Mainos

Toronto Maple Leafs 2019–2020

  • 176 189
  • 559

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Otetaan nyt vaikka esimerkiksi Evgeni Malkin, joka solmi oman 5 vuotisen sopimuksensa ELC:n jälkeen, jolloin Malkin vei joukkueen capista 15,5% (vuosi 2009). Auston Matthewsin sopimus tehtiin oletuksella, että salary cap on 83 miljoonaa ja se olisi ollut 14% capista. Nyt se on 14,25%, eli aikalailla linjassa se on nuoren tähtisentterin ansioihin ELC:n jälkeen. Toki olisihan se Toronton kannalta ollut parempi, jos sopimukseen olisi saatu ainakin vuosi tai kaksi lisää pituutta. Nylanderin sopimus on myös cap hitin puolesta melkolailla linjassa, ehkä n. 0,5 miljoonaa ylihintainen, jos olisi jätetty tekemättä ja tiputtu ensimmäisellä kierroksella, niin olisiko ollut sen arvoista? Kuinka surkealta se olisi näyttänyt?

Tässä menee nyt kyllä menee aika monta kohtaa pieleen.

Malkin on erittäin huono esimerkki monestakin syystä. Ensinnäkin hänen cap hittiinsa vaikutti aivan älyttömästi tuo Crosbyn aikaisempi sopimus. Se laitettiin täsmälleen samaksi lähinnä joviaalisuussyistä. Malkinin sopimus on myös nimenomaan cappiin suhteutettuna täysin poikkeava.

Kaikki aikaisemmin listaamasi sopimukset (eli Kane, Toews, Kessel ym.) olivat cap hitiltaan 9-12 prosentin välissä palkkakatosta. Palkkakaton noustessa myös noiden prosenttien luoma absoluuttinen ero kasvaa entisestään. Ja vaikka kyse on "vain" keskimäärin noin 3 prosenttiyksikön erosta, on kyse prosenttiyksikköiden välillä noin 20-25 prosentin erosta, mikä on erittäin merkittävä ero. Puhumattakaan sitten siitä, että moni eliittitalentti teki vielä pidemmänkin sopimuksen huomattavasti alemmalla suhteellisella cap hitilla (kuten vaikka sellainen kaveri kuin Tavares…).

Tässä on vielä erona se, että Matthews ei ollut saavuttanut lähellekkään sitä, mitä moni noista pelaajista saavutti. Esim. Stamkosin sopimus oli suhteelliselta cap hitiltaankin huomattavasti alhaisempi, vaikka hänen näyttönsä olivat huomattavasti kovemmat. Samoin Kane/Toews-kaksikko oli jo nostellut maljaa jne.

Minkä lisäksi täytyy vielä sanoa se, että jos Dubas tosiaan neuvotteli Matthewsin kanssa 83 miljoonan palkkakatto-olettamalla, on hän aivan helvetin pihalla hommassaan. Noiden neuvotteluiden aikaan jopa tällainen jatkoaika-höpisijä oli tietoinen siitä, että on suuri todennäköisyys sille, että palkkakatto ei välttämättä nouse riippuen escalaattorista. Ilmeisesti Dubas sitten tämänkin riskitekijä vain otti kannettavakseen saamatta mitään lisähyötyä siitä.

Joukkue on kyllä fanin näkökulmasta vahvistunut, kun kokonaisuutta katsotaan. Oletuksella että Marnerin kanssa saadaan sopimus aikaan. Kadrin avulla saatiin Barrie kaudeksi ja lisäksi saatiin Kerfoot korvaamaan miehen minuutit. Kadri oli kolmoskentässä luksusta, johon ei ollut varaa. Lisäksi koko runko on yksi NHL:n nuorimmista, joten voisi olettaa että pääosin kehityskäyrä pelaajilla osoittaa ylöspäin. Rungosta lähti advanced statseilla melkolailla heikoimmat pelaajat mm. Marleau ja Brown olivat tätä osastoa.

Puolustuksesta Gardiner ja Zaitsev menetettiin, mutta tilalla on Barrie, Muzzin ja Ceci. Muzzin hankittiin jo siirtotakarajalla pitkälti korvaamaan Gardiner, joka hinta jäi paljon luultua alhaisemmaksi. Ceci on mielenkiintoinen arpa ja jos homma ei toimi, niin capissa on ensi kesänä tilaa yhden laatupakin sopimukseen. Ottawassa minuutit olivat hankalia, mutta Torontossa miestä voidaan peluuttaa fiksummin.[/QUOTE]

Mikäli näkökulma on keskivero HFboards leaferin, niin olet varmasti oikeassa. Siis ottaen huomioon se, että siellä nähdään Kadrin ja Gardinerin lähteminen vain joukkuetta vahvistavana asiana.

Brown oli joukkueen paras puolustava hyökkääjä, kun mittarina on se, kuinka paljon hänen ollessa kentällä joukkue päästi maaleja pelattua 60 minuuttia kohden 5v5. Esimerkiksi ero Matthewsiin oli noin yhden päästetyn maalin. Minkä lisäksi hän keskimäärin voitti match-uppinsa, siinä missä esim. Matthews hävisi. Kadri oli myös samalla mittarilla joukkueensa paras puolustava sentteri. Ihan jo otteluita katsomallakin selviää nopeasti, että Kadri oli joukkueen paras sentteri omaan päähän. Minkä lisäksi hän pystyi muita haastavammassa roolissa ihan kohtuulliseen pisteiden tekoon.

Kerfoot varmasti tulee samaan osittain Kadrin minuutit. Hieman kuin Vladimir Sobotka sai Ryan O'Reillyn minuutit. Kerfoot pelasi Coloradossa suojattuja minuutteja, mutta siitä huolimatta hän hävisi match-uppinsa sekä päästi omiin pelattuja minuutteja kohden joukkueen keskiarvoa enemmän. Vai ihanko tosissaan porukka luulee, että Sakic vaihtoi päikseen kaksi saman tason pelaajaa, joista otti toki kalliimman ja antoi vaihdossa Barrien 50% palkanpidätyksellä?

Barrie on eliittiluokan ylivoimapuolustaja ja kovan tason offensiivinen puolustaja muutenkin. Ongelma on vain siinä, että hän on puolustussuuntaan heikko. Toronton puolustuksen suurimmat puutteet eivät ole olleet ylivoiman QB tai kiekon liikuttaminen. Barrien hankinta oli toki tilanteeseen nähden ihan perusteltu ratkaisu, mutta ei kyllä sitä, mitä lääkäri määräsi.

Pois lähtenyt Gardiner taas päästi mainitulla mittarilla vähiten maaleja Toronton puolustajista. Hän aloitti enemmän omassa päässä kuin Rielly, mutta päästi silti vähemmän omiin. Hän oli hieman parempi kuin jopa Muzzin. Gardinerin pelasi tärkeätä roolia ja pärjäsi siinä hyvin. Barrie ei tule pärjäämään samassa roolissa ja Barrien saamat ylivoimaminuutit ovat pois Riellylta ja toisin päin.

Zaitsev oli ylipalkattu, mutta kuitenkin omaan päähän Toronton parhaimmistoa. Ceci ei ole lähelläkään samaa tasoa. Hainseylta rupesi olemaan jo bensalopussa, mutta hän silti kykeni pelaamaan rajattuja top-4-minuutteja.

On aika helppo todeta, että Toronton suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuspäässä ja nimenomaan sen puolen osaamista joukkueesta lähti erittäin paljon. Korvaavat ovat nimenomaan hyökkäyssuuntaan lisäarvoa tuovia, mitä joukkue ei nyt ensisijaisesti tarvitse.

Ei Toronton tilanne tietenkään optimaalinen ole, mutta kyllä tämän tilanteen kanssa elää mieluummin, kuin Buffalon. Kahta kriisiseuraa kun verrataan, niin Toronto on ihan hyvin onnistunut omassa jälleenrakennuksessaan. Marnerin tilanne on surkea, kun oletettavasti miehelle on tarjottu vähintään Patrick Kanen toisen sopimuksen prosentteja capista. Marneria mairitteleva verrokki, mutta paljon lähempänä, kuin Auston Matthews.

En oikein tiedä, mitä tekemistä Buffalon tilanteella on Toronton kanssa, mutta tartutaan nyt silti.

Toronton tilanne on synkistynyt merkittävästi melko lyhyessä ajassa. Joukkue ei ole toistaiseksi saavuttanut mitään, mutta se on erittäin suurissa cap-ongelmissa, puolustus on helvetin kapea, sen prospect pool on hyvin ohut ja sieltä ylipäänsä puuttuu kärkitason prospectit (vaikka muutama hyvä prospect toki siellä on), sillä ei ole ensi vuodeksi(kaan) 1st rounderia ja joukkueen nuoresta iästä huolimatta sen sisäinen kasvupotentiaali rupeaa olemaan pääosin realisoitu. Merkittäviä kasvuharppauksia ei voine odottaa kuin ehkä Dermotilta sekä Kerfootilta, ja kummankaan osalta tämä ei ole varmaa. Samoin rupeaa enemmän ja enemmän näyttämään siltä, että Babcock on yksinkertaisesti egonsa vanki ja muut valmentajat ovat ajaneet hänen ohitseen.

Toronton ehdoton vahvuus on siinä, että siellä on kaksi eliittitason offensiivista sentteriä ja Marner on yksi parhaista laitureista.

Buffalolla on "vain" yksi eliittisentteri eikä Skinner ole Marnerin tasoa (vaikka maalintekijänä onkin parempi). Toisaalta, mikäli Mittelstadt ja Cozens pääsevät edes lähelle ennustettaan, tasoittuu tilanne merkittävästi. Reinhart on taas monipuolisuutensa takia Nylanderia parempi. Buffalon salary cap -tilanne on erinomaisessa tilassa, joskin osa syy on siinä, että sieltä on isoja sopimuksia vasta tulossa. Mutta ainakaan vielä sitä ei ole sössitty kuten Torontossa on hieman käynyt.

Buffalon prospect pool on syvempi ja siellä on myös Cozensin muodossa kärkeä. Lisäksi Buffalolla on edelleen korkeat pickit jäljellä.

Andersen on tasonsa vakiinnuttanut ja parempi vahti kuin kumpikaan Buffalolla. Toisaalta Ullmarkilla on edellytykset olla top-10 maalivahti ja hänen kehityksensä on ollut tasaisen nousujohteista.

Merkittävin ero onkin sitten puolustuksessa, jonka uskallan väittää olevan Toronton vastaavaa selkeästi vahvempi jo nyt ennen muuta syvyyden ansiosta. Dahlinista myös suurella todennäköisyydellä tulee sen tason palanen puolustukseen, josta Toronto ei voi kuin haaveilla. Puolustusta myöten joukkueessa on myös realisoitumatonta potentiaalia Torontoa enemmän. Joskin tämä tarkoittaa myös sitä, että välttämättä se potentiaali ei realisoidu.

Lyhyesti voisi sanoa, että joukkueet ovat aika erilaisessa tilanteessa. Buffalolla on huomattavasti enemmän kysymysmerkkejä verrattaessa Torontoon, mutta toisaalta mahdollisuudet huomattavasti tasapainoisempaan, mutta silti riittävät palaset omaavaan joukkueeseen. Toki viimeisiä vuosia katsellessa on ihan perusteltua ajatella, että nämä mahdollisuudet ei Buffalossa realisoidu sen enempää kuin tähänkään saakka. Sen toki sitten aika näyttää.
 
Jos pitää liikkuja tehdä niin mitä ne voisivat olla?

Tällä kaudella aletaan ajaa nuoria puolustajia sisään, jotta voivat jo seuraavalla kaudella nousta kunnon rooleihin. Torontolla ei ole varaa pitää edes nykyistä puolustusta puhumattakaan, että pystyisivät merkittävästi vahvistamaan sitä. Sandin etunenässä, Liljegren, ehkä myöhemmin Hollowell, Kivihalme, Duszak jne. Tuosta porukasta pitää nousta puolustuksen top kutoseen nimiä.

Ja sitten tietysti treidataan Nylander, jotta saadaan liikkumavaraa.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Tässä menee nyt kyllä menee aika monta kohtaa pieleen.

Malkin on erittäin huono esimerkki monestakin syystä. Ensinnäkin hänen cap hittiinsa vaikutti aivan älyttömästi tuo Crosbyn aikaisempi sopimus. Se laitettiin täsmälleen samaksi lähinnä joviaalisuussyistä. Malkinin sopimus on myös nimenomaan cappiin suhteutettuna täysin poikkeava.

Kaikki aikaisemmin listaamasi sopimukset (eli Kane, Toews, Kessel ym.) olivat cap hitiltaan 9-12 prosentin välissä palkkakatosta. Palkkakaton noustessa myös noiden prosenttien luoma absoluuttinen ero kasvaa entisestään. Ja vaikka kyse on "vain" keskimäärin noin 3 prosenttiyksikön erosta, on kyse prosenttiyksikköiden välillä noin 20-25 prosentin erosta, mikä on erittäin merkittävä ero. Puhumattakaan sitten siitä, että moni eliittitalentti teki vielä pidemmänkin sopimuksen huomattavasti alemmalla suhteellisella cap hitilla (kuten vaikka sellainen kaveri kuin Tavares…).

Tässä on vielä erona se, että Matthews ei ollut saavuttanut lähellekkään sitä, mitä moni noista pelaajista saavutti. Esim. Stamkosin sopimus oli suhteelliselta cap hitiltaankin huomattavasti alhaisempi, vaikka hänen näyttönsä olivat huomattavasti kovemmat. Samoin Kane/Toews-kaksikko oli jo nostellut maljaa jne.

Minkä lisäksi täytyy vielä sanoa se, että jos Dubas tosiaan neuvotteli Matthewsin kanssa 83 miljoonan palkkakatto-olettamalla, on hän aivan helvetin pihalla hommassaan. Noiden neuvotteluiden aikaan jopa tällainen jatkoaika-höpisijä oli tietoinen siitä, että on suuri todennäköisyys sille, että palkkakatto ei välttämättä nouse riippuen escalaattorista. Ilmeisesti Dubas sitten tämänkin riskitekijä vain otti kannettavakseen saamatta mitään lisähyötyä siitä.

Tässä puhuttiin koko ajan Matthewsin sopimuksesta ja viiden vuoden kestosta. Huippupelaajat ovat tehneet noita viiden vuoden sopimuksia tasaisesti, vaikka toisin väitit. Ekblad, McDavid, Eichel ja Draisaitl tekivät kahdeksan vuoden sopimuksen, mutta ei se mikään automaatio ole ollut. Toisaalta tämä oli sitä aikaa, kun odotettiin että capin nousu hidastuu, jolloin sopimuksen pituudesta on helpompi tinkiä. Iso osa noista viiden vuoden sopimuksista tehtiin, kun palkkakatto nousi vuosittain.

On ihan totta, että osa sopimuksista on tehty pienemmillä prosenteilla. Pelaajasta ja tilanteesta riippuen, jos aletaan puhumaan noista Tampa Bayn sopimuksista, niin he ovat melkein poikkeuksetta saaneet noita prosentteja alas. Oikeastaan sama tilanne kuin Nashvillella. Chicagolla oli hyvä tilanne, kun Toews ei ollut ihan samanlainen pistehai, kuin Kane. Tällöin molemmat saatiin samalla cap hitilla, vähän sama kuin Bergeronin kanssa. Voittajatyyppi, mutta ei pistepörssien voittaja.

Lainaat advanced statseja sujuvasti tuolla alapuolella, niillä mitattuna Malkin on Matthewsille oikein mainio verrokki.

Kyllähän se nyt ihan selvää näiden sopimusten jälkeen on, että a) pelaajat eivät antaneet yhtään alennusta b) eivätkä pelaajat olleet solidaarisia edes toisiaan kohtaan. Kane ja Toews solmivat sopimukset yhdessä, sekä Crosbylle oli ok, että Malkin tienaa saman verran, vaikka miesten välillä tasoeroa onkin. Marner sai suhteessa aivan liian kovan lapun laiturille, Matthewsin sopimus on senttereihin verrattuna vielä jollain tasolla siedettävä.

Mikäli näkökulma on keskivero HFboards leaferin, niin olet varmasti oikeassa. Siis ottaen huomioon se, että siellä nähdään Kadrin ja Gardinerin lähteminen vain joukkuetta vahvistavana asiana.

Brown oli joukkueen paras puolustava hyökkääjä, kun mittarina on se, kuinka paljon hänen ollessa kentällä joukkue päästi maaleja pelattua 60 minuuttia kohden 5v5. Esimerkiksi ero Matthewsiin oli noin yhden päästetyn maalin. Minkä lisäksi hän keskimäärin voitti match-uppinsa, siinä missä esim. Matthews hävisi. Kadri oli myös samalla mittarilla joukkueensa paras puolustava sentteri. Ihan jo otteluita katsomallakin selviää nopeasti, että Kadri oli joukkueen paras sentteri omaan päähän. Minkä lisäksi hän pystyi muita haastavammassa roolissa ihan kohtuulliseen pisteiden tekoon.

Kerfoot varmasti tulee samaan osittain Kadrin minuutit. Hieman kuin Vladimir Sobotka sai Ryan O'Reillyn minuutit. Kerfoot pelasi Coloradossa suojattuja minuutteja, mutta siitä huolimatta hän hävisi match-uppinsa sekä päästi omiin pelattuja minuutteja kohden joukkueen keskiarvoa enemmän. Vai ihanko tosissaan porukka luulee, että Sakic vaihtoi päikseen kaksi saman tason pelaajaa, joista otti toki kalliimman ja antoi vaihdossa Barrien 50% palkanpidätyksellä?

Barrie on eliittiluokan ylivoimapuolustaja ja kovan tason offensiivinen puolustaja muutenkin. Ongelma on vain siinä, että hän on puolustussuuntaan heikko. Toronton puolustuksen suurimmat puutteet eivät ole olleet ylivoiman QB tai kiekon liikuttaminen. Barrien hankinta oli toki tilanteeseen nähden ihan perusteltu ratkaisu, mutta ei kyllä sitä, mitä lääkäri määräsi.

Pois lähtenyt Gardiner taas päästi mainitulla mittarilla vähiten maaleja Toronton puolustajista. Hän aloitti enemmän omassa päässä kuin Rielly, mutta päästi silti vähemmän omiin. Hän oli hieman parempi kuin jopa Muzzin. Gardinerin pelasi tärkeätä roolia ja pärjäsi siinä hyvin. Barrie ei tule pärjäämään samassa roolissa ja Barrien saamat ylivoimaminuutit ovat pois Riellylta ja toisin päin.

Zaitsev oli ylipalkattu, mutta kuitenkin omaan päähän Toronton parhaimmistoa. Ceci ei ole lähelläkään samaa tasoa. Hainseylta rupesi olemaan jo bensalopussa, mutta hän silti kykeni pelaamaan rajattuja top-4-minuutteja.

On aika helppo todeta, että Toronton suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuspäässä ja nimenomaan sen puolen osaamista joukkueesta lähti erittäin paljon. Korvaavat ovat nimenomaan hyökkäyssuuntaan lisäarvoa tuovia, mitä joukkue ei nyt ensisijaisesti tarvitse.

Jake Gardinerin tai Nazem Kadrin menettäminen ei ollut tietenkään Torontolle hyvä asia, mutta tässä tilanteessa ne olivat liikkuja, jotka oli pakko tehdä. Gardinerin selkä on vielä erittäin iso kysymysmerkki, kun puhutaan 29-vuotiaasta pelaajasta, niin uskon että tuon riskin ottamatta jättäminen ei hirveästi harmita toimistolla. Toki tuolla sopimuksella Toronto olisi varmasti sopimuksen tehnyt, jos se vain olisi ollut mahdollista. Riski / tuotto suhde on ok, mutta kyllä joukkueelle on huomattavasti parempi saada Barrien tasoinen kiekonliikuttaja, joka pelaa vielä rightin mailalla. Gardiner oli ihan yhtä pehmeä, kuin Barriekin, vaikka hieman pitempi pelaaja onkin. Barrie on kuitenkin huomattavasti dynaamisempi ja parempi PP QB, kuin Gardiner ja antaa paljon enemmän vaihtoehtoja YV:llä. Eikä ole mitenkään huono omaan päähän, alle kolmella miljoonalla otan Barrien kaudeksi, kuin Gardinerin tässä tilanteessa neljällä miljoonalla neljäksi kaudeksi. Muzzin ja Barrie myös täydentävät erinomaisesti toisiaan.

Zaitsev ei missään vaiheessa ollut sopimuksensa arvoinen ja valitettavasti peli ei kehittynyt toivotulla tavalla. Lou otti riskin ja antoi pitkän sopimuksen kohtuullisella cap hitilla. Zaitsev pelasi Muzzinin kanssa hyvin playoffeissa, mutta halusi eteenpäin ja ei tuonut joukkueeseen mitään erikoista, jonka takia miestä jäätäisiin kaipaamaan. Cody Ceci pelasi kaikki vaikemmat minuutit Ottawassa ja pääsee nyt parempaan rooliin Torontossa ja laadukkaampien pelaajien taakse.

Kokonaisuutena Toronton pakisto on mennyt selvästi eteenpäin viime kaudesta ja kun ajatellaan minkälaisia uhkakuvia Toronton joukkueen ylle maalattiin kautta ajatellen, niin Dubas on tehnyt todella hyvää työtä. Joukkue on Stanley Cup contender, vaikka lähtökohdat capin suhteen olivat hankalat.

Nazem Kadri oli luksusta johon Torontolla ei ollut varaa ja tarvetta, kun Matthews ja Tavares tulevat joka tapauksessa ottamaan hankalammat matchupit jatkossa joka tapauksessa. Vastustaja pyrkii peluuttamaan joukkuettaan niin, että parhaat ovat vastakkain. Kadri sai jo viime kaudella huomattavasti helpompia matchuppeja tämän takia, eikä pystynyt tuomaan niitä tehoja mitä odotettiin, eli kolmoskenttä ei syönyt vastustajan kolmoskenttää. Babcockin ei kannata enää sotkea oman joukkueen peliä jääräpäisellä peluutuksella, jossa Kadri koitetaan saada pimentämään vastustajan ykkönen. Tämä jättää Kadrin todella pieneen rooliin, joka oletettavasti olisi tarkoittanut pienempiä tehoja ja laskevaa markkina-arvoa. Kun huomioidaan vielä pelaajan ikä, niin mieluummin Kadria käytetään kauppatavarana ja koitetaan hakea halvempaa kolmoskentän sentteriä.

Kerfoot ei tietenkään ole, eikä tule olemaan Kadri, mutta pääsee kolmoskentän keskellä pelaamaan laadukkaiden pelaajien kanssa vastustajan kolmosia vastaan. Toiveissa on, että mies pystyy viime kauden Kadrin paikkaamaan, se on ihan tehtävissä. Toki jos Matthews tai Tavares tippuvat edestä, niin Kadri olisi parempi kakkoskentän sentteri, mutta nyt tilanne on tämä. Kadrin avulla saatiin Barrie puolustukseen yhden kauden ajaksi ja se on ensi kautta ajatellen hyvä kauppa.

Pitkällä tähtäimellä tuo puolustus joudutaan rakentamaan uudestaan, siinä kohtaa Kadri olisi laitettu ensimmäisenä kaupaksi. Sakic ei varmasti antanut mielestään vastaavaa pelaajaa Kadrista, mutta Toronto sai kuitenkin korvaavan hyökkääjän ja huippupuolustajan Kadrilla nyt. Yksi 20 maalin kausi ja ensi kesänä se olisi ollut taas hankalampaa.

Brown ei pystynyt ottamaan niitä askeleita eteenpäin mitä mieheltä odotettiin, eikä ole mitään järkeä pitää laadukasta alivoimapelaajaa neloskentässä yli kahden miljoonan sopimuksella. Brown sai sopimuksensa, koska teki 20 maalia ja mieheltä toivottiin samaa urakehitystä kuin Zach Hymanilta. Matthewsin rinnalla Brown oli täysin musta aukko ja valitettavasti tuolla sopimuksella se ei riitä. Oman pään pelin lisäksi on pakko myös saada jotain aikaan hyökkäyspäässä, tuollaisia luotettavia pelaajia saa halvemmallakin. Kirpaisee toki koska Brown oli kaupungin oma poika ja pitkään organisaatiossa kypsytelty, mutta samalla luksusta johon ei enää ollut varaa.[/QUOTE]

En oikein tiedä, mitä tekemistä Buffalon tilanteella on Toronton kanssa, mutta tartutaan nyt silti.

Toronton tilanne on synkistynyt merkittävästi melko lyhyessä ajassa. Joukkue ei ole toistaiseksi saavuttanut mitään, mutta se on erittäin suurissa cap-ongelmissa, puolustus on helvetin kapea, sen prospect pool on hyvin ohut ja sieltä ylipäänsä puuttuu kärkitason prospectit (vaikka muutama hyvä prospect toki siellä on), sillä ei ole ensi vuodeksi(kaan) 1st rounderia ja joukkueen nuoresta iästä huolimatta sen sisäinen kasvupotentiaali rupeaa olemaan pääosin realisoitu. Merkittäviä kasvuharppauksia ei voine odottaa kuin ehkä Dermotilta sekä Kerfootilta, ja kummankaan osalta tämä ei ole varmaa. Samoin rupeaa enemmän ja enemmän näyttämään siltä, että Babcock on yksinkertaisesti egonsa vanki ja muut valmentajat ovat ajaneet hänen ohitseen.

Toronton ehdoton vahvuus on siinä, että siellä on kaksi eliittitason offensiivista sentteriä ja Marner on yksi parhaista laitureista.

Buffalolla on "vain" yksi eliittisentteri eikä Skinner ole Marnerin tasoa (vaikka maalintekijänä onkin parempi). Toisaalta, mikäli Mittelstadt ja Cozens pääsevät edes lähelle ennustettaan, tasoittuu tilanne merkittävästi. Reinhart on taas monipuolisuutensa takia Nylanderia parempi. Buffalon salary cap -tilanne on erinomaisessa tilassa, joskin osa syy on siinä, että sieltä on isoja sopimuksia vasta tulossa. Mutta ainakaan vielä sitä ei ole sössitty kuten Torontossa on hieman käynyt.

Buffalon prospect pool on syvempi ja siellä on myös Cozensin muodossa kärkeä. Lisäksi Buffalolla on edelleen korkeat pickit jäljellä.

Andersen on tasonsa vakiinnuttanut ja parempi vahti kuin kumpikaan Buffalolla. Toisaalta Ullmarkilla on edellytykset olla top-10 maalivahti ja hänen kehityksensä on ollut tasaisen nousujohteista.

Merkittävin ero onkin sitten puolustuksessa, jonka uskallan väittää olevan Toronton vastaavaa selkeästi vahvempi jo nyt ennen muuta syvyyden ansiosta. Dahlinista myös suurella todennäköisyydellä tulee sen tason palanen puolustukseen, josta Toronto ei voi kuin haaveilla. Puolustusta myöten joukkueessa on myös realisoitumatonta potentiaalia Torontoa enemmän. Joskin tämä tarkoittaa myös sitä, että välttämättä se potentiaali ei realisoidu.

Lyhyesti voisi sanoa, että joukkueet ovat aika erilaisessa tilanteessa. Buffalolla on huomattavasti enemmän kysymysmerkkejä verrattaessa Torontoon, mutta toisaalta mahdollisuudet huomattavasti tasapainoisempaan, mutta silti riittävät palaset omaavaan joukkueeseen. Toki viimeisiä vuosia katsellessa on ihan perusteltua ajatella, että nämä mahdollisuudet ei Buffalossa realisoidu sen enempää kuin tähänkään saakka. Sen toki sitten aika näyttää.

"Buffalon Matthews" on nimenomaan Dahlin ja sillä tavalla joukkueiden rakenne eroaa väistämättä toisistaan. Toronton kärkivaraukset olivat hyökkääjiä, kun Buffalo sai keskushyökkääjän ja ykköspakin. Buffalolla on myös tilanne, jossa prospektien on oltava parempia, koska joukkue on huonompi. Torontolla on tällä hetkellä kaikki avainpalaset kiinnitetty isoilla sopimuksilla ja jatkossa joukkuetta pitää säätää, joka kausi muun rungon osalta. Kärkiosaaminen on laaja, kun siellä on Matthews, Tavares, Marner ja Nylander. Väitän että Tavaresin kuntokäyrä osoittaa alaspäin, mutta näistä neljästä kolme muuta kehittyy pelaajina seuraavat viisi vuotta.

Lisäksi kasvua on odotettavissa Kapaselta, Kerfootilta, Johnsonilta, Dermottilta ja mahdollisesti vielä myös Morgan Riellylta. Toki pisteiden valossa piikki voi olla saavutettu, mutta puolustajaksi Rielly on edelleen nuori. Toronto tarvitsee tässä tilanteessa farmin kautta syvyyttä ja jatkon onnistumisen kannalta on tärkeää, että tuo putki saadaan tuottamaan jatkuvasti kolmoskentän ja kolmosparin pelaajia.

Parhaat lupaukset löytyvät onneksi puolustuksesta. Rasmus Sandin ja Timothy Liljegren, joiden odotetaan ottavan paikkansa joukkueesta kaudelle 2020-2021. Toivottavasti taso riittää paikan valtaamiseen jo tämän kauden aikana. Farmijoukkue on pysynyt laadukkaana viime vuodet ja toiveissa on, että se pysyy laadukkaana pelaajahautomona jatkossakin.

Toki Toronton tilanteessa noiden ykkösvarausten menettäminen vaihtokaupoissa on huono asia, mutta Muzzin kaupassa ei mennyt mitään muuta kovin ihmeellistä ja pelaaja on joukkueessa tämänkin kauden. Patrick Marleaun ulostamisessa tämän kauden joukkue saatiin kasaan ja tuo liike oli vain pakko tehdä. Onneksi Nick Robertson vaikuttaa ykköskierroksen talentilta.

Buffalo joutuu toivomaan, että saa kasvatettua huippupelaajiaan ja joutui maksamaan Skinnerille karua ylihintaa. Torontolla on huippupelaajat sopimusten alla ja niistä onneksi kaksi on keskushyökkääjiä, jotka on hankalin hankkia. Puolustus pitää rakentaa ensi kesänä uudelleen, mutta yhdelle sopimukselle on Dermottin lisäksi tilaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tässä puhuttiin koko ajan Matthewsin sopimuksesta ja viiden vuoden kestosta. Huippupelaajat ovat tehneet noita viiden vuoden sopimuksia tasaisesti, vaikka toisin väitit. Ekblad, McDavid, Eichel ja Draisaitl tekivät kahdeksan vuoden sopimuksen, mutta ei se mikään automaatio ole ollut. Toisaalta tämä oli sitä aikaa, kun odotettiin että capin nousu hidastuu, jolloin sopimuksen pituudesta on helpompi tinkiä. Iso osa noista viiden vuoden sopimuksista tehtiin, kun palkkakatto nousi vuosittain.

En ole missään vaiheessa sanonut, että viiden vuoden sopimuksia (tai ylipäänsä minkään pituisia) ei olisi tehty. Olen sanonut, että ennen Matthewsin sopimusta ei-maksimipituisissa sopimuksissa on maksettu RFA-vuosien hintaa. Ja näin on myös tapahtunut ennen Matthewsin sopimusta. Voit osoittaa väittämäni toki vääräksi.

On ihan totta, että osa sopimuksista on tehty pienemmillä prosenteilla. Pelaajasta ja tilanteesta riippuen, jos aletaan puhumaan noista Tampa Bayn sopimuksista, niin he ovat melkein poikkeuksetta saaneet noita prosentteja alas. Oikeastaan sama tilanne kuin Nashvillella. Chicagolla oli hyvä tilanne, kun Toews ei ollut ihan samanlainen pistehai, kuin Kane. Tällöin molemmat saatiin samalla cap hitilla, vähän sama kuin Bergeronin kanssa. Voittajatyyppi, mutta ei pistepörssien voittaja.

Niin, Pittsburgh-kaksikon sopimukset ovat olleet ainoat 5-vuotiset sopimukset, joissa suhteellinen osuus on ollut pienempi kuin Matthewsilla.

Lainaat advanced statseja sujuvasti tuolla alapuolella, niillä mitattuna Malkin on Matthewsille oikein mainio verrokki.

Kysymättäkin jo arvaan, että tämä vertailu perustuu pelattujen minuuttien ja pisteiden suhteeseen. Ainoa vaan, että maalien ja pisteiden teko oli viime vuosikymmenen puolessavälissä huomattavasti matalammalla tasolla kuin on ollut viimeiset muutamat vuodet.

Kyllähän se nyt ihan selvää näiden sopimusten jälkeen on, että a) pelaajat eivät antaneet yhtään alennusta b) eivätkä pelaajat olleet solidaarisia edes toisiaan kohtaan. Kane ja Toews solmivat sopimukset yhdessä, sekä Crosbylle oli ok, että Malkin tienaa saman verran, vaikka miesten välillä tasoeroa onkin. Marner sai suhteessa aivan liian kovan lapun laiturille, Matthewsin sopimus on senttereihin verrattuna vielä jollain tasolla siedettävä.

Ainoa vaan, että Crosby teki sopimuksensa vuotta ennen Malkinia eikä täten kyse ollut Crosbyn tyytymisestä mihinkään.

Jake Gardinerin tai Nazem Kadrin menettäminen ei ollut tietenkään Torontolle hyvä asia, mutta tässä tilanteessa ne olivat liikkuja, jotka oli pakko tehdä.

Kehotan miettimään tuon boldatun merkitystä (eli miksi näitä liikkeitä on tarvinnut tehdä?). Se on oikeastaan ainoa oleellinen asia. Mitään muuta viesteihini liittyvää oleellista viestisi ei sisältänyt, koska selvästi olemme samaa mieltä siitä, että joukkue on heikentynyt ja tulevaisuutta on jouduttu laittamaan lihoiksi.

Dubas on eittämättä pystynyt seilaamaan miinakentällä varsin hyvin. Tätä saavutusta vain varjostaa aika paljon se, että miinakenttä on pitkälti itse luotu ja hinta on ollut kova.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Vähän murheellista seurata kuinka ensin Torontossa tehdään oppikirja rebuild kaikkien keskinkertaisten vuosien jälkeen ja sitten pelaajat rahastavat itseltään mahdollisuuden menestyä. Ei kai joukkueen leveys&puolustus voi millään riittää, jos on noin paljon kiinni muutamassa sopparissa. Kyllähän viimekausien kestomenestyjistä esim. Penguins ja Caps on kiinni siitä että siellä tähtipelaajat pelaavat pienellä kotiseutu alennuksella.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Vähän murheellista seurata kuinka ensin Torontossa tehdään oppikirja rebuild kaikkien keskinkertaisten vuosien jälkeen ja sitten pelaajat rahastavat itseltään mahdollisuuden menestyä. Ei kai joukkueen leveys&puolustus voi millään riittää, jos on noin paljon kiinni muutamassa sopparissa. Kyllähän viimekausien kestomenestyjistä esim. Penguins ja Caps on kiinni siitä että siellä tähtipelaajat pelaavat pienellä kotiseutu alennuksella.
Crosby ja Malkin eivät todellakaan pelaa millään kotiseutualennuksella, molempien osuus caphitistä on samaa luokkaa ja oli vielä kovempi kun tekivät ensimmäiset diilinsä. Toki molemmilla oli silloin jo takana aika vitusti kovemmat näytöt kuin Toronton sakilla. Ne sopparit vaan vaikuttavat halvemmilta kun ne on tehty joskus 6-7v sitten, ja palkkakatto on välissä noussut.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mitä nyt on seurannut, niin kahtia jakautuminen on aika suurta. Dubaksen fanipojat mediassa puolustelevat soppareita + näitä fanipoikia mediassa sokeasti uskovat uskolliset fanit vs kaikki muut. Mielestäni on jotenkin hellyttävää, että ylisuuria sopimuksia puolustetaan sillä argumentilla, että ainakaan rahaa ei mene ylihintaisiin 3. ketjun laitureihin. Tietenkin joukkue kannattaa kasata, niin että parhaille miehille maksetaan, mutta se siinä ei ole järjen hiventä, että näille parhaille miehille maksetaan markkinoita selvästi korkeampaa hintaa.

Jos Dubas olisi jääräpäisesti ilmoittanut Marnerille, että ainoa sopimus minkä hän joukkueelta tulee saamaan olisi ollut Kucherovin kaltainen siltasopimus luokkaa 5x3, niin Marner olisi sen nöyrtyen joutunut hyväksymään loppupeleissä. Nyt kokeneet agentit ovat kerta toisensa jälkeen pyöritelleet Dubasta kuin kuoliämpäriä.
 
Mitä nyt on seurannut, niin kahtia jakautuminen on aika suurta. Dubaksen fanipojat mediassa puolustelevat soppareita + näitä fanipoikia mediassa sokeasti uskovat uskolliset fanit vs kaikki muut. Mielestäni on jotenkin hellyttävää, että ylisuuria sopimuksia puolustetaan sillä argumentilla, että ainakaan rahaa ei mene ylihintaisiin 3. ketjun laitureihin. Tietenkin joukkue kannattaa kasata, niin että parhaille miehille maksetaan, mutta se siinä ei ole järjen hiventä, että näille parhaille miehille maksetaan markkinoita selvästi korkeampaa hintaa.

Jos Dubas olisi jääräpäisesti ilmoittanut Marnerille, että ainoa sopimus minkä hän joukkueelta tulee saamaan olisi ollut Kucherovin kaltainen siltasopimus luokkaa 5x3, niin Marner olisi sen nöyrtyen joutunut hyväksymään loppupeleissä. Nyt kokeneet agentit ovat kerta toisensa jälkeen pyöritelleet Dubasta kuin kuoliämpäriä.
Meinaatko ettei Marner olisi saanut tuota kovempaa tarjousta muualta?
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Meinaatko ettei Marner olisi saanut tuota kovempaa tarjousta muualta?

Varmaan olis saanut kovemman, mutta jos vaikka Marner olisi allekirjoittanut nyt tekemänsä diilin offer sheetina olis signaava seura sen 4 ykköskierrosta pystyssä, aika harva seura pystyy tai edes välttämättä haluaa maksaa ylipäänsä kenestäkään(muusta kuin CM97) tuota hintaa.

Lisäksi Marner saa hitokseen rahaa sivudiileistä ja todennäköisesti Top-3 organisaation Torontossa. Aika hullua ajatella että pelkkä pituus vuosissa ja siihen liittyvät dollarit vaikuttaa pelaajien sopimusratkaisuihin.

Luulen että @Steegil on ihan hajulla tosta jääräpäisestä sopimisesta siinä mielessä että Nylanderkin kyllästyi istumaan viime kaudella, vaikkakin vasta 5 min ennen aikaikkunaa. Marnerin(ja muiden) suhteen sellainen voimapokeri olisi pitänyt aloittaa vain jo tuolloin ennen Nylanderin kontrahtia.
Toronto kuitenkin on contender ja win-now modessa nyt, mikä siirtää sitä vipuvartta Marnerin suuntaan.
 
Varmaan olis saanut kovemman, mutta jos vaikka Marner olisi allekirjoittanut nyt tekemänsä diilin offer sheetina olis signaava seura sen 4 ykköskierrosta pystyssä, aika harva seura pystyy tai edes välttämättä haluaa maksaa ylipäänsä kenestäkään(muusta kuin CM97) tuota hintaa.

Lisäksi Marner saa hitokseen rahaa sivudiileistä ja todennäköisesti Top-3 organisaation Torontossa. Aika hullua ajatella että pelkkä pituus vuosissa ja siihen liittyvät dollarit vaikuttaa pelaajien sopimusratkaisuihin.

Luulen että @Steegil on ihan hajulla tosta jääräpäisestä sopimisesta siinä mielessä että Nylanderkin kyllästyi istumaan viime kaudella, vaikkakin vasta 5 min ennen aikaikkunaa. Marnerin(ja muiden) suhteen sellainen voimapokeri olisi pitänyt aloittaa vain jo tuolloin ennen Nylanderin kontrahtia.
Toronto kuitenkin on contender ja win-now modessa nyt, mikä siirtää sitä vipuvartta Marnerin suuntaan.
Eikö tuo Nylanderin kohdalla mennyt enemmänkin niin, että Dubas antoi periksi. Joka tapauksessa tuommoiseen 5x3 diiliin ei Marner olisi koskaan suostunut.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
En ole missään vaiheessa sanonut, että viiden vuoden sopimuksia (tai ylipäänsä minkään pituisia) ei olisi tehty. Olen sanonut, että ennen Matthewsin sopimusta ei-maksimipituisissa sopimuksissa on maksettu RFA-vuosien hintaa. Ja näin on myös tapahtunut ennen Matthewsin sopimusta. Voit osoittaa väittämäni toki vääräksi.

Niin, Pittsburgh-kaksikon sopimukset ovat olleet ainoat 5-vuotiset sopimukset, joissa suhteellinen osuus on ollut pienempi kuin Matthewsilla.

Kysymättäkin jo arvaan, että tämä vertailu perustuu pelattujen minuuttien ja pisteiden suhteeseen. Ainoa vaan, että maalien ja pisteiden teko oli viime vuosikymmenen puolessavälissä huomattavasti matalammalla tasolla kuin on ollut viimeiset muutamat vuodet.

Ainoa vaan, että Crosby teki sopimuksensa vuotta ennen Malkinia eikä täten kyse ollut Crosbyn tyytymisestä mihinkään.

Kehotan miettimään tuon boldatun merkitystä (eli miksi näitä liikkeitä on tarvinnut tehdä?). Se on oikeastaan ainoa oleellinen asia. Mitään muuta viesteihini liittyvää oleellista viestisi ei sisältänyt, koska selvästi olemme samaa mieltä siitä, että joukkue on heikentynyt ja tulevaisuutta on jouduttu laittamaan lihoiksi.

Dubas on eittämättä pystynyt seilaamaan miinakentällä varsin hyvin. Tätä saavutusta vain varjostaa aika paljon se, että miinakenttä on pitkälti itse luotu ja hinta on ollut kova.

En ota koko viestistäsi selvää, kun tuo boldattu teksti on omaan silmään hieman outo. Väitit että Matthewsille maksettiin viiden vuoden sopimuksessa UFA-hinta, mutta kuten aiemmin sanoin, niin viiden vuoden sopimuksissa on maksettu aiemminkin isosti. Toki Malkin antoi isommat näytöt pisteiden muodossa, mutta toisaalta tuolloin maalimäärät nimenomaan olivat samalla tasolla kuin, mutta isoilta osin ylivoiman ansiosta. Matthews on ollut tasakentin parempi pisteiden tekijä oman ELC:nsä aikana ja varsinkin 5v5 pelissä poikkeuksellisen hyvä maalintekijä.

Mitch Marner on näistä se jolle maksettiin selkeästi ylihintaa ja annettiin UFA rahat RFA vuosista. Ei ole oikein suhteessa muiden vastaavien laitureiden sopimuksiin, varsinkin kun pisteet tulevat pääosin syötöillä

Kyle Dubas oli tänä kesänä miinakentällä Lou Lamoriellon huonojen sopimusten takia, se oli ihan selvää, että nämä nuoret pelaajat tulevat isot sopimukset saamaan. Pelkona oli että Kapanen saa neljä miljoonaa ja Johnson jotain samaa luokkaa, eikä näitä pystytä pitämään, koska Marleaun sopimuksesta ei päästä eroon. Samoin Connor Brown oli neloskenttään liian kallis ja tehot olivat tippuneet. Nikita Zaitsevin vaihtoarvoa epäiltiin, mutta niin vain Dubas sai vain koko orkesterin kiinnitettyä ja puolustuksen kuntoon. Jatkossa Dubas on ongelmissa noiden omien sopimustensa kanssa.

Itse väitän että joukkue on parempi ensi kaudella, kuin viime kaudella. Siitä olen vahvasti eri mieltä, että Toronto olisi heikentynyt kesän aikana. Se on selvää, että ensi kesänä on paljon tekemistä puolustuksen kanssa, tuota hyökkäystä ei tarvitse vahvistaa. Matthews, Marner ja Nylander osastolta jos olisi kollektiivisesti se kaksi miljoonaa saatu sopimuksia alaspäin, niin puolustuksen vahvistaminen olisi helpottanut huomattavasti.

Viime kausi aloitettiin kokoonpanolla:

Rielly - Hainsey
Gardiner-Zaitsev
Dermott-Ozhiganov

Kesken kauden hankittiin Muzzin:

Rielly-Hainsey
Muzzin-Zaitsev
Gardiner-Dermott

Ensi kauteen lähdetään puolustuksella:

Rielly-Ceci
Muzzin-Barrie

Kolmospari on vielä auki, mutta rakentuu kauden aikana näistä pelaajista: Dermott, Gravel, Harpur, Holl, Liljegren, Marincin, Sandin, Schmaltz.

Jake Gardinerin selkä on melkoinen jokerikortti Caronalille ja olisi ollut sitä myös Torontolle. Ron Hainsey on taas vuoden vanhempi ja teki ison 3,5 miljoonan sopimuksen. Muzzin pelaa 4 miljoonalla ja Barrie 2,75 miljoonalla.

Sanoisin että tuo puolustus on vahvistunut, kun vielä kerrankin kätisyydet sopivat ja noita RD puolen kavereita on ollut perinteisesti hankala hankkia. Voi olla että siellä on kolme paria LD-RD ja se on hyvä tilanne peluutuksen kannalta. Puolustuksen roolitus on myös helpompi saada kohdalleen, kun on YV pakit kummallakin kätisyydellä ja AV pakit samoiten. Leirillä tulee mielenkiintoinen kilpailu tuosta kolmosparin paikasta.

Hyökkäys on nuori ja kehittyvä ja se on saatu pidettyä hyvin kasassa ja oletettavaa on, että suunta on aikalailla koko orkesterilla ylöspäin, siis muilla kuin Spezzalla ja Tavaresilla. Ainoa merkittävä puute on Nazem Kadri, jonka pudotuspelit viime vuosina ovat olleet täysiä katastrofeja ja hänet korvattiin Alexander Kerfootilla. Patrick Marleaun minuutit menevät tehokkaammalle ja halvemmalle pelaajalle. Lisäksi Ilya Mikheyev on mielenkiintoinen jokerikortti vapailta markkinoilta.

Ihan hyvä tilanne ensi kautta ajatellen, kuten sanottua, niin ennen kesää pelättiin, että joudutaanko luopumaan Kapasesta, Johnsonista vai peräti molemmista. Lisäksi olettamus oli, että puolustus heikentyy merkittävästi jo ensi kaudelle. Toronto sai siirrettyä omia ongelmiaan vuodella ja se on pitkästi GM:n ansiota. Huonoja sopimuksia Dubas on nyt ainakin kaksi tehnyt, riippuu tulevista RFA sopimuksista, miten tuota Nylanderin pahvia jatkossa arvioidaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Jos Dubas olisi jääräpäisesti ilmoittanut Marnerille, että ainoa sopimus minkä hän joukkueelta tulee saamaan olisi ollut Kucherovin kaltainen siltasopimus luokkaa 5x3, niin Marner olisi sen nöyrtyen joutunut hyväksymään loppupeleissä. Nyt kokeneet agentit ovat kerta toisensa jälkeen pyöritelleet Dubasta kuin kuoliämpäriä.
Tässä on vaan se ongelma, että Torontolla on painetta menestyä NYT, ja Dubas on joukkueen myös rakentanut siten että se paras menestysikkuna on ensi vuonna ja sitten alkaa mennä jo vaikeaksi. Riski siihen että Marner missaa pelejä ja tekee Nylanderit edes osittain olemalla puolikuntoinen, ei ollut missään nimessä vaihtoehto.
 

Tenho2K3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Menestystä haetaan varmasti tämän kauden jälkeenkin ja niin kauan kuin nykyinen kärkinelikko on kasassa ja suorittaa kentällä odotusten mukaisesti.
Puolustus pitää toki rakentaa uusiksi Riellyn ympärille ensi kaudella ja mahdollisesti joka kesä sen jälkeen. Parin kauden päästä päättyy myös ykkösvahdin sopimus ja jostain pitää löytää uusi sopivaan hintaan, mutta sama palkkakatto se on muillakin mestaruutta tavoittelevilla joukkueilla. Jokainen tekee omat ratkaisunsa sen suhteen keihin pelaajiin rajoitetut pelimerkit sijoitetaan.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Jos Dubas olisi jääräpäisesti ilmoittanut Marnerille, että ainoa sopimus minkä hän joukkueelta tulee saamaan olisi ollut Kucherovin kaltainen siltasopimus luokkaa 5x3, niin Marner olisi sen nöyrtyen joutunut hyväksymään loppupeleissä. Nyt kokeneet agentit ovat kerta toisensa jälkeen pyöritelleet Dubasta kuin kuoliämpäriä.
Tästä esimerkistä huomaa kuinka helppoa ois olla NHL -joukkueen GM! Kaikenlaista saa lukea täältä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Jos Dubas olisi jääräpäisesti ilmoittanut Marnerille, että ainoa sopimus minkä hän joukkueelta tulee saamaan olisi ollut Kucherovin kaltainen siltasopimus luokkaa 5x3, niin Marner olisi sen nöyrtyen joutunut hyväksymään loppupeleissä.

Näinhän ei olisi käynyt. Aika höpsö visio.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tästä esimerkistä huomaa kuinka helppoa ois olla NHL -joukkueen GM! Kaikenlaista saa lukea täältä.

Kannattaisi lopettaa niiden Dubaksen fanitoimittajien kuunteleminen. Dubas on ollut ainoa GM, joka on antanut älyttömiä mottipäisiä summia ja pelaajaystävällisiä pituuksia RFA pelureille. Ensimmäinen virhe toki tapahtui jo Nylanderin kanssa, seuraava Matthewsin ja viimeisenä tämä suurin virhe. Offer sheetti ei ole mikään pelote, lähinnä vain helpotti esimerkiksi Carolinaa, kun Aho solmi halvan sopimuksen Montrealin kanssa. Sentteri Aho tienaa 2.5 miljuunaa vähemmän kuin ylivoimalla syöttöjä keräilevä Marner.

Kaikki muut joukkueet ennen ja jälkeen Dubaksen älyttömyyksiä ovat onnistuneet solmimaan RFA pelureidensa kanssa tiimiystävällisiä soppareita. Dubas itse rakensi aiemmilla virheillään nämä nykyiset markkinat. Markkinat, jotka koskevat vain Torontoa. Voit nimittäin olla varma, että Point, Rantanen, Connor ja Laine tekevät joukkueidensa kanssa paljon tiimiystävällisemmät sopimukset kuin kukaan Dubaksen kolmikosta.

Kucherovin sopimuksen esiin ottaminen oli vain yksi esimerkki siitä kuinka muut joukkueet ovat RFA-pelaajiensa kanssa menetelleet, joilla ei ole ollut arb-oikeuksia.

Tässä on vaan se ongelma, että Torontolla on painetta menestyä NYT, ja Dubas on joukkueen myös rakentanut siten että se paras menestysikkuna on ensi vuonna ja sitten alkaa mennä jo vaikeaksi. Riski siihen että Marner missaa pelejä ja tekee Nylanderit edes osittain olemalla puolikuntoinen, ei ollut missään nimessä vaihtoehto.

Tämä taas on täysin itseaiheutettu ongelma. Puolustuksessa yhdellä miehellä soppari kaudelle 2020-2021. Se, että laittaa kolmeen tai hyökkääjään 33,5/40,4 milliä on ihan järjetöntä joukkueen rakentamisen kannalta.
 
Viimeksi muokattu:
Sentteri Aho tienaa 2.5 miljuunaa vähemmän kuin ylivoimalla syöttöjä keräilevä Marner.

Marner teki tasakentällisin viime kaudella 70 pinnaa, ylivoimalla 21 ja alivoimalla 3. Yhteensä 94 pinnaa.

Aho teki tasakentällisin 54 pinnaa, ylivoimalla 24 ja alivoimalla 5. Yhteensä 83 pistettä.
Marner teki itseasiassa liigan 6. eniten pisteitä tasakentällisin. Yv-pisteiden osalta on jossain noin 50. sijan paikkeilla. Marnerin pisteistä siis 22% tehtiin ylivoimalla. Ahon vastaava luku on 29%

Pitäisikin alkaa näemmä puhua Ahosta ylivoimapisteistä elävänä turistina.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Marner teki tasakentällisin viime kaudella 70 pinnaa, ylivoimalla 21 ja alivoimalla 3. Yhteensä 94 pinnaa.

Aho teki tasakentällisin 54 pinnaa, ylivoimalla 24 ja alivoimalla 5. Yhteensä 83 pistettä.
Marner teki itseasiassa liigan 6. eniten pisteitä tasakentällisin. Yv-pisteiden osalta on jossain noin 50. sijan paikkeilla. Marnerin pisteistä siis 22% tehtiin ylivoimalla. Ahon vastaava luku on 29%

Pitäisikin alkaa näemmä puhua Ahosta ylivoimapisteistä elävänä turistina.

No en nyt tiedä. Aho katteli varmaan vähän omaankin päätyyn päin. 25 maalia tasakentin plussalla. Marner 26 maalia.

Pleijareista ei varmaan kannata edes mainita mitään.
 
No en nyt tiedä. Aho katteli varmaan vähän omaankin päätyyn päin. 25 maalia tasakentin plussalla. Marner 26 maalia.

Pleijareista ei varmaan kannata edes mainita mitään.

No selvennyksenä nyt vielä jos ei auennut. Eihän tässä ollutkaan kyse siitä mitä Aho teki. Tarkoitus oli osoittaa tilastoin, ettei Steegilin luonnehdinta Marnerista yv-tehoilla ratsastavana siipimiehenä osunut maaliin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No selvennyksenä nyt vielä jos ei auennut. Eihän tässä ollutkaan kyse siitä mitä Aho teki. Tarkoitus oli osoittaa tilastoin, ettei Steegilin luonnehdinta Marnerista yv-tehoilla ratsastavana siipimiehenä osunut maaliin.

Joo sehän oli koko viestini pointti. Valomerkkiä sulle.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Kannattaisi lopettaa niiden Dubaksen fanitoimittajien kuunteleminen. Dubas on ollut ainoa GM, joka on antanut älyttömiä mottipäisiä summia ja pelaajaystävällisiä pituuksia RFA pelureille.

Kucherovin sopimuksen esiin ottaminen oli vain yksi esimerkki siitä kuinka muut joukkueet ovat RFA-pelaajiensa kanssa menetelleet, joilla ei ole ollut arb-oikeuksia.

Tämä taas on täysin itseaiheutettu ongelma. Puolustuksessa yhdellä miehellä soppari kaudelle 2020-2021. Se, että laittaa kolmeen tai hyökkääjään 33,5/40,4 milliä on ihan järjetöntä joukkueen rakentamisen kannalta.

En usko että edes James Mirtle pystyy hirveästi Marnerin sopimusta puolustelemaan. Nylanderin sopimusta koskien itkeminen voidaan lopettaa, kun kyllähän tämä Marnerin sopimus oli nyt näistä se umpisurkea. Nylanderin sopimus on sentään jossain linjassa omiin verrokkeihinsa. Isoin ongelmahan on tuo Pastrnakin lappu, joka oli Bostonin palkkarakenteen takia seuraystävällinen. Huomioidaan nyt kuitenkin että Nylander nakutteli tasakentin peliaikaan suhteutettuna hieman enemmän pisteitä, vaikka pelasi samalla tavalla vastustajan kärkiketjuja vastaan ja hieman heikommassa ketjussa. Hyman ei ihan Marchandin tasoinen laituri (vielä) ole. Matthews ja Bergeron senttereinä sentään molemmat liigan kärkipäätä, mutta toinen pelasi tuossa vaiheessa uransa toista kautta. Iso ero pisteissä tuli siitä, että Pastrnak naputteli 10 ES pistettä Nylanderin nollaa vastaan ja toki on hyvä huomioida että Pastrnak on myös parempi maalintekijä. Nylanderin lappu voi kuitenkin tulevaisuudessa näyttää edes joten kuten siedettävältä. Marnerin sopimuksella pitää olla kaudesta toiseen mukana Art Ross, Conn Smythe ja Hart spekulaatioissa, kaikki muu on alisuorittamista.

Kucherov on hieman huono esimerkki, kun mies tuli vuoden vanhempana liigaan ja teki 18p,65p ja 66p ennen sopimustaan. Marner takoi vuoden nuorempana rivin 61p,69p ja 94p. Seuralla oli tuossa hieman enemmän vipua ja terveempi palkkarakenne. Toronton kannalta oli vahingollista, että Marnerin sopimus tehtiin viimeisenä ja lopputulos oli seuran kannalta huono. Hankala kuitenkaan lähteä pakottamaan pistepörssin 11. sijalle pelannutta ELC pelaajaa seuran kannalta järjettömän edulliseen siltasopimukseen.

Isoin ongelma oli tuo Matthewsin sopimuksen pituus, se oli se mäki jolla taistelu olisi pitänyt alunperin käydä. Hankala sanoa olisiko Dubas voinut sitä taistelua voittaa, mutta se olisi väistämättä oikonut vähän tuota Marnerin sopimusta. Ensi kautta ajatellen tuo Matthewsin sopimus oli hyvä siirto (kesään sitä olisi ollut mahdoton jättää. Offer sheet uhkan ja joukkueen rakennuksen kannalta), mutta pitkällä tähtäimellä tuo voi käydä kalliiksi. Matthewsin sopimus omalla tavallaan varmisti, että tämän kauden joukkue saatiin laadukkaaksi ja ajoissa kasaan.

Toronton harmiksi kaikki kärkivaraukset olivat erittäin laadukkaita hyökkäyspään pelaajia ja se on luxusta johon ainakin vielä ensi kaudell ona varaa. Nähtäväksi jää mitä Dubas tulee sen jälkeen tekemään. Hankalaksi tuo joukkueen rakennuksen tekee, mutta mikä olisi ollut realistinen vaihtoehto? Tavaresin tasoista puolustajaa ei UFA markkinoilta olisi löytynyt ja Tavaresin ansiosta Kadri voitiin vaihtaa Tyson Barrieen. Isoin tragedia Toronton tarinassa on se, että liigan top10 sentteri ja kaupungin oma poika halusi tulla kotiin.

Noh, sopimukset on nyt tehty ja joukkue kasattu ensi kautta varten. Itse koitan jättää valittamisen vähemmälle ja nautin nyt tilanteesta. Täytyy muistaa että kesäkuun alussa näytti siltä, että hyökkäyksessä pelaa Patrick Marleau ja puolustuksen depth chartissa oikealla puolella toisena kummitteli Justin Holl. Edellään vain siirtoa toisaalle haluava Nikita Zaitsev, josta fanitkin halusivat eroon. Eikä siitä oikeasti kovin kauaa ole, kun sai seurata Phil Kesselin hot dog skandaalia ja Dion Phaneuffin johtamaa salute gatea. Vituttaahan se, että Marner, Matthews ja Nylander ottivat omansa ja vähän enemmänkin, mutta mieluummin näille herroille maksaa ylihintaa kuin Jeff Fingerille, Jason Blakelle, David Clarksonille tai Patrick Marleaulle!

Asiat on nyt ihan hyvin. Oikeastaan tosi hyvin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Muistaakseni Athleticin Dom arpoi sekä Aholle että Marnerille tilastojen perusteella aika tasan kymmenen M kasivuotiseen. Että toki sinänsä Marnerin lappu on ylihintainen, kun se on 11, eikä edes kasivuotinen, mutta Ahon yleisesti alihintaisena pidetty lappu lienee aika likellä markkinahintaista. Jos onkin vähän alle, niin rahojen maksu on pelaajalle edullinen.
 

SloveGlot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kausi on potkaistu käyntiin, treenileirit -ja pelit lähti pyörimään, joten laitetaas tänne vähän mietteitä Leafsin ekasta harkkapelistä Senatorsia vastaan. Ajatuksia lähinnä pelaajista ja heidän otteistaan eikä niinkään joukkueen esityksestä yleisesti, kun sillä nyt ei ole niin väliä, kun testaillaan uusia pelaajia ja kokoonpano on täysin erilainen, kuin mitä se avausiltana tulee olemaan.
Jeremmy Braccolta ei tarvinnut, kuin pari vaihtoa nähdä, että huomasi siinä olevan NHL-pelaajan potenttiaalia. Ehkä jo ensi kaudella, mutta viimeistään parin kauden päästä. Ja jos ei Leafsissa niin jossain muualla sitten. Omaa loistavan käsityksen pelistä ja osaa syöttää. Joku voisi kuvailla Braccoa köyhän miehen Mitch Marneriksi.

Gauthier veti vahvan pelin ja tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä kuka Leafsin nelossentterin paikan lopulta nappaa. Nythän siihen on soviteltu Spezzaa, mutta Gauthierilla on oivat saumat varastaa paikka jos pelaa yhtä hyvin kuin tänään. On taas ottanut (niin kuin viime harjoituskaudellakin) harppauksen eteenpäin luistelussaan. Ei näytä enää niin kankealta ja hitaalta. Pääsi Senatorsia vastaan jopa paikoillekin ja oli lähellä maalintekoa.

Leafs hankki kesällä takalinjoilleen Jordan Schmaltzin St.Louisista. Itellä ei ollut mitään käryä millasesta pelaajasta on kyse, mutta ihan hyvän pakkauksen Leafs naarasi, jos on uskominen ekaan harkkapeliin. Välillä oli huonosti sijoittunut, mutta kiekon kanssa oli jopa erinomainen. Leafsin ruutinipakkia Muzziniakin parempi (ja Barrieta). Schmaltz saattaa olla ihan hyvä vaihtoehto kolmospariin esim. Marincinin kanssa. Tai Sandinin jos hän joukkueesta paikan ottaa.

Muita huomioita: Timashov, Engvall, Brooks ja Marchment kaikki näyttää ihan varteenotettavilta pelaajilta, jos jossain vaiheessa kautta loukkaantumisten myötä täytyy nostaa pelaajia ylös Marliesista. Ei kukaan heistä mitään maailmaa mullistavaa tehnyt, mutta pelasivat hyvää peruspeliä.

Pitää sitten taas muistaa ettei näihin treenipeleihin pidä ylireagoida ja yksi peli on vain yksi peli, mutta ajattelin nyt jotain huomioita kirjoitella aikani ratoksi. Ja kyllä tässä näköjään taas kauden virallista alkua venaa, kun tällaista tekstiä väsää 3:30 aamuyöstä. Buds all day. Kohta alkaa kausi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös