Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 372 300
  • 8 110

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
HIFK:lla on voimassa oleva sopimus Ville Peltosen kanssa, enkä usko, että HIFK tulee sopimusta purkamaan ilman erityistä "henkilökriisiä", vaikka pelit sujuisivat miten huonosti tahansa. Potkuista päättää HIFK:n hallitus, joka palkkasi alunperinkin Peltosen "vastoin" urheilujohtajan omaa toivetta, joten tässä on rakennettu jo alusta lähtien sellainen mukavan latautunut arvovaltakuvio, ettei paremmasta väliä. Ja kun se nyt alkaa olla ihan yleisessäkin tiedossa, että Salmelainen olisi halunnut jatkaa Pikkaraisen kanssa, Salmelaisestakaan ei voi oikein syntipukkia tehdä ilman, että huomio kiinnittyy hallituksenkin toimintaan. Sitähän ei ole HIFK:ssa tapahtunut enää Everin aikana kovinkaan yleisesti, vaan joku muu on ottanut iskut vastaan, jos hallituksessa on tehty tai siunattu joku huonompi päätös.

Itse toivon, että olipa HIFK:n tulevat valmentajat keitä tahansa, viimeisen sanan sanoisi aina urheilujohtaja. Olipa hänkin sitten kuka tahansa. En usko, että näillä hallituksen liikemiehillä riittää ymmärrys ja ammattiosaaminen jääkiekon saralla, vaikka muuten olisivat miljoonia muissa duuneissaan takoneetkin. Tai perineet. Jos urheilujohtaja ei saa päättää niinkin tärkeästä asiasta kuin päävalmentajasta, herää kysymys, mikä virka urheilujohtajalla on? Pelaajasopimusten neuvottelu kun lienee lopulta se kaikkein helpoin rasti joukkueenkasaamisprosessissa.
@Jan_Peter en tiedä onko tästä lainaamastani suuresti arvostamastani Ladyn viestistä apua louhimisprosessissasi, joka löytyy "Kenestä HIFK:n seuraava päävalmentaja?"-ketjun sivulta numero 6. Samalla sivulla @BOL kertoo kuulleensa tämän tiedon useasta eri lähteestä.

Tässä asiassa kyllä asetun myös sinun joukkoihisi @Jan_Peter , sillä minua ei yllättäisi ollenkaan, että Ville Peltonen päävalmentajana olisi Ligaföreningenin idioottimainen päähänpisto. Samanaikaisesti on kyllä syytä kysyä, mikä ylipäätään on Salmelaisen funktio nimenomaan urheilujohtajana, jos nämä debiilit saavat valita valmentajan tahtonsa mukaan vailla mitään ammattitaitoa? Tosin Salmelainen on myöskin seuran mies par excellence, joten tällainen ääliömäinen toimintatapa ei välttämättä hänelle tule samanlaisena shokkina kuin jollekin ulkopuolelta tulevalle. Tämä toki taas alleviivaisi, miksi IFK palkkaa näitä Kiva-Harreja, Salmelaisia, Peltosia, Kuhtia ja kumppaneita, oikeiden ammattilaisten sijaan. Ei kukaan itseään arvostava ammattilainen toimisi vailla kompetenssia olevien fanipoikien marionettina. Ei vaikka siitä maksettaisiin.

Mitä tulee ketjun päähenkilöön niin se on sitten aivan turha marista mitään Mannisen ja Melartin mahdollisista pahoista vammoista ja niistä aiheutuneista ongelmista, jos itse laittaa Salinin pihalle ennen kuin häntä on korvattu VL-pelaajalla.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota eihän taaperruksemme johdu siitä etteikö Tobbari olisi hankkinut hyvää joukkuetta. Päin vastoin mielkestäni Tobbari on kyllä nykyisen joukkueen kasaamisessa tehnyt hyvää työtä. Tobbari ei valmenna vaan Ville jonka vika nykyinenkin taaperrus on. Ville se sinne luiskaan joutaa ei Tobbe. Se että Ville sai jatkon ei välttämättä ole Tobben päätös vaan dinojen.
Nimilista on kieltämättä pääosin komea ja onhan tässä huonoa tuuriakin loukkien muodossa ollut. Mutta, se nimilista ei ole ratkaiseva vaan se, kuinka hyvin palaset istuu kokonaisuuteen ja toimii yhdessä. Ja se on se tärkein juttu. Vaatii näkemystä ja ammattitaitoa. Helppoahan se on isolla budjetilla hankkia "nimimiehiä", mutta toimiiko kokonaisuus?
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salaliittoteoriat taas kukoistaa. UTJ on palkannut Peltosen, joka on UTJn alainen. Hallitus on hyväksynyt nimityksen. UTJ vastaa rosterista, Peltonen ja muu valmennus pelistä ja peluutuksesta. So simple it is.
Yhtiön operatiivinen johto on toimitusjohtajalla, eli Markus Lindström vastaa siitä. UTJ on toimarin alla. Hallituksen tulisi valvoa osakkeenomistajien etua. Olisi outoa, jos tj. ei olisi ollut hyväksymässä Peltosta.

Hallituksesta en tiedä, periaatteessa yhtiön hallituksen tulisi pitäytyä ulkona operatiivisesta toiminnasta, mutta koska kyse on HIFK:sta, (ja kuitenkin aika pienestä organisaatiosta), voi olla, että hallituksella on ollut sanottavansa* näin merkittävässä positiossa.
*= toive, määräys, sanelu, hyväksyntä, mikä se hallituksen rooli sitten onkaan ollut.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyse siis lähinnä koko joukkueen tasapainosta. Eli miten sen eri palaset tukevat toisiaan, ja sen vaikutuksesta kenttäpelaamiseen. Kaikki sellainen, kuten uskooko joukkue maalivahtiin, ja miten maalivahtivalinta vaikuttaa pelin rakentamiseen. Miten puolustus pystyy avaamaan, tai tukemaan hyökkäyspeliä, tai vastaavasti hyökkäyksen tuki puolustuspelissä.

Onko viivapelotetta, ja merkittävää laukaisutaitoa riittävästi ym.


Joo, kyl mä hiffaan mitä sä meinasit, mutta se, et toi jengi ei olis tarpeeksi tasapainossa ollakseen kärkikahinoissa on musta ihan huono läppä. Kaikki siinä oli tarpeeks kunnossa ja riittävää, että meidän pitäis oikeasti nyt olla jossain Tapparan ja Ilveksen välissä taistelemassa runkosarjan voitosta.

Pelkästään kolmannen erän sulamiset (täysin valmennuksellinen juttu) on maksanu meille joku 7-9 pinnaa. Eli toi jengi olis oikeasti riittäny enkä halua vapauttaa Peltosta vastuusta, että ”tosta puuttui materiaalia”.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Miten se muuten meni - onko nykyinen joukkue jo Tobiaksen "oma", eli onko kaikki diilit jo hänen tekemiään, vai onko vielä rasitetta edelliseltä yrittäjältä mukana?
Tämä on hyvä kysymys. Ensimmäiset pari-kolme kauttahan meni selitellessä, että taakkana on edellisen urheilujohtajan pelaajadiilit. Mikä sekin on ehkä vähän ontuva selitys kun edellinen urheilujohtaja oli kuitenkin kautta aiemmin rakentanut joukkueen, joka voitti runkosarjan ja ylsi aina finaaleihin saakka.

Sitten seliteltiinkin jo koronapandemialla, sairastumisilla, loukkaantumisilla ja millä lie jäähallin sisäilmaongelmilla.

Nyt on ajauduttu siihen pisteeseen, että keksitään tarinoita siitä kuinka Salmelainen ei valitsekaan joukkueen valmentajaa vaikka on aiemmin itse lehdistölle avannut kriteereitään siitä kuinka on valmentajan joukkueeseen valinnut.

Ja toki myös vanha kunnon henkimaailma on kaavittu naftaliinista urheilujohtajan itsensä toimesta. Henget perkele, jotka ovat menestyksen tiellä!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Päävamentajan kenkiminen ja uuden palkkaminen - sikäli kun sopimuksen irtisanomiselle ei ole sopimuksessa määriteltyjä perusteita vaan se pitää purkaa - on kallista hommaa, johon ei välttämättä tobleronen budu anna väljyyttä. Saatta myös olla, että tuollaista budjettierää ei edes toimari (Lindström) voi myöntää, vaan budjettin lisäämiseen tarvitaan hallituksen suostumus ja siksi se vaatii hallituksen päätöksen.
Joku hienosti linkkasi johonkin toiseen topikkiin artikkelin uponneista kustannuksista. Tämä Peltosen viimeinen kausi, sekä kahden vuoden jatko ovat jo budjetoituja kuluja, jotka ovat jo menossa maksuun, kävi tässä reilun kahden vuoden aikana miten tahansa. Summat täysin hatusta heitettyjä, mutta sanotaan vaikka että tuleviin kahteen vuoteen menee vielä 250k€ ×2. Nämä on jo vuosien 24-26 budjetissa. Jos tämä Peltosen sopimus saataisiin purettua yhteisymmärryksessä, voi siitä (Peltosen leirin tullessa vähän vastaan) olla mahdollista selvitä vaikka 100k€ halvemmalla kädenpuristuksella. Tällöin meille jäisi budjettiin "ylijäämää" tuo 100k€, jonka voisi käyttää loppukauden päävalmentajan hakuun (Myrrä, Rautakorpi tms.). Tai sitten mennä loppukausi freshin Tilkasen johdolla, kun ei tässä hirveästi ole hävittävääkään tätä menoa, jolloin fikkaan jäisi pieni siivu ensi kauden päävalmentajan buduun.

Summasummarum, kaikkien kannattaa nyt miettiä hyvin tarkkaan officella, että lisätäänkö vielä enemmän resursseja ja kuluja noiden uponneiden kulujen päälle (mahdolliset pelaajavahvistukset), vai minimoidaanko extrakulut kenkimällä Peltonen ja menemällä tällä pelaajamateriaalilla.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, kyl mä hiffaan mitä sä meinasit, mutta se, et toi jengi ei olis tarpeeksi tasapainossa ollakseen kärkikahinoissa on musta ihan huono läppä. Kaikki siinä oli tarpeeks kunnossa ja riittävää, että meidän pitäis oikeasti nyt olla jossain Tapparan ja Ilveksen välissä taistelemassa runkosarjan voitosta.

Pelkästään kolmannen erän sulamiset (täysin valmennuksellinen juttu) on maksanu meille joku 7-9 pinnaa. Eli toi jengi olis oikeasti riittäny enkä halua vapauttaa Peltosta vastuusta, että ”tosta puuttui materiaalia”.
Siis ehdottomasti joukkueen pitäisi olla tällä porukalla paremmalla jalalla liikenteessä, mutta valitettavasti joukkueen tasapainoisuus ei ole kuitenkaan läppä. Osaava valmennus, sekä liigan paras maalivahti voisivat asiaa parantaa. Kumpikaan alue ei kuitenkaan kunnossa ole, joten silloin sen muun joukkueen taso vaikuttaa siihen ratkaisevasti.

Tänään, asiasta kukkaruukkuun, tuli radiosta juuri hyvä pätkä kuultua, jossa esiin nousi juurikin sen mikromanageroinnin vaikutus työilmapiiriin.

Alan olemaan melko varma siitä, että jos huhuiluissa on mitään perää, niin ei ihan hetkeen taida kukaan haaveilla Villen valmennuksesta ihan hetkeen. Luulen että imua ei enää löydy kuin rahalla.

Saattaa siis tulla pelättyä kalliimmaksi tuo Villen ja staffin jatkosopimus.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tarvita kuin kaksi pakkia kahteen ekaan pariin. Helppo homma, saa suorittaa Tobbe.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on hyvä kysymys. Ensimmäiset pari-kolme kauttahan meni selitellessä, että taakkana on edellisen urheilujohtajan pelaajadiilit. Mikä sekin on ehkä vähän ontuva selitys kun edellinen urheilujohtaja oli kuitenkin kautta aiemmin rakentanut joukkueen, joka voitti runkosarjan ja ylsi aina finaaleihin saakka.

Sitten seliteltiinkin jo koronapandemialla, sairastumisilla, loukkaantumisilla ja millä lie jäähallin sisäilmaongelmilla.

Nyt on ajauduttu siihen pisteeseen, että keksitään tarinoita siitä kuinka Salmelainen ei valitsekaan joukkueen valmentajaa vaikka on aiemmin itse lehdistölle avannut kriteereitään siitä kuinka on valmentajan joukkueeseen valinnut.

Ja toki myös vanha kunnon henkimaailma on kaavittu naftaliinista urheilujohtajan itsensä toimesta. Henget perkele, jotka ovat menestyksen tiellä!
Muistaakseni joskus totesin HIFK olevan suomikiekkoilussa jo jonkinlainen sisäpiirivitsi mitä menestymiseen tulee, ja tämä viesti vaan allekirjoitti että miksi. Kiitos nauruista.

Täällä riittää puhetta yhteisöistä, vastuista, brändeistä, arvoista, pelitavoista, sitkeydestä, kovuudesta, taitavuudesta, tavoitteista, halleista ja vähän kaikesta muustakin.

Kukaan ei vaan tunnu perkele tietävän, että mitä noi kaikki oikein ovat tai sisällään pitävät, koska menestys ei ainakaan kaikesta muusta kivasta, sekä edellä mainituista höpötyksistä huolimatta joukkoon kuulu.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Negasiipi on nyt aina sitä mieltä :D
Pitäisi olla Makarit ja McDavidit joukkueessa, valitettavasti heitä ei tänne suomeen saa, mutta jos saa Lehterän, Vesalaisen, Lindbohmin kaltaisia suomalaisia huippuja niin on mielestäni onnistunut.
En kuulu negasiipeen. Mutta tuohon kommenttiisi voin antaa vastakommentin: Samankaltaisia huippuja olisi vapaana Kortelainen, Peltonen ja Kuhta. En tarkoita, että he enää vetäisivät skrinnarit jalkaan liigamatsiin, mutta vertauskuvallisesti. Meidän jengissä on vanhin keski-ikä ja ehkä painoa eniten. Todella nuoria tuskin ollenkaan. Tasapaino puuttuu. Liian monta samankaltaista rouhijaa. Ja vähänkin kädellisistä on tehty rouhijoita.
Ketkä näistä on kädellisesti todella taitavia? Rask, Tallberg, Åsten, Pakarinen, Jääskä, Seppälä, Väänänen... En väitä etteikö joukkueessa voi olla joitakin näitä, mutta...
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Siis ehdottomasti joukkueen pitäisi olla tällä porukalla paremmalla jalalla liikenteessä, mutta valitettavasti joukkueen tasapainoisuus ei ole kuitenkaan läppä. Osaava valmennus, sekä liigan paras maalivahti voisivat asiaa parantaa. Kumpikaan alue ei kuitenkaan kunnossa ole, joten silloin sen muun joukkueen taso vaikuttaa siihen ratkaisevasti.

Ei se ole läppä vaan se on mielipide oliko meillä riittävä pakisto kauden alussa.

Musta oli.

Salin, Melart, Kiviharju, Sund ja Martin on kaikki osoittaneet olevansa kiekollisia jäbiä, jotka osaa tehdä pisteitä ja tuoda jalalla kiekon ylös.

Jos tuolla olis parempi valmentaja, niin tää porukka riittäisi ihan täysin. Tää on mun mielipide. Kiviharjun onnistuminen olis bonus.

Kun Salin floppas eikä selkeesti pystyny toimii tossa Peltosen systeemissä, niin siihen olis pitäny reagoida. Salmelaista ei napannu.

Muokkaus: selkeempi
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Mitä jos fanit vain tilaa Niemi - muuttopalvelut ja välineet muuttoon pienen muuton?
Pyydetään että kaverit käy tyhjentää Nordikselta Tobiaksen ja Peltonen toimistot ja kaikki tavarat.
Nämä voi käydä kippaa lähimmälle kaatopaikalle.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Pikkarainen takas, niin IFK näköinen valmentaja kuin voi olla. Tuolla rosterilla pitää vaan pystyä parempaan. Pitääkö Ilveksen fanien tulla nordikselle, kom igen IFK kylttien kanssa?
Ei kiitos mitään kylttejä, kiitos vaan. Varsinkaan faneilta, joiden joukkue on 46 ottelun jälkeen kerännyt ottelua kohden 0,2 pistettä enemmän kuin ”kriisi-IFK”.

Kaunis ajatus mutta ei kylttejä.
 

PH7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kiitos mitään kylttejä, kiitos vaan. Varsinkaan faneilta, joiden joukkue on 46 ottelun jälkeen kerännyt ottelua kohden 0,2 pistettä enemmän kuin ”kriisi-IFK”.

Kaunis ajatus mutta ei kylttejä.
Okei ei kylttejä, ei niihin ole tarvis edes. Oli eri tilanne toisinpäin jokunen vuosi sitten. Tuo nyt oli vähän vitsillä sisään juttu. Minulle rakas IFk, sopivan ylimielinen, sopivan vittumainen ja se stadin kingi jota niin kiva vihata ja rakastaa...
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Ei kiitos mitään kylttejä, kiitos vaan. Varsinkaan faneilta, joiden joukkue on 46 ottelun jälkeen kerännyt ottelua kohden 0,2 pistettä enemmän kuin ”kriisi-IFK”.

Kaunis ajatus mutta ei kylttejä.
Peltosen HIFK on viimeistään nyt vakiinnuttanut paikkansa sijoille 4-7 ei tämä ole kriisin paikka, tämä on juuri sitä keskinkertaisuutta mikä meille riittää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En tiedä mitä Tukholmasyndroomaa tää on, mutta käy jo vähän jopa sääliksi Tobbea ja koko jengiä. Sairautta ehkä, mutta silti.
Hyvän jengin kasas vihdoin ja viimein, ja sitten on taas isot vastoinkäymiset monessa asiassa ja saikkumoukari taas vetäny seinästä läpi pitkin kautta. Hetken näytti jopa normaalilta, mutta eikö sitten yks viikonloppu laita rosteria uusiks ihan huolella. Ihan kun ei jo ennen sitä ois tosiaan ollu joukkueella probleemia monessa asiassa, kun ei oikeen ehjiä peliesityksiä ole näkynyt.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kiitos mitään kylttejä, kiitos vaan. Varsinkaan faneilta, joiden joukkue on 46 ottelun jälkeen kerännyt ottelua kohden 0,2 pistettä enemmän kuin ”kriisi-IFK”.

Kaunis ajatus mutta ei kylttejä.

Ehkä ne kyltit herättäisivät IFK:n johdon näkemään mihin jamaan Peltonen on ajanut joukkueen. Kovaa vauhtia ollaan valumassa säälipleijareihin, eikä ole täysin poissuljettua, että valutaan niistäkin ulos. Mutta onneksi meillä ei ole kriisiä.

Ja se ero on oikeasti 0,26 pistettä/ottelu ja se on helvetin iso ero. Sijalla 10 majaileva TPS on meitä perässä 0,24 pistettä/ottelu ja sääliviivan alla oleva kriisi-jyp 0,29 ppg. Mitättömiä eroja?
 
Viimeksi muokattu:

JPP8

Jäsen
Ostan Tobiaksen puheet siitä, että pitkäjänteinen työ useimmiten tuottaa hedelmää. Peltosen jatkosopimuksen näyttöihin nähden sorvasi liian äkkiä. Eikös alkuperäinen sopimus olisi loppunut tähän kevääseen? Nyt lyötiin käsiin vielä sellainen nippu, että vain mestaruus kelpaa.

Sen mestaruuden voi vielä Peltonen ja IFK hyvin tällä kaudella voittaa, mutta suurin kysymysmerkki on penkin takana. Mitäs jos ei voita ja joukkue heikkenee ensi kaudeksi. Sitten täytyy mennä Peltosen kanssa kaksi kautta, ettei niihin valmentajapotkuihin taas päädytä.
 

Sillisalaatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ostan Tobiaksen puheet siitä, että pitkäjänteinen työ useimmiten tuottaa hedelmää. Peltosen jatkosopimuksen näyttöihin nähden sorvasi liian äkkiä. Eikös alkuperäinen sopimus olisi loppunut tähän kevääseen? Nyt lyötiin käsiin vielä sellainen nippu, että vain mestaruus kelpaa.

Sen mestaruuden voi vielä Peltonen ja IFK hyvin tällä kaudella voittaa, mutta suurin kysymysmerkki on penkin takana. Mitäs jos ei voita ja joukkue heikkenee ensi kaudeksi. Sitten täytyy mennä Peltosen kanssa kaksi kautta, ettei niihin valmentajapotkuihin taas päädytä.
Siis kaikista mielenkiintosinta on kyllä se, että Peltosen peluuttama jääkiekko ei käy edes järkeen tälle nipulle. Ihme virkamieskiekkoa jossa vältellään virheitä, mitä helvettiä? Tolla nipulla vois alistaa fyysisesti mitä tahansa liigajoukkuetta ihan oikeasti. Ja vaikka ei ole jalkavin jumalauta luulis monella alkavan puntti tutisemaan kun paineistamaan tulee Pakarinen, Komarov, Rask. Mutta ei, pelataan yltiö kiekkokontrollia jossa ei ole mitään vitun järkeä ja hukataan kaikki taito ja luovuus. Jos tää sama saatana taklausten välttelykiekko jatkuu playoffeissa niin sit tulee noutaja! Vittu.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tolla nipulla vois alistaa fyysisesti mitä tahansa liigajoukkuetta ihan oikeasti. Ja vaikka ei ole jalkavin jumalauta luulis monella alkavan puntti tutisemaan kun paineistamaan tulee Pakarinen, Komarov, Rask. Mutta ei, pelataan yltiö kiekkokontrollia jossa ei ole mitään vitun järkeä ja hukataan kaikki taito ja luovuus. Jos tää sama saatana taklausten välttelykiekko jatkuu playoffeissa niin sit tulee noutaja! Vittu.
Aamen.
Kohta pelipaidoissa komeilee vielä Libressen logo. Miehet pelaavat kuin pienet tytöt. Voin kuvitella kun pudotuspelit alkaa (tietysti mikäli sinne päästään) niin tämä joukkue on ihan helisemässä. Siellä kumminkin pelin fyysinen puoli nousee aina pari astetta kovemmaksi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös