Toronto Maple Leafs 2021–2022

  • 41 804
  • 149

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Miltä on näyttänyt Maple Leafsin peliesitykset viime aikoina. Itse olen seurannut talviolympialaisia hyvin tarkasti viime aikoina; joten NHL:n seuraaminen on jäänyt vähemmälle.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Ei tässä paljoa ole tullut kirjoiteltua mutta voisi tässä nyt jonkinlaisen puoliväli katsauksen pistää:

Tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa Leafs on sarjassa seitsemäntenä ja Idässä kuudentena. Hyvin odotetunlainen sijoitus tässä kohtaa kautta. Ihan kärkipäähän ei tule riittämään, mutta kotietu Tampaa vastaan on otettavissa. Florida tuosta näyttää karkaavan ja nappaa Bostonin tai Detroit/Columbus kaksikosta jommankumman. Boston on tietenkin suuri suosikki tuon paikan ottamaan, mutta mitään ei ole kirkossa kuulutettu. Onhan tuo ihan käsittämätöntä että ensimmäisellä kierroksella tulee (kaikilla todennäköisyyksillä) vastaan Tampa kun taas sitten Lännessä tuo divisioonan kolmosvastustaja voisi olla luokkaa Oikers, Kings, Ducks, Canucks. Hurjat on erot.

Kausi on ollut hyvin rauhallinen ja työrauha on ympäröinyt Leafsin tekemistä alkukauden katastrofin jälkeen. Käytännössä kaikki hiljenivät (itse mukaan lukien) kun alkoi voittoja tulemaan ja Marner alkoi laittamaan kiekkoa uuniin. _Kaikki_ odotusarvo kulminoituu nyt pleijareissa ja siinä että siellä tulee menestystä, taas kerran. Tampa sieltä tulee vastaan ellei nyt mitään ihmeitä tapahdu, joko kotiedulla tai ilman.

Ennen henkilökohtaisiin suorituksiin menemistä voisi hieman vielä perata tähän asti pelattua runkosarjaa ja mitä siellä on tulosten takana.

172-131 on joukkueen maalisuhde eli 41 ollaan plussan puolella. Tehdyissä ja päästetyissä maaleissa molemmissa liigan viidenneksi parasta tekemistä. Erityisesti maalinteko on ollut paikkapaikoin aikamoista tykitystä alkukauden vaikeuksien jälkeen. Puolustuspeli on ollut ihan hyvää ja uskon sen vielä paranevan entisestään kun Ilja Lyubushkin liittyy mukaan joukkueeseen. Yksi merkittävä parannuskohde on 5v5 peli, jossa maalisuhde on vain +13 vrt muihin huippujoukkueisiin ero on iso. Florida +48, Carolina +39 Calgary +37 Jne. Tässä Leafsejä auttaa hyvä ylivoimapeli suhteessa muihin.

Erikoistilanne pelaamissessa on siis paljon kehuttavaa, sillä Yv-prosentti on 31,6 ylivoimaisesti liigan parasta. Alivoimallakin tekeminen on hyvää ja prosentit sielläkin on 84,6! Ja yhteenlaskettuna yv+av on Leafseillä liigan parasta eli voisi sanoa erikoistilanne pelaamisen olevan liigan parasta.

Maaliodottamat suhteessa päästettyihin ja tehtyihin on käytännössä prikulleen linjassa ottelutuloksiin nähden (169-134). Tähän voisi listata vielä kymmeniä eri tilastoja mutta en nyt viitsi enempää, pointti tulee kyllä ilmi tässäkin. Toronto pelaa hyvin tilastojen mukaista peliä eli ansaitsee sen mitä luokin. Parempi tilasto korvaa huonompaa (eli esimerkiksi kova yv-prosentti korvaa 5v5 peliä).

Puolivälin krouvi pelaajistossa on sekin hyvin odotetunlainen. Matthews dominoi, Marner on moottori, Tavares tukee selustaa ja Campbell on jatkanut siitä mihin jäi. Matthewsista ei sinänsä tarvitse edes paljoa puhua on kaveri vaan aivan uskomaton ja tänä vuonna on ollut puolustuspäähän todella hyvä. Marner on aina se kohutuin osin aiheesta ja osin ei. Marner on aina se ensimmäinen jota potkitaan kun on hankalampaa ja eihän se ihme ole kun katsoo viime kauden loppua ja alkukautta. Kuitenkin alkukauden jälkeen (kuten muukin joukkue) niin on kaveri ollut äärimmäisen hyvä ja pelillisesti ehkä se tärkein moottori. Nylander pelaa pisteiden valossa uransa parhainta kautta ja se näkyy hyvin positiivisesti joukkueen laajuudessa. Tavares on Tavares ei mahdottomasti säväytä mutta se noin ppg sentteri ja luotettava pelaaja. Bunting on Matthewsin ja Marnerin kanssa lyönyt läpi ja ollut hyvä tuossa kentässä ja aivan elintärkeä halvan sopparinsa ansiosta. Kerfoot voi myös pelata uransa parhaan kauden samoin Kase. Tsekkiduo Kase-Kampf on muutenkin ollut hyvä ja tärkeä palanen kokonaisuutta.

Rielly johtaa pakistoa Muzzinin kanssa vakuuttavasti. Vihdoinkin on myös Sandin-Liljegren duo päässyt pelaamaan vakituisesti ylhäällä ja heistä on vielä paljon iloa! Lyubushkin tulee tuomaan pakistoon leveyttä ja puolustusvoimaa, toivottavasti Hollin tilalle... Campbell on ollut erittäin vakuuttava ja Mrazek on ollut Mrazek, Loukkina ja epätasaisena.

Kyllä tässä kaikki katseet on pleijareiden ekassa kierroksessa ja keväässä. Katsotaan mitä se meille tarjoaa ja hyvää kevään alkua muutoinkin vaikka ilmat ovat vielä kovin kylmät!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Koska Leafsin viimeaikaiset esitykset niin puolustus- kuin maalivahtipelissä lupaavat taas putoamista pleijareiden ensimmäisellä kierroksella, on hyvä aika luoda katsauksia ensi kauteen (sillä kuten me Leafsin kannattajat hyvin tiedämme, "there's always the next season").

Tämä katsaus on lyhyt: Leafsin tulee pitää Matthews, Marner, Bunting, Kase ja Rielly. Kaikki muut pois, ihan sama minne. Nylander, Tavares, koko roska, pois vaan. Johan tässä on rakennettu tulevaisuutta ja SC-voittajajoukkuetta 55 vuotta, ei muutama lisävuosi tunnu enää missään.

Kiitän katsaukseeni uhraamastanne ajasta.
 

Marns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Toronto
POV: Leafs tippuu kuudennen kerran putkeen ekalla kierroksella ulos. Skenaariot

-> Tavares ulos, Matthewsille luonnollisesti ”C” rintaan ja tilalle kriteerit täytettävä luotettava kakkossentteri, ja top 4 puolustaja.

-> Nylander ulos, tarvitaanko me oikeesti edes tätä pelaajaa? Meillä on jo Mitch Marner. Niin miinus merkkinen pelaaja ollut taas viime viikot ettei mitää järkee. Core Fourin halvin pelaaja mutta kyllä silläkin saa top 4 puolustajan mitä toi joukkue huutaa ja on huutanut ikuisuuden.

-> Marneria en liikuttais ikipäivänä mihinkään, viime keväästä voi olla montaa mieltä mutta kyllä ne hävis ihan joukkueena sen sarjan.

-> Onko muita skenaarioita? Mitä te tekisitte jos olisitte Kyle Dubas?

Ps: Kaikkihan on ihan auki ja ollaan vaan pisteen Tampaa perässä, mutta kun toi puolustuspeli ja maalivahtipeli on näyttänyt taas viimeset viikot siltä mihin me ollaan kaaduttu joka ikinen kevät niin kyllä se pelko sieltä taas tulee korvie sisää.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Ei varmaan kauheesti kannattais näköjään noita katsauksia kirjoitella. Sen jälkeen kun vähän menee kehumaan niin
5-4-2 ja 49 maalia omiin..
Kruununa viime yön Buffaloperseily.

Kyllä tässä on taas kerran aikalailla kaikki katastrofin ainekset ilmassa. Vähän eri tavalla luottaa esimerkiksi Tampaan, jolla on meneillään pieni slump kun siellä tosiaan todellakin tiedetään mitä pitää tehdä. Leafseillä on sellainen tilanne että tosiaan ei mitään hajua mitä pitäisi tehdä.

Jos ja (todennököisesti kun) näin pelataan Tampaa vastaan ensimmäisellä kierroksella niin voi luoja paratkoon tulee lunta tupaan. Kaikenmaailman Buffalot (x2), Detroitit ja Montrealit latoo maaleja liukuhihnalta. Käytännössä kaikkien muiden "huippujoukkueiden" piikkiin voisi laittaa tuollaiset pelit "ei aina huvita tyylisesti" mutta nyt taas on melkein koko 2022 vuosi "ei huvittanut". Täysin päätöntä peliä perkele.

Todella paljon pitää muuttua ja parantaa että ihan oikeasti olisi jotain mahdollisuuksia ensimmäisellä kierroksella.

Vähän on sellainen kuva jäänyt että tyydytään tähän, työt on tehty. Alkukauden katastrofi selätetty ja taas ollaan playoffeihin menossa ikäänkuin se riittäisi. Aikas erilaista oli peli syksyllä kun töitä painettiin ja maaleja ei päästetty 4-5 per ilta. Toki tästä menee paljon myös maalivahtien piikkiin, mutta olisi se varmaan maalivahdin näkökulmasta kiva jos joskus olisi sellainen ilta ettei menisi neljää omiin ja ei tarvitsisi vezina-iltaa pelata.

Säästän suurimmat ravat vielä, mutta ensimmäisen kierroksen exit niin en säästele.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Tämän koko joukkueen kohdalla koko kausi kulminoituu tuohon ensimmäiseen kierrokseen, jos peli kulkee silloin niin se on tärkeintä. Tällä hetkellä on hankala uskoa siihen, vaikka kuinka toivoisi että Campbellin heikot otteet johtuivat tuosta kylkivammasta tai että puolustus tiivistyy kun Muzzin palaa rosteriin. Maple Leafs pystyy pitämään tuon lohkon kolmossijan tai jopa kakkossijan melko keskinkertaisella runkosarjan lopulla, mutta uskoa ole enää divarin voittoon.

Mittari tulee olemaan kohdillaan Tampa Bayn muodossa. Toivottavasti ei odoteta tuon sarjan ensimmäistä peliä ennen kuin nuo joukkueen oman pään virheet karsitaan. Keefe on tuonut paljon hyvää ja kehittänyt peliä Babcockin kiekosta eteenpäin, mutta edelleen tuolla on mukana tuo järjetön pinchaus hyökkäyssinisellä ja siitä johtuvat vastustajan läpiajot ja ylivoimahyökkäykset. Pakistonkaan ei pitäisi enää olla ihan samanlaisissa ongelmissa, kuin pari kautta sitten, mutta edelleen tuo kaaos omassa päässä realisoituu hirvittävän nopeasti.

Onko se sitten enemmän asenteesta vai mistä kiinni, kun ohipelit tulevat järjestäen näitä häntäpään joukkueita vastaan, mutta ei tämä ihan tältä kauden alussa näyttänyt. Samat ongelmat on vuodesta toiseen, joten kyllähän tämä alkaa vaikuttamaan siltä, että jos ensimmäisellä kierroksella ei tulosta tule, niin jotain isompaa on joukkueelle tehtävä. Mitään syytä tuollaiselle ylimieliselle pelaamiselle ei ole.

Onhan tämä kyllä ihme joukkue. Voi kun olisi varattu Sebastian Aho Travis Dermottin sijaan johtamaan joukkuetta ja tuomaan voittamisen kulttuuria.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Tämä peli oli tyypillinen ohipeli Torontolta. Peli oli kokonaisuutena katsottuna heikkoa pelaamista. Puolustus pelaamista voidaan sanoa suoraan sanottuna heikkotasoiseksi. Maple Leafs ei ollut joukkue vaan kasa pelaajia.

Jos näin pelataan jatkossa niin ei hyvä seuraa. Pleijareissa ei päästä ekaa kierrosta pidemmälle. Onneksi tämä oli vain yksi tyypillinen ohipeli.

Tuleeko vielä tällä kaudella pelaajakauppoja vai ei. Nylander ja Tavares eivät ole tällä hetkellä palkkansa veroisia.

Valmentajien on kiinnitettävä erityistä huomiota erityisen paljon joukkueen puolustuspelin parantamiseen. Onko Keefe tarpeeksi pätevä valmentaja valmentamaan Maple Leafsin rosteria. Tästä on varmasti jokaisella oma mielipide. Riittääkö kokemus vaativassa tehtävässä. Siitä en ole varma.

Jotain positiivista palautetta tähän loppuun. Matthews on pelannut hyvin Marnerin kanssa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Ohipelin jälkeen Toronto Maple Leafsin peli oli Dallasia vastaan voisi sanoa hiukan paremman näköistä. Pääasia oli kuitenkin ansaittu voitto. Valoa tunnelin päässä on näkyvissä. Ei muuta kuin valoa kohti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi peliä ilman Matthewsia, kaksi voittoa. Ei huono! Jossain otteluraportissa arveltiinkin, että joukkue on tukeutunut liiaksi AM34:n tunnolliseen kahden suunnan peliin, mutta nyt muidenkin pelaajien on ollut pakko panostaa myös joukkuepuolustukseen. Erik Källgren tolppien välissä jatkaa hyviä otteita. Oli odotettavissa, että toista nollapeliä ei tule Dallas-pelin jatkoksi, mutta hyvin mies kuitekin selvisi ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Maalivahtiongelma näyttäisi poistuneen ainakin hetkeksi. Seuraava testi tulee Nahsvillessä lauantaina.

Bostoniin saatiin taas pientä hajurakoa ja Tampaa ja Floridaa vastaavasti kiinni. Tosin Boltsilla on yksi rästiottelu Leafsiin nähden ja Panthers muuten vaan pelaa niin vahvaa kautta, että sitä tuskin saadaan enää kiinni. Saa nähdä, mikä on Atlantin divarin neljän kärjen lopullinen järjestys runkosarjan jälkeen.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Maple Leafs on pelannut huomattavasti paremmin kärkijoukkueita vastaan ja se trendi jatkui myös viime yönä. Hurricanes pelotti paperilla, mutta kun uni ei tullut niin katselin peliä ja hyvältähän se näytti. Kokonaisuutena joukkue pelasi hyvin ja tulos oli ansaittu. Liljegrenistä tulee vielä erinomainen puolustaja, kun saa kokemusta. Rielly - Lyubushkin pakki pari toimii yllättävän hyvin, jos tästä kesken kaudesta tulleesta vahvistuksesta odotettiin syvyyspuolustajaa, niin se syvyys saattaa realisoitua kärkiparissa. Hyvin toimiva kombo. Tavares sopii selvästi Buntingin ja Marnerin väliin, mutta eiköhän Matthews palaa siihen kun pelikielto on lusittu.

Tuomaritoiminta oli jälleen kerran "persoonallista", ei voi kuin ihmetellä miten joukkue joka pelaa noin kiekollisesti on ylivoimamahdollisuuksissa sijalla 28. Carolina on ottanut neljänneksi eniten jäähyjä liigassa, mutta Toronto vastaan esimerkiksi tämä meni läpi: Twitter: täysin selvä kampitus, jonka takia Toronto menetti ylivoimahyökkäyksen

Vuodesta ja pelistä toiseen tätä ihmeellistä linjaa, jossa saa estää yllättävän paljon, toisaalta sitten nähdään toiseen suuntaan yllättävän helppoja kakkosia. Sen ymmärtää ettei kaikkea voi nähdä, mutta kun pelistä toiseen näitä tuomareiden edessä tapahtuvia selkeitä rikkeitä ei vihelletä, niin kyllähän se mietityttää kenen muroihin on kustu. Game management par excellence? Käytännössä korkeat mailat ja kiekko katsomoon jäähyt vihelletään varmasti.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Giordano ja Säteri (puskista!) kevään puristukseen mukaan. Säteri ihan mielenkiintoinen veto, eipä tuossa paikassa ole paljoa hävittävää, sen sijaan sankariviittaa olisi helposti tarjolla.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Giordano ja Säteri (puskista!) kevään puristukseen mukaan. Säteri ihan mielenkiintoinen veto, eipä tuossa paikassa ole paljoa hävittävää, sen sijaan sankariviittaa olisi helposti tarjolla.
Mielenkiintoinen loppukausi on tulossa jälkeen kerran. Tässä jopa voisi innostua uudelleen lätkästä. Säteri on tervetullut leikkin mukaan. Toivottavasti saadaan vielä santapaperiosastolle lisävahvistusta. Ei muuta kuin kohti pleijareita.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jack Han kertoo Giordanon pelistä noin 13 minuutin verran videoklippien säestämänä.


edit: Uskoisin, että todella hyvä ja sopiva hankinta Leafsille.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaiken lisäksi Sandin sivussa viikkoja polvivamman takia. Tätähän tässä kaivattiinkin. Muzzin oli tänään treeneissä mukana no-contact -paidassa, joten ilmeisesti Muzz on lähiaikoina palaamassa kokoonpanoon.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Oliko täällä muuten kellään tiedossa, että Hannu Toivonen on Marliersin mv-valmentaja. Tuli itselle ihan puskista.
Kiitos tiedosta. Tuli kyllä tieto puskista. Ketuttaa tuo Säterin kohtalo todella paljon. Olisi ollut kiva, jos hän olisi saanut pelata Toronton rosterissa.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Vaikka nyt konsensus tuntuukin olevan, että Leafs ei tehnyt trade deadlinella tarpeeksi, itse olen ainakin kovin tyytyväinen tilanteeseen. Kuten tiedetään, parin kuukauden playoff-stintin pystyy klaaraamaan käytännössä neljällä puolustajalla ja tähän vallan mainiosti kelpuutan Giordano-Brodie & Rielly-Muzzin nelikon. Holl-Sandin/Lyubushkin/Liljegren hoitavat kyllä riittävästi 12-13 minuutin peliajan.

Hyökkäykseen Blackwell on taasen "lääkärin määräys" ja käyttökelpoinen etenkin Tavares-Nylander -ketjuun sekä tarvittaessa muuallekin.

Cambelliin homma tietysti nojaa. Antti Niemen ja kevään 2010 ei muistaakseni ole Stanley Cupia viety ilman kuumaa maalivahtia, joten syksyn/alkutalven vire vaaditaan, jotta Torontolla ylipäätään saumoja menestykseen on.

Säterin menetys Arizonaan nyt on aivan se ja sama. Varamaalivahdin varamaalivahdin rooli olisi joka tapauksessa ollut. Jossain spekuloitiin, että Leafs olisi ollut pulassa, kun joku olisi vielä ottanut Mrazekin waiversista. Noh, siinä tapauksessa Dubas olisi eilen napannut "future considerationsilla" kakkoseksi vähintään yhtä pätevän kakkosvahdin ja status quo olisi sillä rintamalla säilynyt.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Taisi olla pelkkää kiusantekoa tuo Säterin siirtyminen muualle. Mutta kuten sanottua eihän loppujenlopuksi Toronto Maple Leafs olisi tarvinnutkaan Säteriä rosteriinsa, koska hän on niin surkea veskari. Mutta miksi se kuitenkin halusi hänet Torontoon katselemaan upeita maisemia.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Maple Leafs pelasi viikonloppuna back-to-back pelit divisioonansa sisällä. Luonnollisesti liigan peräpäätä vahvasti miehittävä Canadiens osoittautui liian vahvaksi vastustajaksi ja liigan kakkossijaa hallussaan pitävä Panthers kaadettiin vakuuttavasti. Ensimmäisen pelin jälkeen fanit halusivat erottaa huoltajasta lähtien koko organisaation, voiton jälkeisiä tunnelmia en ole käynyt haistelemassa.

Canadiens peliä tuli väijyttyä noin puoleen väliin ja ensimmäinen erä suoranaista dominointia, kun Canadiens sai kolme laukausta maalille asti. Totuttuun tapaan tämä dominointi ei näkynyt vastustajan jäähyaitiossa ja pelin tasoittuessa sitten joukkue onnistui sössimään pelin. Ensimmäisen erän perusteella pudotuspelejä ajatellen voi olla melko luottavaisin mielin puolustuksen suhteen. Giordano - Liljegren pari näyttää erinomaiselta ja Giordanon kokemus on rauhoittanut entisestään Liljegrenin pelaamista. Erinomainen hankinta lyhyellä otannalla.

Panthers peliä en ole vielä ehtinyt väijymään, mutta jostain syystä nämä pudotuspelijoukkueet kaatuvat huomattavasti todennäköisemmin kuin peräpään jengit. Tällä kaudella tappiot on koettu Buffaloa, Montrealia, San Josea, Winnipegiä ja Arizonaa vastaan osin useampaan kertaan. Tampa Bay, Colorado, Carolina, Florida ja Calgary settiä vastaan taas joukkueella on parempi onnistumisprosentti.

Täytyy sanoa että alan tosissaan ihmettelemään missä vaiheessa tuomarit alkavat kunnioittamaan myös Auston Matthewsia. Tuntuu että Matthewsia kuten koko Torontoa vastaan saa rikkoa paljon enemmän kuin verrokejaan Viimeisen kolmen kauden otannalla herrat McDavid ja MacKinnon ovat top5:ssa hankituissa jäähyissä ja Matthews jossain sijalla +100. Samalla joukkue joka pelaa kiekkokontrollia on samalla ajalla hankituissa jäähyissä liigan sijalla 26. Itse en enää jaksa uskoa sattumaan. Liigan pitäisi puuttua tähän perseilyyn tuomarien taholta, enkä tiedä olisiko se kohta toimiston puolelta ihan oikeutettua nostaa keskusteluun. Touhu alkaa mennä aika räikeäksi.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Nyt kaatui sitten liigan kuumin joukkue viime viikoilta, kun Boston Bruins otti pari erää vastaan ja kolmannessa Maple Leafs vain koitti selviytyä loppusummeriin neljällä puolustajalla. Kallis ottelu noin muuten, kun Mrazek loukkaa nivusensa heti alussa, Lyubushkin saa maistaa Hallin sucker punchia ja talutetaan koppiin. Tämän lisäksi Holl sai kiekon päähänsä ja joutui jättämään ottelun kesken. Kun vielä Sandin ja Muzzin ovat loukkaantuneina, niin nyt voi olla farmipakeilla näytön paikka.

Ilahduttavaa on että kahden erän jälkeen tilanne oli 1-6 ja Swayman ajettu pois maaliltaan. Kallgren vei tänään tulokasmaalivahtien kaksintaistelun. Nallekarkit olivat muutenkin yllättävän kesyjä kotonaan, eikä tuo joukkue ole läheskään yhtä pelottava kuin Charan kanssa. Vielä yksi peli runkosarjassa jäljellä. Hyvin mahdollinen vastustaja pudotuspelien ensimmäiselle kierroksella ja siihen nähden Toronto on ottanut hyvät asemat.

Tällä viikolla vielä Tampa Bayta vastaan peli edessä, siinä momentum on Toronton puolella, kun Lightning on pelannut verrattain huonosti viime viikot. Näistä asetelmista on yleensä päädytty Maple Leafsien kannalta aika hankalaan otteluun. Sijoitusten kannalta äärimmäisen tärkeä peli kotiedusta ja mahdollisesta divisioonan ykkössijasta, joka vaatii kyllä jo pikku hiljaa Floridankin kompurointia.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Olen tuomareista valittanut aiemminkin ja jatketaan siltä osin yksinpuhelua. Kahdesta viime pelistä muutama mielenkiintoinen clippi liittyen tuomareiden toimintaan.

Justin Holl saa jäähyn estämisestä, kun Claude Giroux vetää slew footin:Justin Holl saa jäähyn koukkaamisesta, kun Charlie Coyle ottaa miehen mailan kainaloon ja pitää siitä kiinni:Holl loukkaantui tässä samassa tilanteessa ja tilanteen olisi voinut toki pelata paremminkin, mutta aika selvä mailasta kiinnipitäminenhän tuo on.

Mitch Marner menee syötön perään ja Bruins pelaaja leikkaa kiekottoman pelaajan linjalle, mutta tilanteesta ei tule jäähyä estämisestä vaan jatkotilanteesta kampittamisesta Marnerille:Brad Marchand lyö erän loppumisen jälkeen Tavaresia poikittaisella selkään ja mussuttaa tämän jälkeen itselleen kympin:Joku voi pitää tuota kevyenä ja sitä mieltä olen osin itsekin, mutta käsittääkseni nämä piti tänä vuonna karsia pois.

Rottailu ketjussa keskustellaan Hallin tilanteesta. Sääntökirja aika yksiselitteisesti sanoo, että jos pelaa loukkaantuu sucker punchista, niin siitä pitäisi viheltää ottelurangaistus. Ei vihelletty. Sääntökirjan kohta 46.

Rule 46 – Fighting – does include a provision for a sucker-punch that causes injury. A match penalty shall be assessed to a player who punches an unsuspecting or unwilling opponent (i.e. “sucker punch”) and causes an injury.

TSN:n uutinen aiheesta
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
tmL, HPK,
Karkasi taas vaihteeksi eilen peli tuomareiden käsistä, siinä vaiheessa kun joku Bruinsin tusinapakki tuuppasi Kämpfin 6-1 maalin jälkeen nurin ilman seurauksia, alkoi viimeistään ottelu menemään siihen suuntaan, että sai sydän syrjällään katsoa Bostonin väkivaltajengin puupäiden toimintaa, varsinkin aina kun joku Toronton tähdistä oli kentällä.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Petr Mrazekin nivunen meni sen verran pahasti, että on pois koko loppu runkosarjan ajan. Arvio toipumisesta noin kuusi viikkoa. LTIR kutsuu jolloin Toronto voi nostaa pelikuntoa lähenevän Muzzinin tarvittaessa kokoonpanoon. Jack Campbell pelaa ilmeisesti lauantaina. Jets peli mennään Kallgrenilla.

Sokerina pohjalla Ilya Lyubushkinilla on aivotärähdys, eli Taylor Hallin isku oli sitten riittävän kova. Valitettavasti. Lyubushkin on pelannut erinomaisesti Riellyn parina ja aivotärähdyksistä ei oikein koskaan tiedä missä kunnossa pelaaja palaa kokoonpanoon. Sama ongelma tietysti Muzzinin kanssa.

Maple Leafs toivottavasti keskittyy ensi yönä pelaamiseen, koska tällä hetkellä ainakaan peräpää ei kestä uusia loukkaantumisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös