To 20.10.2011 HIFK - Jokerit

  • 60 863
  • 263

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tähän otteluun on IFK:sta turha tehdä ennakkosuosikkia. Vaikka paperilla voimasuhteet onkin aika tasan, niin Kyllähän Jokereiden peliesitykset alkukaudella ovat olleet monta luokkaa parempaa kun IFK:lla. Jokerit siis ennakkosuosikki, ja katsotaan onko IFK pelillisesti paremmin mukana kun viime kohtaamisessa.
 

Kiez82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp,Jokerit,Anaheim,Minnesota
Jokereiden ja HIFK:n väliset ottelut on aina mukavaa seurattavaa. Toivottavasti peli pysyy tänään(kin) aktiivisena ja fyysisenä, eikä tuomarit sorru ylilyönteihin. Mielenkiinnosta odottelen myös Ruudun esityksiä tänään, uutisaikaa mies ainakin on viimeaikoina saanut. Oma veikkaus, jotta peli päättyy 5-3 Jokereille.
 

short

Jäsen
Jokereiden peli on varmasti ihan ok kuosissa, liike riittää, painetta saadaan HIFK pakeille ja paikkojakin luotua mutta se mikä hieman mietityttää on viime peleissä ilmenneet vaikeudet maalinteossa. Eli pelilliset otteet ovat olleet hyvää tasoa ja sen pitäisi riittää jos vain kiekko saataisiin maaliin asti, mikä on viime aikoina ollut yllättävän hankalaa.

Rita varmaan tekee sen pakollisen maalin mutta sitten voi olla hiljaisempaa jollei tähdet asetu kohdilleen tänä iltana. Voi olla hankala ilta Jokereille.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Tähän otteluun on IFK:sta turha tehdä ennakkosuosikkia. .

IFK:sta tuli juuri vieläkin selkeempi ennakkosuosikki...

Illan tuomarit
Levonen Jari, Päätuomari
Salonen Anssi, Päätuomari
Korteniemi Jari, Linjatuomari
Saha Joonas, Linjatuomari
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Eihän mikään matsi ole Jokereille hankala! Voitto on aina hyvä juttu ja häviön koittaessa voidaan aina kiitellä hyvää peli-ilmettä! win-win kävi miten kävi.

Urkilta urkitaan tämä peli. Hgin maalaiskunnassa syntynyt, nykyisin Espoossa asuva "stadilainen" kaverini lupasi hankkia liput tähän hänen kotimatsiinsa, vaan eipä hommannut. On selkeästi suomenruotsalaistunut.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
IFK:sta tuli juuri vieläkin selkeempi ennakkosuosikki...

Illan tuomarit
Levonen Jari, Päätuomari
Salonen Anssi, Päätuomari
Korteniemi Jari, Linjatuomari
Saha Joonas, Linjatuomari

No en nyt tiedä, onko näistä tuomareista järkevää alkaa vääntämään. Edellisessä kohtaamisessa oli Jokereille suopea tuomari ja jäähyjä vihellettiin osaksi todella heppoisin perustein HIFK:lle. Millä tavalla Levonen on ratkaissut näitä otteluita aikaisemmin, ihan heti ei tule ainakaan mulle mieleen.
 

Dakota

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:sta tuli juuri vieläkin selkeempi ennakkosuosikki...

Illan tuomarit
Levonen Jari, Päätuomari
Salonen Anssi, Päätuomari
Korteniemi Jari, Linjatuomari
Saha Joonas, Linjatuomari

Totta. Hyvä tuomarointi kun suosii aina taitavampaa joukkuetta.

Molemmilla joukkueilla vaikuttaisi olevan saman verran tärkeitä poissaoloja, joten sen ei pitäisi kallistaa kuppia kummallekkaan puolelle. Mielenkiintoinen aspekti on joukkueiden eri lähtökohdat otteluun. Viikko sitten IFK tuli peli täysin sekaisin sekä tappio niskassaan Hartwallille. Kotijoukkue taas oli liitänyt voitosta voittoon. Moni odotti kotijoukkueen täydellistä dominointia, mutta toisin kuitenkin kävi. Tänään tilanne on suht päinvastainen. Jokerit jäi ilman pisteitä Jyväskylässä, kun taas IFK haki suht helpohkon voiton Kärpistä.

Josko lukko olisi pikkuhiljaa aukeamassa?
Ennustan tasaista peliä, joka päättyy kotijoukkueen niukkaan voittoon.
3,4 - 1,2.
 

Durable

Jäsen
Jokerit tänään:

Mäki - Filppula - Eaves
Pulkkinen - Kerälä - Rita
Ruutu - Tyrväinen - Heino
Ruuttu - Teräväinen - Hännikäinen

Nordlund - Dehner
Eronen - Väänänen
Niemi - Manelius

Kilpeläinen (Hetenyi)
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jatkoajassa vaikuttaa olevan vallalla ihme ämmien taikauskomeininkiä, missä oman jengin tappiota ennustamalla muka petrataan mahdollisuuksia voittoon. Kaikki haluaa näköjään keskustelupalstallakin olla aina altavastaajia, ihan kuin sillä olisi jotain merkitystä pelisuorituksiin.

Jokereilla on loukkantumissuma hyökkäkysessä ja naapurilla poissaoloja pakistossa, joten ei sen puoleen mitään suurempaa edgeä kummalekkaan.

Jos Kilpi päästää vain 2-3 maalia, niin Jokerit voittaa matsin. Perusteluina toimivampi 5 vs 5 pelisysteemi mikä ei ole niin paljon yksilösuorituksista riippuvainen kuin IFK:n kuviot.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Eli Filppula-Eaves parivaljakko on näemmä kiveen hakattu, toivottavasti toimisi tänään. Pulkkinen-Kerälä-Rita kuulostaa ihan mielenkiintoiselta. Kovaan paikkaan joutuu tuo teinpoikien muodostama nelonen, vastassa HIFK Nordiksella, no tuossa on hyvä näytön paikka pojille!
 
Jokerit tänään:

Ei tuo nyt kauhean hyvältä näytä 2.kenttää lukuunottamatta. Mikähän idea tuossa on laittaa kaikki junnut samaan kenttään, helppo tiivistää kolmeen kentälliseen jos ei junnuilla kuljekaan? Ei tuo nyt oikein kunnolliselta luoton antamiselta näytä.
Heinon ja Tyrväisen pelipaikkojen vaihto ihmetyttää myös vallan helvetisti, yhtä sarjan parhaita nelossenttereitä peluutetaan nyt siis laidalla ja Tyrväinen taas on ollut parhaimmillaan laidassa pommikoneena joten pelaa tottakai keskellä. Yllättävän pahasti on pakka sekoittunut muutaman loukkaantumisen myötä, olkoonkin että pahimmasta päästä ovat pudonneet.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK lähtee illan koitokseen samalla kokoonpanolla kuin tiistaina Kärppiä vastaan:

Peltonen-Hirschovits-Somervuori
Tuohilampi-Mielonen

Granlund-Granlund-Pesonen
Kousa-Kankaanperä

Tuomainen-Wirtanen-Pöysti
Söderholm-Vaarasuo

Järvinen-Liivik-Åsten

Riksman
(Lundell)

Hiukan pelottaa tässä ottelussa tuo Tuohilampi-Mielonen parivaljakko, paine tulee olemaan huomattavasti (oletettavasti) kovempaa omalla alueella kuin Kärppiä vastaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Turha väittää, että J. Levonen tuomarointi auttaisi IFK:ta voittoon. Levonen dumannut 3 IFK:n matsia ja vain kerran näistä matseita IFK on vienyt pinnat himaan. Nopeasti taitaa dumarit joutua poppariosastolle, jos vetävät härskisti kotiinpäin vihellyksissä.
Miten kestää IFK:n uusien pakkien pää kovat kotipaineet?? nähdäänkö Ruutu vs. Liivik painiottelu?? aukeaako Hirson ketsuppipullo?? entä joko Pesonen avaa kauden maalisaldonsa? nämä asiat ovat suurennuslasin alla, kun saavun illalla Nordikselle.
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Kyllähän tuo Jokereiden kokoonpano näyttää juuri siltä, että joukkue tulee pelaamaan ns. kolmella kentällisellä. Näin ollen kolme ekaa ketjua pelaavat sen 15-20min ja nelonen pelaa ehkä 5-7min eli muutaman vaihdon erää kohti riippuen erikoistilanteiden määrästä. Tavallaan ihan järkevä ratkaisu luoda kaksi hyökkäävää, yksi puolustava ja yksi junnuketju.

HIFK jyrännee tänään helpohkosti kahden laadukkaan hyökkäävän ketjun ja kahden duunariketjun voimin, mikäli saavat jalat liikkeelle. Tulosvetoon kannattaa harkita jotain 6,7,8-1,2 tyylistä ratkaisua.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Punapää dumarina, hallelujah ja lycka till. Markus Hännikäiselle debyytti SM-liigassa ja kovassa paikassa. Tuohimaa kait sitten mestiksessä. Toivotaan, että Kilpeläinen kestää alivoimarumputulen.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Phuuh tulee mielenkiintoinen matsi. HIFKillä on pakisto varsin ohuen näköinen, mutta niin on tänään kyllä Jokereiden hyökkäyskin. Filppulan johtama ykkönen vaeltelee yössä ja Erkan ketjuloton jälkeen oikeastaan ainoa maalintekoon kykenevä kenttä on kakkonen, jossa umpi-oikealaita Pulkkinen on siirretty vasempaan laitaan. Haloo. Olisiko ollut fiksumpaa siirtää sentteri Eaves vaikka kolmosen keskelle ja antaa meidän tämän hetken ratkaisijoiden (Rita & Pulkkinen) pelata molempien oikealla. Hyökkäysketjujen vertailu menee heittämällä HIFKille, ellei Filppula herää koomastaan. Ilari, tänään sinua tarvitaan!

Puolustuksessa homma taas on päinvastoin. Jokerit saa kentälle parhaan kalustonsa ja tällä kertaa HIFK ei saa tasoitusta ruotsalaisilta kun "Koma" Klingberg ei ole järjestämässä Granlundeille avopaikkoja. Onkin mielenkiintoista nähdä lähteekö Jokerit pelaamaan puolustavammin vai vedetäänkö takki auki ja annetaan HIFKille mahdollisuus vastahyökkäyksiin.

Seuraa seuraavia juttuja:

Jokereiden nelonen Ruuttu - Teräväinen - Hännikäinen eli junnut kovassa paikassa. Suomi-kiekon tulevaisuutta tiukassa paketissa. Vauhti riittää, mutta pysyykö kiekko mukana ja riittääkö kovuus.

Hirschovits. Näytti heräilemisen merkkejä edellisessä matsissa ja sama herätyskello vaikutti Somervuoreenkin.

Kuinka Jokereiden rampa hyökkäys saa lyötyä painetta HIFKin rammalle pakistolle.

Jarkko Ruutu. Need I say more.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mulla taas on sellainen kutina, että tänään saa narri taas hyväntavan mukaisesti kunnolla selkäänsä. IFK:lta kauden paras peli, Pesoselle eka maali, Mikke jatkaa Jokereiden dominointia ja Tuomainen jättää kananmunat koppiin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tuomainen jättää kananmunat koppiin.

Tätä asiaa odotan mielenkiinnolla itsekin, koska jo edellisessä kohtaamisessa Tuomainen pisti pari todella painavaa pommia Jokereiden puolustajiin. Tällä kertaa ollaan vielä Nordiksella, joten peliin syttymisessä ei pitäisi olla ongelmia? KalPaa vastaan oli myös havaittavissa, että Tuomainen on alkanut ymmärtää, mitä kotiyleisö häneltä kaipaa? AJ Niemi on ainakin yksi hyvä kohde, ei hitaudeltaan ainakaan ehdi alta pois, kun juna tulee... Tänään laidat paukkuu.
 

ludvig

Jäsen
Kun katsoo Jokereiden keskushyökkääjien määrää (Filppula, Eaves, Kerälä, Tyrväinen, Heino), niin eikö ketjut olisi kannattanut rakentaa tasaisemmin ja tavoitella neljän ketjun voimin kovaa tempoa HIFK:n hieman köykäiselle puolustukselle? Siellähän on esimerkiksi pari uutta pakkia, jotka eivät ole kerenneet sisäistämään pelitapaa / pelikavereiden pelityyliä juuri lainkaan ja jotka varmasti tekisivät virheitä kovan paineen ja karvauksen myötä.

Ihmetyttää myös, että minkä takia Filppula - Eaves -parivaljakko on aina yhdessä, vaikka tehollisesti tulokset eivät ole olleet riittäviä ja varsinkin se ihmetyttää, että minkä ihmeen takia kaksi tehokkainta aina oikealla laidalla pelaavaa hyökkääjää (Rita, Pulkkinen) on isketty samaan ketjuun ja toinen näistä siirretty vasemmalle laidalle? Ja kenties Kivistökin olisi soveltunut Maneliusta paremmin tähän peliin fyysisempänä pelaajana, jolla on kokemusta monesta paikallispelistä viime kaudelta ja nimenomaan pienessä askissa.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Mikä siinä jumalauta on että Filppula - Eaves parivaljakko on tällä kaudella kiveen hakattu vaikka peli ei herroilta selvästikkään parhaalla mahdollisella tavalla suju kun pelaavat samassa kentässä?? Näillä itse tänään lähtisin:

Ruuttu - Filppula - Rita
Hännikäinen - Eaves - Pulkkinen
Ruutu - Heino - Tyrväinen
Mäki - Teräväinen - Kerälä

Saisi junnutkin oikeasti sitä vastuuta eikä mitään hajavaihtoja neloskentässä.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Todennäköisesti ei junnut tuu saamaan peliaikaa kuin 1-2 vaihtoa/erä, toivottavasti eivät skagaa kovin kun vuoro tulee...
Uskon, että Jokereita suosii mitä enemmän pelataan 5 vs 5. Erikoistilanne pelaaminen on IFK:llä huomattavasti parempaa tällä hetkellä, joten Japa älä ratkaise tätä matsia!
Valmennusjohto: Oisi ihan kiva saada hieman lisävalaistusta loukkaantumisiin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näissä paikallisissa ei ole mitään merkitystä millään kuntopuntareilla kokoonpanoilla. Se on nähty niin monta kertaa. Esimerkkinä nyt viime peli, jossa iltalehtiä myöten hehkutettiin narrilauman murskaavan HIFK:n. Yleensä nämä voittaa juuri se joukkue, jota vähemmän voittajaksi uskoisi. Tappioputkikin katkeaa yleensä viimmeistään paikallisessa.

HIFK on tähän peliin lähtiessä pieni ennakkosuosikki kotiedun turvin, joten eiköhän narrilauma juhli pelin jälkeen.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Molemmilla joukkueilla on hieman siipirikkoinen kokoonpano, Jokereilla eteenkin hyökkäyksen osalta ja HIFK:lta eteenkin puolustuksen osalta. Vaakakuppi kääntyy kuitenkin kotijoukkueen suuntaan ennakkoasetteluissa. Mielenkiintoinen ilta tulossa. Jarkko Ruudun paluu Nordikselle tuo lisäsähköä huomattavasti, etenkin kun ottaa huomioon miehen sirkustempaukset muutamasta edellisestä liiga-ottelusta.

Jokereiden 4.ketju on täysin junnupainotteinen. Jännä nähdä miten pojat pärjää paikallishuminassa.

Vedonlyöntiin sen verran että Pinnaclesports tarjoaa HIFK:lle järjettömiä kertoimia. Suora voitto oli ainakin hetki sitten 2.48 ja +0(tasapelillä omat takaisin) 1.96... Jokerit oltiin saatu lieväksi ennakkosuosikiksi näissä arvioissa, joka on näillä kokoonpanoilla ja kuntopuntareilla hieman häkellyttävää. Sinne lähti isolla peliä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ruutu - Tyrväinen - Heino

Boldaus minun. Ja tappio varmistui juurikin tällä hetkellä, lahtelainen selänpesijä edelleen kokoonpanossa vaikka f-juniorikin täyttäisi saman pelisilmättömän harhasyöttelijän ruudun helposti. Sen lisäksi jonkun aivopieruna on vielä laitettu edellisessä pelissä loistanut Pulkkinen rangaistukseksi väärälle laidalle ja liigan paras, tai ainakin parhaimpiin kuuluva puolustava sentteri Heino pelaa laidassa. On siis todella hienosti rakennetut ketjut, ehkä kannattaisi olla selvinpäin seuraavan kerran kun miettii koostumuksia.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Jokereiden 4.ketju on täysin junnupainotteinen. Jännä nähdä miten pojat pärjää paikallishuminassa.

Jännä tosiaan nähdä, miten vaikkapa Teräväinen pärjää, kun ei ole kokenutta Ritaa vierellä. Jypiä vastaanhan hän pelasi Ridan vierellä ja myös European trophyssä.

Saapa nähdä miten Hifki reagoi tämän ketjun kokemattomuuteen ja heikkoon fysiikkaan. Todennäkosesti peluuttaa anakin Kankea heitä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös