Tony Salmelainen – meidän taskurakettimme

  • 498 635
  • 1 525

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Hurjia ovat vakuutusmaksut, jos ne noin todella menevät. Ja onhan se tosiaan ongelma jos jonkun pelaajan kohdalla puhutaan bruttopalkasta ja toisen kohdalla työnantajalle koituvista kokonaiskustannuksista.

Omasta mielestäni selvintä näissä hinta/palkka-asioissa olisi kuitenkin puhua johdonmukaisesti pelaajien saamista bruttopalkoista. Työnantajamaksuissa ja vakuutuksissa kaikki pelaajat (pl. Raipe, heh) ja seurat ovat kuitenkin suunnilleen samalla viivalla, ja toteutuneista bruttopalkoista saadaan jälkikäteen todennettavaa dataa verotiedoista.

Esim. JHag toisteli melkein koko kevään ajan että Kuhta tienaa 240 tuhatta kaudessa bruttopalkkana. Jos ja kun tuo pitää paikkansa, aiheuttaa tuokin jo karvaa vaille 400 tuhannen kokonaiskulut seuralle, mikäli tuo matin & tepon laskukaava pätee (sanoisin melkein, että toivottavasti ei päde). Tässä kohdin olisi kuitenkin melko epäloogista jos Salmelaisen palkan kohdalla puhuttaisiinkin nyt tosiasiassa noista kokonaiskuluista.

No, oma kantani on anyway se, että Salmelaisen näytöt parilta viime vuodelta ovat niin heikot, ettei häntä ole mitään järkeä palkata "hinnalla millä hyvänsä", eikä varsinkaan siten, että joukkueen tasapainon kannalta elintärkeästä pakiston huomattavasta vahvistamisesta jouduttaisiin piiruakaan tinkimään. En tiedä missä määrin liigassa harrastetaan tulospalkkausta ja bonuksia, mutta sen tyyppinen ratkaisu olisi Salmelaisen kohdalla tosiaan seuran kannalta loistava, koska potentiaalia on, mutta myös riskejä. Esim. 150k bruttopalkka + 50k jos ylittää runkosarjassa yli 20 maalia + 50k jos ylittää runkosarjassa yli 50 pistettä + 50k jos pelaa play offsit vähintään piste/peli. Mutta ymmärrän kyllä, että täysin pelaajien ja agenttien ehdoilla olevilla nykymarkkinoilla tuollainen voi olla vain kaukainen unelma.

* * *
shadowplay
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Jos tuo yli 400k:n palkka pitää paikkansa, niin pitäköön Salmelainen tunkkinsa. Viime kaudella Venäjän liigassa 29 otteluun 3+4=7 ja sopimusrikko Toronton kanssa. Kiitos ei. En nyt ranteita auki viillä jos tulee, mutta Salmelaisen hankinta ei saa missään tapauksessa olla pois ensi kaudella kesken kautta mahdollisesti tarvittavista vahvistuksista.

Olkoon minkä sortin omasta pojasta tahansa kyse, niin sen sortin venkulointia jätkältä on viime vuosina nähty, että tuo yli neljänsadan tonnin maksaminen olisi sulaa hulluutta. Ja eipä nuo pelilliset näytöt sen HIFKin nappikauden jälkeen niin päätähuimaavia ole olleet, että tuommoisia rahoja kannattaa maksaa.

Ja kyllähän liigan kalleimman hyökkääjän täytyy lähtökohtaisesti taistella pistepörssin voitosta, täällä ehdotellut 30+20 olisi törkeää alisuorittamista Salmelaiselta.Onko Salmelainen oikeasti niin hyvä, että huippukaudestakaan kannattaisi maksaa 450k?. Naapurin Rita tai Kärppien Koivisto tekee saman suuruiset pisteet paljon pienemmällä palkalla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Miksi mies ei enää Sveitsiin, Venäjälle tao Ruotsiin kelpaa

Viime kaudella Salmelainen teki Jaroslavlissa runkosarjassa tehot 3+4 ja pudotuspeleissä tehot 0+0, vaikka Jaroslavl meni finaaleihin asti. Viime kauden näyttöjen perusteella venäläisten kiinnostus Salmelaiseen ei varmaan ole kovin iso.
 

Animal

Jäsen
Ja kyllähän liigan kalleimman hyökkääjän täytyy lähtökohtaisesti taistella pistepörssin voitosta, täällä ehdotellut 30+20 olisi törkeää alisuorittamista Salmelaiselta.Onko Salmelainen oikeasti niin hyvä, että huippukaudestakaan kannattaisi maksaa 450k?.

Tuolla palkalla ainoat vertailukohdat tulisi olla viime kauden Ville Leino ja Janne Pesonen. Täysin ufo palkka pinna per peli miehelle. Olen ehkä pessimisti, mutta itse en usko Salmelaisella paukkuja olevan 65-75 pinnaan.
 

scholl

Jäsen
Ja onhan se tosiaan ongelma jos jonkun pelaajan kohdalla puhutaan bruttopalkasta ja toisen kohdalla työnantajalle koituvista kokonaiskustannuksista.

Yleensä on ollut tapana puhua bruttopalkoista. En oikein tiedä, että mikä on sitten motiivina lähteä sekoittamaan kokonaisuutta puhumalla jostakin muusta joidenkin pelaajien osalta.
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuolla palkalla ainoat vertailukohdat tulisi olla viime kauden Ville Leino ja Janne Pesonen. Täysin ufo palkka pinna per peli miehelle. Olen ehkä pessimisti, mutta itse en usko Salmelaisella paukkuja olevan 65-75 pinnaan.
No, jospa Janne Pesonen menee Venäjälle, niin saadaan vertailupohjaa Salmelaisen tehoihin. Kirjoittaja The Original Jags :han kertoi jo nuo tehot. Itse uskon, että Pesonen parempiin tehoihin pääsisi Venäjällä, toisaalta viime kauden Kärpissä Pesosen paikalla ja jääajalla pelanneena, olisi Salmelainenkin tehoja tehnyt. Sen enempää Pesosen taitoja dissaamatta.

Onko Salmelainen taantunut, taantumassa vai ei kumpaakaan? Try-outillahan sen saisi selville, jos Kärppiin tulee, muuten palkkaa pienemmäksi, koska riski on liian suuri. Oliko nyt kuitenkin niin, että Salmelainen on sanonut, ettei try-out tule kysymykseen?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Oliko nyt kuitenkin niin, että Salmelainen on sanonut, ettei try-out tule kysymykseen?
Vaikken miestä tunne, voisi kuvitella, ettei tuolla luonteella paljon "traiautit" nappaa. Eihän Tony suostunut edes maajoukkueessa taistelemaan paikastaan auringossa, vaan lähti mieluummin himaan, kun ei saman tien luvattu paikkaa kisajoukkueessa. Aimo annos nöyryyttä ei tekisi pahaa Tony Salmelaiselle. Vasta sitten, kun näytöt kaukalossa ovat Janne Pesosen tai Ville Leinon tasolla, voi vähän ehkä leijuakin.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
No, jospa Janne Pesonen menee Venäjälle, niin saadaan vertailupohjaa Salmelaisen tehoihin.
Miksei vertaisi esim. Jukka Hentusen tämän kauden tehoihin 33ott, 10+18=28...?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Onko Salmelainen taantunut, taantumassa vai ei kumpaakaan? Try-outillahan sen saisi selville, jos Kärppiin tulee, muuten palkkaa pienemmäksi, koska riski on liian suuri. Oliko nyt kuitenkin niin, että Salmelainen on sanonut, ettei try-out tule kysymykseen?

Niin tiedä sitten onko kyseessä "one hit wonder" vai ei niin ei Salmelaisen statuksella(yksi kausi jolla ollut liigan "räiskyvin" pelaaja ja yksi kirkkaimmista tähdistä)todellakaan lähdetä liigaseuraan try-outille. Ei "edes" Ouluun. Ja olkoonkin että puhutaan vain yhdestä superkaudesta. Tuskinpa nyt ihan tosissasi moista edes pyöritit mielessäsi?

450KE bruttona on kyllä pyyntinä aivan järjetön SM-Liiga joukkueille jos pitää paikkansa. Tässäkin ketjussa monesti mainitun Ville Leinon "peruspalkka" ilman bonuksia oli nyt viimeisimmällä kaudella kutakuinkin tasan puolet tuosta. Eli multa "ei helvetissä" tuollaisella liksalla HIFK:n riveihin.
 

Kurt

Jäsen
plussat ja miinukset

Tuosta Tonyn kiinnittämisestähän voisi tehdä kunnon SWOT-analyysin. Selkeästi siinä on monta puolta, joita tulisi painottaa. Itse löisin Tonyn kiinni, jos budjetissa on vielä reilusti rahaa. Tämä sillä perusteella, että HIFK:ssa kertakaikkiaan kuuluu olla joku liigan valovoisimmista nimistä. Hieno ja tasainen joukkuehan meille on tulossa, mutta seupertähti puuttuu. Varmaan halvemmalla voitaisiin saada joku Keller AHL:stä, mutta vaikka mies olisi minkälainen stara, niin häneen olisi todella vaikea kohdistaa kunnon tähtikulttia. Pitää siis olla kovia näyttöjä myös Euroopasta, mieluiten SM-liigasta.

Tonyn hankkiminen luultavasti kiihdyttäisi myös hieman kausarikauppaa, ja toisi siten osan sijoitetuista rahoista takaisin.

S(trength): on menestynyt aiemmin HIFK:ssa. Joukkue huutaa Tonyn tyyppistä rightin pelaajaa. Kotimainen. Nimenä superstara.
W(eakness): tuittuileva luonne. Ylikova palkkapyyntö.
O(pportunity): vauhdittaa kausarimyyntiä, ja tuo muutenkin rahaa taloon katsojien ja sponssien myötä.
T(hreat): Pari viimeistä kautta heikompia. Elää nopeudestaan, ei muita huippuapuja.

Tuosta vaan SWOT:ia analysoimaan ja täydentämään. Noilla tiedoilla löisin itse kiinni, jos siitä huolimatta saataisiin Fahey ja kiekollinen pakki, ja jäisi vielä hieman sukan varteen. Jos taas budjetti olisi niin kovilla, että sukka olisi Tonyn jälkeen tyhjä, niin sitten jäisi väliin.

Suostuisikohan Tony siihen, että hän kävisi päivän Hakkaraisen kunto- ja terveystestissä, jossa katsottaisiin, että onko parin kauden takainen räjähtävyys vielä tallella...
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Miksei vertaisi esim. Jukka Hentusen tämän kauden tehoihin 33ott, 10+18=28...?
Onko Hentustakin huhuiltu Suomeen? En ole kuullut. Ei ainakaan Kärppiin.

Tuosta Salmelaisen try-out -hommasta vielä sen verran, että ei varmaan perinteinen tey.out sovi, mutta pisteistä lisää liksaa, ihan kuten joku aiemmin ehdottikin. Riski työnantajalla pienentyisi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onmutta pisteistä lisää liksaa, ihan kuten joku aiemmin ehdottikin. Riski työnantajalla pienentyisi.

Pistebonuksien mukana tulee helposti sellainen lieveilmiö, että kaveri alkaa yrittämään pelkästään euron-kuvat silmissään liikaa yksinään ratkaisuja. Toki joku Leino/Pesonen/Salmelainen elää pisteistään mutta liikaa palkkausta ei kannata sitoa pisteiden perään. Muu joukkue turhautuu äkkiä, kun yksi sankari yrittää kalastaa pisteitä & rahaa välittämättä sen kummemmin joukkueen menestyksestä. Bonuksia voisi luvata vaikka +50 pisteen jälkeen, siihen päästäkseen pitäisi 3/4 kauttakin pelata aivan äärirajoilla.
 

Animal

Jäsen
Onko Hentustakin huhuiltu Suomeen? En ole kuullut. Ei ainakaan Kärppiin.

Ei Joroisten Härkä liene edes Suomeen palaamassa. Kai haluttiin käyttää vain vertailukohtana puhuttaessa Venäjän sarjassa pelanneista suomalaisista.

En tiedä mitä Hentunen Venäjältä kaapii, mutta omasta mielestäni hän on yksi niitä harvoja Euroopassa pelaavia suomalaispelaajia joille voisi harkita yli 350k:n maksamista. Syyt hyvin yksiselitteiset: Pelannut tasaisella suoritustasolla niin playoffeissa kuin runkosarjassa pitkän aikaa, pelannut arvokisoissa hyvin roolissa kuin roolissa, pelaa aina joukkueelle ja hyvän maalivainun lisäksi tekee paljon muutakin kaukalossa kuin pinnoja. Vähän sellainen pienikokoisempi "köyhän miehen" Jere Lehtinen.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Salmelaisen palkka on 400ke, niin paljonko on kaksi kertaa sitä pienempi palkka?

Helppoa kuin heinänteko. 400ke-(2x400ke)= -400ke. Tämmönen jätkä kannattaa aina sainata täysin riippumatta siitä osaako edes pelata, sillä maksaa kuitenkin jonkun toisen huippuliksaisen (joka toivottavasti osaa pelata) pelaajan palkan.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nimenä superstara.

Tony Salmelainen ei ole superstara. Lähelläkään. Tavallisen katsojan mielessä superstaraksi mielletään lähinnä oikeat maajoukkuesankarit ja tunnetut nhl-nimet. Tony Salmelainen ei ole esittänyt IFK:n, maajoukkueen tai NHL:n organisaatioissa mitään huomattavaa. Yksi loisto runkosarjakausi sm-liigassa.

Muistatko kuka oli vuoden 2004 miss suomi? Niin en minäkään. Kysy kadulla ensimmäiseltä vastaantulijalta kuka putsasi sm-liigan palkintopöydän vuonna 2005? MItä luulet, mikä on vastaus?

200k pitäisi riittää tarjoukseksi asennevammasta.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Muistatko kuka oli vuoden 2004 miss suomi? Niin en minäkään. Kysy kadulla ensimmäiseltä vastaantulijalta kuka putsasi sm-liigan palkintopöydän vuonna 2005? MItä luulet, mikä on vastaus?
Koko Salmelais-kuvion takana on sekä pelkoa siitä, että hemmo tekee 50++ pistettä ensi kaudella toisessa joukkueessa, kuin toivoa siitä, että hemmo ylipäänsä pelaa IFK:ssa ensi kaudella, joka samalla kuittaisi ensimmäisen pelkovaihtoehdon. Siksi palkkaamiseen saattaa olla hinkua, vaikka perusteita huikealle palkkapyynnölle - ja mitään takeita tulevalle menestymiselle - ei pikahaulla Tonyn pelaajahistoriasta löydykään.

TS:n palkkaamisen perussyy on eliminoida riski, että kaveri pelaa tuloksellisen huippukauden jossakin muussa S/M-liigajoukkueessa. Varsinkin Jokereissa. Tai Bluesissa. Tai Kärpissä.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Muistatko kuka oli vuoden 2004 miss suomi? Niin en minäkään. Kysy kadulla ensimmäiseltä vastaantulijalta kuka putsasi sm-liigan palkintopöydän vuonna 2005? MItä luulet, mikä on vastaus?
Ellei kyseessä olisi Salmelaista käsittelevä ketju, niin enpä olisi osannut edes miestä arvata. Ei sinänsä enpä tuota missiäkään tiedä :)

Olisi mielenkiintoista tietää mitä gallup liigaa seuraavien keskuudessa antaisi vastaukseksi tuohon kysymykseen. Veikkaan ettei ns. suuri yleisö kiinnitä kauheasti huomiota näihin palkintoihin.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Muistatko kuka oli vuoden 2004 miss suomi? Niin en minäkään. Kysy kadulla ensimmäiseltä vastaantulijalta kuka putsasi sm-liigan palkintopöydän vuonna 2005? MItä luulet, mikä on vastaus?
Mira Salo on vastaus ensimmäiseen kysymykseen, mutta toinen on vaikeampi. Vastaisin "ei kukaan" tai sitten Tim Thomas tai Niklas Bäckström.

Salmelainen putsasi palkintopöydän 2006 (Lasse Oksanen, Aarne Honkavaara ja Veli-Pekka Ketola -palkinnot)...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tony kiekkoilee tietääkseni Sveitsissä ensi kaudella. Siitäkin voidaan päätellä, että palkka olisi ollut HIFK:ssa todella kova. No, olisin kyllä Pikku-Buffalon mielelläni nähnyt meillä roskiksia ja maaleja paiskomassa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tony kiekkoilee tietääkseni Sveitsissä ensi kaudella. Siitäkin voidaan päätellä, että palkka olisi ollut HIFK:ssa todella kova. No, olisin kyllä Pikku-Buffalon mielelläni nähnyt meillä roskiksia ja maaleja paiskomassa.

miten vitussa siitä voidaan päätellä,että palkka olisi ollut todella kova.. ei ymmärrä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
JHag kirjoitti:
No, olisin kyllä Pikku-Buffalon mielelläni nähnyt meillä roskiksia ja maaleja paiskomassa.

Jos tässä ketjussa esille tulleet mahdolliset palkkasummat pitävät edes suhteellisen lähelle kutinsa, en haluaisi kyllä Tonya meille. OK, "oma poika" ja hyvä maalintekijä kyllä, mutta eivät nuo viimeisimmät kaudet kyllä paljon rohkaise mottipäisiä summia mieheen laittamaan. Salmelainen tarvitsisi onnistuakseen paljon vastuuta ja tismalleen oikeat pelikaverit, jota meiltä ehkä löytyisikin, mutta ei ole järkeä maksaa tuollaisia summia tuon tason miehestä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
miten vitussa siitä voidaan päätellä,että palkka olisi ollut todella kova.. ei ymmärrä.

Siis tä?

Ei kai siinä nyt tarvitse kummoinenkaan Einstein olla, jos päättelee pelaajan valinnasta maiden välillä liittyvän oleellisesti myös raha-kysymykseen. Tuskin kukaan pelaaja ainakaan pelillisistä syistä Sveitsiä valitsee Suomen sijaan?
 

Iippo31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Monta
Siis tä?

Ei kai siinä nyt tarvitse kummoinenkaan Einstein olla, jos päättelee pelaajan valinnasta maiden välillä liittyvän oleellisesti myös raha-kysymykseen. Tuskin kukaan pelaaja ainakaan pelillisistä syistä Sveitsiä valitsee Suomen sijaan?

Kovin on hyvin kotoisen SM-liigan markkinointimiesten ym. kupla uponnut sinuun. Täällä luullaan edelleen että SM-liiga on todella kova kiekkosarja vaikka tosiasiassa Euroopassa pelataan todella kovaa kiekkoa muualla. Väittäisin että Sveitsin kärjen ja hännän ero on suuri, mutta sarjan yleistasona jopa parempi kuin SM-liigan. Sveitsissä pelaa todella monia ulkomaalaisia pelaajia minkä tasoisista pelaajista voi vain nähdä unta Suomessa. Toki Venäjän mahti on vaikuttanut myös käkikelloon, mutta silti. Sveitsin junnut on jo vuosia piessyt Suomen vastaavat juniorikisoissa ja kupla härmälän tasosta pitäisi jo vähitellen puhjeta. Tämän asian myöntäminen avaisi mahdollisuuden tason palauttamiselle entiseen loistoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös