To 6.3.2014 Tappara-Jokerit

  • 21 639
  • 105
Tila
Viestiketju on suljettu.

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mä taas en missään tapauksessa toivo Jokereita vastaan pudotuspeleissä, tai ainakin sitä parempi mitä myöhemmässä vaiheessa kohdataan. Tuossa joukkueessa on niin paljon kokemusta ja taitoa että valmennuskaan ei sitä tuon pahempaan jamaan saanut vaikka Lämsä sai liian kauan heilua mukana. Valtonenkin on onneksi kokematon koutsi, joten siinä iso etu Tapparalla. Mutta se isoin syy miksi kohtaamista pitää välttää on fyysisyys, jota tänään ei niin paljon nähty (liekö eilinen peli vaikuttanut) mutta joka siellä kuitenkin edelleen on olemassa. Narreja vastaan sellainen kuuden pelin kuluttava sarja saattaa tietää ukkoja sairastuvalle, mikä vaikeuttaisi jatkoa olennaisesti. Kyllä Tappara jatkoon menisi, mutta mahdollisesti taas rampana ja sitä ei viitsisi katsella toista kevättä putkeen. Joten joku muu vastaan puolivälieriin, kiitos.

Illan peli oli hyvä runkosarjapeli. Vielä on matkaa playoffeihin.
 

Animal

Jäsen
Osaako joku kertoa syyn miksi Ruutu ei pelaa aina kuten tänään Tapparaa vastaan, vaan jostain pitää tasaisin väliajoin kaivaa se peliä kunnioittamaton apinavaihde esiin? Ihan oikeasti pistää miettimään ottaa onko sillä kaikki korvien välissä kunnossa.

Rautakorven ja Valtosen ryminäkenttien peluuttaminen oli hienoa katsottavaa. Muutenkin hyvä peli.
 

Nwoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SAINTS salibandy, Spiral-liiga, Tampere
Povaan, että jos nämä joukkueet pudotuspeleissä kohtaavat, niin nähdään oikein kunnon asemataistelu ja odotteluhetki, kun Tappara odottaa keskialueella ja Jokeri-pakit syöttelevät keskenään. Siinä voi sitten yleisö käväistä kaljalla, kun valmentajat mittailevat toistensa elimiä vaihtoaitiossa. Hieno sarja siitä joka tapauksessa tulisi.
 

Wire

Jäsen
Huvittava tuo Ruuttun haastattelu. Ensin "− Tappara ei tullut juuri ollenkaan päälle. Odottelivat vaan keskialueella ja kuten ekassa erässä kävi" ja heti perään "Se on isossa kaukalossa pirun vaikeaa ja tyhmää mennä hönkimään, säheltämään ja kuluttamaan energiaa."
 
Hmm, olen kyllä nyt kovasti yllättynyt.. tehdäänpäs omien okulaarien vertaistarkastus:

Eikö kukaan huomannut Jokereiden 3-3-tasoitusmaalissa mitään ongelmallista?! Eikös Benamoori itse mennyt törkeästi maalivahdin alueelle ja kaiken lisäksi onnistui estämään veskan liikkumisen tyhjään tilaan josta sitten kiekko laitettiin sisään?! Minusta oli päivänselvä tilanne ja maalia ei olisi pitänyt hyväksyä. Menikö kaikilta ohi kun hetken päästä tuli se paitsio/rankkari-tuplavirhe josta kaikki meuhkaavat?

Otti kyllä päähän kun Tappara ei onnistunut Jokerien pistenollauksessa. Ette sitten voineet jeesata. :)

EDIT: Tässäkin Jatkiksen kuvaraportin yhdessä kuvassa benamuorilla on vielä maalin jälkeenkin molemmat luistimet veskan alueella.. vaikka onkin kerinnyt jo jonkun verran liikkumaan/kääntymään niin että vasen jalka ei ole enää veskan edessä.
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö kukaan huomannut Jokereiden 3-3-tasoitusmaalissa mitään ongelmallista?! Eikös Benamoori itse mennyt törkeästi maalivahdin alueelle ja kaiken lisäksi onnistui estämään veskan liikkumisen tyhjään tilaan josta sitten kiekko laitettiin sisään?! Minusta oli päivänselvä tilanne ja maalia ei olisi pitänyt hyväksyä.

Eipä Tapparan pelaajatkaan näyttäneet maalia protestoivan. Tuollaisia "vääriä maaleja" tulee varmaan joka kierroksella jos dna:n jättäminen alueelle riittää siihen. Ja noilla likaisilla maaleilla ratkaistaan myös playoff-otteluita, jos maalille ei mene, niin heikoilla on poffeissa. Olisi kannattanut kerätä enemmän pisteitä, niin ei tarvitsisi jossitella ;) Aikaa siihen on ollut. Ja vieläkin on.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Hmm, olen kyllä nyt kovasti yllättynyt.. tehdäänpäs omien okulaarien vertaistarkastus:

Eikö kukaan huomannut Jokereiden 3-3-tasoitusmaalissa mitään ongelmallista?! Eikös Benamoori itse mennyt törkeästi maalivahdin alueelle ja kaiken lisäksi onnistui estämään veskan liikkumisen tyhjään tilaan josta sitten kiekko laitettiin sisään?!
Noinhan se menisi siinä tapauksessa, että pelaaja itse ajaisi sinne maalivahdin alueelle maalivahtia häiritsemään. Tässä tilanteessa kuitenkin puolustajat työntävät Semirin sinne, joten aika vaikea maalia on sillä perusteella lähteä hylkäämään.

Kahvara-leirissä näköjään jaksetaan pelaajia myöten itkeä tuosta Palolan kaatumisesta, mutta päivänselvästä paitsiosta ei mainita mitään.

Huvittava tuo Ruuttun haastattelu. Ensin "− Tappara ei tullut juuri ollenkaan päälle. Odottelivat vaan keskialueella ja kuten ekassa erässä kävi" ja heti perään "Se on isossa kaukalossa pirun vaikeaa ja tyhmää mennä hönkimään, säheltämään ja kuluttamaan energiaa."
Kukas Ruuttu ottelussa pelasi, mistä tämmöiset kommentit? Vai erehdyitkö ottelusta?

Noh jokatapauksessa tuntuu ottavan koville, kun tuota ilmeisesti Tamperelaisten ylpeyden aihetta eli ultra passiivista keskialueen sumppua joku kritisoi. Noh ei se näyttänyt olevan tänään Hakametsässäkään yleisön mieleen, sen verran kovat buuaukset tajusivat antaa.

Sanotaan nyt vielä itse ottelusta sen verran, että Jokerit hallitsi täysin kahta ensimmäistä erää ja paikat oli tehdä se 4-5 maaliakin. Kolmannessa erässä sitten alkoi ilmeisesti edellinen peli painamaan ja/tai Tappara paransi puolustuspeliään ja Jokerit ei oikeastaan hyviä maalipaikkoja enää saanut.
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jokerit ei petä. Ainoa edes jotenkin toiminut kenttä hajotettiin. Tappara voittanee tänään vähintään kolmella maalilla ellei Irving pelaa huippupeliä.
Läheltä liippas tämä ennustus. Ykköskenttä oli helvetin kova, vaikka kaikkien, mutta erityisesti Steegilin, rakastama tanskalainen siitä poistettiinkin. Tappara hävisi aivan oikeutetusti, vaikka Irving pelasi reilusti keskimääräistä paskemman pelin. Shaatana että mua ärsyttää tollanen etukäteen häviäminen.

Pari nopeaa irrallista ajatusta.

Palola oli esillä hyvässä ja pahassa. Aina kontaktia ottaessaan tuntui rikkovan jotain sääntöä ja pari kertaa oli lähellä ettei sattunut oikeasti. Mutta onhan se nyt kova maalintekijä silti. Valehtelisin jos sanoisin etten ottaisi Jokereihin, mutta Ruutukaan ei ole noin likaisia pelejä montaa täällä esittänyt.

Trappi on syöpää. Säännöt tottakai mahdollistavat tuon seisoskelun ja kyllähän se nollapelejä on todistettavasti Metsolalle tuottaa, mutta pieni osa sisäisestä jääkiekkoromantikostani kuolee aina kun näen viisi pelaajaa ryhmittyneenä keskialueelle ilman ajatustakaan karvaamisesta. Kun jääkiekosta ottaa vauhdin pois, jää jäljelle ihan saatanan tylsä laji jonka seuraaminen on tuskaa. Kaikista eniten mua vituttaa se, että Tapparan kurinalaisuus ja materiaali ovat sillä tasolla, ettei sen todellakaan tarvitisi lähteä tappamaan peliä yhtään ketään vastaan, vaan käsissä on aina avaimet hallita pelejä alusta loppuun kiekolla.

Teuvon Jokeriuraa on ainakin tällä erää jäljellä minimissään neljä ja parhaimmillaankin parikymmentä matsia, mutta nuo Jokereiden ensimmäisen maalin kaltaiset hetket ovat niitä, jotka tekevät asian käsittelemisestä helpompaa. Meille jää aina ne highlight-videot, joita voidaan Allegrossa katsella ja muistella niitä hetkiä kun Jokerit oli oman liigansa SKA ja kun meillä pelasi sen sarjan Kovalchuk.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kahvara-leirissä näköjään jaksetaan pelaajia myöten itkeä tuosta Palolan kaatumisesta, mutta päivänselvästä paitsiosta ei mainita mitään.

Tietenkään virhe ei saisi korjata virhettä. Mutta eipä tosiaan voittomaali paitsion jälkeen olisi ollut sen mukavampaa. Ja sanomattakin lienee selvää, että sellaisesta täällä "parkuessa" tulisi muidenkin joukkueiden kannattajat sanomaan sitä säälittäväksi itkuksi.

Peli oli hyvä ja reilu ja pelaamalla se myös ratkaistiin.

Oma näkemykseni on se, että 2 ensimmäistä erää Jokerit oli tasakentällisin pelillisesti parempi, eikä Tapparalla juuri ollut maaliensa lisäksi muita paikkoja, itse asiassa jopa yllättävän passiivisesti pelasi kotijoukkue. Niistäkin 2 alivoimalla tilanteista, jotka Jokeripakkien ja Irvingin kannalta suorastaan koomisia. Päätöserä oli selvästi Tapparan paras erä ja Jokerien tasoitus näytti jo melko epätodennäköiseltä. Jatkoajalla Tappara sitten lähempänä ratkaisua.

Ehkä pisteet jaettiin aivan oikein, vaikka aukeaahan tuo Jokerien puolustus niin luvattoman helposti, että siinä mielessä olisi Tappara voinut useammin rankaista vastahyökkäyksistä.
 
Viimeksi muokattu:
Noinhan se menisi siinä tapauksessa, että pelaaja itse ajaisi sinne maalivahdin alueelle maalivahtia häiritsemään. Tässä tilanteessa kuitenkin puolustajat työntävät Semirin sinne, joten aika vaikea maalia on sillä perusteella lähteä hylkäämään.
Vähän toisin itse tuon näen.. ja näppärästi semiiri saa vasemman luistimen veskan oikean jalan eteen, juuri sen jota pitäisi liikuttaa sinne tyhjään tilaan. Noh, se peli oli siinä, ei tullut täyttä apupottia sinisille tästä pelistä. Etiäpäin. Mielenkiintoinen runkkiksen loppu.. ainakin suoran poffin viivalla.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Povaan, että jos nämä joukkueet pudotuspeleissä kohtaavat, niin nähdään oikein kunnon asemataistelu ja odotteluhetki, kun Tappara odottaa keskialueella ja Jokeri-pakit syöttelevät keskenään.

Kyllä vain. Jos tämä sarja toteutuu, niin lähtisin Tomekkina jossain pelissä ihan jo yleisen hämmentämisen nimissä tekemään jotain tämän kaltaista. Saataisiin ainakin asia lööppeihin ja mahdollisesti pientä painetta Tapparan suuntaan. Eihän siitä nyt mitään valtavaa etua tietenkään saisi, mutta eipä siinä mitään häviäisikään.

Linkki vie youtubeen.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno peli ja hienot joukkueet!

Larsson pelasi myös hyvin, vaikka 3-3 maalissa vähän merkkailikin miten sattuu. Kiva kuitenkin jossain vaiheessa saada ykköspari puolustukseen takaisin kuin myös Voutilainen.

Larsson pelasi tänään todella erinomaisesti (katsoin 1. erän puolivälistä eteenpäin)... kunnes sitten omakätisesti lahjoitti tuon 3-3-maalin käsittättömällä perseilyllä. Ja kun kerran vauhtiin pääsi töppäilyssä, yritti sitten 3. erän loppuun lahjoittaa vielä voittoa Jokereille, mutta tuhannen taalan paikka ei tällä kertaa kelvannut.

Tänään molemmilta huikean kauniit avausmaalit erityisesti syöttöjen osalta (Järvinen, Teräväinen). Sitten loput 4 maalia tulikin vastustajan virheistä, jotka sitten lopulta menivät tasan.

Tapparan pitää jatkossa ottaa pois nuo maalinedustalta ja takatolpalta tehdyt, koska nyt Jokerit niittasi näistä 1-1 ja 3-3 -tasotukset ja yritti näitä jatkuvasti.


Palolan tilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt viheltää rankkari, koska edeltävää tilannetta ei linjatuomari tulkinnut paitsioksi. Palola pelaa tilanteen oikeaoppisesti, mutta luistimeen kiekko silti napsahtaa, joten kai tuosta periaatteessa paitsio pitäisi viheltää. Ilman kosketusta luistimeen tuo ei olisi missään tapauksessa ollut paitsio, koska Palola ei ahdista jokeripelaajaa, vaan pyrkii vain alueelta pois.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mietin tuossa vaan kevättä 2002 ja Jokereitten keskialueen tukkimista ja äärimmäistä passiivisuutta finaaleissa. Silloin ei kukaan Jokeri-kannattaja kritisoinut omiensa tiivistä puolustamista tylsäksi. Mutta kukas sitä malkaa omasta silmästä jne.
 
Pistetään tännekin tuosta 3-3 -maalista ja Larssonin osallisuudesta.

Larssonilta oli eilen pääpiirteittäin hyvä peli. Jäin miettimään tuota kolmatta maalia. N.Peltola tulee ohi Larssonista ja kiertää maalin. Larsson menee maalille painimaan tilanteeseen, jossa on jo Saravo ja Ben-Amor. Taustalta tulee takakulmalle Tyrväinen perässään J.Peltola.

Kysehän on nyt siitä, miten on sovittu tuollainen tilanne pelattavan, kun mies karkaa.
1) Olisiko Larssonin pitänyt jatkaa Peltolan perässä ja koittaa mennä vastaan kiertäen maali etupuolelta? Todennäköisesti ei olisi ehtinyt, vaan samalla kuviolla maali olisi tullut.
2) Olisiko Larssonin pitänyt vaihtaa miestä Saravon kanssa? Peksi ei välttämättä olisi ehtinyt reagoida siihen ja mennä Peltolaa vastaan, ja olisi ollut myös vaara, että Ben-Amor olisi saanut mailan vapaaksi. Ja siltikin Tyrväinen olisi päässyt sinne takakulmalle.
3) Olisiko Larssonin pitänyt jäädä pelaamaan aluetta takakulmalle? Niin, olisiko? Tietysti näin jälkikäteen voidaan sanoa, että olisi, kun se kiekko sinne tuli.

Mutta lähtökohtaisest Tyrväinen oli Peltolan mies, koska Saravolla oli B-A ja Larssonilla Peltola (joskin hukattuna).
 
Oli lähes täydellinen kiekkomatsi, vain Tapparan voitto jäi puuttumaan. Jokerit taisi tarvita pisteitä enemmän eli onnittelut niistä Helsinkiin. Kyllä se vaan on harmi, että Jokerit lähtee sarjasta. Mieluummin katselen heitä kuin Vaasan Sportia...

Mieluusti ottaisin Jokerit vastaan pleijareissa, mutta jos Jokerit saa kammettua itsensä kuuden parhaan joukkoon, lento päättyy totuttuun tapaan puolivälieriin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kolmannen erän ehdin nähdä ja olihan se laadukasta jääkiekkoa. Tappara puolusti melkein koko erän hienosti mutta Jokerit käytti yhden uinahduksen heti hyväkseen. Minusta Johan Larsson lähti siinä vaiheessa turhaan enää kiertämään maalinedustalla toiselle puolelle, olisi pitänyt tolpan vain kiinni ja estänyt poikkarin sillä. Mutta tosiaan suurempi virhe taisi tapahtua jo aiemmin ja siksi Malinen oli jo myöhässä jne.

Sarjataulukkoon tämä ei Tapparan kannalta tehnyt mitään mutta varmasti voitto olisi ollut muuten tärkeä, Jokerit on ollut kova taistelupari nämä pari viime vuotta. Sen puolesta on kyllä todella sääli, että näitä pelejä ei ainakaan hetkeen enää tule. Selvästi parhaita ja tunnetilaltaan kovimpia pelejä, ei pääse edes Ilves-matsit samaan.

Jatkoajalla Tapparan olisi pitänyt naulata peli, viimeistään siitä 2-1-hyökkäyksestä, jonka kyllä vanha kettu Ozzy hoiti aika jäätävästi. Mutta kuitenkin, ei tuollaista ole varaa missata.

Mutta eipä siinä, toivottavasti playoffeissa nähdään, niin joukkueet kuin fanitkin. Tulisi perhanan kova sarja ja ehkä Tapparakin viimein taas voittaisi Jokerit pudotuspeleissä.

Vieläkin vituttaa ne Rööki Strömbergin jalkamaalit ;)
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Mietin tuossa vaan kevättä 2002 ja Jokereitten keskialueen tukkimista ja äärimmäistä passiivisuutta finaaleissa. Silloin ei kukaan Jokeri-kannattaja kritisoinut omiensa tiivistä puolustamista tylsäksi. Mutta kukas sitä malkaa omasta silmästä jne.

Pettääkö muisti vai miksi en muista että Jokerit olisi jäänyt keskialueelle seisoskelemaan kuin tatit?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Niin ja pakko vielä mainita, että Marko Kauppinen oli aivan loistava. Huhhuh, Teemu Aalto ja Pasi Puistola olivat kaikenlisäksi sivussa tästä pelistä :)

Ei pääse tänä vuonna poraamaan materiaalin kapeudesta.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin ja pakko vielä mainita, että Marko Kauppinen oli aivan loistava. Huhhuh, Teemu Aalto ja Pasi Puistola olivat kaikenlisäksi sivussa tästä pelistä :)

Ei pääse tänä vuonna poraamaan materiaalin kapeudesta.

Kauppisen 1vs1 pelaaminen on todella hienoa katseltavaa. Myös kiekonriistot tapahtuivat todella tyylikkäästi.

Tuli tuossa viestejä lukiessani mieleen, että eikö kukaan muu huomannut Väänäsen kyynärpää taklausta Järviseen. Tapahtui tilanteessa, jossa jo Karalahdelle oli tulossa jäähy. Mielestäni oli päähänkohdistunut taklaus ja 2+10 ei olisi ollut siitä tilanteesta väärin.
Mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että tuomarit onnistuivat eilen hyvin. Suurin virhe oli virheen paikkaaminen virheellä. Mutta maassa maan tavalla.
 
Niin ja pakko vielä mainita, että Marko Kauppinen oli aivan loistava. Huhhuh, Teemu Aalto ja Pasi Puistola olivat kaikenlisäksi sivussa tästä pelistä :)

Ei pääse tänä vuonna poraamaan materiaalin kapeudesta.
Oli kyllä. Minäkin kiinnitin huomiota siihen kuinka hyvin Kauppinen pelasi. On todella hyvä pakisto, kun tuo ykköspakkipari palaa. Saattaisi vaikuttaa monen muun joukkueen pelaamiseen, jos ykköspari olisi sivussa.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peli oli viihdyttävä. Jokerit kehittynyt pelissään.
Meteli hallissa tuli äänekkäistä suista, mutta voimakkaimmin pahvisista haitarimainoksista. Revin päistä ravintolatarjoukset. Jos muijan käytäisi syömässä kaksi annosta yhden hintaan juu tuota...

Oikeastaan ottelu pitäisi voittaa jos tekee kaksi alivoimamaalia. Tuomarit olivat molemmissa ääripäissä hyvässä ja huonossa.

Jokerit oli sen verran parempi peruspelissä, piti kiekkoa enemmän, ja ansaitsi rankkarivoittonsa. Pistekin on parempi kuin nolla pistettä. Jokereillekin kaksi pistettä huonompi kuin kolme pistettä.

Jokerit on kyllä playoffien mustapekka. Kenelle tulee ensimmäisellä kierroksella vastaan, vatsanpohja löystyy ensiajatuksella. Kaikki, kahta ylimpää joukkuetta myöten.

Lipunhinta A2 Vas. 7 rivi 36,50 euroa. Kyllä sillä hinnalla pitää saada viihdyttävää katsottavaa, ja nyt kyllä sai.

HK:n pitkät nakit ei pärjää Teivon lihapullille. Pullat aiheutti närästystä, mutta hyviä olivat. Nakitkin saisivat olla manselaisia, Wigreniä, tai Savupoikia, tai Lihajalostetta niin erätauollakin olisi mukavampaa jonottaa.
 
Viimeksi muokattu:

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Hitto että tätä on vaikea tunnustaa: Viime vuoden tammikuusta lähtien olen nähnyt kaikki tai melkein kaikki Tapparan ja Jokerien väliset ottelut ja - niin - ne ovat olleet parasta liigakiekkoa mitä silmiin on sattunut. Joka matsi on ollut jännittävä, vauhdikas ja täynnä taistelua. Eihän enempää voi vaatia. Vaikka kuinka Tappara kuuluu inhokkeihini, niin nämä matsit ovat olleet puhdasta kultaa. Kiitos siitä.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Kyllä vain. Jos tämä sarja toteutuu, niin lähtisin Tomekkina jossain pelissä ihan jo yleisen hämmentämisen nimissä tekemään jotain tämän kaltaista. Saataisiin ainakin asia lööppeihin ja mahdollisesti pientä painetta Tapparan suuntaan. Eihän siitä nyt mitään valtavaa etua tietenkään saisi, mutta eipä siinä mitään häviäisikään.

Linkki vie youtubeen.

Meinaat että pitäisi säännöillä jotenkin kieltää liian tehokas puolustaminen? Luuletko tosiaan että tuosta tulisi jotain painetta Tapparalle että lehdissä kirjoitettaisiin keskialueen puolustamisesta? Eilisessä pelissä tuon aiheutti Jokerihyökkääjien paikalleen pysähtyminen. Kun ei saatukkaan sitä nopeaa avausta ylös, pysähtyivät hyökkääjät lähes paikalleen. Tilanne olisi lauennut jos edes yksi hyökkääjistä olisi lähtenyt alhaalta hakemaan vauhtia. En tajua miten tuo voidaan saada jotenkin Tapparan syyksi. Jokerit ajoivat itsensä tuohon tilanteeseen, niin Tapparan oli vaikka pitänyt laittaa yksi pelaaja sivuun, että Jokerit voi vapaasti hyökätä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös