JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Orava: Tuokin on totta. Mutta ei tunnelma sinänsä ole ikäkysymys. Kun käy Kanadassa katsomassa matseja, niin siellä riehuu helvetti 75-vuotiaatkin fanipaidoissa kuin raivotautiset. Ihan riippumatta siitä, miten jengillä juuri nyt sarjassa menee. Jäällähän kanukit kuitenkin pistävät kaiken peliin, laidat paukkuvat ja välillä -hui kamala- nyrkitkin heiluvat. Oikeastihan matsin pitäisi olla kuin suosikkibändin keikka: joskus on huonompiakin keikkoja, mutta ei koskaan niin huonoja, että mitään ei tapahdu. Viimeiset viisi HIFK-kotimatsia vastaavat keikkoja, joilla olisi soitettu vain yksi biisi. Ja sekin playbackina.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätä pappoutumista ja yleisökeskiarvon romahdusta ounasteltiin jo 90-luvulla muun muassa Veikkaajan "HIFK - takana loistava tulevaisuus" -artikkelissa, jossa oli kuvituksena piirretty Frank-hirviö Nordenskiöldinkadun hallin edessä. Se syöpyi mieleeni.

Samaa asiaa on vatvottu paljonkin, mutta omaksi ihmeekseni HIFK:lla on edelleen papat katsomassa - uudet. Ilmeisesti HIFK:ta aletaan varsinaisesti kannattaa matseissa käymällä vasta kun lapset ovat aikuisia. Ja sillä suvun vanhalla tsetillä tietysti.

Se että tämä mestaruuden jälkeen tullut nuorempi jengi alkaa tehdä lapsia ja vetäytyä vuosiksi pois hallista on ongelma. Hallin täyttämiseksi tarvitaan muitakin kuin näitä "sukukannattajia".

Ja näitä uusia käännynnäisiä saadaan mielestäni kahdella tavalla: joko menestyksellä tai sikailuotteilla. Kumpikin linja miellyttää omaa osaansa teineistä - täälläkin, kun on ollut näitä keskusteluita että miksi alkoi kannattamaan HIFK:ta, toistuvat samat lauseet: Partinen hakkasi käytävällä tai Jere pisti poikittaista Jokeriniskaan, oli siistiä kannattaa kovaa jengiä / Hagman kikkasi, Caloun neppasi, HIFK oli vaan niin ylivoimainen että pakko diggaa.

Ja näillä nyt useampana vuonna nähdyillä otteilla ei kumpaakaan ryhmää hallille todellakaan saada.

Vaikka paljon pahaa Mobergista puhutaan, hän ainakin ymmärsi, että kun ei taidot riitä voittavan joukkueen kasaamiseen, valmentajalle pitää sanoa, että koska lipunmyynti ei ole käynyt vilkkaana, nyt päät ruuvataan seuraavassa ottelussa irti. Ja taas oli täysi halli.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Minen ymmärrä, mistä syntyy legenda, että IFK:n matseissa 80-luvulla olisi ollut hyvä tunnelma. Yleisöä oli yleensä paikalla noin 5000 jotka istuivat kuin kirkossa, taputtivat maalille ja saattoivat kannustaa huutamalla ehkä kahden viimeisen minuutin aikana. Ei ollut fanipaitoja, lippuja tai muuta rekvisiittaa.

Joskus -87 tai -88 muistelisin fanikatsomon pikkuhiljaa syntyneen sinne B3:seen, siellä oli se yks ihan hot mimmi joka huusi että "Tsemppiä iiiefgooo", terveisiä vain, teit vaikutuksen teinipoikaan.

Eli vaikka tunnelma on nykyään latistumaan päin, niin on se kuitenkin parempaa kuin 80-luvulla.
 
Kaks hylättyä rankkaria

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Orava: Tuokin on totta. Mutta ei tunnelma sinänsä ole ikäkysymys. Kun käy Kanadassa katsomassa matseja, niin siellä riehuu helvetti 75-vuotiaatkin fanipaidoissa kuin raivotautiset. Ihan riippumatta siitä, miten jengillä juuri nyt sarjassa menee.
Sanoinkin, että Suomessa parikymppiset ovat niitä innokkaimpia kannattajia. Meitä ei kannata verrata keskieurooppaan, eikä varsinkaan Kanadaan, jossa jääkiekko on ennemminkin uskonto, kuin laji. Meitä voi verrata vaikka Ruotsiin, vaikka sielläkin on kannatuskulttuuri ihan eilainen kuin täällä. Käsitykseni ja kanalilta nähtyjen Elitserienmatsien mukaan sielläkin usein aktiivisimmat kannattajat ova 18-26 -vuotiaita. Tottakai pelitapahtumatkin vaikuttavat kannustukseen, mutta IFK:n otteluissa nuorison puuttuminen näkyy selvästi.

Onhan se vähän vanhemmankin helpompi uskaltaa kannattaa, kun ääntä on jo hallissa :)
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä yksi iso tekijä on ollut se, että fanikatsomo siirrettiin toiseen päätyyn. Nyt ihmisiä on kahdessa eri päädyssä ja seisomassa, eikä suurta keskittymää ole. Hiljaisemmat ihmiset varmaankin innostuvat kannustamaan paremmin suuressa joukossa? Vanhan B-päädyn aikaan kannustettiin huonoinakin aikoina, muistan esim. Mälkiän aikaisen SaiPa-matsin, jossa pääty lauloi viimeisessä erässä yhtä soittoa vartin verran vaikka SaiPa johti jo 6-0. Toisaalta silloin oli koettu vasta muutama vuosi tuskaa, nyt on kymmenen. Ai, mutta olihan siellä yksi pronssi välissä...
 
That's what she said.

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Joskus -87 tai -88 muistelisin fanikatsomon pikkuhiljaa syntyneen sinne B3:seen, siellä oli se yks ihan hot mimmi joka huusi että "Tsemppiä iiiefgooo", terveisiä vain, teit vaikutuksen teinipoikaan.
Sehän oli Salla! Myöhemmin istui B2:ssa silloisella 1. rivillä. Itse tullut myös käytettyä tuota kyseistä huutoa myöhemmin, mutta itse en ole niin hot, ainakaan äijien mielestä. Ja hymiöitä perään...

Virallisestihan Fan Club on perustettu vuonna 1989
http://www.hifkfans.com/ tuolta tarkemmin fanitoiminnan historiasta.

Aiemmin ketjussa sanoin, että kyllä se kenttätapahtumista lähtee se fiilis. Vaikka saataisiin halliin 30min ennen peliä alkamaan sveitsinliigamainen mylvintä (suomaisilla tämä ei tosin ole mahdollista), niin kyllä se loppuu viimeistään siinä vaiheessa kun Hank ja Bono tulee ylimielisinä selät suorana kentälle fleguilemaan ja "Housupitkis" imuroi etukulmasta ja puolesta kentästä kolme maali ekaan 15 minuuttiin. Yritä siinä sitten pitää fiilistä yllä ja huutaa ja laulaa naama punaisena "Tää on meidän iiieefkooo!!!".
 
"Hei, mua ei huimaa!"
"Niin oonkin ryypänny. Mitä sitte?"

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan tässä vaan käynyt siten että muut vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat vieneet osan potenttiaalisista lätkäfaneista? Jokereiden fanitoiminta meni ohi jokunen vuosi sitten mutta nyt näyttäisi että sielläkin olisi vähän hiipumisen merkkejä ilmassa. Tosin ei naapurikaan ole oikein menestystä saanut viime vuosina, mikä osaltaan vaikuttaa fanitoiminnan kasvuun.

Alpoko se sanoi että liiga on kokenut pienen notkahduksen ja tulevaisuus ei näyttäisi kovin valoisalta..? Kieltämättä Alpo on oikeassa ja varsinkin kun IFK:n kotipelejä silloin tällöin seuranneena voi todeta ettei tuote (ainakaan kotijoukkueen osalta) ole kunnossa niin ei se voi olla vaikuttamatta fanikantaan. Jotkut tietysti ovat kantafaneja, mutta osalla voi olla muutakin intressejä kuin lähteä kannustamaan jengiä joka nyt vaan kyntää syvällä vuodesta toiseen.

Ennen jengi saattoi tulla katsomaan vastustajan huippupelaajaa, mutta eipä niin valovoimaisia pelaajia juuri ole tällä hetkellä. Kapanen on tietysti hieno tapaus, mutta missä muut vastaavat tapaukset.

Paras tilanne olisi että fanikunta uudistuisi, A-junnuja vanhempien tilalle. Tai kyllä sinne molemmat mahtuu mutta alhaalta päin ei olisi nostetta mutta ylhäältä on "luontaista poistumaa". Ei kovin hyvä tilanne.

Mikä ratkaisuksi? En tiedä, mutta kaikki olisi varmasti kovin paljon helpompaa jos peli luistaisi. Tai edes jotain tapahtuisi. Nykyään on vain niin että koko lätkä on mennyt ihan pelikirjaksi, johon ei näytä kuuluvan taklaukset eikä torikokoukset. Niistä syntyy tunnetta ja tunne sytyttää katsomon. Joskus oikein toivoisi dumareiden aivopieruja josta saisi vähän tunnetta katsomoon. Joskus niistäkin oma jengi saa voimaa ja katsomo syttyy peliin mukaan.

Tulipas sekavaa tekstiä, mutta pointti lienee kohdassa tuote ja sen kansallinen laatu sekä vaikutus IFK:n fanitoimintaan ja tunnelmaan kotiotteluissa.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja maailma muuttuu. Oman fani-aikojeni alkuaikoina Jokerit voitti mestaruuksia ja IFK:lla oli myös 90-luvun lopussa menestyspiikki. Suomi voitti lätkässä the mestaruuden ja kiekko olise the juttu Stadissa. Nykyään on kaikkea muuta. Ei normi tuulari mene Nordikselle yli 30e lipulla, kun samalla rahalla pääsee jonnekin rock-konserttiin (no ei nyt ihan, mutta kumminkin). Ei tuularit jaksa maksaa paljon, kun niillä on lapsiakin ja nekin pitää hilata hallille, siitä että jätkät peruuttelee kotona.

Nordiksen pitää olla veemäinen paikka pelata. Kun liigajoukkue katsoo kalenteria ja huomaa, lauantaina Nordikselle niin samantien alkaa v.tuttamaan.

Seura saisi niin paljon anteeksi, kun hankkisi kerrankin huippuveskarin ja pelaisi aktiivista jääkiekkoa.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
USKOMATONTA...

Meininkiä eilen (taas) stondiksessa!

Ymmärrän sen, että menoa ja meininkiä voi (ja pitää) pitää seisomakatsomossa. Siis kaikki kannustavat huudot, pomppimiset, taputukset, käsien heilutukset, liput jne. ovat oikein jees ja osallistun niihin itsekin, MUTTA...

Mikä helvetin idea on siinä toisten tönimisessä maalin jälkeen?!! Joo tiedetään, se on kansainvälistä ja niinku, ihqua... Siis ihan oikeasti?! "Aikuiset" miehet ja muutamat innokkaat (matkivat) junnut tönivät ja tuuppivat toisiaan niin että kymmenisen kannattajaa makaa lattialla, osa hieman loukkaantuen ja osa muuten vaan jaloissa. Tosi siistiä! Mä tiedän, että tämä on vain osan tapa reagoida maalin jälkeen (etenkin humalassa), mutta kun siinä ympärillä sattuu olemaan sellaisiakin faneja, joita tämä riehuminen ei innosta ja kiinnosta. Ja nimenomaan näitä pienempiä junnuja, joilla ei ole fyysisestikään mahdollisuutta suojata itseään. Eilenkin yksi nuorempi junnupoika totesi kaverilleen: Mä en haluu että IFK tekee maalin. SIIS MITÄ HELVETTIÄ!!! Tämäkö on sen riehumisen tarkoitus? Ajaa kaikki junnut ja vähän rauhallisemmat fanit pois katsomosta, kun EI USKALLETA tulla OMAAN fanikatsomoon? Miten käy joulutauon jälkeen kun ollaan B3:ssa? Tuupitaanko kaikki edessä seisovat penkkejä pitkin alas? Hei mut siitähän tulis aika hieno, vierivät fanit-tifo!

Ei mulla muuta. Paitsi että niille, jotka miettii, että helppohon se on täältä nickin takaa valittaa, niin olen tätä mieltä ihan face to facekin. En vaan viitsi alkaa omien kesken tappelemaan ottelun aikana(kaan), jota myös nähtiin taas eilen. Bononkin maali meni eilen ohi, kun jouduin siirtymään "riehujien" alta pois ja muutenkin vähän katsomaan pienempien perään. Sillä tällä kertaa se mylläkkä alkoi jostain kumman syystä ennen maalia...

Jotain tarttis tehdä.
 
"Me ollaan voitettu yhdessä jotain ja hävitty yhdessä jotain, mut aina me ollaan oltu toistemme tukena."
-Kimmo Kuhta-
ON VAIN YKSI #9!

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jotain tarttis tehdä.
Ilves-reissulla nähdyn "sankaroinnin" jälkeen useampi ihminen pyysi Patelta, että kootaan jonain päivänä porukka kasaan ainakin suunnilleen selvin päin ja käydään keskustelua siitä, missä mennään ja miten toimitaan jatkossa. Sitä odotellessa... Asia pitänee vaan markkinoida vaikka pikkujoulubileinä, että saadaan paikalle myös se poppoo, jota asia erityisesti koskee.

Edit. Tinkelle vastattu yv:llä. Ihan kaikkia "omien" töppäyksiä ei kehtaa laittaa tänne näkyville, johan Eteläpäädyssäkin naurettaisiin.
 
Viimeksi muokattu:
I'm the queen of fucking everything.

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mitäs Ilves-reissulla tapahtui?

- Tinke-80

Eräät IFK,n fanit nahistelivat keskenään. Muutama mustelma ja seuraavan päivän morkkis. Olivat kuulemma sovussa kuitenkin loppumatkan?

Br,lle: Tuotahan "tönimistä" nyt eisiintyy useiden eri fanien porukoissa pitkin maailmaa ja Suomeakin. Mitä Britit edellä, sitä me perässä.
Itseäni ei paljon tönimiset nappaa ja en ollut lähelläkään koko episodia, mutta tiedän että joukossamme on paljon eri ikäisiä ja henkisiä IFK faneja, joten aina kannustaminen ja härvääminen ei ole kaikkien mieleen.

Suosittelen pysymään siellä Stondiksen alkupäässä, jossa näyttäisi olevan rauhallisempaa.
 
Elämä on kovaa - Hanki kypärä.

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Eräät IFK,n fanit nahistelivat keskenään. Muutama mustelma ja seuraavan päivän morkkis. Olivat kuulemma sovussa kuitenkin loppumatkan?
Enpä tuota sankarointia enää pelkäksi nahisteluksi sanoisi. Loppumatka mentiin osin sovussa, osin vähemmän sovussa. Muutama Kingi ja muutama muu meni reissun jälkeen vielä Mexiin jutustelemaan, tosin rauhanomaisen välienselvittelyn taisivat missata juuri ne, joilla olisi ollut eniten syytä olla paikalla.
 
I'm the queen of fucking everything.

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Caught in a Mosh

Mikä helvetin idea on siinä toisten tönimisessä maalin jälkeen?!!
Katselin samaa E1:stä käsin. Aika nuorelta tuo porukka näytti, joten eiköhän anneta poikien leikkiä. Mosh pit tuli ekana mieleen, ja varmasti samaa kansaa käy keikoilla riehumassa samaan tyyliin. Olen itsekkin daivaillut, surffaillut ja pittaillut aikanaan Lepakossa, mutta että kiekkopelissä. Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.

Seuraavaksi varmasti SOIA-tyylin kolikonpoimintaa ja tuulimyllyjä. Huh.

A-katsomosta ståndikseen ryntäsi joku hemmo, jonka järkkäriystävämme talutteli lieväati nuhdellen takaisin omalle paikalleen. Olikohan kyseessä joku siitä kulman Jyp-porukasta vai oma?
 
Jullit on sonneja, humalaisia sonneja, rahvaanomaisia äijiä, jätkiä, karjuja, korstoja, joita joskus kulkee puiston poikki, makaa kännissä ojassa tai aseman penkillä tai jossain missä vähiten osaisi odottaa. Meidän humalaisia orfeuksia! - Michal Witkowski

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Punakone: Tiedetään, että sitä tönimistä esiintyy muuallakin kuin meidän stondiksessa, siksi juuri kirjoitinkin: ...se on kansainvälistä ja niinku, ihqua... Ei se saa multa yhtään enempää ymmärrystä, vaikka se olisi kuinka kansainvälistä. Enkä mä itsestäni niinkään ole huolissani, pärjään kyllä mainiosti, mutta harmittaa ja huolettaa noiden pienempien puolesta. Matsin seuraaminenkin hiukan toki vaikeutuu, kun pitää olla koko ajan vähän skarppina mitä ympärillä tapahtuu. En halua nähdä sitä päivää, kun joltain ihan oikeasti halkeaa kallo tai sattuu jotain muuta vakavaa... Kännissä (lue viikonloppupeleissä) tämä "töniminen" ei nimittäin ole kovinkaan hyvin hallussa ja tämä riehunta leviää selkeästi laajemmalle kuin esim. arkipeleissä. Ja miksi minun pitäisi vaihtaa paikkaa jonnekin laidalle, jos osa faneista haluaa hyppiä toisten päälle? Painikerhot on erikseen. ; ) Enkä kuitenkaan ihan siinä ytimessä ole, sillä tiedän about missä on "turvassa".

leivoja: Ihan oma fani oli fanikatsomosta, mutta ei siitä sen enempää... Selvittäköön asianosaiset tämän episodin ihan itse, jos on tarvetta. Niin ja kyllä mäkin olen jopa moshannut aikoinani, mut vanha ei enää jaksa... ; )

Edelleen olen sitä mieltä, että stondiksessa saa ja pitääkin huutaa ja kannustaa kaikin keinoin ja niin teenkin, mutta vaarantamatta toisten turvallisuutta.

Tarhantäti on puhunut. =)
 
"Me ollaan voitettu yhdessä jotain ja hävitty yhdessä jotain, mut aina me ollaan oltu toistemme tukena."
-Kimmo Kuhta-
ON VAIN YKSI #9!

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Uudelleenherännyt Nordis!

On ollut todella hienoa saada illan aikana tekstareita ja puheluita koskien Nordiksen hienoa tunnelmaa, ja sitten kerrassaan nautinto lukea jatkoaikaa (tulipa sitten tämäkin kummallisuus koettua :P), siitä miten "toinen pääty, huutakaa meille" sun muut huudot ovat toimineet, miten miksaaja on ollu messissä laittaen hiljemmalle mainokset näiden huutojen ollessa päällä, miten koko halli on ollut mukana huudoissa ja ääntä on löytynyt ja Kimi vielä taputellut vaihtoaitiosta katsomolle...

Ilmeisesti nyt ollaan sitten empiiristen kokeiden perusteella päästy lopputulokseen; ääni tosiaan kulkee nopeammin ja esteettömämmin ilman läpi kuin pleksilasin. Hyvä päätös siis tämä, erittäin hyvä. Nyt toivottavasti koko halli kuulee kingien huudot ja saadaan paljon paremmin jengi messiin. En päässyt kokeilemaan itse paikan päälle, mutta seuraavaan peliin on kyllä pakko ostaa liput F1:stä tai lähistöltä.

Mulla on aika hyvät fiilikset kevään suhteen.. Tästä tulee vielä mielettömän hieno kausi. Ja tää ståndiksen siirto saattoi olla hyvinkin ratkaiseva homma kevättä ajatellen :) Näiden mahtavien viestien jälkeen, mitä olen lukenut, on pakko kysyä: Onko Nordis herännyt horroksestaan? Ja onko peto luolassaan herännyt talviuniltaan?
 
You miss 100% of the shots you don't take​

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti nyt ollaan sitten empiiristen kokeiden perusteella päästy lopputulokseen; ääni tosiaan kulkee nopeammin ja esteettömämmin ilman läpi kuin pleksilasin. Hyvä päätös siis tämä, erittäin hyvä. Nyt toivottavasti koko halli kuulee kingien huudot ja saadaan paljon paremmin jengi messiin. En päässyt kokeilemaan itse paikan päälle, mutta seuraavaan peliin on kyllä pakko ostaa liput F1:stä tai lähistöltä.
Osaakos muuten kukaan sanoa, mitä tuolle entiselle stondikselle tehdään? Ilmeisesti ainakin aluksi se on suljettuna, eikä sinne myydä lainkaan lippuja, mutta pidemmän päälle tällä systeemillä hukataan mahdollisia lipputuloja. Sijoitetaanko D6:een tulevaisuudessa vastustajien fanijoukot vai laitetaanko vanha istumakatsomo takaisin tuon seisomokatsomon tilalle?
Loistava juttu tämä järkevämmin sijoitettu fani-/seisomokatsomo ja suht' nopeasta toiminnasta kiitos uudelle IFK-johdolle.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Sijoitetaanko D6:een tulevaisuudessa vastustajien fanijoukot vai laitetaanko vanha istumakatsomo tuon seisomokatsomon tilalle?
Minun ymmärtääkseni D6:sta tulee jälleen istumapaikkakatsomo. Ennemmän fyffeä nääs... Oishan se toisaalta ihan jees, että vierasfaneille olis oma "loossi". Tulis kilpahuutoa varmaan enemmän, mutta toisaalta ei ne huudot sieltä bunkkerista kovin kovaa kuulu... ; )

Loistava juttu tuo järkevämmin sijoitettu fani-/seisomokatsomo ja suht. nopeasta toiminnasta kiitos uudelle IFK-johdolle.
Jep, hieno homma tosiaan! Faneille näytetään konkreettisesti, että meitä kuunnellaan. Tosin pelaaja-asioihin me emme saa puuttua... ; )

Eilisestä vielä, että hyvä meno oli! Parannettavaa toki on vieläkin, mutta oikein hyvinhän se meni näin ekaksi kerraksi. Uskon todella, että fiilis vaan paranee kauden mittaan tai ainakin ensi kaudella viimeistään, kun saadaan "alakertaankin" lisää porukkaa huutamaan. Yhtenäisempi tila auttaa varmasti tässä, vaikka kuinka edustettais eri faniryhmittymiä. PEUKKU! =)
 
"Me ollaan voitettu yhdessä jotain ja hävitty yhdessä jotain, mut aina me ollaan oltu toistemme tukena."
-Kimmo Kuhta-
ON VAIN YKSI #9!

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Eilisestä vielä, että hyvä meno oli! Parannettavaa toki on vieläkin, mutta oikein hyvinhän se meni näin ekaksi kerraksi. Uskon todella, että fiilis vaan paranee kauden mittaan tai ainakin ensi kaudella viimeistään, kun saadaan "alakertaankin" lisää porukkaa huutamaan. Yhtenäisempi tila auttaa varmasti tässä, vaikka kuinka edustettais eri faniryhmittymiä. PEUKKU! =)
Hyvä meininki tosiaan oli eilen!
Eilisen perusteella en siirtäisi toista osaa faneista B-päätyyn vaan pitäisi toisen metelipesäkkeen toisessa päässä hallia. Näin saadaan meteliä koko halliin, eikä vain B-päätyyn.

Eilen mielestäni nähtiin mitä joukkueen ja fanien symbioosi parhaimmillaan on. Nyt kun meteliä oli selvästi enemmän kuin koko kautena aikaisemmin joukkue pelasi myös kauden parhaan kotipelinsä. Kumpi oli sitten syy ja kumpi seuraus, en tiedä, eikä väliäkään kun tulos oli hyvä!
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Nyt kun meteliä oli selvästi enemmän kuin koko kautena aikaisemmin joukkue pelasi myös kauden parhaan kotipelinsä. Kumpi oli sitten syy ja kumpi seuraus, en tiedä, eikä väliäkään kun tulos oli hyvä!
Samaa mieltä ja luulen että molemmat lämmittivät toisensa alun pirteän startin ansiosta. Suurin yksittäinen virittäjä oli varmasti Miliisin komea kolaus, joka sai ehkä parhaat aplodit mitä olen tällä kaudella kuullut ja siitä sitten positiivinen syöksykierre alkoi. Hienoa fiilistä rupeaa löytymään kun joukkue pelaa miten sen odotetaan pelaavan. Ja eiköhän se ruoki pelaajia aika reilusti kun halli huutaa.
 

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisen perusteella en siirtäisi toista osaa faneista B-päätyyn vaan pitäisi toisen metelipesäkkeen toisessa päässä hallia. Näin saadaan meteliä koko halliin, eikä vain B-päätyyn.
Minusta taas tuntuisi turhalta hajoittaa tiettyä kannattajaporukkaa kahteen eri palaseen, koska suuressa joukkossa on (huuto)voimaa. Mutta miten olisi ajatus, että perustettaisiin toinen vaihtoehtoinen faniklubi eri osaan hallia. Ei kilpaileva, vaan täydentävä porukka. Esimerkiksi olisi nuorille faneille 7 - 12v Junior Faniklubi, jota ohjaisi joku aikuinen vetäjä. Vapaa-ajalla voisivat vaikka tehdä omia banderollejaan jne. Tuon ikäisillähän on intoa ja aikaa askarrella. Tai sitten vaihtoehtoisesti Senior Faniklubi niille, joita ei seisomakatsomot, laulujen opettelut ja muu energiaa vievä touhu kauheasti enää innosta, mutta periaatteessa haluaisivat kuitenkin osallistua fanitoimintaan ja olla osa jotain ryhmää IFK-paitoineen. Tuollaisille eri porukoille tarvittaisiin kuitenkin joku vetäjän tapainen, joka käynnistää ne kannustushuudot tarvittaessa.

Jaa, tulipahan vaan mieleeni, kun itse rupeaa tuntumaan siltä, että alkaisi olla tuota Sr osastoa vähitellen, vaikkei minua nyt iällä olekaan vielä niin kauheasti siunattu.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tänään minua vitutti. Ei niinkään se, ettei Jalonen ottanut aikalisää tai reagoinut muutenkaan kovin hyvin (Ahonen ja Porthen ei saanut peliaikaa, YV oli paskaa mutta ketjuja ei sekoitettu jne). Ei sekään, ettei saatu maalin maalia. Eikä se, että Ässien maali tuli selkeän tuomarivirheen siivittämänä. Vaan fanit. Meidän omat fanit. Tai ei niitä kyllä faneiksi voi kutsua, kusipäitä olivat.

Ymmärrän täysin, ettei Hirso enää harharetkensä jälkeen ole meidän oma poika, vaan palkkasoturi, mutta rajansa kaikella. "Vitun juutalainen", "narrihuora lähe mee", "tapa ittes homo" ja lukuisat muut vastaavat lapselliset huudot (ja nimenomaan "fanikatsomosta" F1:stä) oli kyllä vitun pateettista ja noloa. Ja huutajat sitäkin enemmän pateettisia ja noloja. Millä tasolla ajattelette kommenttienne auttavan joukkuetta? Millä lailla pidätte tuota paskaa kannustamisena?

Aikuistukaa. Nordiksella ja IFK:lla ei just nyt oo tonlaisille "faneille" käyttöä. Lähtekää menee vielä ku voitte.


EDIT: Yksi mies ei ole isompi kuin joukkue. Ei hyvässä eikä pahassa.
 
You miss 100% of the shots you don't take​

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Vaan fanit. Meidän omat fanit. Tai ei niitä kyllä faneiksi voi kutsua, kusipäitä olivat.

Ymmärrän täysin, ettei Hirso enää harharetkensä jälkeen ole meidän oma poika, vaan palkkasoturi, mutta rajansa kaikella. "Vitun juutalainen", "narrihuora lähe mee", "tapa ittes homo" ja lukuisat muut vastaavat lapselliset huudot (ja nimenomaan "fanikatsomosta" F1:stä) oli kyllä vitun pateettista ja noloa. Ja huutajat sitäkin enemmän pateettisia ja noloja. Millä tasolla ajattelette kommenttienne auttavan joukkuetta? Millä lailla pidätte tuota paskaa kannustamisena?

Aikuistukaa. Nordiksella ja IFK:lla ei just nyt oo tonlaisille "faneille" käyttöä. Lähtekää menee vielä ku voitte.
Täysin samaa mieltä. Ei hirsosta tarvitse pitää mutta siitä on vielä pitkä matka "juden!" huutoihin. Voisivat mennä ultrasien kanssa jakamaan sämpylöitä.

- Tinke-80
 
Tervetuloa Ylämummo Discord-kanavalla!

https://discord.gg/ZZvn62pxkF

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikuistukaa. Nordiksella ja IFK:lla ei just nyt oo tonlaisille "faneille" käyttöä. Lähtekää menee vielä ku voitte.
Tollainen jengi on selvää Jokerifaniainesta. Miksiköhän ne kannattaa IFK:ta?
Pieni näyte Stadin Kingien foorumilta by nimimerkki Westbam: "Ai niin HUORA HIRSO, kuole tuskalliseen ripuliin!" + jotain fingeriä perään + vitutus siitä, että Hirsosta tuli kuukauden pelaaja.

Tarviiko tähän muuta sanoa? Vituttaa todella paljon, että tällä kaudella IFK:n matseissa a) ei ole usein mitään tunnelmaa ja b) fanikatsomoon (nimenomaan Stadin kingeihin) on pesiytymässä jotain jengiä, joka on täysin vertailukelpoista ultrasien kanssa. Todella säälittävää toimintaa. Stadin Kingit on tuonut matseihin paljon hyvääkin, mutta tollaista Ultras-meininkiä en halua Nordiksella nähdä enkä kuulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy