Tokion olympialaisten TV- / mediaketju

  • 26 157
  • 193

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sanotaan Ylestä vielä sen verran, että en muista aiemmista kisoista näin paljon näitä hassutteluvideoita tyyliin Palander vs. Jauhojärvi enkä myöskään jatkuvaa Ylen sovelluksen puffaamista. Välillä tuntuu, että studiossa ollaan ihan suhteettoman paljon, vaikka kisatapahtumia olisi menossa valtavasti.

Nyt on kuitenkin otettu hieno harppaus verrattuna aikaisempaan siinä, että nykyäänhän voi jo katsoa kaiken mitä haluaa eikä ole enää Ylen valintojen armoilla.

Ylelle kiitosta laadukkaista selostuksista ja kommentoinneista mm. maantiepyöräilyssä, BMX:ssä, purjehduksessa ja lainelautailussa sekä telinevoimistelussa. Selostus nousee aina uudelle tasolle, kun kopissa on joku joka ymmärtää lajia ja on lisäksi ainakin suhteellisen sujuvasanainen. Myös Discoveryn koripallolähetykset ja uintilähetykset ovat olleet ihan laadukkaita.

Sanotaan vielä lopuksi, että ymmärrän näiden selostamisen Pasilan kopeista olevan aika hankalaa. Melkein kaikki taitavat olla siellä yleisurheilun selostajia lukuunottamatta.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kuten useammalta näppäimistöltä on täällä todettu, niin yleisurheilussa on kyllä tultu selostuksen ja kommentaattorien osalta alaspäin takavuosista. Ei haluaisi kenellekään kovin tylysti sanoa, mutta Leinosen taso ei ihan riitä näihin karkeloihin. Ulosanti on haaleaa, lajituntemus ja tilannetaju puutteellista ja varsinkin nopeatempoisissa tapahtumissa Leinonen on liian kömpelö. Porttila on parempi ja omaa enemmän karismaa, mutta kaiken kaikkiaan on Niki Juuselaakin aika vahvasti ikävä.

Joo, Leinonen on ollut odotetun huono. Vaikka taustatyötä on tehty, niin nimenomaan tuo tilannetajun puuttuminen syö kyllä uskottavuutta aika rankasti. Ihan yksittäisenä esimerkkinä tänään nelosen alkuerissä kauden tilastoykkösen Rossin jääminen aikavertailuun meinasi jäädä kokonaan huomaamatta, vaikka Raja juuri ennen juoksua kyseenalaisti juoksijan nykyvireen.

Eihän tuo toki helppo laji ole selostaa ja vaatii kokemusta. Esim. Jussi Eskola on minusta yleisesti ottaen todella hyvä selostaja, mutta yleisurheilussa varsinkin alussa oli ihan yhtä toivoton kuin Leinonen nyt. YLE nyt haluaa käyttää omilla palkkalistoillaan olevia miehiä tässä, mutta olympialaiset on aika rankka paikka harjoitella. Tarjolla olisi parempiakin ratkaisuja. Esim. talvella hallikisoja selostanut Aaro Linnalaakso oli oikein hyvä muttei ole YLE:n palkkalistoilla.

E: Linnalaakso tosin selostaa olympialaisissa sulkapalloa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mielenkiintoista. Mikä teki Lehtimäen kommentoinnista mielestäsi kliseistä? Minua ainakin kiinnosti hyvin paljon, kun hän avasi 3-loikassa hyppääjään kohdistuvia iskun voimasta suuntautuvia kilomääriä ja kuinka se pitää ottaa huomioon tai että kuinka hän kehoitti kiinnittämään huomiota pikajuoksussa jonkin yksilön hyvin ylhäällä "pyörivään" juoksuun lantion osalta tai miten aitajuoksussa ponnistavan takajalan tulee olla kuin rekyylimäinen jousi, joka ensin imee itseensä energiaa ja sitten heilahtaa vartalon etupuolelle. Lisäksi hän tiesi urheilijoiden valmistautumisesta, taustoista sekä lajien yleisistä vaatimustasoista todella paljon. Vanhojakin muisteli, mutta toki Raja tässä varmasti parempi, jos mennään jonnekin Helsingin olympialaisten tasolle.

Yhtä kaikki, on kiinnostavaa kuinka näemme eri asioita asiantuntijoissa ja arvotamme niitä. Tämä siis kaikki ilman mitään provoilua tai haastamista mihinkään väittelyyn.

Väitän kyllä ajan nyt multaavan puistoja. Perus-Lehtimäkeä olivat lähinnä ”parit kympät” ja vireistä höpöttäminen aika puhtaalta tilastopohjalta. Lisäksi erityisesti Juuselan kanssa meni lähinnä hassutteluksi. Popularisointia ja valitettavan kvasianalyysiä - toki voi siitä aina keskustella, mitä tasoa haetaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Väitän kyllä ajan nyt multaavan puistoja. Perus-Lehtimäkeä olivat lähinnä ”parit kympät” ja vireistä höpöttäminen aika puhtaalta tilastopohjalta. Lisäksi erityisesti Juuselan kanssa meni lähinnä hassutteluksi. Popularisointia ja valitettavan kvasianalyysiä - toki voi siitä aina keskustella, mitä tasoa haetaan.
Minä sanoisin että Lehtimäki oli alkuun paljon parempi kuin loppua kohden. Toki siihen vaikutti sekin, että Bubi/Tapsa ja Mertaranta selostivat ennen Lehtimäen tuloa keskenään (= vastuu siirtyy kuulijalle), eli mitään syväanalyysiä oli turha odottaa. Paljon Lehtimäellä tuntui tietoa olleen asennoista, voimatasoista jne,, jota oli valmis jakamaan, mutta eiväthän kaksi hoviselostajaa (ei pidä ymmärtää väärin, kova kunnoitus molempia kohtaan) sellaisesta olleet kiinnostuneet.

Juuselan ja Eskolan kanssa jäi kyllä levy päälle ja Lehtimäen jutut jämähtivät sanoihin "verrokkisarja", "askelmäärät" ja "Antilla on hirveästi voimaa takana".
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Juuselan ja Eskolan kanssa jäi kyllä levy päälle ja Lehtimäen jutut jämähtivät sanoihin "verrokkisarja", "askelmäärät" ja "Antilla on hirveästi voimaa takana".
Verrokkisarja ja Johnson-Thompson.

Tuomas Raja menee kommentaattorina ihan hyvin vaikka kyllä itsekin ennemmin kuuntelisin Lehtimäkeä tai Finniä, mutta ihan hyvin hoitaa tonttinsa. Selostuskaksikko Leinonen-Porttila taas on kyllä kokolailla paska. Porttila nyt vielä menisi jos siinä olisi kaverina edes vähän parempi, mutta Leinonen ei vaan toimi. Toimittajana mielestäni kyllä muuten ihan hyvä.

Uskomatonta mutta totta, jopa Mikko Hannulaa on ikävä tuohon yleisurheiluselostajan paikalle.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllä mä kokonaispakettina ottaisin ennemmin Lehtimäen kuin Rajan. Jälkimmäinen tuntuu menevän pikkasen liian tunnesidoksissa urheilijoiden suuntaan ja sellanen terävä, kliininen viimeistely realistisessa kritiikissä, minkä Lehtimäki hoiteli kohtuullisesti, jää vaimeaksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
. Linnalaakso tosin selostaa olympialaisissa sulkapalloa.

Linnalaakso oli niissä hallikisoissa tosiaan erinomainen. En tiedä omaako jotain lajitaustaa, mutta todella hienoja nostoja sekä ymmärrystä osoitti erottaen oleellisen epäoleellisesta. En nyt sano, että menee sulkapallossa hukkaan, mutta olisi paljon annettavaa yleisurheilussa jo loistavan ulosannin myötä.
 

N^Miksu

Jäsen
Porttila on ollut allekirjoittaneen suosikkiselostajia siitä lähtien, kun hän selosti MTV3:lla MC-hiihtoja, Roposen toimiessa asiantuntijana. Mielellään häntä kuuntelee yleisurheilussakin.

Mielellään hänen seurakseen selostamoon ottaisi vaikkapa Mikko Hannulan. Ei nykyinen selostusporukka yleisurheilussa katastrofi ole, mutta jotain pientä jää kaipaamaan.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mika Lehtimäki oli suuren yleisön suosikki, koska on karismaattinen ja osaa puhua edelleen vakuuttavasti. Itsekin tykkäsin häntä kuunnella ja tietyissä asioissa oli erittäin hyvä ja tarkkanäköinen, mutta asiantuntijana oli myös välillä uskomattoman pihalla siitä mitä tapahtui ja välillä suolsi ihan mitä sattuu. Luulen että kun asema vakiintui kansan suosikkina, laiskistui ja alkoi yhä enemmän jäädä taustatyöt tekemättä.

Tuomas Raja on asiantuntijana erinomainen ja eri tasoa Lehtimäen kanssa. Sopi tosin radioon paremmin, aikoinaan siellä se homma toimi pitkissä kisarupeamissa erittäin hyvin Lehtisen ja Tapolan kanssa.

Nyt olen ollut enemmän radion varassa ja siellähän on Mikke Ylöstalo asiantuntijana, Pasilasta käsin tosin. Mikkeä on mukava kuunnella ja asiantuntijana erinomainen. Lisäksi tietää yleisurheilusta valtavasti ja tulee mukavaa knoppitietoa kuinka kiekonheittäjä Simon Petterssonilla on edelleen Sipoon kenttäennätys 300 metrillä jne. Lisäksi radion puolella ääneen pääsee välillä katsomosta Laura Arffman, joka tekee erinomaista duunia. Sieltä tulee tarkkoja raportteja urheilijoiden olemuksesta lämmittelykentältä ja Arffman onkin noussut aivan kärkitoimittajien joukkoon. Erinomainen ulosanti, tekee selvästi paljon duunia sekä on kiinnostunut, innostunut ja tarkkanäköinen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Lisäksi radion puolella ääneen pääsee välillä katsomosta Laura Arffman, joka tekee erinomaista duunia. Sieltä tulee tarkkoja raportteja urheilijoiden olemuksesta lämmittelykentältä ja Arffman onkin noussut aivan kärkitoimittajien joukkoon. Erinomainen ulosanti, tekee selvästi paljon duunia sekä on kiinnostunut, innostunut ja tarkkanäköinen.
Tämän lisäksi vielä kielitaito ihan huippuluokkaa. Toki niin on myös Petra Mannerilla, mutta Laura on puhunut todistetusti jopa kiinaa tuolla ja pystyy kyllä muutenkin kommunikoimaan monien kanssa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VT

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tämän lisäksi vielä kielitaito ihan huippuluokkaa. Toki niin on myös Petra Mannerilla, mutta Laura on puhunut todistetusti jopa kiinaa tuolla ja pystyy kyllä muutenkin kommunikoimaan monien kanssa.

Niin on Simo Leinonenkin, siis toimittaja huippuluokkaa, mutta ei selostajana. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Leinonen on hiton mukavan oloinen jätkä, joka taitaa kielet ja osaa esiintyä kameralle ja on iloinen aina. Hänen osaamisensa ei kuitenkaan riitä nopeaan ja sellainen "tarinalliseen" tekstin tuottoon, mitä tunteita herättävään yleisurheiluun tarvitaan. Curlingia ja biljardia voi ja pitääkin selostaa hillitymmin. Vaikka Mertaranta on saanut tällä palstalla paskaa niskaansa järkyttävästi, on hän nykyisistä yu-selostajista edelleen kova suorittaja. En suotta pidä Keskisalon kultajuoksua hänen uransa yhtenä merkittävimmistä "teoksista", joka on kuin loistava progebiisi. Alkaa vaivihkaa soitin toisensa perään tullen mukaan kappaleeseen ja lopussa meillä on suorastaan kakofoninen äänivalli.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
80- ja 90-luvulla ei ollut vielä tällaisia hienoja keksintöjä kuin interweb ja YLE Areena, silloin tuli mökillä useasti "katseltua" kisat radion puolelta. Yleisurheilussa oli silloin mielestäni erinomainen asiantuntija, entinen kansallisen tason 10-ottelija Heikki Leppänen. Telkkarin puolella Lehtimäki ja Finni on molemmat ollut hyviä, Tumppi Raja oli mielestäni radion puolella parempi, nyt telkkarin puolella häneltä puuttuu lähes kokonaan kriittinen analysointi. Elmo Keskitalosta on vielä liian aikasta sanoa, tietotaitoa luulisi kyllä löytyvän entisenä ottelijana.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin on Simo Leinonenkin, siis toimittaja huippuluokkaa, mutta ei selostajana. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Leinonen on hiton mukavan oloinen jätkä, joka taitaa kielet ja osaa esiintyä kameralle ja on iloinen aina. Hänen osaamisensa ei kuitenkaan riitä nopeaan ja sellainen "tarinalliseen" tekstin tuottoon, mitä tunteita herättävään yleisurheiluun tarvitaan. Curlingia ja biljardia voi ja pitääkin selostaa hillitymmin. Vaikka Mertaranta on saanut tällä palstalla paskaa niskaansa järkyttävästi, on hän nykyisistä yu-selostajista edelleen kova suorittaja. En suotta pidä Keskisalon kultajuoksua hänen uransa yhtenä merkittävimmistä "teoksista", joka on kuin loistava progebiisi. Alkaa vaivihkaa soitin toisensa perään tullen mukaan kappaleeseen ja lopussa meillä on suorastaan kakofoninen äänivalli.

Tämän voi allekirjoittaa lähes sanasta sanaan. Mertarantaa en ole ikinä sietänyt lätkäselostajana. Yleisurheilussa ihan eri juttu ja kruununa tuo Keskisalon juoksun selostus, jota korostaa vielä se, että sitä ei voitu mitenkään käsikirjoittaa etukäteen. Mertsi oli 100% kartalla ja kaikki meni aivan nappiin.

Samaa ei voi sanoa Leinosesta. Ihan nevöhööd-kaveri minulle joten ei ole ollut ennakkoasenteita. Ei riitä lajitietämys edes vähää alusta. Kaikesta huokuu ettei ole hirveästi yleisurheilua seurannut. Miesten satasen finaalissa ”lähtö otetaan uusiksi” vaikka varaslähtö ja punainen kortti oli selviö. Kuivisto ”oli jäänyt“ alkueräjuoksussa kun oli täysin pelissä mukana. Jne. Ja suurempana ongelmana yleisesti, etteivät hoksottimet oikein pelaa selostaessa, ainakaan kovin nopeasti.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kuten useammalta näppäimistöltä on täällä todettu, niin yleisurheilussa on kyllä tultu selostuksen ja kommentaattorien osalta alaspäin takavuosista. Ei haluaisi kenellekään kovin tylysti sanoa, mutta Leinosen taso ei ihan riitä näihin karkeloihin. Ulosanti on haaleaa, lajituntemus ja tilannetaju puutteellista ja varsinkin nopeatempoisissa tapahtumissa Leinonen on liian kömpelö. Porttila on parempi ja omaa enemmän karismaa, mutta kaiken kaikkiaan on Niki Juuselaakin aika vahvasti ikävä.

Nyt kun Juusela tuli puheeksi, niin pitää kyllä harmitella, että mies menee ikään kuin hukkaan tuolla formulakopissa. Hän on toki sanonut, että se on hänen suosikkilajinsa ja pitäähän sitä omia unelmia toteuttaa, mutta olisiko tämän kauden jälkeen aika palata Ylelle ja pelastamaan mm. nämä yleisurheilulähetykset. Eikös formulat siirrä Viasatille.
Juuselasta pitää kyllä sanoa, että mieshän oli oikein mainio selostaja, mutta varsinkin viimeisinä hetkinään yu-selostajana, kävi lähes sietämättömäksi, niiden hakamussuttelujensa ja mitä omituisimpien sanontojensa kera. Yritti ihan selvästi kopioida Mertsiä tässä, kaiken maailman "lähtee, kuin hauki jokirannikon pesäpuskasta" yms. lausahduksien kanssa ja sitten, kun Juusela alkoi tunkea niitä _ihan joka paikkaan_, niin oli vaan ihan helvetin ärsyttävää kuunneltavaa. Jos olisi keskittynyt pelkästään selostamiseen, niin olisi ollut loistava, mutta nuo ihan jatkuvat hakamussuttelut ja Mertismäisten sanontojen keksimiset, käänsivät kokonaisuutta Juuselankin viimeisiä hetkinä yu-selostajan ärsyttävän puolelle. Juuselalla oli toki maine hyvänä selostajan ja ihan ammattimiehänä, minkä takia ei syönyt sitä uskottavuutta.

Porttila on ihan samanlainen raivostuttava hakamussuttelija ja mitä erikoisimpien lausahduksien keksijä, kuten on nytkin nähty. Niitä hakamussutteluja ja kaverien välisiä sauna-stooreja yms. turhaa skeidaa pitää tunkea joka rakoon. Porttila on kuitenkin hyvä selostaja ja esim. sopii yleisurheiluun paljon paremmin, kuin Leinonen, koska Porttila pystyy selostamaan nopeassa tempossa ja on tilanteen päällä. Mutta se on vaan tuo jatkuva hauskuuttelu (mikä on jopa suurempaa, kuin Juuselalla), joka tekee Porttilasta raivostuttavan huonon.

Porttila eroaa siinä Juuselaan, että siinä missä Juuselalla oli ihan ammattimainen ja ns. "kunnollinen" maine (siis aika ennen brändin päälle kuseskelua, kun vielä selosti yu:ta), niin ainakin itse olen nähnyt Porttilan tuollaisena toimittajan-tonttuna, joka hyppii jossain katsomossa tonttulakki päässä, haastattelemassa, jotain Aarne Talvitien humalaista isäukkoa ja tarinoimassa mukana ja osallistuu itse vapaaehtoisesti kaiken maailman YLE:n hassuttelu-insertteihin ja tekee itsestään, jopa tahallaan narrin. Sitten, kun menee vielä johonkin yu-selostamoon hassuttelemaan, vaikka taitoa selostaa kyllä löytyisi, niin miehestä saa vain ihan täysin pellen kuvan, eikä miestä voi oikein ottaa tosissaan. Eli se on omasta mielestäni se Porttilan aiempi toimittajan-tonttuna ja jopa narrina olemisen maine, joka tekee eron mm. Juuselaan. Juuselan pystyi vielä ottamaan niiden hassuttelujen ohessa vakavasti, mutta Porttilan uskottavuus on mennyt jo aika päiviä sitten, mielestäni. Porttila on vielä saanut kuivakan Leinosenkin jollain ihmeen kaupalla osallistettua tuohon hakamussutteluun ja sauna-juttujen kertomiseen. Ehkä sitä uskottavuutta voisi palauttaa, jos jättäisi nuo jatkuvat muka-hauskuuttelut pois tai vähentäisi niitä edes pienen verran.

Sitten on vielä Simo Leinonen. Leinosen reagointikyky ja kyky selostaa yleisurheilun nopeassa tempossa ja poimia nopeita ja teräviä huomioita kesken kisan, on ihan kilpikonnan tasolla. Mertarantaa on paljon parjattu mm. jääkiekko selostuksistaan, mutta yleisurheilu selostajana on edelleen timantinkova, moottoriturpamaisen selostustyylinsä, tietonsa, nopean reagointikykynsä, intohimonsa ja tunnelmanluomisensa ansiosta. Leinonen, kun selostaa, jotain 100m juoksua, niin se menee suunnilleen näin: "Baker...lähdössä....50 metrin kohdalla.....johtaa...ja maalissa". Yleisurheilussa, joissain kenttälajeissakin, se suoritus on todella nopea ja vielä nopeammin ohi. Siinä pitää olla koko ajan tilanteen päällä ja osata artikuloida ripeästi. Myös tunnelman luojana Leinonen on luokkaa merisään lukija. Leinosen vahvuudet ovat ihan jossain muualla, kuin selostuskopissa eli kentähommissa tekemässä reportterin työtä. Siinä roolissa Leinonen on ihan hyvä. Taustatietoja on nyt tehty, mutta ei vain riitä. Leinonen on ihan varmasti tosi mukava jätkä siviilissä ja ihan varmasti on jopa todella kova jätkä panemaan myös, sitä en epäile, mutta selostaja mies ei ole, eikä olympialaiset ole mikään tet-paikka tuota selostamista harjoitella.

Leinonen jatkuvasti pihalla ja myöhässä selostuksissaan, Porttilan siinä vierellä pelleilemässä ja hassuttelemassa, ja sitten kolmantena lenkkinä vielä Raja selostamon lattian tasolla kakomassa pala kurkussa...Raja toki tietotaidoltaan hyvä, en sitä kiellä, mutta liika on vain liikaa. Kyllä tämän kolmikon touhu on mennyt jo enempi fanittamiseksi mielestäni
 
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Vaikka Leinosta tuossa aiemmin haukuinkin, niin tuo satasen selostus meni yllättävän hyvin. Mertarannan satasen selostukset taas...olikohan nyt tuo Berliinin ME-juoksu, josta ei jälkikäteenkään kuunneltuna saanut oikeastaan sanaakaan selvää, koska niin kierroksilla Mertsi tuossa oli. Ei ollut todellakaan hyvää selostamista.

Porttilan huumoriheittoja olen pari bongannut näissä kisoissa, mutta eivät ole vielä käyneet häiritsemään. Ihan hyvin hän on mielestäni hommat hoitanut toistaiseksi.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Myllymäki, Hänninen ja Mertaranta selostamoon. Siinä on selostajat ja kommentaattorit. Wallenius på svenska.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Onko Eurosportin puolella kukaan seurannut vielä yleisurheilua? Mietin että tuleeko pääasiassa urheilua vai kaikkia turhia haastatteluita, itkuja ja studioita. Vähän mennyt maku Yleen tuon suhteen, samaan aikaan näytetään kun X parkuu, kun ei mennyt kisa nappiin ja samalla tulisi itse yleisurheiluakin
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko Eurosportin puolella kukaan seurannut vielä yleisurheilua? Mietin että tuleeko pääasiassa urheilua vai kaikkia turhia haastatteluita, itkuja ja studioita. Vähän mennyt maku Yleen tuon suhteen, samaan aikaan näytetään kun X parkuu, kun ei mennyt kisa nappiin ja samalla tulisi itse yleisurheiluakin
Eurosportilla ei mielestäni ole studioita ollenkaan, mutta toisaalta siellä on mainoksia.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Leinonen on tosiaan aina myöhässä. Luulin tosiaan että selostuksessa on viivettä, mutta kyllähän esim Warholmin juoksussa Porttila on ihan kärppänä ajan suhteen. Itseasiassa kun asiaa mietin, niin taisi Kakon U20-mestaruusmaalikin tulla selostettua aikamoisella viiveellä. Ylipäätään hehkutuskyky on heikkoa, finaalit tuntuu välieriltä ym (Porttila toki aika ääripää). Ja pikamatkoilla ei myöskään pysty sanomaan mitään muista sijoista, eikä tunnista urheilijoita ns sivusilmällä. Kehnoa.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Porttilan "hehkutus" aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Ei se vaan pysty siihen. Eikö näihin ns. hektisempiin lajeihin ketään muuta löydy? Porttila vois selostaa vaikka golffia.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En päässyt tv:n ääreen, joten radioon ja Yle Puhe oli tyytyminen.
Johannes Oikarinen ja Jarmo Lehtinen ovat tokiossa ja "asiantuntija" Mikeel Ylöstalo suomessa.

Ylöstalo jaksoi huomauttaa jokaisesta, joka oli ollut mukana Tampereen U17 mm-kisoissa 3v sitten, heidän Tampere-kytköksestään
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP




Tuossa selostuksen mallia legendalta.

Tätä olen aina rakastanut parhaissa selostajissa, että kuinka he saavat kotikatsomon innostettua jännäämään niiden kilpailijoiden puolesta, jonka nimen kenties kuulee ekaa kertaa kisan aikana. Kisailijoista tulee, jos ei nyt kavereita, mutta sellaisia veijareita kuitenkin, joihin selostuksen myötä syntyy sielu ja luonne. Ja kun selostajan puheesta kuulee sen, että tämä kuulakisa, juuri nyt, juuri tässä paikassa on se maailman tärkein asia, niin eihän siihen hittolainen voi olla syttymättä. Sitten kun taustatyö on tehty niin hyvin, että sen kun vain poimii kentän pinnasta, tai penkiltä jonkun urheilijan ja antaa lasettaa tarinaa, niin on sitä mahtavaa kuunnella.
 

marse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iltasanomat kirjoittaa "Isänsä puolelta suomalaiset sukujuuret omaava Armanto on iloinen, että rullalautailu pääsi mukaan olympialaisiin". Prkl, tässä rinnastetaan Suomen kansalaista ja suomalaista olympiaurheilijaa johonkin pirun Daniel Ståhliin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Silleen haluais tökkiä ja härkkiä. Mutta on tuo Sami Laine studion vetäjänä jotenkin...pökkelö. Muodollisesti pätevä, mutta jotenkin ei-karismaattinen, töksähtelevä ja huonosti soljuva.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös