To 1.2.2007 Blues - Lukko

  • 14 706
  • 143

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuli sitten käytyä ekaa kertaa Espoon hallissa. Komea on laitos mutta vähän liian iso taitaa Bluesille olla kun taisi joka kolmas istuin olla käytössä. Lukko oli huono ja keli takaisin tullessa yhtä huono.

Eka erä ihan ok peliä ja Hajtkin näytti vahvistukselta. Toisessa erässä alkoi Honkaheimo-Hajt show. Hyökkääjä kiersi Hajtin helposti ja hässäkästä Viitaluoma veti kiekon tyhjään maaliin. Lukko teki pari maalia putkeen ja niitä seuraavassa vaihdossa Honkaheimo kämmäsi kiekon omalla sinisellä ja seuraavaksi pakkipari olikin mahallaan menossa helvetin kovaa vauhtia kohti päätylaidoitusta. Lostedt pisti helposti nurkalta sisään. Blues teki vielä pari maalia sitten ja Straka satutti naamansa. Ihmettelin miksi Heiskanen lensi pihalle, mutta kai sitten polvet olivat osuneet yhteen. Hidastuksestakin katsoin vain Heiskasen mailaa, joka ei mielestäni osunut Strakaa kasvoille vaikka kovasti Josef kasvojaan piteli vaihtoon tullessaan. Löi kai sitten lärvinsä jäähän kaatuessaan.

Kolmas erä oli sitten koko joukkueelta turhautumista ja miksi helvetissä Saarenheimonkin piti käydä tökkäämässä vastustajan veskaria 5-3 ylivoimalla. 4-3 maali oli paitsio mutta pitääkö yhdestä virheestä koko joukkueen valmentajaa myöten alkaa lapsellisiksi. Hävetti oikein Lukon puolesta kun hidastelivat aloituksiin mennessä ja yhdessä vaiheessa luulin jo joukkueen lähtevän pukukoppiin kesken ottelun. Ai niin, Honkaheimo-Hajt kaksikko otti taas miinuksen kun miehet hukkuivat maalin edessä.

Lawson ei ollut parhaimmillaan. Honkaheimo oli tosi paska toisessa peräkkäisessä pelissä. Hajt muistuttaa kovasti viime kauden #24:sta, mutta Topi ei sentään vienyt ulkomaalaispaikkaa. Yli-Junnillan ketju oli täysin hukassa. Strakan kiukuttelut ei yllättäneet enää ketään joka on pelejä viime aikoina katsonut. Paljon parjattu Mäkelä oli ihan ok, parantanut paljon viime aikoina vaikka SaiPa pelissä pari karkeaa virhettä tulikin. Dahlman hoiteli tällä kertaa kostajan hommia Heiskasen kontaktin jälkeen. Tuomari oli tasapuolisen huono ja 4-3 maali oli linjurin vika.

Säälipleijareiden kotietu on kai nyt tavoitteena. Jos sitä ei saavuteta kausi on hyvin äkkiä paketissa runkosarjan jälkeen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Shayne kirjoitti:
Jaa. Minun nähdäkseni se veto kimposi puolustavan pelaajan lavasta ylös ja sisään. Ei mitään saumaa Brücklerilla.

Voi olla että kimposi, katsoin että meni suoraan mutta ei mahdotonta.


Ja nimimerkki Juvii:ta ei varmasti yllätä lukkofanien itku siksi että itsekin näki mitä kentällä tapahtui. Ei pidäkään yllättää, sen verran selviä virheitä tänään tapahtui. Niistä ei kuitenkaan ilmeisesti saisi puhua, ettei vaan kukaan väittäisi että liigan tuomaritoiminnassa olisi parannettavaakin joskus.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Bluesfan kirjoitti:
Jos liigapörssistä katot, niin ei sitä kannata luottaa. Samoin on Kariyakin sairaslistalla. Eli vanhaa tietoa.

JOoh sieltähän mie :) noh onneks ei oo loukkaantunu.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
psychodad kirjoitti:
Joten turha väittää että jokaisesta tuomiosta kitisen. Yksilöin jokaisen tuomion jotka olivat oikeusmurhia, ja tuossa nyt lista niistä jotka olivat ihan jees. Olihan noita oikeita tuomioita enemmän, mutta mielestäni oikein tuomittujen jäähyjen pitäisi mieluummin voittaa 10/0 kuin 6/4 tms.

Juu. Et kitise jokaisesta tuomiosta. Kitiset vaan linjasta, kun Lukko häviää. Sama juttu viimeksi Espoossa, kun Lukko sai säkällä sen yhden pisteen. Vaihda nyt hyvä mies lääkitystä. Voin kertoa muutaman asian
1) Lukko häviää joskus, koska se ei ole maailman paras jääkiekkojoukkue illasta iltaan. Hyväksy se äläkä aina syytä tuomaria.
2) Tuomareilla ei ole Espoossa, eikä muuallakaan, mitään salaliittoa Lukkoa vastaan.

Lukko hävisi paremmalleen. Face it.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Repolainen kirjoitti:
Tuli sitten käytyä ekaa kertaa Espoon hallissa. Komea on laitos mutta vähän liian iso taitaa Bluesille olla kun taisi joka kolmas istuin olla käytössä. Lukko oli huono ja keli takaisin tullessa yhtä huono.
On kyllä räikeää kusetusta nuo yleisömäärät. Tänäänkin ilmoitettiin paikallaolijoiksi 41xx. Oikeasti paikalla oli korkeintaan 3000 katsojaa, ehkä jopa 2500. Muistaakseni tosin Bluesilla lippujenlaskentasysteemi on muuttunut samanlaiseksi kuin Jokereilla on ollut jo muutaman kauden ajan.

Menivät juntit sitten mainostamaan jossain vaiheessa peliä tuota euroviisuhittimainosta, tjsp. Jostain livekonserteista, paistoi sitten räikeänä listassa Kirka ja oikein kunnon hehkutukset päälle. Pitäisihän nyt vainajaa vähän kunnioittaa... Onneksi tuo mainos näkyi vain kerran, jonka jälkeen ilmeisesti tajusivat virheensä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
psychodad kirjoitti:
Ei pidäkään yllättää, sen verran selviä virheitä tänään tapahtui. Niistä ei kuitenkaan ilmeisesti saisi puhua, ettei vaan kukaan väittäisi että liigan tuomaritoiminnassa olisi parannettavaakin joskus.

Saa ja tottakai pitääkin puhua. Turha kuitenkaan illasta toiseen syyttää tuomaria oman joukkueen saamattomuudesta.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
JuVii kirjoitti:
Menivät juntit sitten mainostamaan jossain vaiheessa peliä tuota euroviisuhittimainosta, tjsp. Jostain livekonserteista, paistoi sitten räikeänä listassa Kirka ja oikein kunnon hehkutukset päälle. Pitäisihän nyt vainajaa vähän kunnioittaa... Onneksi tuo mainos näkyi vain kerran, jonka jälkeen ilmeisesti tajusivat virheensä.
Itse asiassa ainakin kaksi kertaa kuulin tuon ja pistin merkille. Ihme touhua.

Ainiin, fanikatsomosta lähti pitkästä aikaa kivasti ääntä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
The Nikkari kirjoitti:
Saa ja tottakai pitääkin puhua. Turha kuitenkaan illasta toiseen syyttää tuomaria oman joukkueen saamattomuudesta.

Näin en teekään. Edelliset kaksi näkemääni tappiota ovat olleet omien huonoutta ja vastustajan paremmuutta. Vaikka niissäkin peleissä tuomarit ovat voineet virheitä tehdä, he eivät ole olleet millään tavalla ratkaisevassa osassa. Syytän tuomaria silloin kun hän on ottelussa pääroolissa, ja valitettavasti molemmat espoon matsit ovat tällä kaudella olleet näitä.

1-1 tasoitus olisi pitänyt hylätä koska mies makasi maalivahdin alueella (ansiokkaasti huomioitu myös ja:n raportissa)

3-3 tasoitus tuli ylivoimalla, jota ei olisi pitänyt viheltää. Äijä kaatui omiin jalkoihinsa ilman apuja, ja lähimpänä ollut vastustaja lähti tasoitusta katsomaan boksista.

4-3 johtomaali, kiekko käy puolitoista metriä keskialueen puolella, toimitetaan bluesin toimesta alueella päivystäville blues pelaajille ja siitä maaliin.

ja sitten kun lukolla olisi ollut sauma tehdä ottelusta vielä jonkinlainen kahden JOUKKUEEN taistelu siinä ansaitulla 5-3 ylivoimalla, Sinkkonen katsoo kahden metrin päästä kun bruckler kaatuu omia aikojaan lähdettyään seikkailemaan ja passittaa lähimmän miehen lukolta boksiin. Siihen loppui sitten se takaa-ajo.

Yleensä virheitä tulee kaikille, ja yleensä ne menevät vielä kohtalaisen tasan. Tänään tuossa oli aika monta selvää tuomarivirhettä jotka kaikki maksoivat maalin, ja tuomarivirhe johti myös takaa-ajon kuihtumiseen. Aika älyttömän ratkaisevassa osassa oli tänään tuo kolmikko, joten kritisointikin on aiheellista. Mielestäni olisi ollut hienoa katsoa kumpi on pelaamalla parempi, tänään blues sai niin paljon selkeätä, näkyvää etua vihellyksistä ettei tätä kunnolla päästy selvittämään. Ei se tietysti bluesin vika ole, ja kolme pistettä kelpaisi minullekin vaikka se sitten tulisikin noinkin selkeän avustuksen kautta. Mutta en nyt silti menisi väittämään että voitto oli hieno, tai että pelkkää omaa hyvyyttä voitettiin. Olisihan blues voinut muutenkin voittaa, mutta tässä pelissä ei ihan tosissaan kuitenkaan tarvinnut katsoa kuka on kuka.

Yksi kenttämestarin erikoinen tai tuomarin väärin hylkäämä maali ei vielä peliä suuntaan tai toiseen ratkaise, mutta nekin tuntuvat aina epäonnelta tai epäoikeudenmukaisuudelta fanin näkökulmasta. Jos niitä tulee yhteen peliin 3 maalin verran ja mahdollisuudet kavennukseen viedään väärin perustein, ei tulisi mieleenkään puhua mistään hyvästä tuomarityöskentelystä tai tasaisesta huonoudesta. Huono se toki oli molemmin päin, mutta maalien merkeissä hyötyi vain toinen. 2 tasoitusmaalia ja voittomaali. Ne ovat aika isoja maaleja.
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Jos aletaan näitä tuomarivirhemaaleja miettimään niin, tulihan niitä Lukollekin kaksin kappalein.

Lukon ensimmäinen maali. Mandervilleä koukitaan omassa päässä rajusti - ei jäähyä. Manderville menee ja taklaa Lukkopelaajaa kovaa - jäähy ryntäyksestä ja tätä kautta Lukolle maali. Tuo ei ollut jäähyn arvoinen tilanne Bluesille vaan Lukolle.

Toinen tilanne, jossa Lukko hyötyi kohtuuttomasti oli se, kun tuomarit eivät huomanneet Lukolla olevan liikaa pelaajia kentällä. Kiekko osuu Lukon ylimääräiseen pelaajaan, josta se pelataan Bluesin alueelle ja lopulta maaliin. Tilanteessa olisi pitänyt antaa Lukolle jäähy. Tuomarivirhe.

Lisäksi Bluesilta vietiin päivänselvä rankkari pelin alussa, jonka jokainen huomasi. Sinkkosella ei vain ollut munaa sitä viheltää.

Ja sitten tuo Heiskasen tilanne. Eri tulkintoja tilanteesta on, mutta oli tuo viisminuuttinen aika kova tuomio. Tosin Lukkokin sai tilanteessa jäähyn, joten en tuosta enempää purnaa.

Eli kyllä niitä virheitä tuli toiseenkin suuntaan mukava määrä. Yleensä vain huomataan ne omaan joukkueeseen kohdistuvat virheet.

Blues pelasi kaiken lisäksi toisen ja kolmannen erän loistavalla liikkeellä ja Lukko jäi useasti jalkoihin. Mielestäni ansaittu voitto, joka ei ratkennut tuomariin. Olet eri mieltä ja hyväksyn sen. Sitähän fanien kuuluu tehdä, puolustaa omiaan.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän nuo kaikki psychodadin mainitsemat tilanteet olivat kyseenalaisia, mutta kun tuomarien taso on mitä on niin tälläistä tapahtuu. 1-1 tasoituksessa en nähnyt antoiko Honkaheimo vauhtia vastustajalle.

3-3 tasoitusta edeltänyt jäähy tuli kun Mäkelä huitaisi ensiksi mailalla jaloille ja sitten vasta taklasi. Filmi, mutta olisi suoraan taklannut. 4-3 johtomaali oli selvä paitsio. 5-3 ylivoima meni vituiksi kun Saarenheimo kopautti veskarin luistimiin. Selvä filmi, mutta miksi Pekan täytyi käyttää mailaa tilanteessa vastustajan maalin takana?

Myös nuo Laurin kertomat tilanteet havaitsin ja näin ne samalla tavalla kun hän. Mitään suurta poruvirttä tästä ei kannata tehdä, koska Lukko hyötyy kotipeleissään samanlaisista tilanteista vastaavalla tavalla kuin Blues eilen. Ymmärrän hyvin psychodadin purkauksen kun hän näkee suurimmaksi osaksi vain vieraspelejä ja vierasjoukkue kärsii lähes aina näistä linjattomista puhaltajista. Itse pidin tuomaria tasapuolisesti paskana ja sitä se olikin pelipaikka huomioon ottaen. Huomenna KalPa saa pari helppoa jäähyä Raumalla ja Lukko kiittää. Se ruotsalainen ammattituomari on ainoa joka on viheltänyt täysin tapahtuneiden rikkeiden mukaan ja täytyy tässä yhteydessä kehua häntä. No, matka jatkuu ja KalPa kaatuu huomenna!
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
En edes muista milloin olisin nähnyt yhtä huonoa tuomarointia kuin eilen. Sinkkonen oli aivan pihalla ja todella toivon ettei miestä Espoossa tarvitse nähdä. Ja ihan yhtä pihalla olivat nämä linjurit. Yhteensä 4 maalia tuomarikolmikon virheistä.

Straka - Heiskanen tilanteesta; Sanen maila osuu hieman Strakaa leukaan, Strakahan on jo kaatumassa. Siihen päälle hanskojen heitto ja joutsenet. Straka ei edes pitänyt polveaan vaan tarkisti ettei naama ole auki. Ei missään nimessä polvitaklaus eikä mun mielestä missään niemssä suihkutuomion arvoinen. 2+2 korkeasta mailasta olisin voinut hyväksyä, 2 min ehkä oikein tuomio.

Bluesista jäi positiivisessa mielessä mieleen koko nelosketju sekä Viitaluoma joka tekee kokoajan loistavaa työtä vaikka rinnalla on jos jonkinnäköistä kädetöntä. Alanen oli juuri niin jaritolsa kuin odotinkin.

Otteluvalvoja Timo Keltanen: "Pohjanoteeraus koko kolmikolta, hirvittävä määrä vääriä ratkaisuja."
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Yksi moka mainittakoon vielä tuomareilta. Sen jälkeen kun Straka oli saanut kymmpinsä ja lähtenyt pukukoppiin, Lukon jäähyaition ovi oli auki ja sinne vielä odotettiin pelaajaa kun kiekko pudotettiin jäähän. Pari sekuntia myöhemmin sitten huomattiin se, peli poikki ja Lehtonen boksiin.
 

Pitbull

Jäsen
Suosikkijoukkue
Taistelukiekko
Kaljami kirjoitti:
Heikkilältä hyvä veto jättää Kariya kolmannen erän puolenvälin jälkeen penkille - mitä vain olisi voinut tapahtua.

Tästä tuli mieleen jännä huomio, kun Blues oli tehnyt Kohnin kautta 6-3 maalin (3. erä, 18.14), palasi ykköskenttä jäälle jatkamaan peliä. Tällöin Manderville luisteli Heikkilän ja vaihtoaition eteen ja huusi 2-3 kertaa kovaa "take Kariya off", jotta Kake kuulisi. Ja kuulihan se, Uusivirta tuli tilalle aloitukseen.

Muita huomioita:

Joka jannu pelasi täysin sata lasissa, ja kovalla "meille ei *ittuilla"-asenteella. Vaikka Blues ois hävinny tän matsin olisin ollut ylpeä jengistäni. Tolla asenteella kun pelaa loppukauden niin meille ei pärjää ainakaan fyysisyydessä kukaan. Joka jannu otti mailaniskut, taklaukset, ja tönimiset vastaan, ja antoi pari kertaa kovempaa takas. Nyt pitäs saada toi asenne jatkumaan loppukauden otteluihin, mutta pahoin pelkään että kokoonpanon muuttuessa sairaslomien loppuessa asenne katoaa. Oli ihailtavaa miten joka jannu puolusti jengikavereitaan torikokouksissa ja maalinedustan hässäköissä.

Kariya nauratti (toisessa erässä?) kun pitkä syöttö karkasi lavasta ja jannu karjaisi "FUCK" niin lujaa että koko sillä hetkellä hiljainen halli kaikui.

Hauska oli myös tilanne jossa molemmat jengit odotti Blues-rangaistusta, ja pakki (Alen?) sai oman maalin takana kiekon ja pysähtyi melkein kokonaan ja piti mailaansa kiekolla yhdellä kädellä... yhtäkkiä tajuttiinkin että rangaistus on Lukolle, ja taidettiin siinä päästä vielä vastahyökkäykseenkin ennenkuin peli vihellettiin poikki.

Ottelun miinukset oli ehdottomasti Heiskanen ja erotuomari Sinkkonen. Heiskasen pelirangaistus oli hätävarjelun liioittelua, mutta Santun maineen tietäen ei mikään ihme. Raportissa mainittu "Lukon Toni Dahlman yritti kouluttaa nyrkein Heiskasta" jäi vähän hämärään, näin Dallan ottavan hanskat kädessä Heiskasta takaapäin niskalenkkiin, loppu jäikin sitten tönimiseksi ja mussutukseksi.

Miinuksena voisi mainita myös oman maalin edusta pelaamisen, Brücks kävi monta kertaa huomauttamassa erotuomarille ekassa ja tokassa erässä siitä että hänen päälle ajetaan jatkuvasti, mutta ei mennyt Sinkkoselle läpi. Siinä tapauksessa pitää pakkien ottaa kovemmat otteet käyttöön, jopa jäähyn uhalla. Viimeinen mitä Blues tarvii tähän väliin on Brücklerin loukkaantuminen. Omaa maalivahtia on suojeltava, s-tana.

Propsit koko jengille, hyvä ottelu, kivikovaa asennetta. Hatunnosto myös Blues Fan Clubille joka piti ääntä melkein koko ottelun läpi, lisää kakskeppisiä ja banderolleja katsomoon!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nikke kirjoitti:
En edes muista milloin olisin nähnyt yhtä huonoa tuomarointia kuin eilen.

Et nähnyt sitä surullisen kuuluisaa Blues - Jokerit peliä, jossa Favorin mopo karkasi kokonaan? Vai oliko Sinkkonen vielä Favorinia paskempi?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
flintstone kirjoitti:
Et nähnyt sitä surullisen kuuluisaa Blues - Jokerit peliä, jossa Favorin mopo karkasi kokonaan? Vai oliko Sinkkonen vielä Favorinia paskempi?
No, aloita lukemalla eilisen kootut koomailut Iltalehdestä. Ottaen huomioon että noiden 6 mainittujen seikkojen lisäksi kolmikko sekoili toisen mokoman mennään jo mielestäni rinnalle ja ohi. Plus että mun mielestä toi otteluvalvojan kommentti kiteyttää homman aika hyvin, harvoinhan he noin suorasanaisesti kritisoivat tuomaritoimintaa.

Pelistä vielä sen verran että Kähkönen on viime peleissä ollut mielestäni todella positiivinen kuten Uusivirtakin. Me like.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tärkeä voittohan tämä oli, ja nimenomaan kun kyseessä oli "kuuden pisteen ottelu".

TPS ja HIFK ovat edelleen vain pisteen edellä, toki HIFK:lla ottelu vähemmän pelattuna. Siinä rästiottelussa heillä on tosin vastassa HPK, joten helppoja pisteitä ei ole tiedossa silloin.

Hieno nousu tosiaankin kahden maalin takaa. Lostedt teki todella tärkeään paikkaan maalin, heti sen jälkeen kun Lukko oli tehnyt kaksi nopeaa maalia.

Koko ykkösketjulle tehot 1+2 mikä on hyvä. Vielä yksi ottelu ja sitten tauko edessä, toivottavasti silloin saadaan muutama pelaaja sairaslistalta takaisin mukaan. Jyväskylästä on kuitenkin otettava kolme pistettä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Lauri kirjoitti:
Jos aletaan näitä tuomarivirhemaaleja miettimään niin, tulihan niitä Lukollekin kaksin kappalein.

Sinä mietit nyt viheltämättä jättämisiä. Kyllä se mandervillen ryntäys oli kuitenkin ihan aiheellinen jäähy, oli sitten hermostunut jostain tai ei. Niitähän oli toki puolin ja toisin, mutta huomasit varmaan itsekin sen kumpi joukkue oli jokaisen poikki vihelletyn tilanteen jälkeen tökkimässä ja tönimässä? Jos näistä olisi aloittaja etsitty, kuten ottelun erotuomaritarkkailijakin olisi toivonut, Blues olisi istunut jo ensimmäisessä erässä useita 2 minuuttisia jälkipelistä. Koska näistä ei koskaan löytynyt aloittajaa, tuo jatkui koko ajan. Etenkin harmitti tuo missä Lostedt ei saanut kymppiä ja Viitanen sai 2 minuuttia mentyään ihan aiheesta kaveria ojentamaan kun jarrutti lumet maalivahdin silmille pitkään vihellyksen jälkeen. Toinen tilanne oli heti Bluesin tasoitusmaalin jälkeen toisessa päässä....lukko pyörittää ja saa laukauksen maalille ja bruckler pysäyttää, Tuomainen oli menossa maalille mutta jätti kesken kun kiekko oli hallussa ja oli luistelemassa ohi. Bluesin pelaaja veti pientä poikittaista kylkeen/alaselkään ja Tuomainen horjahti osuen hieman Bruckleriin. Tästä (miksi???) tulistuneena hänen kimppuunsa käytiin surutta, ja Tuomainen ei edes lyönyt takaisin ensin vaikka nyrkkiä tuli. Hetken aikaa hanskaa naamaan saatuaan hän sitten tönäisi toista hanskalla, kun tuomarit eivät pystyneet äijää pitämään erossa, ja tästä tietysti salomonin tuomio. Jos pelaaja yrittää olla menemättä maalivahdin alueelle, ja hänet sinne vihellyksen jälkeen itse tönäistään, mikä tässä vaatii kostoa? Loogisesti omien pitäisi mennä vetämään sitä idioottia pakkia turpaan joka yritti työntää kivitalon kokoista äijää hennon Brucklerin niskaan. Onneksi Tuomainen ei kaatunut vaan osui kevyesti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nikke kirjoitti:
No, aloita lukemalla eilisen kootut koomailut Iltalehdestä. Ottaen huomioon että noiden 6 mainittujen seikkojen lisäksi kolmikko sekoili toisen mokoman mennään jo mielestäni rinnalle ja ohi. Plus että mun mielestä toi otteluvalvojan kommentti kiteyttää homman aika hyvin, harvoinhan he noin suorasanaisesti kritisoivat tuomaritoimintaa.

Pelistä vielä sen verran että Kähkönen on viime peleissä ollut mielestäni todella positiivinen kuten Uusivirtakin. Me like.
Näin molemmat matsit, luin iltalehden listauksen ja olen edelleen sitä mieltä että Favorin oli selkeästi pahempi Jokeri-matsissa. Favoriinin toiminta oli kyseisessä Jokeri-matsissa jotain aivan käsittämätöntä ja järkyttävää. Äijä oli ihan oikeasti sekaisin eikä sitä Favoriinin toimintaa voinut tuomitsemiseksi kutsua. Sinnkonen taas oli eilen vain huono, mutta oli sitä molemmille joukkueille tasapuolisesti. Filmit meni ainakin läpi 1-1, viheltämättä jättämiset ja helpot jäähyt varmaan lopulta kuittasivat toisensa.

Musta kanssa Uusivirta pelasi hyvin kun kentälle pääsi, ja oli musta itse asiassa parempi kuin Kähkönen. Myös Koskirannan upea syöttö Luustetitn maalin oli aivan loistava. On se ”Who Let The Dogs Out” vaan hyvä biisi…

Pitbull kirjoitti:
Hauska oli myös tilanne jossa molemmat jengit odotti Blues-rangaistusta, ja pakki (Alen?) sai oman maalin takana kiekon ja pysähtyi melkein kokonaan ja piti mailaansa kiekolla yhdellä kädellä... yhtäkkiä tajuttiinkin että rangaistus on Lukolle, ja taidettiin siinä päästä vielä vastahyökkäykseenkin ennenkuin peli vihellettiin poikki.
Joo, tälle repesin itsekin! Voi vit...muuttu äkkiä mitä vit...! :)

Kaiken kaikkiaan oli kyllä voittaja veto mennä eilen hallille. Kauden paras matsi ja itse raahauduin hallille lähinnä mentaliteetilla että ”omia ei jätetä hädän hetkellä, vaikka turpaan tulee”. Uskollisimmat fanit palkittiin kyllä hienosti, toivottavasti kotiin jääneitä nyt harmittaa. :)
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
No niin tytöt, rauhoitutaanpas nyt ;-)

Olin paikalla (en kummankaan joukkueen "fanina") katsomassa yhden pelaajan touhuja ja tässä muutama kohtuu puolueeton kommentti.

Pate => keskity pelaamiseen! Lopeta tuo turhanpäiväinen uhoaminen ja lumien pöllyttely! Taklaa, revi, raasta jne. niin susta voi olla Bluesille oikeasti hyötyä (kuten eilen sen alun pöljäilyn jälkeen olikin).

Kariya-Manderville-Kohn => Blues elää tai kuolee tänä keväänä tän porukan mukana! Kuka onkaan se paras Kariya?

Case Heiskanen - Straka => mailalla (puolivahingossa) leukaan ja Santeri suihkuun ihan oikeutetusti (polvitaklaus Sinkkosen aivopieru). Jälkitilanteesta Dallalle jäähy "kouluttamisesta" ja Kohn & Viitanen huilimaan keskinäisestä kahinasta joka alkoi jo Lukon päädystä; Viitanen otti Kohnin tyylikkäästi pois tilanteesta, Kohn alkoi tilanteen jälkeen hakata Viitasta poikkarilla olkavarteen tjsp. ja Mikko antoi takaisin, joten tuomio sinällään oikea. JA:n kuvakoosteen kommentti Kohnin heittämästä haasteesta nauratti...

4-3 maali => jos nyt vielä hämmentää niin tuota paitsiota edelsi Bluesin päivänselvä käsisyöttö (jonka toinen Blues-peluri otti vastaan paitsioasemassa luistimellaan).

Eepi => hidas!

Viitanen => veti ekassa erässä joka toista vaihtoa kovalla itseluottamuksella, loppua kohti peluutus hiukan tasoittui. Halavatun hyvä puolustava puolustaja... Ja kolmannen erän yv-tykitys (tilanteessa 5-3, ajassa jotain 56min); se tolppa väräjää edelleen siellä LA-areenan varastossa;-) Siitä maali niin oltais nähty mielenkiintoinen ottelun loppu?

Tuomarikolmikko => voi voi... ja lämmin leipä.

Strakan estämis-jäähy => Lawsonkin oli lähdössä maaliltaan kohti vaihtoaitiota, mutta veti takaisin kun näki Brucklerin lähtevän omaltaan, hauskaa. Ja Straka teki just niin kuin kuvittelinkin hänen tekevän; aikaa jäljellä tasan 2 min, istuako jäähyaitiossa peli loppuun vai lähteäkö hiukan toisia aiemmin suihkuun? Kymppitili sai tietty merkinnän... Muuten äijän pelistä; mahtava pelimies, mutta eipä taida herralla olla juuri puolustusvelvoitetta?

Tårtta på tårtta; jos menettää kahden maalin johdon ottelun puolen välin jälkeen siitä on turha pelkästään dumaria syyttää, oli tämä kuinka sysipaska hyvänsä... Peiliä vaan nenän eteen Lukko.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Salama15 kirjoitti:
Viitanen => veti ekassa erässä joka toista vaihtoa kovalla itseluottamuksella, loppua kohti peluutus hiukan tasoittui. Halavatun hyvä puolustava puolustaja... Ja kolmannen erän yv-tykitys (tilanteessa 5-3, ajassa jotain 56min); se tolppa väräjää edelleen siellä LA-areenan varastossa;-) Siitä maali niin oltais nähty mielenkiintoinen ottelun loppu?

Viitasen pelistä tykkäsin eilen itsekin todella paljon. Oli asenne kunnossa ja peli kulki. Kaukana on alkukauden hasardi Viitanen, ja hyvä niin. Playoffeissa tärkeä kaveri. Heikkinen oli myös hyvä. Näimme aika täydellisestä kulmasta tuon viitasen "yläriman" ja en ihan täysin vieläkään sulata videotuomarin tuomiota, mutta pakko kai se on uskoa. Kiekko tuli sellaisessa kulmassa takaisin, että en oikein näe miten se on mahdollista tolpasta tai ylärimasta, se poukkasi suoraan alaspäin mutta tuli kuitenkin takaisin samaan suuntaan mistä se oli vedetty. Näytti että tuli takaisin sieltä valkoisesta putkesta maalin sisältä, mutta ehkä se sitten osui niin täydellisesti ristikkoon että tuollainen paluukiekko oli mahdollinen. Kauan sitä videolta kelattiin, tiedä sitten näkyikö siinäkään. Sellaisessa tapauksessa tietysti on ihan oikein hylätä maali, jos ei varmuutta löydy.

Salama15 kirjoitti:
mahtava pelimies, mutta eipä taida herralla olla juuri puolustusvelvoitetta?

Tässä pelissä oli omassa päässä harvinaisen heikko, yleensä osallistuu siihen enemmän. Ei ollut muutenkaan parhaimmillaan. Ei edes syöksynyt usean laukauksen eteen, ja syötti pari kertaa huonosti omalla alueellaan. Oli se silti hyökkäyspäässä kohtalaisen vaarallinen.

Salama15 kirjoitti:
Tårtta på tårtta; jos menettää kahden maalin johdon ottelun puolen välin jälkeen siitä on turha pelkästään dumaria syyttää, oli tämä kuinka sysipaska hyvänsä... Peiliä vaan nenän eteen Lukko.

Tämä on tietysti totta. Ideaalimaailmassa kaikki epäoikeudenmukaisuudet on helppo vaan karistaa olkapäiltä ja palata sorvin ääreen. Useimmiten ne kuitenkin jäävät kalvamaan ja vituttamaan. Näin valitettavasti kävi tällä kertaa, mutta lukon puolustukseksi olihan se lasti jo kohtalaisen raskas kantaa. Yleensä yksikin maaliin johtanut virhe jo sekoittaa vähän pasmoja. Silti, olisi tuossa voinut paremminkin vielä yrittää vaikka se 5-3 ylivoimakin vietiin käsistä. Senkin jälkeen oli peliä jäljellä.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
psychodad kirjoitti:
huomasit varmaan itsekin sen kumpi joukkue oli jokaisen poikki vihelletyn tilanteen jälkeen tökkimässä ja tönimässä?

Lukon pelaajat kävivät todella kuumana oman maalinsa edessä, ja Sinkkonen katsoi vierestä. Koko ajan sellaista pientä hanskan hieromista naamaan ja turhaa tökkimistä. Blues mun mielestä piti paremmin hermonsa näissä tilanteissa, Sinkkonen tyytyi jakamaan salomonin tuomioita. Pari kertaa olisi voinut oikein hyvin laittaa tälle pisteen ja jonkun lukkopelaajan jäähylle, turhaa kovistelua. Samoin pari kertaa Blues-pelaajan, esim. mainitsemissasi tapauksissa.

Pahinta taisi olla kuitenkin se, ettei Sinkkonen tehnyt mitään. Ja kun vihellykset kestivät, niin silloin pelaajakin luulee kiekon olevan pelattavissa ja ajaa maalille. Ja sitten tökitään ja nahjataan. Ainoa kerta kun vihellys tuli nopeasti oli se, kun kiekko pomppasi Lawsonin kainalosta takaisin peliin. ;-)
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kaljami kirjoitti:
Lukon pelaajat kävivät todella kuumana oman maalinsa edessä, ja Sinkkonen katsoi vierestä. Koko ajan sellaista pientä hanskan hieromista naamaan ja turhaa tökkimistä. Blues mun mielestä piti paremmin hermonsa näissä tilanteissa, Sinkkonen tyytyi jakamaan salomonin tuomioita. Pari kertaa olisi voinut oikein hyvin laittaa tälle pisteen ja jonkun lukkopelaajan jäähylle, turhaa kovistelua. Samoin pari kertaa Blues-pelaajan, esim. mainitsemissasi tapauksissa.

Omaa maalia kuuluukin puolustaa, ja sitähän lukko ansiokkaasti omassa päässä teki. Äijät työnnettiin tai pidettiin pois alueelta. Sitä en hyväksy enkä ymmärrä että hyökkäyspäässä mennään vihellyksen jälkeen tökkimään maalivahdin aluetta puolustavia pelaajia. Se juuri on sitä mistä kakkosia pitäisi antaa, ei se että puolustaa oikeutetusti maalivahtiaan ja sen aluetta. Blues tökki jatkuvasti vihellyksen jälkeen, jostain syystä Lammassaari oli ainakin 2-3 kertaa jonkun bluesin pelaajan mielenkiinnon kohde vihellysten jälkeen. Ilmeisesti siksi että on lukon pienimpiä pelaajia?

Kun peli on vihelletty poikki, ei pyritä enää maalivahdin alueelle eikä sen rajalla seisovien pakkien silmille, tai sitten lähdetään jäähylle. Näin minä sen näen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös