TPS, media ja julkisuus

  • 2 980 227
  • 11 992

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viistoista minuuttia ja SM-liigahistorian ensimmäinen (?) suorana netin kautta lähetetty tiedotustilaisuus alkaa. Toki YLE Turun hoitamana ja ilmaisella Bambuser alustalla mutta silti; hienoa että ollaan avaamassa uusia uria!
 

sergo91

Jäsen
Viistoista minuuttia ja SM-liigahistorian ensimmäinen (?) suorana netin kautta lähetetty tiedotustilaisuus alkaa. Toki YLE Turun hoitamana ja ilmaisella Bambuser alustalla mutta silti; hienoa että ollaan avaamassa uusia uria!

Eipä taida olla ensimmäinen. SaiPa ainakin piti McTavishin tullessa yhden ja jotenkin on sellainen kuva että olisi ennenkin pitänyt (?).
 
Pakko kysyä että onko muidenkin mielestä TPS:n kotisivujen "virallisten" otteluennakoiden ja -raporttien taso ollut ET-peleissä viime kaudesta laskusuunnassa? Tänään oli ennakon 1. versiossa laskuvirhettä, joka kuitenkin korjattiin ja osa raportista kirjoitettiin uudelleen, mutta yleisestikin ottaen kuvaukset tapahtumista ja asetelmista ovat olleet vähän outoja. Toki omilla sivuilla pitää kirjoittaa oman joukkueen näkökulmasta mutta on paistanut joistakin teksteistä myös sitä kuuluisaa ylimielisyyttä.

Cjyyl tosiaan linkitti viime kuussa Jatkiksen Max Kolu -jutun, lisätään jatkoksi Kiekko.fi:n juttu Garrett Raboinista.

TPS:n kotisivuillakin saisi olla enemmän juttua pelaajista, muutakin kuin sairasloman pituudet.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pakko kysyä että onko muidenkin mielestä TPS:n kotisivujen "virallisten" otteluennakoiden ja -raporttien taso ollut ET-peleissä viime kaudesta laskusuunnassa? Tänään oli ennakon 1. versiossa laskuvirhettä, joka kuitenkin korjattiin ja osa raportista kirjoitettiin uudelleen, mutta yleisestikin ottaen kuvaukset tapahtumista ja asetelmista ovat olleet vähän outoja.
Täysin samaa mieltä!

Otteluraportti: Berlin - TPS 3.9.2010 tarjoaa huikeaa taidonnäytettä. Ottelu päättyi Berlinin voittoon 4-1 (1-0, 3-0, 0-1). Vähän tuntuisi termit olevan hakusessa...

"Ottelun avaus- ja voittomaali nähtiin ensimmäisessä erässä, kun Eisbären onnistui TPS-puolustuksen avustuksella. Ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin kuitenkin toisessa erässä. Eisbären iski kolme maalia vajaassa viidessä minuutissa, ja peli oli jo 4-0. TPS onnistui maalinteossa kerran, kun Miika Huczkowski onnistui ylivoimalla Antti Erkinjuntin syötöstä. Tasoituksen antama lohtu jäi kuitenkin laihaksi.

Henri Saloranta"

Kännissäkö näitä raportteja kirjoitellaan? Eiköhän voittomaali ollut kuitenkin se 2-0 maali ja Huczkowski teki kavennusosuman eikä tasoitusta? Väittäisin, että jopa minäkin pystyisin kirjoittamaan paremman raportin jopa pelkän liveseurannan perusteella (Skålbergin loukkaantumista lukuunottamatta). Siitäkin huolimatta, että Eisbären-TPS -liveseuranta oli todella paljon huonompi verrattuna mihin tahansa TPS:n edellisten pelien liveseurantaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pakko kysyä että onko muidenkin mielestä TPS:n kotisivujen "virallisten" otteluennakoiden ja -raporttien taso ollut ET-peleissä viime kaudesta laskusuunnassa? Tänään oli ennakon 1. versiossa laskuvirhettä, joka kuitenkin korjattiin ja osa raportista kirjoitettiin uudelleen
Täysin samaa mieltä!
Kännissäkö näitä raportteja kirjoitellaan?
Sikäli täytyy kyllä nostaa hattua TPS:n mediasuhteille, että virheitä sentään korjaillaan. Herrat Ollonqvist ja Saloranta taitavat lukea ainakin Jatkoaikaa...

Virheellisten tai harhaanjohtavien raporttien korjailu on kuitenkin vain luunmurtumien paikkaamista laastarilla. Pitäisikö pyrkiä siihen, että mitään jälkikäteen korjattavaa ei tulisi? Nyt kun Jatkoajan keskustelupalsta näyttäisi olevan raporttien kirjoittajille tuttu, niin voisin suositella tutustumaan vielä yhteen asiaan.

Jatkoajan säännöt

Siellä on hemmetin hieno lause, joka toimii monessa muussakin paikassa kuin vain Jatkoajassa.

"Miettikää hetki ennen kuin painatte 'lähetä'-nappulaa."
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jälleen täysin vasemmalla kädellä hoidettua raportointia TPS:n sivuilla.

Otteluraportti: Jokerit - TPS 4.9.2010

TPS - Jokerit 3 – 8 (1-2, 1-1, 1-5)

Kumpi näistä joukkueista nyt olikaan se kotijoukkue? European Trophyn -sivuilla on melko selkeästi laitettu TPS Turku kotijoukkueeksi. Miksi tuohon otteluraportin otsikkoon on sitten pitänyt harhauttavasti keksiä Jokerit kotijoukkueeksi? Vai onko TPS-raporttien kirjoittajien tarkoitus juurruttaa NHL-tyylinen ajatusmaailma turkulaisiinkin: Jokerit @ TPS?

Samaa virhettä on odotettavissa myös jumbofinaalista. ET ilmoittaa selkeästi ottelun olevan TPS Turku - EC Red Bull Salzburg. Jostain syystä TPS:n sivuilla kerrotaan kuitenkin seuraavan ottelun olevan Salzburg - TPS. No joo, kumpaakaan ottelua ei pelata kotikentällä Turkuhallissa, mutta kyllä mielestäni tämän verran pitäisi kunnioittaa turnauksen järjestäjien ilmoittamaa turnauskaaviota. Lisäksi vaikka jotain sooloilua haluaisikin harrastaa, niin luulisi linjan pysyvän koko raportin aikana samana. Nyt TPS-Jokerit -ottelussa otsikossa joukkueet seikkailevat toisin päin kuin tuloksessa. Miksi?

"- - - Helsingin Jokerit pyyhkäisi turkulaisilla jäätä voittaen ottelun 3-8."

Tä? Voiko ottelun voittaa noilla lukemilla? Käsittääkseni ottelun lopputulos voi olla 3-8, ottelu voi päättyä lukemiin 3-8, ottelun voi hävitä 3-8, mutta ottelua ei IKINÄ voiteta 3-8. Ottelu voitetaan 8-3. Joku pikkulapsi voi hehkuttaa, että "Me voitettiin 1-5". Hävisikö Suomi jalkapallossa Moldovalle 2-0? Totta kai voitosta puhuttaessa voittolukemat kerrotaan ensin ja tappiosta puhuttaessa tappiolukemat ensin. Vastaavastihan se on 1-4 -kavennusmaali, vaikka tilanne kaventuisi 4-1:een.

"Vastustaja Salzburgilla on paljon pelissä, sillä "kotiyleisön" edessä ei ole mukava hävitä kahta ottelua: finaalia ja jumbofinaalia. Salzburgilla on edessä jälkimmäinen. Ottelu pelataan Itävallan Zell am Seessä.

Henri Saloranta"

Hmmm... mitähän nuo lainausmerkit tuossa kotiyleisön ympärillä tarkoittavatkaan? Salzburgin ja Zell am Seen välimatka on kuitenkin tietä pitkin lähes sata kilometriä. En välttämättä käyttäisi ilmaisua, että TPS pelaa kotiyleisönsä edessä tai edes "kotiyleisönsä" edessä, jos TPS pelaisi jonkun ottelunsa esim. Raumalla.

Ennakkoteksti: Salzburg - TPS 5.9.2010

"Tämän päiväisessä ottelussa pieni etulyöntiasema on kuitenkin kotijoukkue Salzburgilla. Turnauksen isäntäjoukkue ei missään tapauksessa halua päättää turnausta tappioon kotiyleisönsä edessä.

Marko Ollonqvist"

Samaa faktojen vääristelyä tässäkin ennakossa. Turnauskaaviossa TPS on laitettu kotijoukkueeksi. Salzburg on turnauksen isäntäjoukkue, mutta käsittääkseni Salzburgin kotiyleisö on Salzburgissa eikä Zell am Seessa. Eihän TPS:kaan pelaa esim. Pitsiturnauksessa otteluitaan "kotiyleisönsä edessä", vaikka vastassa olisi joku ulkomaalainenkin joukkue. Kai kotiyleisön edessä pelataan vain ja ainoastaan kotihallissa?

En nyt ole millään suurennuslasilla virheitä etsimässä, mutta jotenkin noista viimeaikaisista raporteista on huokunut sellainen yleinen välinpitämättömyys. Jossain kohtaa harrastetaan jopa selkeää lukijoiden aliarviointia lähes ala-astetasoisilla sepustuksilla. Kyseessä on kuitenkin seuran virallinen kotisivu. Nimimerkin suojissa jossain yleisillä keskustelupalstoilla voidaan kirjoittaa ihan mitä paskaa tahansa, mutta omalla nimellä seuran kotisivulla julkaistu juttu on aivan eri asia. Kotiinpäin saa aina vetää, mutta faktojen pitää olla kunnossa. Mistä esim. kertoo se, että raportin edetessä otteluparin järjestys vaihdetaan? Ajan-, kiinnostuksen- tai taidonpuute ei saisi olla selityksenä!
 
Viimeksi muokattu:

hokielmeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Herra Kettu voisi vähän rauhoittua. Ei nyt tarvitse ryhtyä jokaista pikkuvirhettä nyhjäämään. Mielestäni on ihan makuasia, voittaako ottelun 3-8 vai 8-3. Jos joukkue on kerta vierasjoukkue, niin miksi silloin ei voisi voittaa 3-8. Ei kai voitto tee vieraasta kotijoukkuetta?

Olen itsekin katsellut virheitä hieman kieroon, mutta rajansa nyt kaikella. Ja itse ainakin ymmärsin "kotijoukkueen" siten, että Salzburg on kuitenkin isäntäjoukkue. Olkoonkin sitten sadan kilometrin päässä kotihallista.

Samaa porukkaa tässä loppujen lopuksi kaikki ollaan. Ja eikös se ole vain hyvä, että verkkotoimitus oikoluetuttaa raportit jatkoajassa? :D

edit: typojatypoja
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Herra Kettu voisi vähän rauhoittua. Ei nyt tarvitse ryhtyä jokaista pikkuvirhettä nyhjäämään.
Arvasin, että tekstini herättää pahennusta, jota sen oli tarkoituskin. En kai nyt ollut jokaista pilkkua viilaamassa? Se nyt vain on tosiasia, että TPS:n kotisivujen otteluraportoinnin taso on laskenut kuin lehmän häntä (muutkin ovat asian todenneet). Nämä olivat jo kolmas ja neljäs raportti tai ennakkoteksti noin viikon sisään, joista löysin ihan selkeitä ja isoja virheitä. Kahta niistä on jo kritisointini jälkeen korjailtukin... Esim. TPS:n otteluraportit Pitsiturnauksesta ovat mielestäni aivan eri tasolla verrattuna näihin räpellyksiin.
Mielestäni on ihan makuasia, voittaako ottelun 3-8 vai 8-3. Jos joukkue on kerta vierasjoukkue, niin miksi silloin ei voisi voittaa 3-8. Ei kai voitto tee vieraasta kotijoukkuetta?
Kun se vain ei mene näin! Voidaanko sanoa, että Suomi hävisi Moldovalle 2-0? Pitsiturnauksen avausottelu oli HPK-TPS eli TPS oli vierasjoukkueena. Silti raportista löytyy lause: "TPS pelasi ottelun kuitenkin varmasti loppuun asti ja voitto siis TPS:lle lukemin 3-1.". Tämä on selkeästi ja ymmärrettävästi kirjoitettu. Ei kai tässä nyt tehty TPS:sta kotijoukkuetta?
Olen itsekin katsellut virheitä hieman kieroon, mutta rajansa nyt kaikella. Ja itse ainakin ymmärsin "kotijoukkueen" siten, että Salzburg on kuitenkin isäntäjoukkue. Olkoonkin sitten sadan kilometrin päässä kotihallista.
Salzburg on turnauksen isäntäjoukkue, mutta ottelun vierasjoukkue! Tässä ei ole mitään epäselvää tai tulkinnan mahdollisuuksia.

XVII Pitsiturnaus, Rauma, 6.8.2010: Rauman Lukko on turnauksen isäntäjoukkue.
Miksi sitten ottelukaaviossa klo 15:15 alkava peli oli Sport-Lukko?
Samaa porukkaa tässä loppujen lopuksi kaikkia ollaan. Ja eikös se ole vain hyvä, että verkkotoimitus oikoluetuttaa raportit jatkoajassa? :D
Kyseessä ei siis ole Jatkoajan verkkotoimitus, vaan nämä kritisoimani raportit ovat suoraan TPS:n kotisivuilta. Samaa porukkaahan tässä ollaan, mutta nyt on kyse siis ihan joukkueen virallisista kotisivuista. Missä on ylpeys omasta joukkueesta? Kun mä teen jonkun TPS-tilaston tänne Jatkoajan keskustelupalstalle, niin kyllä mun rinnassa ainakin sykkii sellainen TPS-sydän, että *doublecheck* ja jopa *triplecheck* ennen kuin painan lähetä-nappulaa. Siltikin teksteissäni ja tilastoissani saattaa olla virheitä, mutta niinhän niitä löytyy Jääkiekkokirjastakin. TPS:n omissa otteluraportoinneissa virheet ovat tällä hetkellä enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Huomioitavaa on myös se, että kirjoitan nimimerkin takaa yleisellä keskustelupalstalla ja siltikin pyrin virheettömään työskentelyyn. Mulla ei ole mitään valmiita lähdemateriaaleja (esim. ottelupöytäkirjat), vaan tongin ne tiedonmuruset yksittäin mistä ikinä löydänkin. Mulla ei ole minkäänlaista koulutusta toimittajaksi. Mä en saa tilastoinneistani mitään palkkaa. Miksi mä sitten teen sitä? Mulla ei ole mitään muuta kuin rakkaus tuohon saatanan mustavalkoiseen joukkueeseen!

Ei vain anna kovin hyvää ja ammattimaista kuvaa toiminnasta, jos tuotteita testautetaan/oikoluetutetaan vasta loppukäyttäjillä. UrhoTV:n web-palveluahan kritisoitiin pitkin viime kautta. Niissä mielipiteissä on useampaankin kertaan tullut ilmi asiakkaiden vittuuntuneisuus siihen, että tuotetta ei ole testattu kunnolla ennen sen julkistamista. Samaa mutinaa saa huomata melkein joka syksy SM-liigan kotisivujen toimimattomuuden ja surkeiden uudistusten johdosta. "Miksi ei testattu kesän aikana kunnolla?" Miksi TPS:n otteluraportointi olisi jotenkin erilaista? Miksi se on sitten hyvä oikoluetuttaa vasta lopullisilla käyttäjillä?
 

Venttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketun viestit ovat yleensä täyttä asiaa ja erittäin mukavia luettavia, mutta voin suoraan sanoa, että muutama huokaus pääsi edellistä lukiessani. Tuskin mokomia virheitä huomaa, jollei suurennuslasilla TPS:n sivuja selaa. Suuret virheet tietysti pitää karsia, mutta esimerkiksi huomautuksesi Jokerit ja Salzburg pelien raporteista olivat jotenkin "turhia". Berlinin raportin huomautuksista olen aivan samaa mieltä kanssasi, mutta viimeisemmät tuntuvat hieman kettuilulta Salorantaa ja Ollonqvistia vastaan. Nyt muuten taisi selvitä eksoottisen nimimerkkisi arvoitus. :)

Annetaan herrojen näyttää kyntensä, ja jos radikaaleja virheitä tulee jatkossa, niin laitetaan pieni muistutus sähköpostina palloseuralle. Varmasti menee perille asti.

Ps. Minunkin mielestäni herrojen teksteissä on paljon parannettavaa, mutta uskon tason nousevan liigan alkua kohti. Jos herrat sattuvat lukemaan tätä palstaa, niin tsemppiä tuleviin raportteihin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tuskin mokomia virheitä huomaa, jollei suurennuslasilla TPS:n sivuja selaa. Suuret virheet tietysti pitää karsia, mutta esimerkiksi huomautuksesi Jokerit ja Salzburg pelien raporteista olivat jotenkin "turhia". Berlinin raportin huomautuksista olen aivan samaa mieltä kanssasi, mutta viimeisemmät tuntuvat hieman kettuilulta Salorantaa ja Ollonqvistia vastaan.
- - -
Ps. Minunkin mielestäni herrojen teksteissä on paljon parannettavaa, mutta uskon tason nousevan liigan alkua kohti. Jos herrat sattuvat lukemaan tätä palstaa, niin tsemppiä tuleviin raportteihin.
Tarkoitukseni ei ole mitenkään olla hyökkäävä herroja kohtaan. Julkisissa ammateissa (joksi kai toimittajan työkin lasketaan?) pitää vain varautua ottamaan asiallista kritiikkiä vastaan.

Aiemmin oli puhetta TPS:n otteluraporttien tason laskusta. Sinäkin olet samaa mieltä siitä tai että teksteissä olisi paljonkin parannettavaa. Juuri tästä syystä luin noita tekstejä hieman tarkemmin ja toin esille havaitsemiani epäkohtia. Jos nuo samat virheet olisivat yksittäisinä jossain keskellä kautta, niin itsekin katsoisin niitä läpi sormien. Nyt ne ovat vain kasautuneet. Eihän yksi "turha" kakkonenkaan joukkuetta kaada. Jos niitä kuitenkin kasaantuu tasaisesti läpi kauden harjoitusotteluista lähtien ja aina samalle miehelle, niin jossain vaiheessa ne alkavat jo vaikuttaa koko joukkueen peliin ja sitä kautta myös maksavaan yleisöön. Yksi koukku hyökkäysalueella, yksi poikittainen keskialueella, purkukiekko paineettomana katsomoon...

Toisaalta TPS:n kotisivujen raportointi ET:n lopputurnauksesta on huomattavasti parempaa kuin esimerkiksi Jatkoajan (mikä raportointi?). Tsemppiä tosiaan pojille tuleviin raportointeihin ja ollaan tarkempia. Joku saattaa lukea tekstejänne huolella! ;)
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Voidaanko sanoa, että Suomi hävisi Moldovalle 2-0?

Voidaan ja itse ainakin sanon noin, että Suomi hävisi 2-0 ja jos Suomi tai Tepsi häviää kotipelinsä sanon yleensä myös, että hävisi 2-0 tai miten paljon hävisikin, asia tulee kuitenkin yhtä selväksi kuin, että hävisi 0-2, molemmissa hävisi samoilla lukemilla tai sitten voitetaan vieraissa 2-0, mielestäni on aivan sama kummin päin noi lukemat on.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Helvetin hauskaa luettavaa tuo IS Veikkaajan toimittama helsinkiläisseurojen fanijulkaisu. Koko aviisi on aivan täyttä valetta, paskaa ja pahempia värilasianalyysejä mitä Jatkoajan keskustelu, mutta poimitaan pari esimerkkiä Tepsin osalta.

Joonas Järvinen
IS kirjoitti:
Heikkoudet kiekollisessa pelissä, pelisilmää ei ole. Siksi ei välillä tiedä yhtään mitä kiekolla tekisi.
Niin miten se menikään.

Plus-miinus: TPS 2009-10, runkosarja, pelkät pakit
1. Järvinen, Joonas +12
2. Vittasmäki +4
3. Berg +3
....
7. Sweatt -2

Ja kannattajien analyysejä keväältä
Joko voidaan puhua läpimurrosta? Jos Sweattia ei lasketa, Tepsin selkeästi paras puolustaja, paino sanalla puolustaja. Ei ehkä joukkueen taitavin kiekonkäsittelijä, mutta omassa päässä varma ja rauhallinen, ikää karvan verran päälle kaksikymmentä vuotta. Jos kehitys jatkuu, niin tässä meidän uusi Karlis Skrastins.
Mun mielestä pelillisesti Järvinen on ollut jo viime kauden lopulta lähtien kovaa tasoa, tässä varmaan odotellaan vielä että Jalonenkin huomaa. Puolustuspäässä aivan omaa luokkaansa näistä meidän pakeista ja tavaramerkiksi syötön katkot mailalla tai kropalla heittäytyen. 2-1 hyökkäystilanteissa hämmentävän hyvä puolustamaan, ties kuinka monta vaarallista hyökkäystä tällä kaudelle mies nollasi. Tosi hyvä kombo voimaa, urhautuvaisuutta, peliälyä ja liikkuvuutta. Nyt kun luistelu on parantunut tälle kaudelle niin jannulle ei tule sillä tavalla kiire kuin aikaisemmin jalalla saa lisää aikaa.

Tiedä vaikka lähtee rapakon taakse, sehän näytti playoffien loppua kohti että kiekollinen rohkeus rupeaa löytymään ja se korjaa nuo pistesarakkeetkin. Edelleen nuo hyökkäyspään B-pistealoitusten jälkeiset nousut Järviseltä oli vastustajalle todella vaikeita estettäviä kun mies osaa niin hyvin suojata kiekkoa.

Läpyskässä on pelaajat heitetty neljään kategoriaan: Tähti, luottopelaaja, tuleva tähti ja tavikset. Joonas Järvinen ei edes luottopelaaja.Tepsillä ei yhtään tähteä, eikä tulevaa tähteä. Millä helvetillä me pysytään liigassa? On siellä paljon muitakin sammakoita, mutta nämä nyt hyppi ekana silmään.

Muutenkin hallitseva mestari ottaa osumaa näkyvyydessä. Aina videokameran edessä tärisevästä ja katsekontaktia välttävästä HIFK:n ns. "johtajasta" on vaatimaton kymmenen (10) sivun hehkutus + kansikuva. Yhden aukeaman legendajuttu Rantasilasta (HIFK). Kekäläisestä kevyet kahdeksan (8) sivua. Ilveksestä, Jypistä, Jokereista ja Kärpistä on vielä jotain sivuja kustakin (Pillu, Hedström, Eaves, Ipasta yleisesti) Mestiksestä ainoa isompi juttu on neljä (4) sivua Törmäsestä (ex Jokeri). edit. ai niin, sitten on isompi juttu teemana johtajuus, jossa joka aukeamalla iso kuva. Eka kuva Jaffalasta Jokerit-Kalpa pelistä. Toisessa kuvassa Järventie taklaa kovaa Kerho-pelaajaa (vituttiko?), kolmannessa Blues-Kärpät ja neljännessä kuvassa jo TPS-HPK.

Hallitsevasta mestarista on virheellisen fakta-aukeaman lisäksi yhteensä yksi (1) sivu, jossa pääasiassa kysytään kuinka vaikeaa Leimeellä on ja muistutetaan Leimeen talousepäilyistä, eli sillä oli 3000mk tilittämättä ulosottoon vuonna 1993.

Mutta mähän vaan keksin ja kuvittelen näitä.
 
Viimeksi muokattu:

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Helvetin hauskaa luettavaa tuo IS Veikkaajan toimittama helsinkiläisseurojen fanijulkaisu...

Tuota Järvisen arviointia minunkin piti tulla kommentoimaan. Kyllähän V-M Vittasmäki osoitti viime kaudella erittäin lupaavia otteita, mutta ei hänestä saa millään Järvistä tärkeämpää pelaajaa tepsille. Järviseen luotan tuossa pakistossa kaikkein eniten. Tässä näkyy taas tämä kiekollisten pakkien lievä ylikorostus stay-at-home kavereihin nähden. Vittasmäki omaa tässä suhteessa suuremman potentiaali ja siksi olevinaan "parempi".

TPS:n materiaalia tupataan muutoinkin aliarvioimaan tällä hetkellä. Onhan Tomas Plihal ihan selkeä tähtipelaaja tämän liigan mittapuulla. Michal Birnerinkään tasoa ei tunnu moni ymmärtävän (jokainen voi katsoa tuon tehotilaston ja tehopisteet). Sieltä taustalta on sitten heittää Vahalahtea ja Kivenmäkeä. Siihen päälle suht hyviä yleishyökkääjiä kuten Suominen ja Venäläinen. Hokkiketjukin ihan OK. Hauhtonen nelosvitjassa onnistuessaan melko hyvä lisä. Trabuccokin vaikuttaa hyvältä haulta. Sitten meidän hyökkäys saa kokonaisarvosanan 7!
 

el_mariachi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Suomalaiset huippuyksilöt
Ei voi muuta kuin yhtyä tuohon kommenttiin Veikkaajan fanijulkaisusta.

Kyllähän tuo aina on ollut tietyillä julkaisuilla tietynlainen Helsinki-keskeisyys.
Kuten myös TV-medioilla on ollut sama keskittyminen.

Veikkaajahan on urheilun "yleislehti", jolloin lätkä jää vähemmälle huomiolle kuin esimerkiksi jalkapallo. Tiedetään vähän kaikesta, mutta mistään ei oikein kunnolla.

Itse pidän Jääkiekkolehden kauden ennakko-julkaisusta. Lehti kuitenkin keskittyy ainoastaan jääkiekkoon ja toimittajat on jonkin verran jo tehnyt duunia lätkän parissa. Jokaisesta joukkueesta on tehty kunnon "analyysi", jossa on paljon sellasia judansseja, mistä huomaa että on tehty ihan oikeeta tutkimusta. Ja mielestäni kohtalaisen puolueeton ja totuudenmukainen. Sieltä löytyy myös juttuja, joita kuulee ja näkee ainoastaan halleilla ja joukkueen reeneissä. Kun esimerkiksi Veikkaajassa on mielestäni katsottu vain nimilistaa ja katsottu vanhoja tilastoja ja tuloksia. Ja sitten niiden perusteella tehty johtopäätökset. Ainakin siltä tuntuu.

Ja Jääkiekkolehden TOP 50 -lista on aina mielenkiintoinen. Voi sitten kauden mittaan miettiä kuinka väärässä taas oltiin. Tai oikeassa.

Ko. julkaisu pitäisi tulla tällä viikolla, olisiko ollut 10.09. Suosittelen lämpimästi jokaiselle.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Sitten meidän hyökkäys saa kokonaisarvosanan 7!

Joo. Minunkin mielestäni on hivenen outoa, että koko Euroopan tämän kauden kovatasoisimmassa turnauksessa, European Trophyssa, eniten maaleja tehnyt suomalaisjoukkue arvostellaan hyökkäyksen osalta SM-liigan keskikastiin...

Lisäksi kun katsoo joukkueiden hyökkäysmateriaalin leveyttä, on TPS ainoa, jolla on heittää neloseen Janne Hauhtosen ja Tuomas Suomisen tasoisia pelimiehiä. Kokonaisuudessaan TPS:n hyökkäys kuuluu vähintään liigan kolmen parhaan joukkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös