Tipaton tammikuu

  • 167 964
  • 937

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Monelle tipaton ajanjakso tekee varmasti hyvää, mutta a) miksi sen pitää olla juuri tammikuu ja b) miksi siitä pitää tehdä niin helvetin iso numero.
a) Homma juontaa varmaan juurensa siitä, että joulukuussa on paljon juhlapyhiä, jolloin koko kansa juhlii oikein luvan kanssa palkallisilla vapailla. Sen jälkeen täytyy tavallaan ottaa vähän takaisin tuota ylenpalttista juhlintaa, ja vetää kuukausi ilman alkoholia. Sitten tulee vuoroon siis tammikuu, jolloin alkavat ne kuuluisat härkäviikot, jolloin töitä tehdään normaalisti aina pääsiäiseen asti. Velan maksua ja kroppaa kuntoon, sitähän se on.

b) Se on joidenkin elämäntapaliiton tai vastaavien järjestöjen kotkotuksia tuo numeron pitäminen. Mehän olemme ja elämme oikein holhousvaltiossa, jossa jokaiseen asiaan löytyy joku mukamas virallinen instanssi, joka sitten haluaa ajata omaa asiaansa eteenpäin näkyvästi.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joulukuu on suuren tinttauksen aikaa pikkujouluineen, jouluineen ja uusine vuosineen ja tammikuu on joulukuuta seuraava kuukausi?
Miksi armottoman tinttauksen jälkeen pitäisi tehdä täydellinen stoppi? Siinähän menee elintoiminnotkin ihan sekaisin. Eikö olisi parempi tehdä ns. pehmeämpi lasku ja pitää se tipaton kuukausi hiukan myöhemmin? Ei ole tosiaan mukavaa, jos tammikuussa joutuu kärsimään vieroitusoireista.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Mites tämä osasto etenee?

Itsellä on jäänyt muuten vaan ottamatta uudenvuoden jälkeen (viikoloppukin meni "muiden" harrastusten parissa) ja tuli mieleen jospa sitä jättäisi piruuttaan ottamatta koko kuukauden ja pitäisi ekan virallisen TIPATTOMAN TAMMIKUUN... Polttamattakin on oltu nyt viikko, joten täytynee käydä mäkkärillä tjsp. ettei ihan terveysintoiluksi mene;-)
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Eipä kuulu tipaton ohjelmaani tänäkään vuonna. Amatöörien puuhastelua on moinen. Muutaman oluen olen kotosalla nautiskellut viikonloppuiltaisin, kuten normaalistikin. Lauantaina huvittelin myös rakentamalla pari kerrosshottia. Isoja kaatoja ei vielä ole tammikuun kalenteriin osunut, mutta aikaahan on vielä.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Vastavetona tipattomuudelle ajattelin ottaa jokaisena tammikuun päivänä. Hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Eilen tosin oli vähän väkinäistä, mutta eiköhän tänään taas maistu paremmin.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Kas kummaa. En ole tänä vuonna vielä tippaakaan alkoholia nauttinut, mutta en ole mitenkään tarkoituksella edes nautintoaineita vältellyt.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kas kummaa. En ole tänä vuonna vielä tippaakaan alkoholia nauttinut, mutta en ole mitenkään tarkoituksella edes nautintoaineita vältellyt.

Vedä lärvit! Heti tänään. Itselläni on on tammikuu myös pysynyt tipattomana. Palataan asiaan 24 päivän kuluttua ja katsotaan pidinkö elämäni ensimmäisen tipattoman tammikuun.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tällaista perverssiä toimintaa ajatttelin kokeilla ensi kertaa elämässä. Turhan kova loppukiri tuli loppuvuodesta, vaikkei kyllä ollut tarkoitus. Kolmesti tappiin asti vajaan kahden viikon aikana ja tästä aiheutuen, kolme menetettyä päivää. Ehkä tästä ja joulunpyhien herkutteluista johtuen, pamahti verenpaine koholle heti alkoholin vaikutusten hälvennyttyä. Melko hämmentävää. Pari kevyttä juoksu -ja kävelylenkkiä palautti olotilan kuitenkin lähemmäs normia. Sellanen oivallus kyllä tuli että elintapoja täytyy ehkä tarkkailla jatkossa, etenkin alkoholin osalta. Suvussa liikkuu verenpainetautia, eikä ihan vielä tekis mieli alkaa syödä lääkkeitä. On vittumainen olo, kun paineet on koholla, päätä kuumottaa eikä se olotila menekään itsestään ohitse.
 

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
Tulipa näköjään sohaistua ampiaispesää kommentillani.

Mielestäni ketjuun kuin ketjuun saa tulla esittämään omia mielipiteitään. Vai onko tämä jotenkin pyhä ketju, jossa vaan pitää jeesjees-miehinä kumarrella ja olla asiasta samaa mieltä?

Pyydän anteeksi, jos olen pahoittanut joidenkin ko. raittiusjaksoa viettävien mielen ehkä turhan kärkkäällä yleistämisellä.

Lisäksi toivotan tsemppiä jaksamiseen kuun loppuun asti tipattomana.
Viikko on jo takana ja muutaman päästä saatte taas juopotella senkin edestä!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kas kummaa. En ole tänä vuonna vielä tippaakaan alkoholia nauttinut, mutta en ole mitenkään tarkoituksella edes nautintoaineita vältellyt.

Kuten tekstistäni ilmenee, mulle siis kävi suunnilleen samalla tavalla.

En laske itseäni lähellekään suurkuluttajaa enkä ole pitämässä elämäni ensimmäistä tarkoituksellisesti tipatonta tammikuuta terveyden vuoksi (sen takia kylläkin lopetin sauhuttelun), mutta ihan vaan piruuttani ja itseäni testaillen ajattelin olla ottamatta pisaraakaan kuukauteen. Tuleepahan tuokin sitten koettua...
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tipaton, savuton, mauton, (iloton) tammikuu

Eli tällainen "moniveto" käynnissä. Spadduttelu jäi Champixin avulla viime vuoteen 22 vuoden harrastamisen jälkeen ja ajattelin heittää tipattoman lähinnä sen vuoksi ettei rupea liikaa pölliä himoamaan kaltsupäissään.

Yleensä spaddusta luopumiseen on aina liittynyt mojova painonnousu, joten nyt sitten on käynnissä jonkinmoinen kevennys ruokavalioon ja liikunnan lisäys.

Ei tässä ihan hihhuleiksi nyt sentään ruveta, eli lähinnä vaan annoskoot entistä pienemmiksi, älyttömät rasvat ja roskaruoat pois ja iltaisin makupaloina oululaisen hapankorppua eikä esim suolapähkinöitä tai muuta sangen "terveellistä".

Pari kiloa on nyt kadonnut viikossa, joten ilmeisesti oikealla tiellä ollaan. Toivottavasti lumikaan ei heti katoa, niin pääsee ehkä hiihtämäänkin.

Tipattomuus on näin alkuun vähän outoa, kun on tottunut lähes joka ilta ainakin sen lasin viiniä litkimään, mutta hyvin se menee näköjään vichynkin voimalla. Alkoholittomissa olusissa ei kyllä ole paljon kehumista. Viikonloppuna koeajoin saunassa Holstenin, Nikolain ja Bavarian ja ainoastaan tuo Bavaria maistui edes sinnepäin. 2 ensimmäistä oli varmaan pilsua, johon lorautettu vettä. Yäksh.

Seuraakohan tätä "hillitön helmikuu" ?
Ainakin 1.2 töistä tullessani tekaisen elämäni kuivimman Dry Martinin, heh.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo, neljas paiva alkamassa ilman alkoholia, rasvaa, sokeria seka Starbucksia. Laajensin siis tata "terveyskuukautta" noilla muillakin epaterveellisilla aineksilla, joita tulee elamassa kaytettya ehka vahan liikaakin. Tai ainakin liikaa huomaamattaan. Vaakakin ilmaantui himaan ihan yllattaen, joten sita tarkkaillaan myos tassa kuukauden aikana. Eilinen paino oli 219lb. Myos vetta olen alkanut juoda entista huomattavasti enemman. Yritan juoda pari litraa paivassa pelkkaa vetta.

Talla viikolla alan myos juoksemaan. Ihan jo vaan siksikin kun viime kesa meni vituiksi polvien kanssa ja nyt veri vetaa taas noille puoli-maratooneille. Eli kylla taa taas tasta!

Ai niin, sellasen ilmion huomasin myos, etta unen laatu on ollut huomattavasti parempaa naina alkupaivina. Samaa toin esille viime tammikuussakin. Kai terveellisemmalla ruokavaliolla ja non-alcoholic-sessiolla on siis tekemista sekin kanssa.

Jatketaan!
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Meikäläiselläkin käväisi ohimennen mielessä ajatus tipattomasta tammikuusta tuossa joulun jälkeen, mutta homma menetettiin jo loppiaisaattona. Kaappiin oli nimittäin jäänyt pari jouluolutta, joten pitihän ne ottaa sieltä pois kuljeksimasta.

Humalaton tammikuu on edelleen sopiva tavoite, sillä en ole koskaan ollut mikään armoton kalsarikännien harrastaja ja baariinkaan ei ole lähiviikkoina suurta hinkua. Mutta saunakaljasta en ole jatkossakaan luopumassa. Tsemppiä kuitenkin niille, jotka vannovat tipattomuuden nimiin.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Humalaton tammikuu on edelleen sopiva tavoite, sillä en ole koskaan ollut mikään armoton kalsarikännien harrastaja ja baariinkaan ei ole lähiviikkoina suurta hinkua. Mutta saunakaljasta en ole jatkossakaan luopumassa.

Sama täällä. Itselleni se yksi saunakalja ei huonoa omatuntoa tee ja voin kyllä itse aivan hyvillä mielin todeta pitäneeni tipattoman tammikuun, vaikka yhden saunakaljan viikonloppuna ottaisinkin. Itselleni tämän "perinteen" tärkein juju on se etten ole humalassa tai tuhlaa rahojani baarissa.

Tuli ennen jouluakin pidettyä 2kk:n selvä jakso (poislukien nuo muutamat saunaoluet viikossa), uutenavuotena tuli sitten otettua 5 päivää putkeen ja se riitti taas vähäksi aikaa.. Sitten oltiinkin kipeänä seuraava viikko, no saipahan kunnolla toipua! Seuraavan kerran kännit aikaisintaan helmikuussa!
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vain joku 'älä osta mitään-päivä' voi olla tätä alkoholistien omatunnon kohotus-kuukautta surullisempaa. Jos joku haluaa olla ryyppäämättä, niin mikäpä siinä, mutta ärsyttävää on tälläinen päämäärätön kouhotus.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vain joku 'älä osta mitään-päivä' voi olla tätä alkoholistien omatunnon kohotus-kuukautta surullisempaa. Jos joku haluaa olla ryyppäämättä, niin mikäpä siinä, mutta ärsyttävää on tälläinen päämäärätön kouhotus.

Päämäärätöntä kouhotusta?!? Eikös tuossa aika selkeä päämäärä yleensä ole?!? Siis TT:ssa, eli et juo kuukauteen.

Itselläni tämä ei iso juttu ole, saatan muutaman oluen ottaa ,mutta en juo itseäni humalaan. Rahat säästyy ja kai tuo kehokin siitä tykkää..

Onhan se ihan tervettä että ihmiset haluavat pitää välillä taukoa, se itseäni ihmetyttää miksi joitain ihmisiä niin kovasti risoo tipaton tammikuu? Minusta on pelkästään positiivista jos "alkoholistit" näin kohottavat omatuntoaan, mitäpä haittaa siitä kenellekkään on?!?
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tähän sopinee Tahko-Pihkalan kuolematon viisaus viinaksista:

"Kohtuuttomuutta on syytä varoa alkoholin suhteen, mutta kohtuus on kyllä aivan liian vähän."

Hyvää tämä "terveyskuuri" kyllä on tehnyt. Olo on ihan älyttömän pirteä vaikka on tullut nukuttua parikin tuntia vähemmän/ yö kuin ennen. Lisäksi pärstä on saanut ihan uutta värisävyä ja sisäinen termostaatti on ilmeisesti noussut asteella-parilla, kun on lämpimämpi olo kuin ennen. Outoa.

Energisyys on jollain lailla ihan toisella tasolla vaikka ennenkin kävin salilla ja lenkillä. Vähän kuin olisi saanut uudet patterit. Taitaa kyllä johtua lähinnä tuosta savuttomuudesta.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viikonloppuna koeajoin saunassa Holstenin, Nikolain ja Bavarian ja ainoastaan tuo Bavaria maistui edes sinnepäin. 2 ensimmäistä oli varmaan pilsua, johon lorautettu vettä. Yäksh.

Nämä juomat taas meikäläiselle maistuvat loistavasti. Nikolailta on tullut nyt tumma lager sen perinteisen lisäksi. Eli oluen makuun olen kuitenkin päässyt, kun saunan jälkeen on tullut alkoholiton nautittua. :) Parhaimmillaan nämä oluet ovat siinä vaiheessa, kun jokainen alkoholiannos lisää seuraavan päivän tuskaa, mutta eivät lisää enää känniä. Mutta tässä ketjussahan kukaan ei nyt kuukauteen olekaan kännissä. :)
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Becksiä muuten joku suositteli näistä prosentittomista, joten täytyy sitä hankkia ensi viikonlopun saunajuomaksi tuon Bavarian lisäksi.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Becksiä muuten joku suositteli näistä prosentittomista, joten täytyy sitä hankkia ensi viikonlopun saunajuomaksi tuon Bavarian lisäksi.

Becks on tosiaan hyvää, vihreästä pullosta vielä, niin näyttääkin aidolta. :) Mutta ehdottomasti parasta on ihan suomalainen Ukko-Pekka olut, 0,5l tölkissä, 0,0%. Erittäin mukavan makuinen(tosin yksi erä maistui samalle kuin monet muut alkoholittomat oluet) yleensä eli jos nyt ihan nirso ei ole, niin voisi sanoa ettei eroa kolmoskaljaan aina huomaa. Varsinkin saunan jälkeisessä janossa.

Sitten on sellainen erittäin hyvä alkoholiton olut, kuin Hefe Tucker(en ole varma nimestä) eli vehnäolut. 0,5l pullossa, ainakin hyvinvarustellut K-marketit tuota myyvät. Mutta näistä kannatta lähteä liikkeelle, jos on kova saunomaan, mutta ei aina alkoholillinen vaihtoehto ole pakollinen. Esim. keskellä viikkoa on loistavaa, kun pääsee kaljan makuun, muttei ole aamulla töissä sitten ihan uupunut jälkivaikutuksista.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Turha kenenkään on mieltänsä pahoittaa, vaikka tipaton tammikuu ei onnistuisikaan. Itävallassa se ei onnistu kaikilta eläimiltäkään.

IS:n juttu

Ja omalta kohdaltani voin sanoa, että saunakaljat tuli juotua viime viikolla, kuten lupasinkin, joten elämä jatkuu normaalia latua sen asian suhteen.
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipas tämä ketju jo kerinnyt vajoamaan alas.

No, n. puolivälissä siis ollaan tätä tipatonta, savutonta ja mautonta tammikuuta(omalla kohdallani) ja ruodussa on pysytty.

Ei tupakkia eikä edes saunakaljaa, saatana. Paino on pudonnut 2,1kg, kiitos melko kevyen ruokavalion, liikunnan ja ilmeisesti alkon katoamisen myötä hävinneen turvotuksen.

Vielä olisi lähes kymppi pudotettavana kesään mennessä. Siihe onneksi riittää 0,5kg/ viikko, joten ei nyt ihan pipo kireällä tarvitse puristaa kesään saakka. Tuon kun luulisi onnistuvan karsimalla vaan pahimmat skeidat pois ruokavaliosta(burgerit, pizzat, sipsit, karkit jne).

Miten muilla on sujunut vai joko on "valkoviini" narahtanut auki ?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Samassa tilanteessa ollaan Weskun kanssa (toki en ole koskaan tupakoinut). Eli pari viikkoa takana ja 2,5 viikkoa edessä tipatonta. Olihan se hieman outoa katsoa perjantaina lätkämatsi ilman normaalia olutannosta, mutta kivuttomasti meni. Paino pudonnut 2 kg, ruokailutapoja en ole muuttanut. Tavoitekin on sama kuin weskulla eli 10kg pois kesään mennessä. Se nyt ei onnistu pelkästään kiertämällä korkki kiinni. Pitäisi se perse sinne salillekin raahata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös