Samaa mieltä siitä, että pidemmät laulut kuuluvat lähinnä vain vieraskentille. Ei se ole edes realistista, että irtolippulaiset sun muut noihin lähtisivät mukaan. Puoli hallia tai edes muutama katsomonosa ei pysty mitenkään laulamaan samaa tahtia.

Kuka saa osallistua? Ei nuotissa pysyminen niin tärkeätä ole, kunhan siinä hommassa olisi edes jotain samanaikaisuutta.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Ei ole minun vastuulla sytyttää Nordista liekkeihin F7:sta, sytyttäminen tehdään kaukalosta.
Mä olen aivan samaa mieltä. Jos jätkät perseilee, niin ei nyt paljoa kiinnosta huutaa/laulaa. Vaikka aina pitäis omia kannustaa niin myös huonoina hetkinä. Kenenkään on aivan turha tulla IFK-faneille sanomaan siitä. IFK-fanit on saatana kannustanut tota seuraa niin syvissä pohjamudissa ja paskoilla peliesityksillä kuin olla ja voi. Tässä asiassa on tullut ainakin oma vati täyteen vuosien mittaan. Ei se mitään jos tulee dunkkuun, mutta se itse esitys. Jos peli on ns. Lennumaista, niin varmasti saa joukkue kannustusta ja apua. Mutta jos peli perustuu johonkin terolehterämäiseen muniin puhalteluun ja kananmunat kainalossa palkan nostoon niin ei heru eikä ansaitse!

Se, mikä minua on ihmetyttänyt jo pitkään on, että miksi jengi alkaa kannustaa juuri silloin, kun kajareista tulee muuta meteliä? Musiikin ja mainosten esittämisen ennakointi on todella helppoa, joten miksi "tuhlata" ääntä juuri tuolloin?
Sen oon huomannu monta kertaa, kun aletaan laulamaan/huutamaan niin tulee perkeleen pelikatko. Huonoa tuuria. HEH!

Toivoisin myös, että kotihallissa suosittaisiin enemmän sellaisia kannustusmuotoja, missä on mahdollisimman paljon taputuksia. Tähän on jokaisen katsojan paljon helpompi yhtyä, istuipa missäpäin hallia tahansa kuin suoraan laulamiseen.
Taputuksissa on se ongelma, että jutut saadaan kaksi kertaa läpi, ja tahti on jo niin jumalaton, kun jengi ei osaa pitää samaa hidasta tahtia yllä. Sen takia mun mielestä joku laulu on parempi. Itse aloitan mielummin huudot, kun ei luota itseensä että se laulu tulisi oikein vaikka osaa ne muiden mukana.

Vieraspelimatkoilla voidaan sitten hoilottaa enemmän, koska fanit on sijoitettu tiiviimmin kuin Nordiksella ja mukana on yleensä jengiä, jotka nämä biisit osaavat. Sitäpaitsi, tunnelma on muutenkin vieraissa paljon vapautuneempaa ;). En tiedä, johtuuko se tästä "vapautuneemmasta" tunnelmasta, vai mistä, mutta esim. "IFK, IFK, vuoksesi täällä oon..." kuulostaa miljoona kertaa paremmalta muualla kuin himassa. Nordiksella se aiheuttaa valitettavasti lähinnä myötähäpeää, kun jengi ei pysy nuotissa ja äänet särisee. Vieraissa se taas kuulostaa useimmiten todella hienolta ja saa aikaan jopa kylmiä väreitä. Hieno värssy muutenkin.
Tottakai vieraissa on helpompaa vetää. Yleensä jengi vetäny börstää ennen peliä, kaikki estot on juroimmiltakin pois. Eikä sitä kannata myötähäpeillä jos ei nuotti osu kohdalleen. Ei kaikilla voi olla nuotti ja sävelkorvaa. Ei myös itsellänikään. Fiilis ja tunne on se tärkein.
 
Viimeksi muokattu:
"Hei, mua ei huimaa!"
"Niin oonkin ryypänny. Mitä sitte?"

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Mä olen aivan samaa mieltä. Jos jätkät perseilee, niin ei nyt paljoa kiinnosta huutaa/laulaa. Vaikka aina pitäis omia kannustaa niin myös huonoina hetkinä. Kenenkään on aivan turha tulla IFK-faneille sanomaan siitä. IFK-fanit on saatana kannustanut tota seuraa niin syvissä pohjamudissa ja paskoilla peliesityksillä kuin olla ja voi. Tässä asiassa on tullut ainakin oma vati täyteen vuosien mittaan. Ei se mitään jos tulee dunkkuun, mutta se itse esitys. Jos peli on ns. Lennumaista, niin varmasti saa joukkue kannustusta ja apua. Mutta jos peli perustuu johonkin terolehterämäiseen muniin puhalteluun ja kananmunat kainalossa palkan nostoon niin ei heru eikä ansaitse!
Ennen sentään kannatettiin ja huudettiin jos jätkät "kaatuivat saappaat jalassa", eli taistellen hävisivät. Nyt tuntuu jo siltä että vituttaa kaikenlaiset tappiot, sen verran paljon niitä 2000-luvulla tullut. Kyllä avain parempaan kannustukseen, meteliin hallissa on joukkueen menestyminen peleissä. Vain voitot muistetaan ja ratkaisevat. Aina ei voi voittaa, se on selvä, mutta kyllä suurin vastuu kannustuksen tasosta on itse joukkueella ja joukkueen sekä seuran johdolla. Me fanit elämme fiilistemme mukaan.
 
En ole ennustaja, olen toimitusjohtaja!

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kumpi on tärkeämpää, nuotissa pysyminen vai osallistuminen?
Älkää nyt hyvät ihmiset hernettä nenään vetäkö! Tottakai kannustaminen on tärkeämpää kuin nuotissa pysyminen. Tarkoitukseni ei ollut loukata tai syyttää ketään "väärästä kannustamisesta". Kunhan nyt toin omia ajtuksiani ja havaintojani julki. Kaiketi olen minäkin siihen oikeutettu.

Jatkakaa toki kaikenlaista kannustamista. Niin jatkan minäkin, huolimatta absoluuttisesta nuottikorvastani ;). Kyseinen styge on, kuten aiemmin totesin, upea, joten minä toivoisin, että sitä hoilattaisiin vain silloin, kun on tarpeeksi jengiä kasassa, jolloin se kuulostaa erittäin hienolta ja muutama nuotin vierestä laulava ei muokkaa laulua joksikin mölinäksi. Tiedostan kyllä, että minun toiveillani ei ole, eikä tule olemaan merkitystä. Tärkeintä on, että ääntä löytyy! Kiitos ja anteeksi.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mikä on biisin nimi siinä "HIFK kautta aikain" mainoksessa joka pyörii hallilla? Tiedätte, sen jossa on Brewer, Jakke, Murphy, Turre jne.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Hallissa pyörinyt vuodesta 1982, pakko vaan todeta että (toki surkeista peleistä, laiskoista esityksistä ja fleguilusta johtuen) tämän kauden tunnelma on kyllä ollut surkuhupaisan heikkoa ja kenties kannatuksellisesti paskin kausi mitä itse olen nähnyt. Ei mitään draivia hallissa, aika traagista itse asiassa. Kannatus pitää ansaita, tottakai, mutta kyllä me katsojatkin voisimme hieman katsoa sinne Kibe Kuhdan peiliin koska kyllä tuolla eilenkin oli niin helvetin hiljaista. Ainoat volyyminnostot tuli kun YV ei skulannut ja porukka vislasi.

Ei näin, ei todellakaan näin.
 
"Nyt menee Ville. Muse jää, Muse jää, Muse jää. Tapa se. Tapa se kusipää"

Tomek Valtonen, Pasila, 01.09.2012
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy