Turha siinä on yhtä miestä syyttää - jos nyt linjuria ei lasketa.
Olen samaa mieltä. Jos saarelaiset eivät tee alkulohkossa kuin kaksi malia niin wtf? Ei ollut englanti nyt vahvimmillaan.
Turha siinä on yhtä miestä syyttää - jos nyt linjuria ei lasketa.
Yhtä monta maalia kuin maailman ylivoimaisesti parhaalla pygmillä, Messillä? Turha siinä on yhtä miestä syyttää - jos nyt linjuria ei lasketa.
Yhtä monta maalia kuin maailman ylivoimaisesti parhaalla pygmillä, Messillä? Turha siinä on yhtä miestä syyttää - jos nyt linjuria ei lasketa.
Olihan Rooney yössä. Oli syy sitten rikkonaisessa kaudessa vai missä, mutta oli myös melko orpo piru siellä kärjessä. Suurin syy tuohon lienee heikossa keskikentässä. Ja vaikka olisi hyökkäyspeli toiminutkin, puolustus oli yksi kisojen heikoimpia, maalivahtipeli mukaan luettuna.
No siiinähän se syy juuri oli. Jos Rooney joutuu hakemaan välillä palloa melkein oman alueen rajalta niin taitaa olla ongelmat jossain muualla kuin Rooneyssa.
Hakeehan Rooney Unitedissakin palloa hyvinkin alhaalta ja se siellä se toimii. Tosin turhaa energiaa Rooney joutuu käyttämään tälläiseen toimintaan. Mutta yksi syy keskikentän kyvyttömyys toimittaa palloja kärjille oli Rooney otteisiin. Suurin syy on kuitenkin, ettei mies ollut täydessä kunnossa, ei henkisesti eikä fyysisesti. Rooneyn huonouteen ei Englanti kaatunut vaan koko joukkueen alisuorittamiseen.
Hakee toki, mutta sieltä lähtiessä ylöspäin, on mahdollisuus käyttää se pallo jollain aina välissä. Näissä peleissä sitä ei tuntunut olevan
Wayne Rooney, tuo köyhän miehen Shrek, ilmoittautui taas näkymättömien aatelisten ritarikuntaan, kun alettiin tosipelejä pelaamaan. Eipä kai tuo yllättänyt ketään.
Rooney ei loistanut näissä kisoissa koska ei ehtinyt palautua kondikseen loukkaantumisesta.
Aivan, ja edes jonkinlaiseen kansainväliseen tasoon pystyviä hyökkääjiä Englannilla on kotona odottelemassa ihan mielettömästi.Hyvä joukkuepelaaja olisi sitten jäänyt sivuun kisoista, koska olisi ollut vain painolastina omalle joukkueelleen.
Aivan, ja edes jonkinlaiseen kansainväliseen tasoon pystyviä hyökkääjiä Englannilla on kotona odottelemassa ihan mielettömästi.
Keskuspuolustuksessa kaaduttiin siihen, että Terryllä ei ollut paras kausi alla ja se näkyi pelaamisessa. Siihen toisen parivaljakon vaihtuminen koko ajan niin kusessa oltiin. Toppareiden pelaaminen on todella sekavaa ja hidasta, aivan kuten koko joukkueen.
Ehkä sekin pitäisi pikku hiljaa ymmärtää, että Englannilla ei ole yhtä laadukasta jengiä kuin monella muulla suurella futismaalla. Ja kun materiaali ei ole mitenkään ylivoimainen, pitäisi joukkuepelaamisella paikata tuota vajetta. Näin ei kuitenkaan näissäkään kisoissa käynyt vaan tuntui, että siellä oli liikaa isoja egoja, jotka pelasivat yksilöinä eivätkä joukkueena. Lopputuloksena oli kaoottista peliä ilman selkeää yhteispeliä.
Näin juuri. Englanti kaatui joukkueena. Ei pelkästään maalivahtin tai linjatuomariin.
Topparit pettivät Saksaa vastaan, keskikenttä ja hyökkäys heikkoa koko turnauksen ajan. Maalivahdeiltakaan ei mikään nappisuoritus.
Huonot kisat Englannilta, eivät ansainneet yhtään tämän enempää.
Englantilaisen fudiksen ongelmat ovat syvällä. Saarella ihaillaan vanhanaikaista pelikulttuuria, johon kuuluvat raju yrittäminen, kovaa pelaaminen ja suoraviivaisuus. Englantilaiset elävät yhä kick and rush -taktiikkaa todeksi. Englannissa ei ole huomattu, että yksilötaito ja taktinen osaaminen ovat jalkapallossa menestymisen perusedellytykset. Henkilökohtaisilta taidoiltaan englantilaiset häviävät lajin suurmaiden pelaajille, ja tämä karu seikka sitten näkyy aina arvokisoissa.
...mikä ihme se voisi olla.... Jalkapallo on ainoa ja suurin talvipalloilulaji. Ei kai kysymyksessä ole pesäpallo, joka on ainoa pallolaji, jossa jokin Ruotsin naapureista on suurmaa ja jota pelataan eurooppalaisittain talvisissa olosuhteissa (5-15 asteen "lämmössä")?Tuntuu tutulta. Vaihdetaan jalkapallon tilalle suurin talvipalloilulaji ja Englannin tilalle Ruotsin naapurissa oleva lajin suurmaa . . .
Arsene Wenger joutui vielä 1990-luvun loppupuolella selittämään pelaajilleen, miksei huippufudari voi juoda bisseä joka päivä ja mikseivät lihapiiraat, ranskalaiset ja hodarit kuulu huippu-urheilijan ruokavalioon. Jallu Rantasen elämäkerrasta voi lukea, miten "ravitsevaa" ruokaa Leicesterissä pelaajille tarjoiltiin 1980-luvun lopussa.
Oma lukunsa on myös fyysinen harjoittelu. Aikoinaan vuonna 1997 Arsenalin pelaajat Tony Adamsin johdolla valittivat, ettei Arsene Wenger osaa fyysistä harjoittelua, koska pelaajien jalat eivät olleet kipeät treenien jälkeen...Tämä asenne elää vielä vahvana Englannissa.
Olen myös sitä mieltä, että junioriakatemiat Englannissa ovat huonoja. Siellä ei osata kehittää pelaajia, vaan he ikäänkuin pilataan huonolla valmennuksella. Käytännössä jokainen Suomestakin sinne lähtenyt junnu on tullut maitojunalla takaisin kun taas Hollannissa pelaajat ovat kehittyneet paremmin. Luulen, että ainakin Hollannissa ja Ranskassa on paremmat systeemit kehittää nuoria pelaajia. Saksa tulee hyvin perässä ja isojen Bundesliga-seurojen juniorimyllyt tekevät nyt uusia huippupelaajia. Sama on tilanne esim. FC Barcelonassa.