Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 467 498
  • 5 037

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kenen vika on se, että HIFK:n juniorityö on laiminlyöty, niin ettei se takaa edellytyksiä kestävälle urheilulliselle menestykselle? Verrataan vaikka naapuriin ennen Venäjälle loikkaamista: sieltä nousi vuosittain kehityskelpoisia nuoria pelaajia, joista osa on siirtynyt nuorestä iästään huolimatta muihin liigaseuroihin avainrooleihin, kun taas HIFK:n juniorit eivät kelpaa kuin kasvattiseuralle itselleen. Tämä on se pohja mikä on pakko olla kunnossa, jotta voitaisiin vuosittain haaveilla menestyksestä nykyiset realiteetit huomioiden. Teppoa ym. voidaan hehkuttaa, mutta karu fakta on, että muilla liigaseuroilla on parempia junioreita, joista voidaan kaavailla vastuunkantajia tulevaan.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan kaikkihan ei ole kuitenkaan Nybiksen syytä. Kannattaa muistaa että kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja valmentajan osuus on hämmästyttävän suuri. Nybarin aikana HIFK ei ole tehnyt yhtään onnistunutta valmentajavalintaa joka olisi ns. uushankinta. Nokka Jalonen oli Penan ajan viimeinen valmentaja, jolle toki sorvattiin Nybarin aikana jatko. Mutta ei ollut mikään uushankinta. Nybarin ajan uusvalmentajahankinnat ovat ollet PS, PS ja RS. Näistä kaksi ensimmäistä olivat varmoja epäonnistujia, RS oli todella kova riski. Mutta valmentaja-asiassa Nybis ei ole yksin vastuussa. Valmentaja voi toivoa tietyntyyppistä joukkuetta ja Nybarin tehtävänä on kasata jengi sen mukaiseksi. Nokka halusi jotain ja tulos oli lopulta hyvä. Ei voi olla sattumaa että jengi muuttui niin radikaalisti ääripäästä toiseen PS ensimmäisen valmentajakauden aikana. Ja vaikka kaudella 2012-2013 valmentajana olikin Sormunen, oli se jengi kasattu PS:lle. Ja toiveiden mukaisesti.

Mutta ei yllä oleva poista sitä tosiasiaa, etteikö Nybari olisi epäonnistunut ja pahasti. Parhaimpana, ja tuoreimpana, esimerkkinä viime kausi jolloin mitä ihmeellisempää viheltäjää tuli ja meni. Vittu, kaikki koneella tuodut eivät olisi mahtuneet edes Mestisjengeihin.

Itse antaisin kyllä kenkää, mutta joku muu voi/saa olla eri mieltä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kuten esim. että "kaikkihan tiesi että Salmelainen on täysin rikki eikä pysty pelaamaan koko kautta",

No kyllä sen luulisi olevan tiedossa, minkälainen vammahistoria pelaajalta löytyy ja mitä riskejä siihen liittyy? Aivotärähdys ei ollut ensimmäinen laatuaan ja siihenhän ura päättyi. Jos mitään riskianalyysia ei pelaajasta tehdä, niin johan on kumma. Fatan signaus on oma lukunsa.

Seesam tuossa jo toikin esille yhden suurimmista ongelmista, juoniorityön laiminlyönnin pitkältä ajalta. Nyt sitten ollaan vihdoin ja viimein herätty, kun jollakin on tullut bling-idea junnutyön kehittämisestä sikarin savussa. Muut seurat ovat heränneet tähän jo 10 vuotta sitten. HIFK auttamatta myöhässä, kun idiootit ovat kuvitelleet onnistuvansa ostaa kaikki pelaajat muualta. Kerran 20-vuodessa voi onnistaa, mutta jatkuvuutta ei tällä tavalla ole mahdollista rakentaa.

Nybari on kuin poliitikko, puhuu mitä sattuu ja mistään ei kanneta vastuuta.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Mutta ei yllä oleva poista sitä tosiasiaa, etteikö Nybari olisi epäonnistunut ja pahasti. Parhaimpana, ja tuoreimpana, esimerkkinä viime kausi jolloin mitä ihmeellisempää viheltäjää tuli ja meni. Vittu, kaikki koneella tuodut eivät olisi mahtuneet edes Mestisjengeihin.

Monihan noista tuli tryoutin kautta, eli Rami kelpuutti kaverit jengiinsä.
 
Kaikki ei missään nimessä ole Nybondasin syytä. Silti kukaan ei voi väistää faktaa, että Tomppa on ollut Tomppa on ollut peräsimessä seitsemän kautta ja kyseiseen ajanjaksoon mahtuu yksi välieräpaikka. Toki tuo kausi johti mestaruuteen, mutta ei se saa hämätä ketään. HIFK on käyttänyt Tompan aikana lähemmäs 20 miljoonaa rahaa pelaajien palkkoihin ja saanut vastineeksi yhden paikan viiden parhaan joukossa.

Yksittäisellä kaudella vastuun voi sysätä valmennukselle, loukkaantumisiin, pelaajiin tai vaikka mihin, mutta jos seitsemästä kaudesta kuusi on korpivaellusta, niin ei kyllä voi paljoa puolustella. Varsinkin, kun viimeiset kolme-neljä kesää ollaan oltu tilanteessa, jossa juhannuksena on odoteltu noita Anni Saarelan mainitsemia Boeing -koneita täynnä AHL-pelaajia.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
On Tomppa epäonnistunut resursseihin nähden se on selvä. Myös joukkue on epäonnistunut pahasti, ei tästä isosta kuviosta saada Tompan syytä yksistään mitenkään mutta allekirjoitan että potkut voisi vaihteeksi osoittaa jo sen pallin suuntaan, tarkoitan UTJ:tä enkä nimittele ketään, ainakaan tarkoituksella.

Ei myöskään saa unohtaa että meillä on senttereinä: Elkins, Ramstedt, Kuparinen. Joku voisi sanoa että heittämällä Liigan eliittiä senttereissä, silloin myös Liigan kovimpia signauksia, ainakin pari vuotta sitten, milloin näiden lopullinen taso mitataan?

Vaikka kuinka fantasiarostereita pyörittelisi niin kauteen lähdetään tuolla kolmikolla sen on jo ajat sitten lyönyt lukkoon Tomppa ja Stögö, yhtä maaliahnetta laitaa huutaa ja uskon että sellainen vielä tulee.

Nyt juhannussiman äärellä Tomppa selailee eliten sivustoja, enkä tarkoita nyt mitään escort-palveluja vaan vapaita työmiehiä punanuttuihin. 1+1 sieltä tulee, yksi laita ja yksi pakki, sen jälkeen kuuluisat sanat että "näillä mennään". Ja kyllä se rosteri viimeisen parin täsmähankinnan jälkeen riittää Liigassa menestymiseen, vaikka en omistakaan kausikorttia nii nen jättäisi sitä ostamatta tämänhetkisen tilanteen takia.

_
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sentteritilanne on niin hyvä, että voi tosiaan miettiä kykenisikö joku kolmikosta Elkins, Ramstedt ja Kuparinen pelaamaan ykkös- tai kakkosketjun laidassa, varsinkin kun Keränen ja Pakarinen läksivät NHL:n. Kolmosen sentteriksi Ikonen ja nelosen Nykopp. Aina tulee loukkaantumisia, joten se on vain vahvuutta, että on paljon kelvollisia senttereitä.
 

Stigu

Jäsen
Itse näkisin syyt ja syylliset IFK:n taaperrukseen seuraavasti:

1. Hallitus
- vastuussa pitkäaikaisesta (mestaruuden jälkeisestä) turbulenssista, joka pitää sisällään kaiken seuran toiminnan (siis periaatteessa kaikki alla olevat kohdat)
- vastuussa valmentajasekoiluista. Riippumatta siitä valitseeko hallitus valmentajan vai ei, oavt viimevuotiset valmentajasekoilut jotain aivan käsittämätöntä. Valmennus on koko edaritoiminnan peruskivi
- vastuussa junioritoiminnasta. OK, nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä, mutta miksi helvetissä asiassa piti odottaa nämä kaikki vuodet?
- vastuussa siitä, että IFK:n UTJ:na on epäpätevä henkilö

2. Turbulenssi
- nejäs kausi putkeen ja samat ongelmat joukkueen kokoamisessa toistuvat. Ei voi olla pelkkää sattumaa, että IFK:n joukkue on "ainoastaan" 3-5 avainpelaajaa vaille valmis ennen kauden alkua.
- mitä lähemmäksi kauden alkua mennään,sitä epätodennäköisemmäksi käy, että Karavaanari saa yhtään huippupelaajaa joukkueeseen. Tämä johtuu pelkästään siitä, että samoista avainpelaajista kilpailee yhä isompi joukko ammattitaitoisia urheilutoimenjohtajia.

Kari Jalonen taisi itse asiassa tehdä aikamoisen karhunpalveluksen seuralle johdattamalla jengin mestaruuteen. Seura toki ansaitsi mestaruuden, hallitus ja UTJ eivät sitä olisi ansainneet. Itse uskon että sama taaperrus jatkuu niin kauan kuin nykyhallitus istuu pallillaan suunnittelemassa puutarhoja.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anni Saarela osui nappiin kirjoituksessaan! Jännä juttu, valtaosa näkee asian oikean laidan, toiset ovat joko liian lapsellisia joihin uppoaa nämä Tompan tarjoama unelmahöttö ja suoranainen kusetus tai sitten olevat Töpön kavereita jotka ymmärrettävistä syistä eivät halua kaveriaan haukkua.

Kaikella kunnioituksella; kuinka monta sellaista asiaa tuossa kirjoituksessa on, jotka eivät olisi tulleet esiin tässä ketjussa? On ehkä hiukan rohkeaa puhua asioiden oikean laidan näkemisestä, jos ei tiedä kaikkia taustoja asioiden takana. Ymmärrän pettymyksen kun pelaajia lähtee pois ja menestystä ei ole viime vuosina tullut, mutta ihan kaikkea ei kannata aina ajatella siten, että se on seurausta huonosti tehdystä työstä tai siitä, että joku asia on jätetty hoitamatta.

Ja ennen kuin kukaan ehtii sanoa, en halua puolustella ketään tai kenenkään tekemisiä. Mielipiteet ovat arvokkaita, mutta historia tuntee monta esimerkkiä, jossa päätösten taustojen selviäminen on osoittanut, että edes hienoisen objektiivisuuden liittäminen mielipiteensä muodostamisprosessiin olisi johtanut parempaan lopputulokseen. Malttia malttia.
 

444

Jäsen
Anteeksi tyhmyyteni, mutta kuka on Anni Saarela? Ja mitä sellaista hän tietää IFK:n organisaatiosta, mitä me muut emme tiedä?
Vai onko se kirjoituksen hienous vain siinä, että hän on "keksinyt" kaikki samat asiat, jotka on tuhanteen kertaan käyty täälläkin läpi? Ja objektiivisuus on Iltapulujen tasoa?

Vielä kerran, anteeksi tyhmyyteni, kun en tiedä.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Taitaa olla sen viherpiipertäjän sukulainen, kyllähän nämä asiat on puitu täällä miljoona kertaa. Ei tarvitse olla mikä "toimittaja" tehdäkseen tuon jutun.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kyllähän nybari on tuon Saarelan kirjoituksen ansainnut ja hyvä vaan, että JA on tämän ahkerasti keskustellun aiheen omalla erillisellä jutulla noteerannut. Karavaanin konttaaminen on huomionarvoinen asia.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anteeksi tyhmyyteni, mutta kuka on Anni Saarela? ...

Saat varmasti. Siis anteeksi.

Twitter kertoo, että hän on jo jopa lukiolainen! Siis vuosien, vuosien kokemus Liigakiekkoilusta, ja varsinkin HIFK:sta. Pitkänlinjan IFK-asiantuntija. Huoh. Täytynee mennä jo nukkumaan.

Mistä ihmeestä hän on saanut niin paljon tietoa Nybarista ja IFK:sta? Täällä arvelluista jutuista? Paukkuuko nyt penaltti?
 

444

Jäsen
Kävin äsken lukemassa tuon kolumnin. En vain ymmärrä.
Missä vaiheessa Nybondas on sanonut, että NHL-leireiltä odotetaan vahvistuksia? Ei kai kukaan, siis yhtään kukaan missään, voi tulkita hätäilemättömyyttä noin? Siis sitä, että ei heti raahata paikalle kolmeakymmentä tusinaturistia jollain xHL-statuksella ja toivota parasta. Niin hetikö se tarkoittaa, että siirretään katseet kohti NHL-breikkaustaan odottavien suuntaan?

Samoin jäin ihmettelemään sitä, kun arvon Saarela pyysi vähän realismia ja olemaan kurkottelematta kuuta kohti pelaajahankinnoissa. Kun kaikki joukkueet (jotka pärjäsivät) nyt keväällä olivat ennen kaikkea joukkueita eivätkä yksilöidensä summa. Että jos sitä vaikka ei joka vuosi yrittäisikään naarata niitä kuumimpia nimiä siirtomarkkinoilta, vaan keskittyisi joukkueen rakentamiseen. Siis joukkueen, joka pelaa joukkueena.
Ja heti perään sätitään sitä, että Pakarista ja Kerästä ei ole korvattu saman kaliiberin ukoilla, vaan riveihin on uinut nimettömämpiä ukkoja. Ja kuinka nyt on niin ihmeen sekalainen nippu tyyppejä, vaikka itse asiassa ei tiedetä, kuinka hyvin nämä tyypit pelaavat joukkueena.

Joten joko mulla tökkii medialukutaito aika pahasti tai sitten kolumnisti onnistui sotkemaan useita ristiriitaisuuksia samaan kolumniin. Toki tossa oli hyviä pointteja, mutta en näkisi kirjoitusta minään erityisenä. Ei ihan vielä Pulitzer-kamaa. Mua ei edes haittaa se, että asioita kirjoitetaan faninäkökulmasta, mutta tutkivaa journalismia olisi syytä harjoittaa enemmän, ennen kuin alkaa oikeasti opastaa muita heidän työssään.

Kaikkea hyvää Saarelalle valitsemallaan uralla, tekemällä oppii. Mutta sen verran pyydän, että älä lähde tämän hetken trendilinjalle ja pyri menemään yli siitä kohtaa, jossa aitaa ei ole enää vuosikausiin ollutkaan. Helpoin tie ei ole aina paras tie ja klikkausten lukumäärä ei kerro artikkelin journalismitasosta yhtään mitään.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kävin äsken lukemassa tuon kolumnin. En vain ymmärrä.

Hyvä kirjoitus Ishmael, meinasin itsekkin kirjoittaa jotain saman suuntaista tänne mutta olin jo eilisen päivän taistellut tuulimyllyjä vastaan ja koittanut vähän nähdä metsää puilta, niin en jaksanut enää lähteä väittelemään kirjoituksesta. Hyvä että joku sen teki! :)
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaa, se olikin täällä sivustolla. Suoraan sanottuna minusta se oli aika paska kolumni, missä ei sanottu oikeastaan yhtään mitään ja, kuten Ishmael sanoi, puhuttiin ristiin omien juttujen kanssa joka toisessa kappaleessa.

"Nostan hattua Tom Nybondakselle kovan luokan hankinnoista, mutta kohtuuden muistaminen ei olisi huono asia." Mitä ihmettä tämä lause tarkoittaa? Älä hanki liian hyviä pelaajia? Tasapaksu massa ilman tähtiä olisi jees?

En ymmärrä myöskään puhetta siitä, miten yhtenäiset ja hyvähenkiset joukkueet pärjäävät suomalaisessa kiekkoilussa. Tottahan se on, mutta yhtenäisyyden rakentaminen kuuluu minusta valmennusjohdolle eikä UTJ:lle. UTJ:n pitää vain hankkia mahdollisimman hyvät pelaajat, josta koutsi leipoo joukkueen. Aika harvalla on mahdollisuutta tehdä niin kuin Kärpät ja hommata ketjullinen pelaajia samasta joukkueesta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
UTJ:n pitää vain hankkia mahdollisimman hyvät pelaajat, josta koutsi leipoo joukkueen.

Taisit vähän kärjistää mutta jos se noin menisi niin Tomppa on yksin syyllinen kaikkiin paskoihin hankintoihin ja sitä kautta surkeaan menestykseen. Itse ymmärrän jotenkin karrikoiden niin että UTJ tekee vahvaa yhteistyötä niin scouttien kuin valmennusjohdon kanssa. Vaikkapa näin että Kiva-Harri scouttaa ruotsissa, ilmoittaa mielenkiintoisesta pelaajasta jolla olisi kiinnostusta ja Stögö hyväksyy pelaajan omiin suunnitelmiin, Tomppa rahoittaa. Eli tietää mitkä ne resurssit on ja UTJ pestin myötä on myös vastuu kertoa medialle missä mennään pelaajiston tiimoilta. Korjatkaa jos olen pahasti hakoteilla.

_
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Aika harvalla on mahdollisuutta tehdä niin kuin Kärpät ja hommata ketjullinen pelaajia samasta joukkueesta.


Ensinnäkin mun nähdäkseni Ifk:lla on vuodesta toiseen ollut top 3 pelaajabudjetti, että kyllä rahkeet rahallisesti pitäisi olla palkata samat pelaajat kuin kärppien, mutta kärpillä on selkeesti enemmän osaamista kuin ifk:lla pelaajien palkkaamisessa. Toiseksi ovat heti liikkeellä, eikä jäädä odottelemaan ihmeidentekijöitä AHL/NHL-kaukaloista , vaan ottavat jo valmiiksi liigassa meritoituneita pelaajia.

Et kyllä puutteet on nyt osaamisessa ja markkinoille oikeaan aikaan menossa ja sopivan rahan tarjoamisessa pelaajille. Eli kyllä Hifk:llä on olemassa rahalliset rahkeet samaan kuin kärpillä, halu vaan puuttuu.
 

444

Jäsen
Ensinnäkin mun nähdäkseni Ifk:lla on vuodesta toiseen ollut top 3 pelaajabudjetti, että kyllä rahkeet rahallisesti pitäisi olla palkata samat pelaajat kuin kärppien, mutta kärpillä on selkeesti enemmän osaamista kuin ifk:lla pelaajien palkkaamisessa. Toiseksi ovat heti liikkeellä, eikä jäädä odottelemaan ihmeidentekijöitä AHL/NHL-kaukaloista , vaan ottavat jo valmiiksi liigassa meritoituneita pelaajia.



Et kyllä puutteet on nyt osaamisessa ja markkinoille oikeaan aikaan menossa ja sopivan rahan tarjoamisessa pelaajille. Eli kyllä Hifk:llä on olemassa rahalliset rahkeet samaan kuin kärpillä, halu vaan puuttuu.


Jäädäänkö IFK:ssa oikeasti, vai pelkästään joidenkin fanien mielestä, odottamaan joka vuosi ihmeidentekijöitä ulkomaisista kaukaloista?
Vai voiko kyse olla kuitenkin jostain niinkin yksinkertaisesta kuin menestyksen janoamisesta? IFK ja Kärpät pystyvät tarjoamaan käytännössä tismalleen saman palkan, kaupunkiolosuhteet eivät jääkiekkoilijan arjen huomioon ottaen ole mitenkään hurjan erilaiset, mutta vain toinen joukkueista on oikeasti menestynyt viimeisten esim. kymmenen vuoden aikana lähes jatkuvasti. Ja samalla toinen alisuorittaa lähes jatkuvasti. Jos minä pelaisin ammatikseni jääkiekkoa ja nämä kaksi tarjoaisivat käytännössä identtistä sopimusta, valitsisin työnantajakseni Kärpät. Kyse voi olla jostain näinkin yksinkertaisesta.

Tämän trendin kääntäminen vie valitettavasti, meidän kärsimättömien fanien näkökulmasta, melko kauan ja vaatii sinnikästä ja perusteellista työtä. Onko nykyinen seurajohto (hallitus & utj) kyvykäs ja ennen kaikkea kyllin kärsivällinen ajamaan läpi tämän muutoksen? En osaa sanoa.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jos minä pelaisin ammatikseni jääkiekkoa ja nämä kaksi tarjoaisivat käytännössä identtistä sopimusta, valitsisin työnantajakseni Kärpät. Kyse voi olla jostain näinkin yksinkertaisesta.

Niin ja voisiko joku (maalais-)pelaaja ajatella jopa niinkin että Helsinkiin tullaan vähän katselemaan tyttöjä ja muutenkin "isoa kirkkoa". Kun sitten taas pohjoiseen mennään pelkästään urheilulliset tavoitteet mielessä?
Eli valikoituuko tänne ennemmin näitä "edari" pelaajia ja Ouluun taas enemmän urheilullisia?
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
En kyllä tiedä, mistä ihmeen Tyrnävän sisarkunnasta pelaajan pitää olla lähtöisin, jos aikeena on saapua Stadiin haistelemaan suurkaupungin huumaa.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
ei tuo Junnokaan ollut alkuun mikään ihmeidentekijä, mutta tuo aika minkä Nybari on saanut touhuta on mennyt täysin hukkaan. Mies ei vaan totaalisesti osaa tehdä joukkuetta jossa olisi kaikki osa-alueet liigatasoa. Nyt on sentteritilanne hyvä, mutta puuttuu ne laiturit jotka tekee niitä maaleja namupasseista. Ja puolustus on täysin arpapeliä, voi olla että tuo jengi näyttää kyntensä mutta tuntuu samalta kun laitat lottorivin ja odotat täyspottia. Ei seura joka pelaa tuolla budjetilla voi olla noin huonosti rakennettu. Lähtijät pitää korvata, mutta tyylillä ota tai jätä ne menee muihin seuroihin. Ylimielisyys kostautuu ja edarisuus on iskenyt toimistolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös