Tipaton tammikuu

  • 168 182
  • 937

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Noooh, joka vuosihan joku teini tulee aina ihmettelemaan naita juttuja. Ei sii smitaan uutta. Riittamattomyyden tunne pitaisi vaan pitaa sisallaan ellei tieten tahtoen tee itseaan pelleksi nainkin julkisella keskustelupalstalla.

Terv. Long John Demari
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Enpä ole koskaan aiemmin pitänyt "tipatonta tammikuuta", ainakaan tietoisesti ja tarkoituksella. Nyt tuntui tarpeelliselta pitää, vaikka mitään älytöntä ryyppykuuria ei tullut otettuakaan loppusyksystä-alkutalvesta. Luulen, että onnistun helposti tavoitteessani, vaikka esimerkiksi tänään töistä päästyäni tuntui "kurkkua kuivavan" ja mieli teki vähän "huuhdella kurkkua". Kavereita pitäisi maakunnista tulla käymään tammikuun aikana ja työporukoiden kanssa pitäisi järjestää saunailta tammikuussa - haasteita ja esteitä siis riittää minun tipattomalle tammikuulle.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Siis aivan älytöntä kieltää itseltään se, mitä kaikkein eniten rakastaa.

Niinpä, mutta myös itsensä ja halujensa kieltämiseen voi jäädä koukkuun. Kuulostaa oudolta, mutta kokeile vaikka.

Eli yksi lisää ilmoittautuu tipattomalle. Ja pullo 12 vuotiasta Caol Ilaa pidetään koko ajan paraatipaikalla esillä keittiössä..
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Itsekkin päätin aloittaa tipattoman. Asia lähti siitä kun kaverin kanssa keskusteltiin juomatta olemisesta. Nyt sitten yhden kk:n verran todistellaan itsellemme/toisillemme, että pystymme siihen. Porkkanana lopussa on se, että tammikuun aikana säästyneet rahat sijoitetaan Tallinnan reissuun helmikuussa. Aikaisempaa kokemusta ei tipattomasta ole, mutta hyvään saumaan se kyllä tulee. Aika rankaksi on viimeaikoina homma mennyt. Uskon kyllä siihen pystyväni, ja tulee sitten varmaan luettua enemmän kevään kirjoituksiin. Varsinkin äidinkieleen joka kirjoitetaan jo helmikuun alussa.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Pöh Pöh ja pöhhöh. Ei niin kivaa setää kuin itseään viitti kiusata. Sillon juodaan kun on juomaa! Tässä hässäkässä voisi itsestään nipistää tipattoman helmi-maaliskuun kun tuo outokumpu on jo nappien ja vetskarin edessä ettei eteen nää. jospa kans julistais että heinäkuun alkuun on 15 kiloa häipynyt teille tietämättömille... mutta tää rääkki... tai siis sopusuhtasesti syönti alkaa vasta
maanantaina... huomennna, siis tänää, haetaan vielä kebab, paprika, h-sieni, k.rapu, pekoni-pizza ja sen jälkeen tuota hernando tottin herkkua syödään vasta narrauspäivänä elikkäs 1.4.09 Kiitos.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tipaton jää pitämättä, enpä ole sitä kyllä koskaan muutenkaan harrastanut. Tai no, eloni 15 ensimmäistä tammikuuta menivät kyllä kokolailla tipattomina.

Saattaa olla, että huomenna tulee lähdettyä baanalle, tai sitten ei. Siitä eteenpäin kuitenkin breikkiä ja urheiluun keskittymistä tuonne 16. päivään asti, jolloin koittaa viikonlopputrippi Saksaan. Kostea sellainen. Siitä ehkä voisi olla tammikuun loppuun juomatta. Kavereiden kanssa tuossa juuri laskeskeltiin että aivan järjettömän rankka keittoaikataulu jo nyt tiedossa koko keväälle, joten tässä tammikuussa kun ei vielä Saksanreissun lisäksi sen kummemmin mitään ole, niin voisi säästellä voimia sitten.

Kyllähän se niin on, että juominenkin on hauskinta silloin kun on edes yksi selvä viikonloppu alla, ja vielä paljon liikuntaa. Hauskaa se on toki aina, mutta omatunto ei kolkuttele jos pitää riittävän usein breikkiä.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Minun tipaton tammikuu joutui yllättäen heti tänään kovaan testiin. Töissä on ollut ulkomaalainen asennusporukka hommissa tämän viikon. Pomo oli aamulla päättänyt tarjota tuolle asennusporukalle illallisen juomineen Saludissa Tampereella. Meinasi tulla tiukka paikka, mutta onneksi pysyin miehenä päätökseni tapana. Alkudrinkkinä ja ruokajuomanani oli vesi. Toisaalta pariloitujen lampaankyljyksien kanssa olisi ruokajuomana maistunut aivan erinomaisen hyvin vaikka punaviini ja jälkiruokana kahvi ja konjakki. Näin hyvän ravintolaillallisen on synti viettää ilman puna- tai valkoviinejä ja konjakeita. Mutta kuten sanoin, onneksi pysyin miehekkäästi päätökseni takana.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Eilen istuttiin kaveriporukalla iltaa ja pelattiin lautapelejä. Mukavaa yhteisoloa, johon yleensä kuuluu kalja / punaviini. Aluksi teki todella paljon mieli osallistua tuohon sixpackillä ja pientä naljailua kuuluikin, kun omaksi juomaksi olin kivennäisvettä raahannut mukana.

Illan mittaan kuitenkin huomasin, etteipä se nyt niin ihmeellitä ole jos ei juo sitä pakollista kaltsua ja mukavaa oli, ettei tarvinnut mittarilla ajella eli rahaakin säästyi melkoisesti. Tuohon kun vielä lisää sen, että tänään ei ole diesel-fiilistä niin ihan mukavasti eka viikonloppu tipattomana on sujunut.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Ei oo mun juttu. Saunakaljat tulen ottamaan satavarmasti ja joskus esimerkiksi jotain matsia tai hyvää leffaa katsellessa saatan muutaman ottaa. Sen uskallan luvata että kännissä en tule olemaan tammikuun aikana. Lupasin itselleni vähentää juomista tälle vuodelle. Terveellisemmät elämäntavat ja monipuolinen liikunta ja itsensä treenaaminen huippukondikseen ajaa viinan edelle tällä hetkellä kirkkaasti.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Tipaton tammikuu ollut viimeksi vuonna 1988, eli kauan kauan sitten. En jaksa edes yrittää moista. Kaljoittelu on kivaa, vaikka arkeen palataankin usein vitutus/morkkisketjun kautta. Näillä mennään, haudassa sitten tipattomat tammikuut..
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Saattaa olla että on tipaton tammikuu. Ja jos näin käy, on hyvin todennäköistä että sitten pidetään pitempi breikki alkoholista. (kyllä juhannuksena viimeistään pitää juoda..)
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
En oikein ymmärrä näitä itsensä kiusaajia, mutta kait sillekin hommalle sitten joku tilaus on. Mielummin vittuilen avoimesti typerälle naapurilleni, tai jollekin muulle vastaavalle hepulle, joka yrittää pettää itseään jollain epämääräisellä tavalla.

Saunaolut on kyllä meikäläiselle sellainen "pakko", etten sen takia ole koskaan edes harkinnut näitä tipattomia kuukausia. Ikääkin on jo sen verran kertynyt, että ymmärrän asiat itseni parhaaksi, niin osaan olla juomatta silloin kun niin on parempi tehdä.

Mutta kukin tyylillään, kuten tapana on sanoa. Onnea siis niille, jotka kitkuttelevat ja kiukuttelevat kuukauden ilman alkoholia, ja dokaavat taas helmikuussa, kuin viimeistä päivää ylpeänä itsestään.
 

Jarzki

Jäsen
Pidän itse kännittömän puoli-tammikuun, sillä 16. päivä minäkin suuntaan ulkomaille. Mutta kun loppuvuosi meni sen verta kosteissa merkeissä mitä meni, niin tekee ehdottoman hyvää olla ainakin ilman kännejä jonkun aikaa. Siitä tulee vain ja ainoastaan hyvä mieli, kun harrastaa liikuntaa ja pyrkii muutenkin elämään terveellisemmin. Voi hyvällä omalla tunnolla sitten ottaa kunnon kännit, mikäli mieli tekee. Mutta kun ei ota hetkeen ja harrastaa kunnolla liikuntaa, niin kyllä maistuu sitten olutkin paljon paremmalta pienen tauon jälkeen. Se on se ainut syy, miksi minä haluan juomistani vähentää, tai ehkä enemmänkin rajoittaa. Kunto kasvaa, parempi mieli ja jos haluaa niin voi hyvällä omalla tunnolla ottaa kaljaa. Win-win tilanne.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mutta kukin tyylillään, kuten tapana on sanoa. Onnea siis niille, jotka kitkuttelevat ja kiukuttelevat kuukauden ilman alkoholia, ja dokaavat taas helmikuussa, kuin viimeistä päivää ylpeänä itsestään.

Jep näinhän se just menee, hienosti olet oivaltanut jujun.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tipaton tammikuu on kyllä pahimman asteista demari-/radionova-meininkiä. Toki jos on alkoholiongelma, kuvittelee yhden kuukauden jotenkin parantavan sen, tykkää muutenkin kaikenlaisista "kivoista" massajutuista, eikä kykene omatoimiseen ajatteluun, niin sitten se voi ollakin ihan ok.
Jos on alkoholiongelma, tuskin pystyy pitämään tipatonta kuukautta tai mitään muutakaan vastaavaa jaksoa. Tai no riippuu tietenkin, millaisesta ongelmasta puhutaan, mutta silti. Tipaton tammikuu onkin juuri mitä mainitsit, eli joku ihme muotivillitys, mitä nyt sitten mainostetaan esim. lehdissä ja vaikkapa radiossa.

Mäkin pidin joskus tipattoman kuukauden vain hetken mielijohteesta, eikä se tehnyt lainkaan tiukkaa. Kyllä siihen pystyy kaikki ihmiset, jolla ei ole mitään pakkoa saada sitä päivittäistä annostaan. Mutta miksi pitäisi pitää juuri tipaton tammikuu? Tässä on erilaisia kekkereitä ja vielä omat synttäritkin. Onko se sitten hienoa olla juomatta jossain seurassa sitä muutamaa kaljaa, kun kerran on tipaton? Korvaako se jotenkin sen, että sitten muuten voi juoda ihan minkä verran lystää? Liikuntaa ja muuta järkevää voi harraskaa koska tahansa ja silti juoda silloin tällöin sen kaljan ja vaikka vetää perseetkin toisinaan. Ei niiden tarvitse olla vaihtoehto toisilleen, kuten nämä tipattoman tammikuun harrastajat yleensä kuvittelevat.

En vaan ymmärräs näitä villityksiä, mutta mistä muustakaan iltasanomat saisi sen juttunsa kirjoitettua kuin siitä, että n n aikoo viettää tipattoman tammikuun ja sitten kuukauden päästä nn vietti tipattoman tammikuun.

Mun tipaton tammikuu loppuu huomenna. Tai itse asiassa se loppui kyllä jo 1.1. klo ~0.01 kun jotain taisin silloin ottaa. Toivottavasti nämä viettäjät ovat sitten silloin laittaneet korkin kiinni tasan puolen yön aikaan, ettei mitään sääntöjä ole tullut rikottua. Ja helvetin tuskainen kuukausi näille sitten muutenkin tulee, kun tämä tammikuu vielä on sekunnin pidempi kuin yleensä.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Jotenkin tuntuu, että tämä "Tipaton tammikuu" on suhteellisen tekopyhää hurskastelua, suurimmalta osin. Toki tekeehän se joillekin hyvää ja on tarpeen, mutta joku siinä on etten moiseen usko.

Vanhassa kaveripiirissä näitä lupauksia tehtiin, mutta sitten kun helmikuu koitti, niin vedettiin soppaa kaksin käsin ja otettiin menetetty tammikuu kiinni.

Ajattelin tähdätä pikemminkin "Krapulattomaan tammikuuhun", jota toivottavasti pystyn levittämään mahdollisimman paljon myös muiden 11 kuukauden osalle.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin tuntuu, että tämä "Tipaton tammikuu" on suhteellisen tekopyhää hurskastelua, suurimmalta osin. Toki tekeehän se joillekin hyvää ja on tarpeen, mutta joku siinä on etten moiseen usko.

Ööh, siis mihin sinä et usko?

Vanhassa kaveripiirissä näitä lupauksia tehtiin, mutta sitten kun helmikuu koitti, niin vedettiin soppaa kaksin käsin ja otettiin menetetty tammikuu kiinni.

Alkoholisairauksia nyt on monenlaisia, mutta esim. maksa pysyy paremmassa kunnossa kovilla viikonloppukänneillä kuin päivittäisellä "tissuttelulla", joten kuukaudenkin kestävä totaalinen stoppi tissutteluun tekee maksalle ihan perkeleen hyvää.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyseessä pitäisi olla hetken levähdystauko sisuskaluille. Loppuvuoden tinttauksen päälle tekee varmaan ihan hyvää monelle. Sen sijaan minäkään en ymmärrä niitä, jotka sitten helmikuun ensimmäisenä päivänä ottavat menetetyn ajan takaisin korkojen kera.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Ööh, siis mihin sinä et usko?
Alkoholisairauksia nyt on monenlaisia, mutta esim. maksa pysyy paremmassa kunnossa kovilla viikonloppukänneillä kuin päivittäisellä "tissuttelulla", joten kuukaudenkin kestävä totaalinen stoppi tissutteluun tekee maksalle ihan perkeleen hyvää.

No joo. Tämä Tipaton tammikuu on muodostunut aikamoiseksi mediahapatukseksi, joten sinänsä en usko, tai siis alistu. Koska kaikki muutkin, niin minunkin pitää -aspekti karkoittaa luoltaan aika hyvin.

Enkä oikein koe tässä elämäntilanteessa pystyväni kärventämään itseäni selibaatilla viinan suhteen. Tämä tarpominen on yhtä helvettiä ilman totaalista viinakieltoakin. Mutta se, jos puhun Krapulattomasta tammikuusta, ei tarkoita sitä, että antaisin itselleni luvan tissutella. En kuitenkaan myönnä perjantain kahta saunaolutta ja lauantain viinilasillista tissutteluksi. Mutta jos näin on, niin sitten on. Ihan se ja sama.

Viina (viini & olut) on elementti, jonka avulla saa viikonloppuunsa keinotekoisesti edes nanosekunniksi helpottavamman olon. Pakokeinona olen totaalista kännäämistä yrittänyt, se ei toiminut. Nyt viikonlopun lasillinen on havaittu kaikessa kohtuudessaan hyväksi, enkä halua kieltää sitä(kin) itseltäni. Varsinkaan minkään Tipaton tammikuu -joukkohysterian vuoksi.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Viina (viini & olut) on elementti, jonka avulla saa viikonloppuunsa keinotekoisesti edes nanosekunniksi helpottavamman olon. Pakokeinona olen totaalista kännäämistä yrittänyt, se ei toiminut. Nyt viikonlopun lasillinen on havaittu kaikessa kohtuudessaan hyväksi, enkä halua kieltää sitä(kin) itseltäni. Varsinkaan minkään Tipaton tammikuu -joukkohysterian vuoksi.

Tämä on hienoa jos näin on. Enpä ala neuvomaan sinua.

Itse olen muistaakseni perustellut tipatonta tässä ketjussa aiemminkin, kun aiheesta on heitelty ties minkälaista settiä. Toistan sen verran, että en ole mikään alkkis. Nuorempana (ja virkeämpänä) en juonut läheskään joka vkl, enkä tee sitä juuri nykyäänkään. Kuitenkin joulukuu oli täynnä pe-la settiä juhlineen ja terveihin elämäntapoihin tottuneena ja liikuntaa rakastavana syntyi morkkista, kun kunnon lärvit vedettiin moneen kertaan.

Helmikuun alussa odottaa loma ja hieno reissu, mikäs sen mukavampaa kun lepuuttaa kroppaa tammikuu, liikkua, nukkua hyvin ja koittaa hoidella mahdollisimman paljon rästihommia pois. Ja vaikka en helmikuussa lähtisi reissuun, niin tipattoman tarkoitus ei olisi juoda takaisin mitään "menetettyjä". Oman kropan ja hyvinvoinnin tähden tätä tehdään, ja jokusen kampanjan jo läpi käyneenä tiedän erittäin positiiviset vaikutukset. Sitä en tajua keneltä se on pois jos jotkut tahtovat hivenen testata itsekuria ja ihan tieteellisesti todistetusti antavat elimistölleen hetken levähtää. Ne jotka eivät sitä halua saavat puolestani juoda miten lystäävät, evvk.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Ajattelin kyllä viettää tipattoman tammikuun... Sitten kun juon niin juon litroittain!

Joo, no tosiasiassa tässä mitään tipattomia tammikuita vietellä. Turhaa hössötystä tämmöinen. Sitten kun juon niin juon, eipä se kuukautta kysy. Juon kuitenkin itteni känniin sen verran harvakseltaan, että eipä tuosta nyt ongelmaksi vielä ole.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kait se on pakko pitää, jos ei nyt ihan tipatonta tammikuuta, niin humalatonta useaa kuukautta, kiitos niin saatanan huonon rahatilanteen. Tein meno- ja tuloarvion, niin palkkani on pienempi kuin ihan vain välttämättömimmät menot, johon ei oltu laskettu edes ruokakuluja, niin ei tässä paljoa ryyppäillä. Jotain hyötyä köyhyydestäkin on, ei maksa rasitu eikä pääse lihomaan.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Ensimmäinen viikonloppu takana tipattomana tammikuuna. Lauantaina saunan yhteydessä se perinteinen olut (kaljat) olisivat olleet poikaa, mutta jääkylmä appelsiinimehu ajoi hyvin asian. Muuten ei ole edes olutta tehnyt mieli.

Se on enää 26 päivää. Tosin itse taidan avata vasta 2.2.2009, koska periaatteessa uutenavuotena tuli tammikuun puolella karvan verran maisteltua, eli lasken helmikuun ensimmäisen mukaan tipattomaan tammikuuhun.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässähän tämä, 8. päivä jo menossa eli noin 26% jo suoritettuna. Kivaahan tämä lusiminen on ollut varsinkin kun kaikki kaverit ym ovat kyllä olleet olusien kanssa vittuilemassa ja piinaamassa. 4 Viikonloppuakin vielä edessä, no näillä mennään. Kokeilin eilen saunassa alkoholitonta Amsterdam olutta, aika karmeaa sontaa. Oikeastaan vaan ensimaku toi etäisesti mieleen olueen, jälkimaussa ei sitten ollutkaan hurraamista. Mutta periaatteessa pysytään, ei edes pilsneria tippaakaan. Vittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös