Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 379 164
  • 8 174

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

DelJampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Norwich City
Aika montaa
Veikkaan, että merkittävää roolia lahjakkaiden pelaajien houkuttelussa HIFK:hon on näytellyt se, että HIFK on ollut ainoa Liiga-joukkue pääkaupunkiseudulla.

Onko houkuttavuus enää sama, jos Liigassa on myös Espoo ja Jokerit?
Jokereilla ei käytännössä ole ollut enää mitään putkea ylöspäin, sen jälkeen kun lähtivät KHL:ään, vaikkakin junnut ovat olleet hyvässä hapessa. Espoon junioritoiminta on ollut ehkä parasta koko Suomessa
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voin yrittää toimia teille Tobbari-kuiskaajana:

Alkuun totean, että Salmelainen muotoili sanansa logolle pelaamisesta vähän oudosti, eli huonosti, kun moni käsitti sen tasan niin kuin se sanottiin. Näissä hänen kannattaisi olla tarkempi jatkossa.

Itse käsitin asian niin, että pelaaja, jolla ei ole aiempaa sidettä seuraan, ei myöskään omaa kovin kummoista tunnesidettä seuraa /logoa kohtaan. Ja se on luonnollista, koska tunteisiin tarvitaan yleensä kokemuksia ja myös aikaa. Jos menet uuteen työpaikkaan, voit olla innoissasi ja tehdä duunit priimasti ja olla hyvin sitoutunutkin. Mutta se naapuripöydän Risto tai Pirkko, joka on ollut 10v. samassa firmassa, omaa enemmän tunnetta sitä ihan samaa firmaa kohtaan, koska on kokenut nousuja ja ehkä laskujakin siinä firmassa ja ne työkaverit ovat tutumpia ja osasta on voinut tulla ystäviäkin. Työpaikka voi olla monelle jossain määrin myös osa identiteettiä ja siitä firmasta voidaan olla jopa ylpeitä. Ei nämä tunteet yhdessä yössä synny. Jos pelaaja ei koe olevansa "kotonaan" seurassa, tämä tunne voi jäädä syntymättä, jolloin todellakin vain "pelataan palkanmaksajalle".

Otetaan esimerkkejä:

- Julius Nättinen: ei aiempaa HIFK-kokemusta, ehkä muutama entuudestaan tuttu pelaaja. HIFK on alkuun hänelle uusi palkanmaksaja, mutta mieluinen sellainen ja hän on halunnut tänne tulla. Hän haluaa pelata seurassa ja seuralle. Ihan alussa hänellä on vain kuvitelmia siitä, millaista tässä seurassa on pelata, voittaa ja hävitä, mutta aidot kokemukset puuttuvat. Kun aikaa kuluu ja hän tutustuu seuraan ja seurassa oleviin ihmisiin, hän tulee aidosti enemmän osaksi yhteisöä ja me-henki kasvaa hänessäkin. Fanien vastaanottokin voi jännittää. Pitää onnistua, jotta on luottamuksen arvoinen ja hänet hyväksytään. Joka päivä Nättinen toivottavasti kokee olevansa enemmän itsekin osa seuraa. Seuralle tai logolle pelaaminen aidosti ja syvällisesti tulee kuitenkin vasta ajan kanssa ja siihen vaikuttaa omat kokemukset.

- Muuli Åsten: pelannut koko ammattilaisuransa HIFK:ssa. Yhteinen historia seuran kanssa nousuine ja laskuineen on pitkä. Fanit rakastaa ja tukee ja Muuli kokee, että hänet hyväksytään juuri sellaisena kuin on. Hän kokee vahvasti olevansa HIFKlainen ja aidosti osa seuraa ja logolle pelaaminen tulee selkärangasta. Joka päivä.

- Kristian Vesalainen: pelannut junnuvuodet HIFK:ssa, mutta edarikokemus puuttuu. Palaa pitkän kierroksen jälkeen HIFK:hon ja kokee palaavansa himaan, vaikka ensimmäistäkään peliä Liiga-miehistössä ei ole. Hän on kuitenkin istunut lapsena katsomossa ja ihaillut edarin pelaajia. Hän tietää, miltä tuntuu olla HIFKlainen ja miltä HIFKlaisuus tuntuu, joten logolle pelaaminen on helppoa, vaikka siinä onkin vuosien tauko. HIFKlaisuus on positiivinen asia omakohtaisestikin.

Kolme eri pelaajaa, kolme eri tarinaa. Kaikille on varmasti yhteistä se, että he haluavat voittaa ja menestyä täällä. Tutussa seurassa se tunnetaso vain on erilainen ja se on luonnollista. Palkanmaksajalle, siis seuralle, voi kuka tahansa pelata ja kaikki varmasti niin tekevätkin, mutta se, mitä me käsitämme seuralle pelaamisena, pitää sisällään tunteita. Suuriakin. Meille kilpilogo on maailman kaunein ja vaikka olisimme olleet ensihetkestä haltioiutuneita seuraan, tunteet ovat voimistuneet vuosien ja yhteisten kokemusten saatossa.

Mä tulkitsin, että Salmelainen tarkoitti tätä. Ja ennen kuin se todellinen tunneside itse seuraa kohtaan syntyy, se pitää synnyttää sitä pukukoppia ja pelikavereita kohtaan. Hän ei vain osannut sitä selittää "oikein".
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Salmelaisen kannattaisi jatkaa hiljaa olemista, kunnes saa ulostettua 20 ensimmäisen pelin yhteenvedon. Ainakaan minä en ole sellaista nähnyt.
Nyt pelejä on jo 22.
Muutenkin lähes kaikki hänen puheensa on sanahelinää (jatkuvuus, jumppaaminen...) tai vailla pohjaa (vrt. puheet pelaajahankinnoista).
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelainen on muuten vanhentunut tämän kauden aikana. Sen näkee naamasta kun oli eilisen lähetyksen Cmoren haastattelussa ja illalla livenä NHL-studiossa. Liekö paljon ollut unettomia öitä syksyllä.

Tämä nyt vain tämmöisenä kuriositeettina.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelaisen kannattaisi jatkaa hiljaa olemista, kunnes saa ulostettua 20 ensimmäisen pelin yhteenvedon. Ainakaan minä en ole sellaista nähnyt.
Nyt pelejä on jo 22.
Muutenkin lähes kaikki hänen puheensa on sanahelinää (jatkuvuus, jumppaaminen...) tai vailla pohjaa (vrt. puheet pelaajahankinnoista).

Salmelainenhan ei missään ole todennut, että tullaan tekemään julkinen yhteenveto, vaan hän totesi IS:n haastattelussa näin:

Missä vaiheessa arviointia voi sitten tehdä?

– Parikymmentä peliä on aika hyvä mittari. Kun runkosarjaa on pelattu kolmannes, silloin voi ensimmäisen kerran katsoa tarkemmin missä mennään. Silloin pitäisi pystyä näkemään, ovatko pelaajat ottaneet sellaisia askelia kuin on ajateltu ja miten kehitys etenee. Silloin yleensä kokoonpano alkaa asettua enemmän ja näkee, miten kilpailu pelipaikoista ja -ajoista alkaa muodostua.

Koko haastattelun voi lukea oheisesta linkistä. Ellei sitten mieluummin halua luottaa omaan (mahdollisesti hyvinkin valikoivaan) muistiinsa tai niihin kuuluisiin palstatotuuksiin...

 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Katsoin eilen Viasatin NHL-lähetystä, jossa Salmelainen asiantuntijana vieraana ja olin kyllä vakuuttunut siitä, kuinka paljon ja yksityiskohtaisesti Salmelainen tietää NHL-seurojen tilanteista, pelaajsita ja oikeastaan koko jääkiekkokentästä laajasti. Piti erittäin yksityiskohtaisia ja pitkiä puheenvuoroja esimerksiksi NHL-seurojen nykytilanteista ja muisti hämmentävän tarkasti treidejä, joita viime vuosina ollut ja osasi kertoa, miksi tiettyjä siirtoja tehty yms.

Kyllä Salmelaisella selvästi on aitoa intohimoa ja näkemystä työhönsä. Moni asia on mennyt IFK:ssa 2-3 vuoden aikana reisilleen, mutta itse ainakin toivon, että hän vielä onnistuisi täällä nykyisessä roolissaan, koska hieno mies kyseessä kaikin puolin, joka ei varmasti laiskuuttaan ole tehnyt virhearvioita
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Toimittajan pitäisi esittää tuo alkuperäinen kysymyksensä uudestaan juuri nyt, koska Tobbari ei nähtävästi itse palaa asiaan, poliitikon elkeet kun osaa. Julkiseen kysymykseen julkinen vastaus nyt, kun pummattu lisäaika on kulunut.

“Miten joukkueen rakennus on mielestäsi onnistunut?

– Viiden pelin jälkeen en näe sitä järkeväksi alkaa arvioida. Se on aika hemmetin aikaista, kun runkosarjaa ei ole edes pelattu kymmentä prosenttia.

Missä vaiheessa arviointia voi sitten tehdä?

– Parikymmentä peliä on aika hyvä mittari. Kun runkosarjaa on pelattu kolmannes, silloin voi ensimmäisen kerran katsoa tarkemmin missä mennään…”
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
… …
Kyllä Salmelaisella selvästi on aitoa intohimoa ja näkemystä työhönsä. Moni asia on mennyt IFK:ssa 2-3 vuoden aikana reisilleen, mutta itse ainakin toivon, että hän vielä onnistuisi täällä nykyisessä roolissaan, koska hieno mies kyseessä kaikin puolin, joka ei varmasti laiskuuttaan ole tehnyt virhearvioita.”

Jos ei laiskuuttaan ole nähtyjä virhearvioita tehnyt, niin jääkö jäljelle sitten puusilmäisyytensä/ammattitaidottomuutensa? Ei nuokaan vaihtoehdot CV:ssä hyvältä näytä, vaikka kuinka hihat heiluisivat. UJ-tason Hacker?
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On eri asia ladella faktoja kuin omata omaa näkemystä ja pelisilmää. Muistaakseni mm. totesi/komppasi Hoffaa, että nykykiekossa menestyvä jengi tarvitsee jalkavia, pelitaitavia pakkeja. No, missä ollaan, vaikka ymmärryksen pitäis riittää? Onko meillä moisia ollut sitten Miron (ja Luodin yhden kauden ”vahingon”), joka hänkään ei ollut varsinainen Tobben löytö.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokaisessa työtehtävässä tai virassa tärkeimpien asioiden joukossa on virheiden myöntäminen. Olen urallani törmännyt lukuisiin tilanteisiin rekrytoinneissa tai muissa "tärkeissä" tilanteissa, jossa tulevaa tai nykyistä työntekijää haastatellaan. Mikäli haastateltava ei suoraan pysty nimeämään vuosien aikana ainuttakaan tehtyä virhettä, siihen johtanutta syytä, ongelman ratkaisua ja sitä miten asia korjattiin - on hän usein pilannut mahdollisuutensa.
Kukaan meistä ei ole täydellinen, ei edes HIFK:n jääkiekkokelkkaa vetävä urheilutoimenjohtaja.

Uutta johtajaa palkatessa yrityksellä on pääsäänstöisesti aina tarkoituksena muuttua - paremmaksi. Kehittyä, kasvaa ja tuoda uudenlaista näkemystä sekä kokemusta toimintaan. Kehitys ja kasvu kulkevat käsi kädessä virheiden ja sitä kautta korjausliikkeiden kautta havaittuihin asioihin.

Peiliin voi aina katsella paskalla käymisen jälkeen, oikaista tukkaa ja sanoa ääneen: "Vittu miten huonosti sä vedät. Otin riskin Halosen kanssa, palkkasin Rantakarin, tein jatkon Palolalle ja Dyk tuskailee jo ties monetta kautta, mitä vittua nyt taas.."

Loppujen lopuksi harva meistä uskaltaa roolistaan riippumattomana mennä omalle esimiehelleen tai tässä tapauksessa julkisuuteen sanomaan samaa omasta työstään, joka loppujen lopuksi olisi totuus - virhe tai virheet, minkä olet tehnyt. Asiat jotka paremmin hoitamalla olisit tuonut yrityksellesi enemmän menestystä, kasvua, tulosta ja rahaa.

Tästä tullaan Tobiakseen. Valitettavasti harjoittelijaan, ei mielestäni yritykseen palkattuun menestyksen kulmakiveen.
On hyviä, mutta myös valitettavan paljon huonoja hankintoja ja tätä kautta asioita mitä hän ei toiminnallaan ole HIFK:hon tuonut aiempiin hänen roolissaan toimineisiin henkilöihin nähden.

Toivon Tobiakselle menestystä, mutta myös sitä että seuraavassa projektissaan (jossain muualla kuin HIFK:ssa) hän käyttää em. asioita oman työnsä arviointiin ja rakentaa menestyksen, ehkä jopa vuosia sitten lanseeraamansa Euroopan suurseuran.

Tack och ädjö.
 
Viimeksi muokattu:

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Salmelainenhan ei missään ole todennut, että tullaan tekemään julkinen yhteenveto, vaan hän totesi IS:n haastattelussa näin:



Koko haastattelun voi lukea oheisesta linkistä. Ellei sitten mieluummin halua luottaa omaan (mahdollisesti hyvinkin valikoivaan) muistiinsa tai niihin kuuluisiin palstatotuuksiin...

Miten tuo teksti pitäisi mielestäsi tulkita?
Parempi sitten olla ihan hiljaa.
Yhtä hyvin tuon sitten voisi tulkita, että hän ei pidä katkaravuista, kampasimpukoista kylläkin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten tuo teksti pitäisi mielestäsi tulkita?
Parempi sitten olla ihan hiljaa.
Yhtä hyvin tuon sitten voisi tulkita, että hän ei pidä katkaravuista, kampasimpukoista kylläkin.

Se pitäisi tulkita sillä tavalla, kuten hän sanookin. Oletko koskaan kuullut yhdenkään seuran, olipa alkukausi sujunut hyvin tai huonosti, tehneen julkisesti jotain yksityiskohtaisia välitilinpäätöksiä kauden ollessa vielä pahasti kesken? Minä en ole. Todennäköisesti tässä välissä on ihan säännöllisesti käyty asioita läpi valmennuksen, pelaajien ja valmennuksen ja pelaajien kanssa yhdessä, joten tuskin tuolla 20 pelin kohdalla mitään suuria ylläreitä on ollut asianosaisille tiedossa.

Normiduuneissa voisi kuvitella, että laitetaan sinne 2-3kk päähän joku koko päivän palaveri esimiehille ja käydään tarkasti ja yksityiskohtaisesti läpi, miten kenelläkin on oman tiiminsä kanssa mennyt, kun on käynnistetty joku projekti tai tehty organisaatiomuutoksia, tms. Mutta ennen sitä ei vedetä pitkälle meneviä johtopäätöksiä mistään, koska tietoa on vähän ja/tai tilanteet elää. Akuutit asiat toki hoidetaan viipymättä, mutta ei joka päivä voida muuttaa suunnitelmia. Ne suunnitelmat ja isot linjat on pitänyt tehdä ja vetää huolellisesti jo etukäteen.

Pitäisikö Salmelaisen siis oikeasti olla hiljaa vain siksi, että osa ihmisistä ei ymmärrä lukemaansa? Tai koska osa odottaa jotain sellaista, mitä ei voida/haluta kesken kauden tarjota? Sitten ihmetellään, kun jutut on lähinnä jargonia ja muuten vain tyhjää täynnä. Jos et kommentoi medialle, olet ylimielinen, pelkuri, et ole pätevä ja muutenkaan tilanteen tasalla. Ei tuossa oikein voi voittaa. Itse haluaisin mielelläni kuulla jatkossakin Salmelaisen (tai kuka hyvänsä meillä UJ:na ikinä onkaan) ajatuksia ja tilannekatsauksia. Jos jostain asiasta ei voida kommentoida, sitten siitä ei kommentoida, mutta niistä asioista, mistä voi kertoa, kerrotaan.

Mulle ei tulisi pieneen mieleenkään odottaa, että valmennus mainitsisi mitään negatiivista yhdestäkään pelaajasta tai pelipaikan edustajasta, kun kausi on kesken. Suljettujen ovien takana pitää toki käydä kehityskohteet läpi sekä joukkueena että yksilöinä ja hienosäätää joitain asioita, mutta sekin on kyllä lähinnä valmennuksen tehtävä. Eikä mulla ole syytä epäillä, etteikö näin olisi toimittukin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Se pitäisi tulkita sillä tavalla, kuten hän sanookin. Oletko koskaan kuullut yhdenkään seuran, olipa alkukausi sujunut hyvin tai huonosti, tehneen julkisesti jotain yksityiskohtaisia välitilinpäätöksiä kauden ollessa vielä pahasti kesken? Minä en ole. Todennäköisesti tässä välissä on ihan säännöllisesti käyty asioita läpi valmennuksen, pelaajien ja valmennuksen ja pelaajien kanssa yhdessä, joten tuskin tuolla 20 pelin kohdalla mitään suuria ylläreitä on ollut asianosaisille tiedossa.

Normiduuneissa voisi kuvitella, että laitetaan sinne 2-3kk päähän joku koko päivän palaveri esimiehille ja käydään tarkasti ja yksityiskohtaisesti läpi, miten kenelläkin on oman tiiminsä kanssa mennyt, kun on käynnistetty joku projekti tai tehty organisaatiomuutoksia, tms. Mutta ennen sitä ei vedetä pitkälle meneviä johtopäätöksiä mistään, koska tietoa on vähän ja/tai tilanteet elää. Akuutit asiat toki hoidetaan viipymättä, mutta ei joka päivä voida muuttaa suunnitelmia. Ne suunnitelmat ja isot linjat on pitänyt tehdä ja vetää huolellisesti jo etukäteen.

Pitäisikö Salmelaisen siis oikeasti olla hiljaa vain siksi, että osa ihmisistä ei ymmärrä lukemaansa? Tai koska osa odottaa jotain sellaista, mitä ei voida/haluta kesken kauden tarjota? Sitten ihmetellään, kun jutut on lähinnä jargonia ja muuten vain tyhjää täynnä. Jos et kommentoi medialle, olet ylimielinen, pelkuri, et ole pätevä ja muutenkaan tilanteen tasalla. Ei tuossa oikein voi voittaa. Itse haluaisin mielelläni kuulla jatkossakin Salmelaisen (tai kuka hyvänsä meillä UJ:na ikinä onkaan) ajatuksia ja tilannekatsauksia. Jos jostain asiasta ei voida kommentoida, sitten siitä ei kommentoida, mutta niistä asioista, mistä voi kertoa, kerrotaan.

Mulle ei tulisi pieneen mieleenkään odottaa, että valmennus mainitsisi mitään negatiivista yhdestäkään pelaajasta tai pelipaikan edustajasta, kun kausi on kesken. Suljettujen ovien takana pitää toki käydä kehityskohteet läpi sekä joukkueena että yksilöinä ja hienosäätää joitain asioita, mutta sekin on kyllä lähinnä valmennuksen tehtävä. Eikä mulla ole syytä epäillä, etteikö näin olisi toimittukin.
Tuo on ihan höpö-höpöä. Minun duunissa arvioitiin asioita erittäin usein, jos nyt ei ihan päivittäin.
Jos HIFK:n utj ei voi kertoa missä mennään 20 pelin jälkeen, mutta puhuu siitä aikaisemmin julkisesti, olisi parempi pitää lärwi kiinni.
Kaikki hänen puheensa (haetaan sentteriä, haetaan pakkia, haetaan joka paikalle pelaajaa - ja hankitaan laituri ym.) on pelkkää palturia eikä sitä pidä mielestäni puolustella. Mutta puolustuksella on silti puheenvuoro.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool

Jaahas, onko tässä siis vielä mahdollista että kauden aikana pelaajamateriaali pompsahtaa sinne top3:een ;)
Oikein mihinkään muuhun Salmelainen ei edustusjengissä voi vaikuttaa, kun käsissä oleviin kortteihin. Tuskin edes siihen Peltosen asemaan, ainakaan yksin.
Ja ilmeisesti myös niitä kauden aikana härsittyjä pisteitä saa jotenkin takautuvasti takaisin. Muuten ihan hyvä kirjoitus :)

No joo, toivon sydänjuuriani myöden Tobbenkin onnistumista eikä voisi vähempää kiinnostaa onko joku meistä täällä oikeassa vai väärässä, mut että vaikeista ajoista huolimatta ei mitään veret seisauttavaa arvosanaa voi antaa Salmelaiselle tähän mennessä. Toki hyviäkin juttuja on tapahtunut.
 
Viimeksi muokattu:

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers

Jaahas, onko tässä siis vielä mahdollista että kauden aikana pelaajamateriaali pompsahtaa sinne top3:een ;)
Oikein mihinkään muuhun Salmelainen ei edustusjengissä voi vaikuttaa, kun käsissä oleviin kortteihin. Tuskin edes siihen Peltosen asemaan, ainakaan yksin.
Ja ilmeisesti myös niitä kauden aikana härsittyjä pisteitä saa jotenkin takautuvasti takaisin. Muuten ihan hyvä kirjoitus :)

No joo, toivon sydänjuuriani myöden Tobbenkin onnistumista eikä voisi vähempää kiinnostaa onko joku meistä täällä oikeassa vai väärässä, mut että vaikeista ajoista huolimatta ei mitään veret seisauttavaa arvosanaa voi antaa Salmelaiselle tähän mennessä. Toki hyviäkin juttuja on tapahtunut.
Mielestäni Tobbe on toteuttanut pitkässä juoksussa hyvää strategiaa, jossa omasta tuotannosta saataisiin vahva runko, ja mahdolliset vahvistukset olisi sitten helpompi kohdistaa. Tästä kielii vahva usko nuoriin omiin veskareihin sekä enenevissä määrin junnupelaajien kasvaneeseen sisäänajoon kenttäpelaajien osalta.

Olen itse aina vähän pohtinut sitä, että miten pelaajien vastuuta tuloksesta ei paljoa nosteta esille. Ammattimiehiä he tuolla ovat ja tietävät jääkiekon fundamentit kuin omat taskunsa. Silti vähiten pelaajia ollaan poistamassa palkkalistoilta. HIFK:n suurin ongelma on ollut monta kautta kovan tuotannon pelaajien tasonlasku sekä loukkaantumissumat. Toiseen on reagoitu uudistuneen fysiikkavalmennuksen myötä, mutta silti jostain syystä HIFK:n tuotantoketjuissa on aina vastoin odotuksia heikompaa suoritus suhteessa korvaukseen ja odotuksiin.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Olen itse aina vähän pohtinut sitä, että miten pelaajien vastuuta tuloksesta ei paljoa nosteta esille. Ammattimiehiä he tuolla ovat ja tietävät jääkiekon fundamentit kuin omat taskunsa. Silti vähiten pelaajia ollaan poistamassa palkkalistoilta. HIFK:n suurin ongelma on ollut monta kautta kovan tuotannon pelaajien tasonlasku sekä loukkaantumissumat. Toiseen on reagoitu uudistuneen fysiikkavalmennuksen myötä, mutta silti jostain syystä HIFK:n tuotantoketjuissa on aina vastoin odotuksia heikompaa suoritus suhteessa korvaukseen ja odotuksiin.
Siinä on vähän paha syyttää pelaajia, kun ei Ahosesta, Karjalaisesta ja Jardinesta saa moderneja kiekollisia pakkeja edes tekemällä. Väänänen, Paajanen ja Koivistoinen eivät myöskään ole peliä tekeviä senttereitä. Eikä Salmelaisen aikana olleista maalivahdeista ole ollut yksikään Liigan TOP3 maalivahteja. Kun osan näiden paikalle laittaisi nimet mallia ”Press”, ”Gregoire”, ”AB” ja ”Dostal” niin sen jälkeen oltaisiin voitu ruveta peräänkuuluttamaan pelaajien vastuuta. Nyt Salmelainen on jokaikinen kausi jättänyt sellaisia aukkoja jengiin, että pelaajat ovat joutuneet pelaamaan sellaisia rooleja, joihin heidän ominaisuudet eivät riitä.

Mielenkiinnosta ketkä ovat nämä kovan tuotannon pelaajat, joilla taso laskenut IFKssa? Näin JA UTJna olisin tietänyt, että Lyytisessä, Rantakarissa, Palolassa ja Garteigissa on helvetinmoiset riskit. Miksi siis UTJ ei näitä huomioi ja toistaa samoja virheitä kaudesta toiseen?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mielestäni Tobbe on toteuttanut pitkässä juoksussa hyvää strategiaa, jossa omasta tuotannosta saataisiin vahva runko, ja mahdolliset vahvistukset olisi sitten helpompi kohdistaa. Tästä kielii vahva usko nuoriin omiin veskareihin sekä enenevissä määrin junnupelaajien kasvaneeseen sisäänajoon kenttäpelaajien osalta.

Olen itse aina vähän pohtinut sitä, että miten pelaajien vastuuta tuloksesta ei paljoa nosteta esille. Ammattimiehiä he tuolla ovat ja tietävät jääkiekon fundamentit kuin omat taskunsa. Silti vähiten pelaajia ollaan poistamassa palkkalistoilta. HIFK:n suurin ongelma on ollut monta kautta kovan tuotannon pelaajien tasonlasku sekä loukkaantumissumat. Toiseen on reagoitu uudistuneen fysiikkavalmennuksen myötä, mutta silti jostain syystä HIFK:n tuotantoketjuissa on aina vastoin odotuksia heikompaa suoritus suhteessa korvaukseen ja odotuksiin.

Se on terve ajatus, mut itse lähden siitä, ettei nuo sulje toisiaan pois millään tavalla. Eli joukkueessa voi oikeinkin hyvin olla kärkipään materiaali, mutta samalla junioritoimintaa viedään täysillä eteenpäin, ja sopivalla "ripottelutaktiikalla" ringissä olevat nuoret pelaajat saavat myös riittäväästi vastuuta edustuksessa. IFK:ssa esimerkiksi Halosen ylipeluuttaminen on vaikuttanut lähinnä pakkomielteiseltä. Taponen on vienyt homman uudelle tasolle, ja nyt näyttää paremmalle.

Ja se mistä en kyllä pidä sitten yhtään, niin on tuo uhkapeli esimerkiksi nyt puolustuksen kanssa. Vahvistaisin sitä osastoa (jos vaan mahdollista) asap ennen kun käy huonosti, ja kun poissaoloja alkaa tulemaan enemmän kun vaan Salin. Kapealla mennään. Esimerkiksi nuorelle ja potentiaaliselle Salinille peliaikaa riittää kyllä, vaikka pakiston materiaali olisi leveämpikin, koska se potentiaali on sen verran iso kuitenkin, ettei sitä hukata kannata.
 
Viimeksi muokattu:

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiinnosta ketkä ovat nämä kovan tuotannon pelaajat, joilla taso laskenut IFKssa? Näin JA UTJna olisin tietänyt, että Lyytisessä, Rantakarissa, Palolassa ja Garteigissa on helvetinmoiset riskit. Miksi siis UTJ ei näitä huomioi ja toistaa samoja virheitä kaudesta toiseen?
Tämä olisi kyllä niin hienoa kysyä Tobiakselta henkilökohtaisesti.
Tobias;
"Mitä hyvää olet Lyytisen pelissä nähnyt viimeisten vuosien aikana?"
"Mitä hyvää olet nähnyt tällä kaudella Rantakarin pelissä?"
"Mitä hyvää olet nähnyt Halosen pelissä keväästä lähtien? Miksi peluutitte häntä?"
"Miksi Palolaa roikotettiin mukana?"

Poliitikkona hän varmasti vastailee ohi aiheiden. JA UTJ Frankie, välillä tuntuu että Tobias ei seuraa sitä HIFK:ta mitä me seuraamme.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Siinä on vähän paha syyttää pelaajia, kun ei Ahosesta, Karjalaisesta ja Jardinesta saa moderneja kiekollisia pakkeja edes tekemällä. Väänänen, Paajanen ja Koivistoinen eivät myöskään ole peliä tekeviä senttereitä. Eikä Salmelaisen aikana olleista maalivahdeista ole ollut yksikään Liigan TOP3 maalivahteja. Kun osan näiden paikalle laittaisi nimet mallia ”Press”, ”Gregoire”, ”AB” ja ”Dostal” niin sen jälkeen oltaisiin voitu ruveta peräänkuuluttamaan pelaajien vastuuta. Nyt Salmelainen on jokaikinen kausi jättänyt sellaisia aukkoja jengiin, että pelaajat ovat joutuneet pelaamaan sellaisia rooleja, joihin heidän ominaisuudet eivät riitä.

Mielenkiinnosta ketkä ovat nämä kovan tuotannon pelaajat, joilla taso laskenut IFKssa? Näin JA UTJna olisin tietänyt, että Lyytisessä, Rantakarissa, Palolassa ja Garteigissa on helvetinmoiset riskit. Miksi siis UTJ ei näitä huomioi ja toistaa samoja virheitä kaudesta toiseen?
Maalivahtien osalta selvästi on ollut ajatus siitä, että hussoja ja lankisia tulee tasaisin väliajoin sisään. Pitäähän tämä osaltaan paikkansakin. Taponen ja Vinni ovat erittäin lupaavia ja oikein ohjattuna heistä on iloa organisaatiolle, ennen kuin he poistuvat joko a) Änäriin b) Isompaan eurojoukkueeseen.

Toki tuo pitää paikkansa, että pelaajia on kiinnitetty aika hanakasti isolla rahalla ja odotukset luodaan siihen, että pelaajasta x tulee nyt meidän seuraava ykköstykki roolissaan. Se on tosin ollut seuran pitkäaikainen perinne, että pelaaja noukataan suhteellisen pienellä otannalla kiinni ja sen jälkeen ollaan ihmetelty seuraavalla kaudella, ettää miksi tuotanto ei olekaan samaa kuin edellisillä kausilla - Tai tarkemmin ottaen tuotanto ei kasvakaan odotetulla tavalla. Mielestäni kertoo ihan niinkin yksinkertaisessa statistiikassa kuin pistetuotanto, että Teemu Turunen on ollut ainoa pelaaja HIFK:ssa Salmelaisen aikana, joka on kauden mitassa pystynyt rikkomaan 50 pisteen rajan saatikka ollut jopa yli piste-per-peli -pelaaja. Nyt en laske Leskistä tähän piste-per-peli -tahtiin, kun hän oli klesana vähää väliä. Silti meillä on palkkakuninkaita rosteri pullollaan.

Mutta olen samaa mieltä kanssasi. Rosteri on joka kausi vajaa jostain kohtaa, joka johtaa siihen, että kun taas saikkukausi on parhaillaan, niin kokoonpano on onneton ja täydelläkin kokoonpanolla akilleen kantapää on aina jokin osa-alue kirkkaasti.
 
Viimeksi muokattu:

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika ihmeellinen höpinä tuo kolumni. Salmelainen olisi tehnyt itsestään aivan totaalisen pellen jos HIFK olisi monottanut Peltosen. Mikä joukkue voi voittaa jos maalivahdin T% on luokkaa 82? Ei alkukauden ongelma ollut Peltonen vaan ongelmia oli kahdessa asiassa: ylivoimapeli ja maalivahti.

Halonen oli viime keväänä jo heikko, oli helvetillinen riski lähteä hänellä kauteen. Ja ylivoiman ongelmat juontuvat kyllä ennemminkin kädettömistä pelaajista (Rantakari on ollut myös tasoa sysip***a). Täysin joukkueen kasaajan vika tuo alkukausi.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Ei alkukauden ongelma ollut Peltonen vaan ongelmia oli kahdessa asiassa: ylivoimapeli ja maalivahti.
Ville Peltonen on myös päävalmentajana vastuussa molemmista kohdista. Ville päättää kuka seisoo tolppien välissä ja kuka ei. Vaikka Jan Lundell vastaa maalivahdeista niin Ville on se joka päättää kuka on maalissa.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Ville Peltonen on myös päävalmentajana vastuussa molemmista kohdista. Ville päättää kuka seisoo tolppien välissä ja kuka ei. Vaikka Jan Lundell vastaa maalivahdeista niin Ville on se joka päättää kuka on maalissa.
Ville ei oikeastaan voi siihen vaikuttaa, että mitä pelaajat siellä kentällä loppupeleissä YV:llä tekee. Kuvioita on varmaan jauhettu elokuusta alkaen sillä oletuksella, että tässä on ollut ringin sopivimmat ukot pyörittämään ylivoimaa. Pelaajat eivät sitä kiekkoa ole saanut sisään.

Halosen kohdalla luulen, että kauteen on lähdetty niin, että pelit jaetaan korvamerkittyinä tietyssä suhteessa Halosen ja Taposen välillä niin että Halonen olisi "ykkönen" ainakin alustavasti. Tällöin otannassa ei varianssi pääse vaikuttamaan, mutta kyllähän tuo alkukausi oli surkeaa katsottavaa ja varmasti painetta oli pitää Taposta enemmän maalissa. Luulisi että nyt Taposelle annetaan alustavasti enemmän vastuuta ja aloituksia, kun otteluita on alla molemmilla. Ylivoimalla vaan jätkien pitää saada henkiset paineet pois. 10 prosentin YV on silkkaa paskaa. Sieltä on toki neljä viime kaudella merkittävää YV -pelaajaa lähtenyt, eikä korvaavia ole tullut missään muodossa vielä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Incognito

Jäsen

J

Terve. Oli oikeastaan pakko tämän kolumnin myötä pakko avata peli täällä Jatkoajassa.

Onko tässä tehty nyt liian nopea johtopäätelmä siitä, että joukkueen trendi on nousemassa? Onhan tämä tuttu kuvio IFK:n menneiltä kausilta, että alkukausi kipuillaan, sitten tulee se rypistysvaihe, jossa tulostaso paranee, mutta loppujen lopuksi kevät näyttää sen lopullisen tason. Nyt vain kun joukkue on huonompi, kuin edelliskausina, niin se allonpohja oli myös jyrkempi, koska ei ollut niitä yksilötason superpelaajia, jotka esim. ylivoimilla tuovat sen tietyn määrän voittoja. Mikäli nyt pitäisi veikata, niin HIFK tulee keväällä rypistelemään itsensä joko sääleihin tai max. sijoille 5-6 ja kesälomille puolivälierissä. Pitää muistaa, että loukkaantumis-/flunssatilanne on HIFK:ssa tällä kaudella ollut poikkeuksellisen hyvä ja tilanne tuskin pysyy samana sydäntalvea. HIFK:n rosterihan ei kestä mitään loukkaantumissumaa/flunssa-aaltoa. Sellaisessa tilanteessa HIFK syöksyy taas tappiokierteeseen.

Kritisoin Salmelaisen kommentteja CMoren haastattelussa myös siitä, että tässä on joku pidempiaikainen prosessi menossa, jossa halutaan olla eurooppalainen suurseura ja vaikka yksi saavutettu mestaruus ei veisi meitä sinne. Ei veisi ei, koska onhan se nähty, että voitettu mestaruus on aina ollut vain alku uudelle sukeltamiselle. Tästä huolimatta kaksi erillistä prosessia, eli pitkäjänteinen rakenteiden kehittäminen ja lyhytaikainen menestys eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Kyllä HIFK:n resursseilla pitää menestyä myös nyt ja heti paremmin, vaikka taustalla kävisi prosessi omavaraisuuden nostamisesta. HIFK:n resursseilla pitää pystyä yhdessä kaudessa nostamaan joukkue vaikka pohjamudista mestarikandidaatiksi. Ainakin siitä tilanteesta, jossa HIFK on ollut viime kaudet. KJ:n aikana oli ymmärrettävää, että se vei kauemmin, kun opeteltiin käytännössä urheilullisuudesta lähtien kaikkea. Ei HIFK:ssa asiat jää enää tästä kiinni. Kyllä kyse on siitä, että nyt on rakennettu joukkueen avainpelaajien osalta hyvin keskinkertainen sekametelisoppa. Itse asiassa minun mielestäni järkevä joukkueen rakentaminen nyt ja heti tukisi tätä pitkää prosessia. Perustelen: Mikäli HIFK:n joukkue olisi kärjen osalta rakennettu laadukkaammaksi, erityisesti kiekollisen taidon osalta, niin voittosarake näyttäisi suurempia lukemia ja olisi helpompi ajaa sisään nuoria pelaajia. Nythän on käytännössä niin, että ainoastaan Jesse Seppälä ja Otto Salin sementoineet asemansa kokoonpanossa.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kritisoin Salmelaisen kommentteja CMoren haastattelussa myös siitä, että tässä on joku pidempiaikainen prosessi menossa, jossa halutaan olla eurooppalainen suurseura ja vaikka yksi saavutettu mestaruus ei veisi meitä sinne.

Unelmia ja isoja tavoitteita pitää olla, mutta mua on alkanut ärsyttämään tämä eurooppalaisesta suurseurasta jankkaaminen, kun IFK ei menestyksen puolesta ole suurseura edes Suomessa, vaikka resursseiltaan ja kannattajakunnaltaan jne. sitä onkin.

Suomalaisessa jääkiekossa on urheilullisessa mielessä tällä haavaa 2 suurseuraa, ja ne ovat Tappara ja Kärpät. Tappara siksi, kun on 3 mestaruuden lisäksi pelannut 9 vai 10 kertaa putkeen välierissä ja pelaa ensikin keväänä. Kärpät taas onnistui palaamaan yhden täysfloppikauden (2016-2017) jälkeen heti mestariksi. Molemmat jengit ovat käyneet CHL:n finaalissa, joten siinäkin mielessä ovat paljon lähempänä eurooppalaisena suurseurana olemista kuin IFK, siitäkin huolimatta että heidänkin budjetit ovat jotain puolta pienemmät kuin Ruotsin ja Sveitsin jättiläisillä.

IFK on kuin Toronto Maple Leafs tai AS Roma, pääkaupungin/suurimman kaupungin uinuva jättiläinen, joka ei koskaan voita mitään.

Joten mun puolesta voitaisiin kuopata tämä ”eurooppalainen suurseura”-höpinä toistaiseksi ja keskittyä ihan vain olemaan Suomen parhaita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös