Tipaton tammikuu

  • 168 135
  • 937

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Harjoituksien jälkeen ja viikonlopun lähetyessä tekee kyllä mieli olutta. Limsalla tähän asti korvattu ja hyvin toistaiseksi toiminut. Tuossa viikonlopun aikana kun olisi pari projektia koneella niin siihen kyllä tuttuun tapaan tekisi mieli ottaa pari luovaa olutta, mutta kun ei niin ei.

Täytyy sanoa, että sen verta säännöllistä ja "rankkaa" tuo alkoholin käyttö ollut, että ei tää niin helppoa ole kuin luulisi. Vaikkakin muuten on terveet elämäntavat.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hassuinta tassa "Tipattomassa Tammikuussa" on se, etta sen kritisoijat ei oo tajunneet sen pointtia ollenkaan. Ei tassa ole kyse mistaan yleisesta muodista, median hossotyksesta eika muusta vastaavasta. Ihan vaan omasta valinnasta ottaa hieman kevyempi vaihde paalle tammikuuksi, marras- ja joulukuu kun on aika ruokainen ja juomainen. Ja jos porukkaa loytyy jakamaan tata "koettelemusta", niin aina vaan paree. Luulen, etta naihin media, muoti ym juttuihin tukeutuminen on vaan naitten muiden tekosyita miksi itse ei tallaista kokeile tai tallaiseen pysty. Jokainen saa toki viettaa tammikuunsa ihan miten huvittaa, ei siina mitaan. Tama olisi muuten hyva myos muistaa naitten arvostelijoiden leirissa.

Ajattelinkin, etta ensi vuonna taman Tipattoman Tammikuun voisi nimeta uudelleen: "-ton Tammikuu". Siina jengi saisi olla ilman mita itse haluaa vuoden ensimmaisen kuukauden ajan. Joko ilman alkoholia tai ilman sokeria tai ilman rasvaa tai ilman fast foodia tai ilman autoa tai ilman seksia tai ilman jatkoaikaa.com:ia tai ilman iltapaivalehtia tai ilman karkkia tai ilman hisseja jne jne jne.

Tammikuu on omalta osaltani edennyt lahes suunnitelmien mukaan. Toissapaivana paivan "murheet" olivat kasautuneet kuitenkin sen verran, etta mielessa kavi jo ottaa mustasta Walkerin Johnnysta kunnon kaulaote ja "bottoms up", mutta ei sentaan! Kaksi tolkillista vichya teki tehtavansa ;-) Sokeri-puolella annoin sen verran periksi, etta kun penteles huomasin jattaneeni myssli-paketin taakse joululahjaksi saamani Fazerin Sinisen levynpuolikkaan, joka loysi tiensa amalgaamien valiin varsin helposti. Noh, nyt se on tuhottu, joten se siita. Matka jatkuu. Ekan viikon saldo oli 4 kiloa painonpudotusta. Tama siis ilman lisattya liikuntaa. Vain ruokavaliota muuttamalla ja ilman "kuppia". Eli sen minka kerasin Brasilian lomalla ja joulun aikoihin, havisi jo heti ekan viikon aikana.

Tasta on hyva jatkaa!
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tipatonta täälläkin vietetään, ekaa kertaa varmaan ~10 vuoteen.

Ihan hyvinhän tässä on pärjätty, hyvä lentsukin päällä. Ainut vaan että Leijona+kuuma mehu yhdistelmää tekisi mieli. Bissee tjsp. ei niinkään.

24.1 olisi sitten vielä reissu Pataluolaan... Dösä loppuunmyyty, lauantai peli, niin voi olla vähä kynsien puremista tuo matka :D

Noh, jospa selkäranka pysyisi kasassa ;)
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Mats B:n ohjetta seuratakseni: Böndetön tammikuu, flunssa yllätti taas ja loppukuu on muuta. Tiukkapipoille heitän oman haasteeni: savuton loppuelämä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Periaatteesta en lähde mihinkään tipattomaan tammikuuhun mukaan. Aina pitää olla vastarannankiiski ja tehdä kaikki omalla tavalla, joten heitetään sellainen lupaus että juon kohta jääkaapissa olevat kolme olutta naamariin ja sen jälkeen seuraavan kerran otan alkoholipitoista juomaa vappuna. Eli mitäs tästä tuleekaan, sellaiset rapiat kolme kuukautta.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Itse voin ihan rehellisesti tunnustaa, että keittoa on tullut joskus käytettyä rajustikin. Kerran olen tipattoman tammikuun viettänyt (2003?) ja se oli vähän bleh varmaan sen trendikkyyden takia. Suurin osa kuitenkin laski jo puolesta kuusta, montako päivää pitää olla juomatta viellä ja monilla sinnittelijöillä sitten 1.2. klo 00:00 räjähti seitsemän päivän ränni päälle.

Tälle vuodelle aloin arpoa vaihtoehtoa jo viime vuoden puolella ja aionkin olla tästä joko ensimmäisiin festareihin (aikaisintaan Sauna Open Air) tai mahdolliseen Penguinsin Stanley Cupiin (aikaisintaan toukokuun lopussa) ilman alkoholia ja säästää vähän rahaa ja treenata savatesalilla lujemmin. Ihan vain vaihtelun vuoksi.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Se on aika tarkalleen 1/3 "lusimista" takana. Lauantai, saunapäivä ja olut mielessä(kö?).

Hyvin tässä on pärjätty tähän asti, ja mainiosti tuo loppukuu menee.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vierastan tipatonta tammikuuta lähinnä sen vuoksi, että osa joka tipattoman vetää palkitsee itsensä helmikuussa juomalla sekä helmikuun että tammikuun annokset. Kaikki näin eivät tee, mutta yleistäminen on kivaa.

Eilen tuli otettua olut ja muutamana iltana yrittänyt tappaa flunssapöpöä pienellä votkapaukulla. Tipattomalla en siis ole.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mielestäni en ole tipattomalla tammikuulla, kun on tämä 105 päivän tauko menossa. No, onhan se tammikuukin siinä välissä toki. 11.4 sitten (27.12 viimeksi), sattuu näemmä olemaan vieläpä lauantai. Pe pelasin kavereiden luona pokeria ja tietenkin kaikki olivat enemmän tai vähemmän juomingeissaan. Ihmettelin itsekin, miksei edes himottanut alkoholi siinä yhteydessä, vaikka pöydällä oli kaljojen lisäksi erästä suurinta herkkuanikin, Jägermaisteria.

Eiköhän sitä sinne huhtikuulle selvänä elele, eikä tee tiukkaakaan.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Puoliväli! Onnitelkaa itseämme.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolimatkan krouvi tuli tänään siis todellakin vastaan kello 12. Tällä hetkellä aikaa vapauttavaan kuun vaihteeseen onkin enää vaivaiset 388 tuntia 52 minuuttia. Tulee ihan intin viimeiset päivät mieleen.

Mutta ihan uskomattoman helpostihan tämä on mennyt, välillä tekee mieli ja yhtä nopeasti se menee myös ohi. Ainoa miinus tässä nyt on ollut sosiaalisten baari-iltamien väliin jääminen. Vai vetääkö kovat äijät limua pilkkuun asti?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Puolimatkan krouvi tuli tänään siis todellakin vastaan kello 12. Tällä hetkellä aikaa vapauttavaan kuun vaihteeseen onkin enää vaivaiset 388 tuntia 52 minuuttia. Tulee ihan intin viimeiset päivät mieleen.

Mutta ihan uskomattoman helpostihan tämä on mennyt, välillä tekee mieli ja yhtä nopeasti se menee myös ohi. Ainoa miinus tässä nyt on ollut sosiaalisten baari-iltamien väliin jääminen. Vai vetääkö kovat äijät limua pilkkuun asti?

Ei niin kovia jätkiä olekaan, jotka pilkkuun saakka jaksavat känniurpoja katsella. Olin perjantaina baarissa noin kahteen saakka ja eilen työn puolesta Tavastialla valopöydän takana puoli kolmeen. Luulisin, että jokainen vähänkään normaalin ihmisen hermoilla varustettu tipattomuusintoilija ajoittaa baarissa notkumisensa klo 22-01 välille.

Puolimatkan krouviin on itselläni vielä pari kuukautta matkaa, eikä tämä kaksi viikkoa ole tehnyt tosiaan tiukkaakaan.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Saattaa olla että on tipaton tammikuu. Ja jos näin käy, on hyvin todennäköistä että sitten pidetään pitempi breikki alkoholista. (kyllä juhannuksena viimeistään pitää juoda..)

Ei sitten ollut. Ei se mitään, näillä mennään. Parempi olla lupaamatta mitään enää.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ikinä en ole tipatonta tammikuuta viettänyt. Nyt on kuitenkin olosuhteiden pakosta menossa ainakin puolikas sellainen. Loppiaisena otin viimeksi, sitten jouduin sairaalaan aivan muista syistä ja nyt on päällä sellaiset antibiootit ettei tippaakaan uskalla ottaa. Sanoihan se Mattikin, että antabuksen kanssa on vittumaista ryypätä.

Ensi lauantaina saa sitten pullon korkata ja kun sairaslomaakin on siitä vielä viikko eteenpäin niin siinä on hyvä rännin paikka. En muista koska olisin ollut lähes kolme viikkoa juomatta. Siitä täytyy olla ainakin kymmenen vuotta. Liikaa juon, mutta se on taas eri asia.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvin menee tipaton. Tai ei ole tarkoitus sitkua koko tammikuuta, mutta ens perjantaihin asti. Muutaman viikon breikki niin kylläpä maistuu taas hyvälle (uskoisin).
 

Kai-Sakari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panelian Raikas
Ainoa miinus tässä nyt on ollut sosiaalisten baari-iltamien väliin jääminen. Vai vetääkö kovat äijät limua pilkkuun asti?

Omalla tipattomallani muutama vuosi sitten löysin itseni harvase ilta baarista. Luulin selvänä olevani baarin kuningas. Paskat. Limu ja vesi kusetti entistä pahemmin, ja röökiäkin meni ihan epäedullisesti itseni kannalta. Jutut oli mälisä, kaverit vittuili ja aina joutui kuskiksi.

Ja helmikuussa sinnittelin päivän, pari. Sitten vedin puhtaaseen maksaan kännit ja hu-huh, kuinka olinkin kipeä seuraavana päivänä. Kohtuullinen kakstuhatysi olisi paljon tervehenkisempi vaihtoehto.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Tipaton on pitänyt, vaikka koettelemuksia on matkan varrella ollut. Seuraava koettelemus on torstaina, jolloin asiakkaiden kanssa vietetään iltaa. Sitä seuraava koettelemus on lauantaina, sunnuntaina täyttyy nimittäin tasakympit ikävuodet.

Olen ajatellut jatkaa tipatonta myös helmikuussa. Haasteelliseksi tipattoman tekevät kaikkinaiset asiakasillanvietot, toimittajaillanvietot, luokkakokoukset jne. On syntiä kruunata hyvä illallinen pelkällä vedellä ruokajuomana. Hyvä viini tai konjakki kruunaisivat hyvän aterian paljon paremmin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse toteutan tämän tammikuun tipattomuuden menemällä helmikuussa suihkuun. Ei se kännissä haittaa jos vähän haisee myös hikiselle.
 

Memmu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jee, 3 kokonaista päivää enää ja veto (vain sata euroa, mutta kuitenkin!) loppuu perjantaina 30.1.! Pääsee siis baariin. Hyvin on kyllä ns. tipaton pitänyt ja sovituista päivistä pidetty kiinni. Ihmeen helppoa jopa pysyä poissa baareista, eikä ole tarkoitus aloittaa mitään joka perjantaista rallia sinne uudestaan :D
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Sanotaanko näin, että tammikuun alku oli kyllä rankkaa, mutta nyt vähemmän pyörinyt alkoholi mielessä. Sunnuntaina sitten hyvillä mielillä voi ottaa muutaman saunaoluen.

Toivottavasti hieman pystyn muuttamaan alkoholikäyttäymistä. Yleensä iltaa kohden on mennyt niin överiksi, että hyvä kun pystyssä on pysynyt ja tätä ajattelin ruveta välttämään. Lisäksi rahaa on saanut kulumaan perkuleesti vaikkakin melkein aina paikallisbaarissa oltu. Eiköhän sitäkin pysty hillitsemään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Uskokaa pois, ennen pääsiäistä kulutus on samalla tasolla kuin ennenkin ellei jo samantien. Ei se siltikään haittaa, koska maksa ja mieli on ladattu taas 11 kuukauden koitokseen.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
31 päivää takana. Itse pidän vielä huomisen, koska otinhan vielä uutenavuotena (1.1. puolella) alkoholia. Joten 2.2.2009 voin todeta olleeni tipattomalla tammikuulla.

Tästä olen erittäin ylpeä, ja kun ei edes tiukkaa tehnyt, niin voisi tämän uusia vaikkapa vielä kuluvan vuoden aikana.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Vielä hetki pitäisi kestää...Oikeasti ei ole tehnyt tiukkaa, helpommalla päässyt kuin luulin. Kaupasta teki kaljaa mieli ostaa, edes yksi mutta jätin hyllyyn. Jos olen hereillä ja kotona klo 00:01, otan viskin. Jos olen kaverin mukana matkoilla, otan olusen baarissa samaan aikaan. Ehkä. Seuraavat humalat vasta 16.2 Opethin keikalla, olettaen että en joudu ajamaan...
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Pari tuntia vielä, niin sitten tämä on kellon ja kalenterin mukaan ohi. Ei tehnyt edes tiukkaa, vaikka koettelemuksia on ollut. Tipaton tammikuu tulee kestämään joulupöydästä synttäripöytään. Keskikaljalla tätä iloa en aio tuhota, vaan huomenna jossain ruokaravintolassa pihvin kanssa ruokajuomana punaviini ja jälkiruokana kahvi ja konjakki, arvolle sopivasti. Tammikuun koettelemuksista johtuen olen ansainnut sen.
 

hilapiste

Jäsen
Se oli sitten siinä, vaikka saattaa tuo tipaton jatkua vielä jonkin aikaa, tai sitten ei.
Aiemmin täystipaton kuukausi tammikuussa tuntui vähän jopa haasteelta, mutta onneksi nykyään noita kuukausia taitaa tulla jo vuodessa muutenkin ilman mitään sen kummempia tsemppaamisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös