Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Ei taida olla esim. Kesselille paljoa kysyntää.
Molemmilla NMC:t, mutta justiin mahtuisi cappiin hockey trade Jeff Skinner <-> Phil Kessel. Buffalo pääsisi Skinnerin sopimuksesta eroon ja hei Arizona saisi 40 maalin miehen.

Kieli saattoi olla poskessa.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Olen miettinyt ihan samaa, mutta on vaikeuksia keksiä organisaatiota, joka olisi sopivassa vaiheessa (materiaali lähellä mestaruustasoa) ja samalla palkkakatossa sopivasti tilaa. Mutta uskon, että ainakin Denverissä laskeskellaan tällä hetkellä tarkkaan laitetaanko "all in" vai mitä tehdään.

edit.

Lisätään vielä, että tod. näk. myös Los Angelesissa isketään sopivan tilaisuuden tullen. Palkkakatossa on jo nyt tilaa ja kaudeksi 21-22 vapautuu vajaa noin 9 miljoonaa (Phaneuf, Kovaltshuk) lisää ja kaudeksi 22-23 kymmenisen miljoonaa (Brown, Carter). Isoja sopimuksia ei ole tulossa ennen kuin Vilardi ja muut lupaukset todistavat tasonsa.
31 thoughtsissa Friedman epäili, että Colorado tullee tekemään joitain ison rahan yhden kauden soppareita vapaille agenteille ja on "all-in" ensi kaudella. Heillä tulee kaudelle 21-22 sitten isoja sopimuksia uusittavaksi (Makar, Landeskog, Grubauer) jotta mielummin tarjoavat mottipäistä yhdeltä kaudelta. Saa vaan nähdä kelle pelaajalle/pelaajille tuollainen diili maistuisi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Ralph

Jäsen
Saa vaan nähdä kelle pelaajalle/pelaajille tuollainen diili maistuisi
Pietrangelo ja ehkä Hall on ainoita, joissa on järkeä UFA-tarjonnasta. Toinen vaihtoehto on treidata sisään joku kallis hyvä pelaaja, joka tulee 2021 UFA:ksi. En tähän hätään ehdi sellaisia nyt etsiä.

Mutta olen edelleen sitä mieltä, ettei Avalanchella ole varaa hommata edes seitsemän miljoonan miestä edes vuodeksi. Sellainen ei mahdu palkkakattoon ellei Graves, Zadorov tai Donskoi lähde. Ja jos se on Graves tai Zadorov, on uuden hankinnan pakko olla pakki tai se valmiiksi heikoin osasto heikkenee lisää.

EDIT: Tarkistaa ehdin sittenkin. Vuoden 2021 UFA-tarjonnan ainoa "all-in"-tason hankinta olisi Ovechkin. Ja sitä voi jokainen pohtia, että miten todennäköisesti Capitals kauppaa Ovechkinin.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hullut päivät näköjään alkamaisillaan. Toivottavasti Blackhawks on mukana leikeissä.

Wildin kannattajien kanssa voidaan neuvotella seuraavasta, kun otatte huomioon Guerinin tekevän kauppoja vain ilosta: Dylan Strome <-> Joel Eriksson-EK ja toisen kierroksen varausvuoro tulevalle kes... eikun lokakuulle.

Luke Kunin käy myös Joelin tilalle. No takebacks.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan ok haku buffalolta, pakko saada 2 sentteri ja tämä antaa nyt aikaa Couzens/Mittelstadt osastolle kasvaa tohon rooliin. Johansson oli aika tyhjä arpa eikä sitä 2C paikkaa pystynyt lunastamaan. Staalin ikä sinäänsä etu että kaverista pääsee sitten eroon parin vuoden päästä eikä varmaan mikään kallispalkkainen kaveri ole.

E:typoja
 
Wildin kannattajien kanssa voidaan neuvotella seuraavasta, kun otatte huomioon Guerinin tekevän kauppoja vain ilosta: Dylan Strome <-> Joel Eriksson-EK ja toisen kierroksen varausvuoro tulevalle kes... eikun lokakuulle.
Ei Wildin ole selvästikään tarkoitus parantaa joukkuetta, joten tuo treidi ei välttämättä menisi läpi. Vaihdetaan tuohon Fiala Eriksson Ekin tilalle, niin alkaa näyttää jo hyvältä.
 
RELEASE THE KRAKEN

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En usko edelleenkään, että Laine siirtyy Winnipegistä muualle. Mutta silti hän on myös The Athleticin trade big boardin kärkinimenä, tosin lähinnä kai siksi, että hän on... no, iso nimi.

"1. Patrik Laine, Winnipeg Jets: There’s a strong belief from other teams that Jets GM Kevin Cheveldayoff would really like to give his top-six forwards a different look. (...) It would have to take a monster offer to pry Laine away from the Jets, but they need a No. 2 center along with a top-four defenseman and are loaded on the wing."

Devils-pelaajista listalla on Kyle Palmieri kuudentena. Mikä joukkue on kiinostunut, jos jatkosopimusneuvottelut kariutuvat? 1 vuosi jäljellä reilun 4,5 miljoonan sopparia.

Tämä on suosikkisitaattini jutusta. Kyseessä Josh Anderson, joka on 14. sijalla.

"If he’s healthy, he’s a beast,” he said. “The problem is, if they want a big asset, you can’t do that. You can’t give a first-rounder for one year of a guy and then try to get him signed before UFA. (Agent Darren Ferris) is going to ask for seven times six and he had one fucking goal last year.”

 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Päivän pakolliset Arizona-huhut:

"Calgary, Carolina, Chicago, Edmonton and San Jose are among the teams who have asked about Darcy Kuemper. Boston, Calgary and Edmonton have checked in on Oliver Ekman-Larsson (there undoubtedly are more), and Colorado on Niklas Hjalmarsson (again, probably more)."

Tämäkin on ihan mielenkiintoinen huomio:

"3. As part of this, the Canucks want to begin an overhaul of their blue line." <- En vain ole varma, mihin tuo kommentti perustuu.

 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Runkosarjassa toiseksi eniten pisteitä tehnyt rightin pakki, onko käyttöä?

NY Post / Larry Brooks spekuloi Rangersin tarpeella luopua RFA Tony DeAngelosta. Rangersin pakiston oikea puoli olisi muutaman vuoden tähtäimellä optimaalisimmillaan (palkat yms. huomioiden) muodossa Fox-Trouba-Lundkvist, jos/kun viimeksimainittu saadaan sopimuksen alaiseksi ensi kesänä.

Vaihtopalana uumoillaan osaavaa kakkossentteriä täydentämään TOP6:sta herrojen Zibanejad, Panarin, Kreider, Kakko, Buchnevich (+Lafreniere) kanssa. Tämänhetkinen kakkossentteri RFA Ryan Strome pelasi ihan OK kauden, mutta pitkässä juoksussa hän ei liene ratkaisu. Zibanejadin mottipäisen jatkosopparin sorvaaminen on pian edessä (nykyistä sopimusta kaksi vuotta jäljellä), joten tuleva kakkossentteri saisi mielellään olla halpa. Ja hyvä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Itse mietin joku päivä takaperin, kun oli näistä sisäisistä palkkakatoista juttua, että Rangers ns. pinkka kunnossa -seurana voisi signata Deangelon isolla ekan vuoden bonarilla, maksaa bonarin ja siten maksimoida pelaajan treidiarvon. Sen jälkeen lähteä tavoittelemaan jtn OEL:a tai muuta eliittipelaajaa.

Sama tietysti pätee kaikkiin rfa-pelaajiin vauraammissa seuroissa. Tänä vuonna vaan on heikohko RFA-vuosikerta, mutta esim. DeBrusk voisi myös olla tällainen.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mielenkiintoinen neuvottelutaktiikka Bluesilla kuitenkin.
Näissä tuntuu helposti unohtuvan se, että nämä tämänkaltaiset ”vuodot” ovat valtaosin laskettu liikkeelle pelaajan (agentin) suunnalta. Jalkapallossahan tämä on vielä yleisempää. Toki agentit tekevät työtään eikä tässä ole tarkoitus Armya puolustella mutta toisen osapuolen kanta on kuulematta. Lisäksi lienee syytä muistaa että Blues olisi halunnut tehdä Petron kanssa jatkon jo viime kesänä jolloin pandemiasta ei ollut tietoakaan ja varmaan se 8y 8,5-9mil olisi onnistunut. Edelleen toivon Petron jatkoa mutta tämä nyt vahvistanee sen että hinnalla millä hyvänsä Blues ei jatkoa anna. Tietyllä tapaa harmittaa, toisaalta taas tässä maailman tilanteessa ymmärrettävää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Viime kesänä tuollainen 8.5 - 9 miljoonaa olisi vain ollut räikeää alihintaa Pietrangelon veroisesta puolustajasta, kun verrokit olivat siellä yhdessätoista miljoonassa (Doughty ja Karlsson). Cappi oli tuolloin vielä jatkamassa kovaa nousua lähivuosina ja Pietrangelo oli juuri pelannut erinomaisen playoff-kevään johdattaen joukkueensa Stanley Cupiin. Ei hänellä ollut mitään syytä hyväksyä tuollaista sopimusta tuolloin. Sellaisia rahoja kun viime kesänä makseltiin Trouban kaltaiselle RFA-puolustajalle, joka on tietenkin erinomainen puolustaja mutta vähintään yhtä tasoa Pietrangelon alapuolella pelaajana. Samalla joku Subban oli sellaisen sopimuksen saanut jo viisi vuotta aiemmin. Aikamoista kotiseuturakkausta St.Louisia kohtaan olisi saanut osoittaa jos viime kesänä olisi tuollaisen sopimuksen mennyt hyväksymään.

Roman Josi teki sitten syksymmällä oman jatkosopimuksensa siihen yhdeksän miljoonan AAV:hen, ja siinä tuli sitten vertailukohde Pietrangelolle joka olisi tuollaisen yhdeksän miljoonan tehnyt jollain tapaa markkinahintaiseksi. Sanoisin kuitenkin että Pietrangelolla vielä tuolla hetkellä oli astetta kovemmat näytöt (nyt ovat Josin huippukauden jälkeen aika tasoissa), ja yleensä uuden tuoreen vertailukohteen löytäminen nostaa seuraavana vuorossa olevien hintaa, joten tuolloinkin edelleen sinne kymppimilliä kohden olisi pitänyt mennä Pietrangelon kanssa. Etenkin kun Blues oli tuolla välin jo ehtinyt avokätisesti antaa rahaa vastikään hankkimalle Justin Faulkille, joka on selvästi Pietrangelon tasoa alapuolella, joten rahaa joukkueelle kyllä olisi riittänyt sen pohjalta.

Kyllä tuo Pietrangelo nykyisessäkin taloudellissa tilanteessa löytää itselleen jostain lähemmäs kymppimillin vuosiansiot pitkällä sopimuksella joten ei ole tarvetta mihinkään alle kahdeksan miljoonan tienesteihin.
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Ikävää toki näin nuottifanina tuo kapteenin tilanne sopimuksen suhteen ja toivotaan, että osapuolet löytävät vielä sovun. Vähän noista Pietrangelon kommenteista kyllä paistaa, että saattaisi olla lähtökuopissa. Mikäli näin tapahtuu, niin seuraavan kapteenin natsat ommellaan RORin pelipaitaan, joka ainakin itselle sopisi hyvin. Armyn tyylistä jostain syystä tykkään, ettei ole valmis maksamaan ns. mansikoita Alexin palveluksista.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllä tuo Pietrangelo nykyisessäkin taloudellissa tilanteessa löytää itselleen jostain lähemmäs kymppimillin vuosiansiot pitkällä sopimuksella joten ei ole tarvetta mihinkään alle kahdeksan miljoonan tienesteihin.
Voi olla, onhan tuossa ollut mediassa näitä spekulaatioita siitä että joku tarjoaisi esim. 2y 20mil sopimusta. Mutta pointti on se, että nyt tuntuu mahdottomalta Bluesin kautta se 10 mil saaminen. Viime kesänä olisi saattanut onnistuakin mutta ymmärtääkseni Petro oli se osapuoli joka ei halunnut neuvotella. Syyt olivat toki ihan ymmärrettävät eikä hänkään voinut pandemiaa ennustaa.

Kyllähän tämä kirpaisee jos mies siirtyy muualle kun kuitenkin on vuosien saatossa niin älyttömän lämpimästi organisaatiosta ja seudusta puhunut. Kuitenkin perhe ja sukulaisia paljon kaupungissa, juuri syntynyt lapsi jne. Sitten taas toisaalta arvostan kyllä myös @Plager in tapaan Armya siitä ettei aja itseään umpikujaan nyt tämän sopimuksen kanssa vaikka tämä nyt ehkä on se poikkeus jossa voisi maksaa "melkein mitä vaan". Tottakai osa tästä ongelmasta on kylvetty jo aiemmin tehdyillä huonoilla sopimuksilla mutta eihän se saa olla peruste sille että tehdään lisää sopimuksia jotka jo tekovaiheessa tulevat aiheuttamaan vaikeuksia jatkossa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voi olla, onhan tuossa ollut mediassa näitä spekulaatioita siitä että joku tarjoaisi esim. 2y 20mil sopimusta. Mutta pointti on se, että nyt tuntuu mahdottomalta Bluesin kautta se 10 mil saaminen. Viime kesänä olisi saattanut onnistuakin mutta ymmärtääkseni Petro oli se osapuoli joka ei halunnut neuvotella. Syyt olivat toki ihan ymmärrettävät eikä hänkään voinut pandemiaa ennustaa.
Nostetaan tuo summaan 2y 25-30mil niin voisin nähdäkin Pietrangelon ottavan lyhyen sopimuksen jostain. En usko minkään kymppimillin siihen riittävän kun sitä saa myös seitsemän vuoden mittaisena. Uskon tuohon vahvasti, kuukauden päästähän se nähdään tuleeko oltua oikeassa vai signaako sitten odottamaan halvemman/lyhyemmän sopimuksen johonkin.

Bluesilta tosiaan ei kymppimilliä ole tulossa elleivät saa jotain isoa sopimusta ulostettua. Allenin siirto auttoi muttei yksistään riitä. Onhan siellä Bozak ja Steen joiden siirto auttaisi merkittävästi. Tässäkin toki hyvä huomata että Blues ajoi itse itsensä tähän tilanteeseen Faulkin sopimuksella. Ilman sitä Pietrangeloa varten olisi reippaasti tilaa. No Pietrangelon kävellessä pois niin onpahan korvaajat sitten jo omasta takaa olemassa (Parayko nostaa rooliaan entisestään ja Faulk ottaa sitten kakkosparin rightin puolen pakin roolin).

Mitä tulee siihen että olisiko Bluesilta ollut viime kesänä tarjolla sitä kymppimilliä niin tarjolla olevan tiedon pohjalta vähän epäilen sitä. Eikö sitä viime kesänä puhuttu että siellä käytetään OEL:ää verrokkina ja Blues yrittäisi saada Pietrangelon tuohon hintaan? Siihen peilaten en usko että kymppimilliä oli tarjolla ja siten ymmärrettävää ettei Pietrangelon leiri ollut innokas neuvottelemaan. Blues on alusta saakka ollut aika tiukalla linjalla Pietrangelon jatkosopimuksen suhteen ja nyt ollaan sen vuoksi tässä tilanteessa. Saattaa olla oikea päätös lopulta, onhan noissa isoissa pitkissä sopimuksissa 30-vuotiaille pelaajille aina isot riskit olemassa joten ihan järkevää pyrkiä niitä minimoimaan, mutta toisaalta Pietrangelo on kyllä pelaaja jonka kanssa riskin ottaminen olisi enemmän kuin perusteltua. Kapteeni, voittaja, yksi liigan parhaista puolustajista.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Pietrangelo testaamaan markkinat. Lähteenä Darren Dregen sekä Pierre LeBrun.

Mä veikkaan Leafsia.
Itse toivon, että Pietrangelo saapuisi Torontoa vahvistamaan. Seura tarvitsee ehdottomasti hänen kaltaista johtajaa joukkueen saavuttamiseksi seuraavan tason. Puolustukseen tarvitaan ehdottomasti tason nostoa, että kyettäisiin tilkitsemään aukot puolustuksessa.

Pietrangelon saapuminen edellyttää jonkin verran Maple Leafsin rosterissa tapahtuvia muutoksia. Osa lähtee vapaaehtoisesti pois ja osa taasen pelaajakauppojen myötä. Rosterissa tapahtuu ilman hänen tuloaankin vaihtuvuutta.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Itse toivon, että Pietrangelo saapuisi Torontoa vahvistamaan. Seura tarvitsee ehdottomasti hänen kaltaista johtajaa joukkueen saavuttamiseksi seuraavan tason. Puolustukseen tarvitaan ehdottomasti tason nostoa, että kyettäisiin tilkitsemään aukot puolustuksessa.
Jotenkin hyvin torontomaista olisi vahvistaa puolustusta yhdellä noin 10 miljoonan ukolla ja kuvitellaan, että ongelmaa ei enää ole. Toki onhan sieltä vielä muun muassa Bobi Lehtonen tulossa myöhemmin, mutta tämän tasosta NHL:ssä ei ole vielä mitään takeita.

Pointtini on siis se, että tarvitseeko Leafs todellakin Pietrangeloa?
 
Pöö

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Jotenkin hyvin torontomaista olisi vahvistaa puolustusta yhdellä noin 10 miljoonan ukolla ja kuvitellaan, että ongelmaa ei enää ole. Toki onhan sieltä vielä muun muassa Bobi Lehtonen tulossa myöhemmin, mutta tämän tasosta NHL:ssä ei ole vielä mitään takeita.

Pointtini on siis se, että tarvitseeko Leafs todellakin Pietrangeloa?
Ei välttämättä, mutta Maple Leafsin on kuitenkin vahvistettava puolustuksen oikeaa kaistaa jollain tavalla. Kaikki tietävät ongelmat, mutta ratkaisuehdotukset tuntuvat olevan aina pielessä (VÄÄRIÄ).

M. RIELLY ja J. Muzzin tarvitsevat vierelleen hyvät ykköskorin puolustuksen tukipilarit. Muuten heidän kykynsä ja ominaisuudet pelata menevät hukkaan. Ei tarvitse jatkuvasti pelätä mitä vieruskaveri törttöilee. Samalla maalivahdin työ helpottuu oleellisesti, kun ei tarvitse pelata nesteet sukassa. Hyvä hyökkäyskalusto vaatii onnistuakseen taaksensa myös laadukkaan puolustuksen saadakseen tarvittaessa apua myös itselleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy