Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 462 576
  • 5 037

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Mutta miten vitussa tää sama mies onnistu palkkailemaan walshit, hackerit etc. ja nyt lähes kaikki osuu? Aikamoinen kontrasti.

Kiitos Nybondas!

Jouko Karvinen sanoi eilen sen eilen hyvin Maarit Tastulan vieraana:

"jos et tee virheitä, niin et tee lopulta mitään". Tarkoittaen tietysti sitä, että on uskallettava tehdä päätöksiä, joskus tulee virheitä, mutta virheitä ei pidä pelätä, sillä silloin ei tee mitään.

Kyllähän Nybari on virheitäkin tehnyt, mutta oppinut niistä ja maksanut myös oppirahansa. Hienosti hän on kyllä parin viimeisen kauden aikana osannut kasata jengin, kiitos siitä.

Minä annan kiitosta myös siitä, että nyt tiedotetaan vain kun on jotakin asiaa eikä HIFK:ta koskevaa infoa anneta lehdille tai kommentoida jokaista huhua, vaan keskitytään oleelliseen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nybarihan on ihan kurko joukkueen kasaamisessa. Hän on jokaiselle kaudelleen rakentanut sellaisen joukkueen, joka ei leveyssyvyyteen kaadu. 2009-10 konttauksen saa entinen valmennus ottaa piikkiinsä, viime vuonna sitten tuli kauan himoittu Kannu mahtavalla jengillä, ja ensi vuosi näyttää myös todella hyvältä rosterin osalta. Paljon enempää ei voi joukkueenkasaaja edes saada aikaan noin lyhyessä ajassa.

Nybari otti viime vuonna turhan ison riskin veskariosastolla, mutta mitäs sitä enää kitisemään, kun se riski toi kuitenkin täydellisen lopputuloksen. Nyt vaan seuraavana askeleena se veskarikoutsi sisään, ja joku potentiaalinen nuori kyky vielä rosteriin haastamaan Riksmania tosissaan, niin saadaan todellinen kilpailutilanne sinne(kin).

Kiitos Nybari jo tähänastisesta. Ja ennusteet näyttää hyvältä edelleen. Ei olla ylimielisiä, mutta tyytyväinen saa toki olla :)
 

Stockus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings, SteveY, (TBL)
Erittäin hyvää työtä on Nybondas tehnyt viime kaudet, pari hutia tuli aluksi (Walsh, Hacker) mutta virheistä on opittu.

Omasta mielstä Nybondas löysi jo viime kaudelle sen oman tavan rakentaa joukkuetta, eli varman päälle. Hän toi tuttuja nimiä liigasta (Vallin, Riksman).

Tänä vuonna sama homma jatkui ja Nybondas hankki Jokelan, Hirson, Somervuoren ja Tuomaisen, eli pelaajia josta tiedetään mitä saadaan. Penan aikaiset toivotaan toivotaan haut loistaa poissaolollaan ja hyvä niin. Siitä pitää myöskin antaa Nybondakselle tunnustusta miten hyvin hän osaa pitää yhteydet entisiin HIFK- pelaajiin esim. Hirsoon ja onnistui saamaan hänet takaisin kun oli tarvetta.

Eli: Hyvää työtä Herra Nybondas jatka näin!
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nybari ''Nybondas''
Ruutu ''Tomppa moi se on Rudi''
Nybari ''No helvetti, Rudi, mycket grattis, har du sett Micke?''
Ruutu ''Öh, joo, kiitos, olen, teeve..''
Nybari ''Tiedätkö Jonista?''
Ruutu ''Eh, olisin niistä osakkeista kysynyt''
Nybari ''Wau, montako varataan, niit on vielä?''
Ruutu ''Tuota, jos omistaa vaikkapa yhden niin saako sopimuksen automaa..''
Nybari ''Et kai sä ny vielä oo takas tulossa?''
Ruutu ''Öh, tota se on Jarkko''
Nybari ''Ne on muuten suunnattuja osakkeita - tuut-tuut-tuut''
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Hyvää työtä Herra Nybondas jatka näin!

Mites tuo molaritilanne? Ensi kaudella taas kaikki Juuson jaksamisen varassa, ilman ketään, joka voisi paikata maalinsuuta play-off-tilanteissa? Aika hasardia - jälleen kerran - IFK:lta jättää pelimerkit käyttämättä joukkueen tärkeimmän palikan kohdalla. Kaikki kunnia jatkosoppareille ja uusille hankinnoille, mutta nyt missataan bullet proof -kokoonpano kaudelle 2011-2012 jättämällä kaikki ratkaiseva torjuntavastuu Juusolle. Okei, se onnistui viime kaudella. Mutta harvoin se noppa samoja numeroita näyttää peräkkäin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Itse luotan nyt mv-parin Riksman/Lundell pelaamiseen ihan riittävällä tasolla, kunnes ensi kausi toisin todistaa ja toivottavasti ei todista niin paljon, että HIFK:n tarvitsee hankkia uusi kokenut ja kallis mv-osaaja joukkueeseen. Jos niin käy, niin sitten ostoksille, ei ennen. Nybari reagoi tilanteeseen, jos tarvitsee. Tammikuun 2012 hankintoja loppukauden 11/12 varalle en vielä spekuloi.
 

#76

Jäsen
Aika hasardia - jälleen kerran - IFK:lta jättää pelimerkit käyttämättä joukkueen tärkeimmän palikan kohdalla. Kaikki kunnia jatkosoppareille ja uusille hankinnoille, mutta nyt missataan bullet proof -kokoonpano kaudelle 2011-2012 jättämällä kaikki ratkaiseva torjuntavastuu Juusolle.
Aika harvassa taitaa SM-liigassa olla ne joukkueet, joilta löytyy kaksi oikeasti kovatasoista kaveria, siltä varalta että ykkösveska epäonnistuu/loukkaantuu.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Nybari ''Nybondas''
Ruutu ''Tomppa moi se on Rudi''
Nybari ''No helvetti, Rudi, mycket grattis, har du sett Micke?''
Ruutu ''Öh, joo, kiitos, olen, teeve..''
Nybari ''Tiedätkö Jonista?''
Ruutu ''Eh,............

Olenkohan ainoa, jolle nämä kirjoituksesi aiheuttavat tunteen että pitikö tässä nauraa vai tuijjottaa kirjoitustasi "mitävittua" ilmeellä?


Mutta joo, Hienosti on Tomppa hoitanut tonttiaan viimeaikoina, loistavaa rakentamista, ja joukkue kasattu erinomaisesti ! Pitkästä, PITKÄSTÄ, aikaa on todella luottavainen olo tähän aikaan vuodesta, hienoa aikaa IFK-kannattajille !
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Olenkohan ainoa, jolle nämä kirjoituksesi aiheuttavat tunteen että pitikö tässä nauraa vai tuijjottaa kirjoitustasi "mitävittua" ilmeellä?
- - -

Et ollut. Jäin taas miettimään pitikö nauraa i-pisteen vai t-viivan kohdalla.

Asian tynkää sen verran, että nyt näyttää joukkueen runko varsin hyvältä. Silti en usko että näillä mennään SM-liigan aloituksessa. Paljon virtaa vettä vielä Vantaan joessa ennen kuin liiga starttaa. Muutamalla kaverilla on sopparissa ulkomaille menon mahdollistavia klausuuleja ja joitain virityksiä on edelleen Amerikan ihmeidenkin kohdalla, jotka sitten aloittaisivat elokuusta.

Siksi en nyt alkaisi vielä isommin ketjuja rakennella, vaikka mieli tietysti tekisi. Harkkapeleissä katsotaan junnujen ja Tuomaisen otteita ja katsotaan mihin ne riittävät. Pakistoon yksi karvainen pelotus voisi olla paikallaan, samaten kun se kolmas veskari ei välttämättä olisi se kolmas.

Sivuten muita ketjuja, ei helevata ole kovin ihmeellistä että pk-seudulla pelaajat vaihtavat joukkuetta aika ajoin. Money talks ja bullshit walks.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kyllä täytyy täältäkin suunnasta antaa arvostusta Nybondaksen toiminnalle, joukkueen ydin on aika kokenut, mutta sen vastapainoksi on sitten hyvä määrä pelipaikasta kilpailevia nuoria, joten ei vanhoillakaan ole varaa mukavoitua. Vahvalta näyttää teidän jengi ja odotettavissa on että playoffien kovatasoinen ja tiukka vääntäminen jatkuu myös ensi kauden paikallistaistoissa.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondas kommentoi Pesosen hankintaa Iltalehdessä:

Miksi HIFK hankki Pesosen?

- Kun Pesonen totesi, että olisi mielekästä edustaa HIFK:ta, reagoimme siihen ja otimme hänet markkinoilta pois, Nybondas sanoo.

Imu on kova!
 

hard hits

Jäsen
Koska Nybarin asemaa aletaan kyseenalaistamaan? Koutsille jo huudellaan potkuja kyllä. Joukkue on 2 pelaajan varassa ja muut on harmaata massaa. Hankitoina hiiri-Pesonen ja lopettanut Rajamäki(500t€). Pisteitä saman verran kun Saipalla ja rahaa palanu eniten koko liigassa. Missä näytöt? Ja missä vastuunkantajan kommentit, joka on palkannut valmentajat ja pelaajat. Viime keväänä kyllä tykkäs kommentoida, mut nyt ei tuu mitään kommenttia. ASTU ESIIN TOM NYBONDAS!!!!!
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jengi on lkyllä hyvä, yhtä/kahta pakkia huutaa. Ja kirjoittajasta riippuen myös maalivahtia. Nybari on todellakin kasannut hyvän nipun, ja parilla hankinnalla, jotka uskon vielä tulevan, yhden kovimmista tämän talven liigaan.

Katseet kääntyvät kyllä aivan toiseen suuntaan.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Tom Nybondas on vastuussa rosterista ja muutenkin urheilupuolesta. Rosterissa ei ole suurempaa vikaa: pakki tarvitaan ja se tullaan suurella todennäköisyydellä saamaan. Petua voi kritisoida, ja on totta että hänen hankintansa on Tompan tekosia. Mielestäni on kuitenkin tässä vaiheessa täysin järjetöntä syyttää tomppaa jostain, jonka suurin osa (lähes kaikki) meistäkin täällä hyväksyi. Yleisesti kai ennen kautta jengi ja ennakot ylistivät IFK:ta ja Tomppaa. Ehkä tuo mv-kuvio on ainoa tarha hänen työssään, eikä IFK:n suurimmat ongelmat tänäänkään veskarista johtuneet.

Tomppaa on syytä osoitella sitten, jos solifer jatkaa paskasta pelistä huolimatta maailman tappiin.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Nybari on kasannut yhden kaikkien aikojen SM-Liiga joukkueista, ja ei riitä? Granlundit, Peltonen, Pesonen, Kuhta, Hirschovits, Somervuori, Wirtanen ovat kaikki liigatasolla hyökkääjistön ehdotonta kermaa. Riksman on liigan TOP-3 maalivahteja. Söderholm pudotuspelien MVP (tästä siis on aikaa kuutisen kuukautta), Kankaanperä, Kurvinen ja Kousa kaikki tuoreita suomenmestareita + ennen kauden alkua jopa TOP-5 siirtona pidetty Jokela puolustuksessa. Päävalmentajana viime vuoden hopeakoutsi.

Lampaanperse Nybarille tulee ainoastaan mv-sektorilta, kun kahta pestiä suorittaa samanaikaisesti Rooman palonkin todistanut Lundell. Muuten mielestäni hra. Nybondas, siis vastikään mestarijoukkueen koonnut urheilutoimenjohtaja, on hoitanut ruutunsa (..) lähes moitteetta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä nyt totean edelleenkin sen, mitä hoin toistuvasti Kojon aikana: Helsingin IFK:ssa päävalmentajan palkkaamisesta ja valitsemisesta vastuun kantaa HIFK:n hallitus. Hallituksen kokoonpano on seuraava: Timo Everi (pj.), Leo-Dan Bensky, Alexander Lindholm, Jaakko Marttinen sekä Kaj Swanljung.

Tottakai asioista keskustellaan ja Nybondas saa aivan varmasti sanoa mielipiteensä. Fakta on kuitenkin myös se, että kyllä näiden pukuherrojen pitää olla sen verran sisällä skenessä, että osaavat itsekin nimetä ehdokkaita ja niitä sitten kartoitetaan.

Pyyhkeitä Nybondakselle lähtee maalivahti-asioista sekä siitä, että Maran korvaaja tuodaan joukkueeseen vasta verorajalla. Toivottavasti. Mutta nyt nähdyn kaaoksen jälkeen se voi itseasiassa jopa olla hyväkin asia. Tuskin se on kuitenkaan ollut se lähtökohta.

Muuten Nybondas on mielestäni tehnyt hyvää duunia joukkueen kasaamisessa. Jos me lähivuosina saataisi nämä veskakuviot kuntoon niin, sitten olisi helpompi hengittää. Mutta niin kauan kuin yksi suuri osa-alue on lapsen kengissä ja vedetään tolkuttomalla riskillä, Nybondaskaan ei tule saamaan täysin puhtaita papereita.
 

hard hits

Jäsen
eli, Koska teidän mielestä Nybari on hoitanut homman niin helvetin hyvin, niin tarvitaan enää 2-3 hankintaa kauden aikana ja 2 on jo hankittu. Lisäksi huippuhankinta Hirso ei mahdu pelaamaan ja toinen hankinta kesällä mr. Somervuori on ihan unessa niin nybari on siis ilmeisesti onnistunut. Mun mielestä ne hankinnat tehdään kerran kunnolla kesällä ja sit vedetään niillä äijillä ellei tuu loukkaantumisia. Aika herätä ja katsoa peiliin. Tän vuoden hankinnat on ollu aivan paskoja ala Hirso.

Ja sano mun sanoneen, vaikka hankittais 5 uutta äijää kauden aikana niin tulos tulee olemaan sama. Rahaa vaan palaa enemmän. Herätys, Kausi 2011-12 on meneillään ja viime vuoden mestaruudella ei tee tän kauden peleissä enää mitään.

Näyttöjä NYBONDAS!!!!!
 

hard hits

Jäsen
Ja vielä, jos hallitus palkkaa valmentajan niin miksi nybondas vastaa urheilupuolesta? Luuletko tosiaan että noi miehet oikeasti tajuaa lätkästä edes sen vertaa kuin Nybari? Nyt BOL kannattais mennä nukkumaan, niin väsyneitä noi sun jutut on.
 

Inttikaveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK (Joukkue ja nimimerkki)
Näyttöjä NYBONDAS!!!!!

Viime kauden mestaruus ei ole tarpeeksi kova näyttö?

Kaikki Nybiksen hankinnat ovat olleet oikeasti hyviä hankintoja ja kaikilla on tuoreita näyttöjä kasassa tai ovat tulevaisuuden nimiä. Se on valmentajien ja pelaajien murhe jos ne huippupelaajat pelaa huonosti. Ei Nybäri voi itse mennä sinne kentälle tai vaihtoaitioon neuvomaan kuvioita ammattilaisvalmentajalle. Ainoat miinukset Nybondakselle veskareista, muuten hoitanut oman ruutunsa mallikkaasti.
 

VSP73

Jäsen
Säälittävää, että tällä palstalla joku kykenee ilmeisen vakavissaan arvostelemaan T. Nybondasia. Miestä, joka loi joukkueen, joka meni päätyyn asti kuusi (6) kuukautta sitten.

Ei hyvää päivää! Miettikää nyt, arvon ihmiset. Järkeä saa käyttää. Tyhmä ei tarvitse olla. Tyhmä tietenkin halutessaan saa olla. Ei kuitenkaan HIFK:n palstalla asiassa - ja henkilössä -, millä koettiin huikeita hetkiä keväällä 2011.

Tuntematta Nybondasia henk.koht., mutta toimiaan seuranneena, voin vain suuresti arvostaa miestä.

Nyky-yhteiskunnassa tapana on haukkua, moittia, veetuilla jne.

Olisiko joskus syytä katsoa peiliin - ja ihan rauhassa miettiä, mitä sanoa (tai kirjoittaa).

Tai onko ensinkään syytä aktivoitua...
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoat miinukset Nybondakselle veskareista, muuten hoitanut oman ruutunsa mallikkaasti.
Jengin suhteen isoin miinus on pakiston kapeus. Ja se kulminoituu nyt. Veskariosasto, no njaa, snadia miikkaa pukkaa kyllä sielläkin, ja lähinnä yhden henkilön tuplapestin takia. Sen pitäisi olla kyllä joko tai (maalissa tai puku päällä mutta ei molempia). Mutta selkeästi HIFK:n isoin miinus löytyy penkin takaa, tosin se 'hankinta' ei kait olekaan Nybarin käsialaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja vielä, jos hallitus palkkaa valmentajan niin miksi nybondas vastaa urheilupuolesta? Luuletko tosiaan että noi miehet oikeasti tajuaa lätkästä edes sen vertaa kuin Nybari? Nyt BOL kannattais mennä nukkumaan, niin väsyneitä noi sun jutut on.

Kyllä mä luulen, että sun kannattais lähteä menemään täältä vielä, kun voit. Kannattaa edes jotenkin tutustua IFK:n hallituksen kokoonpanoon. Sieltä voi selvitä vähän muutakin kuin pelkät nimet selästä kun pikkasen raaputtaa. Enemmän ne luultavasti lätkästä tajuaa kuin sinä.

Ja voin myös hyvällä omatunnolla sanoa olevani 100%:n varmuudella oikeassa. Kiittimoi!
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tom Nybondas on hoitanut hommansa hyvin ja hankkinut hyviä pelaajia.Ongelma on Matikaisessa,joka nyt vaan ei kykene peluuttamaan joukkuetta. Jos meillä olisi valmentajana
Kj,Westerlund tai Suikkanen oltaisiin taatusti aivan kärkisijoilla.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tom Nybondas on hoitanut hommansa hyvin ja hankkinut hyviä pelaajia.Ongelma on Matikaisessa,joka nyt vaan ei kykene peluuttamaan joukkuetta. Jos meillä olisi valmentajana
Kj,Westerlund tai Suikkanen oltaisiin taatusti aivan kärkisijoilla.

No kuka sen Matikaisen on hankinnut? On totta, että Nybondas on rakentanut potentiaalisesti menestyvän joukkueen mutta mittaus tuleekin siinä mitä jos homma ei lähdekkään skulaamaan, siinä vaiheessa on Tompan tehtävä vaikeita ratkaisuja. Tompan pitäis ensi töikseen rauhoittaa tilanne siten, että se puuttuva puolustaja liittyy joukkueeseen välittömästi vaikka sitten se Janne Niinimaa kunhan sinne saadaan sellainen kuka pystyy peliä luomaan kun Jokela näyttää ottavan jotain goonin roolia.
Näkisin Petulla olevan aikaa maaottelu taukoon asti sen jälkeen on jo myöhästy jos homma ei toimi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisätään vielä, että tuskin on Nybondaskaan osannut arvata, että näin päin helvettiä joukkue tulee pelaamaan. Jos olisi, eiköhän tuo olisi suunsa avannut ja hallitukselle tehnyt tämän tiettäväksi. Sen myönnän, etten 100%:n varmuudella tiedä, etteikö näin olisi tapahtunutkin. Mutta rohkenen epäillä, koska Petu penkin takana nyt seisoo. Petulla on hyvä maine lätkäpiireissä, eikä se ole syntynyt yhdessä tai kahdessakaan yössä, saati täysin aiheetta. Se, että minä itse en olisi Petua palkannut, ei poista sitä tosiasiaa, että pystyn kyllä ymmärtämään, miksi suuri joukko hänen palkkaamistaan on tukenut.

Pakistosta vielä sen verran, että kyllä tuossa on tavallaan aika suurella riskillä vedetty, kun ottaa huomioon esim. Kurvisen saikutteluherkkyyden. Melart tuli sitten bonuksena. Mutta kyllä mun mielestä tolla pakistolla olisi pitänyt pystyä vetämään tyydyttävällä tasolla verorajaan asti, jos hommat muuten toimii. Kukaan tuskin pystyi aavistamaan, että koko pakisto olisi noin sysipaska, mitä sen nyt on ollut. Tai itseasiassa koko joukkue, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Jonkun Söden syyskoomat on ihan peruskauraa ja ne on kyllä pitänyt tietää. Lisäksi Kanki oli jo viime kaudella ajoittain aika heikko ilmestys, mutta toimivalla pelisysteemillä nekin pystyttiin hanskaamaan. Pointti onkin siinä, että kun joukkuepeli toimii, yksittäisten pelaajien yksittäiset kardinaalimokatkaan ei tunnu maailmanlopulta. Nyt ne tuntuu.

Ja siitä vastuun kantaa päävalmentaja Petri Matikainen, ei Tom Nybondas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös