Höpöhöpö. Kyllä noi "säälipleijarit" tai kuten SM-liiga niitä kutsuu "villi kortti kierros" on ihan oikeita pleijareita. Otteluohjelma "villi kortti"-kierrokselle on SM-liigan omilla sivuillakin aivan oikeutetusti "play offs" - sivustolla.
Eli eli... ajatuksesi tiivistettynä: "säälipleijarit" on ihan oikeita pleijareita, mutta kuitenkin "lopullisissa pleijareissa" on oltava 8 joukkuetta. Minusta noissa mielipiteissä nyt vain on pienoinen ristiriita. Kertoisitko nyt meille kaikille, mikä on mielestäsi "oikeiden pleijareiden" ja "lopullisien pleijareiden" ero?
Noh, tämähän on kuitenkin juuri sitä mitä olen edellisissä viesteissäni yrittänyt kertoa: pelatakseen takuuvarmasti "lopullisissa pleijareissa" joukkueen on sijoituttava runkosarjan päätteeksi sijoille 1-6. Tämähän on ainoa takuuvarma tapa olla kauden päätteeksi kahdeksan parhaan joukkueen joukossa.
Vielä kerran tiivistettynä: joukkue, joka sijoittuu SM-liigan runkosarjassa sijoille 7-10, pääsee (valitettavasti) pelaamaan jotain helvetin "säälipleijareita", joita (valitettavasti) SM-liiga suuressa viisaudessaan kutsuu "pudotuspeleiksi". Kuitenkin 50% näistä "pudotuspelijoukkueista" ei pääse pelaamaan "lopullisiin pleijareihin".
Ihan perusperiaatteena pudotuspelisysteemi on sellainen, jossa jokaisen kierroksen jälkeen PUOLET joukkueista/pelaajista putoaa pois jatkopeleistä. Siitähän se nimikin juontaa juurensa. Tarkastakaa asia mistä tahansa lajista, jossa pudotuspelejä pelataan: NHL, snooker, tennis... you name it!
128-64-32-16-8-4-2-1 - siinä se saatanan kaava, millä PUDOTUSPELEJÄ pelataan ammattilaisurheilussa. Löytyykö tuolta jostain lukua 10?
Raha-ahneus on se syy, miksi SM-liiga haluaa 10 joukkueen osallistuvan pleijareihin. Syy, miksi järjestely on nykyisen kaltainen on se, että lopullisissa pleijareissa on oltava 8 joukkuetta.
Ensimmäisestä lauseesta täysin samaa mieltä. Seuraava kysymykseni on vain se, että miksi meidän kannattajien on tarvinnut alkaa uskoa tuota SM-liigan rahanahneudesta johtuvaa kollektiivista aivojenpesua? Luulisi jo noiden täysin muovisten ja turhien otteluiden keksijöitäkin hävettävän, kun kansan suussa nimitys kulkee nimellä "SÄÄLIpleijarit"!
Toisestakin lauseestasi täysin samaa mieltä - tosin kuten varmasti itsekin huomaat, käytit lauseessasi nimitystä "lopulliset pleijarit". Kysymykseni onkin: miksi hemmetissä ennen "lopullisia pleijareita" tarvitsee pelata yhtään mitään "pudotuspelejä"? Koko kauden kestävä runkosarja ja tietty ennalta sovittu määrä joukkueita pudotuspeleihin - eiks je?
Nämä SÄÄLIpleijarit eivät vain valitettavasti tule poistumaan mihinkään "ammattilaissarjastamme" niin kauan, kuin me kannattajat olemme SM-liigan aivopesemiä apinoita ja pidämme SÄÄLIpleijareita OIKEINA pudotuspeleinä. Tähän auttaa vain totaalinen asenteenmuutos!
En pidä nykyisestä järjestelmästä. Mielestäni 8 joukkueen tulisi osallistua pleijareihin.
Aamen ja täysin samaa mieltä!
Arvoisa jalapeeno - paras asia on kuitenkin se, että me emme ole tässä asiassa yksin.
22.03.2010 Hannu Jortikka: "
Minä en henkilökohtaisesti ole missään tapauksessa tällaisen Villi kortti –sarjan kannattaja. Mielestäni runkosarjaa pitää kunnioittaa ja nostaa sen arvoa."
21.02.2012 Jarkko Ruutu: "
Paras kolmesta -sarjassa annettaan sattumalle suurempi merkitys. Paras seitsemästä -sarjassa ei jää mitään selittelyjä jos voitat tai häviät neljä peliä – parempi voittaa siinä."
13.03.2012 Erkka Westerlund: "
Kuuden parhaan sakista putoaminen merkitsee isoa riskiä. Ensimmäisen kierroksen pudotuspelit tarjoavat takaportin, mutta kun niissä pelataan vain kahdesta voitosta, sattumalla on turhan suuri merkitys."
13.03.2012 Hannu Aravirta: "
Jotain kertoo, että viime vuonna hopealle yltänyt Blues on toistaiseksi ainoa seura, joka on noussut säälipleijareista mitalipeleihin."
Valitettavasti vain jokainen näistä haastatelluista on ns. vanhan koulukunnan valmentajia tai pelaajia. Nämä tuosta kun jäävät eläkkeelle joko peli- tai valmennushommista, niin äkkiä kentällä ja kentän laidalla onkin pelaajia ja valmentajia, jotka ihan oikeasti arvostavat jotain säälipleijareita. Tämän vuoksi olisikin erityisen tärkeää, että se muutos lähtee meistä kannattajista.
Tepsillä ei tänä vuonna ole paukkuja 8 joukkoon...
Aamen myös tälle!
Henkilökohtaisesti minulle ei ole paskankaan väliä, sijoittuuko TPS kauden päätteeksi sijoille 7-13. Yhtään ainoata peliä en aio runkosarjan jälkeen käydä katsomassa. Ainoa tapa, jolla minut saa vielä keväälläkin hallille, on se, että TPS pelaa joko SM-liigan pudotuspeleissä (puolivälierät, välierät ja finaalit) tai sitten SM-liigan karsinnoissa. Kyllä - mieluummin menen katsomaan, kun TPS pelaa karsinnoissa Sportia, Jukureita, Jokipoikia tai KooKoo:ta vastaan kuin sitä, että TPS pelaa jossain helvetin säälipleijareissa mitä tahansa SM-liigajoukkuetta vastaan!