scholl kirjoitti:Koulutukseen ja työnvaativuuteen nähden toki paperimiehet tienaavat liikaa, mutta tuottavuushan sen loppupeleissä määrää, että voidaanko heille maksaa sellaista palkkaa vai ei
Näinhän se menee ja juuri tästä syystä ihmettelen ainaista paperityöläisen ja sairaanhoitajan palkkojen vertailua. Paperityöläisten palkat maksaa yksityinen firma ja sairaanhoitajien kunta. Voisi vielä lisätä, että osa niistä rahoista jotka käytetään sairaanhoitajien palkanmaksuun tulee vientiyritysten työntekijöiden maksamista veroista, Suomi kun on maa jossa oikeastaan koko homma perustuu vientiin. Itse firmojen tuottamat voitot karkaavat puolestaan suurelta osin ulkomaille. Pääomalla ei ole enää rajoja.
Vekurinen kirjoitti:Työrauhan ylläpitäminen. Paperi ei luopunut laittomuuksista (edes sopimuksettomassa tilassa, minkä luulisi olevan helppoa vrt. TriitaL) ja työnantaja joutui vastaamaan laillisella työsululla.
En minä itsekään pitänyt niitä pistelakkoja kovin fiksuina, mutta työantajapuoli onnistui kiristämään fiiliksiä tehtailla omilla vaatimuksillaan, joihin sisältyi muunmuassa kolmen päivän karenssit sairaslomatapauksissa, vuosilomien pätkimiset ja siirtämiset työantajan määräämään ajankohtaan, katkeamattomissa kolmivuorosysteemeissä niinkutsuttu nelivuorokäynti kesällä(eli pitkiä vapaita ei olisi ollut) ym. Tuloksettomien neuvotteluiden jälkeen sitten vastattiin niinikään laillisella työtaistelutoimenpiteellä, eli ylityökiellolla ja koko rumba alkoi.