Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Tilastollisia faktoja & fiktioita

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana aceman81, 03.03.2004 klo 15.46.

 1. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Tässä vielä pelaajien kyky tuottaa pisteitä tasaviisikoin pelattuna.

  Peliaika tasaviisikoin / maali
  Saarela 54:31
  Kuparinen 76:19
  Kerälä 87:43
  Ruotsalainen 124:08
  Kiilholma 282:45

  Peliaika tasaviisikoin / syöttöpiste
  Kerälä 48:44
  Kuparinen 76:19
  Saarela 87:13
  Kiilholma 94:15
  Ruotsalainen 124:08

  Peliaika tasaviisikoin / tehopiste
  Kiilholma 70:41 100,00%
  Ruotsalainen 62:04 87,80%
  Kuparinen 38:10 53,98%
  Saarela 33:33 47,46%
  Kerälä 31:20 44,32%

  Vertailua helpottamaan pistin viereen prosentit. Prosenttiluku kuvastaa sitä, kuinka paljon pelaaja on tarvinnut peliaikaa tehopisteen saamiseen hitaimpaan tehoilijaan(100%) suhteutettuna. Tuosta näkee, että saadakseen tehopisteen, Kiilholman täytyy viettää jäällä yli tuplaten aikaa Kerälään verrattuna.
   
 2. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  @Pratu

  Varmaan pystyy löytämään vaikka sellaisen tilaston, että Kerälä on Ässien huonoin pelaaja. Mutta jos omin silmin on pelejä katsonut ja puhutaan hyökkäyssuuntaan pelaamisesta, niin onhan Kerälä Ässien paras sentteri, eikä tuosta nyt mitään kisaakaan valitettavasti saada aikaan.

  Ja enpä tiedä, kertooko tämä niinkään Kerälästä, että kuinka kova sentteri hän on liigatasolle.

  Ehkä kuitenkin kertoo aika paljon Ässien sentterien laadusta.
   
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Näinhän se on. Kerälä on hyökkäyspäähän hyvä ja antaa usein todella oivaltavia syöttöjä. Pystyy myös pitämään kiekkoa hyökkäysalueella. Tämä on esimerkiksi Kupariselle täysin tekemätön paikka. Vastavuoroisesti Kerälän puolustustyöskentely on monesti näennäistä. Pystyy kyllä karvaamaan kiekkoja pois mutta kun paine siirtyy omaan päähän niin ei pääse oikein mieheen eikä kiekkoon kiinni.
   
 4. Blade80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Tuli eilen Kerälän pelaamista seurattua tarkemmin juuri noiden edellisten viestien seurauksena.
  Aika samoilla linjoilla olen kyllä Zetan kanssa. Kerälä on parhaimmillaan kun on kiekossa kiinni, kiekottomana Kerälän vahvuudet jää takakarvaukseen ja sijoittumiseen. Kerälä on vähän heiveröisen oloinen pelaaja ja eilenkin selkeästi kaksinkamppailuissa aika heikoilla.
  Kerälälle sopiva laituri tyyliin Savinainen, niin eiköhän siitä hyvä tule.

  edit. oho, näköjään ketjun aihe ei ollut Kerälä
   
 5. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Liigan 1994 ja jälkeen syntyneiden maalipörssi:
  1. Niko Ojamäki Ässät 14
  2. Jarno Kärki Ässät 13
  3. Aleksi Saarela Ässät 12
  =. Sebastian Aho Kärpät 12
  =. Patrik Laine Tappara 12
   
 6. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Tilastojen mukaan Ässien tämän kauden joukkueen ison karju ei suinkaan ole Gratton vaan kärkisijoja miehittävät Juuso Walli (194/103) ja Troy Vääns (193/102) vastaavasti midget-osastoa on Valtteri Viljanen (173/73) ja Arttu Ruotsalainen (173/77). Valitettavasti kumpikaan midget ei ole siunattu Magic-Maven pelisilmällä ja käsillä vaikka valumuotit onkin samalta linjalta.
   
 7. BlackHeart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Viljasen paino huitelee n 80 kg paikkeilla, jostain syystä Ässät ei päivitä pelaajatietojaan. Tai onko se nyt kovin olennaista???
   
 8. Mondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porilainen brändikiekko
  Silti Viljanen tuntui eilen pommittavan aika kovia niitteja Pulikaaneihin. Kyllä siellä sisua riittää, ja hyvä niin.
   
 9. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Liigan sivut ilmoittavat Troy Vancen mitoiksi 199/105.

  Oletko @San Jose Shark #50 vielä tätä mieltä kuin lokakuussa?
  Lainaus:
  Aika ontuvia on myös Ruotsalaisen ja Viljasen vertaaminen Kivenmäkeen. Ruotsalaisen iässä Mavella oli vaikeuksia mahtua Tepsin A-junnuihin ja Liiga debyytti oli jossakin viiden vuoden päässä tulevaisuudessa. Mainostamasi Magic-Mave nähtiin vasta 28 vuoden iässä, siihen Ruotsalaisella on aikaa vielä 10 vuotta. Viljanen pelaa toista kautta liigaa isossa kiekollisessa roolissa, saman ikäinen Kivenmäki vielä vain haaveili ensimmäisestä liiga pelistään ja haki vauhtia Norjasta.
   
 10. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  En tiedä mistä nuo painomitat Wallille on repäisty, mutta kun syksyllä katselin kaveri harjoitusmatseissa, niin profiili oli kuin lipputangolla. Pituutta kyllä oli, mutta varsin ruipelon oloinen oli. Ja sikäli kuin muistan, niin ei se luistelukaan ollut kovin sujuvaa. Olisiko sitten venähtänyt pituutta sentti tolkulla ihan viime kesän aikana?

  Mavella on pelisilmä ja pehmeät kädet olleet jo varmaan C-junnusta, mutta sen vastapainoksi ei useinkaan tullut toimeen valmentajiensa kanssa. Ja sitten oli se koko. Vanha NHL-viisaus sanoi: You can't teach size. Kun kaveri on 10 senttiä kaikkia muita lyhyempi eikä pelaa kuin Theo Fleury, niin siihen aikaan oli aika perhanan hankala saada koutseja vakuuttuneeksi omasta erinomaisuudestaan.

  Okei, Mave haki vauhtia Norjasta. Ude ja Riksman hakivat vauhtia Italian sarjoista ennen kuin vakiinnuttivat paikkansa liigassa.
   
 11. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Itse ei ole tuohon aikaan tullut junnulätkää seurattua ja historia kiinnostaa. Osaatko kuvailla tarkemmin 15 kesäisen Kivenmäen peliä?
   
 12. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Varmaan joku vaaka on ollut käytössä mistä Wallin paino on repäisty. Walli on harrastanut nuoruutensa kilpailu mielessä kuulantyöntöä, joten ei mikään ruipelo ikäisekseen ole kyllä ollut. En tiedä mitä olet katsellut, todennäköisesti vielä syksyllä EP:ssä olleita jotain C junnu aikaisia mittoja.
   
 13. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  En C-junnujen enkä juuri kauheasti B-ikäluonkankaan pelejä tullut seuranneeksi, mutta A:ssa oli - silloin kun sattui mahtumaan pelaavaan kokoonpanoon - ihan ok pelimies. Syöttötaito oli aika selkeästi Maven paras avu. Muutoin en muista mitään erityisen säväyttävää ominaisuutta. Liekö sitten hankalahko persoona vai pelityylinkö vuoksi mm. suunnilleen saman kokoinen mutta jokusen kk:n vanhempi Stouni Kiviharju sai enemmän vastuuta ja myös vakiopaikan TPS:n edarissa. Niko Mikkola oli myös samaa kaliiberia, mutta pelityyli tyystin toisenlainen.
   
 14. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ihanko Turussa asti kävit Tepsin A:n pelejä katsomassa?
   
 15. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Pitkä hoikak mies kyseessä, kilot eivät ole siis hankittu jääkaapilta vaan jostakin muualta, mutta niin se tekee tepposet tuo silmä ja ihminen näkee mitä haluaa. Oli jo syksyllä aivan samoissa mitoissa. Ei siis ole tapahtunut mitään maagista kasvupyrähdystä. Tuntuu vain kummalliselta, että Wallin peruspelin taidot ovat yllättäneet tämän palstan asiantuntijat. Yritin tuossa jo aikaisemmin vinkata vähän tämän suuntaista, mutta eipä ketään kiinnostanut ja vieläkin osa on muutaman viikon takaisissa fantasiarostereissaan pudottanut Wallin jopa ulkopuolelle koko ensi vuoden rosterin. Voi voi. Tämän edullisemmin emme saa omaan päähän minkäälaista projektia/pelaavaa pakkia ja vielä jopa tällä hetkellä erittäin hyvin pelaavaa peruspakkia kokemukseen nähden. Minäkälainen suoritustaso mahtaa olla muutaman vuoden päästä. Älkää nyt hyvät ihmiset antako tätä miestä pois. Osa tulevaa voittavaa porilaista runkoa, jos kärsivällisyys kestää. MIehelle tulee maksaa samoin tavoin odotuksista kuin monelle muulle junnulle. Jos kehitys loikkaa samoin tavoin eteenpäin tulevina parina vuotena, on vain taivas rajana.
   
 16. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Laitetaan tämä nyt tänne eli erittäin mielenkiintoinen tilastointitaulukko Patahistoriasta. Löytyy mm. +20 maalia tehneet, +30 syöttöä, +50 pinnaa jne.

  https://asiakas.kotisivukone.com/fi...nnatykset_ym./yksittaisen_kauden_parhaita.pdf

  Esim pakkien yhdellä kaudella tehneiden +10 maalia määrä on kovin pieni, osoittaa kuinka vaikea oikeasti (Lindell ainoa 2000-luvulla) hyviä kiekollisia pakkeja on ollut Pataan hankkia.
   
 17. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Jatkoajalla Ässät on tällä kaudella pärjännyt hyvin, saldo 4-1. Huomion arvoista myös että kaikki 5 kotiottelua jotka ovat jatkoille menneet, ovat myös jatkoajalla ratkenneet. Vieraissa taas 4 jatkoille mennyttä ottelua ovat kaikki venyneet voittolaukauskilpailuun. Voittolaukauskilpailun saldo onkin heikompi 1-3.
  Yksityiskohtana mainittakoon että kaikissa Ässien tekemissä jatkoaikamaaleissa jäälä on ollut eri pelaajat, eli 13 eri pelaajaa on kukin kertaalleen päässyt tuulettamaan jäällä voittomaalia jatkoajalla. Ja jos otetaan vielä mukaan tuo VL-kisan voitto, niin senkin ratkaisi pelaaja joka ei ole ollut jäällä yhdessäkään JA voittomaalissa.

  Ässien jatkoajan voittomaaleissa jäällä olleet:
  Ässät-SaiPa 3-2 Marjamäki, Kerälä, Marttinen
  Ässät-KooKoo 2-1 Viljanen, Mullane, Hansen
  Ässät-Tappara 1-0 Saarela, Ojamäki, Vainonen
  Ässät-TPS 3-2 Vance, Kallela, Kuparinen, Kiilholma (YV)
  ...Lukko-Ässät 3-4 VL Kärki

  Laajalle rintamalle ovat ratkaisut jakautuneet.
   
 18. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tämän ottelun voittomaali merkitty Mullanelle, joka teki ensimmäisen maalin VL-kilpailussa. Lukko ei tehnyt yhtään.
   
 19. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa.
  Mullanella on yksi voittomaali, ja se tuli Tepsiä vastaan 18.11.2015.
  Kärjen maali on merkattu liigan tilastoissa voittomaalikilpailun voittavaksi maaliksi.
  Nämä voi tarkistaa Liigan sivuilta.
   
 20. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Se on sitten korjattu jälkeenpäin. Mullane ja Kärki olivat Ässien 2 ensimmäistä laukojaa, molemmat onnistuivat.
  Alunperin voittomaali merkittiin Mullanelle. Muistini ei petä.

  Nelosen ottelukoosteen lopussa on tilastot ja Mullane merkitty voittomaalin tekijäksi.
  http://www.ruutu.fi/video/2273378
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2016 klo 20.57
 21. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Ässien valmentajien ulospotkimiset on olleet kohtalaisen harvinaista herkkua:

  * 30.11.1991 Mölli Keinonen sai tehdä tilaa Vasili Tihonoville - tämä oli erittäin onnistunut siirto
  * 28.9.1996 Vellu erotti itsensä ja Makkonen oli vt. koutsina muutaman ottelun ennen kuin Tami tuli taloon
  * 1.3.1999 Nokelainen heitettiin ulos ja loppukauden joukkuetta koutsasi Vellu - olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin.
  * 29.9.2000 Iipi Läntinen sai tehdä tilaa Vova Jursinoville - huono korvattiin huonolla....
  * 12.10.2001 Jursinov sai lähteä ja tilalle kaivettiin naftaliinista Kaj Matalamäki - Vovan piti lähteä, mutta paikkaaja oli vähintäinkin mielenkiintoinen haku.
  * 19.11.2006 Pajuli pirullisine pelikirjoineen sai lähteä ja tilalle kaukalopallovalmentaja Härkälä - mikä muuttui??
  * 24.10.2007 Härkälä sai lähteä ja tilalle tuli Alphons I - OK siirto siihen paikaan mutta miksi ihmeessä Alpon annettiin jatkaa vielä seuraavakin kausi?

  Suunnilleen saman verran näitä kesken kauden vaihdettuja valmentajia on nähty maalaisserkkujenkin organisaatiossa. Silmiinpistävimpänä se, että Erkka Westerlund ei ollut riittävän hyvä heille kaudella 90-91 vaan heitettin susille Mölli Keinosen tieltä....
   
 22. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Hallitusten kokoonpanoja en muista, mutta Hirsimäki alotti toimitusjohtajana 04-05 ja hänen aikanaan toiminnassa on ollut jonkinlaista vakautta. Vaikka juhlakausi olikin kallis huti, eikä Virta osoittautunut oikeaksi valinnaksi. Eipä muuten Ässien historiassa ole hirveästi haalittu valmentajia täysin ulkopuolelta. 2000-luvulla Toivola, Pajuoja, Virta. Lähetään siitä että Aho tietää kahta viimeksi mainittua paremmin mihin on tulossa.
   
 23. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Ideaalitilanne tietty olisi ettei niitä koutseja tarvitsis haalia ulkopuolelta lainkaan, vaan olisi selkeä polku pikkujunnuista A:han ja siitä edarin apuvalmentajuuden kautta vastuuseen - niinkuin Curry. Mutta se edellyttäisi pitkäjänteisempää työtä ja sitä että niihin junnuvalmentajiinkin panostettaisiin eikä otettaisi pelkästään vanhoja saunakavereita.

  Jos Aho vetää Virran ja Pajulin tapaan hommat vihkoon, niin sitten ei oo juuri vaihtoehtoja kuin toivoa kädet kyynärpäitä myöden ristissä että Kotka on valmis ottamaan sen viimeisen askeleen kun Currykin on Ipassa.
  Jos johtoportaassa ei olisi painettu aikanaan paniikkinappulaa pohjaan oikein kaksin käsin, niin Currysta olisi (ehkä) saatu samanlainen seuraikoni penkin taa kuin mitä Tukka-Jukka on ollut Tapparalle.
   
 24. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Ei oikein toimi siinä mielessä että pikkujunnujen valmentaminen on ihan eri juttu kuin aikuisten miesten. Marjamäellä on tietysti kokemusta kaikesta ja se ehkä vaikuttaa siihenkin että herra on varsin tehokas laittamaan mm. pelaajien ruoka-asiat kuntoon. Muuten olisi kyllä todella hyvä polku joka vaatisi myös sen että pelitapa olisi samanlainen junnuista edustukseen. Silloin jatkuvuuskin olisi eri luokkaa.

  Onhan Tukkajukka valmentanut muita seurojakin kuin Tapparaa ja saavuttanut menestystä niissäkin. Miksi siis Kivi ei pystyisi toimimaan samalla tavalla, jos haluaisi. Sillat ei ole tainneet palaa Ässiin päin, sen verran ahkerasti herra on Isomäessä istunut Ässien aitiossa sikariportaan seurassa.
   
 25. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Joo, en ollenkaan uskokaan etteikö Curry tulisi vielä tulevaisuudessa vetämään useammankin kauden Ässiä. Mutta ihan lähitulevaisuudessa se tuskin tapahtuu. Nyt kristallipallo näyttää että vedetään vuosi tai kaksi "Esko" Ahon johdolla ja Kotka ottaa sen jälkeen vetovastuun. Yhtälössä ei oikein ole tilaa esim. Atu Seliinin paluulle kotikonnuille päävalmentajaksi.