Tunkilla ollut jo käyttöä?

  • 245 749
  • 1 534

hätrikki ||

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks
Tänään (siis eilen) tuli pistettyä kesätassut alle. Oli kiva huomata taas, miten rapinan äänet häipyi. Continentalin EcoContit toista raundia alkamassa, ihan passelit ainakin piskuiseen Golfiin.

Oli muuten ensimmäinen kerta kun ominavuin sain onnistuneesti vaihdettua, tämän piuhan takaa taitaa löytyä oikea Kihviän mies.
(http://www.youtube.com/watch?v=Ru3-GkMeuzE Huuliveikoista Rakentaja-Rane ja Arska)
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, kesärenkaat meni alle eilen (siis lauantaina). Rapinassa ei ole mitään eroa, rengasääni luultavasti vain kasvaa kun vaihtoi kitkoista kesäkumeihin. No, tulipahan vaihdettua nekin perkeleet.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Yksi sana: kitkarenkaat.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
JHag kirjoitti:
Yksi sana: kitkarenkaat.

Ei hyvä ympärivuotiseen käyttöön. Turhan pehmeäksi vetää helteillä.

Edit. Tosin kaikista mukavimmat ja hiljaisimmat renkaat ajella noin 9kk vuodesta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mike kirjoitti:
Ei hyvä ympärivuotiseen käyttöön. Turhan pehmeäksi vetää helteillä.

Edit. Tosin kaikista mukavimmat ja hiljaisimmat renkaat ajella noin 9kk vuodesta.

Laiskan miehen valinta, myönnän, mutta ajotapaa hieman fiksaamalla niilläkin pärjää yllättävän hyvin. Vihaan nastarenkaita, niistä lähtee järkyttävä meteli ja kun täälläpäin ei tuota lunta ja pakkasta pahemmin ole, niin asfaltti on nastojen jäljiltä etäisesti Marko Kiprusoffin lärviä muistuttavaa ryteikköä. Hyvä pointti, että kitkarenkaat ovat huonoimmillaan nimenomaan kesällä, ei talvella.
 
Viimeksi muokattu:

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen vaihdoin kesärenkaat alle. Vähän reilu tunti meni hommassa. Rengaspaineetkin oli säilyneet hyvinä kesärenkaissa. Renkaiden vaihto on ihan hyvää hyötykuntoilua.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Hauptmann kirjoitti:
Eilen vaihdoin kesärenkaat alle. Vähän reilu tunti meni hommassa. Rengaspaineetkin oli säilyneet hyvinä kesärenkaissa. Renkaiden vaihto on ihan hyvää hyötykuntoilua.

Samanlaista hyötyliikuntaa oli itselläkin lauantaiaamun ohjelmassa!! Kolme varttia meni ja hiki tuli, auringon paisteessa oli mukava ahertaa.. Itsekin ihmettelin kun ei ollut renkaanpaineet heilahtanu oikeen mihinkään suuntaan!

Toivottavasti ei nyt hirvittävä takatalvi enää iske, tosin keskiviikon jälkeenhän tuo lupaili vähän lunta ja pikku yöpakkasia, mutta eipä tuota onneksi aamutuimaan tarvitse hirveästi autoilla.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No niin, tuli vaihdettua sitten renkaat. Su-ma yön norovirus esti hoitamasta asiaa jo alkuviikosta, laiskuus esti hoitamasta jo aiemmin. Nastoista ei jää paljon jälkipolville kerrottavaa, mutta en usko, että syynä on pelkästään pieni tulematta jääneen takatalven odottelu, vaan pitkä syksy. Vähän ärsyttää, eivät kuitenkaan tavattoman vanhat olleet talvirenkaat. Nopeasti katsottuna vaan näytti siltä, että ostoksille joutuu sykysllä.

Tuo kuumevirus aiheutti sen, että ikinä ei ole ottanut sydämestä ja huimannut niin paljon kuin tänään ahertaessa. Vähänkin viisaampi olisi ehkäpä jopa vienyt vaihdatettavaksi, mutta en osannut etukäteen tietää, että kuolema meinaa tulla kesken renkaiden vaihdon.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
peruspata kirjoitti:
Tuo kuumevirus aiheutti sen, että ikinä ei ole ottanut sydämestä ja huimannut niin paljon kuin tänään ahertaessa.

Tuollaisessa touhussa voi oikeasti käydä huonosti. Saada joku sydänlihaksen tulehdus tai ainakin joku vähemmän vaarallinen jälkitauti. Jos on ollut kipeenä niin pitäisi malttaa muutama viikko relata ja toipua.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Joko talvikumit alla? Eipä Etelässä niitä ole vielä tarvinnut kertaakaan, mutta ilmeisesti lauantaina olisi miinuksen puolella ja jotain luntakin tulisi taivaalta.

Tuntuu kovin myöhäiseltä ajalta laittaa talvirenkaat alle, kuitenkin marraskuu jo kohta.

Paitsi että tätä ketjua on kiva lukea alusta asti ja katsoa koska tullut vaihdettua, tällä voi kumota myös ilmaston lämpenemisen:

06.11.2001 vaihdettu
23.10.2005 vaihdettu
28.10.2006 vaihdettu
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Joko talvikumit alla?

Viikko sitten vaihdettu vaikka kesäisemmät renkaat olisivat vieläkin käyttökelpoiset. Mutta kuten tavallista niin jossain vaiheessa se talvi yllättää suomalaiset. Onhan tuo totta, että varsinkin nyt nastoista lähtee päätä riipivä "ujellus", mutta kitkarengas ei ole meikäläiselle vaihtoehto.
 

Viikatemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Hifk
Pirunmoiseen monttuun kesäkumeilla ajettuani, kaksi kallista matalaprofiilia paskaksi ja ehkä vanteet, vaihdatin jo paikkallisessa aapeeseessä nastat alle. Ja nimenomaan nastat, kitkoilla ei täällä rannikolla ole turvallista ajella. Meren läheisyys aiheuttaa ilman kosteuden kera jäisen tien pintaan usein kosteutta, jolloin kitkoilla pito katoaa täysin. Sisämaassa valinta saattaisi olla kitkat, rannikolla nastat.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Perjantaina vaihtui koko auto ja uuteen laitatin Michelinin X-Ice Northit. Piti ensin ottaa Nokian nastat, mutta kun niin moni toisistaan ja Nokiasta riippumaton taho haukkui niiden äänekkyyden, niin annoin olla. Misukat on kyllä käsittämättömän hiljaiset nastoiksi, eikä ole testeissäkään huonosti mennyt. Saisi nyt alkaa tulla sitä paskaa alas taivaalta ja pakkasta, kun on kerrankin ajoissa vaihdettu.
 

Glove

Jäsen
Eilen meni auton mukana tulleet Nokian kitkat alle. Yhden kerran olen aikaisemmin kitkoilla ajanut joskus 90-luvun alkupuolella. Saas nähdä mitä tuosta tulee, kun ilmat kylmenee. Yritetään pysyä tiellä ja jos on tarve niin ostetaan nastat alle.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Auto vaihtui muutama viikko takaperin, ja samalla laittoivat jo talvirenkaat alle. Kesärenkailla pärjäisi Helsingissä varmasti vielä hyvin jonkun aikaa, mutta koska nyt sai ilmaiseksi renkaat alle jonkun muun toimesta, olisi ollut hömöä jättää vaihtamatta. Varsinkin kun kyseessä on kitkat, eli meteliä ei tule.
Ensimmäistä kertaa itselläkin kitkat alla, täytynee ottaa vähän varovaisemmin ensimmäiset liukkaat.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Lauantaina tuli vaihdettu Gislavedit alle. Taas kelpaa rouhia asfaltin pintaa.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Peruin talven

Niin, itse olin lauantaina niin reipasta poikaa, että vaihdoin autoon talvirenkaat, ynnä otin veneestä moottorin talviteloille sisätiloihin.

Sanomattakin on selvää, että moisen huhkimisen seuraamuksena lämpötila kohosi tällä viikolla lähemmäs kymmentä plus-astetta, eikä lumesta tahi jäästä ole tietoakaan.

Täältä tähän
 

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Slickseistä nastoihin

Perhana, tämä ketju meinas päästä tykkänään unohtumaan. Vaihdoin perheen molempiin romuihin talvikiekot alle jo viime viikolla. Pientä ylpeyttä tunsin työn valmistuttua, yleensähän ne vaihdetaan vasta kun tiet on jäässä ja pari päivää ajeltu työmatkoja ns. kusi sukassa. Kesärenkailla varmasti vielä hetken olisi kyllä pärjännyt, mutta vaihtoon kannusti tällä erää aivan loppuun ajetut kesärenkaat. Eli työmatkat on jo nyt saanut ajella kohtuu varovaisesti vesikeleillä. Toisessa kärryssä kesärenkaissa pintaa olisi ollut reilusti, mutta tuli nyt vaihdettua samalla kun työkalut esiin kaivoin.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tämä projekti sujuikin kaksivaiheisesti viime viikolla.

Autonvaihdossa oli unohtunut selvittää, missä kunnossa talvirenkaat ovat. Olivathan ne liikkeen rengasvarastossa olleet, mutta mitään niillä ei enää tehnyt. Nastat olivat kai joskus olleet tallessa ja muutenkin pinta muistutti tietyiltä osin enemmän loppuunajettua F1-auton kiekkoa, kuin talviajoon soveltuvaa rengastusta. Ei siinä, vittuuntuneena pari pidempää työmatkaa bussikyydillä ja auto pihassa..

Lopulta ystävällinen rengasliike vaihtoi päivän varoitusajalla perjantaina alle sopivan edulliseen hintaan uudet Goodyearin UltraGrip 500:t. Nyt sitten odotellaan niitä talvikelejä.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Itse heitin kesäkumit kellarin syövereihin ja asensin nastakiekot alle jo noin 3 viikkoa sitten. Noh, kävinpä siinä sitten vanne-ostoksilla pari viikkoa takaperin ja ostin 16'' alupallot ja suvikumit päälle. No, olihan ne nyt heti testattava että kuis kulkee eli viikon verran tuli talvirenkailla ajeltua. Tänään olisi tarkoitus sitten vaihtaa nastat alle uudestaan ja pitää ne myös alla sinne maalis-huhtikuulle, riippuen keleistä.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Pyhitin osan viime lepopäivästä autolle nro 2 ja tänään vaihdettiin nastat alle myös hiljattain hankittuun ykköseen, kun oli kerrankin tilaisuus suorittaa homma arkipäivänä valoisaan aikaan. Muutenhan olisin voinut vielä kesäkumeillakin körötellä, mutta kun takuuta aikataulun sopivuudesta ei lähiviikkoina ole ja halusin kuitenkin tehdä työn itse. Tulipahan sentään jokunen euro säästettyä ja jonkinlaista liikuntaa harrastettua, vaikka muuten maistuikin puulta.

Oli muuten ykkösauton pultit niin kireällä, että jouduin oikein etsimällä etsimään parasta mahdollista vääntöasentoa ja silti käyttämään urakkaan kaikki vähäiset voimanrippeeni. Taisi edellinen omistaja/vaihtaja olla voimamiehiä tai sitten turhan innokas pyssynkäyttäjä.
 

Taatusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks, Tottenham Hotspur
Nyt saa meidänkin perheen puolesta talvi tulla. Eilen hommasin vaimon kärryyn uudet Hakkapeliitta 5:set. Selvästi mukavammat ja hiljaisemmat kuin edelliset Hakkapeliitat (kaiketi 4:set sitten). Hintaa töineen tuli n. 450 €.

Omassa kärryssä on kitkat, joten ne tuli alle jo muutama viikko sitten. Nyt sitten ei muuta kuin yritetään olla yllättymästä sitä talven tuloa.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Nyt on renkaat vaihdettu, eilen soittelin liikkeitä läpi.. maanantaiksi olisi saanut aikoja, Vianorilta jopa ensi viikon perjantaiksi mutta lähikorjaamo tarjosi ajan heti seuraavalle aamulle. Laadukkailla nastarenkailla on sitä paitsi parempi ajaa kuin auton mukana tulleilla juutalaisrenkailla.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eilisiltana sitten oli pakkopakka ruuvata molempiin autoihin nastat alle. Kitkat oli Saabissa(9-5 farkku) aiemmin mutta nastat otin alle täksi talveksi. Michelinit on nyt alla ensimmäistä kertaa, mallia en muista. Hintaa tuli 195/65/15 sarjalle 380€ töineen. Ei ollenkaan kamala hinta.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Tänään illalla olisi tarkoitus heittää nastat alle. Viikonlopuksi luvattu jo eteläänkin mahdollista lumisadetta ja pakkasta, joten varaudutaan ennen ensiliukkaiden hiipimistä takavasemmalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös