Toronto Maple Leafs 2016–2017 – imperiumin vastaisku

  • 140 200
  • 389

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Jos edellinen kausiketju ennusti uutta alkua, niin laitetaan tälle ketjulle vielä mahtipontisempi otsikko. Olen tarkoituksella halunnut odotella ketjun avaamista, koska vasta draft arvonta päätti Toronton kauden. Kausi jonka tavoitteena oli pöydän puhdistaminen ja uuden nousun rakentaminen. Kausi päätettiin 30. sijalla. Siitä huolimatta selviä merkkejä uudesta noususta oli havaittavissa. Babcock oli juuri sellainen velho mitä miehestä odotettiin. Lamoriellon johdolla hankkiuduttiin eroon kapteenista, joka oli ehkä Kesselin jälkeen selkein muisto Brian Burken ajoista. Lisäksi siirtotakarajalla saatiin irrotettua hyviä varauksia ja muutama lupaava pelaaja. Shanahan on kasannut ympärilleen erinomaisen tiimin, jota oli kauden jälkeen hyvä kiittää. Urheilussa on tarkoitus voittaa, mutta kausi 2015 - 2016 oli Torontolle välikausi. Se kulminoitui hienosti viime yönä, kun palkinnoksi saatiin koko kesän 2016 varaustilaisuuden ensimmäinen vuoro.

Ensi kausi ei missään nimessä ole organisaatiolle enää välikausi, se on centennial season, eli Toronto Maple Leafs täyttää 100 vuotta. Jo se itsessään asettaa tiettyjä odotuksia joukkuetta kohtaan. Samanlaista myllyä ei voida todennäköisesti pyörittää. Eikä ole tietysti syytäkään. Joitain palasia on paikallaan ja junnut ovat vuoden kokeneempia. Suurin haaste tulee sitä kautta, että kuinka paljon junnuja ollaan valmiita ottamaan kokoonpanoon. Viesti on ollut selkeä, että tämä on tärkeä kesä Torontolle ja kaikkia keinoja käytetään joukkueen parantamiseen. Tämän on indikoitu tarkoittavan, niin vahvaa draftia, pelaajasiirtoja kuin myös UFA hankintoja. Steven Stamkos on se nimi joka on ollut koko viime talven kaikkien fanien huulilla. Hype on laskenut, mutta miestä uumoillaan edelleen Torontoon.

Lisäksi pienemmistä nimistä Nikita Zaitsev on tähtäimessä ja suhteellisen varmojen lähteiden mukaan done deal. Itse en laita nimeä kokoonpano spekulaatioihin ennen kuin nimet ovat paperissa. Lisäksi Jimmy Veseyn perässä ollaan hyvin suurella todennäköisyydellä. Muita isompia nimiä markkinoilla ovat esimerkiksi Keith Yandle, Jason Demers tai Andrew Ladd. Demers on eniten sitä mitä Toronto tällä hetkellä kaipaa kokenut rightin puolen puolustaja, joka ikänsä puolesta istuu hyvin joukkueen rakenteeseen. Jos Stamkos ei tartu haaviin ja halutaan kokenut hyökkääjä, niin Ladd olisi profiililtaan mielenkiintoinen hankinta, koska toisi tarvittavaa playoff kokemusta. Ikänsä ja hintansa puolesta Ladd ei ole todennäköisesti alkuunkaan houkutteleva, mutta yksi mahdollinen nimi markkinoilla.

En ala hahmottelemaan kokoonpanoa ensi kaudeksi, koska niin moni asia on vielä auki. Tämän hetkinen sopimustilanne pelipaikoittain:

Hyökkääjät:

Joffrey Lupul (5 250 000 $ / 2 vuotta)
Nazem Kadri (4 500 000 $ / 6 vuotta)
Brooks Laich (4 500 000 $ / 1 vuosi)
James Van Riemsdyk (4 250 000 $ / 2 vuotta)
Tyler Bozak (4 200 000 $ / 2 vuotta)
Milan Michalek (4 000 000 $ / 1 vuosi)
Leo Komarov (2 950 000 $ / 2 vuotta)
Colin Greening (2 650 000 $ / 1 vuosi)
Byron Froese (575 000 $ / 1 vuosi)

Puolustajat:

Morgan Rielly (5 000 000 $ / 6 vuotta)
Jake Gardiner (4 050 000 $ / 3 vuotta)
Matt Hunwick (1 200 000 $ / 1 vuosi)
Jared Cowen (Ostetaan ulos)

Maalivahdit:

Jonathan Bernier (4 150 000 / 1 vuosi)

Merkittävimmät UFA pelaajat: PA Parenteau, Michael Grabner, Brad Boyes
Merkittävimmät RFA pelaajat ilman sopimusta: Martin Marincin, Frank Corrado, Peter Holland, Connor Carrick, Garret Sparks
LTIR: Stephane Robidas, Nathan Horton
Buyouts/Retained: Tim Gleason (1 333 333 $ / 2 vuotta), Phil Kessel (1 200 000 $ / 6 vuotta)

Merkittävimmät paikkaa kokoonpanosta kyttäävät pelaajat(waiwer listan kautta liikkuvat boldattu):

William Nylander
Mitch Marner
Josh Leivo
Connor Brown
Nikita Soshnikov
Zach Hyman
Kasperi Kapanen
Brendan Leipsic
Frederik Gauthier

Rinat Valiev
Viktor Loov
Stuart Percy
Scott Harrington


Antoine Bibeau
Kasimir Kaskisuo

Pelaajia jotka todennäköisesti pelaavat ensi kaudella AHL:ssä:

Andreas Johnson

Travis Dermott
Andrew Nielsen
Dmytro Timashov

En lähde hahmotteleen kokoonpanoa tai arvailemaan tässä tapauksessa. Todella monta palloa on ilmassa. Esimerkiksi Joffrey Lupul saatetaan lähettää "Robidas Islandille" odottamaan sopimuksen loppumista tai mikäli mies on kunnossa, niin voi olla että Lupul aloittaa kauden Leafs paidassa. On myös mahdollista että miehestä hankkiudutaan eroon jollain muulla tavalla. Nuoret kisailevat muutamasta paikasta kokoonpanoon. Selkein tarve on rightin puolustajille, mutta Zaitsev saattaa ottaa yhden niistä paikoista. Palataan näihin lähempänä kauden alkua.

Draftissa Torontolla on 12 vuoroa. Tällä hetkellä vuorot 1, 31, 61, 91, 121, 151 ja 181 ovat omia varauksia. Lisäksi Penguinsin 1. kierroksen varausvuoro joka asettunee välille 24. - 30. Lisäksi Capitalsin 2. kierroksen varaus, joka taitaa olla vuoro nro. 60. Sen lisäksi meillä on New Jerseyn 3. kierroksen vuoro nro. 71 ja Avalanchen 4. kierroksen vuoro nro. 100. Eli kahdeksan vuoroa ensimmäisen 100 joukossa. Lisäksi vielä kierroksella 6. Bluesin vuoro nro. 178. Nuo saattavat vielä hieman heittää sen mukaan kuka jatkaa ja miten pitkälle.

Draftissa oletettavasti otetaan Auston Matthews. Sanoisin että todennäköisyys on n. 80 - 90 prosentin luokkaa. Annetaan Patrik Laineelle pieni mahdollisuus. Sillä Mark Hunter ei ole mikään konsensus mies, vaan varaa oman näkemyksensä mukaan. Matthews on kuitenkin jokaisella tasolla vienyt esim. Jack Eicheliä tilastojen valossa ja nuorukaista verrataan Anze Kopitariin / Jonathan Toewsiin. Pitäisin hänen varaamistaan melko varmana. Laine on parempi maalintekijä, mutta Matthews on viimeisen kahden kauden aikana tehnyt 139 pelissä 115 maalia. Muuten en lähde arvailemaan, koska Leafs voi olla todella agressiivinen draftissa.

Saataisiinko tällä keskustelua alkuun? Voisin myöhemmin vähän availla esim. omia ajatuksia mahdollisista puutteista. Expansion draftin vaikutuksista esim. maalivahtien hankintaan. Jonkunlainen depth chart olisi vielä kiva rakentaa pelipaikoittain, vaikka se esim. laiturien osalta on tällä hetkellä haastavaa. Jos tästä alustuksesta puuttuu selkeästi jotain, niin kirjoittakaa toiveet tänne tai täydentäkää itse. Toivotaan että tänä vuonna viriää vielä aktiivisempi keskustelu kuin viime vuonna. Ainakin lähtökohdat ovat paremmat! Oma veikkaus on että Toronto taistelee sijoista 7-12 idässä riippuen lopullisesta rosterista, mutta jäänee ulos pudotuspeleistä.

Toivottavasti tuo vanhan ketjun pöhinä siirtyisi tänne, kun uusia kirjoittajia on kaivautunut esille arvonnan innoittamana.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä alustus, depre! Kauden 2017-18 ketju vuoden kuluttua on sitten ilmeisesti Jedin paluu. Ehkä tässä kauden aikana selviää, kuka se jedi on. Vaihtoehtoja on ainakin runsaasti: Matthews, Stamkos, Marner, Nylander ehkä myös Soshnikov. Ja Loun hääriessä kulisseissa voi mitä vain tapahtua.

Draft loton voittoa tekisi mieli luonnehtia vuorineuvos Tuuran sanoin: Voi tätä ilon päivää! Paikka kolmen sakissa olisi tyydyttänyt, mutta ykkösenä päästään varaamaan. Edellisestä kerrasta tosiaan ehtikin vierähtää reilut 30 vuotta. Matthews totta kai vaikuttaa todennäköisimmältä valinnalta, mutta toisaalta talven aikana tuli twitterissä vastaan joitakin arvioita, joiden mukaan Hunter ei olisi niin kovasti kiinnostunut kundista. Toisaalta taas onko Torontolla varaa olla varaamatta lupaavaa isokokoista sentteriä saati sitten onko siinä mitään järkeä? Juhannuksena ollaan siinä asiassa viisaampia.

Kenttäpelaajien osalta uusia lupaavia pelaajia on tulossa runsain mitoin ja epäilemättä joitakin prospcteja käytetään kauppatavarana, koska kaikille tuskin millään riittää pelipaikkaa kokoonpanossa. Miten sitten maalivahtiosasto? Tämä kiinnostaa kovasti. Bernierillä on vuosi jäljellä sopimusta, ja jotenkin tuntuu siltä, että mies tuskin näkee enää ensi kevättä Torontossa, vaan talven aikana koitetaan saada kaupaksi jonnekin. Mistä sitten ykkösveska? Sparks pelasi debyytissään syksyllä nollapelin, mutta kevät ei mennyt yhtä hyvin. Tosin puolustus siinä edessä oli mitä oli. Onko sitten kuukausi sitten hankitusta Kasimir Kaskisuosta ottamaan roolia Leafsissä? Luultavasti saa ainakin jossain vaiheessa kautta tilaisuuden haistella tunnelmia ylhäällä.

Mielenkiintoinen kausi on kyllä ehdottomasti tulossa. Ehkäpä sitä itsekin innostuisi taas kirjoittelemaan tänne jotain silloin tällöin.
 
Tulee jo vähän Oilers mieleen, kun alkaa hyökkäyksessä olla lahjakkuutta ja sitten jos tulee radulovia tai muuta lisäksi, mutta sitten puolustus on hieman heikompi eikä maalivahdiksi ole välttämättä pitkäaikaista ratkaisua näkyvissä.
Mutta tietysti kauppatavaraa olisi (mm. Kadri ja Kapanen) mutta vaikeahan niitä NHL-tason puolustajia on saada hankittua. Ja sitten että mistä sellainen ehkä hankitaan, niin Oilersin kohdalla onkin käyty läpi Philadelphia, Carolina ja Winnipeg.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Puolustuksessa on erittäin hyvä (Rielly) ja ok-tason palanen (Gardiner) jo valmiina. Tähän sitten saadaan hyvin todennäköisesti Zaitsev mukaan sekä markkinoilta joku kokenut juhta yhden-kahden kauden sintille. Kyllä sillä jo pysytään ihan hyvin leikissä mukana. Paremmanpuoleiset pakit ovat sen verran haluttua tavaraa, että treidaamalla tulisi todennäköisesti vain maksettua ylihintaa keskinkertaisesta tuotteesta.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Ainakin minulla tulisi tästä Matthews vai Laine pohdinnasta Toronto-fanina mieleen, että se Kessel-kortti katsottiin jo ja sillä pelkällä maalintekijällä ei tee mitään ilman niitä eliittisenttereitä. Tapahtui MM-kisoissa mitä tahansa, niin väittäisin Toronton varaavan sen franchise-sentterin vähintään 99 %:n todennäköisyydellä, jollei Laine nyt heitä jotain aivan poskettomia näyttöjä kisoissa ja Matthews taas floppaa totaalisesti.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Hyvä alustus, depre! Kauden 2017-18 ketju vuoden kuluttua on sitten ilmeisesti Jedin paluu.

Kiitos, luulen että ensi vuonna on uudet ketjun otsikot. Täytyy sanoa, että ketjun otsikko meni kyllä siinä mielessä putkeen, että vihattu ja rakastettu Maple Leafs on nousemassa vauhdilla kartalle. Ensimmäinen 1st overall yli 30 vuoteen ja Nikita Zaitsev myös kirjoihin ja kansiin. Tässä vaiheessa tilanne näyttää enemmän kuin hyvältä ja on hienoa olla Toronto fani. Toki nämä kaksi pelaajaa eivät vielä välttämättä tarkoita sitä, että Toronto taistelee kannusta parin vuoden sisällä, mutta todennäköisesti taistellaan playoff paikasta.

Jos joku olisi sanonut jouluna 2014 että kesällä 2016 Toronto on päässyt eroon David Clarksonista, Phil Kesselistä ja Dion Phaneufista ilman isompia menetyksiä, niin olisin ollut suhteellisen tyytyväinen. Jos olisin kuullut että Toronto on hankkinut kokeneen GM:n ja on tekemässä järkevää rebuildia, niin olisin ollut onnellinen. Nyt Toronto on siirtynyt siitä ajasta kun Fredrik Gauthier ja Stuart Percy olivat organisaation huippulupauksia aikaan, jossa Torontolla on lisäksi ennen kauden alkua 3/5 parasta lupausta NHL:n ulkopuolella.

Matthews/Laine, Marner ja Nylander on sellainen hyökkäyskolmikko, jonka varaan voi rakentaa joukkueen. Lisäksi farmista on tulossa mukavasti syvyyttä hyökkäykseen. Puolustukseen saatiin yksi valmis lupaus Zaitsevin myötä mukavasti ja capissa on tällä hetkellä n. 10 miljoonaa tilaa. Lisäksi meillä on kauppatavaraa esimerkiksi Tyler Bozakin muodossa. Draftissa on viisi vuoroa 61 ensimmäisen vuoron aikana ja seuraavaan kahteen draftiin on kolme ylimääräistä 2. kierroksen varausta. Pohjat on kunnossa.

On tämä uskomatonta. Jos tarkemmin ajattelee, niin Toronton ei edes kannata haikailla Stamkosin perään. Annetaan joukkueen rakentua rauhassa ja jos esimerkiksi Tavares ei viihdy Brooklynissä, niin meillä on tilaa tehdä siirtoja. Jos viihtyy niin cap tilanne on enemmän kuin loistava. Toisaalta Stamkos antaisi organisaatiolle kokeneemmat kasvot, joilla markkinoida. Ei tarvitsisi uhrata junioreita siihen urakkaan, mutta toisaalta se on huono syy käyttää mieheen 10 miljoonaa tai yli.

Maalivahti osasto on ohkainen, mutta hetken päästä on todennäköisesti loistava mahdollisuus hankkia jostain muualta ykkösmaalivahti. Expansion draft lähestyy ja kun organisaatiot saavat suojata vain yhden maalivahdin, niin sieltä voi tippua nuori tai kokenut maalivahti esim. Fleury/Murray, Bishop/Vasilievsky tai Andersen/Gibson kaksikoista. Fleurylla on vielä mukavasti NMC joka asettaa Penguinsin aika hankalaan tilanteeseen. Expansion draft tulee varsinkin maalivahtien osalta aiheuttamaan liikehdintää ja Torontolla on sopivaa kauppatavaraa riittävästi.

Lisäksi saadaan seurata Marliesin Calder Cup runia ja London Knights porskuttaa kohti OHL:n mestaruutta. Memorial Cupissa nähdään ainakin yksi Leafs lupaus, kun Timashov ja Dzierkals ottavat yhteen QMJHL:n finaaleissa. Timashov on mukavasti pistepörssin kolmantena. MM-kisoissa on mukana niin Matthews, Laine kuin Zaitsevkin. Pitkä kesä edessä kun odottaa ensi kauden alkua. Torontolla on sen verran ammuksia, että draftissa voi tapahtua erinäisiä siirtoja ja UFA markkinoiltakin voi kala uida verkkoon.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kuten ylempänä jo hienosti olette avanneet ketjun ja paljon hyvää tekstiä linjoilla.

Eli nyt Toronto teki Nikita Zaitsevin kanssa sopimuksen mikä on ihan loistava juttu, rightin kätinen ja ehkä paras NHL:n ulkopuolella pelaava nuori puolustaja.

Itse uskoin tähän Shanahanin hommaan alusta lähtien, eli paskoja palikoita irrotettiin pukuosastolta ja sitten tilalle ihan maailman huippua olevat valmentaja, GM ja scouting staff. Kuitenkin nyt kaikki on mennyt vielä paremmin. William Nylander, Mitch Marner ovat pelaajia, joilla on potentiaalia vaikka mihin ja nyt siis voitettiin vielä ykkösvaraus, joka menee Matthewsiin vaikka toivon silti Lainetta.

Lisäksi meillä on aivan loistava prospect pool ja joukkekin ihan kelvollinen, prospecteista Kapanen (pelaa varmaan ensikauden vielä AHL:ssä, mutta potentiaalia on enemmän kuin riittävästi, kunhan saa pistetehtailun kuntoon, yksi parhaista luistelijoista mitä on, loistavat suunnan muutokset ja uskomattomat käde), Travis Dermott joka pelasi ainakin pisteiden valossa loistavan kauden ja on jos oikein muistan pleijaritilastossakin toisena pisteissä pakeista. Siihen päälle Bracco, Timashov, Soshnikov, Valiev, Gauthier (itsellä hänestä isot odotukset 3-4 kentän kahden suunnan huippusentteriksi ja siis vähillä pisteillä, mutta kokonaisvaltaisena pelaajana odotan paljon ja joka pystyy pimentämään vastustajan parhaita ketjuja), Leivo ja Connor Brown.

Lisäksi ykkösvarauksen lisäksi meillä on jäätävä määrä varauksia tälle kesälle ja luotto on meidän draft osaamiseen kuin vuoreen, eli nämä ovat vuoroja jotka voivat ratkaista paljon tulevaisuudelle, toivon paljon pakkivarauksia ja myös jokunen maalivahti.

Vielä mielenkiintoiset UFA markkinat, saadaanko sieltä iso kala vai kokemusta, se nähdään myöhemmin.

Tässä nyt vähän omia mietteitä näin alkuun.
 

sakkr

Jäsen
Kyllä Torontossa on nyt tehty pohja aika hyvin. Matthewsin, Marnerin ja Nylanderin varaan voi rakentaa tulevan cup-contenderin ja taustatukea antaa mm. Kapanen, Gauthier ja Brown. Puolustuksessakin on nyt kivasti syvyyttä, mainittakoon vaikka vähemmälle huomiolle jäänyt Travis Dermott, joka pelasi hyvän kauden junnuissa.


Itselläni herää kysymys, mitä käy monelle, monelle nuorelle Marlies pelurille kun Torontossa on tulevaisuudessa vaikeampaa saavuttaa pelipaikka kun esimerkiksi St. Louisissa. Millaisia kauppoja kesän aikana syntyy, se jäänee nähtäväksi.

Toivottavasti JVR treidataan jonnekkin ja saataisiin joku hyvä ja nuori puolustaja. Nyt kun Leafsin prospect pool on laaja niin minua ei haittaisi vaikka osa nuorista liikkuisikin jonnekin muualle pelinappulana isommassa kaupassa.

Andersen olisi täydellinen maalivahti meille ensi kaudeksi.
JVR, Percy, Leivo <---> Andersen (?)

Nojoo, hyvillä mielillä ensi kaudelle
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Varsinkin hyökkäyspäähän, omassa päässä vielä parannettavaa hiukan.

Kyllä, mutta luotto Babsiin on kova, tällä kaudella Rielly otti todella isoja askeleita puolustuspäähän. Ja hei, vielä on matkaa, että ollaan contendereita, tosin meidän prospect pool, ykkösvaraus, kaikki varaukset tälle kaudelle sekä juurikin todella tarpeellinen rightin puolustaja Zaitsev saattaa hyvinkin aikaistaa vuodella, jopa kahdella tuota aikaa. Vielä jos oikeasti saisimme Stamkosin ja itse kyllä ottaisin myös Radulovin myös, mutta tästä ollaan montaa mieltä. Maalivahti pitää löytää. Ja Kapasta en tredaisi mihinkään (tai tottakai jos jotain todella hyvää tulisi), oli kuitenkin nuorimpia AHL:ssa ja teki hyvät pisteet, ensikaudella sitten PPG AHL:ssä ja muutama matsi ylhäällä ja potentiaalia on mielestäni Nylanderin ja Marnerin jälkeen Kapasella eniten kaikista prospecteista.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Toivottavasti JVR treidataan jonnekkin ja saataisiin joku hyvä ja nuori puolustaja. Nyt kun Leafsin prospect pool on laaja niin minua ei haittaisi vaikka osa nuorista liikkuisikin jonnekin muualle pelinappulana isommassa kaupassa.

Andersen olisi täydellinen maalivahti meille ensi kaudeksi.
JVR, Percy, Leivo <---> Andersen (?)

Miksi JVR vaihdetaan mokkeen, kun totesit juuri että hänet pitäisi treidata hyvään ja nuoreen puolustajaan? Ja miksi Leafsin prospect poolin laajuus tarkoittaa sitä, että vaivalla haalittuja nuorukaisia pitää jakaa ympäri liigaa treidien kylkiäisinä? Ja ennen kaikkea miksi Andersenista pitäisi maksaa noin paljon, kun mies on kesällä UFA?
 

sakkr

Jäsen
Miksi JVR vaihdetaan mokkeen, kun totesit juuri että hänet pitäisi treidata hyvään ja nuoreen puolustajaan? Ja miksi Leafsin prospect poolin laajuus tarkoittaa sitä, että vaivalla haalittuja nuorukaisia pitää jakaa ympäri liigaa treidien kylkiäisinä? Ja ennen kaikkea miksi Andersenista pitäisi maksaa noin paljon, kun mies on kesällä UFA?

Andersen on ainakin CapFriendly ja Hockeybuzz sivustojen mukaan kesällä RFA.

Palkkakattoaikana ei yksinkertaisesti vain riitä kaikille peliaikaa, varsinkaan Torontossa, jossa prospect pool on erittäin laaja ja se tulee vielä kasvamaan kesän draft-tilaisuuden ainana. Minusta on luonnollista että ainakin osa näistä pelaajista siirtyisi muualle, koska heille ei vain riitä peliaikaa Leafsissa.

Ajatuskatkos tullut tekstiä kirjoittaessa, mutta tarkoitin tuolla sitä Bozakin/JVR voi hyvin vaihtaa nuoreen puolustajaan ja JVR/Bozakin johonkin (nuoreen) maalivahtiin (vaikkapa Anderson)
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Andersen on ainakin CapFriendly ja Hockeybuzz sivustojen mukaan kesällä RFA.

Palkkakattoaikana ei yksinkertaisesti vain riitä kaikille peliaikaa, varsinkaan Torontossa, jossa prospect pool on erittäin laaja ja se tulee vielä kasvamaan kesän draft-tilaisuuden ainana. Minusta on luonnollista että ainakin osa näistä pelaajista siirtyisi muualle, koska heille ei vain riitä peliaikaa Leafsissa.

Ajatuskatkos tullut tekstiä kirjoittaessa, mutta tarkoitin tuolla sitä Bozakin/JVR voi hyvin vaihtaa nuoreen puolustajaan ja JVR/Bozakin johonkin (nuoreen) maalivahtiin (vaikkapa Anderson)

Kyllä, Andersen on RFA.

Ja muutenkin samaa mieltä kanssasi noista asioista. Rohkeasti vaan tilkitsemään niitä reikäkohtia, kunhan toki ensin selvitetään mitkä ne pahimmat reikäkohdat on. Bernierille antaisin vielä mahdollisuuden näyttää, onko ukosta ykkösmaalivahdiksi. Kakkosprioriteetti olisi se selkeä vahvistus puolustukseen. Tätäkin voi toisaalta miettiä vasta ensi kesänä, kun tiedetään kuinka nuo nuoret pakit on kehittyneet.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Mitch Marner valittiin OHL:n pleijareiden MVP:ksi, kun London vyöryi mestaruuteen. Niagara kaatui finaaleissa suoraan voitoin 4-0. Marner teki jokaisessa pelissä kaksi pistettä lukuunottamatta viimeistä peliä, jonka London voitti 1-0. Sen ainokaisen maalin Marner toki syötti.

Londonin rekordi pleijareissa 16-2. Ainoat tappiot ensimmäisellä rundilla Owen Soundia vastaan. Sen jälkeen pelkkiä sweeppejä. Marner teki 18 pelissä 44 pistettä (16+28). Toronron kannalta toivottavaa olisi, että se on nimenomaan Marner, joka on saanut Dvorakin ja Tkachukin näyttämään vielä paremmilta, eikä toisinpäin. Ihme on, jos London ei ole suurin suosikki voittamaan Memorial Cupin.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Mitch Marner valittiin OHL:n pleijareiden MVP:ksi, kun London vyöryi mestaruuteen. Niagara kaatui finaaleissa suoraan voitoin 4-0. Marner teki jokaisessa pelissä kaksi pistettä lukuunottamatta viimeistä peliä, jonka London voitti 1-0. Sen ainokaisen maalin Marner toki syötti.

Londonin rekordi pleijareissa 16-2. Ainoat tappiot ensimmäisellä rundilla Owen Soundia vastaan. Sen jälkeen pelkkiä sweeppejä. Marner teki 18 pelissä 44 pistettä (16+28). Toronron kannalta toivottavaa olisi, että se on nimenomaan Marner, joka on saanut Dvorakin ja Tkachukin näyttämään vielä paremmilta, eikä toisinpäin. Ihme on, jos London ei ole suurin suosikki voittamaan Memorial Cupin.

Viime yönä varmistui mestari myös Quebec Major Junior Hockey Leaguessa, kun Martin Dzierkalsin edustama Rouyn-Noranda Huskies voitti viidennessä finaalissa Shawinigan Cataractesin 7-2. Cataractesin riveissäpelasi toinen Toronto lupaus Dmytro Timashov, joka teki muuten neljännessä finaalissa tehot 1+2 ja se jäi ainoaksi Shawiniganin voittamaksi peliksi. Dzierkals teki ratkaisevassa finaalissa kaksi maalia, joista toinen jäi voittomaaliksi. Torontoa Memorial Cupissa edustaa siis myös Martin Dzierkals. Huskies oli ennakkosuosikki QMJHL:ssa ja siellä pelaa mm. Sharksien ykköskierroksen varaus Timo Meier. Perinteisesti QMJHL on tuottanut vähiten pelaajia näistä kolmesta junioriliigasta, mutta jännä nähdä miten käy kun Knights ja Huskies ottavat yhteen.

Marner toivottavasti päättää junioriuransa tuohon Memorial Cupiin ja toivon kovasti, että myös sieltä tulee voitto. Marner on tehnyt OHL peleissä tähän mennessä 184 pelissä 301 pistettä(1.70ppg) ja 34 playoff pelissä 69 pistettä. Marner on pystynyt nostamaan tasoa playoffeissa molempina vuosina ja on mm. vertailussa Dylan Stromeen pystynyt takomaan ihan eri tahtiin pisteitä playoffeissa. Runkosarjassa ero ei ole ihan niin suuri(1.70ppg vs. 1.43ppg), mutta kun katsotaan playoff tilastoja, niin ero on todella iso 2.03ppg vs. 1.11ppg. Strome on tosin pelannut 47 playoff ottelua, eli 13 peliä enemmän, mutta silti tehnyt vähemmän pisteitä. Erie Otters voitti OHL:n viime vuonna. Toki Stromella on muita avuja joilla pärjätä NHL:ssa, mutta ainakin tällä hetkellä täytyy olla tyytyväinen, että Marner tippui Torontolle.

Tuo 16-2 rekordi menee tasoihin London Knightsin vuoden 2005 joukkueen kanssa, joka pystyi myös voittamaan omat playoffinsa yhtä murskaavasti. Tuota joukkuetta kipparoi muuten aikanaan muuan Corey Perry, joka voitti tuon samaisen MVP palkinnon. Tänä vuonna Knights kärsi molemmat tappionsa heti ensimmäisellä kierroksella Owen Sound Attackille. WHL:n puolelta Memorial Cupiin tulee joko Brandon Wheat Kings tai Seattle Thunderbirds. Wheat Kings johtaa otteluvoitoin 3-1. Wheat Kingsin tutuin nimi on Flyers varaus Ivan Provorov ja Thunderbirdsin Isles nuorukainen Matthew Barzal.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Marlies oli tehdä "capitalsit" AHL:n pleijareissa ja lähteä kesälomille jo toisella kierroksella huolimatta runkosarjan dominoinnista, mutta lopulta Albany kaatui seitsemässä pelissä. AHL:ssä runkosarjan menestys merkkaa vielä vähemmän kuin NHL:ssä, koska niin monet joukkueet saavat vahvistuksia jo kautensa lopettaneista NHL-pelureista.

Jos onnistujia pitää kaivaa niin Connor Brown, Connor Carrick, Josh Leivo, Marc Arcobello ja loppua kohden myös Soshnikov ja Kapanen nousivat esiin. Sen sijaan William Nylander ei esittänyt mitään sellaista, jonka perusteella todellisen franchise-tason keskushyökkääjän voisi yliviivata "hankintalistalta".
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Marlies oli tehdä "capitalsit" AHL:n pleijareissa ja lähteä kesälomille jo toisella kierroksella huolimatta runkosarjan dominoinnista, mutta lopulta Albany kaatui seitsemässä pelissä. AHL:ssä runkosarjan menestys merkkaa vielä vähemmän kuin NHL:ssä, koska niin monet joukkueet saavat vahvistuksia jo kautensa lopettaneista NHL-pelureista.
Aivan älytön peli viime yönä, varsinkin kolmas erä oli aivan loistavaa viihdettä joukkueiden tehdessä maaleja vuorotellen. Lopulta Rich Clune nousi sankariksi iskemällä oman ohjauksensa paluukiekon sisään maalin edestä. Kapaselta loistava kolmas erä, upea maali ja todella hieno syöttö Connor Carrickin maaliin. Carrick muuten johtaa pudotuspelien pistepörssiä.

En muita pelejä ole nähnyt, mutta Nylander tosiaan vaikutti todella vaisulta, ei saanut oikein mitään aikaan, paitsi kolmannessa piristyi myös muun joukkueen mukana. Soshnikov oli todella hyvä, samoin Leipsic, Brown ja Leivo aiemmin mainittujen lisäksi. Leivolta kaipaisin kuitenkin vähän lisää suoraviivaisuutta, meni välillä vähän näppäilyksi ja kiekon hautomiseksi peli. Bibeaulta muutama todella iso torjunta, varsinkin pelin lopussa. Kivahan tuota oli katsella, kun joukkue taisteli loppuun asti. Toivottavasti mahdollisimman moni noista pelaajista nousee lopulta Leafsiin, hienoa runkoa siellä ollaan kasaamassa. Ja toivottavasti menevät loppuun asti tänä vuonna, todella hieno mahdollisuus ainakin siihen on tuolla porukalla. Ensi kaudeksi joukkue väkisinkin heikkenee vähän.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Kuukausi aikaa Draft tilaisuuteen.
Odottavan aika on pitkä. Kyllä Toronto saa vihdoin sen 1. kentän senan. Matthews on kyllä loistava pelaaja ja vaikka en aiemmin ollutkaan niin varma hänen kyvyistään, niin kyllä hänestää tulee vielä paljon iloa Torontolle.
Babcockin puheiden mukaan ei välttämättä Stamkosia sainattaisi, mutta onko Torontolla varaa olla ottamatta Stammer jos mahdollisuus ilmenee?
Itse ottaisin kyllä kiljuen vastaan.
Ja Pakki voitaisiin vaihtaa JVR/Bozak akseliin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Hyvä alustus, depre! Kauden 2017-18 ketju vuoden kuluttua on sitten ilmeisesti Jedin paluu. Ehkä tässä kauden aikana selviää, kuka se jedi on. Vaihtoehtoja on ainakin runsaasti: Matthews, Stamkos, Marner, Nylander ehkä myös Soshnikov. Ja Loun hääriessä kulisseissa voi mitä vain tapahtua.

Phil the Kessel?!

Vai onko kyseessä kummeli-tyylinen "hän teki comebackin vaikka ei koskaan missään ollutkaan". Modejen huomion välttääkseni koitan nyt jotain Toronto-aiheista vääntää "vieraaseen pöytään". Mielenkiintoista nähdä kyllä riittääkö Leafs-organisaation kärsivällisyys kunnon rebuildiin, vai lähteekö jossain kohtaa mopo käsistä ja UFA-markkinoille lyödään semmoset rahat kiinni että jatkossa näiden superjunnujen jatkosopimukset tulee ongelmaksi. Paineet on kovat ja helposti menee siihen, että koitetaan varastaa vuodella tai kahdella eteenpäin kun massia löytyy.

Case Stamkos on sitten se toinen kesän mielenkiintoinen, missä Torontolla lienee oma roolinsa. Matthews lienee melko selvä valinta ykköspikille, mutta toisaalta Stammerin saapuminen franchise-sopimuksella nostaisi Laineen prosentit sieltä kahden tuntumista jopa kymmeneen. Drafti vaan on ennen villejä markkinoita, joten siltä osin nämä kaksi kuriositeettia ei ihan käsi kädessä kulje. Paitsi jos se valinta osuukin yllättäen Laineeseen, siinä tapauksessa Toronto varmaan lyö Stamkosille maksimit pöytään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Marlies aloitti AHL:n konferenssifinaalit 3-1 tappiolla Hersheylle. Nylander teki ainokaisen Kapasen syötöstä.

London jatkoi dominointiaan Memorial Cupin ensimmäisessä pelissä ja löi luun kurkkuun Red Deer Rebelsille lukemin 6-2. Mitch Marnerille viiden tehopisteen ilta (2+3).
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Marlies hävisi toisenkin pelinsä viime yönä, tällä kertaa jatkoilla. Marlies dominoi peliä täydellisesti, laukausten ollessa 34-15 Marliesille. Varsinainen peliaika kuitenkin päättyi 2-2, Sparksin imaistessa ekan ja toisen pakki potki omiin. Peters oli todella kovassa vireessä ja vaikeaa oli ohittaminen Marliesille. Nylander oli siirretty laidalle ja oli kyllä paljon pirteämpi hyökkäyssuuntaan, mutta eipä sekään riittänyt. Noh, kotipelit vielä tulossa, joten toivoa on. Mutta vaikeaa on tietysti lähteä eteenpäin 2-0 tilanteessa.

Morgan Rielly pelasi uskomattoman kovan MM-turnauksen. Finaalissa yli 25 minuuttia peliaikaa, ylivoimaisesti eniten kaikista pelaajista ja valinta Kanadan MVP:ksi. Kyllähän se Leafsissäkin on pelannut paljon, mutta yllätti että MM-tasolla pelasi tuollaisia minuutteja ja noin kovalla tasolla. Tietysti helpotti kun rinnalla oli Tanev, Leafsissä niin hyvää puolustuspään pakkia ei ole vierelle tarjota. Paljon on Rielly mennyt eteenpäin oman pään pelissä ja nyt rupeaa olemaan aika hyvä paketti kasassa. Laukausta voisi vielä kehittää.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Morgan Rielly pelasi uskomattoman kovan MM-turnauksen. Finaalissa yli 25 minuuttia peliaikaa, ylivoimaisesti eniten kaikista pelaajista ja valinta Kanadan MVP:ksi. Kyllähän se Leafsissäkin on pelannut paljon, mutta yllätti että MM-tasolla pelasi tuollaisia minuutteja ja noin kovalla tasolla. Tietysti helpotti kun rinnalla oli Tanev, Leafsissä niin hyvää puolustuspään pakkia ei ole vierelle tarjota. Paljon on Rielly mennyt eteenpäin oman pään pelissä ja nyt rupeaa olemaan aika hyvä paketti kasassa. Laukausta voisi vielä kehittää.

Rielly oli kyllä loistava MM-kisoissa. Hyvä esimerkki myös siitä, mitä kiekollinen pakki saa aikaan, kun vierellä on hyvä puolustava pakki. Mutta eikö Riellyllä ole ainakin loistava rannelaukaus? Muutaman hienon maalin on päässyt ranteella vetämään. Lämäriä ainakin muutaman pelin otannalla voisi kehittää toki, mutta onko kyse siitä, ettei lauo tarpeeksi usein, vai vain siitä, ettei laukaus ylipäätään ole hyvä?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Rielly oli kyllä loistava MM-kisoissa. Hyvä esimerkki myös siitä, mitä kiekollinen pakki saa aikaan, kun vierellä on hyvä puolustava pakki. Mutta eikö Riellyllä ole ainakin loistava rannelaukaus? Muutaman hienon maalin on päässyt ranteella vetämään. Lämäriä ainakin muutaman pelin otannalla voisi kehittää toki, mutta onko kyse siitä, ettei lauo tarpeeksi usein, vai vain siitä, ettei laukaus ylipäätään ole hyvä?
Laukaus ei vain ole kovin hyvä, ranne on ihan ok, mutta kyllä sitäkin voisi treenata lisää. Lämäri on sitten jo lähinnä heikko. Tuolla luistelulla voisi olla todella, todella kova puolustaja jos vain saisi laukauksensa paremmaksi. On se toki kehittynyt ekasta kaudesta, varsinkin rannari. Mutta nuorihan Morgan on vielä, ja laukausta nyt on suht helppo saada paremmaksi ihan treenillä. Luistelu ja pelikäsitys kuitenkin ovat kovalla tasolla, joten jopa suorastaan innoissani odotan mitä Rielly vielä saa aikaan NHL-tasolla ja Leafsin paidassa.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Oli kyllä Rielly finaalin ylivoimaisesti paras pelaaja. En muista koska viimeksi olisin nähnyt noin ylivoimasta peliä puolustajalta MM-finaalissa. Miehestä on kyllä mahdollisuus kasvaa Leafsiin "Duncan Keith".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös