Mainos

Toronto Maple Leafs 2016–2017 – imperiumin vastaisku

  • 142 076
  • 389

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Olisi ehkä pitänyt mainita myös Karlsson ja Methot ihan varmuuden vuoksi. Hoffman ja Stone nimittäin loukkaantuivat molemmat edellisyön matsissa.

Ne oli varmaan niminä niin ilmiselvät, että jätit varmaan senkin takia mainitsematta. Stone on kyllä hieno pelaaja. Toisaalta en kyllä Karlssonia lukuun ottamatta juuri Ottawan rosteria kadehdi, vaikka sieltä useampikin kaveri mahtuisi Leafs nuttuun.

Tuon puolustuksen takia ollaan tällä hetkellä isoissa ongelmissa. Liekö Gardinerilla on jotain vammaa, kun pelin taso on laskenut noin pahasti alkukaudesta. McBackup onneksi pystyy voittamaan pelejä. Iso apu varsinkin kun miettii alkukautta ja Enrothia.

Noh elintärkeät pisteet Carolinasta reppuun ja tiistain isoa peliä kohti. Tulikuuma Laine vs. peruslämmin Matthews. Isot pisteet jaossa Toronton kannalta.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
"Matthews vs. Laine vol. 2" pelattiin toissayönä. Ei mennyt ohi kanadalaismedialta ja suomalaismedialta vielä vähemmän. Olennaisinta kuitenkin (ainakin Leafsin näkökulmasta) oli, että Toronto sai elintärkeät kaksi pistettä, eikä kolmen pisteen pelin pelaaminen läntisen konferenssin joukkueen kanssa merkkaa Leafsin kannalta mitään.

Anderseniltä ei mikään paras peli, joten voitosta saa olla tyytyväinen. Maalivahtipelin piti olla merkittävä etu Torontolle, enkä ainakaan itse olisi ennakolta pitänyt voittosaumoja kovin hyvinä, jos olisin tiennyt tanskalaisen pelaavan lähes samalla tasolla kuin Hellebuyck.

Ensi yönä jatketaan ACC:ssä o6-pelillä New York Hockey Rangersiä vastaan. Sunnuntain vastaisena yönä vastassa Habs niin ikään kotona HNIC-pelissä. Carey Pricen rekordi HNIC-peleissä taitaa edelleen olla huikea, joten eiköhän Price kerää itsensä ainakin tuohon peliin. Sen jälkeen siten vuorossa onkin Kalifornian kiertue, joten vähintään kolme pistettä olisi hyvä saada noista kahdesta pelistä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Molemmat maalivahdit olivat loistavassa vireessä, ja 1-1 peliksi maalipaikkoja oli todella paljon. Laskeskelin, että Rangers vei maalipaikat 28-21 varsinaisen peliajan puitteissa, mikä sekään ei kyllä anna oikeaa kuvaa pelin kulusta. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä peliä käytiin Leafsin päädyssä. Torontolle kuitenkin siunaantui suht monta yv-hyökkäystä, kun Rangersin pakit "pinchasivat" rohkeasti, mikä tasoitti paikkasuhdetta. Jatkoajalla sitten täysi hulina päällä, enkä edes viitsinyt pitää kirjaa paikoista. Molempien yv oli karmeaa, vaikka Rangers yv-maalin saikin. Muutoin molempien av loi vastustajan yv:tä enemmän paikkoja. Rangers oli tällä kertaa parempi arvoilla, ja sanoisin, että pelitapahtumiennvalossa oikea joukkue voitti.

Andersen luonnollisesti Leafsin paras. Kenttäpelaajista luultavimmin Nylander. Rangers pelaa kyllä viihdyttävää vauhtilätkää suhteellisen tasaisella materiaalilla. Materiaalin leveys on heidän vahvuutensa, mutta sen ykköskorin talentin puute huolettaa. Lundqvist sitä toki on, jos helmikuun otteet jatkuvat, samoin McDonagh. Hyökkäyspäässä sitten toivotaan, että ns. ylisuorittajat pitävät tasonsa. Nashin peliä katsellessa tuli taas mieleen, että tuolla yhdistelmällä kokoa, ulottuvuutta ja taitoa pitäisi pystyä nyky-NHL:ssäkin dominoimaan illasta toiseen.

Edit. Leafsillä muuten liigassa eniten (12 kpl.) jatkoaika- tai voittolaukaustappioita. Seuraavaksi huonoimmilla 10 kpl.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ihan ansaittu tappio arvoilla Montrealille. Habsin nopeus oli myrkkyä Leafsille. Leafsillä oli aivan liian monta pelaajaa, joiden liike ei tänään riittänyt. Eikä kaikkea voi todellakaan laittaa huonon illan piikkiin: Leivo, Gauthier, Smith, Martin ovat hitaita pelaqjia hyökkäyksessä. Carrickin vaihtuminen Marchenkoon ei ole myöskään lisännyt puolustuksen nopeutta.

Leafsin vahvuus on ollut, että kolmesta kärkiketjusta jokainen on pystynyt olemaan uhka hyökkäyspäässä. Jokainen on vuorollaan myös kantanut päävastuuta maalinteosta. Kyn Marnerin ohella Bozak puttui kokonpanosta, kolmosketju ei ole enää edes liigan keskikastia. Ykkösketjussa puolestaan Kadrin suuriin heikkous eli heikko luistelu tulee paljon enemmän esille, kun laidalla ei ole enää Nylanderi tai Brownia vaan hidas diesel Leivo. Viime yönä ainoastaan Matthewsin ketjun voi sanoa tasanneen tai voittaneen match-uppinsa, sen sijaan muut ketjut hävisivät omansa. Itse uskon edelleen vahvan keskikaistan voimaan, ja silloin kun bottom-six-ketjuja sentteröivät Gauthier ja Smith eli kaksi korkeintaan nelosketjun keskushyökkääjää, ei ihmeitä voi odottaa.

Matthewsilla oli lopulta kuitenkin kaikki saumat varastaa kaksi pistettä Torontolle, mutta Price veti pidemmän korren läpiajossa jatkoilla. Läpiajot eivät ole kyllä onnistineet alkuunkaan Matthewsiltä tulokaskaudella. Nyt toki vastassa Price ja Galchenyuk takakarvasi ja huitoi kyllä antaumuksella. Kun tuota Galchenyukin viikatetta vertaa Islesia vastaan nähtyyn tilanteeseen, josta Hunwickin tuomittiin rikkoneen läpiajoassa ollut Chimeraa, niin ei voi kuin todeta, että linja ei ole pelistä peliin sama.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Boyle <> 2nd (2017?), Froese

Ilmeisesti Leafs hakee pienellä riskilläkin pudotuspelikokemusta "junnuille". Tampa sitten ainakin tekojen puolesta miettii jo ensi kautta.

Kadri, Matthews, Bozak ja Boyle on enemmän kuin kelvollinen keskikaista, kun kaikki ovat kunnossa. Babcock haluaa edelleen nelosketjun keskelle pelaajan, joka voittaa aloituksia ja pelaa tarvittaessa alivoimaa. Kun Boylea vertaa Ben Smithiin, niin puhutaan isosta upgreidauksesta. Smithin ainoa vahvuus on ollut aloituksissa, eivätkä nekään ole enää sujuneet käsivamman jälkeen.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Hyvä treidi mielestäni, 2nd ja Froese ei mitenkään liikaa. Toronto sai loistavan joukkuepelaajan joka voittaa alotuksia ja syö kiekkoja. Nyt täytyy toivoa että Babcock rakentaa Martin - Boyle - Soshnikov kentällisen.. Kestää kyllä vertailussa mille tahansa neloskentälle.
EDIT: Huhhuh, Toronton treidi näyttää entistä paremmalta jos Ottawa antaa Dahlenin vaihdossa Burrowsiin! Sääliksi käy Senatorsia.
 
Viimeksi muokattu:

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Hyvä kauppa Torontolta, tosin melkein toivoisin että Boylen kanssa pyrittäisiin jatkosopimukseen. Sopivasti kaksi kautta mahtuisi capin alle kun Marner ja Matthews pelaavat ELC sopimuksella. Martin-Boyle parivaljakko muodostaisi mielenkiintoisen rungon nelosketjuun ja isompia vahvistuksia Toronton ei tarvinne hyökkäykseen hankkia. Nuoret pelaajat kehittyvät ja sitä kautta saadaan lisää tehoja. JVR vaihtuu joko puolustajaan, varauksiin tai saa jatkosopimuksen. Boyle ja mahdollisesti keskelle siirtyvä Nylander korvaavat jatkossa Bozakin, joka voidaan treidata jossain vaiheessa ja saataisiin sitä kautta lisää varauksia organisaatioon.

Kyllähän tuo osittain Dave Nonisin pelikirjasta on tämä kauppa, kun kakkoskierroksen varausvuorosta luovutaan. Toisaalta Torontolla on tällä hetkellä niin paljon lupauksia tulossa ylöspäin, että sinne ei sen seitsemän normivarauksen lisäksi tarvita lisää arpoja. Tietysti puolustajia voisi nyt varata reippaammalla kädellä, mutta tällä hetkellä löytyy luottamusta toimiston osaamiseen. Eiköhän se top4 puolustaja hankita vielä jotain kautta, tuskin tänä keväänä eikä välttämättä ensi kesänäkään, mutta seuraavan 1,5v aikana hyvin todennäköisesti ja se siirto tullenee taas täysin puskista.

Twitteristä tai jostain olin lukevinani että Boyle mahdollisesti palaa Tampaan kauden jälkeen. Ilmeisesti vaimon takia, mutta nämähän ovat tässä vaiheessa vasta huhuja. Osaako @aessi antaa arviota asiaan? Miten muuten näet Boylen arvon Torontolle?

Kyllähän tämä on outo tilanne kun Tampa Bay myy pelaajia deadlinella ja Toronto taistelee täysillä paikasta pudotuspeleihin. Ei tätä osannut kyllä ennen kauden alkua millään odottaa. Tampa oli omissa papereissa toinen idän finalisteista.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Twitteristä tai jostain olin lukevinani että Boyle mahdollisesti palaa Tampaan kauden jälkeen. Ilmeisesti vaimon takia, mutta nämähän ovat tässä vaiheessa vasta huhuja. Osaako @aessi antaa arviota asiaan? Miten muuten näet Boylen arvon Torontolle?

Onhan se mahdollista, että palaisi. Tiedä sitten kun varmasti hänen perässään ovat suunnilleen kaikki seurat ja Yzermanin puheista voisi päätellä ettei oikein capissa tilaa olisi. Onhan Boyle ollut aivan mielettömän arvokas Tampalle, ei tällä kaudella ole alivoimaa tappanut, mutta on siinä hommassa todella hyvä minkä lisäksi on tosiaan myös tehoja tehnyt tuossa alempien ketjujen roolissa ja kuitenkin takana se 100 playoff peliä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Leafs ja Penguins tekivät tänään tosiaan kaupan jossa Eric Fehr siirtyy Torontoon. Torontolta hyvä kauppa kun saivat siinä pickin kylkiäisinä. Fehr läpäisi aiemmin illalla waiverit joten Leafs voi laittaa hänet myös AHL:ään, mutta toivottavasti kuitenkin pitävät NHL-miehistössä sillä kyllä Fehr mielestäni on edelleen pätevä alempien kenttien pelaaja. Penguinsin systeemeihin ei koskaan täysin sopeutunut, eikä saanut pelata sentterinä (Penguinsin johtoporras/valmennus pitivät sitä hänelle luontaisimpana pelipaikkana) vaikka hänet sille pelipaikalle alunperin signattiin. Leafsissa toivottavasti löytää itselleen sitten oikean roolin ja sopeutuu hyvin Babcockin systeemeihin.

Martin-Fehr-Boyle voisi olla oikein miehekäs neloskenttä. Löytyy kokoa, fyysisyyttä, hieman ratkaisukykyä hyökkäyspäässä, luotettavaa kahden suunnan pelaamista. Paperilla ainakin olisi erittäin hyvä neloskenttä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Martin-Fehr-Boyle voisi olla oikein miehekäs neloskenttä. Löytyy kokoa, fyysisyyttä, hieman ratkaisukykyä hyökkäyspäässä, luotettavaa kahden suunnan pelaamista. Paperilla ainakin olisi erittäin hyvä neloskenttä.

Sanoisin melkein, ettei yksikään ketju, josta löytyy Matt Martin, ole hyvä edes paperilla nyky-NHL:ssä. Ja kun Leafs on Martiniin sitoutunut, annetaan vastustajalle jo valmiiksi Martinin verran tasoitusta. Miehen ainoa merkittävä kontribuutio voittamiseen on Leafs-nutussa ollut vanhan koulukunnan rakastamassa taitopelaajien turvaamisessa. Kerran tai kaksi Martinin preesensillä on ehkä saattanut olla omaan silmään jotain vaikutusta, mutta vastapainona lähes joka pelissä saa sitten sadatella Martinin pätemättömyyttä kiekkollisessa pelissä. Fakta vain on, että waivereista saa Martinin parempia ja ennen kaikkea halvempia pelaajia.

*

Kalifornian kiertueen ensimmäisestä pelistä Sharksia vastaan ei tarvinne sanoa muuta kuin, että pisteen menettäminen viimeisen kahden minuutin aikana kirpaisee aina. Silti, eipä tuota kauheana vääryytenä voi pitää. Kotijoukkue oli parempi, ja Andersen piti Leafsin pelissä mukana.

Ensi yönä vastassa Kings Staples Centerissä. Kauden ensimmäisestä kohtaamisesta on jo tovi, mutta ACC:ssä Kingsin tavamerkki eli fyysinen ja hidastempoinen kiekonhallinta-lätkä oli myrkkyä Torontolle. Leafs oli täysin aseeton siinä pelissä. Saa nähdä, onko mikään muuttunut.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tuloksellisesti katastrofaalinen Kalifornian kiertue on ohi. Kolme peliä, yksi piste. Kings-pelissä oli parhaat saumat voittoon, mutta sekin kääntyi voittolaulauksilla tappioksi. Kuriositeettina mainitaan, että Leafs johti kaikkia kolmea peliä (Kingsiä vielä kahdella maalilla kolmannen erän alkaessa), mutta menetti kaikissa johtoaseman.

Fanin näkökulmasta oli ihan mukavaa vaihtelua seurata Leafsiä ihan suorassa lähetyksessä, kun heräämällä n. 6:30 näkee melkein kaksi erää livenä. Jos live-lähetykset ovat "must", niin kannattaa alkaa seurata Kaliforian jengejä tai Vancouveria, kun aikaisin heräämällä näkee hyvin vielä vähintään puolet pelistä.

Leafs ei super-poikkeuksellisesti pelaa nyt sunnuntain vastaisena yönä eli HNIC saa selviytyä kokonaan ilman Leafsiä. Tapahtuu korkeintaan kerran, kaksi runkosarjan aikana.

Ensi viikosta tulee tähän mennessä kauden tärkein. Leafs ei enää ole edes wild-card-paikalla, ja TDL:n perusteella johtoporras haluaa pudotuspeleihin jo nyt. Nyt joukkueen on vastattava huutoon. Keskiviikon vastaisena yönä Detroit kotona, perjantain vastaisena yönä Philly niin ikään kotona ja sunnuntain vastaisena yönä pelataan Raleigh'ssa Canesia vastaan. Kaikki pelit ennakolta voitettavissa, eikä ottelutahtikaan ole Leafsille epäsuotuisa.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ensi viikosta tulee tähän mennessä kauden tärkein. Leafs ei enää ole edes wild-card-paikalla, ja TDL:n perusteella johtoporras haluaa pudotuspeleihin jo nyt. Nyt joukkueen on vastattava huutoon. Keskiviikon vastaisena yönä Detroit kotona, perjantain vastaisena yönä Philly niin ikään kotona ja sunnuntain vastaisena yönä pelataan Raleigh'ssa Canesia vastaan. Kaikki pelit ennakolta voitettavissa, eikä ottelutahtikaan ole Leafsille epäsuotuisa.

Tämäkin ketju on päässyt painumaan toiselle sivulle. Fanien puolella samanlainen alavire kuin joukkueella on ollut helmikuun ajan. Aiemmin povasin että helmikuu ratkaisee paljon playoff toiveiden suhteen. Ei voi sanoa että Leafs olisi selvinnyt kunnialla, mutta toivo elää edelleen. Torontolla oli 28 päivän aikana 14 peliä saldolla 4-5-5. Tuloksena 13 pistettä ja jos Toronto saisi noista jatkoille päätyneistä peleistä edes joka kolmannesta sen lisäpisteen, niin tilanne olisi ihan kelvollinen.

Isompi ongelma on se että koko Atlantic on jossain määrin herännyt ja Ottawa on pystynyt ottamaan etäisyyttä Torontoon. Loukkaantumiset eivät sotkeneet Senatorsin peliä ja kun vielä Canadiens onnistui heräämään, niin ne pahimmat haihattelut esim. divisioonan voittamisesta voidaan unohtaa. Bruins hyökkäys on päässyt vihdoin tasolleen ja Bostonin kanssa taistellaan tuosta viimeisestä divisioona paikasta. Islanders on valitettavasti pystynyt parantamaan ja todennäköisesti WC paikka vaatii suunnilleen samat pisteet tai jopa enemmän kuin varsinainen playoff paikka.

Viimeiset viisi peliä noin suunnilleen kokonaan katsoneena ei hirveän luottavainen uskalla olla. Omissa ollaan välillä todella pahoissa ongelmissa, jos vastustaja saa päätypelin kuntoon. Kalifornian kiertue paljasti heikkoudet vastustajille ja päädyn kautta nopeasti pelaamalla tuon Toronton puolustuksen saa ongelmiin. Flyersiä vastaan oltiin välillä todella pahasti tuuliajolla, jos vastustaja sai hiemankin pidemmän pyörityksen aikaan. YV pelasti pisteet viime yönä.

Viime pelien perusteella voisi todeta että Bozak ja JVR alkavat heräillä, mutta vastaavasti taas Matthewsin ketju on ollut tehoton. Brown pelaa pirteästi, mutta ei saa paikoista sisään. Hyman on edelleen sama hyökkäyspään musta aukko ja Nylanderia on peluutettu Matthewsin ketjussa jotta sinne saataisiin lisää tulivoimaa. Se sitten syö Kadrin ketjun tehoja, kun Komarov ei ole viime kauden maalivireessä ja Brownin alavire siirtyy sitten Kadrin laidalle. Leivo pitäisi nostaa takaisin kokoonpanoon ja laittaa Brown hetkeksi poppareille, mutta Brown on iso osa alivoimaa niin tuota tuskin tullaan näkemään.

Tulokkaista Nylander on ollut viimeisen kuukauden ajan selvästi pirtein ilmestys ja toivottavasti treidipuheet voidaan vihdoin unohtaa. Potentiaalista ykköskentän sentteriä ei kannata treidata mihinkään Jonas Brodiniin tai top4 puolustajaan, eikä kärkiketjujen puolustajaa saa edes Nylanderilla.

Siirtotakarajalla hankittu Boyle on ollut hyvä hankinta ja selvästi parantanut nelosketjun otteita. Edelleen tuo rosteri huutaa yhtä hyvää puolustavaa puolustajaa. Puolustajista Marchenko on täyttänyt paikkansa. Carrick ja Marincin saavat nyt ottaa roolia katsomon puolelta, eikä Babcock ole paljon kierrätystä harrastanut.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Floridan-kiertue alkoi katastrofaalisesti murskatappiolla Panttereita vastaan, mutta viime yönä tuo tappio kuitattiin jättämällä Lightning nollille. Kun myös Isles hävisi, niin Leafs kampesi itsensä taas idän viimeiselle villi kortti -paikalle ottelun Tampaa ja Saarelaisia vähemmän pelanneena. Bostonkin jäi pisteittä, ja on taas näköetäisyydellä neljän pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneena. Toronton kannalta harmillisesti seuraava vastustaja on tulikuuma Hawks lauantaina ACC:ssä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tappio kotikaukalossa arvoilla Chicagolle 2-1. Ei missään nimessä huono esitys, kun vastus oli kaikin puolin liigan eliittiä. Silti nyt jos koskaan olisi ollut hyvä sauma ottaa voitto, kun Hawksilta puuttui kärkihyökkääjiä. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää Leafs puolustu yllättävän hyvin omaa aluetta, eikä Hawks saanut huolimatta kiekonhallinnasta Leafs-alueella isoa määrää huippupaikkoja.

Nykykiekossa parhaat paikat syntyvät vastaiskuista tai vähintäänkin siirtymähyökkäyksistä, mistä osoituksena ovat molemmat pelin maalit 5vs5-pelissä. Matthewsiltä ja Nylanderilta 1-0 maalissa hyvin pelattu vastahyökkäys, jossa sentteri jakaa kiekon laitaan ja painaa itse maalille. Sen jälkeen Matthews laittaa vain lavan jäähän, johon Nylanderin passi napsahtaa.

Hawksin tasoitus oli melkoinen isku Leafsille, kun sitä edelsi kaksi laadukasta Toronton paikkaa. Niiden jälkeen heti upealla stretch-passillä Toews ja NCAA-vahvistus Hayden 2-1-hyökkäykseen, eikä haitannut vaikka Toewsin passi ei tullut todellakaan lapaan. Todella lähellä ollut 2-0 muuttui 1-1 tilanteeksi ja peli samalla kokonaan toiseksi.

Kolmannessa erässä Leafsin puolustus alkoi rakoilla. Tekisi mieli sanoa, että jäällä näkyi, kumpi joukkue on tottunut pelaamaan merkittäviä pelejä keväällä. Rielly, Hunwick ja Gardiner tekivät jokainen sellaisen henk. koht. virheen, josta vastustajan maali olisi ollut ihan oikeutetti lopputulos.

Pakko kritisoida Babcockia kahdesta asiasta. Toisin kuin Quenneville, joka taas haki momentumia iskemällä Kanen, Toewsin ja Panarin samaan aikaan jäälle, Babcock ei yhteenkään vaihtoon pyrkinyt kokoamaan tehoketjua. Ja Hawks muuten pelaa ensi yönä toisin kuin Leafs eli senkin puolesta olisi voinut ylikuormittaa parhaita pelaajia.

Toiseksi käsittämätöntä koutsaamista, että Nylander sai jatkoilla, joita pelattiin lähes se viisi minuuttia, vain yhden vaihdon. Nylander oli kuitenkin selvästi Leafsin ja melkein koko pelin näkyvin ja paras pelaaja, joten aika perusteltua olisi ollut luottaa kuumaan kaveriin.

*

Itselleni tuli viikon työmatkan ja sen jälkeisin lähemmäs viikon sairastelun vuoksi pidempi tauko pelien seuraamiseen. Rapot olen lukenut ja kohokohdat katsonut, mutta eipä noiden perusteella uskalla paljon pelistä sanoa. Onneksi ehtii vielä mukaan kauden huipennukseen. Eihän viime yön peli vielä intensiteetiltään ollut pudotuspelikiekkoa, mutta taktiikaltaan ja tuomarilinjaltaan jo hyvin lähellä sitä: pelaajat välttivät riskejä ja tuomarit katsoivat rikkeitä läpi sormien.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Huhhuh mikä peli viime yönä Bostonia vastaan ja ennenkaikkea elintärkeä voitto varsinaisella peliajalla.

Peli oli oikeastaan koko ottelun ajan playoff kiekkoa, paljon tunnetta, taklauksia ja tarkkaa puolustuspeliä. Bozak sitten ratkaisi vajaa 2 minuuttia ennen loppua ylivoimalla. Pakko kehua kyllä Zaitsevia ja Riellyä. Zaitsev oli koko pelin ajan Marchandin kimpussa ja hoiti mielestäni tonttinsa erittäin hyvin. Yhden kerran Zaitsev vähän hölmöili Marchandia vastaan ja Brad sai huijattua tuomareita. Riellystä huomaa että onnistumisia on tullut. Pelannut muutaman viime pelin kyllä sillä 1D tasolla, jota häneltä voi odottaa, tänäänkin maali tärkeään paikkaan.

Lopussa kyllä yllätti, että Babcock laittoi Nylanderin kentälle puolustamaan johtoa, mutta se kannatti ja seurauksena oli maali tyhjiin. Tykkäsin kyllä Matthewsin puolustuspelistä tässä pelissä. On puhuttu, että mies on hiipumaan päin, mutta kyllä siellä energiaa on ja mies tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Seuraavana Columbusta vastaan vieraissa, mistä ei ole oikeastaan muita realistisia odotuksia kuin 0p. Toivottavasti Leafs yllättään jälleen. Positiivisesti.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Viime yön peli hyvä ihana muistutus siitä, miten hienoa on pelata merkityksellisiä pelejä vielä maaliskuussa. Kun kaksi samoista sijoituksista pelaavaa joukkuetta kohtaavat, maalit eivät todellakaan ole se pelin suola, vaan jokaiseen edes puolittaiseen paikkaan liittyvä jännitys maalista ja pelin kuvan muuttumisesta. Olen todellakin sitä mieltä, että maalimäärät on saatava nousuun, jotta suuren yleisön kiinnostus pysyy yllä heti kauden alusta, mutta keväällä pelien tasaisuus ja vauhti ovat vielä maalejakin tärkeämpää.

Kaikin puolin ns. kolmen pisteen peli olisi ollut oikeutettu lopputulos, ja voitto sitten jatkoilla tai arvoilla 2-1-lukemin toisella (todennäköisesti Bruinsille), mutta yhteen täysin pelin hengen vastaiseen jäähyyn ja Leafsin onnistuneeseen yv:hen peli lopulta ratkesi. Kyllähän Mooren teko täyttää estämisen tunnusmerkit, mutta ongelma vain on, että estämisiä ja korkeita mailoja oli katsottu läpi sormien lähes koko peli. Tuota taustaa vasten aivan käsittämätön tuomio viheltää tilanteesta jäähy viimeisen vitosen aikana.

Leafs oli parhaimmillaan karvatessaan syvältä ja aggressiivisesti. Ei Bruinsin puolustus vieläkään ole tarpeeksi nopea ja taitava purkamaan toistuvasti tuollaista painetta. Vastaavasti joka kerta, kun vastustaja saa edes pienen paineen Toronton päätyyn pelko hiipii puseroon, kun pakiston hasardiherkkyys tunnetaan. Se on nähty, ettei Leafs osaa johtoa turvata puolustuksen kautta, joten melkein pitäisi uskaltaa vain hakea aggressiivisesti sitä seuraavaa maalia eikä lipsua syvältä karvaamisessa. Tuo vain on niin lajin pinttyneimpien tendenssien vastaista, että tuskin tulee tapahtumaan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Pudotuspelitaistoa ajatellen mielettömän iso voitto Blue Jacketsistä ja vielä vieraissa. Boston-pelin tapaan loppuluvut maalisarakkessa eivät taaskaan kuvaa peliä, joka kyllä pysyi tasaisena lähes koko 60 minuuttisen. Leafs käytti tällä kertaa saumansa (ja vastustajan virheet) paremmin hyväkseen.

Blue Jackets pelaa äärimmäisen yleisöön menevää kiekkoa: karvaavat neljällä ketjulla syvältä, ajavat taklaukset loppuun ja pyrkivät luomaan kiekonriistoja syvällä vastustajan päässä. Toki nyt tuohon taktiikkaan vaikutti osittain se, että CBJ oli suurimman osan pelistä takaa-ajaja, mutta kauas on tultu siitä kiekosta, jota Tortorellan Rangersin nähtiin pahimmillaan pelaavan pudotuspeleissä.

Taklauksiahan pelissä nähtiin enemmän kuin Leafsin kauden ensimmäisessä 10 pelissä yhteensä. Osa puhtaita, osa vähemmän. Itse en Polakin laitataklausta ihan niin likaisena nähnyt ja seuraus vaikutti kyllä tuomioon. Se 5 minuutin yv:hen lopulta muodostui pelin ratkaisuksi. Kuumimmillaan CBJ:n yv on takonut 2-3 maalia tällä kaudella 5 minuutin yv:n aikana. Nyt saivat yhden kudin maalia kohti, vaikka saivat pelata lähes kaksi minuuttia ylimääräistä ylivoimaa, kun Leafs oli unohtanut laittaa sijaiskärsijän Polakille aitioon eikä pelikatkoa tullut. En moista tilannetta muista nähneeni, mutta ei se paras hetki Babcockin uralla.

Matthewsiltä näkyvin peli pitkään aikaan. Ilmeisesti tasoa oli nostettava, kun vastassa oli Werenski. En muuten nähnyt edes PA-mediassa yhtään Matthews vs. Werenski -otksikkoa ennen peliä, vaikka ihan yhtä paikallaan se olisi ollut kuin Matthews vs. Laine -otsikot, joita näkee lähes päivittäin, vaikka kaverit eivät edes kohtaa kaukalossa. Werenskille yksi maalin johtanut kämmi, mutta noita sattuu, eikä todellakaan antanut sen vaikuttaa loppupeliin.

Jos tämä voitto pitäisi tiivistää kolmeen kohtaan, niin ne olisivat Andersen, ylivoima ja William Nylander, jonka itseluottamus on tällä hetkellä pilvissä.

Ensi yönä b2b:n jälkimmäinen peli kotona Devilsiä vastaan. Kupletin juonen pitäisi olla selvä, vaikka Leafs antaa otteluohjelmatasoituksen lisäksi ilmeisesti myös McElhinneyn verran tasoitusta. Leafsillä on pelattavaa, NJ:llä ei. Tässä tilanteessa ei voida ainakaan jäädä kokonaan ilman pisteitä sellaista joukkuetta vastaan, jolla liigan 28. paras rekordi.

Edit. Mainitaan vielä, että Eric Fehr teki dybyyttinsä Leafs-nutussa. Taitaa olla ensimmäinen HPK-kasvatti, joka on pelannut Torontossa, joten merkintä historiankirjoihin.

Kadrille 1+1 ja samalla 30 maalia täyteen. Jos joku näki tämän ennen kauden alkua, niin onnittelut. Itse en nähnyt. Toki kolmasosa maaleista yv:llä, mikä ei välttämättä siirry seuraavalle kaudelle, mutta silti todella odottamaton yllätys. Kadrihan paukuttelee ykkössentterin maalimääriä heti, kun häneltä odotetaan ennen kaikkea vastustajan ykköskenttää vastaan pelaamista ja sen pimentämistä. Go figure?
 
Viimeksi muokattu:

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Ensi yönä b2b:n jälkimmäinen peli kotona Devilsiä vastaan. Kupletin juonen pitäisi olla selvä, vaikka Leafs antaa otteluohjelmatasoituksen lisäksi ilmeisesti myös McElhinneyn verran tasoitusta. Leafsillä on pelattavaa, NJ:llä ei. Tässä tilanteessa ei voida ainakaan jäädä kokonaan ilman pisteitä sellaista joukkuetta vastaan, jolla liigan 28. paras rekordi.

Maple leafs, 6-1-1 putki päällä, elintärkeät pisteet pelissä ja New Jersey Devils vastassa kotona.. Jotenkin vaan haiskahtaa ohipeliltä, toivottavasti ei sitä ole. Toisaalta tämän kauden Toronto on osoittanut olevansa erilainen kuin aikasempien kausien joukkueet.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Maple leafs, 6-1-1 putki päällä, elintärkeät pisteet pelissä ja New Jersey Devils vastassa kotona.. Jotenkin vaan haiskahtaa ohipeliltä, toivottavasti ei sitä ole.

Ihan tyytyväinen saa olla peli-ilmeeseen, esitykseen ja ennen kaikkea lopputulokseen. Leafs ei lannistunut, vaikka McElhinney hörppäsi avausmaalin sisään ja oli muuten hörpätä toisen kolmannessa erässä vielä pienemmästä kulmasta. Onneksi Devils peluutti Kinkaidia, joka pelasi yhtä epävarmasti.

Peli oli hyvin hallussa sellaiset reilut +2 erää. Varsinkin toinen erä oli Leafsiltä loistava, eikä Devils millään löytänyt vastausta aggressiiviseen Toronton karvaukseen syvältä. Rehellisesti sanottuna peli olisi pitänyt pystuä ratkaisemaan toisen erän paikoista.

Kolmannessa Leafs pelasi (kuten ne pinttyneet tendenssit ohjaavat) varovaisemmin ja NJ puolestaan aktivoitti riskilläkin omaa karvaamistaan. Toki b2b-tilanne alkoi myös näkyä Toronton pelissä. Eihän tuossa suurempaa hätää olisi ollut, ellei Hunwick olisi ottanut av:llä käsittämättömän typerää estämisjäähyä. 5vs3-tilanteen Toronto vielä kesti, mutta miehen yv:llä Devils teki 3-2-kavennusmaalin. Lopun saikin sitten syödä kynsiään aina Brownin tyhjiib tekemään maaliin asti.

Pakko taas nostaa esille Nylander, joka jatkoi pisteputkeaan ja teki isoja pelejä. 10 pelin pisteputki myös Leafsin tulokkaiden ennätys. Olihan siellä muitakin onnistujia (Bozak, Marner, Matthews, Gardiner, Zaitsev), mutta tällä hetkellä Nylander on se pelaaja, jonka voi luottaa tekevän sen ison pelin hyökkäyspäässä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Oikeutettu tappio Buffalolle selvin 5-2 luvuin. Melkein tuntuu, että Sabres syttyy näihin kotipeleihin Leafsiä vastaan aina jo ihan sen vuoksi, että hallissa on silloin ihmiä ja tunnelma katossa Leaf Nationin vaeltaessa rajan eteläpuolelle.

Leafs ei johtanut kertaakaan, mutta taisteli pelin sentään tasoihin 1-1 ja 2-2 tilanteisiin. Ongelma vain on, että Sabres teki molemmilla kerroilla johtomaalin käytännössä seuraavassa vaihdossa. Tänään olisi tarvittu yv:ltä onnistumisia Buffalon heikkoa av:tä vastaan mutta yv 0/3. Sabres sen sijaan yv:llä 2/2.

Lopullisesti peli ratkesi, kun Lehner ryösti Marnerin ja paria hetkeä myöhemmin McElhinney päästi Eichelin ranteen sisään. Eichel oli huikea ja ansaitsi kyllä tehonsa (2+1), mutta maalivahdin on tuossa tilanteessa tehtävä suhteellisen perustorjunta. 5-2-lukuja ei nyky-NHL:ssä enää käännetä +25 minuutin aikana ilman tuuria tai vastustajan sulamista.

Andersen joutui jättämään pelin 1. erän jälkeen ylävartalovamman vuoksi. Lisätietoja odotellaan, mutta ihan selvää on, että viimeisestä kahdeksasta pelistä tulee todella hermoja raastavat, jos McElhinney pelaa enemmän kuin yhden b2b-peleistä. McBackup yleensä päästää sen yhden liian helpon peliä kohden, ja ihan selvää on, että haparointi vaikuttaa puolustuksenkin peliin.

Matthews ja Eichel vetivät lähes joka vaihdossa vastakkain, ja Eichel vei match-upin tällä kertaa. Olihan Matthewsilläkin saumansa, mutta Lehner ja blokit estivät lisämaalit. Eichel sen sijaan loi paikkoja sekä itselleen että muille ihan supertähti-tasolla. Kaikesta näkee, että Eichelia ottaa päähän, kun pohjoisamerikkalainen media on kääntänut huomionsa McDavidin ohella tämän vuoden huipputulokkaisiin - eikä syyttä, koska onhan Eichel ihan mieletön talentti ennen kaikkea hyökkäyspelaamisen suhteen.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kapasen klaani lienee tyytyväinen, kun Kasperi on kutsuttu ylös. Saa nähdä, pääseekö pelaamaan. Siellä nelosen laidassa tilaa, kun Soshnikov ja Fehr ovat sivussa. Ei se paras rooli, mutta Brian Boylen kanssa pelaaminen voisi sujuakin.

Fehrin kausi huhujen mukaan päättyi murtumaan kädessä heti debyytissä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Mielettömän tärkeä voitto Floridasta kotikaukalossa, peliesitys kaikkea muuta kuin tyydyttävä. Leafs oli aivan ylivoimainen ensimmäisessä erässä, kun Floridan ajatukset olivat jo Floridan kevätauringossa. Kyllähän Leafs sai palkinnoksi 2-0 johdon erästä, mutta peli olisi pitänyt pystyä tappamaan viimeistään toisen erän alun 5vs3-ylivoiman aikana. Siinä ei todellakaan onnistutta, vaan koko toinen erä oli Leafsiltä samanlaista koomailua kuin Panthersin ensimmäinen erä. Onneksi Panthers ei maalia enempää saanut taululle.

Kolmas erä oli sitten taas sitä tuttua kynsien syöntiä. Molempien yv oli tänään luokatonta, ja Hymanin tehtyä av:llä 3-1 maalin sai jo hieman hengähtää. Florida painoi vielä kavennusmaalin ilman maalivahtia Leafsin pelatessa muutenkin jo miehen vajaalla, mutta maalin jälkeen kelloon jäi enää 56 sekuntia.

McElhinney pelasi huikean pelin. Varmin esitys, mitä häneltä on nähty Leafsissä. Muuten pelin parhaat Hyman ja Komarov, jotka dominoivat ennen kaikkea av:llä.

Matthews rikkoi Weldel Clarkin Leafs-tulolkaiden maaliennätyksen ja Nylander jatkoi pisteputkeaan 12 pelin mittaiseksi. Kapanen debytoi, kuten ennakoin, nelosessa ja pelasi hyvän pelin. Yksi hyvä paikka av:llä, jolla sai muutenkin hyvin vastuuta keltanokaksi. Mainitaan vielä, että Wendel Clarkilla oli tulokaskaudellaan 23 tappelua. Voi sanoa, että liiga on muuttunut.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Enpä muista, koska viimeksi Toronto Maple Leafs olisi osoittanut vastaavaa kykyä kaivaa voittoja, kun niitä a) tarvitaan ja b) pelillisesti vastustaja on parempi. Viime yönä taas todella tärkeä voitto Nashvillesta vieraissa luvuin 3-1.

Nashville vei 5vs5-peliä koko ottelun. Viimeinen erä oli lähes pelkkää Predsin painostusta, kun kotijoukkue aktivoi puolustuksen ja otti riskiä kahden maalin takaa-ajoasemassa. Yhtä maalia enempää eivät saaneet, mutta paremmalla tuurilla olivat tulleet jopa ohi. Leafs voitti pelin erikoistilannepelaamisen turvin: ylivoima teki kaksi maalia ja alivoima tylsytti Predsin sapelihampaat.

Pakko oli ihailla Nashvillen puolustuksen peliä. Kiekollisesti taitava ja älyttömän liikkuva paketti, joka oli aika lailla suurin syy siihen, että Preds kontrolloi peliä. Josi, Subban ja Ekholm olisivat kaikki ykköspakkeja Leafsissä tai vähintään tasoissa Riellyn kanssa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Zaitseville huhutaan seitsemän vuoden jatkodiiliä (iso-Bob), Friedmann veikkailee AAV:n olevan $4.5 miljoonaa.

Omaan korvaan kuulostaa riskialttiilta yhden kauden perusteella varsinkin tuo sopimuksen mahdollinen pituus, mutta on Zaitsev ilmeisesti ollut ihan laadukas top-4 puolustaja koko kauden Leafsille ja varaa on edelleen parantaa?

"Hjalmarsson" hieman kovemmalla offensiivisella upsidella?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös