Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana MSU, 02.11.2017 klo 15.03.

?

Oliko valinta sopiva?

Poll closed 09.11.2017.
 1. Kyllä

  115 ääntä
  44,4%
 2. Ei

  37 ääntä
  14,3%
 3. En osaa sanoa

  107 ääntä
  41,3%
 1. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Downshiftataan sen verran että pelaajana, joka kykenee pelaamaan sentterinä.
   
 2. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eiköhän kaikki ole yhtä mieltä siitä, että sentterieita olisi hyvä olla enemmän kuin neljä. Mutta vaikka olisi aikaa ja rahaa, niin onko tarjolla senttereitä? Ja ennen kaikkea sellaisia, jotka kelpaisivat?
   
 3. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Kovasti niitä näyttää muille riittävän. Ei saa laittaa rimaa niin korkealle että ei ketään löydy.
   
 4. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Mieluummin sitten sellaisia jotka pystyvät pelaamaan myös laitaa, silloin saadaan sentteri resurssiin syvyyttä.
   
 5. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kovasti näyttää muille riittävän? Paljonko senttereitä on liigan sisällä vaihtanut maisemaa? Rimaa ei saa laittaa liian korkealle, muttei kuitenkaan niin alas, että on ns. katsomaton kortti tai toivotaan-toivotaan-haku? Vanha ei saisi olla, eikä liian nuori. Ei liian pitkä, muttei nyt lyhytkään, ei lihava, muttei liian laihakaan.

  Ja selvyyden vuoksi, myös minä haluaisin, että joukkueessa olisi ainakin kuusi varsinaiselta pelipaikaltaan olevaa sentteriä, joilta hoituu niin aloitukset, hyökkäys kuin puolustuskin. Haluan uskoa, että myös HIFK:ssa ihan oikeasti ymmärretään senttereiden arvo ja siellä kyllä tehdään duunia sen eteen, että joukkueessa olisi riittävästi laadukkaita senttereitä.

  Kysymys kuuluukin, entäpä, jos niitä ei vain löydy? Varmaan isolla rahalla löytyisi, mutta mitä, jos tarjolle tulleissa senttereissä on joku sellainen ”vika”, joka ei puolla riskin ottamista? En jotenkin usko, että HIFK:ssa jätetään esim. vain faneille vittuilun vuoksi sentterit hankkimatta. Toki voin olla väärässäkin, mutta ihan terve järki ei tätä puolla.
   
  penalalli, tant gredulin & jph27 tykkäävät tästä.
 6. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Eipä siinä sitten mitään jos kerran tiedät että ei senttereitä maailmalla ole.
   
 7. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En minä tiedä, siksi kysyin. Onhan niitä senttereitä varmasti vaikka kuinka paljon, jos kuka tahansa kelpaa. Mutta eihän meille kelpaa kuka tahansa, eihän?

  Kysyin sinulta, kun kirjoitit, että kovasti näyttää muille riittävän, että keitä nämä muut ovat, joita on kovasti muualle löydetty? Miksi et vastannut kysymykseeni?
   
 8. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eli paikkaillut joskus satunnaisia loukkaantumisia sentterin tontilla kuten myös vaikkapa Åsten? Tällaisia pelaajia toki tarvitaan, mutta toivottavasti heidän varaansa ei lukita ns. vakiosentterin paikkoja vaan kyllä noille tonteille täytyy löytyä pelaajia, jotka ovat edes valtaosan urastaan sentterinä pelanneet. Mainitsemasi "kykenee pelaamaan sentterinä"-profiilin pelaajat ovat nimenomaan sitä varten, että he kykenevät paikkailemaan niitä satunnaisia loukkaantumisia kyseisessä roolissa.

  Lainaus:
  Ei varmasti löydykään jos verkot on heitetty vesille vasta keväällä. Siinä vaiheessa ollaan auttamatta myöhässä ja sehän todettiin jo menneellä kaudella kun Suomelaa yritettiin korvata. Laadukkaat ykköskorin keskushyökkääjät allekirjoittavat sopimuksensa tuleviin seuroihinsa yleensä jo ennen vuodenvaihdetta, eli eivät varsinaisesti ehdi edes olla vapaina agentteina.

  Toisin sanoen jos odotellaan kauden päättymistä ja katsotaan tämän jälkeen, että keitä sieltä löytyykään sopimuksettomassa tilassa, niin olet kyllä oikeilla jäljillä. Laadukasta tarjontaa ei kovin paljoa löydy.

  Tämän vuoksi itselläni tulee vähän sellainen Deja Vu -fiilis, että niinköhän Tyrväisen ratkaisua on odoteltu huhtikuulle ja taas saadaan päivitellä ensi kaudella sentterimarkkinoiden kuivuutta. Toivottavasti ei, sillä olin lähes 100-varma, että case Suomelasta oltaisiin opittu.

  Kyllä se nyt on vähimmäisvaatimus, että kärkibudjetilla operoiva seura saa kaudesta toiseen jalkeille joukkueen, josta löytyy edes riittävä määrä liigatasoisia pelipaikkansa edustajia kullekin tontille.

  Mutta katsotaan nyt toki mitä se 7.5. tuo tullessaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 01.50
  tommy36 tykkää tästä.
 9. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Kuluneella kaudella sentteitä oli joka joukkueella enemmän kuin meillä. Tätä kautta nyt ei voi vielä tietää kun kaikkia ei ole ilmoitettu. Siksi annan aikaa harjoituspeleihin asti vaikka koko kausi tässä on ollut aikaa niitä hankkia.
   
  tommy36 tykkää tästä.
 10. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  Olihan se HPK kuitenkin aika potentiaalinen. Itse rankkasin kaksi vuotta sitten HPK:n jokseenkin korkealle ja yllätyin kun kävi niinkin huonosti. Tälle kaudelle sitten näyttivät ottavan todella isoja harppauksia, mutta ehkä se olikin vain mentaalinen hyppäys takas oletustasolle ja siihen päälle paljon pienempi parannus. Potentiaali ei aina realisoidu toivotun nopeasti, edes osaavassa valmennuksessa.

  Ei täällä olla pistämässä sitä puolta joukkueesta vaihtoon, joka lähtee isompiin ympyröihin. Lähinnä tulee mieleen Finley, Santala, Ruusu, suuren osan kaudesta Engren, Petrell, Kankaanperä ja isoja ja pitkiä loukkaantumisia vähättelevien mielestä Tallberg. Engren, Petrell ja Kankaanperä jatkaa, mutta luultavasti/toivottavasti huomattavasti soveltuvammissa rooleissa.

  Lainaus:
  Kummallinen arvaus. Minusta Tyrväinen - Leino - Lundell olisi aivan loistava kolmikko, etenkin jos siinä on tukena sentterilaiturit Sallinen ylempiin kenttiin, Jääskä stunttina kolmosen keskelle ja Keränen/Ikonen neloseen. Silti mielellään se Jasu vielä kirsikkana. Ja itse asiassa Paajanen - Leino - Lundell - Jasu +Sallinen+Jääskä+Keränen olisi sekin loistava. Toivon todellakin että hankittava sentteri on Leinon tasoa, se olisi aivan huippua ja täysin riittävä mielestäni! Oikein positiivisesti tervehtisin tällaisen puolustusvelvoitteet hoitavan rightin syöttökoneen lisäämisen sentteristöön.

  Santala oli huomattavasti parempi puolustamaan kuin oletin, mutta päättyneen(kään, edit) kauden senttereissä ei ollut tarpeeksi YV-pyörittäjän taitoa. Leinolla olisi tuota, ja toki Lundell kehittyy ja toivottavasti parantaa juuri pelinrakentajan ominaisuuksiaan. Joten ei olisi lainkaan "sama runko". Muutenkin mv-osasto oli se suurempi aukko paatin kyljessä, jollain Tuohimaa-Engren -kaksikolla oltaisiin pelattu välieriä huomattavasti helpompaa vastusta vastaan ja kenties/luultavasti menty finaaliin.

  Lainaus:
  Tämäkin tuntuu todella kummalliselta. Jääskällehän nimenomaan annetaan ja on annettu rohkeasti mahdollisuus kasvaa todelliseksi sielupelaajaksi, ja ollaan mielestäni hyvällä mallilla tässä prosessissa. Jääskä pystyy stunttaamaan jopa ykkösketjun laidalla haittaamatta ketjun peliä liikaa, mutta koko kokoonpanon ollessa terve (tämä on vitsi) hän olisi lähtökohtaisesti siinä 2-3 ketjujen rajamaastossa. Tämä ei ole lainkaan mitään alempiin kenttiin hautaamista, sillä a) kolmosketju on rakennettava tulosketjuksi ja b) loukkaantumisia tulee aivan joka vuosi, siellä pelasi päättyneellä kaudella herranjumala kakkoskentän laidassa usein Ilmari Pitkänen. Jääskä tulee saamaan runsaasti pelejä huipun veljesten rinnalla, niin kakkoskentässä kuin varmasti satunnaisesti ykkösessäkin.

  Lainaus:
  Jep. Tätä kuulee usein täällä jatkoajassa, että kun on tehty huono ratkaisu, niin IFK vain "kuunteli fanien toiveita". Kovin usein ei kuunnella niitä lukuisia järkeviä toiveita täällä, mutta sitten kyllä kuunnellaan sitä yhtä pajavasara-fania joka kerran vuodessa kaipailee jengiin yhtä Ustrnulia. Tai niitä totaalisia tuuliviirejä, jotka haluaa eroon joka viikko eri pelaajasta. Tai niitä, joille mikä tahansa toimenpide lähtien pelaajan isän koiranulkoiluttajan vaihtamisesta oli tärkeämpää kuin Ruusun korvaaminen maalivahdilla, koska "luota nyt tähän Lunkan projektiin, kyllä siellä nähdään jotain mitä sinä et näe!". Varmaan myös Lession potkiminen oli jollain perverssillä tavalla "fanien toive". Tai Bollywood-farssi.

  Lainaus:
  Minä rukoilen. Teidänkin puolestanne.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 03.50
  tommy36 tykkää tästä.
 11. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Lainaus:
  On vaikea olla vetämättä Cathy Newmaneja sulle vastatessa, mutta... Yritätkö sanoa, että koska aitoja senttereitä on vain kaksi, laitetaan toinen niistäkin laidalle (ja tilalle ties mitä puukätistä laituria)? Ei jumalauta.

  Lainaus:
  Aloitettaisiinko edes siitä, että niitä senttereitä olisi hyvä olla enemmän kuin kaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 03.54
  tommy36 tykkää tästä.
 12. tommy36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu ei, sorry vaan. Mää varmasti itsekin luin homman liian kirjaimellisesti, enkö ymmärtänyt lipsahdusta. Omasta puolesta muuten vain korostin sitä, kuinka paljon paremmalta homma näyttäisi jos siellä olisi muiden mainittujen lisäksi se Tyrväinenkin.

  Paajanen ja Lundell nyt ei vaan riitä, ellei sitten juoni ole juuri siinä pelipaikattomassa pelaamisessa, ja siksi hommataan näitä, jotka pystyvät välttäviin sentterisuoritteisiin.
   
 13. Bafforosso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK parhaimmillaan
  Kyllä täällä ja tuossa 2019-2020-osiossa puhutaan paljon siitä, ettei senttereitä ole.
  No, jatkoajan sivuilta katsottuna eri joukkueissa liigassa on 17 sentteriä, joiden sopimus loppuu.
  Laadusta en lähde tässä spekuloimaan, mutta joukossa on 19-vuotiaita ja mm. Kunyk, Morley ja Leino. Lasua en laskenut mukaan vaikka hänetkin olisi voinut värvätä.
  Meidän UTJ on nyt etsinyt tyhjiltä markkinoilta senttereitä kohta 2 vuotta. Luulisi, että se ykkössentterin sopimus tehtiin jo syksyllä.
  Useimmissa joukkueissa on yli 3 jopa yli 4 ja esim. JYP:ssä 6 sentteriä, joilla sopimus. Meillä vain yksi + ilmeisesti ainakin Paajanen toisena.
  Kyllä se neljäs ja viides jopa kuudes pitäisi meilläkin olla mahdollista ylläoleva huomioiden, varsinkin kun päästimme 2 juniorisentteriä pois. Näistä toinen on pelannut juniorimaajoukkeissa. Herrat ovat Hirvonen ja Kulmala. Olisi voinut tarjota Nykoppin kanssa tuurausta jo vuosi sitten ja 2-3 vuoden kehityssopimusta kouraan, niin ei olisi herra lähtenyt Jokereihin.
  Eiköhän Tyrväinenkin olisi voinut riittävällä summalla jäänyt, joten turha selitellä mitään ellei meillä ole 7.5. riittävää määrää senttereitä ja sitä ykköstä.
  Viime syksynä oli jopa aika laadukkaita AHL:n free agent frenzyssä. Niin on nytkin. Ja oli Kontiolakin vapaa ennenkuin siirtyi Jokereihin.
  Siis jos ei ykkössentteriä ole vieläkään löytynyt, ei muuta kuin hopi-hopi töihin, fyrkat tiskiin europpalaisen huippujoukkueen kassasta tai sitten UTJ:n vaihtoon.
  Joukkueen tärkeimmät pelaajat saavat maksaa - ei niissä voi säästää, jos halutaan menestyä urheilullisesti. Jos ei haluta, kannattaa lopettaa fanien huijaaminen.
   
  Erkka Lapanen, -Kantor-, WPK ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Käyn joskus tsekkaamassa slovakian ja tsekin ekstraliigojen pelaajistoa, että keitä mörköjä siellä pelaa. Kiinnostavia kavereita. Kun nyt näistä keskushyökkääjistä on väitetysti pulaa, niin huvikseni katsoin, mitä tälle rintamalle kuuluu. Ja puhtaasti pistepörssitsekkauksella reilusti +1 pistettä per matsi tehneitä, ei ikäloppuja slovakkeja ja tsekkejä on vielä useita ilman (julkistettua) diiliä ensi kaudeksi. En nyt ala heitä listaamaan, kun suurimmasta osasta en sen kummemmin tiedä, mutta esimerkinomaisesti - kyllä markkinoilla tällaisiakin keskushyökkääjiä on. Meillä ei vaan taida fyrkka riittää näiden liigojen palkanmaksua vastaan.

  (LNAH:stä löysin meille vilttiin kyllä sentterin - maxime villemaire, yli piste per matsi ja 136 min jäähyjä. 190/100 ja pelimies parhaassa iässään, eli 26 v + ei hampaita ja puhuu kanadanranskaa.)
   
  Pekka Kaukalo, tommy36 & Bafforosso tykkäävät tästä.
 15. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Kärppien sentteri Michal Kristof tuli just tuolta suunnalta (Slovakia) Liigaan (aiemminkin pelannut toki suomessa ja Mannerin alaisuudessa) ja pelas varsin hyvän kauden. Eli kyllä tuoltakin voi jengiä löytää.
   
 16. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No totta helvetissä voi, kovaa ukkoa kaikille pelipaikoille nyrkkisankarista yv:n pyörittäjään. Tsekin ekstraliigahan on kova sarja, mutta ei ole tainnut vuosikymmeneen riittää liigajengeillä fyrkat. Slovakian ekstraliigan kärkietenijöiden kohdalla lienee sama ongelma - jos eivät saa pidettyä itse, khl /shl / sveitsi vie. Eikä varmaan suomen metropolitkaan keskieuroopan kansalaisia lokaatiolla pysty houkuttelemaan.

  Pointti olikin lähinnä se, että jos yv:n ykköskeskushyökkääjän todella haluaa, niitä on kyllä vapaana. Sit pitää tosin lyödä louvoa pöytään ihan suurseurana. Ei niitä ilmaiseksi saa.
   
 17. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Myös Pelicans hankki Hynek Zohornan Tsekeistä. Pelasi toki laidassa suurimman osan kaudesta jostain kumman syystä, mutta mies hankittiin sentteriksi.

  Kyllä niitä senttereitä on tarjolla, jos vaan osaamista organisaatiosta löytyy. IFK:n resursseilla on hävettävää, jos sitä mitat täyttävää ykkössentteriä ei ole joukkueessa ensi kaudellakaan.
   
  WPK, tommy36, RedWhiteBlue ja yksi muu tykkäävät tästä.
 18. penalalli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Minua kiinnostaa, miksei Miikka Pitkänen kelvannut IFK:lle vaan palasi Kalpaan.
  Onko edes kyselty?
   
 19. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Voisiko olla Pitkäs-kiintiö jo täynnä ensi kauden osalta? Selvinnee huomenna.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 20. Luke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Man Utd, HIFK, Penguins
  Lainaus:
  Mahtuisi siihen kakkoseen vielä toinenkin Pitkänen. Vieläkö löytyisi toinen Koivistokin jostain?

  Ja huomenna nähdään, että pitääkö joukkuetta kasaamaan palkata se toinen Salmelainen. Tonylla riitti ainakin sitä voitontahtoa.

  No, vitsit sikseen. Mielenkiinnolla, ja vähän jännitykselläkin, odotan huomista. Onko tietoa mihin aikaan tietoa alkaa tippumaan?
   
 21. tomechkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, St. Louis Blues, Joe Finley
  Lainaus:
  Kari Salmelainen Napakymppi-tyyliin haastattelemassa pelaaja A,B ja C:tä
   
  Pekka Kaukalo ja HogiBoi tykkäävät tästä.
 22. Hattu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Arima, Boyko, Caloun?
   
  tomechkin tykkää tästä.
 23. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Näihin asioihin olen tyytyväinen:

  - Turunen julkistettiin, eli jonkinasteinen pieni mahdollisuus on hänen pitämiseen! En nyt silti luota että tämä toteutuisi, mutta ihan jees jos Salmelainen tässä vaiheessa päätti että todennäköisyys on riittävän suuri.
  - Salmelainen kommentoi "Viime kauden jälkeen joukkueeseen on tullut vaihtuvuutta, mutta olemme mielestäni onnistuneet joukkueen rakentamisessa tähän mennessä hyvin". Tuo boldattu kohta, sekä "joukkue on näiden myötä valmis" tai "näillä mennään mutta joukkueenrakennus on jatkuvaa puuhaa ja joukkue on valmis vasta siirtorajalla jaada jaada" kaltaisten lauseiden puuttuminen antaa ymmärtää, että vielä etsitään pelaajia. Hyvä!
  - Lähes kaikki ne hyvät huhutut (Turunen, Paajanen, Sallinen, Saarinen, Dyk, Kousa, Ahonen ja Tuohimaa) toteutui. Melkein odotti taas isoa pettymystä, joten saa olla erittäin tyytyväinen ettei tältä osin tullut pettymystä. Turunen noista tuskin meillä pysyy, ja siihen toivottavasti on varauduttu (eikä siis niin, että 2. ketjuun nostetaan Dyk tai Nordgren), mutta jos lisäksi Paajanen saisi sopparin ison meren toiselle puolelle, ollaan kusessa. Wirtanen tilalle?
  - Wärniä ei julkistettu ainakaan vielä. Hän on mielestäni tervetullut voimalaituriksi 3. ketjuun, mutta jos hänet olisi näiden huippuhankintojen yhteydessä julkistettu, olisi se antanut väärän viestin.

  En nyt suoranaisesti ole mihinkään pettynyt, mutta odotan kyllä vielä sitä YV-vastuullista kolmossentteriä koodinimellä "motivoitunut Ramstedt", top6 laituria jos ja kun Turunen lähtee (esim. Salminen) sekä valmiutta ja halukkuutta vahvistaa pakistoa mahdollisesti jopa kahdella pakilla, kunhan ensin selviää minkälaista vahvistusta pakisto eniten kaipaa. Ja ehkä siitä Jasusta haaveilun voisin lopettaa, jos kokoonpanossa on Keräsen ja Nykoppin lisäksi Ikonen.

  Kenties laivalle tulee sitten omat pojat Ramstedt, Wärn ja Ikonen?
   
 24. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Aika hyvällä prosentilla oli huhut osunut oikeaan.
  Aika kovia hakuja kyllä Tobbarilta, varsinkin jos Turunen pysyy.
  Ja veikkaisin että Paajasenkin kohdalla on sopparissa hieman pienempi summa kuin voisi olla jos/kun nimi on lyöty alle silloin kun huhut alkoivat.

  Ps: unohtakaa nyt se Ramstedt. Kaverin edellinen hyvä kausi on KOLMEN KAUDEN TAKAA.
   
 25. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Jep, nostalgia erikseen mutta ei Ramusta ole kuuteen ekana kenttään.