To 26.11.2009 Case Melart-Mäntylä

  • 99 283
  • 665

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Se "jatkuvasti väärin" taklaaminenkin on kovin suhteellinen käsite, jos niitä on ollut kolme tai neljä kauden aikana ja samaan aikaan sama mies on kuitenkin ehtinyt taklata jo pitkälle kolmattasataa kertaa. Yksikin on liikaa, tottakai on, mutta asiat pitäisi kuitenkin suhteellistaa. Telkkarissa ja santtusilvennoistamisissa on kuitenkin pyörinyt alle kaksi prosenttia Mäntylän tämän kauden taklauksista. Ollaan todella kaukana siitä, mitä joissain piireissä tunnutaan kuvittelevan, että päävikainen Mäntylä kyttäilisi tuolla jotain paikkoja, että pääsisi taklaamaan tarkoituksella vastustajia pihalle.

Tuohon liittyen yksi paskimmista asioista mitä tässä koko jutussa on ollut, on juuri se Kari Jalosen kommentti Tampereen pelistä ja Mäntylän mahdollisesta naureskelusta ja täysin itsekeksityistä naureskelun syistä. Sen kun joku lehti julkaisi ja muutamat höyrypäät siihen gospelina tarttuivat, niin sen jälkeen onkin nähty näitä käsityksiä että kyseessä olisi täysin mielenvikainen teloittaja.

Näinpä juuri. Typerintä on lisäksi se että nyt on löytynyt etenkin Helsingin keskustan alueelta ja jostain ihme syystä Porista porukkaa, jotka ovat pitäneet Tuukkaa aina rottana. Kumma kun selailin jatkoajan historiaa vuosien takaa, niin en löytänyt mitään muuta "keissiä" kuin tuo AUK homman, jossa Tuukasta on puhuttu negatiiviseen sävyyn. Rotta termiä ei löytynyt mistään.

Mulle toki on ihan sama. Tuukka on omassa joukkueessa ja on liigan yksi parhaimpia puolustavia puolustajia.


NA
 
Ilmoitus

Eiköhän tämä asia tullut käsittelyksi, joten ketju suljetaan.

Mahdolliset sanktiot liittyen ketjun viesteihin ovat moderaattorien käsittelyssä.

Moderaattorit
 
Avaamme tämän uudestaan, pyydämme keskustelijoita pysymään aiheessa sekä sääntöjen puitteissa.

SM-liiga antoi Melartille 3 ottelua pelikieltoa sekä Jaloselle 1 ottelun toimitsijakiellon.

-Modet
 

Pazman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, NuPS.
Kaiken takana on - ei nainen, vaan - Kari Jalonen: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2009112810677948_jk.shtml.

Nyyh.

Lisäläppää:
HIFK:n pitää kuvata pukukopissa video, jossa Jalonen kertoo pelaajille, että ei saa tapella. Kai se sitten riittäisi todistukseksi siitä, että pelaajat ovat mahdollisesti tapellessaan tapelleet välittämättä valmentajan sanomisista.

Mielenkiintoinen kysymys on, että kaivaako tässä SM-Liiga maata jalkojensa alta. Voisin veikata, että jatkossa ottelussa tapahtuvien tappeluiden myötä ja siinä hommassa mahdollisesti tappiolle jäänyt joukkue tulee vaatimaan jonkinlaista rangaistusta myös toisen joukkueen valmentajalle. Nyt SM-Liigan käyttämä perustelu ei tarkemmin katsottuna kestä päivänvaloa.
"Muukkonen perusteli valmentajan rankaisemista mm. sillä, etteivät pelaajat "ainakaan pääsääntöisesti tee kaukalossa mitään ilman valmentajan hyväksyntää"."
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2009112810677373_jk.shtml
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Itse olen vahvasti sitä mieltä, että syyskaudella loukkaantumisia aiheuttaneet taklaukset ovat yksinomaan seurausta Tamhockey Oy:n halusta vahingoittaa ja rampauttaa liigakiekkoilijoita. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen on ovelasti onnistunut ohjaamaan kokematonta ja heikkotahtoista Tuukka Mäntylää toimimaan haluamallaan tavalla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kaiken takana on - ei nainen, vaan - Kari Jalonen: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2009112810677948_jk.shtml.

Onkohan Tapparan johdon tarkoitus siirtää huomio surkeasta kaudesta, flopanneesta valmentajasta, Ojasen pitkästä tehottomuudesta (onneksi se piste tuli jo) ja muutenkin itse pelistä muualle?

Jutussa oli käsittämättömiä kohtia, kuten HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle. Ainoa joka tekee hallaa lätkälle on juuri Tappara. HIFK sai jääkiekon taas ykkösaiheeksi ja toi mielenkiintoa muitakin kuin oman joukkueen pelejä kohtaan. Ja Tapparan uhkailu poliiseilla ja lakituvalla on todella naurettavaa.

Myös "Tuukka-mainos"-tyylisten markkinointikikkojen on Tapparan mukaan loputtava.

Itse toivon päinvastaista eli että mainonta olisi jotain muuta kuin "Tappara - Lukko tänään 18:30".

Edit. Ja missä on Saarisen pelikiellot? Tuukka kerta noi sikailut tehnyt Saarisen käskystä tai vähintään Saarinen on ne hyväksynyt (tämä siis tuon Muukkosen selostuksen mukaan).
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ei ole hurskastelulla rajaa

Aika uskomatonta ilmoitusta sieltä tuntuu Tapparalta pukkaavan ilmoille.
Ei olisi kannattanut enää jatkaa pitemmälle minusta, mutta näköjään pitää päästä valittamaan lisää. Kaipa EU:lla on myöskin jokin instanssi mihin voisi vielä vedota.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Lievästi sanoen hiukan oudot on tuomiot.

Mitä hemmetin väliä HIFK:lle on Melartin kolmen pelin pannasta? Yksi peli max, poika teki mitä "käskettiin"...

Kojon toimitsijakielloksi odotin useampaa peliä! Ei ne pojat siellä laatikossa itsekseen koutsin tietämättä noita juttuja tee, mutta HIFK:n kannalta hyvä näin.

Iso kysymys => missä sakot seuralle?
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Voisi Tapparakin lopettaa tuon helvetin vollottamisen. Antaisivat jo olla.

Tapparan tiedotteessa oli muuten aika rajuja väitteitä, löytyisiköhän todisteita väitteiden tueksi. HIFK:han voisi linjata, ettei hyväksy mitään valmentajaansa kohdistuvaa mustamaalausta, vaan on valmis ryhtymään kaikkiin laillisiin toimiin valmentajansa maineen turvaamiseksi.

Toivottavasti seuraavaa HIFK-Tappara matsia markkinoidaan myös napakasti. "Mäntylä Guolla Stadissa"
 

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
Kieltämättä voitaisiin Tapparan toimistollakin jo keskittyä olennaisempiin asioihin... Tai sitten muuten vaan olla hiljaa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kuten Dennis sanoi, niin Tappara veti kyllä pohjat idiotismissä. Hamekangasta koko seuralle, en olisi uskonut Tapparasta, jolla on kuitenkin perinteitä lajin parista. Ehkä Leinosen ja muiden seurajohdossa pitäisi käsittää myös se, että Mäntylä sai sitä mitä on tilannut ja nyt se tehtiin mielestäni reilusti, nyrkein ja ketään ei sattunut.

Nyt olisi kaikkien syytä unohtaa tämä, Mäntylän ottaa opikseen ja alkaa kunnioittamaan vastustajia. Ihan kuin HIFK uhkaisi Mäntylän henkeä tai jotain vastaavaa. Tappara yrittää ilmeisesti viedä huomion siltä, että joukkueen peli on paskaa. Ei tuolla jahdata pelaajia, jotka pelaavat kovaa, mutta kunnioittavat vastustajia, vaikka joskus sattuisikin. Myös Muukkoselle se hamekangas, toivottavasti nuori mies pysyy pois Helsingin hallista, voi tulla pientä kevyttä vittuilua. Edelleen ihmettelen, miksi Mäntylää ei rangaistu kovemmin näistä rumista taklauksistaan aiemmin eli Muukkonen ottakoon paljon vastuuta kokonaisuudesta. Olisiko ero paikallaan herra kurinpitäjä?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaiken takana on - ei nainen, vaan - Kari Jalonen: http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2009112810677948_jk.shtml.

Samaa isonenäisten salaliittoa kuin 9/11? Pitää varmaan seuraavaan HIFK-Tappara-matsiin kasvattaa Leinos-viikset ja hankkia oranssi hame.

Kyllähän tuosta "kohusta" lopulta päästiin aika vähällä. Arvelin sakkoja tulevan, mutta Jalosen panna tuli yllätyksenä. Mutta nyt se on lusittu ja kaksi pistettä tuliaisena. Melartilla tuskin muutenkaan on asiaa kokoonpanoon, ellei uusi flunssa-aalto iske, niin käytännössä homma on tällä selvä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kojon toimitsijakielloksi odotin useampaa peliä! Ei ne pojat siellä laatikossa itsekseen koutsin tietämättä noita juttuja tee, mutta HIFK:n kannalta hyvä näin.

Iso kysymys => missä sakot seuralle?
Odottaisivatko ne joko niitä oikeita näyttöjä? Tai sitten sekundääristen näyttöjen (valmentaja on vastuussa siis myös Mäntylän törkeyksistä) valossa Tapparalle moninkertaiset sanktiot?
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Tämä koko tapaus Mäntylä ja sen myötä tullut Mäntylä&Melart on paisunut nyt ylisuuriin mittoihin. Kun miettii tuota kokonaisuutena nousee sieltä seuraavat faktat esiin:

1. Tuukka Mäntylä on rottaillut syksyn aikana useasti,esittänyt kaikkien tiedossa olevia törkeyksiä.

2. Sm-liiga ei ole jostain syystä halunnut Mäntylää kuriin laittaa (rangaistukset teoista olemattomia)

3. HIFK on seuroista ensimmäinen joka asiaan uskaltaa tekojen tasolla puuttua. Tapa jolla Mäntylää muistutetaan ei kuitenkaan kai viime peleissä ole oikea.Ainakaan Sm-liigan mukaan.

4. HIFK kärsii Mäntylän teoista toistamiseen, ensin Kurvinen sairaslomalle ja nyt nuo jaetut penaltit.

Summasummarum: Ongelma:Sm-liigan täysin munaton kurinpitojärjestelmä. Mäntylä saa jatkaa näköjään valitsemallaan linjalla,mitäs liiga nyt siihen puuttuisi. Ainakaan ennenkuin joku kuolee/halvaantuu.
 

Co.

Jäsen
Ongelma:Sm-liigan täysin munaton kurinpitojärjestelmä. Mäntylä saa jatkaa näköjään valitsemallaan linjalla,mitäs liiga nyt siihen puuttuisi. Ainakaan ennenkuin joku kuolee/halvaantuu.

Samaan tulokseen tulin itsekin, ei niillä Mäntylälle annetuilla rangaistuksilla ole ollut mitään vaikutusta itse pelaajaan.

Lisäksi tuo koko päätös on ihan käsittämätöntä tekstiä, luulisi kurinpitopäälliköllä olevan edes munaa kirjoittaa suoraan asioista. Ja mikä tuo toimitsijakielto nyt sitten on, jos kerran käskytyksestä ei ole mitään näyttöä..? Kuten moni muukin on sanonut, niin eikö Mäntylänkin älyttömistä tempauksista pitäisi tämän linjan mukaan rankaista myös valmentajaa?

No, odotin kyllä sakkojan vielä tähän päälle.
 

#76

Jäsen
Mäntylän aiemmista tekosista on väännetty sivukaupalla. Turha niihin on enään puuttua. Melart sai naurettavasta teostaan kolme ottelua, mikä lienee tämän kauden pisin pelikielto. Jalosen pelikiellosta voi olla jatkossa tarvetta jakaa muillekin valmentajille samoin perustein pelikieltoja. Saa nähdä valitsiko liiga nyt linjansa vai mentiinkäö taas tuomitsemaan, kun nousi kohu. Ei ollut ensimmäinen etukäteen huhuttu "nouto", mutta saa nähdä miten liiga näihin jatkossa suhtautuu.

Seuraavan kerran kun joku tappelee ottelun alussa, joko kouluttaakseen, noutaakseen tai vain vertaillakseen kovuutta, niin mielenkiinnolla odotan liigan mielipiteitä ja tekoja. Epäilen tosin liigan jatkavan tässäkin linjattomalla linjalla pelikieltojen suhteen. Koska kaksi tapahtumaa ovat samankaltaiset, mutteivät samat, niin rangaistuksiakaan ei voi verrata.

Mikäli Mäntylää halusi joku kouluttaa, niin miksei sitä tehty heti Kurvisen taklaamisen jälkeen? Joku jaksaa uskoa näihin kouluttamisiin, mutta en usko Mäntylän pelaavan jatkossa yhtään erilailla kuin tähänkään asti, kun HIFK:n hurjapää Melart kävi kouluttamassa/noutamassa. Joskus taannoin tuli väännettyä kättä nouto-uskovaisen kanssa aiheesta ja vastapuolen näkemys oli, että ainekin noudetun pelaajan maine kokee kolauksen.

Mikäli tästä episodista jotain positiivista seuraa, niin nyt on nostettu mm. Pelaajayhdistyksen toimesta framille haluttoman pelaajan lentäminen pihalle pelistä, kun joku korvattava vastustajan pelurin tulee halimaan ilman hanskoja. Alkoisiko täsmänouteojen aika olla liigassa ohi?
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Mikäli Mäntylää halusi joku kouluttaa, niin miksei sitä tehty heti Kurvisen taklaamisen jälkeen?
SM-liigan idioottimainen 18+2 sääntö ei siihen oikein järkevää mahdollisuutta. Nythän IFK sai etukäteissuunnittelulla nostettua 7. pakin kokoonpanoon ja "uhrasi" Melartin oikeaan toimintaan. IFK:n ole mitään järkeä tuollaiseen hommaan Kankea ja Lupaa uhrata.

Ei voi kun nauraa taas Vuorisen housuunpaskomiselle ja lisäksi Leinosen kävynpalamiselle, kuin pikkulapsi itkee vaikka oma pelaajaa ei edes sattunut.

Suurseura näytti menneisyyden haamulle miten homma hoidetaan, koska munaton SM-liiga taaskaan kykene hoitamaan asioitaan millään saralla oikein. Mikä rangaistus on yhden ottelun toimitsijakielto, joka annetaan sama päivänä ja on ohi klo 19.30 illalla :D Miksi Mäntylää ei saada kuriin vaan pelaajat joutuvat suojaamaan itse itsensä?

Syy on vain ja ainoastaan SM-liigan, ja sen surkeiden jäsenien kuten Tapparan, joissa ei ole miestä edes haastaa oikeuteen kun siitä itkivät. Omia pahoinpitelijöitä ja huumekaupan rahoittajia kyllä suojellaan viimeiseen asti.
 

Torres#8

Jäsen
Toivottavasti näitä ei nähdä enää lisää, mutta jos Mäntylä ottaa tästä opikseen, niin Melart teki suuren palveluksen sm-liigalle, ja iso kiitos siitä hänelle, on niin monen pelaajan terveys ollut vaarassa. Ja Ilaria sen verran puolustaakseen, niin ei tämä hänen itsensä idea varmasti ollut, vaan on tullut suuremmalta taholta, ja pelaajanhan tulee tehdä niin kuin valmentaja pyytää. Henk.kohtasesti Melartin arvostus ei laske ollenkaan tämän tapauksen myötä, vaan hän (toivottavasti) pelasti ehkäpä jonkun pelaajan uran jatkon..
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Ei ole totta Tappara. Yritetäänkö viedä Ojasen hienolta päivältä uskomattomalla tiedotteella nyt pohja?
 

Papa Lazarou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei ole totta Tappara. Yritetäänkö viedä Ojasen hienolta päivältä uskomattomalla tiedotteella nyt pohja?
Hävettävää. Tässä hakataan kyllä todella kuollutta olkiukkkoa usean tahon toimesta. Melartin kuitti oli huono. Lisäpenaltteja siitä ei olisi mielestäni tarvinnut edes antaa. Ja kaiken kruunuksi vielä nuo aivopierut mediaan Tapparan toimiston puolelta. Voi ristus...

Tosin toivoisin palstatovereilta medialukutaitoa suodattamaan lööppi "uutiset". Tuskin kummankaan joukkueen puolelta tulleet kommentit ihan noin surkeita ole olleet. Toimittajilla on taito kaivaa se skuuppi esille. Itse luulen ettei tästä koko tapahtumaketjusta olisi juuri kulmakarvat nousseet ilman ammattitaitoisia median edustajia.
 

JK43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston
Summasummarum: Ongelma:Sm-liigan täysin munaton kurinpitojärjestelmä.
Kyllähän kurinpitojärjestelmä näytti taas toimivuutensa. Tästä lähin valmentajan on ilmoitettava todistettavasti (eli ilmeisesti tv-kameroiden läsnäollessa) että siellä on sitten meidän pelaajaa rumasti ajanut pelaaja - sille ei saa sitten olla ilkeitä. Muuten tulee valmentajalle penaltia.

Oliko tämä se sama sarja mikä joskus taannoin mainosti itseään sloganilla "Draamaa ja rytinää". Nyt on viimeinenkin tunne tapettu pelistä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten Dennis sanoi, niin Tappara veti kyllä pohjat idiotismissä. Hamekangasta koko seuralle, en olisi uskonut Tapparasta, jolla on kuitenkin perinteitä lajin parista. Ehkä Leinosen ja muiden seurajohdossa pitäisi käsittää myös se, että Mäntylä sai sitä mitä on tilannut ja nyt se tehtiin mielestäni reilusti, nyrkein ja ketään ei sattunut.

Tapparan tiedotteen mukaan seura ei hyväksy mitään pelaajiinsa kohdistuvaa hyokkäävää markkinointia. Toimihenkilöistä ei puhuta mitään, joten pari päivää ennen Tapparan seuraavaa Nordis-visiittiä (5.1.) Aamulehteen jälleen koko sivun mainos, mutta tällä kertaa tekstillä: Leinonen tervetuloa Stadiin!

Jalonen on oman tuomionsa lusinut, mutta IFK nappasi ilman päävalmentajaansakin kaksi pistettä Oulusta. Melartilla ei muutenkaan ole vähään aikaan asiaa liigajoukkueen puolustukseen, kun parhaat pakit saatiin saikulta takaisin, joten kaiken tämän jupakan ainoa ja kiistaton voittaja on - töttöröö - IFK, joka sai roppakaupalla ilmaista mainosta, Nordikselle torstaina satamäärin "ylimääräisiä" katsojia ja viisi pistettä viikon kahdesta pelistä.

Case closed.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tapparan tiedotteessa oli muuten aika rajuja väitteitä, löytyisiköhän todisteita väitteiden tueksi. HIFK:han voisi linjata, ettei hyväksy mitään valmentajaansa kohdistuvaa mustamaalausta, vaan on valmis ryhtymään kaikkiin laillisiin toimiin valmentajansa maineen turvaamiseksi.

Lähtökohtaisesti jo ennen tuon tiedotteen julkaisemista olisi kannattanut selvittää esmes laittoman uhkausen tunnusmerkistö, jottei nyt ihan täysin olisi itseään nolannut.

Suomen rikoslain 25 luku, 7 § (21.4.1995/578) Laiton uhkaus. Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Avainsana tuossa on rikos, joka on aina tarkoin määritellyn tunnusmerkistön täyttävä teko. Laittomasta uhkauksesta oltaisiin voitu puhua vain siinä tapauksessa, että mainoksessa olisi lukenut "Tuukka tule Stadiin, vedämme sua turpaan" tai jotain muuta vastaavaa. On käsittämätöntä idiotismia väittää, että "Tuukka tervetuloa Stadiin" täyttäisi laittoman uhkauksen tunnusmerkistön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös