Toronto Maple Leafs 2021–2022

  • 45 208
  • 157

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Pääviesti kauden päätöstilaisuudessa oli, että koko ydinporukka Shanahan, Dubas ja Keefe jatkaa. Uskoa edelleen riittää. Kysyttäessä coresta Dubas puhui laajennetusta coresta, eikä pelkästään hyökkääjistä. Totesi että kaikki keinot joukkueen parantamiseen on käytössä. Shanahan oli aiemmin todennut ettei muutoksia lähdetä tekemään muutosten takia ja tämän totesi myös Dubas. Joukkuetta ei muuteta sivuttaisliikkeiden takia tai oteta riskiä että se huononee. Tilanne palkkaton kanssa tiedostettiin ja liikkumavara on pieni, virheisiin ei ole varaa.

Voi melkoisen suurella todennäköisyydellä todeta että koko organisaatiolle tuo viesti on sama. Virheisiin ei ole varaa, toisaalta ensi kesä on joukkueen tulevaisuuden kannalta jättimäisen iso. Matthews voi solmia jatkosopimuksen heinäkuun ensimmäinen päivä ja jos sekin kausi päättyy näin katkerasti, niin on mielenkiintoista nähdä minkälaisia liikkeitä tullaan tekemään.

Kaikki nämä spekulaatiot ovat kuitenkin uuden kausiketjun asiaa. Todettakoon että Keefe värisi lehdistön edessä sen verran pahasti, että taitaa itsekin tiedostaa että se on make it or break it. Dubas totesi että 15v päästä Keefestä puhutaan samalla tavalla kuin Deboerista tai Trotzista, siinä on kaksi potentiaalista skenaariota. Toivotaan että Shanahan ja Dubas ovat oikeassa ratkaisuissaan.

Todettakoon että oma mielipide on ettei muutoksia pidä todellakaan tehdä muutoksen takia. Viime kesänä olisi laitettu Marner kiertoon, jos oltaisiin pahimpien tunnekuohujen vallassa toimittu. Luulen että jokunen auto olisi ryöstetty ja ikkuna hajoitettu Toronton keskustassa, jos Marner esim Calgary nutussa olisi nyt toisella kierroksella yli piste per peli pelaajana.

Melkoisen turhaa lätinää, mutta... mutta... niin, kliseet on käytetty aika hyvin tämän joukkueen ja johdon kohdalla. Night is darkest just before the dawn ja silleen.

See you on the otherside.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Toronto Maple Leafsillä on pari kautta aikaa näyttää mihin se kykenee. Saadaanko himoittu mestaruus pokaali vihdoinkin Torontoon vai ei. Tämän jälkeen on edessä suursiivous organisaatiossa, jos kaivattua menestystä ei ala tulla hyvän sään aikana. Syynä tähän on se, että avainpelaajien sopimustilanteet ovat erittäin mielenkiintoisessa tilanteessa. Miettiikö Matthews kumppaneineen sitä, että kannattaako tehdä uudet sopimukset Maple Leafsin kanssa vai eikö.

Palkkakatto ongelmat ovat myrkkyä tällä hetkellä Torontossa. Tiedetään miten pitää toimia, mutta toisaalta kädet on sidottu toimintakyvyttömiksi. Tähänastiset toimenpiteet rosterin parantamiseen ovat olleet riittämättömät. Tuleva kesä on erittäin tärkeä joka suhteessa Maple Leafsin kannalta. Jostain ( pelaaja/pelaajat) pitää luopua jotta saadaan positiivinen lopputulos aikaiseksi.

Toisaalta ensi vuonna pleijareissa voidaan näyttää, että Toronton rosteri on tarpeeksi hyvä voittamaan vihdoinkin " mestaruus " . Töitä on tehtävä hartiavoimin tavoitteen saavuttamiseksi koko ajan koko organisaatiossa.
 
Viimeksi muokattu:

Big But

Jäsen
Suosikkijoukkue
nhl
Kyllähän sokea kanakin jo näkee että Leafsin mestaruusikkuna alkaa olla avoinna ja jos sitä kautta olisi tunkua joukkueeseen, vaikka joutuisi pikkuisen palkasta pihistämään. No aika näyttää onko free agent- markkinoilta sopivia palasia vai löytyisikö treidien kautta polkua. Itse kyllä voisin Nylanderin treidata...
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Itse kyllä voisin Nylanderin treidata...
Mielenkiinnosta, onko tämä / vieläkö tämä on Leafsien kannattajien keskuudessa yleinenkin toive?

Nylander on saanut paljon rapaa niskaansa uransa aikana faneilta, mutta omasta rajoittuneesta näkövinkkelistäni en varsinkaan viime aikoina ole ihan sitä ymmärtänyt. Katsoin kyllä näissä pudotuspelissä kaikki Leafsien ottelut ja tiedän myös niissä olleen tätä Willylle ominaista kontaktien välttelyä (case Cernak). Mutta kun kaikenlaisia tilastoja pyörittelee niin ihan hyvää arvoa minun mielestäni hänestä saa. En tiedä mitä parempaa tuolla rahalla sitten saisi.

Jos itse lähtisin jotain tuossa joukkueessa muuttamaan olisi se Tavaresin kauppaaminen. 31v. iso sopimus, NMC, kapteeni, all around pro jäbä ja vaikka mitä syitä löytyy miksi ei pystyisi ja voisi miestä treidata. Mutta minä näkisin tuon vapauttavan 11 milj./aav (13,3% capista) niin isona mahdollisuuten tasapainottaa joukkuetta ilman että tarvitsisi kenties kovinkaan paljoa tinkiä Tavaresin jättämästä taidosta. Tavares ulos ja Kadri vapailta takaisin..?

Sanalla sanoen tuo Tavaresin sopimushan on aika kauhea varsinkin Toronton kontesktissa, ja se huononee vuosi vuodelta. Nyt olisi varmasti aika kokeilla haluaisiko joku sen ottaa. Boston? Toki tämä pitäisi vielä Johnnylle itselleen myydä jollain tavalla.
 

Big But

Jäsen
Suosikkijoukkue
nhl
En ole Leafs- fani ja taitaa vaan olla että Nylander tuolta olisi helpoiten treidattavissa ja suotavin taas olisi Tavares treidi. Juurikin tuo pehmeys vähän häiritsee Nylanderissa ja jos tilalle joku Kanen (Evander) tyyppinen pelaaja ja ei välttämättä juuri Kane...
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tavaresin treidin kannalla olisin itsekin, mutta vaikea uskoa, että JT tuota hyväksyisi mitenkään. Duunipaikka contenderissa kotiseudulla tuolla liksalla, miksi suostua muuhun?

Itse olisin jopa ennemmin Marnerin kuin Nylanderin kauppaamisen kannalla. Tuo lähes 4M erotus olisi cap-helvetissä mielestäni isompi asia kuin jannujen välinen ero kentällä. Ilman Matthewsia toki tilanne olisi eri, mutta nyt näen tuon parempana vaihtoehtona.

Toki sitä mielellään pitäisi kaikki, mutta se ei ole mahdollista, jos joukkueen muuta rakennetta halutaan kilpailukykyisemmäksi.

Bunting - Matthews - Nylander
Kerfoot - Tavares - "reillysmith"

Bunting - Matthews - Marner
Kerfoot - Tavares - "ondrej kase"

Kumpi näyttää tasapainoisemmalta, jos pakistoon saadaan naarattua iso nimi 5 miljoonalla..? Ja noiden nimien kohdalle voi siis sovittaa haluamansa 5M- ja 1,5M pelaajat...

edit. Unohtui lisätä, että Marnerin kohdalla toki "oman kylän poika"-statusta ei oikein voi verrata rahassa tai cap-tilassa. Varsinkaan Toronton median ja fanien ollessa kyseessä.
 
Mrazek oli kallis huti ja se tulee syömään merkittävästi joukkueen mahdollisuuksia vahvistus tulevalle kaudelle. 3,8 miljoonaa vielä kahden seuraavan kauden ajan maalivahdille, joka putosi loppukaudesta pois jopa varamolarin tontilta. Sopivasti vielä 10 joukkueen NMC mukana, niin ei voi dumpata ihan mihin tahansa. Nuo rahat kun olisi nyt käytössä Campbellin jatkosopimukseen, niin olisi kannattajan helpompi hengittää.

Giordanon alesopimus auttaa kyllä Dubasia ja eiköhän hyökkäykseen ole melko helppo houkutella pari minimihintaista veteraania kannujahtiin tyyliin Spezza tai Simmonds aiemmin. Ruotsalais-RFA-kolmikollekin (Sandin, Liljegren, Engvall) pitää saada jatkot. Sen uuden ykkösmolarin lisäksi. Käytettävissä on noin kahdeksan miljoonaa tämän hetken tiedoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös