Tipaton tammikuu

  • 167 935
  • 937

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Day 34 menossa. Kolmen tunnin treenit takana ja tulin vain pikaisesti kodin kautta. Nyt sinne pubiin valmistautumaan yön otteluun. En edes kuulu satunnaiskatsojiin vaan ottelu todellakin kiinnostaa ihan muista syistä.

Mutta semmoinen tässä tuli mieleen, kun osanotto on jäämässä aika vaisuksi "enhän mä nyt sunnuntaina mihinkään pubiin". Jätän toki tämän ketjun huutelijoiden kommentit omaan arvoonsa, mutta kumpi on enemmän alkoholisti? Semmoinen kuka haluaa elää kuukauden erilaista ja nimenomaan terveellisempää elämää vai semmoinen kuka ei pysty käymään baarissa kuin perjantaisin ja lauantaisin?

Sehän ei nimenomaan katso päivää? "Vittu mitään tipattomia, dokaan milloin haluan, en ole alkoholisti."
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jep, tipaton oli ja meni. Perjantaina eli 1.2. sitten olikin kemut, jotka oli sovittu jo aikoja sitten... Sinänsähän se on ihan sama, milloinka sen tipattoman (tai eipä sen tarvitse edes tuolla nimellä kulkea) pitää, jotenkin vaan kiva viettää sitä juuri tammikuussa kun se on tuollainen "juttu".

Periaatteessa ei edes ihmeemmin tehnyt mieli juoda, mutta kun sai ekan kylmän oluen käteen, niin piti oikein tuopista hetki nuuhkia sitä ihanan mallaksen tuoksua, ja sitten pitkää siivua... :-) Kyllä oli hyvää. Mutta tuntuu kyllä siltä, että mitä pidempään oli juomatta, sitä vähemmän teki enää edes mieli örveltämään. Kaippa sitä rahaakin säästyi...
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Kun ei ole muutenkaan ongelmaa tuon viinan suhteen niin menköön nyt vielä Helmikuukin tipattomana. Yhtenä motiivina tuo sisuskaluja vieläkin riivaava mysteeri. Noh, siihen tulee ensimmäisiä kunnon vastauksia tällä viikolla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Radio Rockiin soitti aamulla joku kaveri joka sanoi pitävänsä vedonlyönnin tuloksena "käänteisen tipattoman tammikuun" kavereidensa kanssa. Eli on lyöty vetoa viisinumeroisesta summasta kavereiden kanssa että ensin vedetään koko tammikuun ajan viinaa joka päivä, ja sitten ollaan koko loppuvuosi tipattomalla.

Tiedä sitten oliko tuo juttu totta vai keksittyä mutta kaveri sanoi että käy tänään hakemassa antabus-kapselin kun on vähän vaikea ollut kuulemma lopettaa tuon kuukauden jälkeen, ja tiliotteen mukaan rahaa tammikuun aikana on kulunut n. 4500 euroa, josta pelkästään Alkon lasku oli 2900 euroa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jouluaattona 2006 on viimeksi tullut maisteltua...Portviiniä. 2007 meni tipattomana ja ajattelin, että vedetään nollalinjalla vielä tämä vuosi 2008 perään. Ei siis olutpulloakaan...ei edes liköörikonvehtia:)

Itselläni ei ole ollut pätkääkään ogelmia tän tipattomuuden kanssa...muilla sitäkin enemmän. On joutunut perustelemaan sitä miksi ei juo. Oletko uskovainen...oletko entinen alkoholisti? Nämä on ne vakiokyssärit. Mitä tämä kertoo meistä suomalaisista? Jos et juo niin siitä tehdään hirveä numero. Jos taas kittaat kahdella kädellä niin kukaan ei tule kysymään "miksi juot noin paljon ystäväiseni". Alkoi niin paljon nyt vituttamaan tää koko asia että en juo ensi vuonnakaan. Repikää siitä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tipattomalla tammikuulla en ollut, koska omasta mielestäni alkoholinkäyttöni on ihan kohtuullista ja muutenkin vähenemään päin opiskeluaikojen hurjista vuosista, enkä enää näin varttuneemmalla iällä (28) pidä kännin ottamista itsetarkoituksellisena. Ja muutenkin tammikuulla oli kaikenlaista menoa ja juhlintaa, joten en edes yrittänyt mitään täysin vesiselvää kuuta viettää. Kohtuudella ottamalla pärjäsin hyvin, ja niin ajattelin pärjätä jatkossakin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. :)

Sen sijaan suoritin oman muunnokseni tästä kuukaudesta, elikkäs kahvitipattoman tammikuun. Tai oikeastaan aloitin sen vasta 7.1. Täysi kuukausi tulee siis tänään täyteen. Enkä kyllä ole aikeissa mennä nyt ryystämään tuota alakerran kahviautomaattia kuiviin ja sen jälkeen apteekkiin osteskelemaan muutamaa säkkiä kofeiinitabletteja. Ehkä joskus saatan ottaa kupillisen tai pari, mutta käytännössä ajattelin kyllä luopua koko aineesta. Syyt ovat ihan selvät. Nukun nykyään huomattavasti sikeämmin. Olen aamulla selvästi virkeämpi, vaikka yöunet jäisivätkin jostain syystä lyhyiksi. Vatsa voi paremmmin ja päätäkään ei särje. Ensimmäiset kolme päivää olivat aika kauheita, mutta sitten helpotti.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Itselläni ei ole ollut pätkääkään ogelmia tän tipattomuuden kanssa...muilla sitäkin enemmän. On joutunut perustelemaan sitä miksi ei juo. Oletko uskovainen...oletko entinen alkoholisti? Nämä on ne vakiokyssärit. Mitä tämä kertoo meistä suomalaisista? Jos et juo niin siitä tehdään hirveä numero. Jos taas kittaat kahdella kädellä niin kukaan ei tule kysymään "miksi juot noin paljon ystäväiseni". Alkoi niin paljon nyt vituttamaan tää koko asia että en juo ensi vuonnakaan. Repikää siitä.

Itsekin vietin tipattoman 13 kuukautta 2006-2007 ja linja oli täysin selkeä, ei mitään missä on alkoholia; ei liköörikonvehtia eikä yskänlääkettä. Hyvä että pesin edes käteni desinfiovalla etanolipohjaisella pesuaineella, kun ei jossakin WC:ssä ollut vaihtoehtoja.

Kovasti joutui selittelemään juomattomuuttaan. Koko ajan kuuli kuittia, että "Uleåborgir vetää kaiken överiksi, jopa alkoholinkulutuksen lopettamisen."

Eipä ollut itsellänikään vaikeaa olla ilman viinaa, vaikka pari ensimmäistä viikonloppua menikin vähän mitävittua?-tunnelmissa, kun oli tottunut siihen, että joka viikonloppu tuli otettua etanolia ja aika reippaastikin.

Nyt viettelen tipatonta helmikuuta närästyksen kuriin saamisen vuoksi. Eipä päänsärkyäkään ole suunnaton ikävä.

Jos joku kysyy, miksi et juo, niin kysypä vasiten, että miksi sinä juot. Siinä menee jauhot suuhun kyselijältä.

Onnea valitsemallesi tielle!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Nyt on sellainen tipaton maalis-huhtikuun vaihde menossa, eli jos tuohon 3.4 jaksaa (silloin on firman ulkomaareissu), niin kasassa on melkein ne maagiset neljä viikkoa tipatta. Tällä hetkellä tekee ensimmäistä kertaa aika vitusti mieli sidukkaa ja illalla pitäisi lähteä vähän uloskin. Tiedä sitten mitä iloa tällaisesta itsensäkiduttamisesta on, mutta kaippa ainoa "hyöty" on, se että voi osoittaa itselleen, että pysty(nee) olemaan ilman alkoholia tarvittaessa ilman seinille kiipeilyä. Tuossa kummiskin jonkin verran on maistunut ja tullut sorruttua iltakaljotteluun ja miltei aina viikonloputkin vierähtäneet tukevassa laitamyötäisessä. Noh, jatketaan tätä riemujuhlaa ja palataan sitten loppuyhteenvedon tiimoilta tähän ketjuun uudelleen.

edit: heh, nyt kun tätä ketjua luki ja sitten tämän oman postaukseni uudelleen, niin tuossahan on aika klassista kamaa. "Vielä siihen asti kun jaksan, olen ollut niin ja niin paljon juomatta ja voi taas juoda" tai "en mä nyt tiedä, mitä iloa tästä on, mutta ollaan nyt ku maistuu liikaa" Elikkäs ensimmäisenä tässä antaa kropalle vähän lepoa, toisekseen tässä samaan aikaan pyrkii totuttamaan itsensä sellaiseen vapaa-ajan viettoon, mihin ei kuulu alkoholi niin kiinteänä osana, kuin aiemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt tuntuu siltä, että edellytykset tipattomalle kuukaudelle ovat paremmat kuin aikohin. Alkavan huhtikuun voisin kyllä kaiken järjen mukaan olla ilman tipan tippaa. Näköpiirissä kun ei ole mitään "pakollisia" ryyppyjuhliakaan tms. Jos sen verran joustetaan, että vapunaattona 30.4. sitten testaisi mahdollisesti kevään ensimmäiset terassikaljat.

Kun oikein tarkkaan mietin, niin olenkohan viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtään tipatonta kuukautta viettänyt. En olla. Eihän se viikolla tee tiukkaa olla ilmana napanteria, mutta viikonloppuna saattaa alkaa kurkkua kuivata. Tässäpä se selkärangan suoruus sitten mitataan. Jos kerta päättää olla ilman, niin se on oltava. Katotaas kuinka äijän käy.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
40 päivää takana eikä ees tee mieli ottaa mitään. Nyt sitä pohtii, että lopettaisko kokonaan suomalaisen juomakulttuurin ja jatkaisi tästä eteenpäin sivistyneen eurooppalaisen mallin mukaan, kun joskus taas tulee muutama lasillinen otettua.
Sinänsä hauskaa, kun kaveripiirissä on varsinaisia loppasuita.
 

ipaz

Jäsen
Eino Miehen linjoilla. Itse on tullut alkuvuosi vedettyä sen verran rankasti, että viime viikonlopun pidennetyllä hiihtoreissulla ei enää loppureissusta tippunut. Pelästyin kunnolla kun juomaa ei saanut lauantai-iltana enää millään alas. Keho teki päätöksen mun puolesta.

Paluumatkalla tuli vahvasti sellainen olo että antaa olla. Ei tässä mitään järkevää kuukausiin muutenkaan noilla juomareissuilla ole tapahtunut ja rahaa on palanut aivan helvetisti, niin että koitetaan välillä toista kaistaa.

Kuukauden mittaista absolutistilupausta en aio tehdä ja saunakaljat on jatkossakin sallittu, mutta kännejä en huhtikuussa vedä, piste.

(Vapun aattohan ei ole enää huhtikuuta, eihän?)
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikäs ihmeellinen päivä se vapunaatto on?
Eikös vappu ole amatöörien ryyppyjuhla!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nostetaas sitten joka vuotinen itsekuri-ketju ylös. Olen kerran itse pari vuotta sitten tipattoman pitänyt eikä se nyt koville ottanutkaan, en ole sen tason kupittelija, jolle tekisi tiukkaa olla kuukausi tinaamatta. Toisaalta tulipahan kokeiltua ja on sitä sen jälkeenkin oltu useitakin kuukausia juomatta. En nyt kuitenkaan tyrmää ideaa täysin, sillä tipaton-idea on niille varmasti hyvä, ketkä tosiaan haluavat vähän raittiimman jakson vuoden alkuun ja joilla meni joulukuu sitten enemmän tai vähemmän maistissa. Myös kaveriporukat jotka harrastavat kosteita viikonloppuja, voivat ottaa tämän haastena. Kiistelty aihe. Ketään jatkoaikalaisia ilmoittautuu kerhoon?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmoittaudun, tarkoitus olisi vuonna 2009 laittaa kroppa kymmenen vuoden takaiseen kuntoon eli läskiä pitäisi pudottaa kunnolla. Tipattomalla on hyvä aloittaa, kunhan tulisi vielä kunnon hiihtokelit.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
En ole vuoden 2000 jälkeen ollut kertaakaan kahta viikkoa vetämättä kännejä. Päätin jo viime syksynä, että vuonna 2009 laitan muutaman asian kuntoon. Ei tässä mitään tipattomia tammikuita vietellä, kuulostaa ihan radionovalta semmoinen. Eilen söin viimeisimmät liharuokani kuukausiin (kalaa syön vielä), alkoholia ei kehooni laiteta kuukausiin, ainakaan kahteen ei yhtään, kännisavujakaan ei siis oteta ja muita savujahan en ole ottanutkaan.

Kuusi urheilutreeniä joka viikko, ei enempää, mutta ei vähempääkään, paitsi jos sairastuu, niin sitten toki ei treenata kannata.

Tältä pohjalta. Olen aina ollut on-off -tapaus. Kohtuus ja välimallinratkaisut eivät onnistu, turha yrittääkään niitä. Nyt on ison onnin vuoro.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Uuden vuoden päivä menee yleensä Wienin uuden vuoden konserttia katsoessa ja samalla kuoharia juodessa, joten sen puolesta en ikinä ole viettänyt todellista tipatonta tammikuuta, mutta sen jälkeen olisi tarkoitus pitää kuukausi tipatonta.

Painoa tahtoisin noin 10-15 kiloa pudottaa ja tuo kolme kaljaa peliä katsoessa plus muut tissuttelut ovat tulleet niin tavaksi, että kyllä tarkoitus olisi tällä saada tuo telkkarin ääressä kaljanjuonti loppumaan.
 

julle-jr

Jäsen
Loppuvuosi oli sen verran kostea, että tammikuu ilman kännejä on paikallaan. Ruoan kanssa aion kyllä juoda olutta ja viiniä jos tai kun menen ravintolaan illastamaan kuluvan kuukauden aikana. Sanotaan siis, että ei ihan tipaton, mutta kännitön tammikuu on edessä.
 

dimmu

Jäsen
Marraskuun loppu ja Joulukuu ollut aikamoista menoa. Sen takia kaverin kanssa sovittiin, että ei pidetä tipatonta, mutta kännitön. Jos nyt yhden ottaa jossain, ei haittaa, mutta kännejä en juo.

Muutenkin tämä krapula ei ole mikään kaikista kivoin olotila.
 

ipaz

Jäsen
Ei pysty. Tai siis ei ole mitään motivaatiota pitää tipatonta tammikuuta. Jos tulee sellainen olo että tekee mieli vetäistä kännit, niin sitten vedän. Jokatapauksessa olen sen verran töissä viikonloppuisin, että sekin rajoittaa ryypiskelyä. Ja ei kai poikamies voi kuukautta kotonaan ilman alkoholia viettää. Baariin kun en selvinpäin mene.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo, ilmottaudun traditionaalisesti mukaan taas tahan "leikkiin". Onko tama nyt jo neljas putkeen?

Tammikuusta tulee tana vuonna seka tipaton etta sokeriton. Toki silla poikkeuksella, etta kun ma polkasen tosta Orlandoon tan kuun 25. paivana, niin tipaton loppuu sen paivan iltana hotellin baarissa. Asiallisesti toki, mutta loppuu kuitenkin.

Juokseminenkin alkaa sunnuntaina. Tana vuonna ohjelmassa on kaksi puolimaratonia ja yksi kokonainen. Ensimmainen sellainen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Kyllähän tässä ollaan mukana, viime vuonna taisin pitää jonkun muun kuukauden tipattomana. Nyt on hyvä hetki vähän puhdistaa kroppaa, helmikuussa sit Thaimaan reisulle ni voi hyvin mielin ottaa parit.
Eka vkl poijaat ja tytöt edessä, tästä se taas lähtee!
..ja tiukkapipoille tiedoksi etten ole mikään väärinkäyttäjä, kunhan nyt tykkään toisinaan vähän kokeilla itsekuria ja parantaa oloa fyysisesti.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidän tipattoman tammikuun heti, kunhan olen ostanut uuden tuulipuvun, ajan Toyota Corollalla, pukeudun pitkiin kalsareihin ja olen hilannut ennakonpidätysprosentin niin korkeaksi, että voin aina joulukuussa kertoa ylpeänä, kuinka paljon sain taas tänä vuonna veronpalautuksia. Veronpalautusrahoilla voinkin sitten ostaa jokavuotisen Teneriffan tai Phuketin matkan.

Tipaton tammikuu on kyllä pahimman asteista demari-/radionova-meininkiä. Toki jos on alkoholiongelma, kuvittelee yhden kuukauden jotenkin parantavan sen, tykkää muutenkin kaikenlaisista "kivoista" massajutuista, eikä kykene omatoimiseen ajatteluun, niin sitten se voi ollakin ihan ok.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Tipatonta tammikuuta vietetään taas. Viime vuona kyllä se alkoi muutaman päivän myöhässä kun intistä pääsin muistaakseni 5.1. Nyt mennään ensimmäisestä päivästä lähtien. Samalla voi miettiä hieman sitä alkoholikäyttäytymistä, mutta eiköhän se tämäkin kuun jälkeen jatku samanlailla.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tarkoitus olisi olla tipattomana tämä tammikuu. Joskus 3-4 vuotta sitten pidin myös. Tai no, ihan tarkkaa muistikuvaa ei ole, että menikö se sittenkin poikki kuun viimeisellä viikolla...

Joka tapauksessa, vuonna 2009 se onnistuu!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pidän tipattoman tammikuun heti, kunhan olen ostanut uuden tuulipuvun, ajan Toyota Corollalla, pukeudun pitkiin kalsareihin ja olen hilannut ennakonpidätysprosentin niin korkeaksi, että voin aina joulukuussa kertoa ylpeänä, kuinka paljon sain taas tänä vuonna veronpalautuksia. Veronpalautusrahoilla voinkin sitten ostaa jokavuotisen Teneriffan tai Phuketin matkan.

Tipaton tammikuu on kyllä pahimman asteista demari-/radionova-meininkiä. Toki jos on alkoholiongelma, kuvittelee yhden kuukauden jotenkin parantavan sen, tykkää muutenkin kaikenlaisista "kivoista" massajutuista, eikä kykene omatoimiseen ajatteluun, niin sitten se voi ollakin ihan ok.

Kiitos sinulle avautumisestasi, varmasti helpotti mieltäsi. Ihmetyttää vaan mitä pahaa on juhla-ajan jälkeisessä puhdistautumisessa?? Luultavasti aika monella on pikkujoulujen, joulun ja uudenvuoden jälkeen maksa-arvot korkealla ja tili alhaalla. Mutta ilmeisesti sinun maksa on sen verran kova ja ennakonpidätysprosentti on niin korkea, ettei tunnu missään.

"Alkaa härkäviikot ja reikäleivät", näin sanoi vanha kansa tammikuusta, jo silloin pidettiin Nuutinpäivän jälkeen tipatonta. Niin, Nuutinpäivänä perinteisesti kylän nuoret miehet kiersivät talosta taloon juoden loput jouluoluet.

Toisaalta, nyt kun on 15 astetta pakkasta, niin minä pukeudun kyllä pitkiin kalsareihinkin. Ehkä se tekee minusta juntin, mutta eipä ainakaan palele...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös