Tipaton tammikuu

  • 167 960
  • 937

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Itse myös yritin pelkän tammikuun sijasta koko vuotta ja hyvinhän se meni. Nyt sitten jos nostaisi haastetta ja toinen vastaava putkeen.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Paskapuhetta koko hanke. Ryyppään joka viikonloppu, ja miksi mun pitäisi siis katkaista hauskanpito yhden kuukauden ajaksi? Sen takia, että voisin lämmittää demarien ja kristillisdemarien mieltä? Kai se on saatanan väärin rahoittaa tuntuvia summia vuodessa muutenkin kituvalle kotimaiselle panimoteollisuudelle. Lopettakaa ny toi pelleily.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllä on tarkoitus pitää. Miksi ihmeessä tästä pitää löytää niin hitosti negatiivisia juttuja? Itsellä ainakin rahaa säästyy ja ei tarvi kärsiä monen päivän krapuloista. Jos jotain kekkereitä on voin käydä siellä myös ihan selvinpäin. Eikä itsellä ikinä helmikuussa ole mitään tarvetta ollut vetää kaksinkäsin viinaa.
 
En ole koskaan pitänyt tipatonta tammikuuta enkä aio pitää sellaista tänäkään vuonna. Jos sellainen vahingossa tulee niin eipä tuosta haittaakaan ole, tapanani on juoda silloin kun mieli tekee ja sitä ei aina voi ennustaa. Viime vuosina alkoholinkäyttö on tosin vähentynyt reilusti.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan samat fiilikset. Vielä joskus kun näistä tipattomista on terveydenhuollon ammattilaisten kanssa jutskannut, niin näyttävät toteavan, että kiva jos joku tästä diggaa, mutta turhat hehkutukset on syytä jättää väliin. Suomessa on sen verta värikkäitä ongelmia alkoholin kanssa ja niihin tämä kamppis ei auta mitenkään.

Luulisi, että terveydenhuollon ammattilaiset suhtautuisivat positiivisesti kampanjoihin, joilla voidaan vaikuttaa niihin kohtuukäyttäjiin, jotka ovat vaarassa luisua ongelmakäyttäjiksi. Jos kuvittelee, ettei alkoholi ole ongelma, mutta ei pystykään olemaan kuukautta ilman viina tai se aiheuttaa kovaa tuskaa, niin jokunen ihminen siellä täällä voi saada siitä vähän herätystä.

E: Tässä lienee sellainen näkemysero, että näen tipattoman tammikuun osana kokonaisuutta, jolla pikku hiljaa ehkä juomatavat muuttuvat, enkä pelkästään sitä että ollaan kuukausi juomatta ja jatketaan samaa rataa
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mitä eilenkin ihmisten juttuja kuulin, suosittelisin monelle tipattoman tammikuun sijaan iltalehdetöntä ja iltasanomatonta tammikuuta. Ja helmikuuta.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ajattelin kokeilla tuota 100 päivän raittiutta. Ja tätä ketjua taas lukemalla teen sen vielä mieluummin, se on selvästi pois moneltakin juopolta.
Noh, vitsit vitsinä. Tarkoitus on kiristellä hiukan kroppaa ja löytää taas joku virkeys tähän arkeen. Hyvät unet olisi tietysti se ensimmäinen juttu, mutta siihen ei pikkulasten kanssa pysty vielä ihan täysin itse vaikuttamaan. Eli jätetään huonot syömiset ja viikonloppu -oluset nyt pois, koitetaan saada takaisin kolmen-neljän treenin viikot ja sellaista. Nämä tipattomuudet voi ottaa osana kokonaisuutta. En ymmärrä, miten se voi ärsyttää jotain jos muut ihmiset hiukan kurittaa itseään. Vai onko se oma brenkuttelu kuitenkin sen verran arka asia että tällaiset kampanjat nostaa karvat pystyyn? Kovat jätkät vetää tietysti tipattomat ihan omaan tahtiin, mutta onhan se vaan mukava jos on jotain "vertaistukea" tarjolla ja samassa hengessä on mukana poukkaa. Nykyään krapulat on kyllä niin karmeita että kunnon jurrit tulee kiskottua melko harvoin, krapulapäivätkään ei pikkulasten isänä ole sallittuja.

Mutta jokainen tehkööt mitä lystää, itselläni ei ainakaan ole tarvetta mennä neuvomaan "vedetään lärvit -ketjuun" miten sitä kenenkin tulee juoda.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovasti tuntuu näillä tipattoman pitävillä samat "krapula", "brenkuttelu" ja "lärvien vetäminen" termit toistuvan. Jos alkoholin juominen tarkoittaa aina tätä, niin ehkä silloin on tosiaan ongelmia alkoholin kanssa, ja tämä kertoo kyllä surullisella tavalla vielä tänäkin päivänä suomalaisesta suhtautumisesta alkoholiin. Ehkä sitten, kun joku päivä ymmärretään poistaa tietyt rajoitukset ja pienen siirtymäajan jälkeen, darwinismin tehdessä tehtävänsä, asenneilmapiiri muuttuu vähitellen, voidaan vähitellen siirtyä terveempään alkoholikulttuuriin. Tällöin "brenkuttelu" vaihtuu enemmänkin hyvien ruokajuomien nauttimiseen ja laadukkaiden juomien nauttimiseen seurustelutarkoituksessa, ja ehkä tällainen tipattoman tammikuun kaltainen urpoilukin saadaan joskus poistumaan.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Olen mukana taas tänä vuonna. Toivottavasti paremmalla menestyksellä kuin viime vuonna. Pari viikkoa Mojitoa ja Pina Coladaa Karibialla sinetöi päätöksen.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ole tällä kertaa mukana. Tuntuu siltä että jo huomenna lauantaina kalja ja kotiviini maistuu. Ja pidän huomista juomista jopa 95 % todennäköisenä. On tosin mahdollista että ainakin selvä viikonloppu olisi tulossa jos määrätään antibioottikuuri 12.1 viisaudenhampaan poiston jälkeen. Onnistuneet tipattomat vietin v. 2010 ja 2014.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Kovasti tuntuu näillä tipattoman pitävillä samat "krapula", "brenkuttelu" ja "lärvien vetäminen" termit toistuvan. Jos alkoholin juominen tarkoittaa aina tätä, niin ehkä silloin on tosiaan ongelmia alkoholin kanssa, ja tämä kertoo kyllä surullisella tavalla vielä tänäkin päivänä suomalaisesta suhtautumisesta alkoholiin.

Kovasti tuntuu löytyvän lisää näitä oikein juojia, joille alkoholi on ilmeisesti pelkkää plussaa. Se on helppoa huudella ja naureskella tipattomien pitäjille, joista valtaosa varmasti jo tietää ja tuntee vaikutukset ja seuraukset. Ainakin omista kokemuksista voi sanoa, että jo kaksikin vahvaa olutta tuntuu toisinaan aamulla "krapulana", vaikka ei sitä vielä varsinaisesti ole. Tai jos on, niin ollaan asteikon alapäässä. Unen laatuun vaikuttavat joka tapauksessa. Mutta tämä johtuu tietysti vain suomalaisuudesta? En tiedä viittasitko minuun, mutta edelleen, kaljan jättäminen sivistyneestikin juotuna on osa isompaa kokonaisuutta jossa haen vähemmän pöhöttynyttä oloa ja virkeämpää olemusta. Samalla säästyy jokunen eurokin jos jonkun konkreettisen todisteen tarvitsee. Erikoisolusista tulee taas nautittua, jossain vaiheessa.
 
Ainakin omista kokemuksista voi sanoa, että jo kaksikin vahvaa olutta tuntuu toisinaan aamulla "krapulana", vaikka ei sitä vielä varsinaisesti ole. Tai jos on, niin ollaan asteikon alapäässä. Unen laatuun vaikuttavat joka tapauksessa. Mutta tämä johtuu tietysti vain suomalaisuudesta? En tiedä viittasitko minuun, mutta edelleen, kaljan jättäminen sivistyneestikin juotuna on osa isompaa kokonaisuutta jossa haen vähemmän pöhöttynyttä oloa ja virkeämpää olemusta. Samalla säästyy jokunen eurokin jos jonkun konkreettisen todisteen tarvitsee. Erikoisolusista tulee taas nautittua, jossain vaiheessa.

Kuin omasta suusta.

Mulle tammikuu vain nyt sattuu olemaan sopiva kuukausi ottaa iisisti ja pyhittää 1 kuukausi vuodessa urheilullisimmille elämäntavoille. Ei-perheellisenä ihmisenä joulun pyhät on aika pitkälle sitä "sivistynyttä tissuttelua", jonka jälkeen on kiva olla muutama viikko kokonaan ilman ja urheilla intensiivisemmin kuin normaalisti. On siinä 11 kuukautta aikaa juoda olutta silloin kun sille päälle sattuu. Sitä paitsi tammikuussa ei edes koskaan ole mitään kiinnostavia kinkereitä.

En ole kuitenkaan julistamassa tipatontani missään, enkä koe osallistuvani mihinkään kulttiin. Ymmärrän, jos tekee mieli heittää jotain tipattomasta vouhkaavaa lehmää kossulla päähän, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että hetkellinen absoluuttisuus voi olla ihan terve ja fiksu moovi. Jollekin ei sovi, mulle sopii.

Se on kyllä jännä, että juomattomuutta saa aina selitellä ja selvittää, mutta kenenkään ei koskaan tarvitse selitellä juomistaan.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
En ole tällä kertaa mukana. Tuntuu siltä että jo huomenna lauantaina kalja ja kotiviini maistuu. Ja pidän huomista juomista jopa 95 % todennäköisenä. On tosin mahdollista että ainakin selvä viikonloppu olisi tulossa jos määrätään antibioottikuuri 12.1 viisaudenhampaan poiston jälkeen. Onnistuneet tipattomat vietin v. 2010 ja 2014.
Mikäs siinä antibioottikuurissa tökkii kaljoittelua silmällä pitäen? Tokihan ne lääkärit aina suosittelee ettei otettaisi viinaa, kun ne tabut unohtuu ottaa, jos on jurrissa.
 

Nick Neim

Jäsen
Mikäs siinä antibioottikuurissa tökkii kaljoittelua silmällä pitäen? Tokihan ne lääkärit aina suosittelee ettei otettaisi viinaa, kun ne tabut unohtuu ottaa, jos on jurrissa.

Tähänhän löytyy poikkeuksia, kuten metronidatsoli. Toki aika yleinen harhaluulohan on se, että antibiootit eivät tehoa lainkaan mikäli kaljoittelee, ja sitä varmaan tuolla viestilläsikin tarkoitit. Satunnainen käyttö ei vaikuta korkeintaan kuin astetta pahempaan darrapaskaan (oma kokemus), ja välillä ei siihenkään. Eikä se darrapaskakaan välttämättä juuri antibiooteista johtunut.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Just niin. Ehkä tipattomien pitäisi kysellä samalla intensiteetillä 'Mikä on, kun maistuu? Emotionaalista vai psyykkistä häikkää?'
Kalja on hyvää, ei kai siinä sen kummempaa syytä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Siinähän se hauskuus piileekin, että osalle porukasta tipaton voi olla ihan vaan friskaantumisen paikka, jolla loihditaan itselle entistäkin parempi olo ja hyvä startti uuteen vuoteen. Toisille (uskallanko sanoa valtaosalle) se taas on pääasiassa suoritus, jonka varjolla voi vetää tulevat 11kk simaa huoletta, ja jolla voi loppuvuoden kerskua baaripöydässä.

Ei sillä, kaikki tyylillään, mutta tuo jälkimmäinen joukko on mielestäni varsin säälittävää sakkia silloin kun korkki tosiaan nasahtaa auki ja huolella heti helmikuun sarasteessa.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Mä olen pitänyt jo muutaman vuoden tipatonta. Ei mikään pakko olisi mutta siitä on tullut tapa. Yleensä tuonne helmikuun puoleen väliin, koska silloin on vuoden eka tapahtuma, jossa on mukava ottaa hieman olutta ja Jallua.

Tämän vuoden aion viettää, niin etten ota yhtään olutta ellei ole mitään sellaista tapahtumaa, että pitäisi vähän juodakin. Esim. Festarit, laivareissut, saunaillat jne. Lyhyesti siis arkitissuttelu pois.

Eipä mulla sen suhteen mitään ongelmaa ole mutta ei tuo alkoholi hyväksikään keholle ole. Ei edes pienissä määrin. Mutta sitten kun juodaan, niin juodaan sitten kunnolla. Muutenkin tässä iässä pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää laittaa kroppa kuntoon, mikäli se enää on edes vähäisissä määrissä pelastettavissa.

Eli arkitissuttelu pois ja enemmän liikuntaa ja terveellisempää ruokaa. Niillä ohjeilla mennään tämä vuosi. Toivottavasti pidempäänkin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joskus mietin jotain tipattoman tammikuun viettoa, mutta eipä tullut vietettyä. En tuomitse niitä jotka pitää, mutta jos se nyt oikeasti on sitten perusteena vetäistä pää täyteen heti 1. päivä helmikuuta niin se on jo aika surullista touhua.

Tipattomia kuukausia saattaa tulla pidettyä tänäkin vuonna, tai sitten ei. Eikä välttämättä kalenterikuukausia, vaan kuukauden jaksoja. Ja saattaahan se tammikuukin vaikka olla tipaton, mistäs sen tietää. Ne pitää ketkä pitää. Itse en ainakaan mitenkään erityisesti suunnittele juomisiani etukäteen.
 

Pawe87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ura, Hermes
Tipattoman tammikuun - helmikuun ajattelin itse pitää ja mahdollisesti vielä maaliskuukin. Meikäläisellä on luonnostaan maksa-arvot ollut pikkasen kohollaan ja sairastelun kautta nyt syksyllä ja talvella ovat entisestään nousseet, nii aattelin ei huonoa tee vaikka ottaa yhden rasitteen hetkeksi maksalta pois. Tiedä sitten auttaako se, mutta voi sanoa ainakin lekurille ettei ole tullut tippaakaan juotua.

Herkästi kun ei oikein keksi iltaisin tekemistä, niin tulee sitten tissuteltua. Ei todellakaan mitään isoja määriä, 3-4 bisseä, mutta sitten näitä iltoja tuppaa olemaan sen 2-3 viikossa. Kännejä ei tule harrastettua, enemmänkin nautiskelija olen, mutta aina se on hyvä välillä pohtia omaa suhdetta alkoholiin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Itse viettelen tipatonta ja muutenkin terveellistä tammikuuta ihan siitä syystä, että joulukuussa tulee juotua ja syötyä niin hyvin(paljon). Sellainen kuukauden detox tekee ihan hyvää. Helmikuussa sitten elämä jatkuu ihan normaalisti. Oikein hyväksi havaitti tapa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Laitoin sitten korkin kiinni vuodeksi. Koska elämässä on vain kokeiltava omia rajojaan. Jotkut sanovat, että mitä rajojen kokeilua se on. Mutta kyllä aina tulee vuoden sisällä tilanteita, joissa taatusti olisi kiva ottaa muutama vähintään. Kai tämä nyt on sellaista itseensä tutustumista, kuten nykypäivänä tupataan sanomaan...

Olis kyllä mielenkiintoista nähdä, löytyyköhän palstalta ketään muuta, kuka osuisi samanlaiseen projektiin juuri nyt?
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Laitoin sitten korkin kiinni vuodeksi. Koska elämässä on vain kokeiltava omia rajojaan. Jotkut sanovat, että mitä rajojen kokeilua se on. Mutta kyllä aina tulee vuoden sisällä tilanteita, joissa taatusti olisi kiva ottaa muutama vähintään. Kai tämä nyt on sellaista itseensä tutustumista, kuten nykypäivänä tupataan sanomaan...

Olis kyllä mielenkiintoista nähdä, löytyyköhän palstalta ketään muuta, kuka osuisi samanlaiseen projektiin juuri nyt?

No en juuri nyt. Mutta kauan kauan sitten vietin tipattoman vuoden 26-vuoden iässä. Eka pari kuukautta oli vaikeinta, mutta loppu meni helposti. Silloin kävin kapakoissakin kavereiden kanssa. Loppuillasta meinasivat aina kännipäissään suuttua, kun en ottanut.

Onnea vaan yritykselle. Hyvin se menee, pidän peukkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös