Mainos

Toimitusjohtajia kotisohvilta – seurantaketju virtuaalimanagereille

  • 158 288
  • 826

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
NHL 16
Winnipeg Jets

Kausi 1: Kesäaikaan!

Draftista oli tulossa Winnipegin näkökulmasta katsottuna erittäin mielenkiintoinen, sillä ensimmäisellä kierroksella oli luvassa kaksi varausvuoroa ja molemmat varausvuorot olivat pudotuspelien ulkopuolelle jääneistä joukkueista. Oman vuoron lisäksi taskussa oli Chicago Blackhawksin vuoro, joka saapui Winnipegiin tosielämässä tapahtuneen Andrew Laddin kauppaamisen myötä. Näin ollen tulevaisuuden kulmakiviä olisi draftista saatava.

Arvonnassa ei ollut onnea matkassa, mutta varaukset olivat kuitenkin numeroilla 7 ja 10. Draftin terävimmässä kärjessä on monta helmeä, joten pienoinen pettymys oli, ettei top-5 varausta kuitenkaan ollut. Draft eteni kärjen osalta seuraavasti:

1. Max Jones LW Carolina Hurricanes
2. Jesse Puljujärvi RW Columbus Blue Jackets
3. Patrik Laine RW Carolina Hurricanes

Tässä vaiheessa nähtiinkin jo ensimmäinen kauppa Winnipegiltä:

Winnipeg 41st overall + Mark Stuart -> Buffalo Sabres
Buffalo 34th overall + Buffalo 6th round pick -> Winnipeg Jets


Pahasti flopanneesta, seiska/kasipakiksi pudonneesta ja pitkän sekä hintavan sopimuksen omanneesta Mark Stuartista päästiin eroon kuudennen kierroksen vuoroa ja ylempänä ollutta kakkoskierroksen vuoroa vastaan. Ja draft jatkui:

4. Jakob Chychrun D Buffalo Sabres

Tässä vaiheessa ajattelin, että pakko toimia. Auston Matthews olisi vielä vapaana, joten nyt oli aika iskeä! Vuoro oli Ottawalla ja he halusivat kovasti eroon Chris Neilin sopimuksesta. Lopulta olin erittäin yllättynyt, että tarjoamani paketti meni läpi, sillä mitään korvaamatonta en menettänyt ja koen jääneeni vaihtokaupassa selkeästi voitolle:

7th overall, Anthony Peluso & Ryan Olsen -> Ottawa Senators
5th overall, Chris Neil & Chris Wideman -> Winnipeg Jets


Heikon kauden pelannut Peluso lähti vaihdossa saman roolin Neiliin ja samalla hankittiin syvyyttä puolustukseen Chris Widemanin muodossa, sillä Stuartin kauppaamisen myötä sitä tarvittiin. Olsen on 22-vuotias, vuoden 2012 6.kierroksen varaus, joka pelasi kauden Manitoba Moosen kolmos/nelossentterinä. Täysin korvattavissa siis. Neilin sopimus oli hänen rooliinsa nähden kallis, minkä vuoksi Senators ilmeisesti pyrki miehestä eroon. Jets ei kuitenkaan tule olemaan palkkakaton kanssa ongelmissa, ainakaan ensi kaudella, joten Neil kelpasi näyttämään mallia nuoremmille. Tämän vaihdon myötä Winnipegin ensimmäinen varaus oli jenkkisentteri Auston Matthews:

5. Auston Matthews C Winnipeg Jets (Eliitti)
6. Jake Bean D Boston Bruins
7. Logan Brown C Ottawa Senators
...

Omalla ensimmäisen kierroksen vuorolla otettiin isokoinen ja vahva laituri OHL:stä:

10. Matthew Tkachuk LW Winnipeg Jets (Eliitti)

Suomalaisista ensimmäisellä kierroksella menivät Laineen ja Puljujärven lisäksi myös:

23. Olli Juolevi D St.Louis Blues
28. Markus Niemeläinen D Montreal Canadiens

Loput Jetsin varaukset:

34. Mikhail Sergachev D (Top 6-pakki)
100. Taylor Raddysh RW (Alin 6-hyökkääjä)
107. Brad Konowalchuk D (7.pakki)
130. Dmitry Sokolov C (Top 9-hyökkääjä)
151. Noah Carroll D (AHL: top-2 -pakki)
160. Oskar Steen C (AHL: top-6 -hyökkääjä)
190. Justin Byfuglien D (AHL: top-2 -puolustaja)


Muiden joukkueiden merkittävimmät kaupat varastilaisuudessa:

Mark Streit -> Dallas Stars
Kari Lehtonen -> Philadelphia Flyers


Daniel Sedin -> New York Rangers
1st round pick (2017) + Troy Donnay -> Vancouver Canucks


Ei tässä voi olla kuin erittäin tyytyväinen varaustilaisuuden antiin. Varaukset menivät kokonaisuudessaan paremmin kuin uskalsin haaveilla ja prospektiosasto erityisesti hyökkäyksen osalta, on tämän draftin myötä liigan parhaimmistoa.

Jatkosopimuksia solmittiin seuraavasti:

Jacob Trouba 4 vuotta, 3.5 milj.
Joel Armia 4 vuotta, 2.0 milj.
J.C. Lipon 2 vuotta, 0.825 milj.
Mark Scheifele 3 vuotta, 5.85 milj.
Adam Lowry 3 vuotta, 2.05 milj.


Lisäksi kesän draftissa varatuista kaksi ensimmäisen kierroksen varausta saivat sopimukset:

Auston Matthews 3 vuotta, 0.925 milj.
Matthew Tkaschuk 3 vuotta, 0.75 milj.


Ainoa edelliskaudella NHL:ssä pelannut ja sopimuksetta jäänyt oli positiivisesti sujuneesta kaudesta huolimatta Grant Clitsome.

Vapaista pelaajista päätettiin olla hakematta vahvistuksia, mutta vielä ennen kauden alkua nähtiin joukkueessa muutoksia. Omista esityksistään sekä Clitsomen ja Stuartin lähdöistä kiukutteleva Bryan Little sai lähteä ja hänen ympärilleen viritettiin kauppa, jossa kauppakumppanina oli jälleen Ottawa Senators:

Bryan Little, Joel Armia, Erik Gustafsson, 3rd round pick 2017 -> Ottawa Senators
Mike Hoffman, 1st round pick 2017 -> Winnipeg Jets


Littlen teho oli pudonnut moraalimuutosten myötä 87 -> 82 ja Armia oli tässä joukkueessa väliinputoaja, jonka menetys ei hirveästi kirpaise. Armian kauppaaminen mahdollisti myös ensi vuodelle toisen ykköskierroksen varausvuoron, joten tyytyväinen olen vastineeseen. Hoffmanin hankinnalla oletetaan olevan positiivista vaikutusta viime kauden maalinteko-ongelmiin ja Matthewsin tultua sentteriosastolle, ei hakusessa ollut enää pelaajaa keskikaistalle. Näillä muutoksilla Jets oli valmis uuteen kauteen ja playoff-paikan tavoitteluun.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Korishan ei tunnetusti kiinnosta ketään, mutta ihan sama, minua kiinnostaa ja olen pelannut junnuna ja pelailen edelleen kuntoilumielessä ja harrastesarjassa. Lisäksi tämän hetken paras urheilupeli löytyy koriksen parista, niin mikäs sen parempaa. NBA2k14 on pelinä. Aloitin association-moodin Chicago Bullsilla. Ensitöikseni nakkasin Erik Murphyn ulos joukkueesta, ei riitä NBA:han tämän miehen kyvyt. Toinen syy oli se, että joukkueessa oli vain yksi shooting guard, eli kakkospaikan pelaaja: Jimmy Buter. Hänen tuekseen signasin vapaista agenteista veteraani Richard Hamiltonin. Tällä kokoonpanolla lähdettiin ekaan peliin:

Avaus: Rose, Butler, Deng, Boozer, Noah
Penkki: Teague, Hinrich, Hamilton, Snell, Dunleavy, Gibson, Mohammed

Vastassa oli heti kärkeen suurin mestarisuosikki, Lebronin ja Waden tähdittämä Miami Heat. Alun tunnustelun jälkeen Lebronia ja Chalmersia merkattiin vähän tiukempaan, kuten myös Battieria pallottomana, kun meinasi tykittää kolmosta skriinien jälkeen. Wade oli yllättävän näkymätön, joku hieno alleyoop-donkki esiteltiin, mutta ei muuta. Ekan pelin perusteella Bullsista tuntuisi löytyvän sopiva miksi heittovoimaa ja korilleajoa. Post-pelaajat eivät ole kummoisia, esim. Noah on täysin levarimies ja puolustaja, mutta toki hyvä niissä hommissaan. Joka tapauksessa levaripeli oli hyvää ainakin Heatia vastaan, jolta tosin puuttuu puhdas sentteri kokonaan. Pelistä saatiin voitto ja hyvä startti kauteen 63-56 (puolikkaalla peliajalla mennään) ja man of the matchina hääri odotetusti Rose 15 pisteellä ja neljällä syötöllä.

Kauden aikana kaikki kitisijät pyritään treidaamaan muualle. Jos kyvyt ei riitä isompaan rooliin, niin etsikööt sitä muualta.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Boston Bruins (EHM) Kausi 2017/18.

Ennen harjoitusleirin alkua viimeistelimme vielä joukkuetta tekemällä sopimuksen vapaana olleen hyökkääjä Tom Wilsonin kanssa. Wilson on nuori ja isokokoinen RW joka pystyy tekemään pisteitä, taklaamaan, vääntämään ja pudottamaan kinttaita. Wilson pelasi viime kauden Los Angelesissa kun Caps treidasi miehen sinne 9.9.2015 vaihdossa Nikolai Prokhorkiniin. Wilson teki Bostonin kanssa neljän vuoden sopimuksen arvoltaan 7.750.000$ eli kausikohtainen palkka on 1.930.000$. Tämä tarkoitti sitä että laitahyökkääjä Tyler Randell joutui siirtolistalle. Randell on hyvin samantyylinen pelaaja Wilsonin kanssa mutta ei omaa ihan samanlaista potentiaalia. Lopulta Randell kaupattiin sitten New York Rangersiin josta vaihdossa tuli pari varausvuoroa (3rd 2018 & 3rd 2019).

Harjoituspelit sujuivat aika mollivoittoisesti ja kuudesta ottelusta saalistimme vain yhden voiton. Pelasimme pelit aika junioripainotteisilla ryhmittymillä ja halusimme antaa heille mahdollisuuksia näyttää osaamistaan.

Kauteen lähdettiin lopulta seuraavanlaisella muodostelmalla:
1. Jamie Benn (28v) - Brayden Schenn (26v) - David Pastrnak (21v)
2. Brad Marchand (29v) - Patrice Bergeron (32v) - Alexander Khokhlachev (24v)
3. Milan Lucic (29v) - Michael McLeod (19v) - Jimmy Hayes (28v)
4. Alexander Nylander (19v) - Casey Cizikas (26v) - Tom Wilson (23v)
5. Brett Connolly (25v) - Zach Phillips (25v)

1. Torey Krug (26v) - Darnell Nurse (22v)
2. Jakub Zboril (20v) - Joe Morrow (25v)
3. Zdeno Chara (40v) - Dante Fabbro (19v)
4. Kale Clague (19v)

G Tuukka Rask (30v)
G Malcom Subban (23v)


Kuten nähdään niin muutama nuori pelaaja lunasti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta. Harjoituspeleissä hyvin esiintyneet Alexander Nylander sekä Michael McLeod näyttivät että he kuuluvat ehdottomasti jo nyt NHL liigaan. Samoin puolustuksessa Kale Clague syrjäytti mm.kokeneen puolustajan Adam McQuaidin joka joutui liittymään AHL joukkueen vahvuuteen. Lisäksi AHL liigasta on ponnistamassa ylöspäin hyviä otteita esittänyt puolustaja Loik Leveille. Joten laajuutta riittää nuorisorintamalla. Charan sopimus loppuu tähän kauteen joten hän toimii tämän kauden mentorina nuorille ja opastaa heitä isoihin saappaisiin.

Vähän reilu puolet kaudesta pelattuna ja Bostonin lento on ollut loistavaa. Pelejä on pelattuna 49 ja tilastot näyttää 31-14-4. Pisteitä kertynyt se 66 ja sijoitus itäisen konferenssin toinen. Joten olen kyllä varma että tänä vuonna Bostonissa nähdään jälleen pudotuspelejä. Malcom Subban kärsi pahan vamman heti alkukaudesta ja ehti pelata vain kolme ottelua meidän maalilla. Subbanin kausi päättyi polvivammaan joten saapa nähdä mitä tuollainen n.8kk poissaolo tekee miehen kehitykselle. Raskin kaverina ylhäällä onkin pelannut Zane McIntyre mutta ei hän ole kuitenkaan Subbanin tasoinen maalivahti. Puolustuksessa nuoret Dante Fabbro (48g, 4+20, +7) sekä Kale Clague (28g, 2+7, +9) ovat ottaneet hyvää roolia ja pelaavat loistavaa kautta. Myös Torey Krug on kiskaissut kivat tehot 7+30 49 ottelussa. Hyökkäyksessä Jamie Benn on ollut eläin ja pelaa mahtavasti. 49 ottelussa on syntyneet tehot 22+24. Tähän rinnalle voisi nostaa nuoret pelaajat kuten David Pastrnak (49g, 19+26), Alexander Khokhlachev (49g, 23+19), Brayden Schenn (46g, 12+30), Alexander Nylander (49g, 8+6) sekä Michael McLeod (49g, 8+7).

Helmikuussa poimimme waiverlistalta laituri Ryan Hartmanin. Mies tulee lähinnä pelaamaan AHL:ssä loppukauden aikana. Ensi vuonna tulee
taistelemaan paikasta ylhäällä. Kyseessä on 23v fyysinen hyökkääjä. Aikoinaan mies oli Chicagon ykköskierroksen varaus mutta kehitys on polkenut vähän paikoillaan. Lähinnä tällä haetaan lisää palikoita taistelemaan ensi kauden pelipaikoista. Samalla mies allekirjoitti 2-vuoden jatkosopimuksen arvoltaan 1.300.000$/kausi (2-way).

QMJHL liigassa Greg Boudriau on pelannut hyvää kautta. Boudriau on meidän 2.kierroksen varaus viime kesältä. Mies on iskenyt 51 tehopistettä
52 ottelussa tällä kaudella. Boudriau on hyvän laukauksen omaava vasenlaitahyökkääjä. Ei ole fyysinen pelaaja ja suurimmat avut ovat maailman luokan laukauksessa ja maalinteossa. Ehdoton tulevaisuuden Bruins laituri.

Maaliskuussa Darnell Nurse teki 3-vuoden jatkosopimuksen Bostonin kanssa ja tienaa siltä ajalta 1.800.000$/kaudessa. Nursen tämä kausi on sujunut rikkonaisesti. Mies on ollut paljon loukkaantuneena ja tehot ovat jääneet vähän vähemmälle mitä ennen kautta toivoin. Nursen tilastot näyttää tehoja 1+12 42 ottelussa. Tehotilasto on plussalla 5 pykälän verran. Myöskin Casey Cizikas jatkaa meidän palkkalistoilla ensi kauden. Hänellä olisi loppunut sopimus tähän kauteen. Mies teki vuoden jatkon hintaan 1.500.000$.

Kausi sujui hienosti ihan runkosarjan loppumetreille saakka mutta sitten iski loukkaantumissuma. Runkosarjaa oli jäljellä viisi kierrosta kun kavereita alkoi tippumaan (Bergeron, Krug, Hayes, McLeod) ja peli meni ihan sekaisin. Runkosarja päätettiin tilastoihin 50-25-7, pisteitä 107 ja itäisen konferenssin viides ja pudotuspeleihin lähdettiin Montrealia vastaan. Mutta ei meillä ollut mitään jakoja Canadiensia vastaan kun paketti oli levinnyt käsiin joten Montreal pudotti meidät heti ensimmäisellä kierroksella voitoin 4-1. Pettymys oli todella paha loistavasti menneen runkosarjan jälkeen. Mutta moni pelaaja nosti tasoaan ja uskon että ensi kaudella pelaajat ovat kokeneempia ja silloin laitetaan kaikki panokset mestaruustaisteluun. Myöskin omasta mielestäni aikaiseen tippumisiin vaikutti se ettei meiltä löytynyt osaavaa toista maalivahtia. Rask joutui uurastamaan kovan runkosarjan ja pelaamaan ihan liikaa. Subbanin
koko kauden loukkaantuminen vaikutti paljon. Ensi kaudeksi olis tarkoitus hommata kokenut maalivahti AHL joukkueeseen joka pystyisi auttamaan myös NHL joukkuetta jos tälläisiä loukkaantumisia vielä tulee.

Boston on nyt pelannut kolme kautta minun alaisuudessani ja tässä saldot niiltä vuosilta:
2015/16: 82 ottelua, 48-26-8, 256-208, PP 16.99%, PK 79.30, 104 pistettä. Pudotuspeleihin: Itäisen konferenssin finaalit.
2016/17: 82 ottelua: 41-33-8, 244-223, PP 16.36%, PK 83.44, 90 pistettä. Ei päästy pudotuspeleihin.
2017/18: 82 ottelua: 50-25-7, 271-197, PP 17.50%, PK 81.70, 107 pistettä. Pudotuspeleihin. Itäisin konferenssin puolivälierät.


Tässä vielä Bostonin tilastot:
1. Jamie Benn - 82g, 34+38=72pts, +11, 32pim
2. Alexander Khokhlachev - 82g, 37+31=68pts, +20, 6pim
3. David Pastrnak - 82g, 29+39=68pts, +12, 16pim
4. Brad Marchand - 82g, 32+29=61pts, +19, 81pim
5. Brayden Schenn - 79g, 20+41=61pts, +12, 147pim
6. Patrice Bergeron - 78g, 23+37=60pts, +24, 8pim
7. Torey Krug - 77g, 8+38=46pts, +18, 32pim
8. Dante Fabbro - 80g, 7+33=40pts, +9, 26pim
9. Joe Morrow - 82g, 1+37=38pts, +25, 82pim
10. Zdeno Chara - 66g, 5+29=34pts, -4, 53pim
11. Jimmy Hayes - 81g, 6+17=23pts, +3, 10pim
12. Milan Lucic - 79g, 12+11=23pts, +8, 99pim
13. Michael McLeod - 71g, 12+11=23pts, +3, 38pim
14. Alexander Nylander - 82g, 10+11=21pts, +4, 10pim
15. Casey Cizikas - 82g, 9+9=18pts, +2, 100pim
16. Jakub Zboril - 77g, 3+14=17pts, +12, 80pim
17. Tom Wilson - 73g, 10+5=15pts, +9, 190pim
18. Kale Clague - 58g, 3+10=13pts, +7, 16pim
19. Darnell Nurse - 42g, 1+12=13pts, +5, 34pim
20. Zack Phillips - 29g, 2+9=11pts, -4, 30pim
21. Loik Leveille - 10g, 0+4=4pts, +5, 2pim
22. Jake DeBrusk - 2g, 0+0=0pts, -1, 4pim

G Tuukka Rask - 74g, 47-17-7, 2.19, 92.7%, 3so
G Zane McIntyre - 10g, 3-6-0, 3.33, 87.6%, 0so
G Malcom Subban - 3g, 0-2-0, 3.10, 90.6%, 0so


Ensi kerralla sitten varaustilaisuus, kesän siirrot sekä kausi 2018/19.
 
Viimeksi muokattu:

Gendron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Arizona Coyotes kausi 2015-16 part 3 (EHM)

Trade deadlinen jälkeen joukkueella ei ollut enää suurempaa panosta, joten käyn loppukauden otteet hyvin lyhyesti läpi. Helmikuu oli kokonaisuudessa karmea, sillä 14 ottelun kuukausi kartutti joukkueen pistetiliä ainoastaan kuudella pisteellä. Maaliskuussa joukkue kuitenkin kaivoi ihan uuden kipinän tekemiseen ja erityisesti maalinteko vaikutti onnistuvat paineettomassa tilassa huomattavasti paremmin. Maaliskuun 14 ottelusta jäimme ainoastaan kolme kertaa ilman pisteitä. Harmi, että peli alkoi toimia vasta tässä vaiheessa eikä paria kuukautta aikaisemmin. Huhtikuulle jäi pelattavaksi yhteensä viisi ottelua ja ohjelma niihin oli todella vaikea. Kaikki joukkueet matkaavat pleijareihin ja neljä peleistä oli vieraissa. Huhtikuun saldoksi muodostui yksi voitto ja neljä tappiota.

Loppukauden aikana solmittiin nippu jatkosopimuksia:
Mikkel Bödker - 5v, $4.5milj/kausi
Klas Dahlbeck - 2v, $0.7milj/kausi
Louis Domingue - 1v, $0.7milj/kausi
Kyle Baun - 1v, $0.95milj/kausi

Bödkerin kohdalla arpominen hänen tulevaisuudesta loppui, kun mies teki kanssamme viiden vuoden jatkosopimuksen. Palkkakin pysyi siedettävissä lukemissa siihen nähden, että hän voitti seuran sisäisen pistepörssin sekä +/- tilaston. Dahlbeckin jatkoon olen myös erittäin tyytyväinen. Hän on luotettava kolmosparin puolustaja, joka puolustavasta roolistaan huolimatta onnistui tekemään 16 tehopistettä. Domingue lienee ensi kauden toinen maalivahti ja Baun taistelee paikasta neloskentän laidalla. Heille molemmille ensi kausi on tärkeä tulevaisuuden kannalta.

Jäimme siis loppujen lopuksi läntisen konferenssin viimeiseksi 75 pisteellä ja saldolla 34-41-7. Mainittakoon, että idän puolella peräti neljä joukkuetta jäi meidän pistemäärän alle. Montreal Canadiens voitti Presidents’ Trophyn 120 pisteellä ja lännen puolella ykkönen oli Dallas Stars. NHL:n pistepörssin voitti John Tavares 89 pisteellä ja maalipörssin nimiinsä vei Alexander Ovechkin 59 maalilla. Kovimman +/- lukeman keräsi Montrealin Jeff Petry (+41) ja eniten jäähyjä keräsi saman seuran Dale Weise (267 pim).

Sisäinen pistepörssi:
  1. Mikkel Bödker - 82 gp, 25+25=50, +10, 14 pim
  2. Antoine Vermette - 82 gp, 22+23=45, +9, 64 pim
  3. Shane Doan - 82 gp, 17+26=43, +0, 109 pim
  4. Dylan Strome - 82 gp, 17+25=42, -8, 44 pim
  5. Martin Hanzal - 79 gp, 14+26=40, -15, 69 pim
  6. Oliver Ekman-Larsson - 80 gp, 5+34=39, -12, 16 pim
  7. Max Domi - 59 gp, 18+18=36, +0, 18 pim
  8. Tobias Rieder - 73 gp, 18+18=36, +0, 31 pim
  9. Michael Stone - 82 gp, 7+28=35, -15, 34 pim
  10. Dan Boyle - 71 gp, 2+28=30, -4, 14 pim
  11. Anthony Duclair - 53 gp, 12+11=23, -2, 14 pim
  12. Brad Richardson - 79 gp, 10+12=22, +0, 62 pim
  13. Connor Murphy - 82 gp, 6+15=21, -4, 52 pim
  14. Boyd Gordon - 76 gp, 5+15=20, -16, 26 pim
  15. Kyle Baun - 73 gp, 10+8=18, -14, 142 pim
  16. Jordan Martinook - 61 gp, 12+4=16, -17, 46 pim
  17. Klas Dahlbeck - 75 gp, 3+13=16, -4, 6 pim
  18. Steve Downie - 32 gp, 3+7=10, -7, 118 pim *
  19. Jordan Szwarz - 37 gp, 2+7=9, +2, 41 pim
  20. Zbynek Michalek - 41 gp, 1+8=9, +4, 18 pim
  21. Joe Vitale - 20 gp, 0+5=5, +0, 29 pim
  22. Nicklas Grossmann - 60 gp, 0+4=4, -9, 26 pim
  23. John Scott - 6 gp, 1+1=2, -2, 4 pim
  24. Kyle Chipchura - 6 gp, 0+1=1, -5, 4 pim *
  25. Stefan Elliott - 3 gp, 0+0=0, -3, 0 pim
  1. Anders Lindbäck - 39 gp, 12-21-6, 2.70, 91,0 %
  2. Louis Domingue - 35 gp, 19-15-1, 2.69, 90,5 %
  3. Mike Smith - 9 gp, 3-5-0, 3.16, 89,0 % *
* Lähti joukkueesta kesken kauden

Pisteet siis jakautuivat melko tasaisesti, eikä varsinaista ykköspyssyä ollut. Kokeneet Bödker, Vermette ja Doan pelasivat varsin tasaisen kauden, mutta tästä kolmikosta kukaan ei ole sellainen, joka voisi joukkueen reppuselkään ottaa. Strome ja Rieder hyytyivät hyvien alkukausien jälkeen ja ensi kaudelle tasonnostoa odotan ainakin kolmikolta Ekman-Larsson, Hanzal ja Duclair. Kahden ensiksi mainitun +/- lukema näyttää rumasti pakkasta eikä Duclair saanut oikein missään vaiheessa konettaan kunnolla käyntiin suuresta vastuusta huolimatta. Puolustajista on syytä nostaa esille Stonen hyvät pisteet. Maalivahdeista Lindbäckin torjuntaprosentti oli hieman parempi kuin Dominguella, mutta jostain syystä voittojen torjuminen oli hänelle erittäin vaikeaa.

Stanley Cupin finaaleihin tiensä selvittivät Dallas Stars ja Washington Capitals. Sarjasta tuli lopulta melkoinen ylikävely, kun Washington marssi mestariksi suoraan neljässä ottelussa. Koko pudotuspelien aikana joukkue hävisi vain kaksi ottelua. Playoffsien pistepörssin voitti Dallasin Jamie Benn tehden 21 otteluun tehot 11+17=28. Conn Smythen pokkasi kuitenkin Capitalsin ykkösveskari Braden Holtby. Ennen draftia teimme tukun kahden suunnan sopimuksia farmipelaajiemme kanssa. Heistä Jordan Szwarz (1v, 0.695milj/kausi) esiintyi viime kaudella NHL:n puolella ja tulee myös taistelemaan ensi kaudella paikastaan kokoonpanossa.

Draftiin meidän tilanteemme oli sikäli hyvä, että meillä oli peräti viisi vuoroa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Sen sijaan lotto ei mennyt meidän kannaltamme suotuisasti, sillä Boston Bruinsille arvottiin kakkospick, jonka vuoksi putosimme kuudenneksi. Kutospaikka on tässä draftissa se ikävin, sillä ainakin omissa papereissani kärkiviisikon jälkeen taso putoaa jonkin verran (Chychrun, Matthews, Laine, Tkachuk & Puljujärvi). Draft eteni seuraavanlaisesti:
1. Auston Matthews → PHI
2. Jakob Chychrun → BOS
3. Patrik Laine → BUF
4. Matthew Tkachuk → FLO
5. Jesse Puljujärvi → CAR
6. Max Jones, LW/C (London Knights (OHL) - 62 gp, 21+34=55, +8, 68 pim) → ARI
Fyysinen laituri, josta odotan kehittyvän kakkoskentän voimalaituri. Draftin kovimpia taklaajia ja skoutit vertaavat häntä mm. James van Riemsdykiin.
24. Clayton Keller, C/LW (USA U-18 (USHL) - 60 gp, 41+51=92, +37, 53 pim) → ARI
Suht pienikokoinen (181/78) hyökkääjä, joka kompensoi kokoaan erinomaisella liikkeellään. Verrattu Kyle Turrikseen.
35. Evan Fitzpatrick, G (Sherbrooke Phoenix (QMJHL) - 59 gp, 31-24-4, 2.74, 91,3 %) → ARI
Ennustettiin menevän ykköskierroksella, mutta valui meille kakkoskierroksen alkuun. Toivottavasti kehittyy ykkösveskarin tasoiseksi.
45. Luke Green, RD/LD (Saint John Sea Dogs (QMJHL) - 68 gp, 15+23=38, +28, 58 pim) → ARI
Hyökkäävä puolustaja, tarvitsee kehitystä puolustuspeliin noustakseen NHL-tasolle.
59. Braylon Shmyr, LW (Brandon Wheat King (WHL) - 72 gp, 25+32=57, +12, 54 pim) → ARI
Pienikokoinen, mutta työteliäs laituri. Henkiseltä puolelta jo valmis NHL-pelaaja, mutta muut osa-alueet vaativat paljon kehittymistä.
65. Brett Howden, C (Moore Jaw Warriors (WHL) - 69 gp, 9+26=35, -12, 61 pim) → ARI
Kahdensuunnan sentteri, jolla potentiaalia kehittyä hyväksi 3/4 kentän pelaajaksi.
122. Michael Campoli, LD (Blainville Boisbriand Armada (QMJHL) - 65 gp, 11+23=34, -1, 92 pim) → ARI
Puolustava puolustaja, joka teki kuitenkin ihan mukavat tehopisteet QMJHL:ssä. Vahvuudet fyysisessä pelissä.
125. Darren Raddysh, RD (Erie Otters (OHL) - 58 gp, 7+26=33, -21, 54 pim) → ARI
Yli-ikäinen puolustaja, joka pelannee ensi kaudella AHL:ssä.
144. Martin Gran, RW/LW (Storhamar Hockey (Nor) - 41 gp, 19+10=29, -3, 16 pim) → ARI
Alempien kierroksien mielenkiintoisin varaus. Potentiaalinen sniper, joka iski 19 maalia Norjan liigassa. Siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään Jokereiden riveihin.
155. Kevin Spinozzi, LD (Sarnia Sting (OHL) - 64 gp, 3+22=25, -3, 70 pim) → ARI
Menee samaan muottiin Raddyshin kanssa, pelaa ensi kaudella AHL:ssä.
185. Gustaf Franzen, C (Kitchener Rangers (OHL) - 67 gp, 11+20=31, +8, 38 pim) → ARI
Varsin pienikokoinen ja hyvin liikkuva työmyyrä, jonka kiekollisen pelin pitää kehittyä paljon NHL-tason saavuttaakseen.

Seuraavassa viestissä tulevan kauden pelaajamuutoksen ja pre-season kaudelle 2016-2017.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
NHL 2016 Be a GM - Operaatio Aavikko
Arizona Coyotes Coyotes
Kausi #3

2017-2018


Kesä on jälleen kulunut, ja alamme olemaan siinä vaiheessa, että pudotuspelipaikkaa ruvetaan jahtaamaan ihan tosissaan. Kauden tavoite tulee siis olemaan minimissään 0-4 tappio pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kaikki muu on farssi.

Suunnitelmat ottivat kesällä hieman takapakkia, kun jouduin tosiaan painamaan paniikkinappulaa ja pitämään 35-vuotiaan jyrän nimeltä Antoine Vermette. Hanzal oli silmissäni kannua nostavan joukkueen luotettava varakapteeni ja kolmossentteri, mutta kaikki ei aina suju kuin tanssi. Tämä pakotti nostamaan Dylan Stromen hieman isompiin saappaisiin mitä oli tarkoitettu, joten mielenkiinnolla seurataan miten hän paikkansa täyttää.

Ennen harjoituskautta suoritettiin jälleen tutut rutiinit ja käytiin pelaajien kehittyminen läpi. Mitään järkyttäviä harppauksia kukaan ei ottanut, mutta hyvää kehitystä silti kautta linjan. Harjoituskausi simuloitiin nopeasti alta pois vailla sen suurempaa kiinnostusta, ja joukkue oli samoilla linjoilla: 1-5-1. Viime kaudelta tuttu höntsäily siis jatkui tällä saralla.

Ketjut muotoutuivat lopulta seuraavanlaisiksi (suluissa tällä kertaa pelaajan luonnollinen taso):

Max Domi (85) - Auston Matthews (87) - Henrik Samuelsson (86)
Tobias Rieder (84) - Dylan Strome (81) - Marko Dano (83)
Anthony Duclair (82) - Antoine Vermette (83) - Jiri Sekac (81)
Robin Kovacs (81) - Erik Haula (81) - Steve Downie (83)
Jordan Caron (79)
Brad Richardson (79)

Oliver Ekman-Larsson (90) - Seth Jones (88)
Jarred Tinordi (85) - Christian Ehrhoff (84)
Klaus Dahlbeck (80) - Connor Murphy (81)
Ben Lovejoy (79)

Conor Hellebuyck (85)
Mike Smith (83)

C Oliver Ekman-Larsson
A Antoine Vermette, Henrik Samuelsson

OEL on joukkueen absoluuttisesti paras pelaaja ja myös johtaja kopissa. Vermette on kokenut sotaratsu ja Samuelsson edustaa uutta sukupolvea tinkimättömällä duunilla. Selvät valinnat.

Jos näin kärjistetysti arvioisi tässä hetkessä, niin meillä on keskinkertainen ykkönen, kaksi kolmosketjua ja hyvä nelonen. Hanzalin kanssa näyttäisi paljon paremmalta, mutta täytyy lopettaa hänen peräänsä ulvominen ja toivoa kehityksen jatkumista nuorilta ja hyvää pukukoppikemiaa. Robin Kovacsin taso on yllättänyt positiivisesti, farmissa hän pelasi viime kaudella 0,5 ppg -tahtia ja merkkautti miinussaldon -25. Toki joukkueen suorittamista katsoessa melkoinen seppä olisi saanut olla pistäessään paremmaksi. Kyseessä on vasta kaksikymppinen nuorukainen, joten täysi mahdollisuus tuossa rosterissa ottaa isojakin askelia eteenpäin.

Joka tapauksessa hyökkäystä olisi hyvä vahvistaa kauden edetessä. Ja mitäs vielä.. Samuelssonin 8v/24milj on jo nyt ryöstö. Pakeista sen verran, että selkeä tarve löytyy kakkosparin rightin pakille. Kolmospari jäänee erittäin pienille minuuteille. Molariosastolla tasainen tandemi, mutta Hellebuyckin asema organisaatiossa on toki vähän valoisampi. Suurin odotuksin hänet tänne hankittiin.

LOKAKUU: 6-4-1
Kausi avataan back to back -hengessä San Josen hailaumaa vastaan. Ensimmäisestä pelistä tulee kotikentällä nihkeä 0-2 -tappio, mutta kunnia palautetaan vieraissa 4-5 -voitolla. Kausi ei ole siis ihan vielä ohi.

Koko loppukuukausi tunnutaan sitten häviävän ja voittavan vuoronperään. Molempia viime kauden Stanley Cup -finalisteja vastaan taisteltiin matsi jatkoajalle. Chicago pystyttiin hoitamaan, mutta Tampa Bay vei pidemmän korren rankkareilla. Ne tuntuvat muutenkin olevan tämän joukkueen akilleen kantapää. Käteen jää kuitenkin ihan positiivinen saldo, vaikka ei ihan viime kauden kaltaista suonenvetoa päässyt tapahtumaan.

Pisteet ovat jakautuneet melko tasaisesti tällä periodilla. Paras pistemies on parjaamani Duclair tehoilla 4+3, onko peto herännyt? Tulokkaista Kovacs ahnehti pisteet 3+0 ja Strome veti vähän päinvastoin 1+4 lukemillaan.

OEL otti ilmeisesti liikaa paineita kapteenin roolista, ja paukutti ainoastaan tehot 1+1. Herätys! Seth Jones seuraa johtajan esimerkkiä ja nukkuu myös vierellä. Molareista Smith aloitti selkeästi paremmin (92.9% vs 91.0%), katsotaan miten kausi etenee.

MARRASKUU: 2-9-1
Eipä ainakaan vielä tarvitse toria varailla. Marraskuussa kylmästi ensimmäisestä seitsemästä ottelusta pataan ja tehtyjä maaleja kusi. Mikael Kotkaniemi voisi kysyä, että missä vitussa te olitte kun tää kuukausi alko. Tobias Rieder osallistui näistä maaleista viiteen lukemilla 1+4, muita ei tuntunut peli nappaavan. Seuraavaksi vastaan asettui koko liigan ykkönen Calgary Flames, ja mikäs sen parempi paikka katkaista tappioputki. Kovat joukkuepelaverit ennen peliä, meininki oli ihan huipussaan ja 60 minuutin jälkeen taululla seisoi lukemat 1-8. Että näin.

Seuraavassa pelissä sentään Dallas kaatui 6-5, ja sen jälkeen saatiin jokseenkin siedettävä loppukuukausi pelailtua. Montrealia vastaan pystyttiin kuukauden viimeisessä pelissä vielä voittamaan laukaukset 47-13, mutta niin vain onnistui joukkue senkin häviämään rankkareilla 1-2. Pari vitosta kanukeilta kolmanteen erään, mutta ei maistu. Voisin melkein sanoa että tästä voi ainoastaan parantaa, mutta kun sekään ei tunnu olevan varmaa. Onhan kyseessä kuitenkin Arizona Coyotes. Hävetkää!

JOULUKUU: 10-3-0
Kuukausi alkoi jälleen tavanomaisesti, kun otettiin kilpaa turpaan sekä Philadelphialta että Ottawalta. Viime kuussa aloitettu taktiikoiden ja ketjujen sekoitus oli jatkunut tähän pisteeseen asti, mutta tuloksena lähinnä pinnan kiristymistä ja itsetuhoisia ajatuksia. Joukkueessa vallinnut henkinen lukko tuntui kuitenkin lopulta aukeavan kotikaukalossa Los Angeles Kingsiä vastaan, kun playoff-henkisen väännön jälkeen lopussa kiitos seisoi. Puolustus toimi ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja Domi sekä Tinordi iskivät tarvittavat maalit. 2-1. Ilmeisesti tämä herätti jengin tajuamaan, että mehän osataan jätkät pelata, ja sitten ei ollut kellään enää mitään vastaanpanemista.

Vastaan tuli niin Ovechkinin tähdittämää Capitalsia kuin Barkovin Floridaa, mutta lopputulemana oli aina Coyotesin yhden maalin voitto. Aina. Toivo heräsi jälleen. Lehdistötilaisuudet tuomareiden ja liigan ajojahdista joukkuetta kohtaan jäivät pitämättä. Arizona oli valunut aina konferenssin hännille asti, mutta nyt noustiin kilpailemaan Kingsin kanssa ihan vakavissaan villi kortti -paikasta keväälle. Centralissa tunnuttiin myös omaavan suht samanlaisia pistelukemia kuin Pacificissa, joten ehkä jopa sijoitus neljä riittää tänä vuonna. Ykköseksi kuitenkin halutaan, vaikka sinne ei taida enää olla mitään asiaa. Divisioonaa dominoivat tällä hetkellä Calgary ja Edmonton, kenties Albertan paikallisväännöt ovat myös syttyneet uuteen liekkiin. Ja Calgary kaadettiin voittoputken aikana muuten 1-0, payback's a bitch! Ettei joukkue kuitenkaan ylpistyisi, kuun viimeisessä pelissä Colorado Avalanche ja Nathan MacKinnonin hattutemppu olivat liikaa ja takkiin tuli. Putki oli ohi.
 

Apheu

Jäsen
Wildin peräsimessä

Osa 10 - Uudistunut Wild

Kausi 2017-2018 siis alkamassa, ja tässä vielä kentät:

Parise (89) Johnson (88) Granlund (85)

Prince (83) Henrique (86) Niederreiter (85)

Zucker (83) Smith (83) Semin (81)

Bulmer (77) Haula (80) Puempel (80)

--

Suter (93) Dumba (87)

Brodin (86) Spurgeon (85)

Morrow (83) Schenn (82)

-

Subban (89)

Kuemper (82)

Harjoituskausi sujuu kelvollisesti, 3 voittoa ja 3 tappiota. Harvemmin näistä paljoa pystyy päättelemään. Ykköskenttä teki kuuteen peliin vain yhden maalin, mikä on kyllä melkoista läpsyttelyä. Kakkoskenttä vaikuttaa toimivan, mutta katsellaan, kun tosipelit eli runkosarja alkaa.

Ensimmäinen runkosarjan peli on Bluesia vastaan kotona. Kolme nolla turpaan. Jake Allen pelasi mainion pelin, kuten myös Malcolm Subban, joka valittiin ottelun toiseksi tähdeksi (päästi vain kaksi, viimeinen tyhjiin).

Seuraava matsi on Detroitia vastaan vieraissa, ja Wild avaa maalitilinsä. 1. erä päättyy Red Wingsille 3-2, Parisen tehdessä meidän molemmat. Wild nousee lopussa 5-4 voittoon, Niederreiterin maalatessa YV:llä ja Haulan ja Seminin tehdessä pari maalia lisää. Kauden avausvoitto on tosiasia.

Kauden neljännessä pelissä tapahtuu ikäviä, kun Matt Dumba loukkaa itsensä ja on noin kuukauden sivussa. Noah Juulsen (77) nostetaan farmista. Spurgeon ja Schenn nousevat pakkihierarkiassa, ja Juulsen pääsee kolmanteen pariin Joe Morrow’n pariksi. Miehen NHL-debyytti päättyy 2-1 tappioon Tampalle. Juulsen sai reilut 13 minuuttia peliaikaa ja +/- tehoiksi tuli -2, joten kovin tyytyväinen hän ei voi debyyttiinsä olla. Ei merkkauttanut laukauksia eikä taklauksia tililleen.

Seuraavaksi onkin Juulsenin kotidebyytti Ottawaa vastaan. Ottelu päättyy katastrofaalisiin 6-1 lukemiin Ottawan hyväksi. Jason Pominville kuritti vanhaa seuraansa 1+1 tehoin ja meiltä onnistui vain ykkösketju (Parise, syötöt Mikke ja Johnson). Jared Spurgeon tippui heti toisessa vaihdossaan miehistöstä, joten Juulsen urakoi peräti 22 minuuttia (Suter yli 31 minuuttia). Juulsen jäi vain kerran pakkaselle ja laukoi kolmesti ja taklasi kerran, joten huomattavasti parempi matsi häneltä henkilökohtaisesti.

Spurgeonin loukkaantuminen oli vain varotoimenpide, ja mies palasi askiin heti seuraavaan peliin. Haula seuraavaksi lasarettiin ja farmista varaamaton 25-vuotias Grayson Downing (80, TWF) pääsee kokeilemaan nelossentterin roolissa. AHL:ssa tällä kaudella 5 peliin 2+2=4, joten hyvin on kausi lähtenyt siellä liikkeelle. Uratilastot ovat muutenkin nousujohteiset. 2015-2016 Iowassa 76 gp 21+22=43 ja viime kaudella peräti 26+43=69.

Seuraava uutinen tuskastuttaa Wildin tilanne yhä enemmän. Ryan Suter pois peleistä ja ruotsalaispakki Gustav Olofsson (77) seuraavaksi ylös. Pakit uhkaa loppua kesken, joten vapaista on pakko poimia Tim Erixon (80) kahden suunnan diilillä.

Kausi on ollut järkyttävän rikkonainen. Pahin loukkaantumissuma on nyt takanapäin, ja Juulsen ja Downing on saatu lähetettyä takaisin farmiin. Olofsson saanee jäädä ylös seiskapakiksi. 30 peliä ja recordi on 14-15-1, mikä on mielestäni ihan hyvä siihen nähden, että osasta peleistä koko ykköspakkipari oli pois. Centralissa sijoitus on viides, ja oikein mitään ei ole vielä ratkaistu. Erot ovat vielä suhteellisen pieniä. Avalanche kärjessä tällä hetkellä 41 pisteellä, meillä 29. TMK 2,4 on kyllä turhan pieni, mutta PMK 2,7 on ihan kelvollinen, joten hieman kun hyökkäystä saataisiin terävöitettyä.

Sisäistä pistepörssiä johtaa 30 matsin jälkeen Parise, 15+11=26. Granlund toisena, 7+15=22 ja hänen työskentelyynsä voi olla tyytyväinen. Tyler Johnson ykköskentän keskellä ei ole kyllä pelannut 7,7 miljoonan palkkaansa vastaavasti, mutta tehot 4+15=19 ovat kuitenkin siedettävät. Kakkoskentästä Nino on pelannut hyvin, Henrique vähän vaisummin pisteiden kannalta, mutta Shane Prince pelaa kyllä liian isossa roolissa. 30 peliä ja 3+7=10 kakkoskentän ja kakkosylivoiman ajalla on heikkoa tekemistä. Neloskentästä Matt Puempelilla ja Brett Bulmerillakin on enemmän maaleja (4 ja 5). En myöskään tiedä, mitä Jason Zuckerille on tapahtunut. Kolmosketjussa 1+4=5 ja -10. Ehdottomasti tulossa muutoksia hyökkäykseen, Princen paikalle kakkoseen pitää saada kovempi tekijä, mikäli playoffkisassa halutaan pysyä mukana.

Pakistossa ei muuten ihmeempiä, Juulsen pelasi 24 peliä, 2+2 ja -7 saldona. Joe Morrow ollut aika katastrofaalinen, 30 peliä 3+2=5 ja -19, toisaalta on saanut melkein kokoajan olla paikkaamassa näitä junnuja tuolla kolmosparissa. Maalivahtien statsit ovat vielä vähän vaikeasti arvioitavia, Kuemperin tilastot ovat hyvät, mutta on voittanut silti vain yhden neljästä pelistään, Subbanilla huonommat statsit, mutta enemmän voittoja kuin tappioita.

Dallas Stars kaupittelee 35-vuotiasta Patrick Sharpia (86) pois ja hän olisi kokenut hyvä palanen kakkoskenttään Princen tilalle. Mies on ihan hyvässä vireessä ollut edellisillä kausilla (67 & 71) pistettä ja tälläkin kaudella 31 peliin 11+13=24. Ongelma vain on, että ei ole Wildilla oikein mitään tarjottavaa. Varausvuoroja ei viitsisi kauheasti heittää menemään. Detroitissa olisi tarjolla viime kauden SC-mestari Daniel Sedin (86), joka on 37-vuotias todellinen veteraani. 7 miljoonan palkkaa on enää tämä vuosi jäljellä, joten tähän täkyyn voisin tarttuakin. Toisi erinomaista osaamista myös yv.lle. Tällä kaudella 30 peliin 6+15=21 ja onhan ura ollut laskussa jo pari kautta (54 ja 56 pinnaa). Viime keväänä tosin Cup kotiin.

WILD Bradley, Matt F + Adamek, Marian, D + Bitten, Will, F <-> RED WINGS Sedin, Daniel, F

Lopullinen kauppa on nyt kirjoissa ja kansissa. Bradleysta luopuminen kirpaisi hieman, sillä kyseessä oli 20-vuotias hyvin todennäköisesti vuoden-parin päästä erinomainen 3-4 –kentän rouhijapelaaja. Adamek ja Bitten olivat prospecteja, joilla ei kovinkaan todennäköistä uraa NHL:ssä ole, mutta nuorista pelaajista ei ikinä tiedä. Bradley tuossa oli se isoin palanen Red Wingsille.

Eli Daniel Sedin kakkoskentän laitaan (Sedin-Henrique-Nino), kolmosessa Prince korvaa Zuckerin, joka tipahtaa neloseen, josta Puempel poppareille.

Ykkösylivoimalla on itseoikeutetusti Daniel Sedin. Nino-Henrique-Mikke on nyt kakkosylivoima.

Danielin ensimmäinen matsi Wildin uniformussa on Catseja vastaan Floridassa. Mies näyttää heti mistä on tehty. 4-2 voitossa Sedin on tekemässä kaksi viimeistä maalia itse, ja syöttää vielä Ninon avausosuman. 2+1 ja pelin ykköstähti. Ei paremmin oikein joukkueeseen voisi sisään tulla. Voittomaali syntyi ylivoimalla, joten Daniel otti paikkansa siinä heti hyvin.

Seuraavassa pelissä Habsia vastaan Daniel oli syöttämässä Wildin ainoata osumaa. Peli päättyi 3-1 tappioon. Tärkeä peli Chicagoa vastaan on Sedinin ensimmäinen kotipeli Wildissa. Tärkeä voitto jatkoajalla. Sedin jäi pisteittä, maaleista vastasivat Prince, Granlund ja Spurgeon.

Muutama matsi tästä ja viisi peräkkäistä tappiota. On ketjumuutoksien aika. Sedin pääsee ykköseen ja Granlund sitten kakkoseen. Katsotaan josko tämä auttaisi.

Mutta ei vaan tunnu lähtevän millään homma rullaamaan. Trade deadline alkaa jälleen lähestyä ja hitaasti Wild on valunut Centralin pohjimmaiseksi. Ero Wild-Card paikkaan on tällä hetkellä kahdeksan pistettä, eli ei nyt mahdoton, mutta hankalalta näyttää. Paljon riippuu seuraavasta parista viikosta ennen deadlinea.

63 matsia nyt pelattu ja TDL on päivän päässä. 28-32-3. Ei ole asiaa playoffeihin, ja kyllä tässä pettynyt saa joukkueeseen olla. TMK ja PMK ovat aikalailla samoissa, missä kauden alussakin. Sedin ei siis merkittävää parannusta tuonut. Parise johtaa sisäistä, mutta ei hänkään kovin kummoisia pinnoja ole kerännyt – 63 peliä ja 28+24=52. Granlund voi olla jotenkuten tyytyväinen kauteensa, sillä on selvästi eniten plussalla (+17) ja tehnyt 14+31=45. Laiturin paikka sopii Mikelle paremmin. Sedin 33 peliä ja 20 pinnaa Wildin riveissä, joten ei kovin erikoisesti hänenkään kausi mennyt.

Tyler Johnson on ollut aivan kaamea floppi. Ei pysty ottamaan ykkössentterin viittaa haltuun. 11+26=37 ja suurin syy siihen, miksi Parisenkin pinnat ovat tippuneet. Plussalla sentään Johnson kuuden pykälän verran, mutta tehot ovat sitä kakkossentterin mallia. Henriquekin tehnyt enemmän pojoja, 41. Ryan Suterin kausi ollut huono 53 peliä 2+15=17 ja hän lähtee kyllä nyt deadlinella. On hyvä puolustaja, mutta riittämätön offensiivisesti, ja palkkapussi on iso. Maalivahteja en syytä mistään, sillä molempien statsit ovat ok ja tilanne ei johdu heistä.

Koko NHL:n pörssissä kärjessä on Stamkos, 62 peliä ja 26+54=80 pinnaa. Ovechkin johtaa maalipörssiä 38 häkillään. Vuoden takainen Calder-voittaja, 21-vuotias Islander Michael Dal Colle on noussut NHL:n huipulle, noussut pistepörssissä 20 parhaan joukkoon, 62 peliä 21+42=63. Klingberg johtaa tällä hetkellä pakkipörssiä 45 pisteellään. Calder-pystissä on vahvasti kiinni Jets-pelaaja Nic Petan. 60 peliä, 10+41=51 pinnaa. Mies kuitenkin lähettiin AHL:ään, kun Jets hankki Radim Vrbatan Canucksista ja joukkueessa ei ollut vain tilaa kärkirooleissa, ja Petan ei sovellu alempiin kenttiin. AHL:ssä Petan on näyttänyt Jetsin toimistolle, että paikka pitäisi olla ylhäällä. 4 peliä, 5+4=9 ja mies dominoi niitä kaukaloita.

Kyllähän tässä Suteria tarjotaan Cuppia jahtaaville seuroille. Harmittaa suuresti, että hänen kanssaan ei nyt päästy taistelemaan Cupista enää, mutta toisaalta Suter ei itse myöskään ole ollut tarpeeksi hyvä. Ja melkein se on järkevin hetki myös Parise nyt myydä ja lähteä sitten uudennäköisellä Wildilla ensi kauteen. Tämä kaksikko ei vain saanut Wildia vietyä pitkälle poffeissa ja nyt eivät edes poffeihin. Nyt 33-vuotiaina heidät on ”pakko” myydä, yli 7 millin soppareita molemmilla monen monta vuotta vielä jäljellä. Sedin saa toki myös jatkaa matkaa seuraavaan organisaatioon. Seuraavassa osassa sitten trade deadlinen siirrot.
 

Lazion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Philadelphia Flyers 2015-16 (FHM2 TDL rosters)

Pre-Season 3-4-0
Kauden tavoitteeksi asetettiin maltillisesti taistelu playoff paikasta ja nuorten puolustajien kehityksen seuraaminen. Ulosjäänti ei haittaa, eikä Matthews hunttausta aloiteta, jos ulos ollaan jäämässä.
Joukkueen puolustus tulee olemaan suurin kysymysmerkki eikä hyökkäyksestäkään löydy ihan yhtä paljon syvyyttä, mitä muutama kausi takaperin. Maalivahtiduo on paremmalla mallilla vuosikausiin, ellei vuosikymmeniin.
Pelaajista Streit, Medvedev, MacDonald, Gagner, Umberger, Bellemare ja varauksin Raffl ja Read ovat liipaisimen alla.

Harjoituskauden avainsanaksi nousi loukkaantumiset, kun Schenn, Voracek, Read ja Medvedev saivat pikkuvammoja ja jäivät kauden avauksesta sivuun, joten hätäapuna joukkueeseen saapui waiversien kautta Jeremy Morin.

Toronto aloitti tankkauksen hyvissä ajoin treidaamalla Grabnerin ja Kadrin varausvuoroihin.

Projected line-up:
M.Raffl - C.Giroux - W.Simmonds
B.Schenn - S.Couturier - J.Voracek
R.Umberger - S.Laughton - S.Gagner
R.White - C.VandeVelde - J.Weal

M.Streit - N.Schultz
S.Gostisbehere - R.Gudas
M.Del Zotto - B.Manning

S.Mason - M.Neuvirth


Lokakuu 6-3-1, 5. Itäisessä konferenssissa

Kauden avaukselta en odottanut liikoja, kun kokoonpanossa oli sinne kuulumattomia pelaajia loukkaantumissuman johdosta. Yllättäen hyökkäyskolmikon sairausloman päätyttyä saldo näytti tylysti 1-3-0, kuitenkin murksavoittoa Floridasta lukuunottamatta ottelut olisivat voineet kääntyä miten päin tahansa.
Pelaajien tervehdyttyä kurssi kääntyi ja joukkue nousi kuuden ottelun jatkuvaan voittoputkeen. Takuumiehinä hääräsivät ykkösvitjan Raffl-Giroux-Simmonds ja puolustuksesta rookie sensaatio Gostisbehere, myös ykköspakin tontin ottanut Schultz esitti vakuuttavia otteita. Ylivoima oli Floridan jälkeen liigan toiseksi parasta.
Laiturin paikalle istutettu Cousins yllätti positiivisesti iskien tehot 1+4 vaihtelevalla peliajalla. Morin, Weal ja Laughton sensijaan lähtivät hakemaan vauhtia farmin puolelta.
Flyersin ensimmäinen treidi näki päivänvalon Rangersin lähestyessä ehdotuksella, jossa isoon omenaan matkaisi Manning ja vaihdossa tulisi 22 vuotias ECHL hyökkääjä Michael St. Croix - done deal. Manningille en nähnyt seiskapakkia suurempaa tulevaisuutta ja vaikka St. Croix on jämähtänyt ECHL tasolle, niin omaa kuitenkin pienen potentiaalin nousta jopa shown puolelle.


Joukkueen sisäinen pistepörssi lokakuun jälkeen:
1. C.Giroux 10 7+11=18
2. M.Raffl 10 6+4=11
3. M.Streit 10 3+5=8
-. W.Simmonds 10 2+6=8
5. S.Couturier 10 3+3=6
-. S.Gostisbehere 10 2+4=6


Marraskuu 6-7-1, 5. Itäisessä konferenssissa

Marraskuu alkoi ikävillä uutisilla Girouxin jättäessä kuukauden ensimmäisen ottelun kesken Vancouveria vastaan. Arvioitu loukkaantumisen kesto oli kuukausi, joten Flyers joutui pelaamaan ilman maailman parasta seuraavat 14 ottelua. Alkukauden olin huolissani Girouxin kunnosta ja näinhän siinä käy kun silmät vain ummistaa. Girouxin paikan ykkösketjussa otti Couturier ja Laughton sai pikaisen kutsun takaisin ylös, mutta Laughtonin stintti jäi taas lyhyeksi miehen löytäessä itsensä kahden ottelun jälkeen jälleen farmista.
AHL:ssa hyvin pelannut Hägg sai ensikosketuksensa taalaliigaan ja näillänäkymin sinetöi paikkansa seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Vaisusti pelannut KHL stara Medvedev tiputettiin sarjaporrasta alaspäin ja eiköhän miehen NHL pelit ole nyt nähty.
Cousins hiipui täysin ja farmiin tie vei.. Girouxin missatessa vielä yhden pelin pääsi Del Zotto kokeilemaan taitojaan hyökkääjänä rinnallaan Schenn ja Voracek.

Joukkueen sisäinen pistepörssi marraskuun jälkeen:
1. C.Giroux 11 8+12=20
2. M.Raffl 24 8+10=18
3. W.Simmonds 24 7+9=16
4. S.Couturier 24 6+9=15
5. M.Streit 24 4+10=14


Joulukuu 7-5-0, 8. Itäisessä konferensissa

Joulukuun iloisin uutinen oli kapteeni Girouxin paluu jäälle kuukauden tauon jälkeen, sillä totuushan on, että ilman Girouxia Flyers ei ole voittava joukkue.
Ei hyviä uutisia ilman huonoja, kun jälleen kaksi hyökkääjää loukkaantuivat kuun alussa. Tälläkertaa ykkösketjun Simmer ja ailahtelevasti pelannut Gagner jäivät sivuun viikoiksi. Paikkaajiksi nostettiin jo aiemmin kaudella pelanneet Cousins ja Morin.
Kuun lopulla loukkaantui vielä Gudas ja myös Simmondsin loukkaantumishuolet saivat jatkoa miehen ajaessa liian kovaa maalille paluuottelussaan.

Rafflin suonenveto näyttäisi loppuneen, sillä joulukuussa mies ei kirjauttanut yhtään maalia ja syöttösarakekkin jäi laihaksi kolmella merkinnällä.
Wild card paikassa tiukasti kiinni ja deadlinen lähestyessä aloinkin etsimään täydennystä hyökkäykseen, eli 1.-2. ketjun laituria ja 2.-3. ketjun sentteriä. Islandersin kanssa hierottiin siis kauppaa jossa Brooklyniin menisi Laughton+Weal vaihdossa Nelson+Nielsen.. varmaan joudun vielä jotain sälää liimaamaan pakettiin.
Muita isompia treidejä tuskin tullaan Philadelphiassa näkemään, mutta katsellaan jos joku haluaisi antaa kassillisen kiekkoja nelikosta Medvedev, MacDonald, Gagner ja Umberger. AMac on pelannut hyvin tasoonsa nähden, mutta onhan tuossa sopparissa ilmaa.

Joukkueen sisäinen pistepörssi joulukuun jälkeen:
1. C.Giroux 22 13+22=35
2. J.Voracek 30 12+12=24
3. S.Couturier 36 7+16=23
-. M.Streit 36 5+18=23
5. M.Raffl 36 8+13=21


Tammikuu 9-2-0, 6. Itäisessä konferenssissa

Kuun alkuun sain viimeisteltyä treidin Islandersin kanssa: Laughton + Weal + 3rd round pick (LA) 2016 vaihdossa Nelson + Nielsen
Laughton on ihan monipuolinen kaveri erittäin hyvällä potentiaalilla, mutta keskikaista oli aika tukossa ja laidoille pyrin hankkimaan enemmän tietyn roolin pelaajia ja laitaakaan Scott ei osannut pelata. Tämän kauden saldoksi Flyersissa Laughtonilla jäi 11 otelua tehoilla 1+1=2, +2, 2 PIM
Weal taasen hyökkäävä sentterilaituri ja omasi myös hyvän potentiaalin, mutta Wealin kaltaisilla pelaajilla on aina vaarana jäädä väliinputoajaksi. Iski tehot 27, 3+4=7, -6, 22 PIM
31 vuotias Nielsen pelaa sopimuksensa viimeistä kautta ja pohjalla hyvä kausi, joten palkkapyyntökin tulee olemaan sen mukainen. Vaikka vara olisi, niin eiköhän ole kyseessä vain rental.
Nelson nousi suoraan ykkösketjuun ja pelasi siellä piste per peli tahdilla.. ykkönen vastasi taas tehoilusta Couturierin vetämän kakkosen vaivuttua horrokseen.
Treidin myötä joukkue nousi hurjaan korkealentoon ja jo lähes varmisti playoff paikkansa.

Joukkueen sisäinen pistepörssi tammikuun jälkeen:
1. C.Giroux 34 18+34=57
2. J.Voracek 42 18+25=43
3. F.Nielsen 50 15+21=36 (10 0+4=4)
4. M.Streit 48 9+26=35
5. B.Nelson 50 16+17=33 (10 4+7=11)
 

Lazion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Helmikuu 8-4-3, 5. Itäisessä konferenssissa

Pientä takeltelua oli havaittavissa, joten ketjulotto oli valmis ja lisäksi tasattiin pelaajien kuormitusta.
Streit missasi muutaman ottelun ja Gudas & Gagner loukkaantuivat toistamiseen muutaman viikon ajaksi.
Deadlinella nähtiin vielä yksi treidi, jossa vaihdettiin Gagner + 7th Round Pick 2018 Chicagoon ja sieltä Bickell + Bondran oikeudet.
Gagnerin tilastot Flyersissa 34, 2+6=8, -6, 10 PIM
Bickell saanee muutaman pelin alle nelosketjussa ja jos hyvin pelaa, niin miksei sitten rotaatio roolia olisi luvassa. 19 vuotias Bondra on isokokoinen laituri, josta saattaa vielä tulla hyväkin voimahyökkääjä.

Blockbustereita ei nähty ja Toronto liikutteli suurimpia nimiä, kun treidasivat Lupulin Vancouveriin ja hankkivat Oduyan Dallasista.

Joukkueen sisäinen pistepörssi helmikuun jälkeen:
1. C.Giroux 49 32+46=78
2. J.Voracek 57 21+23=54
3. B.Nelson 65 23+26=49 (25 11+16=27)
4. F.Nielsen 65 17+26=43 (25 2+9=11)
5. M.Streit 61 9+30=39


Maalis-huhtikuu 7-9-3, 5. Itäisessä Konferenssissa

Ote alkoi vähän lipsumaan, mutta pääsy pudotuspeleihin ei ollut vaarassa, kun viimeiseen wild card paikkaan jäi matkaa 15 pistettä.

Ennen runkosarjan loppua jatkopahveihin nimensä kirjoittivat:
B.Schenn 1y $4.7m
N.Cousins 2y $1.2m 2-way
M.St Croix 2y $0.8m 2-way

Joukkueen sisäinen pistepörssi runkosarjan jälkeen:
C.Giroux 68 37+61=98 +42 18
J.Voracek 76 26+41=67 +31 32
B.Nelson 84 32+33=65 +24 34 (44 20+23=43 +30 22)
F.Nielsen 84 21+29=50 -15 44 (44 6+12=18 -3 12)
B.Schenn 78 17+33=50 -2 27
S.Gostisbehere 82 16+32=48 +15 24
S.Couturier 82 17+28=45 +6 52
M.Streit 80 11+34=45 +11 30
M.Raffl 82 18+23=41 +2 14
M.Del Zotto 82 10+30=40 +0 20
W.Simmonds 70 18+21=39 +2 78
R.Umberger 74 10+15=25 +1 10
N.Schultz 80 7+17=24 +9 28
M.Read 78 12+6=18 +1 10
C.VandeVelde 82 7+11=18 +3 46
A.MacDonald 51 4+11=15 +3 46
B.Bickell 47 6+8=14 -3 14 (2 0+0=0 -1 0)
R.Hägg 65 3+11=14 +16 13
R.White 82 2+6=8 -11 34
R.Gudas 40 1+7=8 +11 40
J.Morin 20 3+3=6 +4 12
N.Cousins 29 2+4=6 -10 8

S.Mason 56 30-20-4 7 .918
M.Neuvirth 31 14-10-4 1 .909


Pientä raporttia onnistujista ja epäonnistujista

Onnistujat:

S.Gostisbehere
Ylivoiman viivamoottori oli täysi lapanen omassa päädyssä, mutta mitään Norris tason puolustusta ei mieheltä odotettukkaan. Nousi selväksi ykköspakiksi ja mikä parasta Gostisbehere on vasta 22 vuotias.

N.Schultz
Oiva mentori ja oman maalin suojelija eikä ollut täysin näkymätön hyökkäyspäädyssäkään.

C.Giroux
Aivan uskomatonta suorittamista niin yli- kuin alivoimallakin, jos olisi pystynyt pelaamaan ehjän kauden, niin 110 pistettä olisi mennyt rikki.

B.Nelson
Puhkesi siirron jälkeen kukkaan ja muodosti pitelemättömän trion Girouxin ja Jaken kanssa. Ensikaudella 40 häkkiä rikki? Pienen capin soppari jatkuu vielä kaksi seuraavaa kautta.

Epäonnistujat:

F.Nielsen
Ei lopulta tuonut oikein mitään uutta joukkueeseen.. muutama piste ja kiukettelua. Pelasi ihan hyvin omaan päätyyn.

M.Read
Joukkueen parhaimpia puolustuspäässä. Pisteitä olisin kaivannut enemmän, sillä nyt ei oikein ollut sopparinsa arvoinen.

W.Simmonds
Loukkaantumiset pilasivat kauden. Puristi mailaa liikaa ja maalisarake jäi köyhäksi.. Ei kuitenkaan mikään täysi floppi.


Pudotuspelit

Line-up

B.Nelson - C.Giroux - J.Voracek
B.Schenn - S.Couturier - W.Simmonds
M.Raffl - F.Nielsen - M.Read
R.Umberger - C.VandeVelde - R.White

S.Gostisbehere - N.Schultz
M.Del Zotto - R.Gudas
R.Hägg - M.Streit

S.Mason - M.Neuvirth

HS A.MacDonald, B.Bickell

Pens siis vastaan ensimmäiselle kierrokselle, joten BoP oli katettu.
Tälläkertaa Flyersin rahkeet eivät aivan riittäneet horjuttamaan Penguinsin terävää kärkeä. Pittsburgh jatkoon otteluvoitoin 4-3 maalieron ollessa 22-19 Penguinsille. Seitsemännen ottelun ratkaisevan maalin iski ajassa 54:02 ykkösvitjan Beau Bennett Crosbyn ja Kesselin esityöstä.
Otteluvoittojen ollessa 3-1 Penguinsin hyväksi olin jo itse varannut lentoliput Hawaijille, mutta niin vain joukkue venytti sarjaa ihan viimeiseen asti.. tyytyväinen saa olla.

Penguings asteli aina finaaleihin asti kaataen tieltään molemmat New Yorkin joukkueet - finaaleissa kuitenkin Kings oli 4-1 voitoin parempi.

Flyersin top-5 pistepörssi playoffseissa:
1. C.Giroux 7 3+4=7
2. S.Couturier 7 4+2=6
-. B.Nelson 7 3+3=6
-. J.Voracek 7 2+4=6
5. S.Gostisbehere 7 2+3=5

Aikalailla samat nimet olivat leijonia ja lampaita, mitä runkosarjassakin. Raffl, DelZ ja Streit uusina epäonnistujiin Couturierin ja Gudaksen nostaessa profiiliaan.


Kauden päätteeksi palkintoja jaeltiin seuraavanlaisesti:
Art Ross - Alex Ovechkin WSH
Maurice Rocket - Alex Ovechkin WSH
James Norris - John Carlson WSH
Frank J. Selke - Jonathan Toews CHI
Vezina - Pekka Rinne NSH
Roger Crozier - Craig Anderson OTT
William M. Jennings - Ben Bishop TBL
Hart Memorial - Erik Karlsson OTT
Conn Smythe - Anze Kopitar LAK
Calder Memorial - Connor McDavid EDM
Vuoden GM - Peter Chiarelli EDM


Entry Draft 2016

Top-5 picks
Auston Matthews - Coyotes
Patrik Laine - Jets
Michael McLeod - Flames
Matthew Tkachuk - Maple Leafs
Jesse Puljujärvi - Panthers


Flyers picks
1st 17. RW Julien Gauthier QMJHL 60 42+48=90 46 Outsanding
Isokokoinen voimahyökkääjä on hyvä luistelemaan kokoisekseen. Valui yllättävän alas draftissa.

2nd 47. LW Simon Stransky WHL 65 33+65=98 54 Top
Kolmannen polven kiekkoilija. Vikkelä pelinrakentaja ei omaa huippuluokan laukausta, mutta kädet ovat pehmeät

2nd 56. LW Hudson Elynuik WHL 68 36+60=96 44 Good
Entisen NHL kiekkoilija Pat Elynuikin poika on lähes pari metrinen ja on omimmillaan kahdensuunnan hyökkääjänä. Kova laukaus ja pelinluku tasoa hyvä.

3rd 77. C Jonathan Dahlén Swe-2 45 19+25=44 14 Outstanding
Ulf Dahlénin poika oli yllättävän pitkään vapaana. Nopea väkkärä taitaa molempiin suuntiin pelaamisen taitojensa puolesta olisi jo melkein NHL valmis.

4th 107. RW Tobias Eder Ger-2 36 26+36=62 26 Outstanding
Taas pienikokoinen hyökkäävä hyökkääjä. Ei omaa mitään erityisiä taitoja. Käyttökelpoinen alivoimalla luistelun, mailapuolustuksen ja mentaalin johdosta.

5th 137 LD Martin Starosta Cze-U18 36 9+45=54 16 Outstanding
Vahva maalinedus puolustaja. Huono laukaus, eikä luistelukaan ole ihmeellistä. Projektipelaaja.

6th 167. C Otto Mäkinen Fin-U20 44 29+43=72 20 Good
Monipuolunen sentteri harjoittelee kovaa. Ei omaa yhtään erityisen hyvää taitoa.

6th 180. C Otto Somppi QMJHL 58 35+55=90 36 Good
Hyökkäävä sentteri on hyvä aloituksissa ja omaa vähän kapteeniainesta. Dahlenin jälkeen paras pelaaja nykykunnossaan.

7th 197. LW Ben Hawerchuk OHL 58 24+39=69 48 Good
Dale Hawerchukin poika on nopea puolustus ensin mentaliteetilla pelaava sentteri.

Draftista siis varattiin lähes pelkkiä hyökkäjiä. Tuskin ketään nähdään vielä ensikauden rostereissa, muuta kokeillaan ainakin Gauthieria.


Seuraavat pelaajat eivät saaneet jatkosopimusta:
G Jason LaBarbera 36 UFA
D Mark Alt 24 RFA
D Davis Drewiske 31 UFA
D Radko Gudas 26 RFA (Neuvotellaan vielä jatkosta)
D Maxim Lamarche 23 RFA
D Evgeni Medvedev 33 UFA
F Tim Brent 32 UFA
F Frans Nielsen 32 UFA
F Brandon Alderson 24 RFA
F Derek Mathers 22 RFA
F Jeremy Morin 25 RFA
F Aaron Palushaj 26 UFA
F Petr Straka 24 RFA (Neuvotellaan vielä jatkosta)
F Ryan White 28 UFA


Ensikauden pelaava kokoonpano on jo nyt lähes täynnä, joten vapaista pelaajista haetaan enintään farmijyriä. Mielenkiintoista tulee olemaan pre-seasonilla josko S.Morin, Provorov, Sanheim, Konecny, Aubé-Kubel tai jopa Gauthier olisivat valmiita pelaamaan showssa. Kesän aikana yritetään kaupata paria pelaajaa nuorison tieltä pois, mutta siitä sitten lisää seuraavassa osassa.
 
Kolmas kausi Torontossa saatu päätökseen ja nousu kohti NHL:n kärkeä jatkui jopa hitusen aikataulua edellä.

Runkosarjan alku oli heikko, kun ensimmäisen 15 pelin jälkeen tilastot sojoittivat suuntaan 5-8-2. Vaikeuksia oli vähän joka saralla. Uusista ukoista Patrick Marleau ei päässyt ykkösketjun poikien kanssa tippaakaan samalle aaltopituudelle ja Justin Williams putosi harjoituskauden jälkeen kokoonpanon ulkopuolelle. Kakkosen toisesta laiturpaikasta taistelleet Michael Grabner ja Milan Michalek epäonnistuivat kumpikin ja ketjuja lähdettiin rukkaamaan oikein tosissaan. Kolmoseen valahtanut Michalek siirrettiin ykköseen, Marleau kakkoseen, Grabner pudotettiin kokoonpanosta ja samalla aukesi Willaimsille paikka kolmosen laidalle.

Näillä muutoksilla homma rupesi klikkaamaan ja all-stars-tauolla jengi olikin jo divisioonan kakkosena. Nousukiito sen kuin jatkui. Rauhallisesti isoihin ympyröihin tuotu Mitch Marner pelasi kolmosketjun keskellä ja ykkösylivoimassa huikeaa kautta nousten koko jengin pistepörssin kolmannelle sijalle. Edessä oli superkaksikko James Van Riemsdyk - Auston Matthews, jotka ottivat koko sarjan pistepörssissä kaksoisvoiton, JVR voitti pistepörssin lukemilla 44+59=103 ja Matthews kakkossijalla tehoilla 43+58=101. Tehotilaston kolmoisvoitto meni myös Torontoon, kun Morgan Rielly napsi lukeman +43, JVR +41 ja Matthews +40. Ykkösketjuun viltin kautta noussut Michalek takoi 70 ottelussa lukemat 19+32=51, +24.

Koska touhu oli suorassa nousukiidossa, trade deadlinellä ainoat toimet oli parin AHL-pelaajan vaihtaminen keskikierrosten varausvuoroihin sekä kiukuttelevan ja surkeasti pelanneen Grabnerin vaihto St.Louisin ongelmapakki Brian Campbelliin. Maple Leafs kaipasi yhtä vähän kiekollisempaa pakkia lisää kokoonpanoon ja ylivoimaan, joskaan Campbell ei ikinä ylivoimalle päässyt pelaamaan, kun Travis Hamonic otti paikkansa juuri treidin aikoihin ja onnistui kiitettävästi.

Lopulta Maple Leafsin runkosarja päättyi Itäisen konferenssin voittoon tilastoilla 52-27-3. Ottawa Senators jäi kahden pisteen päähän. Läntisen konferenssin joukkueet kuitenkin valloittivat koko sarjan kärkipaikat, kun Blackhawks keräsi peräti 19 pinnaa ja Colorado Avalanche 8 pinnaa torontolaisia enemmän. Maple Leafs teki joukkueena toiseksi eniten maaleja (272) Chicagon jälkeen, mutta päästetyissä maaleissa Toronto oli vasta seitsemännellä sijalla. Kauden puolessa välissä ylivoima oli NHL:n heikoimpia lukemalla 13,37%, mutta loppukaudelle tehdyt muutokset (Marnerin nostaminen ykkösylivoimaan, Michalekin nostaminen kakkosylivoimaan, Hamonicin siirto kakkoseen viivalle, yms.) nostivat onnistumisprosentin 20% tuntumaan.

Pudotuspeleissä vastaan tuli Tampa Bay Lightning, joka katkaisi edelliskeväänä Toronton matkan konferenssin välierissä. Tuolloin Tampa oli runkosarjan konferenssikärki ja Toronto viimeisiä pudotuspeleihin yltäneitä jengejä, nyt osat olivat vaihtuneet. Asetelmat muuttuivat, lopputulos ei. Tampa löi jälleen jauhot kanadalaisten suuhun ja marssivat sarjasta tylysti 4-0-voitoin jatkoon. Tampa myös hallitsi aivan mielin määrin koko sarjaa ja vain yhdessä ottelussa Toronto sai maalia kohti enemmän laukauksia, kuin vastustaja.

Totaalinen hyytyminen pudotuspeleissä aiheuttaa kyllä muutoksia kesän aikana joukkueessa. Täysin statistiksi pudotuspeleissä jäänyt Nazem Kadri sai lähteä 99% varmuudella, kun Marner oli ajanut jokaisella osa-alueella jo ohi ja takaa tuli vielä William Nylanderin tasoisia pelimiehiä. Pudotuspeleissä erikoistilannepelaaminen on isossa osassa ja Leafsin tilastot (yv 11,11% / av 62,50%) olivat juuri sitä, mitä lomille lähtevältä joukkueelta sopii odottaa.

Van Riemsdyk (82, 44+59=103 +41) - Matthews (82, 43+58=101, +40) - Michalek (70, 19+32=51, +24)
Marleau (82, 22+20=42, -1) - Kadri (82, 9+36=45, -6) - Komarov (82, 20+19=39, -2)
Bozak (74, 7+25=32 +16) - Marner (73, 26+43=69, +14) - Williams (77, 16+21=37, +19)
Leipsic (82, 7+17=24, -14) - Gauthier (82, 11+10=21, -4) - Stoll (82, 9+18=27, +1)
Leivo (9, 0+3=3, -3)

Rielly (82, 18+38=56, +43) - Hamonic (82, 7+11=18, +31)
Gardiner (82, 7+38=45, +10) - Maricin (82, 1+8=9, +1)
L.Schenn (72, 1+3=4, +15) - Campbell (21, 0+1=1, +4)
Hunwick (10, 0+1=1, -5) - Percy (61, 0+7=7, +1)

Bernier (40o, 2,50, 91,8 ja 5 nollapeliä)
Reimer (44o, 2,51, 91,9 ja 5 nollapeliä)

YV-viisikot kaikkien ollessa terveenä:

JVR - Matthews - Marnier - Rielly - Gardiner
Michalek - Kadri - Marleau - Hamonic - Marincin
Palkintojakin kauden jälkeen jaettiin, joista Torontoonkin osa. Van Riemsdyk vei Art Rossin, Hartin, Lady Byngin ja Ted Lindsayn ja Marner Calderin.

Kauden jälkeisessä varaustilaisuudessa ei päästy nopeasta putoamisesta huolimatta kovin aikaisin varaamaan, eikä taaskaan tullut mitään maailmaa mullistavia pelaajia. Vanhoista varauksista sopparin kesän aikana saivat: Nicolas Werbik (c, 7. kierroksen varaus / kesä 2017), Albin Lundin (lw, 6. kierros / kesä 2016), Luke Coleman (lw, 3. kierros / kesä 2016), Patrik Laine (rw, 1. kierros / kesä 2016), Anton Nylander (rw, 2. kierros / 2016), Stuart Andersen (rw, 5. kierros / kesä 2016), David Quenneville (d, 2. kierros / kesä 2016) sekä Libor Hajek (d, 3. kierros / kesä 2016).

Patty Marleau päätti uransa pettymykseen ja jätti samalla ison loven secondary scoring -osastolle, muuten jatkoa pyrittiin sorvaamaan lähes jokaiselle jannulle. Reserveistä nousee taas William Nylander kokeilemaan isoon liigaan, mutta silti jää vielä kohtuuttoman suuri lovi täytettäväksi. Jatkosopimuksia solmittiin seuraavasti:

James Van Riemsdyk 6,500,000 / 7 vuotta
Milan Michalek 3,300,000 / 1 vuosi
Leo Komarov 3,200,000 / 2 vuotta
Tyler Bozak 3,000,000 / 1 vuosi
Frederik Gauthier 1,800,000 / 2 vuotta
Justin Williams 1,500,000 / 1 vuosi
Jarrett Stoll 1,000,000 / 1 vuosi
Kasperi Kapanen 900,000 / 2 vuotta *
William Nylander 800,000 / 1 vuosi *

Luke Schenn 2,500,000 / 1 vuosi


Vapailta markkinoilta haettiin siis kakkoskorin maalintekijää ja jälleen kerran yhtä puolustajaa. Kolmantena kesänä sitten arpa osui kohdilleen, kun sieltä nimekkäimpien ukkojen takaa jengiin kaivettiin kahden vuoden ja 4,5 miljoonan keskiarvopalkalla Dan Hamhuis. Hyökkäykseen haettiin jos jonkunnäköistä nimeä Nikita Kucherovista lähtien, mutta märkää rättiä lyötiin kasvoille. Perusteluna oli muuten jokaisella, että haluaa menestyvään jengiin ja Torontossa ei menestystä kannata haaveilla. Hieman kyselisin kyllä, millä periaatteella runkosarjassa kolmena peräkkäisenä vuotena parantanut, Idän konferenssin edelliskaudella voittanut joukkue, jonka parhaat päivät ovat vasta tulossa, ei voi haaveilla menestyksestä. No, makunsa kullakin ja siinä vaiheessa on turha enää koittaa änkeä jengiin, kun pyttyä nostellaan.

Hyökkääjä piti kuitenkin saada, joten harjoituskauden kynnyksellä sitten väännettiin laiturikauppoja Kadrin avulla. Tarjolla olisi ollut huipputason laiturista ykköskierroksen varausuoro, mutta eipä tarttunut kukaan syöttiin. Lopulta kauppakumppaniksi löytyi Nashville, joka kaipaili Johansenin taakse kelpo kakkossenteriä. Pitkään väännettiin sopimusta Neilistä, mutta hinta osoittautui liian kovaksi, joten "tyydyttiin" sitten hieman eri tyyliseen treidiin. Evander Kane ja kakkoskierroksen varausvuoro tulivat Torontoon vaihdossa Kadriin ja kuudennen kierroksen varausvuoroon. Tosiaan Kadrin tilanne oli hankala, kun Matthewsin tasolle ei ollut mitään palaa ja myös Marner kyykytti edelliskaudella. Kun jengistä vielä löytyy kehitysvaiheessa oleva Gauthier ja kokenut konna Tyler Bozak, niin ailahtelevasta ja kahtena keväänä putkeen pudotuspeleissä lähes kiikareilla hiihtäneestä Kadrista oli helppo luopua. Kanelta odotetaan Marnerin vieressä ja kakkosylivoimalla sellaista +25 maalia ja vahvaa pelaamista molempiin suuntiin.
 

Gendron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Arizona Coyotes kausi 2016-17 part 1 (EHM)

Heti draftin jälkeen joukkueen kapteeni Shane Doan ilmoitti, että ura jatkuu ainakin yhden kauden verran ja hän tekikin jatkosopimuksen ensi kaudesta. Caphit on vain $2milj, joten viime kauteen nähden palkka putoaa yli puolella. Loistava sopimus. Vapaiksi pelaajiksi lähtivät seuraavat pelaajat:

- Anders Lindbäck
- Dan Boyle
- Stefan Elliott
- John Scott
- Derek Smith
- Nicklas Grossmann
- Corey Potter
- Dylan Reese
- Boyd Gordon
- Dustin Jeffrey

Ylläolevasta listasta en jää kaipaamaan ketään. Lindbäck pelasi ihan hyvän kauden, mutta hän vaati neljän vuoden jatkosopimusta eikä suostunut kahden vuoden sopimustarjoukseen, jota hänelle tarjosin. Boyle teki myös ihan hyvät tehopisteet, mutta hänet poimin waivereista sen vuoksi, että pääsimme palkkalattian yläpuolelle. Grossmann, Scott ja Elliott esiintyivät viime kaudella NHL:n puolella ja kenellekään heistä en nähnyt minkäänlaista käyttöä tulevalla kaudella. Gordon olisi hyvä nelosen sentteri, mutta meillä on siihen rooliin jo entuudestaan tarpeeksi kilpailua Richardsonin ja Vitalen muodossa.

Uusien pelaajien lista oli seuraavanlainen:

+ Antti Raanta (4v, $3milj/kausi)
+ Eric Comrie (2v, $0.575milj/kausi)
+ Christian Ehrhoff (3v, $3milj/kausi)
+ Ben Lovejoy (2v, $1.5milj/kausi)
+ Mike Kostka (1v, 0.95milj/kausi, 2-way)
+ Chris Kreider (5v, $4.2milj/kausi)
+ Clayton Keller, Darren Raddysh, Kevin Spinozzi, Conor Garland, Jens Lööke & Anton Karlsson (ELC-sopimukset kaikille)

Antti Raanta siis tulee saamaan mahdollisuuden ykkösmaalivahtina. Viime kaudella Lundqvistin takana Rangersissa peliaikaa kertyi 20 ottelua, joissa torjuntaprosentti oli mukava 91,8. Eric Comrie taas ei kuulunut Jetsin suunnitelmiin, joten poimin miehen kehittymään farmiin. Puolustukseen hankittiin Christian Ehrhoff tuomaan kiekollista osaamista sekä Ben Lovejoy syvyyttä. Mike Kostkan roolina on tuoda farmin puolelle kokemusta mm. Reesen ja Potterin lähdettyä. Hyökkäystä vahvistettiin Chris Kreiderilla, joka jäi jostain syystä ilman sopimustarjousta Rangersissa päätyen UFA:ksi. Kreider tulee olemaan iso palanen joukkueen tulevaisuutta tuoden paljon fyysisyyttä kärkikenttiin. Viime kaudella hän iski mukavat tehot 20+28=48.

Elokuussa teimme myös kaksi treidiä:
ARI: Joe Vitale < --- > DAL: Julius Honka & Travis Morin
ARI: Travis Morin < --- > PIT: Chris Kunitz

Kaupittelin Vitalea, jolle isoa roolia ei ollut tulossa ja Dallas tarjosi tällaista pakettia. Honka on loistava prospekti puolustukseen ja Morin vain täytepelaaja kaupassa (Stars ei suostunut kauppaan, jos Morin ei kuulunut siihen). Erittäin tyytyväinen olen Vitalesta saatuun vastineeseen. Morin sai jatkaa matkaansa nopeasti eteenpäin. Isoissa ongelmissa palkkakaton kanssa oleva Pittsburgh kaupitteli kallispalkkaisia veteraanejaan ja tarjosin puoleksi vitsillä Morinia Kunitziin. Suureksi yllätyksekseni Pens hyväksyi kaupan. Kunitzin viime kausi oli kieltämättä surkea, sillä hän onnistui maalinteossa ainoastaan viisi kertaa 76 ottelussa. Hänen sopimuksensa kuitenkin päättyy tulevaan kauteen, joten en näe hänen hankkimisessaan kovin isoa riskiä ja potentiaalia kuitenkin on.

Pre-seasonilla suurimmat mielenkiinnon kohteet liittyivät totutusti nuorten pelaajien edesottamuksiin. Tuloksellisesti harjoitusottelut sujuivat mukavasti: neljä voittoa ja kaksi tappiota. Hyökkääjistä kolmikko Max Jones, Brendan Perlini ja Henrik Samuelsson esiintyi erittäin vahvasti. Heistä Jones saa pelata ainakin kauden OHL:ssä ja Perlini isossa roolissa AHL:n puolella. Samuelsson sen sijaan lunasti paikkansa NHL-miehistössä tiputtaen farmiin mm. viime kaudella ihan pirteästi esiintyneen Jordan Szwarzin. Pre-seasonin sisäisen pistepörssin voitti Dylan Strome tehoin 2+3. Kauden avaukseen lähdetään seuraavalla kokoonpanolla:

Chris Kreider - Dylan Strome - Anthony Duclair
Mikkel Bödker - Antoine Vermette - Tobias Rieder
Max Domi - Martin Hanzal - Shane Doan
Chris Kunitz - Brad Richardson - Henrik Samuelsson
Jordan Martinook, Kyle Baun

Oliver Ekman-Larsson - Connor Murphy
Klas Dahlbeck - Michael Stone
Christian Ehrhoff - Zbynek Michalek
Ben Lovejoy

Antti Raanta
Louis Domingue

Kyllähän joukkue on omaan silmääni huomattavasti laajempi kuin vuosi sitten ja tosissaan lähdemme pudotuspelipaikkaa tavoittelemaan. Etenkin hyökkäyksessä käytännössä kaikilta neljältä kentältä voi odottaa tehoja hyökkäyspäässäkin. NHL-ennakossakin nousua tuli hurjasti, sillä viime kauden jumbosija oli vaihtunut sijaan 7. Farmissa pelipaikkaa ylhäältä kyttäävät mm. Eric Comrie, Julius Honka, Mike Kostka, Lucas Lessio, Brendan Perlini ja Jordan Szwarz.

Seuraavassa viestissä paketoituna runkosarjan alkupuolisko.
 

Gendron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Arizona Coyotes kausi 2016-17 part 2 (EHM)

Kauden kaksi ensimmäistä ottelua sujuivat tuloksellisesti alakanttiin, sillä hävisimme molemmat lukemin 2-3. Seuraavan viikon kolme ottelua olivat sitten erittäin vakuuttavaa suorittamista meiltä: kolme voittoa ja 14 tehtyä maalia. Lokakuun loppupuolella meillä oli ohjelmassa vaikeahko vieraskiertue idässä, joka tuotti viiteen otteluun kaksi voittoa. Kuun saldoksi muodostui lopulta 5-5-1 (tismalleen sama kuin viime kaudellakin). Huolestuttavaa oli se, että kahdessa viimeisessä ottelussa emme saaneet kiekkoa kertaakaan vastustajan selän taakse. Pelaajista parhaiten kauden aloitti Mikkel Bödker, joka 11 teki yhtä monta pistettä (5+6). Täytyy toivoa, että tällä kaudella hän onnistuu tekemään lopullisen läpimurtonsa ihan huipputasolle asti. Myös Chris Kreiderin kuusi maalia oli erittäin lupaava alku ja juuri sitä, mitä häneltä odotinkin. Maalivahdeista Antti Raanta on aloittanut kauden paremmin ollen tolppien välissä kuun kaikissa voittopeleissä. Suurimmat pettymykset löytyvät joukkueen senttereistä. Ainoastaan Dylan Strome sai kuukaudesta puhtaat paperit, mutta kokeneet Martin Hanzal, Antoine Vermette ja Brad Richardson aloittivat kukin kautensa erittäin tahmeasti. Marraskuulle tähän reagoidaan ja annan Max Domille mahdollisuuden sentterinä ja viime kaudelle hyvin laiturina pelannut Richardson siirretään laitaan.

Marraskuu alkoi joukkueelta todella surkeasti. Kuukauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta onnistuimme voittamaan ainoastaan yhden. Käänteentekevä ottelu oli vierasmatsi hallitsevaa SC-mestaria Washingtonia vastaan, josta haettiin tyylikäs 5-2 vierasvoitto. Tästä ottelusta lähti liikkeelle kuuden ottelun pisteputki, joka päättyi kuukauden viimeiseen otteluun Nashvilleä vastaan. Pleijaritaistossa ollaan toistaiseksi ihan hyvin mukana, sillä viivan yläpuolelle on matkaa ainoastaan kolme pistettä. Joukkueen ykköskenttä Kreider-Strome-Bödker on löytänyt erittäin hyvän kemian ja etenkin Bödker on matkalla todella upeisiin pisteisiin. 24 matsissa ovat syntyneet tehot 15+11=26 ja sillä ollaan koko NHL:n pistepörssissä sijalla seitsemän. Ongelmana on sitten se, että taustalta ei apuja tahdo löytyä. Esimerkiksi Antoine Vermette odottelee edelleen kauden avausmaalia ja mies on vajonnut jo neloskenttään (jossa toki hoitanut roolinsa hyvin). Myös Oliver Ekman-Larsson on ollut erittäin vaisu taitoihinsa nähden tehden tähän mennessä ainoastaan yhdeksän pistettä.

Joulukuun alussa teimme pienen kokoonpanomuutoksen, kun viime aikoina katsomoon jumittunut Henrik Samuelsson lähetettiin farmiin ja tilalle nostettiin Lucas Lessio. Tuloksellisesti kuukausi oli käytännössä täysin identtinen marraskuun kanssa. Seitsemästä ensimmäisestä ottelusta saimme ainoastaan kolme pistettä, mutta voitto Capitalsista käänsi kuukauden kurssin ja lopulta kuukauden saldoksi muodostui 6-7-2. Playoffeihin tämä tahti ei tule riittämään, sillä olemme tällä hetkellä seitsemän pistettä viivan alapuolella. Bödker on kivunnut NHL:n pistepörssissä jo toiseksi, edellään ainoastaan Dallasin Valeri Nichushkin. Vähemmän huomioiduista pelaajista nostan nyt esiin Klas Dahlbeckin, joka luutii puolustuksessa erittäin hyvällä tasolla. Hänen +/- tilasto on seitsemän pykälää plussalla ja pisteitäkin on kertynyt mukavat 13 kappaletta. Dahlbeckillä on vielä ensi kausi jäljellä erittäin halpaa sopimusta.

Seuraavassa viestissä selviää, nähdäänkö Arizonassa tälläkään kaudella pudotuspelejä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Dallas Starsilla pelaillaan ja kausi 17/18 menossa. Edellinen kausi päättyi 3. kierrokselle, joten nyt pitäisi vahvistetulla jengillä tulla tulosta. Ketjuthan ovat:

Jamie Benn - Tyler Seguin - Valeri Nichuskin
Sergei Mozyakin - Joe Thornton - Christian Fischer
Jonathan Drouin - Leon Draisatl - Richard Gynge
Oskar Osala - Brad Richardson - Brett Ritchie

Zach Bogosian- John Klingberg
Jason Garrison - Kevin Klein
Christian Folin - Stephen Johns

Kari Lehtonen
Tomas Greiss
Ilya Samsonov

Deadlinella lähdetään hakemaan parannusta Foliniin(32. 0+3, -8) ja Richardsoniin(29. 1+4, -2, 47%), mutta muuten jengillä menee hyvin. Tulevaan draftiin 4 varausta top-60 joukossa joten sieltäkin tulee joitain ihan käyttökelpoisia pelaajia. Ykkösketju on ollut kivikova, Bennillä ja Seguinilla 38 ja 41 pistettä, Valerilla 29. Tässä n. 35 ottelun kohdilla pistepörssiä johtaa Tavares tehoilla 21+37, hyvänä kakkosena tulee Crosby saldolla 9+48. Sukeltajista pahimmat ovat tässä vaiheessa Ovechkin 8+14, Granlund 1+16 ja ROR 3+7.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Toronton save katosi bittiavaruuteen, joten uutta putkeen. Joukkueena Arizona Coyotes ja EHM on peli.

Preseason:

Carolinasta irtosi voitto lukemin 4-2, mutta lopuista kolmesta pelistä tuli niukasti turpaan. Kokoonpanot eli ottelusta toiseen, joten kovin isoja johtopäätöksiä ei luonnollisestikaan tehdä.

Siirrot

Suurempia liikkeitä ei tehty. Alex Grant ja Dakota Mermis vaihtoivat maisemaa. Waivereiden kautta joukkueeseen liittyi Luke Gazdic, koska oli ns. pakko hommata neloskenttään lisää lihasta. :-)

Lokakuu

Kutakuinkin samalla kokoonpanolla on menty. Kentälliset kauden avausottelussa:

Bödker - Hanzal - Duclair
Domi - Vermette - Doan
Rieder - Richardson - Downie
Scott - Gordon - Vitale

OEL - Murphy
Grossmann - Stone
Dahlbeck - Michalek

Smith
Lindbäck

Pelithän meni päin persettä. Kausi alkoi neljällä tappiolla ja 11 ottelun jälkeen saldo on 3-7-1, maalieron ollessa 24-39. Alivoima on huimaava 68,4%!

Ylivoimaisesti suurin pettymys on ollut OEL. Kymmenen ottelua, tehot 0+1 ja +/- pakkasella viisi pykälää.

Paras pistemies on hieman yllättäen Michael Stone tehoilla 1+7 (+/-0).

Noh, eteenpäin ja kauppoja tekemään..
 

Lazion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Philadelphia Flyers 2016-2017 FHM2

Kesällä Tapahtunutta:

Uudet Flyers sopimukset:

C Ben Kucera 21 NCAA 3.0/3.0 $0.5m 2y 2-way
D Otso Rantakari 22 Swe-1 3.5/3.5 $0.7m 1y 2-way
W Inti Pestoni 25 Swi-1 2.5/3.5 $0.5m 1y 2-way

G Justin Peters 30 3.0/3.0 $0.6m 1y 2-way
D Radko Gudas 26 3.0/3.0 $1.0m 2y
D André Benoît 32 3.0/3.0 $0.5m 1y 2-way
W Matt Lindblad 26 2.5/2.5 $0.6m 1y 2-way
C Rylan Scwartz 26 2.5/2.5 $0.5m 1y 2-way

C Otto Somppi 18 3.0/3.5 ELC
C Samuel Dove-McFalls 19 3.0/3.5 ELC
W Julien Gauthier 18 3.0/4.0 ELC


Sopimuksista merkittävin oli Gudaksen kahden vuoden jatko. Toimi pienenä sylkykuppina, mutta viimeistään pudotuspeleissä osoitti tärkeytensä joukkueelle.

TOP-10 Free Agent Frenzy:

Steven Stamkos 5.0 -> Toronto $9.2m 6y
David Backes 4.0 -> Buffalo $5.9m 1y
Andrew Ladd 4.0 -> Detroit $3.5m 3y
Marcus Johansson 3.5 -> Pittsburgh $5.5m 2y
Eric Staal 3.5 -> Toronto $7.0m 2y
James Reimer 3.5 -> Calgary $4.6m 3y
Keith Yandle 3.5 -> Tampa Bay $5.9m 5y
Frans Nielsen 3.5 -> Edmonton $5.0m 3y
Milan Lucic 3.5 -> New Jersey $3.3m 3y
Nazem Kadri 3.5 -> Los Angeles $3.4m 3y



Kesän Flyers treidit:

PHI-SJS D Andrew MacDonald 30 3.5/3.5 <-> D Joakim Ryan 23 3.0/3.0
San Jose nyt ihan välttämättä halusi itselleen ongelmasopimuksen, joten mikäs siinä. Ryan on pienikokoinen puolustaja, joka on parhaimillaan omassa päädyssä. Pelailee ECHL joukkue Reading Royalissa kauden.

PHI-MTL D Mark Streit 38 4.0/4.0 <-> W Nikita Scherbak 20 3.0/3.5
Streit sopi kuin nakutettu Montrealin nykyiseen ilmeeseen. Olisin ehkä mieluummin varausoikeuteen vaihtanut, vaikka Scherbak onkin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2014.
Scherbak on tyypillinen venäläistaituri, joka voisi käyttää kokoaan paremmin hyödyksi.

PHI-WIN W Bryan Bickell 30 3.0/3.0 <-> C.J. Franklin 22 3.0/3.5
Jetsin tarkoituksena tässä kaupassa oli saada pientä hajurakoa palkkalattiaan. Franklin on taitava mielialapelaaja, jonka ELC sopimusta on vielä kaksi kautta jäljellä joista pelaa ensimmäisen ECHL:ssa.

Waiver claim
Emerson Etem 24 3.0/3.5 BOS->PHI
Tälläinen sitten poimittiin heräteostoksena waiversista. En osaa sanoa vielä Etemin tulevasta roolista.. haastanee Umbergeria ja Rafflia nelosketjussa.


Projected line-up

B.Nelson 3.5 - C.Giroux 4.5 - J.Voracek 4.0
B.Schenn 4.0 - S.Couturier 3.5 - W.Simmonds 4.0
M.Read 3.5 - N.Cousins 3.5 - T.Konecny 3.0
S.Dove-McFalls 3.0 - C.VandeVelde 3.0 - M.Raffl 2.5

S.Gostisbehere 3.5 - R.Gudas 3.0
M.Del Zotto 3.5 - I.Provorov 3.0
T.Sanheim 3.0 - R.Hägg 3.0

S.Mason 3.5 - M.Neuvirth 3.5

HS N.Schultz 3.0, E.Etem 3.0, R.Umberger 3.5



Pre-Season 4-3-0

Tavoitteena kauteen taas taistelu playoff paikasta ja nuorten kehittäminen.
Puolustuksessa taidettiin ahnehtia liikaa nuorten osalta, sillä jotain osviittaa kokemattomuudesta antaa se, että Schultz on pelannut kaksi kertaa enemmän NHL otteluita mitä muu puolustus. Vapailta markkinoilta tullaan luultavasti hakemaan kakkosparin puolustajaa, jos siellä vielä sellaista on, mutta katsotaan nyt ensin muutama ottelu ennen panikointia.
Yleisesti ottaen pre-seasonin otteluissa nykyiset pakit saivat enemmän ruusuja, mitä risuja. Del Zottolla oli vaikeuksia advanced statsien jääden pahasti pakkasen puolelle, tosin lyhyt otanta vaikutti varmasti asiaan.
Hyökkäysketjuissa ei tapahtunut suuria muutoksia. Konecnya kokeiltiin ylemmissä ketjuissa laihoin tuloksin, kun koohottamisella vain sekoitti ketjukavereittensa peliä.
Yllätysnimenä kokoonpanoon nousi aiemmin kesällä ELC sopimuksen kirjoittanut 19 vuotias Dove-McFalls, joka harmittavasti loukkaantui lyhyeksi ajaksi juuri ennen kauden aloitusta.

Palkkakattoon jäi rapiat 6 miljoonaa dollaria tilaa, mikä riittää mainiosti mahdollisiin hätäapuihin.

Pre-seasonin pistepörssi:
1. C.Giroux 6 2+8=10
2. J.Voracek 6 4+5=9
3. B.Nelson 6 4+3=7
-. B.Schenn 6 3+4=7
-. S.Gostisbehere 6 1+6=7


Lokakuu 5-4-2
Kausi starttasi todella kehnosti kun ensin keskikastia oleva Colorado marssi voittoon 4-2 laukausten ollessa 41-20, sitten edelliskauden finalisti Pittsburgh nöyryytti lukemin 8-4 60-24 laukauksin ja vielä kolmannessa ottelussa Blues rökitti maalein 6-2 - Gudaskin loukkaantui muutamaksi viikoksi. Tuossa vaiheessa täytyi jo jotain muutoksia tehdä, joten Provorov takaisin junioreihin ja vapaista signattiin Kyle Quincey ja Rob Klinkhammer, sen lisäksi treidattiin tarpeettomaksi jäänyt Bellemare Bostoniin ja lähetettiin Umberger farmiin kasvamaan.
Edelliskaudella Quincey laukoi 11 byyriä ilman ylivoimaa, joka oli eniten Detroitin puolustajista.. tosin Greenin kausi jäi torsoksi. Quinceyn hankittiin enemmän puolustavaan rooliin, joten toivottavasti hän pystyy helpottamaan maalivahtien työskentelyä.
Klinkhammerilla haettiin vahvistusta alempien ketjujen rotatioon lisäksi Hammer tuo lisää fyysisyyttä sekä puolustusosaamista.
Bellemare ei päässyt pelaamaan yhtään ottelua Flyersissa, vaikka esitti vahvoja otteita farmissa. Edelliskaudella iski AHL:ssa tehot 18+26=44 69 ottelussa game ratingin ollessa hyvä 70 - Toivottavasti saa Bostonissa paremman mahdollisuuden.
Provorov pelasi kiikareilla kuusi ottelua 48 game ratingilla, joten kehityksen kannalta parempi ratkaisu oli lähettä dominoimaan junnuihin.

PHI-BOS F.Bellemare 31 2.5/2.5 <-> 5th Round Pick 2018

Kyle Quincey 31 3.5/3.5 $3m 1y
Rob Klinkhammer 30 3.0/3.0 $1m 1y



Marraskuu 8-4-0
Voitokas kuukausi vaikka vielä oli pientä epätasaisuutta ilmassa. Flyers on nyt jaetulla 4. sijalla äärimmäisen kovassa ja tasaisessa Metropolitan divisioonassa, jossa kaikki joukkueet mahtuvat yhdeksän pisteen sisään.
Kunnollisen secondary scoringin puuttumiseen varmaan yritetään tehdä muutoksia, sillä bottom-6 hyökkääjistä yksikään ei ole vielä saanut aikaiseksi kolmea pistettä enempää. Varsinkin Read ja Cousins ovat olleet pettymyksiä, mutta toisaalta rajoittamani alempien ketjujen peliaika taitaa olla syynä tehottomuuteen.
Suuria kokoonpanomuutoksia ei kuukauteen mahtunut Rafflin farmikomennusta lukuunottamatta. Itävaltalaisen kehityskäyrä on kyllä ollut surullista seurattavaa, kun vielä vuosi sitten napsi hyvin pisteitä Girouxin rinnalla ja nyt läpsyttelee AHL joukkueen kolmosketjussa - Hextallin uusima sopimus jatkuu 2019 kesään.


Joulukuu 5-7-1
Alkukuusta jinxasin Schennin muutaman viikon sairauslomalle miettimällä miten ollaan loukkaantumisilta vältytty. Schennin poissaolo näkyi ikävällä tavalla ja hävittiin kuun lopuista kuudesta ottelusta viisi.
Muutoksia tehtiin nostamalla Manning kaupasta hankittu St. Croix tulosketjuihin. Pyhä risti pelasi alkukaudesta muutamia otteluita ylhäällä ja farmissa kovaa jälkeä yli piste per tahdilla. Lisäksi nostettin Umberger takaisin ylös nostamaan treidi arvoaan, mutta taitaa treidit jäädä haaveeksi.
Treidihuhuissa on James van Riemsdykin kerrottu palaavan Philadelphiaan, se millaista pakettia menee vaihdossa on vielä arvoitus.
Metro divisioonassa kolmen kärki (Rangers, Capitals, Blue Jackets) on alkanut kuromaan pientä kaulaa, mutta kaikilla on joukkueilla divisioonassa on vielä mahdollisuuksia.

__________________________________________________

Flyersin sisäinen pistepörssi joulukuun jälkeen:
1. C.Giroux 38 21+25=46
2. J.Voracek 38 17+18=35
3. B.Nelson 38 9+20=29
4. S.Couturier 38 11+13=24
5. S.Gostisbehere 38 7+15=22


Projected line-up:

B.Nelson 3.5 - C.Giroux 4.5 - J.Voracek 4.0
B.Schenn 4.0 - S.Couturier 4.0 - W.Simmonds 3.5
M.Read 3.5 - C.VandeVelde 3.0 - T.Konecny 3.0
R.Klinkhammer 3.0 - S.Dove-McFalls 3.0 - R.J. Umberger 3.0

S.Gostisbehere 3.5 - R.Gudas 3.0
M.Del Zotto 3.5 - R.Hägg 3.0
K.Quincey 3.0 - T.Sanheim 3.0

S.Mason 3.5 - M.Neuvirth 3.5

HS N.Schultz 3.0, N.Cousins 3.5
 
Viimeksi muokattu:

Gendron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Arizona Coyotes kausi 2016-17 part 3 (EHM)

Tammikuu avattiin lupaavasti 5-2 vierasvoitolla Vancouverista, mutta sen jälkeen joukkue ajautui karmeaan kymmenen ottelun tappioputkeen. Näistä tappioista peräti kahdeksan hävittiin yhdellä maalilla, joka teki putkesta entistä turhauttavamman. Tämä takasi sen, että helmikuun aikana kolmikko Zbynek Michalek, Martin Hanzal ja Antoine Vermette tullaan kauppaamaan, jotta saamme palasia joukkueen uudelleenrakennukseen.

Helmikuun ensimmäisessä ottelussa Blackhawksia vastaan saatiin tuo tappioputki poikki 2-1 voitolla, mutta ottelu toi mukanaan myös huonoja uutisia. Ykkösmaalivahti Antti Raanta loukkasi polvensa ja hänen kautensa päättyi siihen. Loppukaudeksi Louis Dominguen pariksi nostettiin farmista Eric Comrie. Domingue myös allekirjoitti helmikuun aikana vuoden jatkosopimuksen (caphit $0.75milj). Hän on osoittanut olevansa vähintään hyvä kakkosveskari NHL:ään ja 24-vuotiaana hänellä on vielä aikaa kehittyä. Toinen helmikuun aikana jatkosopimuksen tehnyt pelaaja oli Kyle Baun (2v, $1milj/kausi). Baun on pelannut jälleen ihan mukavan kauden tehden 15 pistettä neloskentässä. Hän on myös joukkueen kovimpia taklaajia.

Siirtotakarajalla teimme kaikkiaan kolme kauppaa:
ARI: Martin Hanzal < --- > PIT: Anthony Angello & 1/17 draft pick
ARI: Antoine Vermette & Brett Howden < --- > NYR: Robin Kovacs, 2/17 draft pick & 4/17 draft pick
ARI: Zbynek Michalek & 6/17 draft pick < --- > CAR: Michal Jordan

Onnistuin tavoitteessani ja sain kolmikon ulostettua. Hanzalista (49 gp, 4+7=11) saimme ykköskierroksen varausvuoron sekä Angellon, joka on Penguinsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2014. Angello on isokokoinen kahden suunnan sentteri, josta toivon kehittyvän meille hyvän alempien ketjujen keskushyökkääjän. Vermettestä (60 gp, 3+11=14) en saanut haluamaani ykköskierroksen varausvuoroa, mutta olen silti tyytyväinen hänestä saatuun vastineeseen. Kovacs on 20-vuotias fyysinen laituri, joka kykenee myös pisteiden tekoon. Hän on tällä kaudella SHL:ssä tehnyt 46 otteluun mukavat 29 pistettä Röglen riveissä. Howdenista jouduimme luopumaan, mutta hän on hyvin samankaltainen pelaaja kuin Pensistä saatu Angello, joten kovin isoa lovea hänen menettämisensä ei prospektiosastolle tee. Michalekin (29 gp, 0+5) kauppaaminen oli melkoisen työn ja tuskan takana, mutta loppujen lopuksi saimme hänet lähetettyä kuudennen kierroksen varausvuoron kanssa Carolinaan, josta saimme vaihdossa Michal Jordanin. 26-vuotias tsekkipuolustaja ei ole onnistunut lyömään itseään läpi Carolinassa, joten toivotaan, että maisemanvaihto on hänelle hyväksi. Hanzalin ja Vermetten poistumista paikattiin nappaamalla waivereista Brian Boyle sekä nostamalla Henrik Samuelsson farmista takaisin NHL:n puolelle. Boylen sopimus loppuu tähän kauteen ja hänellä on mahdollisuus antaa näyttöjä mahdollista jatkosopimusta ajatellen.

Loppukauden rosteri on tällainen:

Kreider - Strome - Bödker
Rieder - Domi - Doan
Kunitz - Richardson - Duclair
Lessio - Boyle - Baun
Martinook, Samuelsson

Ekman-Larsson - Stone
Ehrhoff - Murphy
Dahlbeck - Lovejoy
Jordan

Domingue
Comrie
IR: Raanta

Tuloksellisesti helmikuu oli jälleen vaikea, sillä 13 ottelusta saalistimme vain neljä voittoa. Kuukauden aikana kärsimme myös paljon loukkaantumisista, sillä Raannan lisäksi niin Bödker, Strome kuin Ekman-Larssonkin joutuivat jättämään otteluita väliin vammojen takia. Erityisesti Bödkerin loukkaantuminen harmitti paljon, sillä hän oli tosissaan taistelemassa koko NHL:n pistepörssin voitosta. Tässä vaiheessa hänen tehot olivat 59 otteluun 31+27=58.

Loppukaudella otteet jatkuivat hyvin samankaltaisina. Sarjan viimeisestä 19 ottelusta onnistuimme voittamaan seitsemän ja lopullinen pistesaldomme oli 68 (28-42-12). Sillä jäätiin läntisessä konferenssissa jälleen viimeiseksi ja idässäkin ainoastaan Florida Panthers keräsi pienemmän pistesaldon. Siirtotakarajalla tulleista pelaajista Jordan pelasi yllättävän hyvin ja vahvisteli asemiaan ensi kautta silmällä pitäen. Boyle sen sijaan oli täysi turhake, eikä hänelle tulla jatkosopimusta tarjoamaan. Yksi jatkosopimus runkosarjan lopulla kuitenkin tehtiin, kun Jordan Martinook laittoi nimensä vuoden jatkopaperiin, jonka caphit on $0.75milj. Martinook on ihan hyvä syvyyshyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

Sisäinen pistepörssi:
  1. Mikkel Bödker - 77 gp, 41+29=70, +13, 18 pim
  2. Chris Kreider - 82 gp, 28+37=65, +1, 42 pim
  3. Dylan Strome - 73 gp, 15+34=49, +6, 38 pim
  4. Anthony Duclair - 79 gp, 22+20=42, -13, 38 pim
  5. Tobias Rieder - 76 gp, 17+24=41, -1, 48 pim
  6. Max Domi - 82 gp, 12+24=36, -14, 52 pim
  7. Michael Stone - 82 gp, 6+25=31, -14, 26 pim
  8. Oliver Ekman-Larsson - 81 gp, 9+21=30, -20, 14 pim
  9. Christian Ehrhoff - 73 gp, 2+26=28, -5, 24 pim
  10. Shane Doan - 79 gp, 14+11=25, -17, 71 pim
  11. Kyle Baun - 68 gp, 12+12=24, -10, 89 pim
  12. Klas Dahlbeck - 81 gp, 0+19=19, -4, 24 pim
  13. Chris Kunitz - 75 gp, 7+10=17, -8, 52 pim
  14. Brad Richardson - 81 gp, 6+11=17, -9, 52 pim
  15. Connor Murphy - 82 gp, 2+14=16, -5, 20 pim
  16. Antoine Vermette . 60 gp, 3+11=14, -8, 52 pim *
  17. Ben Lovejoy - 47 gp, 1+11=12, -2, 14 pim
  18. Martin Hanzal - 49 gp, 4+7=11, -1, 44 pim *
  19. Henrik Samuelsson - 31 gp, 3+6=9, -11, 110 pim
  20. Lucas Lessio - 33 gp, 2+7=9, -11, 40 pim
  21. Jordan Martinook - 30 gp, 4+4=8, -8, 26 pim
  22. Michal Jordan - 17 gp, 3+3=6, -4, 6 pim
  23. Zbynek Michalek - 29 gp, 0+5=5, -9, 20 pim *
  24. Brian Boyle - 9 gp, 0+0=0, -7, 2 pim
  1. Antti Raanta - 31 gp, 11-15-3, 2.72, 90,8%
  2. Louis Domingue - 48 gp, 17-22-8, 3.03, 89,7%
  3. Eric Comrie - 6 gp, 0-5-1, 3.63, 86,9%
* Lähti joukkueesta kesken kauden

Koko ykkösketju hiipui hieman loppukaudesta, mutta silti jokainen heistä pelasi erittäin hyvän kauden. Bödker nousi viimein huipputasolle rikkoen 40 maalin ja 70 pisteen rajan. Kreider toi joukkueeseen juuri sitä, mitä häneltä odotettiin ja Strome otti pienen stepin tulokaskaudestaan eteenpäin. Duclair oli loppukaudesta pirteä ja saavutti loppujen lopuksi ihan komean maalimäärän. Hyökkäyksen pettymyksiksi nostan Domin ja Doanin. Domi joutui pelaamaan suuren osan kaudesta sentterinä, joka ei ole hänen luontainen pelipaikkansa. Doan taas osoitti, että jalka alkaa hidastua eikä pisteitä synny entiseen tahtiin. Myöskään Kunitz ei vakuuttanut missään vaiheessa eikä hän tule saamaan jatkosopimusta.

Puolustuksesta on vaikea nostaa yksittäisiä onnistujia esille. Stonen pistemäärä on hyvä, mutta hän oli omassa päässä liikaa vaikeuksissa. Dahlbeck oli alkukaudesta joukkueen varmin puolustaja, mutta hänen tasonsa tippui aika paljon kauden edetessä. Suurin pettymys oli tietenkin Ekman-Larsson, jonka +/- lukema oli joukkueen huonoin. Kesän aikana pitää miettiä, onko OEL:lla tulevaisuutta seurassa, sillä molemmilla kausina hän on pelannut odotuksiin nähden rajusti alakanttiin.

Maalivahdeista Raanta oli ailahtelevainen, mutta hänen tilastonsa näyttävät jopa yllättävän hyviltä. Domingue ei ollut huono, mutta heikompi mitä viime kaudella. Raannan loukkaantumisen myötä Comrie sai vyölleen muutaman pelin, jotka kertoivat, että NHL-tasolle hänellä on vielä matkaa.

Itäisen konferenssin ja samalla koko NHL:n runkosarjan voitti New York Rangers 123 pisteellä. Lännessä oli erittäin tasaista. St. Louis Blues voitti konferenssin niukasti 107 pisteellä ennen Anaheimia ja Chicagoa. Kärkikolmikko oli lopulta kolmen pisteen sisällä toisistaan. Pistepörssin voitti Torontoon täksi kaudeksi siirtynyt Steven Stamkos tehoin 41+50=91. Maalikuninkuus meni Dallasiin Valeri Nichushkinille 47 maalilla. +/- tilaston voitti Jokereista takaisin Pohjois-Amerikkaan ja New York Rangersiin siirtynyt Brandon Kozun lukemalla +38. Jäähypörssin nimiinsä otti Tampan Anthony Peluso, joka rikkoi ainoana pelaajana niukasti 200 minuutin rajapyykin.

Stanley Cupin finaaleihin tiensä selvittivät New York Rangers sekä Anaheim Ducks. Rangers johti sarjaa jo 3-1 ja viidennessä ottelussa heillä olisi ollut paikka ratkaista mestaruus kotiyleisön edessä. Ducks käänsi tuossa ottelussa 2-0 tappioaseman kolmannessa erässä 2-4 voittoon ja kun he onnistuivat voittamaan myös seuraavan ottelun kotonaan, Game 7 oli tosiasia. Varsinaisen peliajan päätyttyä 3-3, ratkaisu haettiin jatkoerien kautta. Niitä nähtiinkin sitten koko rahan edestä, sillä mestaruuden ratkaissut osuma tehtiin neljännessä jatkoerässä pelikellon näytteissä lukemia 135:22. Kevin Kleinin siniviivalta lähtenyt laukaus painui Frederik Andersenin vartoiman maalin alakulmaan ja täysi MSG räjähti. Rangersille siis mestaruus 23 vuoden tauon jälkeen. Meiltä kesken kauden New Yorkiin siirtynyt Antoine Vermette pääsi myös juhlimaan Stanley Cupia. Playoffien pistepörssin voitti Anaheimin Carl Hagelin, joka teki 20 otteluun tehot 11+9.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Boston Bruins (EHM) Kausi 2018/19.

Seuraavat Boston pelaajat saivat sopimuksen:
- Denis Morozov, 3-vuotta, 575.000$/kausi (2-way), ELC
- Ryan Fitzgerald, 2-vuotta, 575.000$/kausi (2-way)
- Hayden McCool, 3-vuotta, 925.000$/kausi (2-way), ELC
- Linus Arnesson, 1-vuosi, 905.000$ (2-way)
- Anton Blidh, 3-vuosi, 865.000$/kausi (2-way)
- Anthony Camara, 1-vuosi, 950.000 (2-way)
- Colby Cave, 1-vuosi, 775.000$ (2-way)
- Jakob Forsbacka Karlsson, 2-vuotta, 1.350.000$/kausi (2-way)
- Colton Hargrove, 1-vuosi, 815.000$ (2-way)
- Matt Irwin, 2-vuotta, 1.120.000$/kausi (2-way)
- Tomas Soustal, 3-vuotta, 625.000$/kausi (2-way) ELC
- Zane McIntyre, 2-vuotta, 575.000$/kausi (2-way)
- Jakub Zboril, 2-vuoden jatkosopimus joka astuu voimaan kaudesta 2019/20, 1.000.000$/kausi (2-way)
- Loik Leveille, 2-vuoden jatkosopimus joka astuu voimaan kaudesta 2019/20, 750.000$/kausi (2-way)
- Jake DeBrusk, 2-vuoden jatkosopimus joka astuu voimaan kaudesta 2019/20, 1.000.000$/kausi (2-way)
- Tobias Åhström, 3-vuotta, 925.000$/kausi (2-way), ELC, astuu voimaan 7.6.2019
- Ronny Martinsson, 3-vuotta, 625.000$/kausi (2-way), astuu voimaan 15.6.2019

Heidät päästettiin menemään:
- Jimmy Hayes, UFA
- Zdeno Chara, UFA
- Brandon Carlo, UFA
- Brett Connolly, UFA
- Tommy Cross, UFA
- Austin Czarnik, UFA
- Justin Hickman, UFA
- Colin Miller, UFA

Kesällä tehtiin seuraavanlaisia siirtoja:
- Adam McQuaid --> Columbus
- 4rd pick 2018 & 4rd pick 2019 --> Boston
- Darcy Kuemper, G (UFA) --> Boston Bruins (2-vuotta, 2.000.000$/kausi)
- Richard Panik, RW/LW (UFA) --> Boston Bruins (3-vuotta, 1.300.000$/kausi, 2-way)
- J.C.Lipon, C/RW (UFA) --> Boston Bruins (2-vuotta, 650.000$/kausi, 2-way)
- Mike Kostka, D (UFA) --> Boston Bruins (2-vuotta, 835.000$/kausi, 2-way)
- Zach Redmond, D (UFA) --> Boston Bruins (2-vuotta, 835.000$/kausi, 2-way)
- Anthony Bitetto, D (UFA) --> Boston Bruins (2-vuotta, 903.000$/kausi, 2-way)

NHL Draft:
1. Joni Halonen, C --> Columbus Blue Jackets
2. Adam Wikner, LW/RW --> Vancouver Canucks
3. Brennon Cooley, C --> Winnipeg Jets
23. James Parker, RW (Hamilton, OHL) --> Boston Bruins (Goal-scoring forward, 1st line potential)
64. Mathias Emilio Pettersen, C/LW (South Kent, NEPSH) --> Boston Bruins (Flashy forward, 1st line potential)
83. Tyler Popowich, C/LW (Kelowna, WHL) --> Boston Bruins (3/4 line player)
101. Kris Houston, LW (Mississauga, OHL) --> Boston Bruins (Checking forward, 2nd line potential)
113. Derrick Reiter, G (MWH, HS-ME) --> Boston Bruins (Backup goaltender)
143. Rafael Medvedev, D (MHC Spartak, MHL) --> Boston Bruins (Potential 5-6 d-man)
173. Jaromir Repik, D (Vitkovice Jrs, CzeJr) --> Boston Bruins (Potential 5-6 d-man)
203. Charles Drugge, C (Victoriaville, QMJHL) --> Boston Bruins (Energy forward, 2nd line potential)



Ennen harjoitusleirin alkua päätin sitten luopua Malcom Subbanista. Kaveri omaa huikean potentiaalin mutta itse vähän laskeskelin että viime kauden pahat loukkaantumiset saattavat vaikuttaa kehittymiseen ja miehen tulevaisuuteen. Vaihtokumppaniksi löytyi etsintöjen jälkeen Anaheim Ducks joka kaupitteli maalivahti John Gibsonia. Ja päittäin nämä pelaajat sitten vaihtoivat seuraa. Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän siirtoon! John Gibson on todellakin se tulevaisuuden huippumaalivahti jonka haluisin joukkueeseen. Gibson ja Rask vuorottelevat seuraavat pari kautta veräjällä kun parin vuoden päästä Raskin sopimus loppuu niin Gibson hyppää ykkösmaalivahdiksi. Ja muutenkin tämä siirto auttaa paljon ensi kautta koska nyt Raskin ei tarvitse urakoida joka ilta maalilla vaan nyt on kaksi tasaväkistä kassaria. Gibson on se maalivahti joka tulee nostamaan tämän joukkueen tulevaisuudessa dynastiaksi. Tai sitä toivotaan ainakin.

Kauteen lähdetään seuraavanlaisella kokoonpanolla:
1. Greg Boudriau (20v) - Brayden Schenn (27v) - Jamie Benn (29v)
2. Brad Marchand (30v) - Patrice Bergeron (33v) - David Pastrnak (22v)
3. Milan Lucic (30v) - Alexander Khokhlachev (25v) - Michael McLeod (20v)
4. Alexander Nylander (20v) - Casey Cizikas (27v) - Tom Wilson (24v)
5. Ryan Hartman (24v) - Zach Phillips (25v)
AHL: Anton Blidh (23v), Jake DeBrusk (21v), Hayden McCool (21v), Tomas Soustal (21v), Rich Panik (27v), Jakob Forsbacka Karlsson (21v)....

1. Torey Krug (27v) - Dante Fabbro (20v)
2. Joe Morrow (25v) - Kale Clague (20v)
3. Jakub Zboril (21v) - Darnell Nurse (23v)
4. Loik Leveille (22v)
AHL: Anthony Bitetto (28v), Matt Irwin (30v), Jeremy Lauzon (21v)......

G Tuukka Rask (31v)
G John Gibson (25v)
AHL: Darcy Kuemper (28v)


Kauden alku sujui todella hyvin ja joukkue nappasi ensimmäisestä kymmenestä ottelusta 8 voittoa. Mukaan mahtui myös maukas voitto paikallisvastustaja Montrealista lukemin 8-2, Ottelussa nuori tulokas Greg Boudriau paukutti maalia kuten myös Rich Panik joka oli nostettu AHL:stä tuuraamaan Milan Lucicia. Lokakuussa lento jatkui yhtä mahtavana ja joukkue hävisi vain kaksi kertaa. Ja silloin huomattiin todenteolla että nuoressa puolustajassa Kale Claguessa on huikeaa potentiaalia. Clague joka oli Bruins toisen kierroksen varaus vuodelta 2016 nakutti lokakuussa tehot 3+4 10 otelussa. Ja otti oman paikkansa ylivoiman viivamiehenä yhdessä Torey Krugin kanssa.

Vuoden vaihteen tienoilla joukkue oli ottanut paikkansa liigan ensimmäisenä selvällä 6 pisteen erolla. Joukkueen peli-ilme oli loistava ja hyökkäyspeli toimi mahtavasti samoin kuin puolustus sekä maalivahtipeli. Nyt meillä oli kaksi huipputason pelaavaa maalivahtia joka osoittautui erinomaiseksi asiaksi. Molemmat maalivahdit saivat peliaikaa ja pelituntuma pysyi hyvänä eikä jompi kumpi joutunut urakoimaan liikaa illasta toiseen. Ja mikä parasta maalivahdit pysyivät terveenä.

Siirtorajalla ei tehty liikkeitä ollenkaan vaan tyydyttiin katselemaan mitä muut joukkueet tekevät. Boston Bruinsin lento oli sen verran maukasta etten halunnut alkaa sekoitella pakkaa. Pieniä loukkaantumisia tuli koko ajan ja sen vuoksi myös farmista jouduttiin nostamaan pelaajia ylös ja parhaimmat näytöt antoivat puolustaja Anthony Bitetto sekä hyökkääjä Richard Panik.

Lopulta runkosarja päätettiin 6 ottelun voittoputkessa ja Itäisen konferenssin toisena pistein 116. Vain Pittsburgh Penguins onnistui ohittamaan meidät (117pts) kun pelasivat viimeiset kymmenen ottelua saldolla 9-0-1. Joten pudotuspeleihin lähdettiin todella luottavaisin mielin ja innoissaan. Olihan peli ollut runkosarjassa välillä melkoista herkkua ja joukkue janosi menestystä.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui viholliset Montrealista. Canadiens nappasi heti kotiedun voittamalla ensimmäisen ottelun Bostonissa lukemin 3-2 Devante Smith-Pellyn hattutempulla. Seuraavaan otteluun tein pieniä muutoksia ketjuihin ja se kannatti ja nappasimme voiton lukemin 5-3. Alexander Khokhlachevin vuoro oli tehdä tässä pelissä kolme maalia. Sitten siirryttiin Montrealiin ja heti Montreal tarrasi kiinni kotietuun voittamalla ottelun 4-2. Joten seuraavassa ottelussa oli pakkovoiton paikka tai tilanne olisi jo 3-1 Montrealille. Neljäs ottelu olikin sitten melkoinen trilleri ja ratkesi lukemin 4-3 meille jatkoajalla kun puolustaja Kale Clague teki voittomaalin ajassa 101.14. Tähän oikeastaan katkesi Montrealin selkäranka ja veimmekin sitten seuraavat kaksi peliä ja marssimme Itäisen konferenssin semifinaaleihin jossa vastaan luisteli Tampa Bay Lightning. Tampa Bay tuli ottelusarjaan jotenkin lepsun oloisesti ja otimme heti kaksi helppoa kotivoittoa. Tämän jälkeen siirryimme Tampaan jossa molemmat voittivat yhdet ottelut joten tilanne oli 3-1 meille. Ottelusarja oli kyllä jotenkin todella kuuma ja fyysinen. Tampa yritti horjuttaa meitä meidän omilla aseilla eli fyysisyydellä onnistumatta kuitenkaan siinä. Lopulta selvisimme Itäisen konferenssin finaaleihin voitoin 4-2. Yhdessäkään ottelussa ei jääty alle 50min kokonaisjäähyjen.
Ja joka ottelussa oli tappeluita. Kuudesssa ottelussa nähtiin yhteensä 8 tappelua mitä voidaan pitää aika kovana lukemana nyky NHL:ssä. Itäisen konferenssin finaaleissa vastaan asettui sitten runkosarjan ykkönen Pittsburgh Penguins ja tämä oli huikea sarja myös. Ottelusarja meni seitsemään otteluun ja näistä seitsemästä ottelusta peräti viisi ratkesi jatkoajalla. Ja viimeinen eli seitsemäs ottelu ratkesi vasta ajassa 123:04 ja ratkaisija toimi jälleen kerran nuori puolustaja Kale Clague joka oli tässä vaiheessa tekaissut huikeat tehot 4+18 pudotuspelien 19 ottelussa! Ja näin ollen Boston Bruins matkasi Stanley Cup finaaleihin!

Stanley Cup finaalit:
Ottelu 1: Boston vs Anaheim 3-4ja. Tiukka taistelu jonka Henrik Sedin ratkaisi jatkoerässä ajassa 62:51
Anaheimille.
Ottelu 2: Boston vs Anaheim 3-2ja. Toinen todella tasainen vääntö jossa Tuukka Rask oli mies paikallaan. Voittomaalin Bostonille iski Tom Wilson ajassa 77:49.
Ottelu 3: Anaheim vs Boston 1-4. Patrice Bergeron näytti ottelussa kokemusta kovissa paikoissa ja naputti
tehot 3+0. Ja siirti Bostonin ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1.
Ottelu 4: Anaheim vs Boston 3-2ja. Jälleen jatkoaikapeli joka ratkesi Anaheimille ylivoimalla ajassa 70:42. Voittomaalin tekijänä toimi Cam Fowler.
Ottelu 5: Boston vs Anaheim 2-3.
Ottelu 6: Anaheim vs Boston 2-5.
Ottelu 7: Boston vs Anaheim 3-2ja.

Boston on nyt pelannut neljä kautta minun alaisuudessani ja tässä saldot niiltä vuosilta:
2015/16: 82 ottelua, 48-26-8, 256-208, PP 16.99%, PK 79.30, 104 pistettä. Pudotuspeleihin: Itäisen konferenssin finaalit.
2016/17: 82 ottelua: 41-33-8, 244-223, PP 16.36%, PK 83.44, 90 pistettä. Ei päästy pudotuspeleihin.
2017/18: 82 ottelua: 50-25-7, 271-197, PP 17.50%, PK 81.70, 107 pistettä. Pudotuspeleihin. Itäisin konferenssin puolivälierät.
2018/19: 82 ottelua: 53-19-10, 283-197, PP 13.40%, PK 84.40, 116 pistettä. Pudotuspeleihin. STANLEY CUP VOITTAJA.


Ensi kerralla sitten varaustilaisuus, kesän siirrot sekä kausi 2019/20.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tosiaan Jatkoa äskeiseen koska jatkoaika jotenkin sekosi eikä antanut enää kirjoittaa tuota viestiä....

ottelu seitsemä: Boston vs Anaheim 3-2ja. Aivan jäätävä trilleri! Ei voisi kovempaa taistelua toivoa tähän tilanteeseen. Jatkoaika kutsui jälleen kerran ja jatkoajalla ajassa 100:17 haalarit puki päälle Casey Cizikas. Mies ampui kovalla rannelaukausella kiekon maaliin ja se räjäytti TD Banknorth Gardenin melkoiseen huutoon. Boston Bruins on mestari. Hieno kausi päättyi voitonjuhliin ja tämä joukkue todellakin taisteli tiensä voittoon. Upeita jatkoaikavoittoja ja hienoa taistelua.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Bostonin Patrice Bergeron, 26g, 12+14=26pts, +14

BOSTON BRUINS ON STANLEY CUP VOITTAJA KAUDELLA 2018/19!

Tässä vielä Bruins tilastot:
1. Patrice Bergeron - 82g, 23+41=64pts, +33, 4pim
2. Alexander Khokhlachev - 82g, 19+44=63pts, +14, 18pim
3. Brayden Schenn - 82g, 26+36=62pts, +24, 110pim
4. Jamie Benn - 82g, 32+29=61pts, +24, 52pim
5. David Pastrnak - 78g, 29+30=59pts, +21, 27pim
6. Brad Marchand - 72g, 25+27=52pts, +21, 103pim
7. Kale Clague - 77g, 10+37=47pts, +26, 10pim
8. Greg Boudriau - 78g, 19+27=46pts, +19, 10pim
9. Michael McLeod - 82g, 24+21=45pts, +24, 20pim
10. Torey Krug - 82g, 7+34=41pts, +29, 26pim
11. Joe Morrow - 72g, 2+30=32pts, +25, 92pim
12. Dante Fabbro - 78g, 7+21=28pts, +16, 44pim
13. Milan Lucic - 59g, 9+16=25pts, +21, 117pim
14. Richard Panik - 42g, 13+8=21pts, +8, 55pim
15. Darnell Nurse - 76g, 1+19=20pts, +17, 93pim
16. Jakub Zboril - 73g, 3+16=19pts, +14, 14pim
17. Alexander Nylander - 73g, 9+9=18pts, -5, 2pim
18. Casey Cizikas - 81g, 8+8=16pts, +1, 104pim
19. Anthony Bitetto - 26g, 2+12=14pts, +6, 19pim
20. Tom Wilson - 62g, 5+7=12pts, -7, 176pim
21. Zack Phillips - 17g, 3+4=7pts, +1, 6pim
22. Jake DeBrusk - 9g, 2+2=4pts, +3, 7pim
23. J.C.Lipon - 1g, 0+1=1pts, +/-0, 2pim
24. Anton Blidh - 1g, 0+0=0pts, +/-0, 0pim
25. Ryan Hartman - 1g, 0+0=0pts, +/-0, 0pim
26. Jeremy Lauzon - 3g, 0+0=0pts, -2, 0pim
27. Loik Leveille -5g, 0+0=0pts, -1, 0pim

G Tuukka Rask - 46g, 29-11-6, 2.20, 92.3%, 2so
G John Gibson - 36g, 24-8-4, 2.39, 91.5%, 2so

Suurimmat plussat ja miinukset:
+ Nuoret pelaajat kuten Michael McLeod, Greg Boudriau sekä Kale Clague. Kaikki 21 vuotiaita mutta näyttivät tällä kaudella että heillä on loistava tulevaisuus NHL:ssä.
+ Loistava runkosarja
+ Toimiva maalivahtikaksikko. Ehdottomasti yksi kauden tärkeimpiä asioita ja onnistumisia.
+ Anthony Bitetto. Pelasi vähän ja harvakseltaan mutta kun kentälle pääsi täytti roolinsa loistavasti. Jatkaa myös ensi kaudella joukkueessa.
+ Richard Panik. Todellinen taistelija joka löysi paikkansa pelaavasta kokoonpanosta kauden edetessä. Pudotuspeleissä taisi pelata yhtä vaille kaikki ottelut. Teki tärkeitä maaleja ja raatoi joukkueen eteen. Huikea pelaaja ja tulee todellakin jatkamaan myös ensi kaudella.
+ Patrice Bergeron nappasi kaksi pystiä kauden päätyttyä: Paras puolustava hyökkääjä sekä herrasmiespelaaja.
+ Claude Julien valittiin kauden parhaaksi valmentajaksi.
- Jamie Benn. Teki hyvän maalimäärän ja pelasi kokonaisvaltaisesti ihan hyvän kauden mutta silti jotain enemmän olisin vielä toivonut. Pisteet ei tietenkään kaikkea kerro ja ratkaise mutta olisin odottanut silti vähän enemmän.
- Zack Phillips. Miehen kehitys tuntuu pysähtyneet paikoilleen. Kaikki eväät nousta vakiopelaajaksi mutta joku vain tökkii. Jatko epävarmaa.
 
Viimeksi muokattu:

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tosiaan Jatkoa äskeiseen koska jatkoaika jotenkin sekosi eikä antanut enää kirjoittaa tuota viestiä....

ottelu seitsemä: Boston vs Anaheim 3-2ja. Aivan jäätävä trilleri! Ei voisi kovempaa taistelua toivoa tähän tilanteeseen. Jatkoaika kutsui jälleen kerran ja jatkoajalla ajassa 100:17 haalarit puki päälle Casey Cizikas. Mies ampui kovalla rannelaukausella kiekon maaliin ja se räjäytti TD Banknorth Gardenin melkoiseen huutoon. Boston Bruins on mestari. Hieno kausi päättyi voitonjuhliin ja tämä joukkue todellakin taisteli tiensä voittoon. Upeita jatkoaikavoittoja ja hienoa taistelua.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Bostonin Patrice Bergeron, 26g, 12+14=26pts, +14

BOSTON BRUINS ON STANLEY CUP VOITTAJA KAUDELLA 2018/19!

Tässä vielä Bruins tilastot:
1. Patrice Bergeron - 82g, 23+41=64pts, +33, 4pim
2. Alexander Khokhlachev - 82g, 19+44=63pts, +14, 18pim
3. Brayden Schenn - 82g, 26+36=62pts, +24, 110pim
4. Jamie Benn - 82g, 32+29=61pts, +24, 52pim
5. David Pastrnak - 78g, 29+30=59pts, +21, 27pim
6. Brad Marchand - 72g, 25+27=52pts, +21, 103pim
7. Kale Clague - 77g, 10+37=47pts, +26, 10pim
8. Greg Boudriau - 78g, 19+27=46pts, +19, 10pim
9. Michael McLeod - 82g, 24+21=45pts, +24, 20pim
10. Torey Krug - 82g, 7+34=41pts, +29, 26pim
11. Joe Morrow - 72g, 2+30=32pts, +25, 92pim
12. Dante Fabbro - 78g, 7+21=28pts, +16, 44pim
13. Milan Lucic - 59g, 9+16=25pts, +21, 117pim
14. Richard Panik - 42g, 13+8=21pts, +8, 55pim
15. Darnell Nurse - 76g, 1+19=20pts, +17, 93pim
16. Jakub Zboril - 73g, 3+16=19pts, +14, 14pim
17. Alexander Nylander - 73g, 9+9=18pts, -5, 2pim
18. Casey Cizikas - 81g, 8+8=16pts, +1, 104pim
19. Anthony Bitetto - 26g, 2+12=14pts, +6, 19pim
20. Tom Wilson - 62g, 5+7=12pts, -7, 176pim
21. Zack Phillips - 17g, 3+4=7pts, +1, 6pim
22. Jake DeBrusk - 9g, 2+2=4pts, +3, 7pim
23. J.C.Lipon - 1g, 0+1=1pts, +/-0, 2pim
24. Anton Blidh - 1g, 0+0=0pts, +/-0, 0pim
25. Ryan Hartman - 1g, 0+0=0pts, +/-0, 0pim
26. Jeremy Lauzon - 3g, 0+0=0pts, -2, 0pim
27. Loik Leveille -5g, 0+0=0pts, -1, 0pim

G Tuukka Rask - 46g, 29-11-6, 2.20, 92.3%, 2so
G John Gibson - 36g, 24-8-4, 2.39, 91.5%, 2so

Suurimmat plussat ja miinukset:
+ Nuoret pelaajat kuten Michael McLeod, Greg Boudriau sekä Kale Clague. Kaikki 21 vuotiaita mutta näyttivät tällä kaudella että heillä on loistava tulevaisuus NHL:ssä.
+ Loistava runkosarja
+ Toimiva maalivahtikaksikko. Ehdottomasti yksi kauden tärkeimpiä asioita ja onnistumisia.
+ Anthony Bitetto. Pelasi vähän ja harvakseltaan mutta kun kentälle pääsi täytti roolinsa loistavasti. Jatkaa myös ensi kaudella joukkueessa.
+ Richard Panik. Todellinen taistelija joka löysi paikkansa pelaavasta kokoonpanosta kauden edetessä. Pudotuspeleissä taisi pelata yhtä vaille kaikki ottelut. Teki tärkeitä maaleja ja raatoi joukkueen eteen. Huikea pelaaja ja tulee todellakin jatkamaan myös ensi kaudella.
+ Patrice Bergeron nappasi kaksi pystiä kauden päätyttyä: Paras puolustava hyökkääjä sekä herrasmiespelaaja.
+ Claude Julien valittiin kauden parhaaksi valmentajaksi.
- Jamie Benn. Teki hyvän maalimäärän ja pelasi kokonaisvaltaisesti ihan hyvän kauden mutta silti jotain enemmän olisin vielä toivonut. Pisteet ei tietenkään kaikkea kerro ja ratkaise mutta olisin odottanut silti vähän enemmän.
- Zack Phillips. Miehen kehitys tuntuu pysähtyneet paikoilleen. Kaikki eväät nousta vakiopelaajaksi mutta joku vain tökkii. Jatko epävarmaa.

Kale Clague on kyllä loistava. Varasin myös toisella kierroksella numerolla 32 ja nyt on Ekbladin kanssa ykkösparissa ja tekee sen 40 pinnaa kaudessa.

Jamie Benn on ollut pettymys myös mulla, joka toisella kaudella tekee hyvät tehot. Pisteitä tullut 30-70 vaihtelevasti. Tein 6v sopparin 8M kausi, kukaan ei suostunut treidaamaan järkeviin pelaajiin joten pakko pitää sopparin loppuun.

Toinen valtava floppi ollut Jeff Skinner joka ensimmäisellä kaudella teki ok pisteet 50+. Toisella kaudella 30 pelin jälkeen tehot 1+1, pelannut ykkös Yv:ssa. Nyt syö poppareita katsomossa ja nostaa siitä 3.5M palkkaa vielä 2v.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kale Clague on kyllä loistava. Varasin myös toisella kierroksella numerolla 32 ja nyt on Ekbladin kanssa ykkösparissa ja tekee sen 40 pinnaa kaudessa.

Jamie Benn on ollut pettymys myös mulla, joka toisella kaudella tekee hyvät tehot. Pisteitä tullut 30-70 vaihtelevasti. Tein 6v sopparin 8M kausi, kukaan ei suostunut treidaamaan järkeviin pelaajiin joten pakko pitää sopparin loppuun.

Toinen valtava floppi ollut Jeff Skinner joka ensimmäisellä kaudella teki ok pisteet 50+. Toisella kaudella 30 pelin jälkeen tehot 1+1, pelannut ykkös Yv:ssa. Nyt syö poppareita katsomossa ja nostaa siitä 3.5M palkkaa vielä 2v.

Clague on kyllä loistava kaveri ja joskus ennenkin tullut mies draftattua itselle. Kehittyy oikein hyväksi puolustajaksi. Saapa nähdä käykö itsellä Bennin kanssa samat. Toivotaan että vire jatkuu vielä vuosia. Tykkään pelaajatyyppinä miehestä mutta otteet voisivat olla välillä vähän tasaisempia. Skinneriin en onneksi siis ole koskenut. Yhdessä vaiheessa jotain kauppaa yritin hänestä hieroa mutta ei ottanut tuulta allensa. Ja nyt mies olis UFA mutta taidan jättää tarjoamatta sopimusta.

Kyllähän tämä EHM on aika huikea peli ja jaksaa vääntää kaudesta toiseen eikä ole alkanut kyllästyttämään.

Ps. Ja mukava lukea kaikkien tarinoita täällä. Jatkakaa samaa rataa. Ja tähän virtuaali olut.
 

Lazion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Philadelphia Flyers 2016-2017 FHM2

Tammikuu 7-5-0
Tammikuussa tuli aherrettua JvR paluu treidin kanssa. Toronto olisi suostunut Mason+1. kiekan pickiin+sälää, mutta oli vähän liikaa luopua aloittavasta vahdista kesken kauden ja isosta osasta tulevaisuutta, joten lopulta jäi JvR vaihtokaupat tekemättä.
Schennin tervehdyttyä loppukuukaudesta joukkue napsi pudotuspeleihin selviämisen kannalta tarvittavia voittoja.

Helmikuu 9-4-0
Deadlinen lähestyessä oli jo viimein aika hakea vahvistuksia secondary scoringiin, koska maalien tekeminen oli liikaa kahden ensimmäisen ketjun varassa.
Häntäjoukkueista haettiin rentaleita ja ensimmäinen kauppa nähtiin Dallasin kanssa, josta hankittiin pieneen rooliin jäänyt Hemsky (52 5+8=13). Hemsky muodosti Flyersissa uuden kolmoskejun (Hemsky-Cousins-AubeKubel) mikä tekaisi neljä maalia kolmeen otteluun.
Toisessa kaupassa jouduttiin luopumaan todella lupaavasta Samuel Morinista, tosin vaihdossa saatiin ihan pelimiehiä Enströmin (64 6+27=33) ja Perreaultin (62 10+11=21) muodossa. Perreault aloittaa nelosessa, mutta korvaa jossain vaiheessa kolmosketjun Aube-Kubelin.
Enströmin hankinta meni vähän puihin katsoessani hänen pelaavan viimeistä sopimuskauttaan, mutta vuosia olikin vielä kaksi jäljellä. Tulee sitten pieniä ongelmia mahduttaa Provorov, sekä mahdollisesti myös Myers ja loistavaa jälkeä farmissa tehnyt Rantakari kokoonpanoon.. no se on sitten sen ajan murheita.

Uusien pelaajien saapuessa Konecny (57 4+3=7) ja Dove-McFalls (55 1+4=5) passitettiin takaisin juniorisarjoihinsa. Molempien advanced statsit olivat miinus alkuisia, tosin eipä ole kukaan alempien ketjujen pelaaja tällä kaudella säväyttänyt.

Taistelu wild card paikasta tiivistyy Flyersin majailessa Metro-divisioonan sijalla viisi viimeisellä wild card paikalla. Tasapisteissä on Pens ja kahden pisteen päässä niskaan hönkii Isles & Bruins. Neljän pisteen päästä löytyy pari ottelua vähemmän pelannut Sabres.

NHL:n muissa vaihtokaupoissa liikkuivat mm. Chara Bostonista Montrealiin ja Backes Buffalosta Devilsiin, mikä omiin korviin kuulosti todella hyvältä.

PHI-DAL M.Raffl 28 2.5/2.5, R.Umberger 34 3.0/3.0, 3rd Round Pick 2017 <-> 33 A.Hemsky 3.0/3.0
PHI-WIN S.Morin 21 3.0/3.5, 3rd Round Pick 2017 <-> T.Enström 32 3.5/3.5, 29 M.Perreault 3.5/3.5

T.Konecny 19 3.0/3.5 PHI -> OHL
S.Dove-McFalls 19 3.0/3.5 PHI -> QMJHL



Maalis-huhtikuu evvk-AinakinSataTappiota-Kesäloma
Heti alkuun kuuden ottelun tappioputki, sekä Voracekin ja Readin kauden päättäneet loukkaantumiset murskasivat pudotuspelihaaveet - piste.
Kaikki mahdollinen apu lähetettiin AHL-joukkue Phantomsiin buustaamaan joukkuetta runkosarjan voittoon.


Kauden paketointi

Flyers runkosarjassa
2016-17 43-36-3 89 8. Konferensissa - 20.1PP% (4.) 83.0PK% (21.) 2.9GF/G (12.) 2.8GA/G (18.)
2015-16 44-30-8 96 7. Konferensissa - 19.7PP% (3.) 81.2PK% (25.) 3.1GF/G (7.) 2.6GA/G (11.)



Joukkueen sisäinen pistepörssi (GP, G, A, PTS, +/-, PIM):
C.Giroux 82 49+56=105 +25 28
J.Voracek 72 29+43=72 +20 16
B.Schenn 73 16+31=47 +1 22
B.Nelson 78 16+30=46 +23 30
M.Del Zotto 78 13+32=45 -8 32
W.Simmonds 78 22+21=43 +13 129
S.Coururier 82 18+24=42 +4 44
S.Gostisbehere 82 15+26=41 +11 37
T.Sanheim 64 5+22=27 +5 24
R.Gudas 68 4+20=24 +8 56
R.Hägg 72 4+12=16 -3 43
N.Cousins 67 6+9=15 -5 45
N.Schultz 62 2+12=14 +1 47
M.Read 72 4+8=12 -13 28
C.VandeVelde 81 3+9=12 -26 54
*M.Perreault 19 5+5=10 +1 14
K.Quincey 41 4+6=10 3 34
E.Etem 54 4+4=8 -18 16
#T.Konecny 57 4+3=7 -11 14
*A.Hemsky 22 2+5=7 -1 16
#S.Dove-McFalls 55 1+4=5 -11 31
*T.Enström 19 1+3=4 -8 4
# R.Umberger 22 1+3=4 -8 6
M.St. Croix 13 2+1=3 -5 2
C.McDonald 6 1+2=3 +2 2
N.Aube-Kubel 4 1+1=2 +4 0
T.Leier 10 1+1=2 -4 8
R.Klinkhammer 28 1+1=2 -5 8
#M.Raffl 9 0+1=1 -4 0
#I.Provorov 6 0+0=0 -2 0

(GP W-L-T SV% SO)
S.Mason 47 23-20-2 .919 3
M.Neuvirth 40 20-16-1 .912 7


* Saapui kesken kauden
# Jätti joukkueen kesken kauden


Vaikeaa on nimetä onnistujia, sillä kaikki tuntuivat vähän polkevan paikoillaan enkä mitään merkittävää tulosparannusta huomannut keneltäkään.
Epäonnistujiin listataan koko bottom-6 hyökkäys rentaliksi hankittu Perreault poislukien.
Voisin nostaa vielä top-6 hyökkääjistä Simmondsin esille, joka jakeli kiekkoa vastustajille liukuhihnalta. Simmer on muutenkin ollut vähän vaisu näiden kahden kauden aikana joten tullaan mitä luultavammin käyttämään trade baittina tulevaisuudessa.

Claude Giroux pokkasi Art Ross Trophyn ja hieman yllättäen Matt Read voitti Frank J. Selke Trophyn.

King marssi toiseen perättäiseen mestaruuteen kaatamalla Tampa Bayn otteluvoitoin 4-2
AHL mestaruuden voitti Philadelphian farmijoukkue Lehigh Valley Phantoms.


Sopimuksia

Jatkosopimuksen Flyersiin saivat:
G M.Neuvirth 29 3.5/3.5 $2.1m 2y
D S.Gostisbehere 24 3.5/4.0 $2.5m 2y
D O.Rantakari 23 3.5/3.5 $1.1m 1y
D M.Del Zotto 26 3.5/3.5 $4.8m 3y
F T.Leier 23 3.0/3.5 $1.0m 2y 2-way


Ilman sopimusta jäivät:
G S.Mason 3.5
D N.Schultz 3.0
D K.Quincey 3.0
F B.Schenn 4.0 RFA
F M.Perreault 3.5
F C.VandeVelde 3.0
F A.Hemsky 3.0
F R.Klinkhammer 3.0
_____________________

G J.Peters 2.5
G A.Stolarz 2.5
D A.Benoit 3.0
D C.Marti 3.0
D J.Ryan 3.0
D J.Pettersson 3.0
F C.Conner 2.5
F M.Lindblad 2.5
F R.Schwartz 2.5
F I.Pestoni 2.5


Olisin kyllä halunnut pitää Masonin, sillä tähän mennessä on muodostanut yhden NHL:n parhaimmista maalivahtikaksikoista Neuvirthin kanssa. Masen palkkapyyntö alkoi kuitenkin olemaan jo sitä luokkaa ($6m), että paras päästää arvioimaan palkkaansa vapaille markkinoille.
Schennin sopimusneuvotteluissa ajauduttiin umpikujaan, joten välimiehen kautta jatkoa.
Perreaultin menettäminen kirpaisi sillä miehelle olisi löytynyt roolia, mutta hän halusi testata markkina-arvoaan.


Draft 2017

Draft TOP-5
1 Kailer Yamamoto - Ducks
2 Nolan Patrick - Canucks
3 Owen Tippett - Stars
4 Maxime Comtois - Panthers
5 Gabe Vilardi - Maple Leafs
...
8 Urho Vaakanainen - Devils
10 Lauri Pajuniemi - Jets


Flyers draft:
1-12 LW/C Louis-Filip Côté 2.5/5.5b QMJHL
Taas ykköskierroksen varaus Quebecista. Kova on potentiaali, mutta ei ole asiaa kovien poikien peleihin vielä muutamaan vuoteen - arpa. Hyökkäävän hyökkääjän paras osa-alue on pelinrakentamisessa.

2-42 RD Juuso Välimäki 3.0/4.0a WHL
Isokokoinen kahden suunnan puolustaja todella kovalla laukauksella. Tulee varmasti olemaan tulevaisuuden Flyers nimiä.

3-71 LW/RW Marcus Davidsson 3.0/4.0a Swe-1
Pieni arpa oli tämäkin. Pehmeästi pelaava laituri, joka onnistuessaan voisi kehittyä kakkosketjun pelaajaksi - loukkaantumisherkkä.

4-102 RW Sami Moilanen 2.0/4.0a Fin-U20
Luontainen sniper ja pitkäntähtäimen projekti pelaaja.

5-132 C Pius Suter 3.0/4.0a Swi-1
Oikeassa elämässä Pius on kolme vuotta vanhempi. Maalintekijä, mutta on myös käyttökelpoinen puolustavassa roolissa.

6-162 G Tomas Vomacka 2.0/4-0b Cze-U20
Vähän oli tälläinen toivotaan-toivotaan haku. Tuskin kehittyy farmipelaajaa paremmaksi.

7-192 C Adam Cheezo 2.0/3.5a QMJHL
Suhteellisen monipuolinen kaveri. Voisi kehittyä ok tason grinderiksi, jos parantaa luisteluaan merkittävästi. Ilman valtavia kehitysharppauksia ei tee uraa alasarjoja korkeammalla.


Seuraavaksi kohti aina yhtä mielenkiintoista heinäkuuta. Vapailta markkinoilta tärkeimmät haut tulee olemaan Neuvirthin kirittäjä sekä ykköskorin laituri.
Bottom-6 hyökkäys on nyt kauden jälkeen taas alkutekijöissään, mutta ennen peliliikkeitä katsotaan pre-seasonin ottelut, jos nuoret viimein olisivat valmiimpia taalaliigaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Carolina Hurricanes 2015-2016

EHM

Viimeiset 9 vuotta ailahtelevasti pelannut Hurricanes suurennuslasin alle, ja aloitetaan pienen pieni rebuildaaminen. Ensimmäiselle kaudelle ei laiteta mitään odotuksia.

Pre-season

Harjoituskauden aikana tein ensimmäiseksi pienen treidin Ottawa Senatorsin kanssa. Pakkiprospekti Trevor Carrick sekä kutoskierroksen varaus vuosimallia 2017 siirtyi Ottawaan. Carolinan suuntaan tulee 20 vuotias vasen laituri Nick Paul. Hyökkäyspuoli onkin se asia mitä eniten pitää Carolinan surkeassa prospect poolissa kehitellä tulevaisuudessa. Ottawalla on iso kasa vasemman laidan pelaajia, joten Paulin hankkiminen oli aiheellista, vaikkei lunasta potentiaaliansa vielä pariin kauteen. Tämän lisäksi tein vielä toisen treidin. 28-vuotias Derek Ryan lähti kohti Pittsburghia, joilta sain vastineeksi tulevan kesän draftin toisen kierroksen varauksen. Ihan mukava diili.
Tein myös sopimuksen maalivahtivalmentaja Dave Priorin kanssa. Tämä osa-alue puuttui Carolinan valmennusporukasta täysin.
Harjoituskauden pelit menivät ihan mukavasti. Peleistä tarttui mukaan 4 voittoa, ja 2 häviötä. Jeff Skinner, Jordan Staal ja Justin Faulk tärkeimpinä pelaajina. Myös nuori Elias Lindholm sekä kokenut pakki John-Michael Liles pelasivat erinomaiset pelit. Hurrikaani-ikoni Eric Staal oli loukkaantuneena harjoituskauden ajan. Yhtenä merkkipaaluna harjoituskaudesta voisi mainita Sebastian Ahon sopimuksen tekemisen. Tuleva kausi menee vielä Kärpissä. Hieman ennen kauden alkua nappasin vielä waivereista joukkueeseen Pat Maroonin Anaheimista.

Kauden alkuun lähdettiin siis tällaisella kokoonpanolla:
Jeff Skinner – Eric Staal © - Kris Versteeg
Pat Maroon – Jordan Staal (A) – Elias Lindholm
Nathan Gerbe – Victor Rask – Andrej Nestrasil
Chris Terry – Jay McClement – Riley Nash
Brad Malone

John-Michael Liles – Justin Faulk
Ron Hainsey (A) – Ryan Murphy
Michal Jordán – Rasmus Rissanen
Brett Pesce

Eddie Läck
Cam Ward

Mainitsemisen arvoista on James Wisniewskin puuttuminen, joka on siis vielä noin puoli vuotta pois jäältä loukkaantumisen vuoksi. Noah Hanifin olisi ollut varmasti jo NHL tason kaveria mutta laitoin hänet junioreihin vielä vuodeksi kehittymään. Brad Malone on myös hitusen aikaa vielä loukkaantunut. Farmista hyökkäykseen vielä voisi mainita Brock McGinnin, joka tulee aina tarvittaessa hakemaan NHL-kokemusta ylhäältä. McGinnin lisäksi tämänlaisia pelaajia voisi olla Patrick Brown ja Joakim Nordström. Maalivahdit ovat molemmat samassa lähtöviivassa.

Lokakuu 5-6-0

Runkosarja alkoi juuri niin epätasaisesti kuin sen kuvittelin alkavan. 11 ottelusta vain 3 oli kotiotteluita, ja niistäkin vain yksi päättyi voittoon rankkareilla. Tärkeimpiä pelaajia joukkueelle olivat ykkösketjun tutkapari Jeff Skinner ja Eric Staal, sekä pakiston kulmakivi Justin Faulk (joka kerkesi myös viikon saikulla käymään). Kolmantena lenkkinä ykkösketjussa ollut Kris Versteeg on myös ollut ihan hyvä, mutta kakkosketjussa aloittanut Elias Lindholm on esiintynyt sen verran vakuuttavasti, että paikkojen vaihto on luvassa.
Tilastojen valossa heikosti ovat pelanneet Victor Rask sekä Andrej Nestrasil. Heidän teholukemansa on -5 joka on eniten koko rosterissa. Rasmus Rissanen sekä Jay McClement ovat olleet erittäin surkeita, eivätkä ole saaneet juuri mitään aikaiseksi. Jälkimmäisestä pian lisää.
Jokaisen voiton takana oli tolpissa erinomaisesti aloittanut Cam Ward. 7 ottelua, joista kaksi tappiota, ja torjuntaprosenttina 92,1%. Eddie Läckin suunnalta taas kaikki 4 ottelua tappiollisia.
Jay McClementin surkea alkukausi sai minut taas tekemään pientä treidin tynkää. Vaihtokaveri löytyikin sitten Minnesotasta. McClement sekä aika surkea maalivahtiprospekti Callum Boothin oikeudet saivat siirtyä state of hockeyyn, ja oman nelosketjun keskelle tuli tilalle Erik Haula! Haula on hoitanut roolinsa kohtalaisen hyvin. Callum Boothista myös sen verran ettei kaverilla ole mahiksia edes päästä prospect poolissa kovin pitkälle. Tällä hetkellä isoimmat odotukset ovat Alex Nedeljkovicissa, joka on tämän kauden lainalla Flint Firebirdsissa OHL:ssä.

Marraskuu 4-8-1

Synkkä marraskuu sopii myös Carolinaan. Kuukausi alkoi mukavasti 5 ottelun tappioputkella, joka katkesi 14.11. ottelussa Phillyä vastaan. Minkäänlaista tasaisuutta joukkueen otteisiin ei ole löytynyt, ja se näkyy tämän hetkisessä sijoituksessa: Itäisen konferenssin sijalla 13. Muutaman pisteen päässä häntäpaikasta.
Eddie Läck on edelleen maalivahdeista heikompi. 10 pelattua ottelua joista vain yksi voitto. Cam Ward pelaa mukavan tasaista kautta, joka on tärkeänä pelaajana voitoissa. Emme silti koe tarvetta muutoksiin maalivahtien suhteen. Ei ruveta hätäisiksi. Mahdollisesti annamme kokeilun paikkoja farmissa oleville Drew MacIntyrelle sekä Rasmus Tirroselle ajan mittaan.
Pakistossa pari paikkaa vaihtunut ketjukoostumuksissa. Rissasen huonot otteet ovat tiputtaneet hänet seiskapakiksi ja tilalle on nostettu Brett Pesce, joka on ollut otteluissaan hyvä. Rissanen on saanut peliaikaa lähinnä Justin Faulkin pienen loukkaantumisen vuoksi.
Hyökkäyksen puolella ei myöskään isompia muutoksia. Lindholm odotetusti nostettiin Versteegin tilalle ykkösketjuun. Myös alun perin 13. hyökkääjä Brad Malone on pelannut hyvin, ja on saanut Pat Maroonin paikan kakkosketjussa.
Hauskana huomiona sellainen, että Carolinan ylivoimaprosentti on itäisen konferenssin kolmanneksi parasta. Kaiken tämän epätasaisuuden keskellä on edes jotain positiivista.

Joulukuu 9-4-1 Versteeg 3+3

Joulukuu olikin sitten täysin päinvastainen marraskuun kanssa. Jengi löysi yhteisen sävelen ja voittosarake nousi mukavasti kuukauden aikana. Ison tasonnousun teki heikon alkukauden pelannut Eddie Läck, joka ottikin voitoista 8 itselleen. Myös Cam Ward loukkaantui pariksi viikoksi, joten valtaosa peleistä menikin Läckin mukana. Läckin tilastot ovat ihan hyvät 91,4% ja GAA 2.41. Iso tekijä voittojen takana oli myös hyökkääjä Kris Versteeg, jonka NHL valitsin yhtenä viikkona viikon parhaaksi hyökkääjäksi.

Tässä vaiheessa kautta pienehkö joukkueen sisäisen pistepörssin TOP5:

1. Jeff Skinner 35 13+10=23
2. Elias Lindholm 38 11+12=23
3. Eric Staal 37 11+12=23
4. Kris Versteeg 35 11+12=23
5. Jordan Staal 38 5+12=17

Noin puolikas pelattuna ja loppukausi sitten seuraavaksi. Lazionin pohja tähän oli sen verran hyvä, että itsekin käytin vähän samaa.
 

Gendron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Arizona Coyotes kesä 2017 (EHM)

Ennen draftia sorvasin nipun jatkosopimuksia. Tärkein niistä oli Anthony Duclairin kanssa tehty kolmen vuoden jatko ($3,2milj/kausi). Duclair teki viime kaudella 22 maalia, mutta toistaiseksi hänen otteet ovat olleet melko epätasaisia. Seuraavan kolmen kauden aikana hänellä on aikaa näyttää, tuleeko hän nousemaan huipputasolle. Loput jatkosopimukset vaikuttivat lähinnä farmijoukkueeseemme.

Draft arvonta meni meidän kannaltamme onnistuneesti, sillä meille arvottiin varaustilaisuuden toinen vuoro. Mainittakoon, että NHL:n jumbo Florida pääsi varaamaan vasta neljäntenä.

1. Nolan Patrick, C/RW → SJS
2. Joel Fleming, C (Brewster Bulldogs (EJBHL) - 58 gp, 21+34=55, +16, 44 pim) → ARI
Kaksimetrinen ja satakiloinen kahden suunnan sentteri. Isosta koosta huolimatta todella nopea luistimilla, joka tekee hänestä todella vaikean puolustettavan. Suurimmat kehityksen kohteet laukauksessa, mutta odotan hänen nappaavan paikkansa tulevan kauden kokoonpanossa. Skoutit vertaavat häntä Anze Kopitariin.
3. Fredrik Lindgren, RW → MIN
4. Adam Tilander, RD/LD → FLA
5. Peter Petersson, C → NJD
26. Antoine Morand, C (Acadie-Bathurst Titan (QMJHL) - 67 gp, 25+24=49, +5, 58 pim) → ARI
Pienikokoinen väkkärä, jonka laukaus lähtee terävästi. Omassa päässä huono ja se osa vaatii vielä paljon kehittymistä.
32. Saku Könönen, C (Ilves A-jrs (Fin20) - 33 gp, 12+15=27, -12, 14 pim) → ARI
Vuoden yli-ikäinen sentteri, joka on kehittynyt harppauksittain vuoden aikana. Erittäin samankaltainen pelaaja kuin toisena varattu Fleming: todella iso (199/105), mutta luistimilla nopea. Tulee luultavasti jo tulevaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.
60. Alexander Scherbakov, RD/LD (Everett Silvertips (WHL) - 67 gp, 9+20=29, +6, 72 pim) → ARI
Tasaisen oloinen venäläispuolustaja, jolla ei ole suuria vahvuuksia tai heikkouksia. Lyhyestä varrestaan huolimatta kykenee fyysiseen peliin. Odotan hänestä kehittyvän yleispuolustajan 5/6 pakin rooliin.
92. Mathieu Brodin, RD (Shawinigan Cataractes (QMJHL) - 49 gp, 5+10=15, +5, 54 pim) → ARI
Suht pienikokoinen puolustava puolustaja. Kiekollisen pelin kehityttävä vielä paljon.
120. Louis-Philip Burns, LD (Owen Sound Attack (OHL) - 50 gp, 4+16=20, +16, 24 pim) → ARI
Jo kolmas parimetrinen pelaaja, jonka tässä draftissa olen varannut. Ei mikään puukäsi isosta koostaan huolimatta. Voisi käyttää isoa kokoaan paremmin hyödyksi fyysisessä pelissä ja kroppa tarvitsee lisää lihasta. Projektipelaaja.
122. Austin Park, C (Sherwood Park Crusaders (AJHL) - 60 gp, 24+12=36, +4, 54 pim) → ARI
Erittäin hyvän pelikäsityksen omaava sentteri, joka pienestä koostaan huolimatta ajaa mielellään maalille. Puolustuspelissä vielä paljon kehitettävää.
182. Linus Weissbach, LW/RW (Frölunda HC U20 (Swe J20) - 40 gp, 13+17=30, +12, 8 pim) → ARI
Pienikokoinen laituri, joka antaa joka vaihdossa kaikkensa kaukalossa. NHL-tasolle pitkä matka.

Vapaiksi pelaajiksi lähtivät seuraavat pelaajat:
- Alex Grant
- Justin Hache
- Mike Kostka
- Brendan Shinnimin
- Shane Doan
- Chris Kunitz
- Brian Boyle
- Henrik Samuelsson (RFA)
- Craig Cunningham

Doan ei halunnut tehdä jatkosopimusta hänen harkitessa uransa jatkoa. Kunitzille ja Boylelle en näe mitään käyttöä ensi kaudelle, joten he saavat mennä. Samuelssonin kanssa uutta sopimusta ei ole saatu vielä tehtyä, mutta eiköhän sellainen kauden alkuun mennessä sorvata.

Uudet pelaajat:
+ Jake Allen (6v, $4milj/kausi)
+ Antoine Vermette (2v, $1.5milj/kausi)
+ Jamie Benn (5v, $8.425milj/kausi)
+ Kerby Rychel (2v, $1.3milj/kausi, 2-way)
+ Adin Hill, Ryan Gropp, Kyle Capobianco, Deven Sideroff, Joel Fleming, Saku Könönen & Max Jones (ELC-sopimukset kaikille)

Viime kaudeksi hankittu Raanta ei pystynyt pelaamaan ykkösveskarin tasolla. Tähän reagoitiin hankkimalla St. Louisissa Brian Elliottin taakse jumittunut Allen pitkällä sopimuksella. Kahdella viime kaudella hänelle on kuitenkin kertynyt ihan mukava määrä otteluita (56). Hyökkäykseen saatiin nyt todellinen tähti hankittua, kun Benn liittyi kojoottilaumaan. Toiveissa olisi, että hänen ympärilleen saataisiin rakennettua toinen toimiva koostumus Kreider-Strome-Bödker ketjun lisäksi. Vermette kävi hakemassa toisen SC-sormuksen ja palasi jälleen takaisin aavikolle. Hänen roolinsa tulee todennäköisesti olemaan neloskentässä ja alivoimassa. Rychel hankittiin tuomaan syvyyttä laituriosastolle. ELC-sopimuksista nostan esille kahden viime kesän ykkösvarauksen (Fleming & Jones). Etenkin Fleming lienee lähellä pelipaikkaa NHL:ssä jo tulevalla kaudella.

Allenin hankinnan myötä kauppasimme Antti Raannan Buffaloon vaihdossa pariin varausvuoroon. Tämä kauppa vahvisti tulevan kauden maalivahtikaksikon, joka siis on Jake Allen & Louis Domingue

ARI: Antti Raanta < --- > BUF: 2/18 draft pick & 3/18 draft pick

Juuri ennen harjoitusleirin alkua saimme solmittua Henrik Samuelssonin kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen ($1.2milj/kausi). Samuelsson tulee taistelemaan pelipaikasta alemmissa kentissä. Sopimuksen myötä pelaajamäärämme nousi 51:een, joten vuoden 2014 kakkoskierroksen varauksemme Ryan MacInnis treidattiin Chicagoon. MacInnisin kehitys on polkenut paikallaan ja senttereiden suhteen prospektitilanteemme on muutenkin hyvä.

ARI: Ryan MacInnis < --- > CHI: 3/18 draft pick

Harjoituskaudella pelasimme seitsemän ottelua. Niistä voitimme neljä ja hävisimme kolme. Pelaajista näissä otteluissa esille nousi Oliver Ekman-Larsson, joka oikestaan ensimmäistä kertaa näytti sellaiselta, mitä hänen odotan olevan. Seitsemään otteluun syntyivät tehot 3+6. Viime kesän draftin kakkosvaraus Joel Fleming pelasi myös hyvin ja lunasti paikkansa kokoonpanossa. Puolustuksessa Kyle Capobianco näytti myös erittäin hyvältä, mutta hän tulee kuitenkin aloittamaan kautensa farmissa. Ennen kautta Detroit nappasi Mattias Plachtan meiltä, kun olin laittanut hänet waivereihin. Saksalainen on pelannut ihan hyvin farmijoukkueessamme, mutta kahden kauden aikana hänen tililleen ei kertynyt yhtään NHL-ottelua.

Kauteen lähdemme tällaisella kokoonpanolla:

Chris Kreider - Dylan Strome - Mikkel Bödker
Max Domi - Jamie Benn - Tobias Rieder
Lucas Lessio - Joel Fleming - Anthony Duclair
Kerby Rychel - Antoine Vermette - Kyle Baun
Brad Richardson, Henrik Samuelsson
AHL: Jordan Martinook, Brendan Perlini, Nick Merkley, Anton Karlsson, Ryan Gropp...

Oliver Ekman-Larsson - Michael Stone
Christian Ehrhoff - Connor Murphy
Klas Dahlbeck - Michal Jordan
Ben Lovejoy
AHL: Kyle Capobianco, Philip Samuelsson, Julius Honka...

Jake Allen
Louis Domingue
AHL: Eric Comrie
 

Gendron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Arizona Coyotes kausi 2017-2018 part 1 (EHM)

Kausi avattiin hienolla 5-2 vierasvoitolla Nashvillen vieraina. Tämän jälkeen tappioita ja voittoja tuli vuoron perään, kunnes lokakuun lopuksi ajauduimme neljän ottelun tappioputkeen. Tämä putki tapahtui idän vieraskiertueella, joten aivan täysi katastrofi se ei vielä ollut. Lokakuun saldoksi muodostui 5-6-2 eli 12 pistettä. Sillä ollaan läntisessä konferenssissa sijalla 11. Pelaajista Mikkel Bödker jatkoi samaa menoa kuin viime kaudella paukuttaen tehot 7+7. Dylan Strome avasi kautensa myös vahvasti tehden yhdeksään otteluun kymmenen pistettä, mutta pieni loukkaantuminen pakotti hänet parin viikon huilille. Puolustuksesta Oliver Ekman-Larsson on selvästi löytänyt uuden vaihteen saadessaan kapteenin C:n rintaansa. Alkukaudesta ovat syntyneet tehot 1+9 ja tehotilasto on komeasti kymmenen pykälää plussan puolella (viime kaudella -20). Jake Allen on ollut erinomainen ja antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta hänen ollessaan maalissa. Pettymyksiä ensimmäisiin otteluihin ovat olleet Max Domi sekä Jamie Benn, joka on tosin osoittanut piristymisen merkkejä ihan viimeisissä otteluissa.

Marraskuu oli joukkueelle todella synkkä. 14 ottelusta saalistettiin ainoastaan neljä voittoa ja kymmenen pistettä, jonka myötä playoff-paikka oli karannut jo seitsemän pisteen päähän. Sinänsä tulokset eivät ole ihan vastanneet meidän peliesityksiä, sillä olemme nyt pelanneet mielestäni parasta kiekkoa näiden kolmen kauden aikana. Oikeastaan ainoa iso ongelmakohta on alivoimapeli, jota emme saa toimimaan mitenkään. Kahdella aikaisemmalla kaudella se on kuitenkin toiminut kohtuullisesti. Toinen (pienempi) ongelmakohta on puolustuksen rakenne. Top-4 (OEL, Stone, Ehrhoff & Murphy) pelaavat erittäin hyvällä tasolla, mutta sen jälkeen tulee valtava kuilu. Lovejoy on ihan kelvollinen 6/7 pakki, mutta Dahlbeck ja Jordan ovat olleet täysin surkeita. Etenkin Dahlbeckin tason putoaminen oli ihmeellistä, sillä kyseessä on vasta 26-vuotias pelaaja, joka oli viime kaudella itse varmuus ja kehuinkin miestä muutamaan otteeseen. Tähän reagoitiin pelaajakaupalla, jossa Dahlbeck siirtyi Buffaloon vaihdossa kahteen varausvuoroon. Olin jo valmiina heittämään hänet waivereiden kautta farmiin, mutta Sabres kärsi puolustajien loukkantumissumasta, jonka myötä saimme hänestä edes jonkinlaisen vastineen. Kaupan myötä nostin farmista ylös hyvin harjoitusotteluissa esiintyneen Kyle Capobiancon (AHL:ssä 21 gp, 2+11).

ARI: Klas Dahlbeck < --- > BUF: 4/18 draft pick & 4/19 draft pick

Joulukuu ei tuonut juurikaan muutosta kurssiimme. Kuukauden 14 ottelua pelattiin saldolla 5-6-3 ja olemme ottaneet paikkamme lännen viimeisenä. Alivoima ei toimi edelleenkään ollenkaan ja olen varma että sen toimiessa paremmin olisimme taistelemassa paikasta pudotuspeleihin. Tällä hetkellä eroa sinne on 11 pistettä. Se ei ole vielä ihan mahdoton kurottava, mutta loppukauden on kyllä mentävä täysin nappiin. Pelaajista nostan tässä kuussa esille vasta farmista nostetun Capobiancon. Hän oli aivan loistava ja näillä otteilla takaisin AHL:ään ei tarvitse mennä. 14 otteluun hän teki tehot 1+8=9, +4. Bödker jatkaa edelleen vakuuttavasti yli ppg-tahdilla. Myös Benn on parantanut surkean alkukauden jälkeen, mutta harmittavasti joulukuu meni häneltä pikkuvammoja parannellessa. Kuukauden aikana lähetimme myös viime draftin kakkosvarauksen Joel Flemingin farmiin ja nostimme tilalle Tyler Gaudetin (AHL:ssa 31 gp, 5+12=17). Gaudet on vahva kahdensuunnan sentteri, jonka toivotaan tuovan vahvistusta alivoimapeliimme. Fleming aloitti kauden hyvin, mutta viime aikoina hänen otteet ovat olleet vaisumpia. Toivottavasti hän löytää farmissa jälleen juonen peliinsä.

Arizonan Top-5 pistepörssi:
1. Mikkel Bödker - 37 gp, 19+23=42, +17, 8 pim
2. Dylan Strome - 36 gp, 11+20=31, +17, 44 pim
3. Chris Kreider - 41 gp, 15+11=26, +9, 36 pim
4. Oliver Ekman-Larsson - 41 gp, 5+18=23, +11, 10 pim
5. Jamie Benn - 37 gp, 10+11=21, +7, 41 pim
 

Lazion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Philadelphia Flyers 2017-2018 FHM2

Kesäkausi starttasi suurilla uutisilla, kun NHL-perhe laajeni kahdella uudella joukkueella. Uudet tulokkaat olivat Las Vegas Viva ja Quebec Nordiques.
Laajeneminen tarkoitti myös laajennusdraftia, jossa jokainen joukkue sai suojata yhden maalivahdin ja viisitoista pelaajaa. Automaattisen suojaksen saivat pelaajat, joilla ei ollut NHL pelejä alla tai sitten joilla ei ollut ELC sopimusta (en jaksanut ottaa selvää)
Flyers sai siis suojattua kaikki draftattavissa olevat pelaajat, eli ei menetetty tärkeitä tai vähemmän tärkeitä palasia uusille joukkueille.
Laajennusjoukkueiden runko jäi kyllä aika köyhäksi, sillä ykkösketjut ovat molemmilla pääsääntöisesti kakkosketjun kamaa ja sen jälkeen loput pelaajat ovat perus NHL jyriä. Maalivahdit tosin ovat kummallakin joukkueella tasokkaita (Las Vegas: Gibson, Hammond, Ullmark - Quebec: Subban Pickard Lindbäck). Mietin jos kävisin vähän kauppaa noista vahdeista ja tarjoaisin joitain lähellä läpimurtoa olevia hyökkäjiä, jotka eivät kuitenkaan omaan joukkueeseen mahdu.

Oma kesä alkoi Enströmin compliance buyoutilla. Olisin tosin voinut vaikka treidata pois tai jättää suojaamatta laajennusdraftissa, mutta näin nyt tälläkertaa. Buyoutista tuli sakkoja $1.8m kaudeksi, joten ei sen puoleen haitannut, kun tilaa on.

Flyersiin sopimuksen tehneet:
G Chris Driedger 23 3.0/3.0 $0.9m 3y
RW/C T.J. Oshie 30 3.5/3.5 $4.2m 3y
LW/C Brayden Schenn 26 4.0/4.0 $4.9m 1y
____________________________________
(* merkityt Flyers varauksia)
G Felix Sandström 20 2.5/3.0 ELC 3y *
G Jordan Binnington 24 2.5/4.0 ELC 2y
G Tyler Parsons 19 2.5/3.0 ELC 3y
LD Brandon Crawley 20 3.0/3.0 ELC 3y
LD Maximilian Glässl 20 3.0/3.0 ELC 3y
LD Olivier Schingh-Gomez 19 2.5/3.5 ELC 3y
LD/RD Terrence Amorosa 22 2.5/3.0 ELC 2y *
LD/RD David Drake 22 2.5/3.0 ELC 2y *
RD/LD Mark Friedman 21 3.0/4.0 ELC 3y *
LW/LD Ahti Oksanen 24 3.0/3.5 ELC 1y
LW Petter Grönstad 20 3.0/3.5 ELC 2y
LW Gabriel Desjardins 24 3.0/3.5 ELC 1y
C/LW David Kase 20 2.5/3.0 ELC 3y *
RW/LW Kay Schweri 20 3.0/4.0 ELC 3y
RW/LW Radovan Bondra 20 2.5/3.5 ELC 3y


TJ Oshie nakutti uran parhaat pisteet toissakaudella (29+42=71), mutta seuraavalla palasi takaisin 20 maalin mieheksi. Oshien tulon myötä joukkueen ei enää pitäisi kaatua Schennin tai Voracekin loukkaantumisen myötä, kuten edelliskaudella saimme todeta.
Baby Schenn lopulta suostui yhden (!) vuoden jatkoon, jee. Toinen vuoden lappu peräjälkeen.. tuota se scoutti varmaan tarkoitti kun sanoi Schennin olevan "journeyman" - Nauratti kyllä kun valikoi ironisesti vielä numero ykkösen selkäänsä. Annetaan nyt puoli kautta aikaa näyttää taitonsa, mutta jos sopimuksenteon kanssa tulee ongelmia, niin lihoiksi pistetään. Harmi sinänsä jos niin käy, sillä Schenn on ollut ja toivottavasti tulee olemaan tärkeä palanen joukkuetta.
Backupiksi haettiin sitten enemmän juurikin vain backupia, joten Neuvirth tulee saamaan paljon pelejä. Driedger on päässyt pelaamaan Ottawassa kahdeksan NHL ottelua ja pelannut nuo .915 torjuntaprosentilla. Jos ei koppi tartu niin sitten käännytään aikaisemmin mainitsemani laajennusjoukkue treidin puoleen.
Loput signaukset olivat lähinnä varaamattomia pelaajia farmiin, jotka saattavat hyvän onnen myötä osoittautua vielä oivallisiksi pelaajiksi.

Myös päävalmentaja vaihtui kesän aikana Hakstolin sopimuksen umpeuduttua. Uutena miehenä koppiin saapui legendaarinen Paul Coffey, joka pelasi pelaajauransa ehtoopuolella pari kautta myös Flyersissa.

Pre-Season 7-0-0

Projected Line-Up

B.Schenn 4.0 - C.Giroux 4.5 - T.J. Oshie 3.5
J.Voracek 4.0 - S.Couturier 4.0 - N.Aubé-Kubel 3.5
B.Nelson 3.5 - N.Cousins 3.5 - W.Simmonds 3.5
T.Leier 3.0 - S.Dove-McFalls 3.0 - M.Read 3.5

S.Gostisbehere 3.5 - O.Rantakari 3.5
M.Del Zotto 3.5 - I.Provorov 3.0
T.Sanheim 3.0 - R.Hägg 3.0

M.Neuvirth 3.5 - C.Driedger 3.0

HS R.Gudas 3.0, M.St. Croix 3.5


Pre-Seasonin pistepörssi
1. C.Giroux 7 3+5=8
2. B.Schenn 7 2+5=7
3. M.Del Zotto 7 0+6=6
4-10. N.Cousins, M.Read, W.Simmonds, J.Voracek, N.Aubé-Kubel, S.Gostisbehere, O.Rantakari - Kaikilla 5 pistettä


Nyt kyllä oli lähes kaikinpuolin oikeinkin mallikas pre-season, kun onnistumisia tuli laajalta rintamalta.
Mutta mutta jokaisesta hyökkäysketjusta löytyi yksi pelaaja, joka ei päässyt vielä ihan odotetulle tasolleen: Oshie teki kaksi maalia joista toisen tyhjiin, Couturierin 1+2 saldo jäi yllättävän vaisuksi, Nelson oli kuin varjo entisestään 0+1 tehoilla ja nelosen laidalta Leier/St.Croix olivat molemmat täysin kuutamolla.
Puolustuksesta löytyi hyökkäysintoutta ja luulen, että kauden aikana tullaan pelaamaan kunnollista Hawaii-kiekkoa. Nyt ainoastaan Hägg ja Gudas on enemmän tuollaisia oman pään luutijoita ja loput neljänsiä tai viidensiä hyökkääjiä. Toki esim Del Zotto ja Gostisbehere ovat kehittyneet varsin hyviksi myös omassa päädyssä.
Nelsonin pistesaaliin toisaalta annan anteeksi, sillä muodosti aivan mielettömän shutdown kentän Cousinsin ja Simmerin kanssa. Kaikkien GA60 statsi näytti pyöreää nollaa.
Leier ja St. Croix molemmat pelasivat pienellä PDO tilastolla, joten en nyt heistäkään huolissaan ole, kun tulevat varmasti vielä parantamaan. Tarvittaessa sitten nostetaan Phantomsista pelaajia kuten Etem, Konecny, Gauthier ja Scherbak etunenässä.
Maalivahdit hoitivat hommansa ja luukunavaajaksi hankittu Driedger oli yllättävän hyvässä iskussa .953 torjuntaprosentillaan.


Syyskuu 2-4-0
Kausi alkoi tavallisesta poiketen jo syyskuun puolivälissä kun vastaan asettuivat Saarelaiset, jotka nollattiin 0-4.
Yhden kauden numero ykkönen jatkoi onnennumeronsa ilosanoman levittämistä laukomalla kauden ensimmäisen maalinsa ensimmäisellä ja ottelun ainoalla laukauksellaan ensimmäisessä erässä.. mies myös loukkaantui erässä numero 1 yhden kuukauden mittaiselle sairauslomalle. Eli suomeksi Schenn loukkaantui ja nyt testataan toiko Oshien hankinta tarvittavaa apua mahdollisiin top-6 pelaajien loukkaantumisiin.
Ottelut jatkuivat voitosta tappioon, kunnes hyvin pelaillut rookie hyökkääjä Aubé-Kubel loukkaantui elokuun lopulle saakka. Paikkaajaksi nostettiin jo edelliskaudella vajaat 60 NHL ottelua pelannut 20 vuotias Konecny.
Kuukauden viimeisessä ottelussa myös Couturier kärsi pienestä muutamam ottelun huilin aiheuttavasta loukista.
Vaikea oli kauden aloitus, loukkaantumissuman ansiosta. Pre-season ja avausottelu jo toivat valoa tunnelin päähän, mutta niin se valo nopeasti himmeni.
Gostisbehere-Rantakari tuhokaksikko hajotettiin jo hyvissä ajoin ja luultavasti Rantakari lähetetään takaisin AHL:n puolelle. Toinen vaihtoehto on sitten istuttaa Otso Gudaksen kanssa samaan pariin ja tiputta jo viimekaudella paikkansa kolmosparissa vakiinnuttanut Sanheim alas. Sanheiminkin alkukausi on ollut myös vähän vaikea pelaten tuollaista tasurilätkää ilman YV aikaa.
Oshien ajatukset ei tunnu sitten millään osuvan Girouxin kanssa yhteen, joten Schennin ollessa poissa vielä pari viikkoa kursitaan vanha ykkösvitja Nelson-Giroux-Voracek takaisin kasaan. Oshie saa yrittää nyt sitten puolikuntoisen Couturierin ja Simmondsin kannsa yhteiseloa ainakin niin pitkään kunnes Aube-Kubel palaa takaisin elävien kirjoihin.

Lokakuu 9-3-1
Hyökkäykseen tehdyt muutokset osoittautuivat lopulta onnistuneiksi, sillä Oshiella, Couturierilla ja Simmondsilla klikkasi hyvin yhteen.. huonoja uutisia loukkaantuneelle Aubé-Kubelille siis.
Puolustusta koskevassa pähkinässä päädyin lopulta tiputtamaan Sanheimin takaisin farmiin, jossa hänet istutettiin toisen lupauksen Friedmanin pariksi pelaamaan isoja minuutteja.

Kuukauden kolmannessa pelissä saatiin Viva Las Vegas vastaan. Las Vegas oli aloittanut kautensa paremmin, mitä toinen laajennusjoukkue voittamalla neljä kahdeksasta ottelusta. Las Vegas osoittautui todella fyysiseksi joukkueeksi ja pystyi myös haastamaan Flyersin maalitalkoissa aina melkein loppuun saakka. Onneksi meidän mailataituri Gudas ratkaisi ottelun viime sekunneilla loppulukemiksi 5-4.

Loukkaantumiskierre sen kuin jatkui, kun Konecny joutui kolmeksi viikoksi sivuun sekä Giroux huilasi viikon. Farmin puolelta kantautui myös ikävempiä uutisia kesällä hankitun 24 vuotiaan puolustavan hyökkääjän Gabriel Desjardinsin kauden ja luultavasti myös uran päättäneestä loukkaantumisesta.
Roon paluu jäi kahden ottelun mittaiseksi, kun kapteeni loukkaantui uudelleen. Tälläkertaa hulia kertyy noi kymmenen ottelua.
Tällähaavaa Flyers on menettänyt loukkaantumisille noin 100 päivää NHL:n keskiarvon ollessa 50 ottelun tienoilla.

Kuun 7. päivä Jarmo Kekäläinen lähetti vaihtoehdotuksen koskien liigan eliittiin puolustavana hyökkääjänä noussutta Matt Readia koskien. Ehdotuksessaan tarjosivat head-to-head kauppaa 19 vuotiaaseen Alexander Nylanderiin. Täytyi vähän hieraista silmiä tuon ehdotuksen jälkeen ja laittaa Nylander äkkiä uudelleenscouttauksen alle. Columbus on ehdottomasti huonosta runkosarjamenestyksestään luettava contenderiksi, sillä heidän pelaajarunko on aivan toista luokkaa mitä nyt esim Flyersilla. Nylander ei vielä mahdu Columbuksen vaki kokoonpanoon ja Read olisi heille se puuttuva lenkki.
Viikon ehdotusta mietittyäni päätin sitten hyväksyä tarjouksen. Nylander pelaa rookie kauttaan ja on tehnyt tehot 7 0+3=3 joten kokeillaan muutama ottelu Cousinsin vetämässä kolmosketjussa.
Readin kauden saldo oli 13 2+3=5. Reilun kuuden kauden Flyers urallaan Read pelasi 439 ottelua tehoilla 83+93=176. Yksi kohokohta oli kaudella 2016-17 voitettu Frank J.Selke -palkinto. Read nousi myös pelatuissa otteluissa kaikkien aikojen Flyers tilastoissa 50 parhaan joukkoon.

Kuukauden jälkeen Flyers oli taas tiukasti wild card paikassa kiinni.
Uusi hyökkäyspainotteinen taktiikka näkyy positiivisesti tehdyissä maaleissa (3. liigassa) laukausten laadun ollessa hyvä, sekä ylivoiman tehokkuudessa 31% (1. sija liigassa). Toisena ääripäänä on sitten kiekon menetykset (31.)

PHI-CBJ RW/LW/C Matt Read 31 3.5/3.5 <-> RW/LW Alexander Nylander 19 3.0/4.5
 
Viimeksi muokattu:

Lazion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
.. jatkoa edelliseen kun ei antanut yhdessä viestissä kaikkea lähettää..

Marraskuu 4-8-1
Readin lähdön jälkeen jarruketju jäi kaipaamaan yhtä puolustavaa hyökkääjää, joten hierottiin kauppoja Las Vegasin kanssa. Stripille matkasivat isompaa roolia hakeva Michael St. Croix (15 0+2=2), Radovan Bondra, David Kase ja pick, kun takaisin suuntasi ruotsalainen Marcus Kruger.
St. Croix on kehittynyt paljon vuodesta 2015 jolloin hän vielä pelasi ECHL:ssa. Ei kuitenkaan onnistunut nousemaan vakituiseksi kasvoksi Flyers kokoonpanossa kun taas Las Vegasissa on mahdollisuus nousta suureenkiin rooliin.
Bondra on Chicagon viidennen kierroksen varaus vuodelta 2015, jonka oikeudet vaihtuivat Philadelphiaan silloisen Bickell-Gagner treidin yhteydessä. Parimetrinen Bondra on edelleen todella lupaava voimahyökkääjän alku.
Flyersin vuoden 2015 5. kierroksen varaus Kase on ollut pienoinen pettymys, mutta voi kehittyä alempien ketjujen perusduunariksi.
Nopeajalkainen Kruger on vakiinnuttanut itsensä 20-30 pisteen mieheksi, mutta suurin vahvuus on ehdottomasti puolustaminen ja sitä roolia olisi luvassa. Las Vegasissa mies ahersi keskimäärin 22 minuuttia ottelussa laidoillaan vastikään Vivaan treidatut Brandon Pirri ja Riley Barber. Kruger keräsi 22 ottelussa tehot 4+5=9

Huonoja uutisia saapui pian treidin jälkeen, sillä Krugerin kausi Flyersissa jäi vain kahden ottelun mittaiseksi miehen telottua kyynärpäänsä.
Jatkuviin loukkaantumisten lääkkeeksi allekirjoitettiin sopimus AHL:ssa pelaavan kovanaama Kale Kessyn kanssa. Kessy on kerännyt pelaamissaan 210 AHL ottelussa 450 jäähyminuuttia.
Lääke ei kuitenkaan tehonnut, sillä seuraavassa ottelussa lasarettiin matkasivat Del Zotto (27 päivää) ja Nylander (12 päivää).
Loukkantumispäiviä on tähän mennessä jo kertynyt 300 keskiarvon ollessa 80.

Jakson lopulla lähetettiin Nylander takaisin junioreihin. Nylander pelasi 14 ottelua Flyersissa kirjauttauen yhden syöttöpisteen. Kaikkiaan NHL pelejä kerääntyi 21 tehoin 0+4=4.

PHI-LV RW/C M.St. Croix 24 3.5/3.5, RW/LW R.Bondra 20 2.5/3.5, C/LW D.Kase 20 2.5/3.0, 7th Pick 2019 <-> C/LW M.Kruger 27 3.5/3.5

AHL->PHI LW Kale Kessy 24 3.0/3.0 $0.5m 2y 2-way
PHI->OHL RW/LW Alexander Nylander 19 3.0/4.5


Joulukuu 3-9-2
Marraskuussa orastamaan alkanut tappioputki venyi aina 12 ottelun mittaiseksi, joista kymmenen tappiota kärsittiin yhden maalin tappiolla.
Flyers valahti aina Metropolitan divisioonan hännille, silti playoff paikka on vain kolmen pisteen päässä. Ylivoima on ollut aivan liigan kärkeä, kun taas alivoima ja kiekonmenetykset aivan sitä toista ääripäätä. Varsinkin liian kiekollisessa roolissa pelaava Simmonds on jatkanut kiekonjakelua väärän värisille paidoille ihan mallikkaasti.
Vuodenvaihteelle saimme sitten kaikki pelaajat terveiden kirjoihin Krugeria lukuunottamatta - Tälläisessa tilanteessa ei olla taidettu olla sitten avauskierroksen.

Schenn on viimein murtautumassa tuollaiseksi piste per peli pelaavaksi hyökkääjäksi. Otanta tosin on loukkaantumisesta johtuen vielä varsin lyhyt, mutta en usko että taso tuosta enää tipahtaisi. Sopimus on siis katkolla ja palkkapyyntö olisi vajaat 7 miljoonaa, missä ei nyt niin hirveästi ilmaa ole.
Couturierin tahti on vähän hiipunut alkukaudesta, silti on jo maalin päässä uransa parhaasta. Jos kristallipallosta katsoo jonnekkin viiden vuoden päähän, niin Cootsilla olisi mahdollisuus olla silloin joukkueen ykkössentteri noin 30 vuoden iässä.
Hienoa myös katsella 20 vuotiaan nelossentteri Dove-McFallsin otteita, joka on tehnyt nelosketjun puolustavassa roolissa kivat 37 8+7=15.
Väliin väläytellyt Aubé-Kubel taasen muistuttaa jossain määrin Voracekia vaikkei hänestä koskaan aivan saman tason pelaajaa tulekkaan.
Puolustuksessa nuoret Sanheim ja Provorov ovat pelanneet yllättävänkin varmasti. Farmireissulta palattuaan Sanheimilla on nyt puolustajien parhaat Fenwick lukemat, tosin täytyy ottaa huomioon suhteellisen helpot minuutit. Provorov on kaksikosta se hyökkäspään maestro, jota ei uskalla pitää kentällä ilman että Hägg tai Gudas olisi varmistamassa.
Puolustajaksi hyvin pisteitä keränneen Rantakarin kohtaloksi koitui farmiin komennus ja laituriksi opettelu. Katsellaan loppukaudesta josko olisi oppi perille mennyt.

Flyersin sisäinen pistepörssi:
1. J.Voracek 46 16+25=41
2. S.Couturier 46 17+18=35
3. B.Schenn 35 11+22=33
4. C.Giroux 33 14+17=31
5. S.Gostisbehere 46 8+23=31
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
JYP vs TPS
  • 2.50
  • 4.05
  • 2.48
Jukurit vs Ilves
  • 4.30
  • 4.75
  • 1.64
KalPa vs KooKoo
  • 1.53
  • 5.10
  • 4.95
Kärpät vs HPK
  • 1.63
  • 4.70
  • 4.40
Lukko vs Tappara
  • 1.92
  • 4.40
  • 3.65
Pelicans vs K-Espoo
  • 1.89
  • 4.35
  • 3.40
Sport vs HIFK
  • 2.70
  • 4.25
  • 2.24
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös