To 21.3.2013 HPK-JYP 2. puolivälieräottelu

  • 24 096
  • 155

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Rolli92 kirjoitti:
Kieltääkö joku sääntö hileiden heittämisen maalivahdin naamalle?

Kymppiähän niistä on annettu jos kyseessä on selkeästi tahallinen temppu. En nyt lähde arvioimaan goonina tunnetun Arsi Piispasen mielenliikkeitä, mutta tuon takiahan se Koskinen poikkaria Arsille antoi. Senpä takia minusta oli vähän epäreilua että jäähyt menivät noin.

Naalinpaska kirjoitti:
Jos olis noussut pystyyn, ei olisi tullu mitään, mutta kuoleva joutsen on aina toimiva ratkaisu.

Toivotan onnea tämän Spartalaisen elämänasenteen kanssa. Ei tuu verta, ei voinut sattua.
 

Ralph

Jäsen
Kymppiähän niistä on annettu jos kyseessä on selkeästi tahallinen temppu. En nyt lähde arvioimaan goonina tunnetun Arsi Piispasen mielenliikkeitä, mutta tuon takiahan se Koskinen poikkaria Arsille antoi.

Borna (JYP-faneille tiedoksi, että sukunimi Rendulic) kävi heittämässä ekassa erässä selvemmät lumet Tarkin naamalle. Siitä ei Rendulicia palkittu edes poikittaisella, yllätti. Toivottavasti Piispanen saa jälkikäteen pelikieltoa, hymiö tähän. Nimittäin näin viimeistään Piispanen siirtyisi katsomon puolelle.

Tarkkia muuten ainakin yritettiin lämmittää, kuten odotin. Kertaalleen Tarkki kävikin huitomassa räpylällä Sallista.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kieltää, end of story. Kyseessä on epäurheilijamainen käytös ja kymppien paikka. Siitä oliko kyseessä moinen, tarkoituksellinen, liian myöhään, tahallinen, niin voidaan keskustella, ekasta varotus (koko joukkueelle, kuten Sallisen kiekon sulkemisesta jne.) tokasta saa istuu hetken. Ei kuulu lajiin kenenkään toimesta. Kyseisestä tapauksesta piittaamatta.
Tämä selvä, my bad.

Sanottakkoon vielä, että toi vitosen voittaminen tuohon loppuun voi tuoda melkoisen hengen joukkueelle. Pelin voittaminen oli toki tärkeää, mutta tuo vitosen tappaminen saattaa kääntää tän sarjan. Olivat isot viisminuuttia, koko sarjan kannalta.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei tuu verta, ei voinut sattua.

Niin tonne kylkeen tulevat osumat voi viedä ilmat pihalle tai pahimmillaan satuttaa sisäelimiä ja tolla alueella minne toi osuma tuli ei kiekkoilijoilla ole mitään suojia.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
BlackWolf taitaa olla se hikoileva ruma läski Kerho-fani joka näyttää aina yhtä fiksulle kädet puuskassa, kun teevee-kuvaan sattuu pääsemään.

Ei ole. Enkä ole minäkään. Vaikka ko. herra nyt ei varmasti puolustelijoita kaipaa, niin totean vaan: Sinä sen sijaan olet äärettömän fiksu ja asiallinen kirjoittaja.

Pelostahan tuossa viestissäsi silti eniten lienee kyse.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Jos ei Ykkönen ala pikku hiljaa käyttämään tuollaisia paikkoja hyväkseen niin vahvasti näyttää siltä, että kerho menee jatkoon. Montako avopaikkaa oli? Ainakin kolme b-pisteiden välistä ja pari tyhjää maalia. Montako paikkaa HPK:lla oli? 2 puolittaista ja yksi selkeä joista kaikista tuli maalit! Etenkin 3-1 maalissa puolustamassa oli Boyce?! Missä pakki!

Haluasiko joku vaihtaa Wärnin Vänttiseen? Wärnistä on tällä hetkellä enemmän haittaa kuin hyötyä ja ensi kaudeksi on todellakin hommatta pätevä kakkosen laituri ja upotettava Wärni vaikka akatemiaan pelaamaan.

Niin ja Järvinen vs. Tarkki meni aika selkeästi Järviselle
 

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
Kuitenkin pitää heittää muutama eriävä mielipide. Kiilholma & Vänttinen (ja Paajanen), näihin pelaajiin kulminoitui koko Kerhon ilme tänään. Runkkiksessa jos hiukan himmailtiin, niin nyt ei! Jäätävää peliä kaikilta näiltä, ja myös muilta Ralphin mainitsemilta. Ja OPG:lle erityismaininta, elintärkeä pelaaja.

Tähän listaan nyt on pakko nostaa myös Sallinen, aivan helvetin fyysinen ilmestys. Jakoi kymmenkunta painavaa taklausta ja kaivoi kiekkoja kulmista.

Sieltä se pakkovoitto otettiin, kaiken kaikkiaan hyvä play off-peli. Levonen tuomarina rauhoitti tuomarointia siihen suuntaan, että saatiin myös pelata kovaa. Rautiaisen taklaus näytti ensi silmäyksellä tulleen kylkeen, mutta hidastuksien perusteella saattaa osua myös päähän.

No tästä on taas hyvä jatkaa kohti Jyväskylää.
 
Viimeksi muokattu:

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Eikö kenestäkään muusta ollut vähän epäreilu se Koskisen jäähy? Okei, selvä poikkarihan se oli selkään, mutta Piispanen kävi tilanteessa heittämässä hileet Tarkin naamalle. Tuomaristolla olisi ehdottomasti pitänyt olla pelisilmää ja pistää joko molemmat tai ei kumpaakaan jäähylle. Pikkuisen pelin hengen vastainen tuomio oli minusta tuo.

Näin se yleensä pleijareissa menee, että kostotoimenpiteet huomataan mutta ei huomata kipinän aiheuttajaa.

Ketkä muodostivat parhaimmat taisteluparit toisessa ottelussa?
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
BlackWolf taitaa olla se hikoileva ruma läski Kerho-fani joka näyttää aina yhtä fiksulle kädet puuskassa, kun teevee-kuvaan sattuu pääsemään.
Vau. Erittäin asiantuntevaa kommentointia. On kyllä todella upeaa arvostella ihmisten ulkonäköä täällä netissä nimimerkin takaa. Jospa kertoisit asian kyseiselle henkilölle suoraan, kun noin herran ulkonäkö häiritsee? Kannattaisi miettiä vähän mitä näppäimistöltään suoltaa, laskee meinaan keskustelun tasoa aika roimasti nämä.

Meikäläinen näkee kyllä ettei taklaus päähän osu. Se osuu enemmänkin tuonne lapaluiden tienoille selkään. Näin tuosta Nelosen videosta nähtynä, onneksi kuitenkin kurinpitäjällä on paremmat videot joten hän voi nähdä muutkin kulmat ja antaa lopullisen tuomion. Tämä on näkökantani tämän videon perusteella, kunnes toiset kuvakulmat toisin todistavat.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meikäläinen näkee kyllä ettei taklaus päähän osu. Se osuu enemmänkin tuonne lapaluiden tienoille selkään. Näin tuosta Nelosen videosta nähtynä, onneksi kuitenkin kurinpitäjällä on paremmat videot joten hän voi nähdä muutkin kulmat ja antaa lopullisen tuomion. Tämä on näkökantani tämän videon perusteella, kunnes toiset kuvakulmat toisin todistavat.

Omasta mielestäni tuo Nelosen videokuva on sen verran kaukaa kuvattu ja sitä myöten epäselvä, ettei siitä kyllä tarpeeksi selvästi näe jotta voisi varmuudella sanoa mihin kontakti ensimmäisenä osuu. Pikkaisen näyttäisi kyynärpää olevan ylhäällä ja osuvan päähän, mutta vaikea sanoa osuuko kuitenkaan ensimmäisenä suoraan kupoliin. Joka tapauksessa turha taklaus.

Max Wärnistä meinasin avautua jo heti eilen ottelun jälkeen. Vaikka toisaalta turha lähteä yksittäisiä pelaajia liikaa osoittelemaan syyttävällä sormella, mutta olihan tuo eilinen(kin) peli Wärniltä todella surkeaa suorittamista. Kerhon toinen maali tuli osittain Wärnin "ansiosta", kun ei saanut varmaa purkua tehtyä vaan lämäisi hätäisen purkuyrityksen jonka HPK-pakki katkaisi ja näin yv-mylly jatkui joka johti pian maaliin.

Tiukkaa sarjaahan tästä odotettiin ja sellainen on ilmeisesti tulossa, toivottavasti viimeistään kotietu ratkaisee kuitenkin sarjan voiton JYP:lle. Huomenna on sitten se kolmas koitos, jonka ainakin rapakon takana uskotaan usein olevan se ratkaiseva koitos. Saapa nähdä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä kun on nämä Nordlundit sun muut takana, on todella mielenkiintoista nähdä mitä Rautiaisen tapauksessa tehdään. Onko playoffeihin väännetty uudet säännöt pelikieltojen suhteen? Vaikuttaako aiempi rikoshistoria ja taklaajan vaatimattomat fyysiset mitat sanktion pituuteen tai sen antamatta jättämiseen? Boycen sairaalakertomus tulee tietenkin vaikuttamaan mahdollisen sanktion pituuteen. Vahinko tai ei, niin Rautiainen tulee Boycea päin n. miinus 45 asteen kulmasta, mikä on aina vaarallista ja typerää, osutaan siinä sitten päähän tai ei. Tässä tapauksessa osuma tuli päähän. Jos Boyce selviää säikähdyksellä, jatkotoimenpiteet saattavat jäädä Jatkoaika.comin kahden joukkueen kannattajien välisen köydenvedon tasolle, mutta jos saikkua tulee, niin ainakin NHLssä tuollaisesta puskista tulleesta taklauksesta tulisi kova tuomio, oli kyseessä millainen Mickey Mouse tahansa. Ja samat säännöthän se pitäisi olla kaikille.
 

XO-konu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Turha on jyppiläisten marista Rautiaisen taklauksen sikamaisuudesta/raukkamaisuudesta tai kuinka monta kymmentä ottelua kieltoa tulee..Voitte aina muistella Abidin taklausta Armiaan joka mielestänne oli varmaan aivan puhdas ja pelitilanteeseen kuuluva..
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toi case Rautiainen... Näin tilanteen livenä ja katselin videolta ihmettelin kuinka 169 cm jätkä ajaa liukumalla 183 cm ukkoa päähän... tilanteessa ei Rautiaisen kädet ole ylhäällä, ei tule hyppyä ja sitten osuu muka päähän... no Videota katsellessa yksi pysäytyskuva osui sitten siihen osumahetkeen ja jokainen voi liitteestä päätellä osuuko se taklaus päähän vai kenties kainaloon... (jos vaan sain liitteen talletettua kaikkien näkyville).

Itseasiassa Boycen kyynärvarsi on hyvin lähellä Rautiaisen päätä...

Kyllä mielestäni Rautiainen käyttää jalkojaan ikäänkuin pumppuna tuossa tilanteessa.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Ei ole. Enkä ole minäkään.

Niin, sinä et pidä käsiä puuskassa.

Oli kyllä jännittävä ja vauhdikas peli jo ilman sitä lopun lisäjännitysjäähyäkin. HPK painoi kiitettävästi maalia kohti, vaikka välillä notkahtikin taas siihen "ei uskalla laukoa" -tilaan. Muuten taitaakin kaikki olla kinattu jo aiemmissa viesteissä.

Tästä on ihan hyvä lähteä lauantaina nykäskylään ja nostattaa lisää "playoff-tunnelmaa" matkalla.

P.S. Äiti, pääsin telkkariin.

Että silleen...
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tähän listaan nyt on pakko nostaa myös Sallinen, aivan helvetin fyysinen ilmestys. Jakoi kymmenkunta painavaa taklausta ja kaivoi kiekkoja kulmista.

Tämä totta, itseltäni häpeällistä unohtaa Sallinen listalta. Tekee aika ajoin pinnoja, mutta jos ei tee on aina hyödyksi joukkueelleen.

Ja ottelusarjasta rohkea väite: Mikäli HPK vie seuraavan pelin, on Kerholla traktoreista jättimäinen henkinen yliote.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Turha on jyppiläisten marista Rautiaisen taklauksen sikamaisuudesta/raukkamaisuudesta tai kuinka monta kymmentä ottelua kieltoa tulee..Voitte aina muistella Abidin taklausta Armiaan joka mielestänne oli varmaan aivan puhdas ja pelitilanteeseen kuuluva..
Nämä tilanteet olivat tietenkin ihan erilaisia, mutta tuo Abid-Armia tilanne tuomittiin 99% JYPin kannattajien osalta täysin Abidia vastaan. Se siitä. Oliko muita mutuiluja tai argumentteja?
 

Ralph

Jäsen
Tuli katsottua Nelosen pätkä ottelusta ja siinä näkyy hyvin koko Rautiaisen temppuun johtanut tilanne ja syyllinen. HPK nousee rauhallisesti omalta alueelta. Piispanen on kiekollisena ja yrittää syöttää Luomalalle, mutta syöttö menee arsimaisesti metsään ja suoraan Salmion lapaan. Siitä vastahyökkäys ja Rautiaisen taklaukseen johtanut tilanne. Tuosta kun Piispanen olisi vain syöttänyt Luomalalle, ei tilannetta olisi sattunut.

Piispanen, voit poistua.
 

XO-konu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitenhän nämä tilanteet ovat nyt muka niin erilaisia jos täällä kitistään ja pyöritellään jotain NHL pätkiäkin? Eikös molemmissa uhrit ole suorittanut laukauksen ja tämän jälkeen saanut töötin joka osuu päähän?

Aivan sama mikä tuomio Rautiaiselle tulee ei se kuitenkaan miellytä kaikkia.. :)
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Näin se yleensä pleijareissa menee, että kostotoimenpiteet huomataan mutta ei huomata kipinän aiheuttajaa.

Ketkä muodostivat parhaimmat taisteluparit toisessa ottelussa?

Juuri näin. Näinhän kävi esim. Vänttisen ekan erän lopun jäähyssä, jossa Abid lyö ensin ja Vänä lyö takaisin, josta boksiin.

Mitä tulee Rautiaisen taklaukseen, niin paikan päällä näytti hienolta ja kovalta pommilta. Videokuvan katsottuani en edelleenkään nää, että taklaus osuisi päähän. Mutta niinkuin joku totesi, niin otteluvalvojilla on varmaan paremmat kuvakulmat ja vehkeet joista asiaa tarkistaa. Pelikielto tulee jos on tullakseen, ihan sama. Toivottavasti Boyce ei loukkaantunut pahemmin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuli katsottua Nelosen pätkä ottelusta ja siinä näkyy hyvin koko Rautiaisen temppuun johtanut tilanne ja syyllinen. HPK nousee rauhallisesti omalta alueelta. Piispanen on kiekollisena ja yrittää syöttää Luomalalle, mutta syöttö menee arsimaisesti metsään ja suoraan Salmion lapaan. Siitä vastahyökkäys ja Rautiaisen taklaukseen johtanut tilanne. Tuosta kun Piispanen olisi vain syöttänyt Luomalalle, ei tilannetta olisi sattunut.

Piispanen, voit poistua.

Sen enempää Piispasta puolustamatta siinä oli kyllä kaikki katastrofin elkeet päällä jo kolmen minuutin ajan ennen Rautiaisen taklausta. Eli Arsin lisäksi siellä koomailivat vuoron perään lähes kaikki muutkin.

Perseilyiden suma lähti käyntiin Tuuskin ja Mielosen hyvästä yrityksestä tehdä oma maali ylivoimalla lähimmän jyppiläisen ollessa suunnilleen sinisen tuntumassa.

Piispasen pelistä näkee kilometrin päähän, että itseluottamus on täysin kateissa, mutta alkaahan tämä yhden miehen pilkkaaminen nyt jo mennä aivan naurettavalle tasolle. Enkä nyt osoita tätä pelkästään Ralphille.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Enkä nyt osoita tätä pelkästään Ralphille.

Tahdon Piispasen pois kokoonpanosta, siinä kaikki. Ihan hyvin pyörittää ylivoimaa, mutta samaan pystyy Rautiainen, Santavuori ja Saarinenkin. Lisäksi Santavuoren lisäksi kaksikko Järveläinen-Leino olisi valmiina tulemaan tilalle, paljon hienompia katseltavia.

Mutta en usko kokoonpanomuutoksiin voitetun ottelun jälkeen. Eli en usko Rautiaisen pelikieltoonkaan.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Täytyy kyllä Grönholmia kehaista, siinä on sarjan todellinen äijä. Kermana kakun päällä ensimmäisen erän päätyttyä kulmanahistelussa aika nätti vasen suora, joka tällä(kin) kertaa jäi tuomareilta näkemättä. Ottavana osapuolena taisi olla ystävä Abid, joka oli horjumisesta päätellen hyvin lähellä kanveesia.
Tuomareille näkymätön Rööholmin vasen suora suoraan tuntemattoman vastustelijan nekkuun nähty ja rekisteröity myös täältä. Se on kyllä hieno isku se.
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottelun alku ei menny JYPin osalta niin kun piti. Ei oltu hereillä ja sitten kolisikin jo omissa.
Ja vaikka joku muuta sanookin, niin Näkyvä pois yv:lta viivasta, voisko sinne laittaa jonkun muun tilalle?

Tapaus Boyceen en ota kantaa, koska en tilannetta nähnyt. Toivottavasti mies on kuitenkin mukana lauantaina.
 

Naalinpaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeeenlinnan Pallokerho, Jon "Nasty" Mirasty

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ollut JYP hereillä ja halukas maksamaan sitä hintaa mitä voittaminen vaatii. Jos HPK:n kaltainen Mikki Hiiri joukkue vie peliä fyysisesti JYPpiä vastaan joka on SM-liigan isoimpia ja fyysisimpiä joukkueita. Niin asenteessa on jotain ollut vialla.
En ole kuitenkaan huolissani HPK pelasi "erinomaisen pelin" ja siitä huolimatta peli päättyi vain 3 - 2. Ei tässä vaiheessa kautta ole siihen varaa että mennään kentälle tekemään se rutiinisuoritus (varsinkaan vieraspeleissä!) vaikka keskiviikkona sellainen vielä riittikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös