Tulevan kauden kujeet

  • 378 660
  • 1 336
Tila
Viestiketju on suljettu.

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Lassila

Jos Teemu on vielä samalla tasollaan, kun Tepsistä lähdettyään, niin saatte epävarman pomputtelijan, joka hyvänä iltana on huikea, mutta huonona kaikki menee. Hieman tulee mieleen Kerholaisillekin tuttu Puurula. Voihan se olla, että Lassi on Ruotsissa kehittynyt ja Kerho korjaa hedelmät. Itse en kuitenkaan usko Lassilan olevan ensi kaudella maalivahtien eliitissä SM-liigassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
clayman kirjoitti:
Olikos Roni Andersson muuten sentteri vai laituri? Kuitenkin, aika kapealta tuo näyttää laitureiden osalta.

Ja mitä näihin hankintoihin tulee, niin ihan mukavilta vaikuttavat, etenkin R. Andersson ja Salonen. Tuominen on varmasti myös ihan pätevä ja kuten tuossa todettiin, niin voi hyvinkin paikata Mäkkärin paikan jos kaikki on kunnossa.

Roni Andersson on laituri. Erittäin potentiaalinen pelaaja. Oltais mielellään pidetty Jokereissa, mutta ei näemmä ollutkaan käyttöä. Tää on nähty muutaman kerran aikaisemminkin...
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toisaalta Heikkinen saattaa tulla Hämikseen halvemmallakin kuin millä olisi Lukossa pelannut. Onhan täällä valtakunnan paras organisaatio ja ympäristö, osaava valmennustiimi ja menestymismahdollisuus. Tervetullut vahvistus ilmanmuuta, mutta kyllä hintalapusta pitää olla tuo eka ykkönen poissa.

Muutenkin kelpo joukkue näyttää jälleen olevan rakentumassa. Itse en edelleenkään jaksa uskoa siihen, että Pihlström HPK:ssa ensi kaudella pelaa - which is not nice. Vihkolta se vaatiikin sitten melkoista profiilinnostoa, jottei jouduta tekemään todella onnistunutta tuurihankintaa. Molemmista Anderssoneista povaan myös ensi kaudeksi ns. kovia jätkiä.

Oikeastaan vain maalivahtiosasto aiheuttaa tällä hetkellä keinäsmäistä päänpyörittelyä. Tämä siis sillä varauksella, että Lassila olisi ykkösvahti. Toivottavasti ei.
 

Axel K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
clayman kirjoitti:
...
Ovatko laiturit siis tässä?
Vihko, Väisänen, J. Andersson, Hassinen, Salonen, Tuominen, Karevaara ja sitten varauksin Pihlstöm. (Järvinenhän on käsittääkseni junnu ja pelannee siellä ensi kaudella)
...

Unohtuko yks? Nimikirjaimet J.S. Vai oonko taas käsittäny jotain väärin...
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Juippi kirjoitti:
Jos Teemu on vielä samalla tasollaan, kun Tepsistä lähdettyään, niin saatte epävarman pomputtelijan, joka hyvänä iltana on huikea, mutta huonona kaikki menee. Hieman tulee mieleen Kerholaisillekin tuttu Puurula. Voihan se olla, että Lassi on Ruotsissa kehittynyt ja Kerho korjaa hedelmät. Itse en usko Lassilan olevan ensi kaudella mallivahtien eliitissä SM-liigassa.

Samanlainen mielikuva itsellänikin on Lassilasta. Mutta ei kai HPK vain ajattele hänestä olevan ykköseksi? Vai voisiko hän sittenkin olla vain varavahti? Voihan tietenkin olla, että Lassila onnistuu, mutta lieneekö liian riskaabelia lähtee hänellä vain kauteen, jos hän jatkaakin TPS-tasollaan?

Nyt sitten niitä nimiä saatiin. Täällä joko joskus jo ehti hehkuttaa HPK:n ensi kauden joukkueesta, että mikäli Alatalo ei saa sillä tulosta aikaan niin sitten hiuksista vittuun. Asia ei kyllä mielestäni ole noin, jos laiturit jäävät tuohon ja Phillukin lähtee. Ja jos laiturit jäävät nyt tähän niin tarkoittaako tämä, että Toke ei tulekaan? Mutta suhteellisen hyvältä tuo laituriosasto jo näyttää, mutta tosin sisältää monia kysymysmerkkejä.

Tulijat eivät ole pettymyksiä. Muttei kyllä yllätyksiäkään, sillä kaikkien pelaajien tulot olivat tiedossa jo huhuina, paitsi nämä try outit. Try outeista muuten Erholz haiskahtaa uudelta Mestis-löydöltä.
 

Fakap

Jäsen
clayman kirjoitti:
Mielestäni tuo osasto ei voi olla tossa. Olikos Roni Andersson muuten sentteri vai laituri? Kuitenkin, aika kapealta tuo näyttää laitureiden osalta.

Laidassa Roni on pääasiassa pelannut Jokereissa. Molemmat tontit hoituu. Eiköhän tuo pelaa meillä laidassa, jos kerran 1-2 sentteriä haetaan.

Pillu, Vihko, Jonas, Roni, Salonen, Tuominen, Väisänen, Sailio, Karevaara, Järvinen. Kuinka monta miestä tuohon laituriosastoon meinasit vielä lisätä?

Hyviä vahvistuksia kaikenkaikkiaan. En kyllä ymmärrä mitä täällä moititaan Tuomisen hankintaa. Äijä voi heittää ihan koska vain jäälle, ihan mihin rooliin vain. Ja on tuplasti Väisästä kovempi.
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
vilperi kirjoitti:
Try outeista muuten Erholz haiskahtaa uudelta Mestis-löydöltä.
Ja nimeltä, jonka oikeinkirjoittaminen tuottaa ongelmia liian monille.

Pieni pettymys noista nimistä jäi. Lassila ei Tepsin-vuosinaan vakuuttanut ikinä, vaan jätti juurikin tuollaisen Puurulamaisen epävarman vaikutelman, kuten edellä joku mainitsi. Aiotaanko Lassila laittaa ykköseksi, jää nähtäväksi. Chiodon jääminen olisi tietysti ollut huikea juttu, mutta aika kaukainen toive loppujen lopuksi. R. Andersson oli pieni piristysruiske nimilistassa. Vuoden huumorivetona voisi tosiaan hankkia vielä yhden Anderssonin ja niputtaa kaverit samaan ketjuun.

Pihlström. On tämä ikävää ja tavallaan outoakin, että sopimuksessa olevan pelaajan jäämistä joudutaan toivomaan ja jännäämään.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Fakap kirjoitti:
Pillu, Vihko, Jonas, Roni, Salonen, Tuominen, Väisänen, Sailio, Karevaara, Järvinen. Kuinka monta miestä tuohon laituriosastoon meinasit vielä lisätä?

Ja Jani Hassinen. Mutta mielestäni nyt ei kannatakaan puhua laitureiden määrästä vaan tasosta. Vaikka noita laitureiden nimiä kuinka lukisin ja HPK-lasit päähäni pukisin, niin silti se huutaa kyllä 1-2 kovan luokan vahvistusta.
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pasi Tuominenhan voi pelata sekä keskellä että laidalla, joten siinäkin mielessä hyvä hankinta. Eli jos nyt on sopimuksen alaisina senttereistä AUK, ja Loikas, ja kahta vielä haetaan, niin on hyvä olla laituriosastolla pelaajia jotka voi heittää keskelle huoletta, jos loukkaantumisia tulee. Ja muutenhan tuo joukkue näyttää taas nuorelta, niin Tuominen tuo rutkasti kokemusta sinne.

Odotettuja nimiähän sieltä tuli. Teemu Lassila nyt vähän kysymysmerkkinä, jos nuo Turun suunnalta tulleet vertaukset Puurulaan pitää paikkaansa. Mutta katsellaan nyt miten pelaa täällä, ja kenen valmennuksessa. Olisi tärkeää saada pidettyä Kaakku riveissä, mutta jos rapakon takaa tulee tarjous, niin hulluhan hän olisi, jos ei sitä hyväksyisi.

Molemmat pääkaupunkiseudulta tulleet laiturit on mielenkiintoisia pelaajia, joilla on kaikki edellytykset tehdä läpimurtonsa täällä.

Ja sitten kun vielä tietäisi sopimusten pituudet.

Ja lisätään vielä, että Pihlström saa luvan helkutti pysyä vielä täällä ens kauden, hänen lähtönsä vituttaisi enemmän kuin kenenkään muun.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
vilperi kirjoitti:
mikäli Alatalo ei saa sillä tulosta aikaan niin sitten hiuksista vittuun.

Hehheh, huumoria pitää olla..
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Toivotaan, toivotaan -kausi

Suuri pettymys oli tämä satsi pelaajia. Kaikki oli oikeastaan tiedossa jo etukäteen ja toisekseen ei ollut yhtään perusvarmaa suorittajaa, jotka varmuudella voisivat auttaa mestaruudesta taistelevaa joukkuetta. Sitä kai HPK pitäisi ainakin olla?

Lassila muistetaan Hämeenlinnassa parhaiten 0-7:sta, joten se siitä! Toivotaan että on kehittynyt Ruotsissa...

R. Andersson on potentiaalinen kaveri, josta voi olla iloa paljonkin tulevaisuudessa. Silti ensi kaudella tästä kaverista tuskin on vielä pleijareissa joukkueen kannattelijaksi. Toivotaan nyt kuitenkin tekevän santalat... tai edes sopimuksen olevan min. 3-vuotinen...

Saloseen pätenee samat sanat kuin Anderssoniin.

Tuomisella ainoastaan pari hyvää kautta takana ja nekin vuosina, jolloin Tuomisen joukkue ei päässyt edes play-offseihin. Toivotaan että tulisi taas hyvä kausi ja nyt joukkueessa, joka jopa pelaa loppupelejä...

Tikkanen & Palomäki OK hankintoja, edellyttäen että pakistoon saapuu todellakin vielä yhdestä kahteen todellista pelimiestä. Tässä tapauksessa oikeastaan pakisto näyttää jopa hyvältä. Tai ainakin toivotaan sen olevan hyvä...

Järvinen... No joo, 70-kiloinen mikki hiiri! Mitä näillä tekee liigassa varsinkaan, kun puhutaan joukkueesta, jonka pitäisi välierissä väkisin vääntää kiekot maaliin pakkien saman aikaisesti murjoessa. Seuraavaksi joku tulee tyrkyttään esimerkkinä M.Kariyaa, mutta koittakaa nyt kumminkin ottaa ensin järki käteen, ennen kuin alatte vertailemaan. Toivotaan kovan punttikuurin tuovan kesällä tulosta...

Sitten kaksi tryoutiä mestiksestä, joista Mäenpään esimerkillä toivotaan tulevan pelimiehiä Kerhossa...

Lisäksi vielä toivotaan, että toistaiseksi tulematta olevat ulkomaalaiset ovat lähempänä HIFK:n tai Kärppien tämän vuoden ulkomaalaisia kuin Ässien vastaavien...

Eli huh huh mikä todellinen toivotaan toivotaan -kausi on tuloillaan. Missä ne kovat pelimiehet ovat, joita Jalonen lehdessä mainosti tulevaksi? Näillä miehilläkö muka lähdetään hakemaan kannua Oulusta tai edes yhtä välierävoittoa Ilmalasta?

PELIMIEHIÄ PERKELE!!!

Edit: Ja vielä iso ei jumalauta Väisäsen jatkolle. Itse jo iloitsin Jalosen lähdössä ainoan hyvän puolen olevan myös Väisäsen lähtö, mutta ei niin ei.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ketjusommitelma ensi kaudeksi:

Antti Pihlström- Aki Uusikartano- Joonas Vihko
Jonas Andersson- Herra X- Pasi Tuominen
Jari Sailio- J-P Loikas- Pasi Salonen
Jani Hassinen- Herra X- Roni Andersson

Hannu Väisänen...

Eli ei tuo kyllä nyt niin hirveän huonoltakaan kyllä kuulostakaan, vaikka allekirjoitan todella Rolf Paskin sanat tuossa yläpuolella. Liikaa toivotaan, toivotaan-tapauksia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
vilperi kirjoitti:
Try outeista muuten Erholz haiskahtaa uudelta Mestis-löydöltä.

Toivottavasti Ere saa kunnon näyttöpaikan. Ere on pelannut upeita kausia Jukureissa ja eikä viime kausi Sportissakaan alun vaikeuksien jälkeen mikään huono ollut. Kuti lähtee viivalta iloisesti ja avaukset hyökkääjille toimii. Ere tekee ensi kaudella "mäenpäät".
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Tomppa kirjoitti:
Vuoden huumorivetona voisi tosiaan hankkia vielä yhden Anderssonin ja niputtaa kaverit samaan ketjuun.

Joksi ja co. kommentoi toisaalla pelattavaa Ilveksen ja Jokereiden välistä puolivälieräottelua:

- No siellä on tämä Andersson tehnyt maalin Jokereille
- Ai, taitaa olla jo toinen tehopiste tänään?
- Juu, mikäs sen nimi etunimi olikaan?
- Jaa, eipä muistu mieleen.... Glen, Glen Andersson!
- Vai niin
- Ei kun Jonashan se on!
- Jonas on tämä meidän Andersson
- No niinpä juu

Suhteellisen huvittuneena tuli kuunteltua tuota lähetystä.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Teemu Lassilalla on sen verran potentiaalia, että hän voi parhaimmillaan nousta vaikka SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi. Tähtihetki oli Turussa kaudella 2002-03 jolloin Teemu nousi kolmosvahdista TPS:n ykkösmaalivahdiksi ohi Tuomo Karjalaisen ja Jason Elliotin. Lassila pelasi tilastojen valossa hienon kauden, maalikeskiarvolla 1,92 ja torjuntaprosentilla 92,9. Vaikka playoffeissa tie nousi pystyyn Kerhon toimesta, sai hän silti pelata A-maajoukkueessa ja hänet varattiin myös NHL:ään. Jääkiekkolehti rankkasi hänet parhaaksi maalivahdiksi ja kaikista pelaajista 9. parhaaksi kausioppaassa 2003-04. Parina seuraavana kautena kuitenkin vähän keskinkertaisempia suorituksia. Suoritustaso voi jäädä arvoitukseksi. Ykkösmaalivahdiksi kuitenkin.

Pasi Tuomisellakin on niin ikään maaotteluita tilillään. Patu tuo HPK:hon mukavasti kokemusta ja monenlaista taitoa. Parhaimmillaan työsulkukaudella 04-05 jolloin Ässissä Jason Williamin kaverina ykkösketjussa sai aikaan. 23 tehtyä maalia. Ruotsin kaudet kuitenkin menivät Tuomiselta aika lailla penkin alle, joten 20 maalia ensi kaudella olisi hyvä saavutus. Nykyisellä rosterilla Tuominen kuuluu HPK:n ykkösketjuun.

Loikas ja Väisänen ovat ihanteellisia kolmos-neloskentän kavereita. Ovat pelanneet HPK:ssa jo ties kuinka kauan, mutta loppua ei näy. Tärkeitä palasia joukkueessamme. Jonas Andersson puolestaan pelannee kakkoskentässä.

Järvistä en tunne, mutta Pasi Salonen ja Roni Andersson hakevat HPK:sta tilaa kehittyä. HPK:n tavaramerkki Jalosen aikaanhan oli se että tuntemattomia pelaajia hankittiin HPK:hon, josta he lähtivät tähtiluokan pelaajina. Esim. Voutilainen ja Leino. Katsotaan jos Alatalon aikana sama onnistuisi näiden uusien kavereiden kohdalla. Andersson ja Salonen edustavat 85-ikäluokkaa, ja Pasi Salonen valittiin Pohjola-leirin parhaaksi pelaajaksi vuonna 2000, ts. ikäluokkansa paras ennen vanhaan.

HPK:n on tarkoitus hankkia riveihinsä vielä lisää pelaajia. Ehdottaisin jotakuta taitavaa puolustajaa ykköspuolustajan rooliin. Lisäksi vielä muutama hyökkääjä tulisi hankkia.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse olen ihan tyytyväinen uusiin hankintoihin ja muutamalla täsmäohjuksella ollaan taas top6-joukkue. Täytyy ihmetellä mitä he miettivät jotka pitävät Salosen ja Andersonin hankintoja hyvinä, mutta eivät kuitenkaan ole valmiita antamaan heille roolia. Sitähän he ovat juuri tulleet hakemaan ja siksi heidät on hankittu että heistä tulee kahden ekan kentän laitureita tulevaisuudessa.

Hassinen, Tuominen,Jonas, Roni, Pihlström, Vihko, Salonen, Sailio, Väisänen on kyllä liigaan ihan potentiaalinen laituriosasto. Tietenkin siellä on muutamia toivotaan toivoaan tapauksia mutta vähemmän kuin muualla. Ja vielähän kukaan ei edes tiedä miten Alatalo tulee peluuttamaan HPK:ta ja mikä on hänen kädenjälkensä näissä sopimuksissa. Kokemusta, vääntövoimaa, nuoruutta, nopeutta löytyy. Satavarma maaliruisku puuttuu, mutta sellaiseen on potentiaalia Hassisella, Vihkolla, Jonaksella ja varauskin Tuomisella ja Ronilla. Avainsana tänäkin vuonna on tasainen 4-kentän peluutus.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Roni Anderssonin polven nykyisestä kunnosta ei ole aavistustakaan, mutta pari vuotta takaperin intissä ollessa sitä oltiin siirtämässä b-mieheksi sen takia, että polvi oli paskana. No kaipa se on korjaantunut siitä. Hauska kaveri se on :)
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tulipa tossa huomattua että Jatkoajan pelaajalistan mukaan Kerholla on 24 sopimusta (kun lasketaan try-outitkin mukaan) ja tuon Hämeen Sanomien jutun mukaan Kerholla on 26 sopimusta. Onko HäSan jutussa virhe, vai pantataanko siellä vielä kahta sopimusta syystä tai toisesta?
 

TobiasG

Jäsen
Suosikkijoukkue
MuLLets...
24 tai 26 pientä pelimiestä. Melkoinen Mikki Hiiri jengi ollaan näköjään kasaamassa. Fyysisyys jää ainoastaan Pihlströmin harteille, mikä sekin on koomista hänen ollessa yksi lyhyimmistä kavereista. Alataloa on ilmeisesti kuunneltu joukkueen rakentamisessa.

Muoks. Ai niin, eihän se Pillun jatkokaan ole varmaa
 

nastamuumio

Jäsen
Suosikkijoukkue
TIIKERIT (kovin junnuseura ikinä!)
Jalosen palikat hänen ensimmäiselle Kerho-kaudelleen olivat sentään hieman paremmat, joten turha Alatalon tulevaa valmennuskautta on verrata Jalosen vastaavaan.

Tuo tämän hetkinen kokoonpano huutaa paria ulkomaalaista huippuhyökkääjää. Joukkueessa on kieltämättä paljon potentiaalia, mutta sitä on aina kaikissa joukkueissa ennen kauden alkua. Toki on totta, että juuri HPK:ssa on tähän asti saatu kaivettua tuo potentiaali hyvin menestyksin jopa ulos asti. Pärssinen, Hentunen ja Mäenpää toimivat parhaina esimerkkeinä tällaisista pelaajista. Silti on vähän Rolf Paski fiilikset eli toivotaan, toivotaan, toivotaan…

Hurjan menestyksen vuoksi HPK:n organisaatio liikkuu nyt heikoilla jäillä. Pieni talousalue on pidettävä kokoajan liikkeessä, valppaana ja hereillä. Tämä onnistuu mielenkiintoisten huippupelaajien hankinnalla tai puhtaasti menestymällä. Viime aikoina on menestystä tullut, mutta se on tulevaisuutta ajatellen kaksiteräinen miekka. Ei tarvita kuin pari floppikautta heti tähän menestyksen perään, niin paluu samaan kastiin Saipan, Ässien, Pelicansin, Kalpan ja Jypin kanssa on selviö.

HPK on pystynyt pysymään hämmästyttävän hyvin pinnalla vuodesta 88-89 lähtien. Jukka Jalonen ei siis ole koko menestyksen kuva vaan pikemminkin viimeinen huipennus. Alkutahdit tälle modernille ”Gloria-Kerho-ilmiölle” ovat lyöneet jo sellaiset nimet kuten esimerkiksi Kivelä, Peltola, Kuznetsov ja Palo.

HPK vauhtiperustainen identiteettikin on luotu jo ennen Jalosen kautta. Toupal, Varvio ja Kapusta nimittäin pitivät jo aikanaan huolen siitä, että Rinkelinmäen ensimmäiset minuutit pelattiin vahvasti siellä vastustajan maalialueella. Siihen päälle vielä mm. Laukkasen ja Haapamäen äijämäiseen pelityyliin kuuluneet taklaukset, ja avot, hurmos oli valmis.

Jalonen toi Kerhoon systemaattisen pelitavan ja maineen hyvänä kehittäjäseurana. Ennen Jalosta oli epätasaisia kausiheittelyitä menestyksen suhteen. Nämä laihat kaudet eivät kannattajan kannalta olleet aina niin mukavia juuri sillä hetkellä, mutta kasvattava merkitys niillä oli. Nälkää jäi aina seuraavalle kaudelle.

Menestymättömyys oli silti harvinainen ilmiö. Aikavälillä 1989-2007 HPK on vain kerran jäänyt kahtena perättäisenä kautena play-offien ulkopuolelle. Nyt on takana 6 perättäistä välierävuotta. Se on niin pitkä ajanjakso puhdasta menestystä, ettei voi enää tietää, kuinka lojaalisia katsojat ovat jos käy se pahin skenaario, jossa HPK jää esim. pari kertaa peräkkäin play-offien ulkopuolelle. Onko menestys jo niin verissä, ettei enää kestettäisi sellaista taaperrusta ja seurauksena olisi mielenkiinnon totaalinen lopahtaminen ja seuran degeneroituminen tasolle, jonne näin pieneen talousalueeseen kuuluvan joukkueen oikeasti ehkä pitäisikin vajota. Oikealla tasolla viittaan Mestikseen, jolloin palattaisiin taas siihen todellisuuteen, jossa Hämeenlinnalaisnuoriso kannattaisi Tapparaa, koska omassa kaupungissa ei ole liiga-jengiä. Itse muistan divariaikoina näin tapahtuneen.

Olen aina tykännyt verrata Kouvolaa ja Hämeenlinnaa keskenään näissä kiekkoasioissa. Halleineen, maantieteellisine sijainteineen ja kaikkine muine asioineen molemmissa kaupungeissa on aikalailla samanlaiset edellytykset jääkiekon pelaamiselle. Kaudella 88-89 KooKoo oli heti HPK:n jälkeen liigassa sijalla 9. Näistä tasaisista lähtökohdista huolimatta joukkueiden käyrät ovat tämän jälkeen näyttäneet aivan päinvastaisiin suuntiin. (ja tätä ei voi selittää sillä, että heti kun Petteri Sihvonen siirtyi KooKoo:seen, 89-90, niin seura tippui liigasta)

Syitä HPK:n menestykseen voidaan hakea pitkältä alasarja matkalta. Siellähän se Kärppä-organisaatiokin uuden nahkansa loi. Onni oli myös se 80-luvun alussa tapahtunut ranskalainen visiitti liigaan, joka osoitti organisaatiolle, ettei sm-liiga pelejä ihan harrastusmielessä voiteta. Tämä seikka varmasti vahvisti organisaatiota seuraavaan yritykseen. Tästä eteenpäin HPK hankki aina kentällisen ehdottomia sm-liiga tähtiä, joiden valovoima piti yleisön tyytyväisenä ja positiivinen kierre alkoi tuottaa menestystä. Toinen suuri asia on ollut huippuvalmennus, jonka ammattitaitoinen ote on johtanut iloiseen ja hyvään kiekkoilmapiiriin. Nousua on tapahtunut kokoajan ja nyt on saavutettu tasaisen suorittamisen taso. Jalosen lähtö aiheuttaa kuvioon pienen särön. Ensi kausi on juuri tämän vuoksi vedenjakaja.

Kaikkien tunnustama valmentajavelho poistuu ja Alatalon aika alkaa. Alatalon aloitukselle tarvitaan paljon positiivista värinää. Mielestäni tässä kohtaa, ennen kautta, kylvetään uusi siemen, jonka pitäisi kasvaa energisenä osaksi tätä suurta HPK:n menestyksen jatkumoa. Olen vahvasti sitä mieltä, että juuri tälle alkavalle kaudelle 2007-2008 pitäisi tehdä suurimmat pelaajasatsaukset, joiden avulla Alatalon valmennuskaudelle saataisiin suotuisa ja positiivinen alku.

Tuossa puuha-pete listasi Alatalon tulevat työkalut, joista Pihlström saattaa vielä poistua rosterista. Hän on valitettavasti juuri se pelaaja, joka kiinnostaa lähtökohtaisesti eniten koko ensi kauden kokoonpanossa. Uhkakuvat leijuvat siis monin tavoin sen hyökkäävän ja taklaavan pelitavan säilymisen yllä. R. Andersson ja Salonen ovat trendin mukaisia HPK-hankintoja, mutta Tuominen ei istu siihen jatkumoon, josta parhaat hedelmät on yleensä poimittu. Koska HPK:ssa on onnistunut pelaaja, joka on hankkinut jo todelliset kannuksensa toisessa sm-liiga seurassa? Skyttä se ei ainakaan ole. Mikko Peltola tulee mieleen ehkä lähimpänä tällaisena pelaajana ja varauksin Strömberg.

Puolustuksen näen myös haavoittuvana. Mäenpää ei ollut play-offeissa erityisen vahva, vaikka runkosarja oli erinomainen. Herää pienen pieni kysymys siitä, ovatko Mäenpään näytöt riittävän kattavat jos ajatellaan häntä ns. liideripakiksi? Kauden 2006-2007 alussa Mäenpää rankattiin HPK:n yhdeksänneksi pakiksi, joten nousu eliittiin oli kieltämättä uskomaton. Toivotaan, että kyseessä ei ollut ns. Idols-ilmiö eli tähdenlento. Jos tulevien puolustajien listalla on vielä Ilkka Heikkinen, niin tilanne alkaa näyttää jopa ihan hyvältä.

Maalivahtiosasto on ainoa alue, jossa Alatalo saa lähtökohtaisesti paremman miehen joukkueeseensa kuin Jalonen ensimmäisellä valmennuskaudellaan. Tuossa on linkki
siihen Jalosen ensimmäiseen HPK-jengiin, joka mielestäni on lähtökohtaisesti paljon kovempi kuin Alatalon tuleva joukkue. Huomioitavaa on vielä se, että tuossa Jalosen 2001-2002 joukkueessa ei kauheasti ollut näitä arvoituspelaajia, joista ei tiennyt kauden alussa, miten homma lähtee kulkemaan. Tuo Alatalon joukkue on täynnä näitä arvoituksia. Lisäksi joukkueen kallein mies on pelannut jo kaksi kautta roimasti alakanttiin. Pienellä organisaatiolla ei oikein olisi tällaiseen tuhlaukseen varaa, koska siinä annetaan pelillisesti tasoitusta muille ja hävitään samassa kaupassa vielä rutkasti rahaa. Lisäksi täsmähankintana Jalosen ensimmäiselle kaudelle hankittu VV hakee vertaistaan. Se olisi vähän sama juttu jos nyt hankittaisi joku Metropolit. Noste olisi fanien joukossa sama.

Etukäteen on paha sanoa mitään, mutta kaiken järjen mukaan vaikea kausi on tulossa.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Jos Saloseen luotetaan ja annetaan roolia, niin ihmettelen jos kauden lopuksi eil ole 30-40 pistettä kasassa. Itse pidän Salosta ehdottomasti potentiaalisempana pelaajana ja parempana hankintana kun mitä Vihko on koskaan ollut. Sääli menettää näin lupaava pelaaja, mutta toisaalta Salosen tyyppinen pelaaja tarvitsee yv-aikaa ja hyökkäävän roolin. Sitä ei ollut Hifkissä luvassa.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
karvakäsi kirjoitti:

Ei toi nyt kovin huonolta vaikuttanut kun luki kommentitkin. Eskelinen oli KalPa:n ykkössentteri, joka uskalsi sentään lähteä minuutin vaihdon jälkeen hanskaamaan juuri vaihdosta tulleen, itseään yli 20 kg painavamman 114 kiloisen ja noin 10 senttiä pitemmän kaksimetrisen "roolipelaajan" kanssa, joka ei ilmeisesti osaa mitään muuta kuin tapella.

Eskelisen tilastot a-junnuista ovat ihan vertailukelpoiset täälläkin paljon hehkutetun R. Anderssonin kanssa. Eskelinen on vuotta nuorempi, joten myös läpimurto voisi tulla vuotta myöhemmin? Rohkeana veikkaan miestä näkemättä, että tässä saattaa olla todellinen tulevaisuuden sentterilöytö!
 
Viimeksi muokattu:

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tolppa kirjoitti:
Ei toi nyt kovin huonolta vaikuttanut kun luki kommentitkin. Eskelinen oli KalPa:n ykkössentteri, joka uskalsi sentään lähteä minuutin vaihdon jälkeen hanskaamaan juuri vaihdosta tulleen, itseään yli 20 kg painavamman 114 kiloisen ja noin 10 senttiä pitemmän kaksimetrisen "roolipelaajan" kanssa, joka ei ilmeisesti osaa mitään muuta kuin tapella.
Eskelinen teki tällä kaudella 25 pistettä ja on siis todellinen tulevaisuuden sentterilöytö. Kaksi vuotta nuorempi Virtanen teki 19 pistettä ja ei osaa mitään. Siinäpä näkemystä kerrakseen.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Shelter kirjoitti:
Tulipa tossa huomattua että Jatkoajan pelaajalistan mukaan Kerholla on 24 sopimusta (kun lasketaan try-outitkin mukaan) ja tuon Hämeen Sanomien jutun mukaan Kerholla on 26 sopimusta. Onko HäSan jutussa virhe, vai pantataanko siellä vielä kahta sopimusta syystä tai toisesta?

Jatkoajan jutussa lukee 25 pelaajaa (try-outit mukana). Jatkoajan pelaajalistasta puuttuu ainakin Tuominen, ei ole luultavastai pelaajakorttia vielä tehty.

Uskon tuon 25 pelaajan olevan oikea määrä.

EDIT: Tulipa mieleen, että onko se 26. pelaaja Topi Anttila? Sitä ei ole uutisoitu vielä missään Kerhon toimesta.

Kyllä toi joukkue huutaa fyysisyyttä ja lujaa. Kolmanneksi kevyin joukkue tässä vaiheessa ja kai se Tappara vielä ohitte menee. Kuittivihkoa tarvittaisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös