Toronto Maple Leafs 2017–2018

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
2016 - 2017

Kausi 2016 - 2017 on kirjoissa ja kansissa. Avataan samalla Maple Leafsin kausiketju seuraavalle kaudelle. Palataan kuitenkin hetkeksi viime kauteen. Toronton kausi päättyi pudotuspelien kuudennessa pelissä kotihallissa, kun Washington Capitals ratkaisi pudotuspelisarjan jatkoajalla. Pudotuspelipaikkaa pystyi pitämään joukkueelta äärimmäisen hyvänä suorituksena ja joukkue pystyi pelaamaan Capitalsia vastaan todella tiukan pudotuspelisarjan. Ennen kauden alkua odoteltiin kehitystä edellisestä kaudesta, jonkunlaista askelta eteenpäin ja junnujen kehittymistä.

Junnut todellakin kehittyivät 2016 - 2017 tulokaspörssiä hallitsevat pääosin Toronton tulokkaat, joista kirkkaimpana tietysti ykkösvaraus Auston Matthews. Mitch Marner ja William Nylander kävivät pelaamassa loistavan kauden jatkoksi vielä erinomaiset MM-kisat. Unohtaa ei sovi myöskään Connor Brownia, Zach Hymania tai Nikita Zaitsevia. Jokainen näistä nuorista miehistä on ensi kaudella vuoden vanhempi ja kokeneempi.

2017 - 2018

Tulevaisuus on valoisa, jos kehityskaari jatkuu samanlaisena kuin mihin se päättyi viime kauden alun haparoinnin jälkeen. Odotukset kaudella 2017 - 2018 ovat ainakin omissa kirjoissa kovemmat kuin edelliselle. Pudotuspelipaikkaa täytyy lähteä tavoittelemaan ja toiveissa olisi kausi joka päättyy aikaisintaan toukokuussa. Toronto sai pelata koko kauden kohtuullisen ehjällä rosterilla, joten siinä suhteessa samanlaista täysosumakautta on mahdoton odottaa.

Kauden alkua edeltävät Toronton osalta ei niin mielenkiintoinen drafti kuin viime vuosina ja Toronton tilanteessa olevalle joukkueelle mahdollisuuksia tarjoava expansion draft. Huhujen mukaan organisaatio on top4 -puolustajan perässä ja spekulaatioita on ilmassa. Toisaalta Lamoriellon tavat tuntien huhut eivät perustu ainakaan ensikäden tietoon, joten niitä on turha tässä kohtaa lähteä spekuloimaan. Takalinjoille hankittiin MM-kisojen aikana ruotsalaiset Calle Rosen ja Andreas Borgman. Herrat tuovat leveyttä, mutta oletettavasti kauden alussa kuitenkin AHL:n puolelle.

Kokoonpano

Maalivahdit

Fredrik Andersen on selkeä ykkösmaalivahti ensi kaudella. Pystyi käsittelemään vaikean alun jälkeen paineet erinomaisesti, vaikka painetta median suunnalta tuli runsaasti. Loukkaantuminen ennen harjoitusleiriä hankaloitti joukkueeseen sopeutumista, mutta Babcockin luotto palkittiin ja tanskalainen pelasi erinomaisen kauden Toronton maalilla. Kakkosmaalivahdin osalta tilanne on pahasti auki. Curtis McElhinney on UFA. Garret Sparks ja Antoine Bibeua ovat RFA statuksella. Bibeaun juna taisi mennä viime kaudella ja Sparks on enemmän farmimaalivahti. Kasimir Kaskisuosta tuskin kaavaillaan kakkosmaalivahtia. Toisaalta expansion draft avannee mielenkiintoisia mahdollisuuksia kauppojen suhteen.

Puolustus

Playoffeissa Morgan Rielly ja Jake Gardiner ottivat selkeitä askeleita eteenpäin. Molempien osalta voisi toivoa että suoritustaso saadaan ensi kaudella siirrettyä jo runkosarjan puolelle. Nikita Zaitsev pelasi hyvän tulokaskauden ja sai palkinnoksi pitkän jatkosopimuksen. Tuo sopimus näyttää ainakin vielä tällä hetkellä omissa silmissä varsin kohtuuhintaiselta. Matt Hunwick ja pudotuspeleissä loukkaantunut Roman Polak liikkuvat UFA statuksella. En pitäisi mahdottomuutena että Polak signataan vuoden jatkoon, jos jalan kuntoutuminen sujuu normaalisti. Babcock luottaa vahvaan Polakiin, joka profiililtaan eroaa muista Toronton puolustajista. Martin Marincin, Connor Carrick ja Alexey Marchenko muodostavat tuon nuoren, mutta NHL kokemusta omaavan osaston. Kukaan herroista ei ole varsinaisesti enää junioristatuksella ja Marincinin kohdalla expansion draft on uhka ja mahdollisuus. Torontolla ei välttämättä ole käyttöä isokokoiselle, mutta epävarmalle pelaajalle. Toisaalta mies hankittiin 4. kierroksen varausta vastaan, joten Marincinin menettäminen olisi pieni menetys organisaatiolle. Connor Carrick on todennäköisesti viimeinen suojattava puolustaja. Gardinerin ja Riellyn lisäksi. Zaitsevia ei tarvitse suojata.

Farmista on tilaisuutta kärkkymässä Travis Dermott joka pelasi hyvän kauden Marliesin takalinjoilla. Rinat Valievin piti olla lähellä läpimurtoa, mutta viime kauden jälkeen ei ole hirveitä odotuksia venäläisen suhteen ja uskon että Dermott on lähempänä NHL paikkaa. Andrew Nielsen pelasi myös hyvän kauden, mutta hontelon jättiläisen luistelun pitää kehittyä, jotta kaverista saadaan tehokas NHL puolustaja. Borgman ja Rosen tuovat leveyttä nelos- ja vitospariin. Toivottavasti toinen näistä on hyvä late bloomer ja lunastaa paikan Maple Leafs takalinjoilta. Thommie Bergmann on todennäköisesti näiden herrojen sopimusten takana, joten pientä toivoa on.

Hyökkäys

Viime kaudella puhuttiin että Toronton hyökkäys on nuori ja kokematon. Nuori ja kokematon hyökkäys oli parhaimmillaan täysin pitelemätön. Ohipelejä ja hieman hiljaisempia jaksoja tuli lähes koko nuoriso-osastolle, mutta toisaalta Matthews, Nylander ja Marner pelasivat vastapainoksi todella hyviä jaksoja, joista palkintona kuukauden tulokas maininnat jokaiselle. Joukkueen keihäänkärki tulee rakentumaan tämän kolmikon varaan ainakin seuraavan vuosikymmenen ajan. Kärkitalenttia on riittävästi mikä viime kaudella ja vielä MM-kisoissa nähtiin. William Nylander otti talven aikana monta askelta eteenpäin varsinkin puolutuspelissä ja on valmiimpi pelaaja kuin viime kauden alkaessa. Oletettavaa on ettei Babcock vielä kauden alussa hajoita Matthews - Nylander tutkaparia, mutta voi olla että lähivuosina Nylander saa oman kentän sentteröitäväkseen. Marner aloittanee kauden JVR - Bozak parivaljakon kanssa, jos herrojen suhteen ei tehdä liikkuja. Kolmannen parin muodostanevat Kadri - Komarov. Lisäksi Hyman jatkanee Matthewsin kanssa ja Brown Kadrin kentällisessä. Mitään indikaatiota näiden koostumusten hajoittamiseen ei ole näköpiirissä.

Soshnikov, Fehr, Martin ja Kapanen taistelevat viimeisistä paikoista. Toronton hyökkäys on valmis, eikä tarvetta isoihin muutoksiin ole. Oikeastaan kaikki huippulupaukset pääsivät jo viime kauden aikana NHL:n puolelle, mutta Kapanen saattaa vielä joutua paikastaan taistelemaan. Farmissa ei ole ihan samanlaisia lupauksia tulossa, mutta Grundström, Johnsson, Rychel ja Timashov saattavat antaa pientä painetta. Brian Boyle sopeutui joukkueeseen erinomaisesti, enkä ihmettele jos Lamoriello yrittää sorvata miehelle jatkoa. Boylen perhe viihtyy sen verran hyvin Floridassa, että kovin suurta todennäköisyyttä en tuolle jatkosopimukselle näe. Sopimuset päättyivät lähinnä Brooks Laichin ja Colin Greeningin kaltaisilla turhakkeilla.

Muut & cap

Toronto on vielä kauden verran kiinni Joffrey Lupulin sopimuksessa, jonka cap hit on 5,25 miljoonaa dollaria mutta kausipalkka "vain" 3,75 miljoonaa dollaria. Pientä toivoa voisi olla, että mies saadaan siirrettyä pois rosterista. Tämän kauden jälkeen päättyvät myös Tim Gleasonin ulososton vaikutukset 1,333,000 dollaria ja Jared Cowen rasittaa ensi kaudella cappia 750 000 dollaria.

Capissa Torontolla on n. 12 miljoonaa dollaria tällä hetkellä, mutta sopimukset puuttuvat vielä mm. Zach Hymanilta ja Connor Brownilta. Lisäksi ainakin yksi top4 -puolustaja on todennäköisesti hankinnassa ja kakkosmaalivahti. Capin kanssa tuskin tulee ongelmia. Lisäksi Nathan Horton siirretään kauden alkaessa IR:n puolelle, mutta tuota cap overagea tuskin käytetään, koska tilaa pitää jättää myös ELC sopimusten bonuksille.

Expansion draft

En ala tässä käymään suojattavien listaa läpi, koska Toronton osalta isoja päätöksiä ovat lähinnä suojataanko Carrick vai Marincin. Hyökkäyksessä joudutaan suojaamaan joko Matt Martin tai Josh Leivo, mutta todennäköisesti Leivon aika organisaatiossa on ohi, vaikka mies ei aitoa näyttöpaikkaa missään vaiheessa saanutkaan. Todennäköisimmin Vegas poimii Torontolta joko Marincinin tai Leivon.

Draft

Toronton kannalta isoimmat tarpeet ovat puolustuksen puolella, jossa ei ole samanlaista määrää tulevaisuuden lupauksia. Toisaalta organisaation draft strategia on painottanut taidon merkitystä ja valinnat on tehty BPA periaatteella.

Varausvuoroja Torontolla on seitsemän. Kolmoskierroksella Toronto ei pääse varaamaan mutta neloskierroksella Torontolla on myös Penguinsin picki. Kakkoskierroksella Toronto varaa Ottawan vuorolla.

Tällainen lyhyt alustus johon olisi voinut kirjoitella vielä hieman Marlies pelaajista ja spekuloida junnuista nousevilla kyvyillä, sekä alustaa hieman paremmin kokoonpanoa sekä expansion draftia. Pahoittelen kun ketjun avaaminen on kestänyt, mutta itse otin tietoisesti hieman taukoa NHL:n parista. Viime vuodet on tullut seurattua Toronto verrattain intensiivisesti ja playoffien jälkeen takki oli hetken aikaa tyhjä. Nyt kun Penguins on nostellut kannua, niin todennäköisesti myös Toronton toimistolla alkaa tapahtumaan. Laitetaan siis keskustelu käyntiin.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Noniin, nostellaas tätä keskustelua vähän ylemmäks. Draftin eka kiekka takana ja Leafs nappasi Timothy Liljegren merkkisen pelaajan Ruotsista numerolla 17. 183cm rightilta ampuva hyökkäysorientoitunut pakki. Pelas epätasaisen kauden, mutta omaa kovan potentiaalin. Taitaa olla siis ns ”High risk, high reward.” tyyppinen pelaaja. Liljegren viettää vissiin ensi kauden vielä Ruotsissa.

Alakertahan leafsissa eniten kaipaa parannusta, mutta Liljegrenistä ei sinne vielä hetkeen apua tule. Colin Milleriä Bostonista sen sijaan on huhuttu muutamissa huhuissa leafsin alakertaan. Rightin pakkihan tuolta alakerrasta puuttuu..
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Babcock tekee tuostakin pojasta taidetta, jos yhtään treenimotivaatiota on.

Niin tyhmältä ja tylsältä kuin se kuulostaa, Torontossa on jo potentiaalinen mestaruusnippu valmiina, jos Liljegren pystyy tuomaan itsensä NHL-tasolle. Zaitsev, Rielly sekä Gardiner ovat kaikki laadukkaita puolustajia, mutta yhtä offensiivista puolustajaahan tuo nippu tarvitsee. Voi olla, että toimisto lähtee jotakin kautta sen hakemaan vielä ennen ruotsalaisen rantautumista NHL:ään, mutta en osaa sanoa onko se välttämättä tarpeellista. Riippunee pitkälti siitä halutaanko Torontossa contendata tosissaan superkolmikon ELC-pahvien aikana vai pystytäänkö kulurakenne heidän kohdallaan muokkaamaan fiksusti. Riellyllä ja Zaitsevilla on jo hyvät diilit pohjalla.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Babcock tekee tuostakin pojasta taidetta, jos yhtään treenimotivaatiota on.

Niin tyhmältä ja tylsältä kuin se kuulostaa, Torontossa on jo potentiaalinen mestaruusnippu valmiina, jos Liljegren pystyy tuomaan itsensä NHL-tasolle. Zaitsev, Rielly sekä Gardiner ovat kaikki laadukkaita puolustajia, mutta yhtä offensiivista puolustajaahan tuo nippu tarvitsee. Voi olla, että toimisto lähtee jotakin kautta sen hakemaan vielä ennen ruotsalaisen rantautumista NHL:ään, mutta en osaa sanoa onko se välttämättä tarpeellista. Riippunee pitkälti siitä halutaanko Torontossa contendata tosissaan superkolmikon ELC-pahvien aikana vai pystytäänkö kulurakenne heidän kohdallaan muokkaamaan fiksusti. Riellyllä ja Zaitsevilla on jo hyvät diilit pohjalla.
Tuolta osin Toronton organisaatiossa oltiin tyytyväisiä Liljegreniin, koska nuorukainen pystyy katsomaan omia kykyjään ja tilannettaan realistisesti. Toivotaan että tuo näkyy myös hyvänä treenimotivaationa, koska Toronto kyllä tarjoaa siihen avun ja loistavat puitteet. Paljon on kiinni ensi kaudesta joka ainakin Liljegrenin omien sanojen mukaan menee vielä SHL:ssä. Aikoo tosissaan pyrkiä joukkueeseen, mutta sanoi että vaikean kauden jälkeen tarvinnee kauden ruotsissa. Toivotaan että seuraava kausi onnistuu paremmin kuin tämä. Hunter hehkutti paljon Liljegrenin edellistä kautta ja Toronto oli ilmeisesti pitkälle syksyyn 2016 seurannut Liljegreniä. Kertoo paljon siitä että organisaatiossa ei ihan uskottu tällaiseen kauteen mikä tästä lopulta muodostui. Siitä huolimatta Toronto pääsi varaamaan haluamansa ruotsalaispuolustajan.

Tämä oli ilmeisesti Hunterin ja HFBoardsin yhteinen haave Matthewsin varaamisen jälkeen, eli vielä yksi heikompi kausi on luvassa ja sen jälkeen varataan lupaava Liljegren. Toronto ei tankannut Liljegrenin takia vaan nuorukainen sitten "tankkasi" Toronton takia. Muistan hyvin fanien keskustelut viime keväältä joissa toivottiin sitä että Toronto pääsisi varamaan joko Matthewsin 2016 tai Liljegrenin 2017, koska organisaatiosta puuttui ykkössentteri sekä ykköspakki. Liljegren ei toki enää ole se kohuttu superlupaus, josta puhuttiin viime keväänä. Sen paikan vei Heiskanen. Toivotaan että potentiaali on edelleen sillä tasolla millä sen ennakoitiin olevan vuosi sitten. Todella tyytyväinen olen tähän varaukseen! "High risk, high reward" varaukset miellyttävät enemmän kuin nämä "varma kolmoskentän NHL pelaaja" varaukset. Liljegreniä hieman salaa toivoin, mutta en uskaltanut sitä itsekään missään kuuluttaa. Draftin seuraaminen viimeisten varausten mm. Vegas & Calgary oli todellista tuskaa.

Uskon että Toronto on yhden top4 -puolustajan perässä, mutta paljon määrittää se mitä siitä puolustajasta pitää maksaa. Matthews, Marner, Nylander kolmikko on koskematon ja uskon että Lamoriello pyrkii pitämään kiinni myös Kapasesta sekä Dermottista. Sen jälkeen Torontolla ei hirveästi ole ammuksia kovin ison treidin tekemiseen, joka väkisin hankaloittaa tilannetta. Markkinahinta sitten määrittää onko pelaaja niin kiinnostava että esim. Kapanen oltaisiin valmiita uhraamaan. Toinen erittäin mielenkiintoinen kysymys on JVR:n vaihtoarvo, sekä se onko organisaatio valmis luopumaan ykköskierroksen varauksistaan, koska 2018 ykköskierroksen varaus on mahdollisesti laitettava peliin. Lamoriello pitää korttejaan vahvasti rintaa vasten ja senkin takia olisi mielenkiintoista nähdä joku kauppa. Se kertoisi hyvin paljon siitä miten toimistolla nähdään joukkueen tilanne. Ollaanko nyt siirtymässä todelliseen kilpailuun Stanley Cupista vai vieläkö vuoden verran pyritään hallitsemaan odotuksia, sekä luottamaan siihen että organisaation sisältä löytyy tarvittavat palaset.

Näkisin että joku syvyyspuolustaja hankintaan joko UFA markkinoilta tai treidillä. Hamonic, Vatanen, Schmidt ja Colin Miller olleet huhuissa, mutta niiden todenperäisyyteen on todella hankala uskoa tietäen toimiston tiukan politiikan vuotojen suhteen. Toki kauden kulusta riippuen isojakin muutoksia voidaan nähdä siirtotakarajalla, mutta en tiedä onko sellainen osa Toronton nykyistä kulttuuria. Uskon että joukkue halutaan kasata mieluummin kesällä, kuin kauppojen kautta keskellä kautta.

Torontolla on ensimmäinen iskun paikka Matthewsin ja Marnerin ELC vuosina. Ensi vuonna cappiin tulee lisää tilaa Cowenin, Gleasonin, Fehrin ja Lupulin tippuessa pois listoilta. Silloin on viimeistään iskettävä. Vegasin tulon myötä markkinat ovat sekaisin, joten toiveissa olisi että se top4 -puolustaja hankittaisiin nyt ja pyrittäisiin menestykseen jo ensi kaudella. Luotto Toronton toimistoon on 110%, joten eiköhän siellä tehdä oikeat johtopäätökset ja ratkaisut. Harvinainen tilanne seuran historiassa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kyllä jo kahden seuraavan kauden aikana pitää tosissaan tavoitella Cupia. Syy yksinkertainen: Matthewsin ja Marnerin halpoja ELC-sopimuksia on jäljellä kaksi kautta, Nylanderin enää kausi.

Sen jälkeen mahdollisuudet taistella mestaruudesta voivat jopa heiketä muutaman kauden ajaksi, koska ydinpelaajat vievät leijonan osan capistä, eikä heidän ympärilleen ole mahdollista kerätä yhtä hyvää nippua kuin vielä ensi ja sitä seuraavalla kaudella.

Jos joukkueelle siunaantunut Matthewsin, Marnerin ja Nylanderin tasoisia pelaajia, ensimmäinen sauma pelata tosissaan mestaruudesta on, kun ainakin osa pelaa pelaajan tasoon nähden järkyttävän alihintaisella ELC-sopimuksella. Tuo on se posketon etu, jonka palkkakattoliiga suo joukkueille, jotka ovat päässeet varaamaan eliittitalenttia. Palkkakattoliigassa yhtä hyvää vastinetta dollareille ei saa mistään. Noita kausia ei vain saa heittää hukkaan, koska se voi jopa lopulta olla paras mahdollisuus taistella mestaruudesta.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Olipas Torontolla hyvä tuuri, että saivat Liljegrenin, vaikka pääsivät varaamaan vasta vuorolla 17. Voi olla koko draftin paras pelaaja.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK,
Patrick Marleaulle 3 / 6.25milj.
Omasta mielestä ei mitään järkeä, liikaa vuosia ja rahaa. Tottakai varmasti toimii tärkeänä esimerkkinä nuorille niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella mutta melko kovan hinnan sai maksaa.
Toivottasti pysyy jatkossakin ehjänä ja ansaitsee paikkansa pelaavassa kokoonpanossa, ettei kukaan Marleauta paremmin pelaava nuori joudu istumaan katsomossa vain sen takia että Marleau on kokenut ja omistaa kalliin sopimuksen.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Patrick Marleaulle 3 / 6.25milj.
Omasta mielestä ei mitään järkeä, liikaa vuosia ja rahaa. Tottakai varmasti toimii tärkeänä esimerkkinä nuorille niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella mutta melko kovan hinnan sai maksaa.
Toivottasti pysyy jatkossakin ehjänä ja ansaitsee paikkansa pelaavassa kokoonpanossa, ettei kukaan Marleauta paremmin pelaava nuori joudu istumaan katsomossa vain sen takia että Marleau on kokenut ja omistaa kalliin sopimuksen.
Joo, en ymmärrä minäkään tätä sopimusta, en vaikka palkan suuruus ei olisi edes ongelma? Ei ole Marleau enää nuori kolli ja vielä vähemmän sopimuksen viimeisenä vuotena. Toisaalta haluaako Toronto nyt tällä hankinnalla viestittää (hyvin menneen viime kauden jäljiltä) että jälleenrakennus on jo ohi ja nyt voi tosissaan alkaa kisaamaan SC:n voitosta? Ei kai tuollaisia summia pelkästä nuorten pelaajien mentorista makseta. Kyllä hänelle paikka on kaavailtu kahteen ekaan hyökkäysvitjaan.

Ainakin rivien välistä on luettavissa, että mahdollisuus Kapasen ylösnostoon vaikeutuu entisestään, kun (käsittääkseni) saman pelipaikan Marleau hankittiin joukkueeseen.

Mielenkiintoinen siirto joka tapauksessa, ellei lisää kauppoja ole tulossa?
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK,
Ehkä tämä tarkoittaa sitä että nyt JVR treidataan johonkin ja vaihdossa saadaan puolustaja? Silloin tämä sopimus ei välttämättä näyttäisi edes niin pahalta:
JVR vaihdettaisiin yhdessä jonkun prospectin ja/tai varausvuoron kanssa yhteen kovempaan puolustajaan ja samalla Marleau oltaisiin hankittu paikkaamaan JVR:ää..?
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ehkä tämä tarkoittaa sitä että nyt JVR treidataan johonkin ja vaihdossa saadaan puolustaja? Silloin tämä sopimus ei välttämättä näyttäisi edes niin pahalta:
JVR vaihdettaisiin yhdessä jonkun prospectin ja/tai varausvuoron kanssa yhteen kovempaan puolustajaan ja samalla Marleau oltaisiin hankittu paikkaamaan JVR:ää..?
Joo, tämä selittäisiä tätä kyseistä kauppaa aika paljonkin ja potentiaalisesti vahvistaisi joukkuetta pätevän puolustajan muodossa. Näillä muutoksilla TML myös käytännössä ilmoittautuisi SC kisaan ihan oikeasti. On tuossa (Marleaun) sopimuksessa silti yksi vuosi liikaa, ellei sopimusta saa dumpattua jonkun muun harteille viimeiseksi vuodeksi.
 

ipaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Power forwardit ja stay-at-home pakit
Rahallisesti tuo Marleaun sopimus puolittuu kolmessa vuodessa (8,5 / 6 / 4,25). Caphit tuskin on ongelma koska sekä Bozak, JVR ja Komarov ovat kaikki UFA tulevan kauden jälkeen. Ja varsinkin jos JVR myydään nyt, niin mitään hätää ei ole. Leafs on tällä hetkellä reilu miljoonan yli katon, mutta sieltä katoaa Hortonin ja Lupulin 10,5 miljoonaa kauden alkaessa eli tilaa on vieläkin reippaasti hankkia se puolustaja. Marleaun sopimus on (luonnollisesti) NMC eli miestä ei saa liikutettua mihinkään ilman omaa suostumista.

Mun mielestäni ihan hyvä hankinta tähän tilanteeseen. Leafs on hurjassa nousussa nuorten superstarojen kanssa, mutta sinne tarvitaan kokemusta näyttämään mitä vaatii olla NHL-pelaaja. Marleau ja Moore eivät ole huonoja esimerkkejä. Marleau painoi viime kaudella 27 maalia, eli ei se ruuti ihan märkää vielä ole.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Loistavaa. Napattiin just se pelaaja markkinoilta jota toivoin. Nyt voidaan treidata Bozak tai JVR puolustajaan ilman että hyökkäys heikkenee yhtään. Toki jos kaikki jää, niin tulee ainakin tulivoimaa Mathewssin viereen. Melkoinen upgrade Hymaniin. Ron Hainseyn palkkausta en ymmmärrä kyllä. 2 vuotta 3milliä. Tuntuu kyllä aika turhalta sainaukselta.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Eihän Hainsey toki tuota nykyistä puolustusta ainakaan heikennä.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Ainakin varmasti henkinen johtaja ja suunnannäyttäjä kuinka ollaan ammattilainen. Seuraava kapteeni kuitenkin lienee Matthews.
Kiva saada kanssa Moore takaisin vaahterapaitaan. Oon aina digannut kaverista. Saa Gauthier parantua rauhassa ja sitten yrittää haastaa Moore pelipaikasta.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Leafs on tällä hetkellä reilu miljoonan yli katon, mutta sieltä katoaa Hortonin ja Lupulin 10,5 miljoonaa kauden alkaessa eli tilaa on vieläkin reippaasti hankkia se puolustaja.
LTIR:iin voi laittaa pelaajan vasta kauden ensimmäisenä päivänä ja capin alla pitää olla jo ennen sitä tai tulee rangaistus. Tilaa ei siis oikeastaan ole niin paljon, mitä annat ymmärtää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
LTIR:iin voi laittaa pelaajan vasta kauden ensimmäisenä päivänä ja capin alla pitää olla jo ennen sitä tai tulee rangaistus. Tilaa ei siis oikeastaan ole niin paljon, mitä annat ymmärtää.
Tuo on helppoa siirtämällä jotain waiver vapaita pelaajia AHL:n puolelle päiväksi. Eli jos Nylander/Marner/Matthews käy nimellisesti farmin puolella niin ei pidä hämmästyä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
"Someone pointed out: Marleau's bonuses mean that he can play for 2 years, get paid $17.5M through 7/2/2019, accept trade to Vegas, retire"

Eli jos jalka alkaa painamaan ja tulosta ei tule, niin tuo viimeinen sopimuskausi on helposti kaupattavissa heti, kun bonarit on maksettu alta pois. En nyt varmaksi mene sanomaan, mutta alkukaudesta maksettavien bonusten jälkeen Patty taitaa nostaa kauden mittaan liksaa vain miljoona dollaria, jos sitäkään. Minimipalkka + miljoonien bonukset, jos en väärin muista. Ei tarvitse edes Vegasin kanssa mitään kauppoja tehdä, vaan ihan minkä tahansa bottom-10 jengin, jolla on palkkakatossa tilaa. Toronto siis käytti rahaa tässä neuvotteluvalttina, ja sitähän organisaatiolta löytyy. Toisaalta en usko, että kahden vuoden lappu olisi ollut mitenkään erityisesti rahakkaampi. Tai ken tietää, ehkä siellä on ollut joku 2x8 tarjous pöydällä, tai vaikkapa 2x4,5 hallitsevalta mestarilta, ja Lou nokitti sitten 3x6.25:llä, josta tuo viimeinen vuosi toimii tavallaan optiona. Jos pelaaminen ei enää natsaa, niin eläke tai LTIR kutsuu ja caphit siirretään toiselle joukkueelle pientä korvausta vastaan.
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK,
Zach Hymanille 4 vuotta / 2.25 aav.

Mielestäni tärkeä sopimus vaikka aav ehkä aavistuksen korkeampi mitä itse ajattelin.
Tärkeä palanen alivoimalla ja potentiaalia myöskin pisteiden tekoon löytyy, tulevaisuudessa viimeistelyä pitäisi saada tehokkaammaksi, viime kaudella tuhlasi monta Matthewsin luomaa paikkaa.
Täytyy tosin muistaa että viime kausi oli myös Hymanille ensimmäinen kokonainen kausi shown puolella ja kehittymistä viimeistelyssä tulee varmasti ajan kanssa tapahtumaan, aikaa siihen kuluu tosin kauemmin kuin valtaosalla muista Leafsin nuorista hyökkääjistä, puhutaan kuitenkin aivan erilaisesta pelaajatyypistä kuin esimerkiksi Matthews, Marner ja Nylander jotka osoittivat jo viime kaudella olevansa valmiita isoihin rooleihin ja pistemääriin.

Antaa myös suuntaa Connor Brownin tulevalle sopimukselle joka tulee todennäköisesti olemaan noin 2.50-2.75 miljoonaa kaudessa.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Jostain pelaajasta on varmaan päästävä eroon kauden alkuun mennessä. Parasta olisi jos Lupul saataisi kaupattua jollekin, jonka pitää päästä palkkalattiaan kiinni. Silloin kaikki avainpelaajat saadaan pidettyä vielä vuoden ja Kapanen, Leivo, Grundström, Bracco, Korskov ym kumppanit saavat vielä kasvaa rooleihinsa. Toinen vaihtoehto on treidata Bozak, JVR, Komarov akselista 1-2 pelaajaa jo nyt. Parasta olisi toki että heidät voitaisi myydä keväällä draft piccejä vastaan, jos joku nuori on ottamassa jo heidän paikkaansa.
Saas nähdä pystyykö Dermott, Liljegren, Rosen, Borgman haastamaan jo NHL paikasta. Liljegren saattaa syksyllä yllättää itsensäkin jos saa hyvän treenikesän alle. Viime kaudella kuitenkin mono aiheutti voimattomuutta koko talven, niin kun kesällä voima palaa kroppaan ja kehitystä tapahtuu, niin voi kehittyä nopeastikin. Eiköhän ensi kausi mene vielä Ruotsissa/AHL:ssä. Itse ajattelin että kun saivat Liljegrenin nyt vähän "ilmaiseksi", niin ehkä siksi palkattiin vaan Hainsey pariksi vuodeksi. Odotuksena on ehkä että Dermott, Liljegren, Nielsen ja Rosen/Borgman muodostavat Reillyn ja Zaitsevin kanssa parin vuoden sisään puolustuksen rungon. Siihen sitten jonkun flopatessa mahtuu Gardiner ja Carrick mukaan.

Eiköhän joku treidi vielä kesällä nähdä. Marleaun soppari kyllä miltei varmisti sen.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Juu Hymania ei voi verrata Mathews-Nylander-Marner kolmikkoon. Kyse on aivan erityypisestä ja erilaisen roolin pelaajasta. Leafsin sivujen mukaan Hyman kellotti eniten AV-minuutteja koko liigassa ja teki Leafsin rookie-ennätyksen AV-maaleissa (4kpl). Kyllähän se välillä toki ihteeni ainakin syletti kun Mathews tarjoilee takatolpalle ja ei herralle maistu, mutta toisaalta mukava oli kattoa tilanteita missä Hyman niittasi vastustajan pakin tai riisti muuten vaan kiekon ja pelas sen omalle joukkueelle. Jos Hyman jatkaa samalla tasolla kun viime kaudella niin tuo 2,25M/4v caphitti on kohdallaan.

Mielenkiintoista on nähdä mikä tulee olemaan Marleaun rooli, että pistääkö Babcock miehen laitaan vai keskelle ja kenen kanssa tulee pelaamaan. Palkka ois saanut olla alle 6M ja tuon siirron myötä joudutaan kikkailua harrastamaan, että päästään palkkakaton alle. Laadukas rightin pakkihan tuolta vielä puuttuu...
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Nyt kun on ollut aikaa makustella näitä kesän tapahtumia, niin kyllähän tässä on tiettyä logiikkaa nähtävissä miksi nämä pelaajat palkattiin. Samalla on iso riski, että Hainsey ei ole puolustukseen oikeastaan mikään vahvistus ja että Marleau on kallis kehäraakki.
Joukkueeseen varmaan halutaan kokeneita pelaajia lyhyillä sopimuksilla, jotta nuorilla pelaajilla päästään aina täyttämään paikat ja myydään sopparin lopussa pelaajat sillä hinnalla mitä saadaan.
Unelmatilanteessahan esim. Grundström vie Komarovin paikan jouluun mennessä ja voidaan Komarov myydä.
Kyllä nyt on silti iso riski että Marleau ja Hainsey kaksikossa on ensimmäinen iso huti nykyiselle johtoporukalle. Lupulin yli 5m$ sopimus ja pari milliä sakkoja tippuu nyt tän kauden jälkeen pois.
Toisaalta nyt voisi olla hyvä iskun paikka tällä kaudella, jos Matthews, Marner, Nylander, Brown, Kapanen jatkaa kehitystä.
Vaikea on uskoa että JVR on enää ensi kauden jälkeen mukana, kun täytyy alkaa varautua nuorien soppareihin. Jos taas nuorista ei nouse uusia vastuunkantajia, niin JVR ja Komarov, Bozak on pelaajia joista on vaikea luopua.
 
Viimeksi muokattu:

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Dodii. Aikaa on kulunut ja Hainsey aloittaa kuulemma 1. Parissa Riellyn kanssa. Paikallinen media( ja minä) epäilee että jaksaako 36 v pakki pelata parhaita vastaan koko kauden. Viime kaudella taisi aika hyvin jaksaa. Riski on toki että ei jaksa.
Gardiner-Zaitsev muodostaa toisen parin ja oliavat todella hyviä yhdessä viime kauden lopussa. Marincin, Marchenko ja Carrick taistelee sitten lopuista paikoista. Toivottavasti Dermott ja Liljegren loppukaudesta tai ainakin ensi kaudella jo alkaa varastaa paikkoja puolustuksesta.
Epäilen Hainseyn hyvyyttä, mutta Shanaplan näyttää toimivan hyvin, joten on ei oikein uskalla nyt haukkuakaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Alexey Marchenko näkyy olevan waivereissa ja contract termination ilmeisesti tulossa.

Siirtyy tämän jälkeen KHL:ään.

Venäläisillä kova olympiajoukkue kehittymässä...
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Nostellaas tätä ylöspäin kansan nähtäväksi.

Muutama päivä sitten Connor Brown teki jatkosopimuksen ja ainakin itseäni henkilökohtaisesti hieman jännitti että mitä sieltä tulee kun Hymanille annettiin aikaisemmin $2,250,000 AAV/4v. Eikä siis sillä, en pidä tuotakaan lappua mitenkään huonona, ehkä jopa päinvastoin, Hymanin voit heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa tietäen mitä saat. Ja saatiinhan tuolla 2 ufa-vuotta syötyä pois. Niin, se Brownin sopimus.... Cap hit 2.1 miljoonaa ja 3 vuotta. Todella, todella hyvä sopimus seuran kannalta, ja Connorille iso käsi että asetti joukkueen edun oman tilipussin edelle. Tulokkaana kuitenkin se 20 häkkiä ja 36 pistettä, moni olisi saattanut saada paljon isommankin palkkapäivän.

Mitäs muuta. Ainiin, Toronton uuden tulemisen kummisetä, Lou Lamoriello, innostui mediassa ylistämään tämän kevään ykkösvarausta, Timothy Liljegreniä. https://mapleleafshotstove.com/2017/08/29/lou-lamoriello-timothy-liljegren-defencemen-talent-dont-come-along-often/ . Haastattelussa paljon muutakin asiaa, kannattaa lukaista jos tekemisen puutetta on.

Tästä olikin jo toisessa ketjussa juttua, mutta laitetaan nyt tännekkin. Tämän kauden jälkeen Air Canada Centre vaipuu unholaan ja areenan nimeksi vaihtuu Scotiabank Arena. Aika messevä diili MLSE:lle, korvaus nimen käyttämisestä per kausi on näin perustaallaajan mielestä järkyttävät 20 miljoonaa dollaria. Aikaisempi diili Air Canadan kanssa tuotti n. 4 miljoonaa per kausi.

Kauden alku lähenee, ja kiima sen kuin kasvaa. Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan mitä Big Three tuo kaukaloon täksi kaudeksi. Muitakin kysymyksiä pyörii mielessä. Ottaako Zaitsev seuraavan stepin? Jatkaako Rielly siitä mihin jäi? Onko Gardiner edelleen kuningas ilman kruunua? Jännä nähdä myös että nouseeko Marliesista uusia Kapasia, Dermott sen verran saanut suitsutuksia organisaatiolta että varmaan tulee kaudella pääsemään isoihin valoihin. Nielsenistä tullut hieman ristiriitaisempaa kommenttia, joidenkin mielestä olisi valmis nhl-kaukaloihin kun taas joidenkin mielestä puolustaminen ei ole lähelläkään nhl-tasoa. Kyllähän Nielsen kaikesta huolimatta on mielestäni mielenkiintoinen projekti, iso, ilkeä, kiekollisesti taitava, kova veto ja luistelu isoksi mieheksi ihan hyvä.

Heitetään tähän loppuun vielä vähän ikävempiä uutisia, Nikita Soshnikovilla on edelleen aivotärähdyksen jälkioireita. Käytännössähän tämä varmaan tarkoittaa sitä että siellä on kesätreenit ja kauteen valmistautumiset mennyt tästä syystä enemmän tai vähemmän penkin alle, eli tuskin miestä tullaan näkemään kauden aloituksessa nhl:n puolella. Ikävää, kovasti olen Soshnikovista tykännyt vaikkei miehestä todennäköisesti koskaan tule alaketjujen roolipelaajaa kummempaa. Toki tämän myötä on aika varmaa että Kapanen aloittaa kauden ylhäällä, ellei itse möhli mahdollisuutta jollain käsittämättömällä tavalla.

Okein hyvät syksyn räntäkelit ja pimeydet kaikille Jatkoajan NHL-osion lukijoille ja kirjoittajille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös