The Walking Dead (pääosin sinivalkoiseen tahtiin)

  • 647 004
  • 3 822

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Ja spekulointi alkakoon...

Olihan tuo pieni pettymys tuo jakso.

Edit. Steven Ogg oli loistava. Toivottavasti visiitti on pitkä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olipa huono lopetus hyvälle kaudelle.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Kovat on puheet ja hehkutukset. Tosin niin on ollut ennenkin eikä kohuttu jakso sitten kuitenkaan ole mikään niin dramaattinen tai ahdistava ollutkaan. Tietysti jos sarjan ottaa kovin tosissaan niin saattaakin ahdistaa.

Tämä "Lauren Cohan on kuvaillut jaksoa tv-historian suurimmaksi" aiheutti melkoisen naurahduksen. Ihanko koko tv-historian vai jos vain kuitenkin mahdollisesti The Walking Dead historian..?

Itseäni lainaten. Hirveä rummutus ennakkoon "tv-historian suurimmasta jaksosta" jne. Ei hyvänen aika. Negan toki hahmona karismaattinen ja mukavan mielipuolinen mutta muutenhan tämä oli aika torttua. Todellinen antikliimaksi, kun ei edes näytetty kuka sai mailasta. Nyt vastausta kysymykseen ei jäänyt edes odottamaan vaan jäi lähinnä vituttamaan tuollainen perseily.

Rickin naamaa oli toki hauska katsoa, kun aiemmin ollut niin täynnä itseluottamusta ja uhoa. Heti kun tuli todellisuus vastaan niin tutisi suu auki, kuin separilan asukas.

Negan voisi kyllä samaan rahaan nuijia tuosta sakista useammankin.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Mites mä sen olin katsovinaan että Rick sai maistella pesismailaa. Eikös tossa lopussa se sanonut jotain sek pojasta vielä.?
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä tässä hype meni vähän yli. Hypen perusteella olisi uskonut että jaksossa tapahtuu jotain. Ainut hyvä asia oli Trevor. Kauden tylsin jakso, nukahdin jossain vaiheessa. Ei jäänyt lainkaan kutkuttamaan että mitä tapahtuu. Toivottavasti Carl sai mailasta, ainakin sai ruutuaikaa paljon ja sehän on yleensä meinannut ettå se oli siinä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mites mä sen olin katsovinaan että Rick sai maistella pesismailaa. Eikös tossa lopussa se sanonut jotain sek pojasta vielä.?

Lähinnä tuo kameraan vuotanut veri sopisi Michonneen, koska selkeästi rajatusti(rastoille sopivasti) veri valui. Silti uskon Glenniin tai Abeen.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tämänkö piti rikkoa Internet? Jakso jossa ei lopulta edes paljastettu kuka kuoli? Cliffhanger oli täysin mauton, jos haettiin jotain tehoa niin kaikki katosi siinä, että ei näytetty kuka kuoli. Game of Thrones tekee tämän hahmojen tappamisen paljon paremmin. Neganista ei pahaa sanottavaa, mutta tuo build-up ja cliffhanger oli vedetty ihan päin vittua. Aivan varmasti seuraavat kaksi jaksoa käsittelevät mitä tapahtui Alexandriassa ja/tai Morganin ja Carolin seikkailuja heppamiesten luona, jotta jahkailua voidaan vielä vähän pitkittää lisää.
Sarjisfaneja ei yleensä kannata suututtaa, ne, kun ovat kovin herkkähipiäistä sakkia ja tämmöisellä perseilyllä kustaan oman fanipohjan niskaan ja katsojat kaikkoavat hyvin äkkiä.

Build-upista:

Saviourssit ovat joka helvetin tiellä ja tämä porukka vain jatkaa ansasta toiseen tyhmänä ja lopulta lähtevät käyskentelemään keskelle metsää ja taas sieltä löytyy pahiksia, jotka nyt vain maagisesti ajavat tämän idioottilauman oikeaan paikkaan keskeltä metsää. Joku olisi kääntynyt takaisin ja mennyt sinne missä niitä pahiksia oli selvästi vähiten eikä yrittänyt selvästi kävellä ansaan. Ja, kas sitten ne onkin lopulta kaikki taas somasti koossa. Millä kilometrin alueella ne pyörivät ympyrää?
En odota mitään äärirealismia sarjalta, mutta olisihan tuo nyt kiva, jos sarja toimisi edes oman sisäisen logiikan ja sääntöjen mukaisesti, eikä tyhmiä ihmisiä, sattumia, maailman äkillistä pienuutta ja ties mitä muuta laiskojen/huonojen käsikirjoittajien pakokeinoja käytettäisi, kun tarvittavia henkilöitä ei muuten saada samaan kasaan ja tiettyyn asetelmaan.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Täältäkin alkuun iso käsi kaikille keskusteluun osallistuneille. Nykyään tämä ketju on itselle se suurin syy edes vierailla palstalla.

Jakson aikana rakennettiin ihan mukavasti tarinaa kohti tuota loppukohtausta (jonka JD Morgan otti sitten haltuun loistavasti), jossa todellakin odotin näkeväni jonkun tärkeän hahmon poistuvan eeppisellä tavalla kaikkien ystäviensä katsellessa. Itse asiassa sykkeet oli välillä jo aika korkeallakin jännityksen tiivistyessä ja tiesulkujen blokatessa tien kerta toisensa jälkeen.

Lopetus olikin sitten sen luokan antikliimaksi että huh huh. Kuten onkin jo mainittu, oli nähty cliffhanger sieltä aivan TV-historian halvimmasta päästä, varsinkin jos sitä vertaa ennakkoon kuultuihin lausuntoihin.

Nyt jäljelle jäi vain arvailuleikki siitä, kuka joukosta poistuu. Rick ja Carl ovat ainakin 100% turvassa (Neganin käskettyä kätyriensä syöttää pojan silmän isälle mikäli joku älähtää liikaa) eikä muidenkaan "tuttujen" kertoimet kovin matalalla ole.

Itse painaisin rahat Rositalle, joka ei olisi ihan niin itsestäänselvä vaihtoehto kuin Aaron ja jonka sutina Abrahamin kanssakin on kylmentynyt sopivasti.

Jos valinta osui keneen tahansa nelikon Aaron, Eugene, Rosita ja Sasha ulkopuolelta, niin olen positiivisesti yllättynyt.

Summa summarum, aika paska maku tästä loppupeleissä jäi, lukuunottamatta jo mainittujen uusien näyttelijöiden lupaavaa sisääntuloa.
 

A Siente

Jäsen
Eipä yllättäisi vaikka seuraava kausi alkaisi siitä kun pappi tulee aseen kanssa ja ampuu Neganin porukan. Vähän alkaa menemään puuduttavaksi koko sarja. Nytkään ei jäänyt edes mietityttämään kuka sai mailasta, kun tuntuu olevan aivan sama vaikka koko porukka kuolisi sinne metsään. Kyllähän tätä iltaisin katsoo, mutta jotain parempaa pitäisi saada revittyä irti.
 

Nick Neim

Jäsen
Vituttaa, kun se ei kuitenkaan ole Carl. Ja kun se on joko Rosita, Aaron tai Eugene. Alkaa puuduttamaan, todella paska ja halpamainen cliffhanger. Kuten täällä on jo useasti todettu.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Jakso oli kaksijakoinen. Ehkä hieman tylsä, mutta silti se oli kuumottava. Negan varasti kuitenkin shown lopussa ja vaikka pitkään jaksoi höpistä ennen hakkaamista, niin silti erittäin vakuuttavasti JDM veti tuon roolin. Cliffhanger oli todella huono ratkaisu ja sitä arvosteltiin varsinkin The Spoiling Dead -foorumilla ankarasti jo ennen finaalia. Kuukauden päästä on nimittäin jo selvillä, että kuka kuoli Lucillen iskuihin. Tämä on kuitenkin yksi The Walking Dead historian isoimmista käänteistä ja uskon...
..., että sarja pysyy kutakuinkin uskollisena sarjakuville ja tappaa yhden päähahmoista. Aikamoinen antikliimaksi se olisi jos kuolleeksi paljastuisi esimerkiksi Aaron. Vaikea on kuitenkin kuvitella, että mikä on Glennin rooli sarjassa jos jää henkiin.
^^Spoilereissa on pieni viittaus sarjakuviin.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta ihan hyvä jakso, nimenomaan kuumottelun takia. Tuo, että jokainen tie oli plokattu oli jo oikeasti ahdistavaa horroria. Sellaista avuttomuutta ja epätoivoa, kun yksi ihminen on matkalla hautaan sen takia, kun ei apua saa. Kaiken kruunasi Jeffrey Dean Morgan, joka on kyllä ihan päällikkö tuollaisissa psykopaattirooleissa. Ei pettänyt odotuksia. Kaheli tyyppi.

Ehkä kun siivilöin ne etukäteen ne hypet, että millainen mieletön jakso onkaan tulossa, niin en osannut pettyä. Toki vähän ärsyttää juuri se, että tuo kuolema lopussa jätettiin tuolla tapaa roikkumaan ensi kaudelle ja vaarana on tosiaan se, että tuo tieto spoilataan ennen kauden alkua ja sitä kautta siitä katoaa kaikkiloppukin jännitys sitten. Saa olla valppaana, ettei homma tule tietoon etukäteen ja tietty on turvallista arvata, että se on joku vähän mitättömämpi hahmo. Aaron olisi aika ilmiselvä, kun koko hänen lähtemisensä mukaan vähän alleviivattiin siinä. Vaan saa nähdä.

Kauttaaltaan hyvä kausi oli ja vähän uudenlaisia kuvioitakin on mahtui sekaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Rickin jengi on kausi kaudelta tullut ylimielisemmäksi, eikä asiaa ole auttanut toinen toistaan tyhmemmät viholliset. Rickin kasvoilta pystyi hyvin lukemaan pettymyksen ja suuttumuksen, kun hän istuskeli siinä jenginsä kanssa Neganin porukan ympäroimänä. Tosin samanlainen ilme oli Rickillä myös Terminuksessa, ja kaikkihan muistaa, miten siellä kävi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Gimble kyllä teloitetaan nettifoorumeilla ja toivottavasti se on signaali itse kanavallekin. Halpahintainen kusettaja joka ei taatusti handlaa lähdematskua jatkossa. Pelokas rahastaja.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Aloittavat kuvaamaan seuraavaa tuotantokautta noin kuukauden päästä. Tämän jälkeen tulee kyllä hyvin äkkiä ilmi ketä näyttelijöistä ei näy työmaalla.
@Igor33, tätä tarkoitin.

Tämän takia cliffhanger on huono päätös kaudelle. Jos kuolleen henkilöllisyys olisi selvinnyt jakson lopussa, niin se olisi pysynyt luultavasti jopa salassa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sanottava muuten se ettei JDM Neganina ole mikään fyysinen uhka, koska aika kevyt salikuuri herralle oli pidetty. Ehkä asiaa korvataan sitten kunnollisilla sidekickeillä.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Minua kiinnosti eniten ne lätkäkamoihin sonnustautuneet larppiukot. No, kyllähän ne vehkeet sentään walkerien puremilta suojaavat, mutta luoteja vastaan hevonen, peitsi ja CCM:n haarniska on heikko apu. Innolla odotan millaista sakkia ovat. Päätarinasta kaikki on sanottu, paskaa oli.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taisi olla kauden heikoin jakso. Mikähän syy tässä on että tätä oli venytetty normaalista jaksoista pituudeltaan vaikka jaksossa ei käytännössä kuitenkin mitään toimintaa tai jännitystä oltu saatu siihen ylimääräiseen aikaan lisättyä? 10 minuuttia vähemmän asuntoautolla ajamista olisi voinut tuoda mukavan jakson joka ei ylipitkäks veny turhan odottelun suhteen.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juu taisi jäädä tämän sarjan seuraaminen tähän. Aivan umpisurkeaa kerrontaa, käytetään 60 minuuttia lopun build-uppaamiseen ja sitten päätetään kausi äärimmäisen halpaan cliffhangeriin. Tekijät eivät edes yritä tehdä kausista koherentteja kokonaisuuksia.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens

Todellakin hui. Nämä, kun osaavat pitää aivan järjettömän paljon meteliä ja haukkua tuotteen eri medioissa aivan täysin pystyyn aiheuttaen aikamoisen negatiivisen paskavyöryn. Malliesimerkkeinä uusin Fantastic Four -leffa, joka nuijittiin about maanrakoon ennen ensimmäistä traileriakaan ja lopputulos oli rahallisesti ainakin floppi studiolle.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Yllättävänkin vahvaa vihaa näemmä aiheuttanut tämä jakso maailmalla. Kuuleman mukaan (en ole itse tarkistanut) arvosteltu jopa sarjan kaikkien aikojen huonoimmaksi jaksoksi IMDB:ssä. Tämä ihmetyttää suuresti, muistaen kuinka tuskaa oli kahlata mm. kakkoskauden läpi jakso per viikko tahdilla.

Aivan lopun cliffhangeria lukuunottamatta jakso oli mielestäni todella hyvä. Ahdistavaa loppua rakennettiin vähä kerrallaan, ja tunnelma oli todella tiivis viime sekuntteihin asti. Hieman toki harmittaa, sillä jaksosta olisi voitu tehdä yksi sarjan parhaista sillä pienellä muutoksella, että aivan viimeinen kohtaus olisi kuvattu eri kuvakulmasta. Nyt se jäi "hyvän" tasolle, jättäen ikävän jälkimaun suuhun.

EDIT:

Todellakin hui. Nämä, kun osaavat pitää aivan järjettömän paljon meteliä ja haukkua tuotteen eri medioissa aivan täysin pystyyn aiheuttaen aikamoisen negatiivisen paskavyöryn. Malliesimerkkeinä uusin Fantastic Four -leffa, joka nuijittiin about maanrakoon ennen ensimmäistä traileriakaan ja lopputulos oli rahallisesti ainakin floppi studiolle.

Nooh, floppauksellahan ei varmasti ollut mitään tekemistä sen kanssa, että leffa oli täyttä uudelleenkierrätettyä kuraa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös