Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tommi Santala HIFK:hon

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Sparta Magic, 15.05.2003 klo 20.30.

 1. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Joo siis oishan se ollut ihan ykkössuperstaraluokan hankinta ne kaks ekaa kertaa, mutta ei se vielä mikään ikäloppu ole.

  En itsekään vielä pidä itseäni vanhana, vaikken toki liigaa pystyisikään pelaamaan. Uskon vahvasti, että Santala pystyy, ja kovalla tasolla. Toivottavasti sinne silti tulee Tobias Salmelaisen lupaama Antti Suomelan korvaaja, eli ykköskentän sentteri.
   
 2. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Siirretty Quinceyn ketjusta

  Lainaus:
  On tuossa toinenkin negatiivinen aspekti, nimittäin Santala on tänhetkisistä pelaajista paras pyörittämään sitä YV:tä, eikä häneltä oikein onnistu kummatkin roolit yhtä aikaa. Meillä on vajetta nimenomaan YV:n pelinrakentajista, ei ehkä siis paras idea ottaa sitä ainutta (joo no, Thorellilla ja Kangasniemellä on potentiaalia myös, mutta eivät ole siinä läheskään esim. Ramun tasoa) ja laittaa se pakiksi.
   
 3. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Muistankos nyt tämänkin asian väärin mutta joissain kisoissa Marko Kiprusoff oli jälleen mukana omalla kiintiöpaikallaan, ja tietysti Yv:lle kiintiö-right. Tulosta ei kuitenkaan tullut joten Santala sai vasemman pakin paikan ylivoimassa, ja esim. Teemu Selänteen kanssa alkoi tulla yv-tehoja. Jotenkin näin siinä tapahtui.
   
 4. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tommi Santalan tehot MM-kisoissa: 4 kisat, 21 ottelua, 0+1=1, -2.
   
 5. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Pörsissä tällä hetkellä paras sentteri. Ehkä kohtuu hankinta kuitenkin.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ihan ok, pisteitä on tullut, mutta ei nyt ole mitenkään säväyttänyt kuitenkaan pl. tämän päivän maali joka oli kyllä hieno kuti. Jos Maliseen haluaa verrata niin kyllähän Santala kulmissa enemmän kroppaa käyttää kuin Malinen ja kaapii aloituksia todella hyvällä prosentilla (Malisen prosentteja en nyt muista). Malinen onkin sitten selvästi nopeampi kaveri näistä kahdesta ja pelinrakentelussa ovat varmaan aika samoilla viivoilla...
   
 7. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Katsotaan kauden päätyttyä, minkälainen loppuarvosana voidaan Santalalle antaa, mutta toistaiseksi on pelannut varsin hyvin. Varsinkin, jos otetaan huomioon, että liigassa pelataan erilailla kuin Sveitsissä. Tykkäsin hankinnasta heti, eikä toistaiseksi ole tarvinnut kääntää rotsia.

  Hitaudesta moni on valittanut, mutta sanoisin, että siellä on ihan muut kaverit, joiden tehtävä on olla nopeita. Koohottavia hätäilijöitä on nähty meilläkin ihan riittävästi. Kaikkien ei tarvitse kiirehtiä.
   
 8. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Yllättänyt itsenikin positiivisesti, antaa kyllä hienoja syöttöjä. Toivottavasti jaksaa. No, aina vaaditaan tosiaan ne 10-50 peliä huonostisuoriutuvien dumaamiseksi, niin kai näinkin päin. (Aaltonenkin teki aluksi maaleja...)
   
 9. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Takuuvarma 30-40 pisteen sentteri Liigassa, ja hyvin näyttää synkkaavan Kangasniemen kanssa. Vielä, kun löydetään heidän viereensä optimaalisin 3.hyökkääjä niin tehoja tulee varmasti jatkossakin. Hymyilyttää vieläkin erään nimimerkin arvio, että Kärppien keltanokat Kristof ja Kupari ovat lähtökohtaisesti Santalaa parempia. Toki kausi on vielä nuori, mutta Santala on tehnyt jo monta vuotta putkeen kovaa jälkeä niin Suomessa kuin Sveitsissäkin, joten en oikein edelleenkään ymmärrä, miksi miehen taso olisi yhtäkkiä tippunut niin järkyttävästi, kuten täällä osa epäilee? Muuan Tomi Kallio tuli Liigaan tehollisesti kohtuullisen vaisun Ruotsin kauden jälkeen, ja dominoi tätä sarjaa "pappana" ihan miten halusi.
   
 10. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kun kerran viittasit minuun, niin omasta mielestäni olen perustellut skeptisyyteni Santalaa kohtaan ihan riittävästi. Hienoa, että jatkoaikavoitot ja muutamat tehopisteet parista Mestis-tason jengistä hymyilyttää, mutta kuten todettua, nelikymppisiin pelaajiin liittyy aina normaalia enemmän riskejä siitäkin huolimatta, että maailmasta löytyy Tomi Kallio, Eric Perrin, Jaromir Jagr ja Chris Chelios. Yksi suuri kysymysmerkki liittyy siihen miten ottelutaakka alkaa näkyä kun kausi etenee kohti kevättä. Kolme syksyn runkosarjaottelua ei ole vielä riittävä otanta.

  Toiseksi annoin Santalalle Peliesitykset-ketjussa krediittiä siitä, että on esiintynyt nyt runkosarjan alussa huomattavasti paremmin kuin osasin odottaa. Se mitkä odotukseni olivat, määräytyi mm. aiemmin mainitsemillani riskitekijöillä sekä pelaajan edesottamuksilla valmistavissa otteluissa. Tulen antamaan jatkossakin krediittiä niin pitkään kun peliesitykset siihen oikeuttavat ja yhtälailla pidän oikeuteni myös negatiiviseen palautteeseen. Mutta edelleen kolme ottelua on todella pieni otanta - annetaan nyt vaikka vuodenvaihteessa jonkinlainen väliarvosana. Siinä vaiheessa voin kyllä ilomielin nostaa käden pystyyn virheen merkiksi ja todeta olleeni väärässä Santalan suhteen kauden 1. puoliskon osalta. Mutta vain mikäli peliesitykset näin oikeuttavat.

  Yhtälailla Kärppien kaksi ottelua on aika naurettavan pieni otanta antaa tuomio Kristofille ja Kuparille. Meilläkin oli viime kaudella kultapotta Thorell vielä kiikareilla parin ottelun jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2018 klo 15.23
 11. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Liigan alentunut taso takaa sen että täällä pärjää nämä vanhat herrat samoin kuin 17 vuotiaat lupaukset. Onhan tänne tullut pelaajia joistakin jämä sarjoista ja silti takoneet kovia lukuja kuten Maione viime kaudella. Kannattaa muistaa että liigan taso ei ole sama kuin 20 vuotta sitten.
   
 12. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  @-Kantor- enemminkin viittasin erään toiseen palstaveljen kommenttiin, että Kärppien sentteriosasto on jäätävän kova, ja varsinkin esille nostettiin em. keltanokat Kristof ja Kupari, joilla ei ole mitään näyttöjä Liigasta. Perusteena oli hyvät esitykset CHLssä, jota itse en henkilökohtaisesti pidä minään mittarina. Nordgren esimerkiksi esitti CHLssä viime kaudella varsin mainioita otteita, mutta oli taas Liigassa enemmän tai vähemmän statisti. Oikeastaan en ole pointeistasi yhdestäkään eri mieltä, mutten edelleenkään saa kahta täysin katsomatonta korttia lähtökohtaiseksi paremmiksi pelaajiksi kuin jo monta kautta putkeen kovaa jälkeä tehollisesti tehnyttä Santalaa.
   
 13. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu, mielestäni tämä liittyy ehkä enemmän pelaajien potentiaaliin sekä kehityskäyrään, jotka on syytä huomioida kun tulevaa yritetään ennakoida.

  Esimerkiksi Kupari 1. kierroksen varauksena ja jyrkässä kehitysvaiheessa olevana pelaajana pelaa aivan taatusti viimeistä kauttaan Suomessa, esitti jo viime kaudella lupaavia otteita liigatasolla sekä ollut valmistavissa otteluissa erinomainen (6 ottelua, 2+9=11, +6). Tähän vielä hallitsevan mestarin hyvin organisoitu nippu, niin mielestäni hänen kohdallaan on olemassa kaikki edellytykset huippukauteen. Huikea ajatus muuten, että Santala pelasi toista kauttaan ammattilaistasolla kun Kupari syntyi.

  Kristof on ollut näkemissäni otteluissa melko hyvä ja pelasi viime kaudella MM-kisoissa Slovakian maajoukkueessa melkein ppg-tahtia. Pelaaja hyvässä peli-iässä. Ei nyt silti mikään takuuvarma onnistuja, mutta mielenkiintoinen haku Liigaan. Kärpillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että siellä on heittää nyt laidassa pelannut ja valtavan potentiaalin omaava Heponiemi sentteriksi mikäli esimerkiksi jompikumpi em. kaksikosta sattuu floppaamaan tai loukkaantumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2018 klo 15.56
 14. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Ensinnäkään en ole sanonut, että Kristof ja Kupari ovat lähtökohtaisesti Santalaa parempia. Kommentoin väitteeseesi siitä, että Santala on takuuvarma 30+ pisteen ukko kun nuo kaksi eivät sitä ole. Itse uskon että niin Kristofilla kuin Kuparilla on potentiaalia olla kauden päätteeksi Santalaa korkeammalla pistepörssissä. Santalan ura on hieno, hän on varmasti yhä parempi pelaaja kuin nämä kaksi, mutta hänen käyränsä osoittaa alaspäin kun kahden Kärppäsentterin osoittaa ylöspäin. Eikä se hänen tasonsa ole "yhtäkkiä tippunut järkyttävästi", mutta jo useamman kauden ajan on pisteidentehtailu hiipunut, etenkin pudotuspeleissä. Taidot ovat tallella, mutta pelkäsin ettei se viimeinen silaus halussa, yrittämisessä, taistelussa ja nopeudessa ihan enää ole siellä - ja siltähän tuo raporttien pohjalta vaikuttaa (itse en ole vielä liigapelejä nähnyt, pelkät CHL-pelit).

  Lainaus:
  Kärppien sentteriosasto on jäätävän kova, siitä pidän yhä kiinni. Ei ole joo näyttöjä, mutta heillä on noiden kahden lisäksi myös (mahdollisesti laiturina tämän kauden pelaava) lupaava sentteri Heponiemi sekä laadukkaat kahdensuunnan sentterit Lasu ja Humaloja - ja jopa Lasulla on potentiaalia tehdä ne 30 pistettä. En myöskään "nostanut esille" näitä keltanokkia, vaan sinä nostit ne esille ja kommentoin sinun väitteeseesi. Enkä edelleen sanonut Kristofia ja Kuparia "lähtökohtaisesti paremmiksi pelaajiksi", vaan esitin vastakommenttini kun väitit että Santala on varmempi kortti 30+ pisteen pelaajaksi.

  Pidän Santalaa hyvänä pelaajana ja hyvänä hankintana. Useampana kesänä tässä viimeisen n.3-4v aikana olen häntä myös IFK:hon kaipaillut, hieman olen sitä mieltä että tuli liian myöhään mutta en todellakaan väitä että hänen taitonsa olisivat minnekkään kadonneet, ainoastaan nopeus ja taisteluilme ovat hiipuneet. Olen keväästä asti sanonut, että hän on tärkeä palanen ylivoimaa, mutta tarvitaan toinenkin yv-moottori. Tasaviisikoin en usko hänen tekevän kauden aikana erityisen paljon pisteitä, mutta ylivoimalla hänen vahvuutensa tulevat hyvin esille.

  All in all - älä laita sanoja suuhuni.
   
 15. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Joo, ei Santalan pisteissä moittimista ja yv:lläkin on hyvä. Tasaviisikoin pelaamisessa vielä tekemistä ja on korkeintaan kohtuullinen. Tosin pidempi seurantajakso nyt tarvitaan, ja keväällä sitten todella punnitaan. Ei se Malinenkaan alkukaudesta häikäissyt, vaan oli Santalan tapaan "vain" tasaisen luotettava.
   
 16. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Lainaus:
  Lainaus:
  All in all, voitko nyt yrittää päättää, mitä mieltä olet? Muutenkin arvioisi on hyvin ontuva, kuten tuohon aikaisempaan kirjoitukseesi kommentoin. Sinun arviosi Kärppien jäätävän kovasta sentteriosastosta perustuu siihen, että siellä on paljon potentiaalia, mutta potentiaali ei tee mistään vielä jäätävän kovaa. Manner on eittämättä Liigan paras valmentaja, mutta mielestäni on huteraa olettaa, että hän pystyisi kaikista hiomattomista timanteista tekemään tähtiä.
   
 17. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Niin yleisestihän näiden Kristoffien ja Santalan vertaaminen on turhaa näin pienellä otannalla. Siihen vielä laskettava ketkukaverien kemiat, vaadittavat roolit yms.

  Santala tekee juuri niitä asioita joihin hänet hankittiin: Pyörittää YV:tä, voittaa aloituksia ja varmaan myös johtaa.

  Häntähän ei hommattu ykkösen keskelle. Siihen piti tulla Suomela.

  Katsellaan tuossa 10-15 pelin jälkeen ja keväällähän sen vasta näkee.
   
 18. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  No loppupeleissähän kukaan ei toki tiedä miten alkanut kausi tulee päättymään. Itse en usko, että Santala tulee olemaan Kristofin tasoa etenkään tasaviisikoin, enkä usko että Santala on yhtä korkealla pistepörssissä kauden päätteeksi. Se ei tarkoita, että pitäisin Kristofia (ainakaan vielä) parempana pelaajana, mutta potentiaalisempana pisteidentekijänä kyllä.
   
 19. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Niin eihän Santala pysykään vauhdissa mukana (eikä varmaan yritäkään), mutta kiekollisena hänellä ei ole hätää, kun taidot ovat edelleen tallella. Syötöt menee omille, suojaukset/harhautukset toimii usein, ja jos paikka tulee, niin rannari on tarkka.
   
 20. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Moni aina unohtaa sen, että pelinopeus ja nopeus ovat kaksi eri asiaa. Pienet, nopeat oikeat syötöt hyökkäyksissä ja peli aukeaa ihan eri tavalla.
   
 21. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Se on juuri näin, ja liigassa pelinopeus ei kyllä mun silmään ole laskenut niin paljoa vuosien aikana, että voisi puhua merkittävästä tasonlaskusta.

  Ja täytyy muistaa sekin, että nykyään peli on niin paljon taktisempaa, että suora vertaus kenttätapahtumista on tosi vaikeaa eri vuosikymmenillä.

  Mutta joo, Santala osaa tehdä tilaa ja aikaa kentälle. Nopeahan se ei ollut edes nuorempana :)
   
 22. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Tobias Salmelainen itse kommentoi ettei Tommi Santalaa hankittu nopeuden vuoksi vaan muiden asioiden takia.

  Jos pitää Maliseen verrata niin onhan tuolla Santalalla huomattavasti parempi laukaus ja käyttää sitä aktiivisesti.
   
 23. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Onhan Santala ihan eri maata mitä Malinen. Täällä on vaan niitä mitkä näkevät kaiken muutoksen pahana.
   
 24. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olisko meillä monen kauden jälkeen joku, joka tekee maalit pilkkuskabassa? On tarkka rannari. Olen tyytyväinen hankintaan.
   
 25. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Sanoin kun lähti, että se on ranne yläbörsään. No ei ollut yläbörsä. Mutta ai perkele että vanha possu nauttii tuollaisesta: ei kikkailua, hirveä ranne vain.