The Voice of Finland

  • 671 164
  • 2 823

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Semifinaalin biisivalinnat

Kevin - Edwyn Collins: A Girl Like You YouTube
Jennie - Jenni Vartiainen: Suru On Kunniavieras YouTube

Maria - Lionel Richie: Hello YouTube
Jani - Juha Tapio: T.S.N.E.H YouTube

Jesper - 5 Seconds Of Summer: What I Like About You YouTube
Kaisa - Paul Simon: 50 Ways To Leave Your Lover YouTube

Miia - Miley Cyrus: Wrecking Ball YouTube
Avin - No Doubt: It's My Life YouTube
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse en ole näitä TV-realityjä ja kaiken maailman kilpailuja seurannut aikaisemmin käytännössä lainkaan, mutta syystä tai toisesta jämähdin vaimoni kanssa seuraamaan tämän kauden TVOF:ää. Tai no, kaipa se syy on tuossa sinänsä koukuttavassa ohjelmaformaatissa. Ja ainakin minun mielestäni taitavia laulajia on kisasta löytynyt paljon. Suurin osa täällä tuntuu sanovan, että taso on ollut aiemmilla kausilla korkeampi, mutta enpä kykene näin ensikertalaisena itse vertailua suorittamaan.

J. Hotilta yllä ihan osuvaa ja perusteltua spekulointia semifinaalin asetelmasta. Aika lailla samaa nelikkoa itsekin finaaliin veikkailisin. Miian, Janin ja Jennien kohdalla asetelma on jopa aika selkeä, mutta Jesperin ja Kaisan välillä kisasta voi tulla hyvinkin tiukka. Itse olen ehdottomasti Kaisan bandwagonissa, mutta Jesper taitaa saada tosiaan valtavasti yleisöääniä, joten noinkohan pudottaa Kaisan finaalista?

Miten tuo semifinaalin pisteytys muuten menee? Valmentajilla 100 pistettä käytössä vapaasti jaettavissa, ja yleisöäänistä toinen sata jaettuna osuuksiin? Spotify ei ilmeisesti ole enää mukana (wikin mukaan aiemmilla kausilla oli). Ja ratkeaako finaali pelkillä yleisöäänillä?

Omasta mielestäni kisassa on yhä mukana koko kauden kolme parasta laulajaa: Jennie, Miia ja Kaisa. Kaisa on ollut oikeastaan koko ajan ykkössuosikkini, mutta veikkaisinpa tässä vaiheessa, että Miialle menee voitto. Mitään oikeusmurhan tasoisia pudotuksia ei siis ole nähty, mutta ihan mielenkiintoista kisaa on silti kelata taaksepäin ja miettiä, mikä olisi mennyt toisin. Ja viime viikonloppuna otimme muisteloille vähän lisäpontta ääni ratkaisee -vaiheen esiintymisten fiilistelystä. Oma analyysini onkin tehty lähinnä kilpailudynamiikan ja tiimivalintojen näkökulmasta.

Ollin joukkue: Ollin tiimi on ollut koko kisan ajan tasollisesti muiden tiimejä jäljessä. Voittaja-ainesta tiimin laulajissa ei ole ikinä ollut. Ei se silti mielestäni Ollin valmennuksen tai osaamisen vika ole, korkeintaan Ollin juntti-imagon. Ihan hyvin Suomi-pop-mies on ryhmäänsä luotsannut, mutta Olli vain ei onnistunut saamaan tiimiinsä hyviä laulajia. Olli oli jopa selkeästi ääni ratkaisee -vaiheen ahkerin napinpainaja, ja hamusi tiimiinsä lähes kaikkia kisassa pitkälle edenneitä laulajia, mutta heillepä vain ei Olli kelvannut. Jani Klemola (jonka sukunimi kuulemma muistuttaa sukupuolitautia ulkomaalaistaustaisen vaimoni mielestä) halusi vain ja ainoastaan Ollin tiimiin ja päätyikin ainoaan oikeaan paikkaan. Mutta muuten tiimi täyttyi melkoisesta tusinatavarasta.

Jos esim. Eija-Riitta Korholan tytär ja ex-Husky Rescue-laulajan sisko Raakel Korhola olisi päätynyt Ollin tiimiin, voisi hän nyt olla tyrkyllä finaaliin. Halusi varmasti toisen tyyppisiä lauluja, mutta päätyipä Raakel sekä Michaelin että Tarjan pudottamaksi, vaikka Ollillekin olisi kelvannut. Silti vielä parempi esimerkki on Tom Eklund, joka on koko kisan suurin uhri. Tom Eklund veti suurenmoisen dueton (Happy Together) Kaisan kanssa, mutta valitettavasti kaksintaistelujen viimeisessä jaksossa, jolloin kellään valmentajalla ei ollut enää kaappauksia jäljellä. Kolmannen erän laulajilla olikin tuskainen ja epäreilu tilanne, kun kaappaukset käytettiin käytännössä loppuun kakkosjaksossa. Tuohon kaipaisi kyllä sääntömuutosta, että kaappauksia ei rajattaisi kahteen, vaan järjestettäisiin joku ylimääräinen valinta tai bonuskierros mahdollisten ylimääräisten laulajien pudottamiseksi.

Vielä suurempi draama Eklundin osalta oli se, kuinka hän päätyi alun perinkin täysin väärään tiimiin. Kannattaa katsoa se alkuerävideo. Olli tylytti miestä vähän liikaa ja selkeästi säikäytti hänet, ja niin pesunkestävä suomirokkari päätyi häkellyttävästi Redramalle, jolla ei miehelle arvostusta löytynyt. Väärä valinta Eklundilta selvästi Ollin täysin mönkään menneen "suostuttelupuheen" jälkeen. Hyvin veti Tom kuitenkin sekä Neumannia että The Turtlesia, ja olisi ansainnut jatkaa kisassa. Mielestäni Jania parempi laulaja. Ollin olisi tietysti pitänyt muistaa, että juuri hänen tarvitsemansa laulaja vetää vielä kolmoserässä, mutta niin vain Olli painoi jatkuvista pettymyksistään turhautuneena kaksintaistelujen kakkoserässä nappia neljä kertaa (!!) sellaisten tusinalaulajien kohdalla, jotka kaikki putosivat seuraavalla kierroksella. Mopo lähti käsistä, ja Ollilta jäi se tärkein kaappaus tekemättä.

Ollin melkein adoptoima Minna veti hyvin aina knock out-kierrokselle asti, mutta kaksi live-vaiheen esitystä olivat sen verran heikkoja, että ansaitsi putoamisensa. Jäljellä on enää kaksi varsin tasapaksua laulajaa, joista kummallakaan ei pitäisi finaalissa olla mitään palaa, mutta joista toinen sinne selviää siksi, ettei Ollin tiimissä koskaan parempiakaan ollut. Ihan hyvinhän se Mariakin laulaa, mutta ääni, olemus tai biisivalinnat eivät ole lainkaan omaan makuuni. Siksi uskon, että Jani finaaliin menee, toivottavasti ainoana miehenä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Piti näemmä jakaa kahtia tämä pitkä viesti...

Redraman tiimi:
Redraman pudotuksista ei oikeastaan isommin kitistävää. Ehkä "kolmintaistelu"-vaiheessa olisin valinnut Mikko Pettisen ennen tuota R'n'B -siniä, mutta ei kehdannut Redrama enää kaveriaan suosia. Semifinaalivaiheen kaksi laulajaa ovat kuitenkin ehdottomasti paikkansa semeissä ansainneet. Teinipop-idoli Jesper ei todellakaan ole omaan makuuni, mutta pakko antaa pojalle kredittiä kisan kovimmasta itseluottamuksesta ja viileästä hermottomuudesta. Kylmän viileästi edennyt näin pitkälle eikä finaalipaikkakaan kaukana voi olla. Jesper onkin toinen kisassa yhä mukana olevista kaappauksista, Kevin on toinen.

Toivon kyllä, että Redrama päästäisi silti Kaisan finaaliin. Edellisen kierroksen "Villejä lupiineja" oli varmaan Kaisan heikoin veto toistaiseksi, mutta silti sekin oikein hyvä. Sitä ennen kuitenkin neljä ihastuttavan koskettavaa vetoa ja kisan liikuttavimman artistin status. Kaiken lisäksi Kaisan omat biisivalinnat tuntuvat olevan erittäin hyvällä maulla tehtyjä ja muutenkin neito vaikuttaa olevan varsin sympaattinen tapaus. Oma suosikkini tässä kisassa, mutta ei taida silti voittoon asti riittää.

Tarjan tiimi: Tarja haali heti kättelyssä kokoon kisan ylivoimaisesti kovimman joukkueen. Ainakin puolet Tarjan alkuperäisen tiimin laulajista olivat parempia kuin kumpikaan Ollin semifinalisteista ja Redraman tiimissäkin olisi semeihin monella ollut mahdollisuuksia. Kovia pudotuksia on siis Tarja joutunut tekemään, mutta se kovin laulaja, Miia, on yhä mukana, ja taitaa viedä ensi viikolla koko potin. Komeaa suorittamista kierroksesta toiseen, joskaan sille David Guettan laululle en lämmennyt. Olikohan Miian paras veto toistaiseksi kuitenkin jo alkuerissä, tai sitten duettona vedetty Numb?

Pidin Avinin kaksintaistelusta jatkoonpääsyä vielä ansaittuna, mutta semifinaalipaikkaan en olisi ikinä uskonut. Semeissä Avin on kyllä mahdottoman paikan edessä. Mutta hatunnosto jo tänne asti pääsystä. Tarja on tehnyt useita mielestäni arveluttavia pudotuksia, mutta eipä Miian finaalipaikkaa kai kukaan olisi uhannut. Riina Ammesmäki oli pitkään yksi Tarjan tiimin suosikeistani, mutta matka taisi tyssätä pitkälti tylsiin biisivalintoihin. Laulaa nainen kyllä osaa. Sama pätee todellakin myös brasilialaiseen Ave Maria-Fabianeen, joka esitti huikean dueton filippiiniläisen(?) Lesmanan kanssa, mutta sortui pysymään liiaksi mukavuusalueellaan Knock Outissa, ja putosi kisan parhaan laulunsa vetäneelle Avinille ansaitusti. Myös Heikki ja persoonallinen pikkutyttö Anniina olivat oikein miellyttäviä tapauksia, mutta ei nyt semifinaaliainesta kuitenkaan. Jo aiemmin mainitun Raakel Korholan tie tyssäsi kurkkutulehdukseen ja liian haastavaan biisivalintaan (Chandelier). Paolosta en aluksi pitänyt juuri ollenkaan, mutta minuun kyllä kolahti se Stratovarius-veto. Scorpions-slovari meni kuitenkin sen verran vihkoon, että ymmärrän sen, että Tarja valitsi Avinin. Paolosta olisi kuitenkin voinut olla Miialle enemmän vastusta.

Michaelin tiimi: Michael on tainnut kuitenkin vastata niistä puhuttaneimmista pudotuksista. Ensin mies suosi Björn Suomivuorta ja sitten Kevin Stocksia. Jotkut ulkokilpailulliset seikat saivat Michaelin valitsemaan hiirenharmaan Björnin jatkoon ennen oikein hyvin Alanisia laulanutta Sara Strömmeriä, jonka Michael oli vieläpä heittänyt aiemmin kusiseen paikkaan örinähevilaulajan kanssa duetoimaan. Sarakaan ei saanut kisassa kunnon tilaisuutta näyttää osaamistaan. Toinen outous oli sitten pudottaa erittäin hyvin jaksosta toiseen laulanut Kimmo Ruotsinlaiva-mies Kevinin tieltä. Jos en tietäisi Michaelia raittiiksi mieheksi, väittäisin valinnan takana olevan parin viikon mökkitörspöttely Kevinin seurassa. Ihan hauska vitsihän Kevin aluksi oli, mutta kyllä se vitsi vanheni jo noin kolmen jakson jälkeen. Symppistyyppi ja osaava viihdyttäjä, mutta ei sitten minkäänlaista muuntautumiskykyä koko kisan aikana. Olisi jo melkoinen skandaali, jos Michael livauttaisi Kevinin finaaliin asti. Parempi puoliskoni ehtikin jo jossain vaiheessa kisaa julistaa Michaelin misogyyniksi tämän pudotusten myötä. :D Jos monta hyvää esitystä tehnyt Jennie putoaa tänään, alan itsekin uskoa tuohon...

Jennien toistaiseksi paras laulu taisi muuten myös olla jo alkuerissä vedetty Aretha Franklin. Onnistumisia tullut kuitenkin tasaisesti, ja taitaa olla oikeastaan ainoa, joka ei ole varsinaisesti pettänyt millään kierroksella. Menihän se Jesse Kaikurantakin aika hienosti.

Tästähän tulikin aika pitkä analyysi. No, kuten huomata saattaa, on tähän ohjelmaan jo jonkin verran tullut koukututtua. Mutta joo, ihan miellyttävä formaattihan tuo, vaikka tietysti pelkkää viihdettä. Sen verran täytyy kyllä sanoa, että jos minä olisin Nelosella hommissa, nakittaisin jonkun päivittämään ohjelman wikipedian kuntoon vaikka työajalla. Varmaan poikisi visiittejä myös Nelosen sivuille ohjelman pariin.

Ihan viihdyttävä nelikko valmentajia muuten koossa, erilaisista musiikkityyleistä. Juntti-Olli luotsaa Suomi-pop-osastoa ja poikkeaa melkoisesti muista valmentajista. Michaelin kanssa selvästi synkkaa, mutta Redraman kanssa nokitellaan. Kyynelkanavien aukeaminen on taatusti purrut kansan syviin riveihin. Hapannaama-Janna oli kyllä turha tuossa kisassa. Redraman biisivalinnat ja sovitukset on välillä vähän tylsiä, mutta mies panostaa kaikkein eniten kehuihinsa ja muihin palautteeseen. Tarjalla ja Michaelilla kovimmat tiimit ja mielenkiintoisimmat biisivalinnat, ja muutenkin jotenkin sopiva ohjelman vaatima positiivinen asenne. Miinusta sitten noista vääristä pudotuksista. ;)

EDIT: Jos saisin valita top 8-suosikkini koko kilpailun ajalta tiimirajoista välittämättä käyttäen kriteereinä laulajien persoonallisuutta ja osaamista sekä sitä, ettei laulaja epäonnistunut kertaakaan, näyttäisi oma välieräkokoonpanoni kenties tältä: Kaisa Leskinen, Tom Eklund, Miia Kosunen, Riina Ammesmäki, Anniina Timonen, Jennie Storbacka, Kimmo Blom ja Sara Strömmer.

Tämä siis täysin subjektiivinen arvio, sillä onhan esim. Jesper hyvinkin semifinaalipaikkansa ansainnut. Mutta tuo nyt esimerkkinä siitä, miten epätasaisia tiimit ovat, sillä mielestäni yksikään Ollin laulajista ei ollut top 8 -ainesta. Mutta tällainenhan se kilpailun luonne vain on.

Vaan kuten todettua, yhtään oikeusmurhaa ei ole nähty, eikä nähdäkään, jos vain Jennie ja Miia tänään finaaliin menevät.
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Semifinaali-ilta. Pakko vielä palata viime viikon "puolivälieriin", kun tuli tuota tuossa aiemmin tällä viikolla katsottua. Ollin joukkueesta Minna avasi ja oli kyllä yksi tämän skaban heikoimmista esityksistä kautta aikojen ja varsinkin jos mietitään sitä missä vaiheessa skabaa jo kuitenkin mentiin. Nuori likka ja aika ajoin laulukin on ollut ihan jees, mutta nyt ei mikään natsannut. Ei biisivalinta, ei siihen tehty sovitus ja kun vielä sanat unohtui alussa niin sitten biisin loppuun mentiinkin vähän niin kuin frisbeeta jahtaava koira joka ei koskaan sitä frisbeeta kuitenkaan kiinni saanut. Olli halusi pitää suosikkityttönsä mukana näin pitkään, mutta kyllähän parempia laulajia jäi matkan varrelle kuin Minna. Maria lauloi Madonnaa ja pisti Ollin sanojen mukaan "bileet pystyyn". Pakko sanoa, että jos noi oli bileet niin noissa bileissä en haluaisi olla mukana. Aiemmin balladilinjalla vetänyt Maria yritti esitellä itsestään nyt menevämpää puolta, mutta metsään mentiin ja rytinällä. Kun ei ääni riittänyt niin se ei riittänyt ja se jäykkä lavaliikehdintä nosti ainakin allekirjoittaneen myötähäpeämittarit punaiselle. Jani jatkaa takuuvarmalla linjalla, ei loista, mutta ei kyllä petäkään. Mulle tulee äänestä ja olemuksesta mieleen nuori Janne Tulkki.

Semifinaalissa Ollilta siis Maria Höglund ja Jani Klemola. Veikkaan, että Olli antaa tasaisesti äänet molemmille ja antaa yleisön päättää. Ja sen yleisöäänestyksen vie murskavoitolla nimiinsä Jani, joka siis finaaliin. Jos joku ei vielä tiennyt niin Jani on vaikuttanut pitkään autourheilupiireissä ja se mitä mm. Facebookia olen seurannut niin tuolta osastolta tulee joka viikko aivan saat... mielettömän paljon ääniä. Niin myös tänään, Jani finaaliin.

Tarjan tiimistä viime perjantaina lauloivat Paolo, Miia ja Avin. Paolo oli alussa yksi mun suosikeista, mutta pari viimeisintä esitystä mennyt kyllä aivan penkin alle. En ymmärtänyt Stratovarius-hehkutusta yhtään ja Still Loving You viimeksi, no se ei vaan lähtenyt. Miia on ylivoimaisesti tämän tuotantokauden paras laulaja, mutta ainakin minun kohdalla tässä on vain yksi ongelma. Vaikka osaa laulaa niin mut jotenkin jättää aina kylmäksi. Jotain siitä vaan puuttuu, äänestä siis. Voi kun osaisin laulutekniikkaa paremmin tulkita niin osaisin kertoa paremmin mikä mulla siinä mättää : ) Avin on ollut yksi suurimmista yllättäjistä ja Tarjan tiimistä ehdottomasti se kuka on osannut muuntautua eri genreihin eikä ole vaan jämähtänyt yhteen ja samaan. Ehdottomasti ansaitusti näin pitkällä!

Semifinaalissa kolmikosta mukana Miia Kosunen ja Avin Alyasi. Mulla sympatiat Avinin puolella, mutta Miia menee heittämällä finaaliin. Ja toki on sen paikkansa ansainnut huolimatta siitä mitä edellä kirjoitin. Sehän on vaan mun mielipide : )

Redraman viimeiset kolme laulajaa olivat Jesper, Kaisa ja Sini. Tästä triosta kaksi ensinmainittua menivät semifinaaliin ja täysin ansaitusti. Sini yritti esittää jotain rnb-diivaa ja epäonnistui siinä todella pahasti. Ei toiminut laulu, ei toiminut lavaesiintyminen. Jesper on yksi mun suosikeistani ja tää siis ihan heteromiehen kommenttina : ) Joka skabassa on aina se pinkit kännykät kuumaksi saava wannabe-teinipoppari ja yleensä niitä yhdistää se, että ne ei osaa laulaa. Jesper on eri maata. Jo blindeissa oli loistava kitaroineen. Viime perjantaina biisivalinta oli vähintäänkin erikoinen, mutta niin vaan kaveri teki siitä hienon shown ja ennen kaikkea uskottavan shown. Kaisa on ollut myös alusta lähtien yksi suosikeistani, nyt tosin biisivalinta meni pahasti pieleen. Oikeasti Redrama, Villejä Lupiineja? Miksi?

Finaalipaikasta siis tappelevat Jesper Anttonen ja Kaisa Leskinen. Tästä parista tulee todella tasainen koska vaikka pinkit puhelimet paukuttavatkin Jesperin puhelinnumeroa niin Redrama antanee Kaisalle äänillään ihan hyvän etumatkan ja kyllähän Kaisakin tulee yleisöltä ääniä keräämään. Veikkaan silti, että Jesper finaaliin.

Ja lopuksi vielä "suuri ja mahtava" papereista omat näkemyksensä edelleen lukeva Michael Monroe. Jennie lauloi Adelea ja faktahan on, että kuka tahansa ketä osaa laulaa edes jollain tavalla, laulaa paremmin kuin Adele. Mutta sama homma kuin Miian kohdalla, ei Jennie vaan kosketa allekirjoittanutta vaikka taitava ja osaava laulaja onkin. Ei ole vaan kolahtanut missään vaiheessa tuotantokautta. En ostaisi levyä, enkä menisi keikalle. Ja kun vielä kirjoitan samat sanat Kimmo Blomista niin toteankin tässä kohtaa, että tämän vuoden VOF:ssa on kyllä laulajien osalta kova taso, mutta vaikka teknisesti nää onkin kovia tekijöitä, silti ne jättää kylmäksi, sitä jotain puuttuu. Kevin on mennyt Michaelin siivellä skabassa jo näin pitkälle. Ei kuulu suosikkeihini, mutta ei kyllä haittaakaan, että on näin pitkällä. Esiintymiskokemusta löytyy ja se näkyy ja onhan tässä äijässä muutakin kuin pelkkä Elvis-imitaatio äänessä. Viime perjantain yhteisesiintyminen Michaelin kanssa oli todellista ison luokan showta isolla ässällä.

Ja Michaelin tiimistä siis semifinaalissa Kevin Stocks, sekä Jennie Storbacka. Koska Michael tietää, että Jennie tulee keräämään äänivyöryn yleisöltä, eiköhän se taas pistä jotkut aivan käsittämättömät äänet Kevinin puolelle tyyliin 60-40, 55-45. Silti Jennie finaaliin, tosin ottaisin ilolla vastaan tästä parivaljakosta Kevinin finaalipaikan!

Eli veikkaan, että finaalissa viikon päästä voitosta taistelevat Jani Klemola, Miia Kosunen, Jesper Anttonen, sekä Jennie Storbacka. Mustana hevosena siis Kevin Stocks.
Tuossa olisi paljonkin kommentoitavaa, mutta kun mielestäsi Jesper osaa laulaa ja Adele ei, niin enpä taida pahemmin vaivautua.

Joissakin asioissa olet kyllä oikeassakin. Esim tuo Ollin tiimin HMV Jani ei tosiaan loista jos ei petäkään, kun biisivalinnat ovat illasta toiseen sellaisia että kuka tahansa vähänkin laulutaitoinen vetää nuo kunnialla läpi. Ja toisaalta sitten taas ollaan jo semifinaalivaiheessa, ja vieläkään ei ole mitään hajua onko Jani hyvä laulaja vai ei.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tuossa olisi paljonkin kommentoitavaa, mutta kun mielestäsi Jesper osaa laulaa ja Adele ei, niin enpä taida pahemmin vaivautua.

Heh, vieläkö joku oikeasti menee näihin Adele-miinoihin? Täytyy olla todellinen fani tehdäkseen tämä : ) Onnittelut Mikke.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuuntelin tuossa äskettäin aikani kuluksi Spotifysta ykköskauden kokoelmalevyä (ensimmäistä kertaa siis), ja kyllähän tuonkin pohjalta taitaa jo tuon tasovertailun ymmärtää. Toki jälkikäteismiksailut eikä liven jännitystä ym., mutta aika komeita vetoja mahtui tuohon levylle joka tapauksessa.

Biisivalinnoilta muuten olisi voinut odottaa enemmänkin. Aika laimeita varman päälle vetoja on ollut monilla, ja kun juuri niillä erikoisemmilla biiseillä jää varmasti paremmin mieleen. Malliesimerkki tällaisesta vaikkapa Miian Mokoma-veto. Tämänkin illan biisikattaus on kieltämättä aika tylsä ja riskitön.

Toki kansainvälisessä vertailussahan Suomi arvatenkin jyrää. Aika monessa maassa tämä taitaa olla aika tyylipuhdas purkkapop ja R'n'B-kilpailu.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Heh, vieläkö joku oikeasti menee näihin Adele-miinoihin? Täytyy olla todellinen fani tehdäkseen tämä : ) Onnittelut Mikke.
En ole mitenkään erityisemmin Adele-fani. Kun kuitenkin olet sitä mieltä että Jesper osaa laulaa, niin uskon kyllä hyvin senkin että ihan oikeasti sinun mielestäsi Adele ei osaa. Kaikenmaailman miinoilla on hyvä selitellä sitten kun paskat on jo housuissa ja housut nilkoissa.

Suht hyvä esiintyjä Jesper kyllä on, mutta eihän tuota vapaaehtoisesti kuuntele.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kun kuitenkin olet sitä mieltä että Jesper osaa laulaa, niin uskon kyllä hyvin senkin että ihan oikeasti sinun mielestäsi Adele ei osaa. Kaikenmaailman miinoilla on hyvä selitellä sitten kun paskat on jo housuissa ja housut nilkoissa.

Hohhoijaa. Miksi edes vaivaudun. No yksi viesti vielä ja sitten adios sulle. Hyvää keskustelua kerrankin puolin ja toisin, musiikkiskabasta mielipiteet vaihtuu ja homma etenee. Sitten tulee yksi sankari, yksi palstahistorian pahimmista vänkääjistä, paikalle ja alkaa vääntää jostain täysin epäolennaisesta asiasta. Ja vain siksi, että itse ei tajua oikeasti ajaneensa miinaan pahemman kerran. Jos ei ole eri yhteyksissä törmännyt vuosien varrella siihen tapaan millä Adelea morkataan niin sille mä en voi mitään. On se sitten esimerkiksi Conan O'Brien tai taviksista minä niin tätä on tehty aina ja ei ole kauan aikaa siitä, kun Ruotsin "bumtsibumia" tuli seurattua ja kun siellä eteen tuli Adelen biisi Someone Like You (tjs) niin yksi kilpailijoista, länsinaapurin oma Janne Kataja, haki katsomosta koiran ja yritti saada tätä laulamaan. Kaikki paikalla olleet tajusi vitsin, sinä todennäköisesti et olisi tajunnut.

Hei Mikke, kehuin tuossa joku aika sitten naismaalivahti Meeri Räisästä maasta taivaaseen ja viime yönä totesin Ottawan 0-2 maalin jälkeen, että hei Henkka Lundqvist sä oot paska. Miten et ole vielä tähän reagoinut millään muotoa?

Kannattaa tarkistaa se oma peräosasto, kyllä ne skeidat on ihan jollain muulla ihan jossain muualla missä pitäisi.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Hohhoijaa. Miksi edes vaivaudun. No yksi viesti vielä ja sitten adios sulle. Hyvää keskustelua kerrankin puolin ja toisin, musiikkiskabasta mielipiteet vaihtuu ja homma etenee. Sitten tulee yksi sankari, yksi palstahistorian pahimmista vänkääjistä, paikalle ja alkaa vääntää jostain täysin epäolennaisesta asiasta. Ja vain siksi, että itse ei tajua oikeasti ajaneensa miinaan pahemman kerran. Jos ei ole eri yhteyksissä törmännyt vuosien varrella siihen tapaan millä Adelea morkataan niin sille mä en voi mitään. On se sitten esimerkiksi Conan O'Brien tai taviksista minä niin tätä on tehty aina ja ei ole kauan aikaa siitä, kun Ruotsin "bumtsibumia" tuli seurattua ja kun siellä eteen tuli Adelen biisi Someone Like You (tjs) niin yksi kilpailijoista, länsinaapurin oma Janne Kataja, haki katsomosta koiran ja yritti saada tätä laulamaan. Kaikki paikalla olleet tajusi vitsin, sinä todennäköisesti et olisi tajunnut.

Hei Mikke, kehuin tuossa joku aika sitten naismaalivahti Meeri Räisästä maasta taivaaseen ja viime yönä totesin Ottawan 0-2 maalin jälkeen, että hei Henkka Lundqvist sä oot paska. Miten et ole vielä tähän reagoinut millään muotoa?

Kannattaa tarkistaa se oma peräosasto, kyllä ne skeidat on ihan jollain muulla ihan jossain muualla missä pitäisi.
Paljon turhaa länkytystä taas sinulta, edelleen olet kuitenkin sitä mieltä että Jesper osaa laulaa. No, makunsa kullakin.

Adelen kritisoiminen on tuttu juttu eikä siinä mitään, mutta kun yhdistetään siihen samassa yhteydessä Jesperin kehuminen päästään ihan uusiin sfääreihin ja todellisiin epäilyihin ko. kirjoittajan kuulon toimivuudesta.

EDIT: Niin ja älä vaivaudu enää, tämän jälkeen en näe itkupotkuavautumisiasi.
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotettu finaalinelikkohan sieltä sitten tuli. Jesper meni kuin menikin teinityttöjen äänillä ja tällä kertaa myös Redraman avustuksella finaaliin. Esiintyä tosiaan osaa ja uskaltaa, ja monta nappiin mennyttä biisivalintaa, mutta Kaisa oli kyllä enemmän omaan makuuni. Hienosti laulaneet Jennie ja Miia luonnollisesti suvereenisti finaaliin, ja näiden välillähän voitto ratkaistaan. Miia finaalissa lievä suosikki, mutta Jennien Vartiais-veto upposi varmasti kansaan. Illan kehnoin oli ehkäpä varsin keskinkertaisen äänen omaava Avin, joka kuitenkin eteni kisassa yllättävän pitkälle sopivilla biisivalinnoillaan ja teki kovia temppuja pudottamalla kierros kerrallaan Fabianen, Riinan ja Paolon. Tänään ei kuitenkaan mitään jakoa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Illan kehnoin oli ehkäpä varsin keskinkertaisen äänen omaava Avin

Jos otetaan kaikki illan aikana laulaneet huomioon, niin mun mielestä selvästi heikoin oli viime kauden voittaja Siru Airistola. En muistanutkaan äänensä olevan noin ohut, vibratonsa noin ärsyttävä ja tämän päälle esittämänsä kappalekin oli mun mielestä mitäänsanomattoman huono.

Tämän illan perusteella voitto ratkaistaan Jennien ja Miian välillä. Vaikka Jesper on varmaan pinkkien puhelimien omistajien mielestä superihQ, niin ei hän mielestäni laulaa osaa, ei ainakaan noihin finaalikumppaneihinsa verrattuna. Esiintymisensä on kuitenkin jopa finaaliporukan parasta.

Jania pidän potentiaalisena yllättäjänä, habituksensa oletettavasti uppoa vähän varttuneempiin naisiin ja mistä sitä tietää, vaikka nämä naiset innostuisivat oikein kunnolla äänestämään.

Illan paras oli Jennie, mun mielestä biisi oli heittämällä parempi kuin Vartiaisen esittämänä. Miian ääni on mun mielestä finaalinelikon paras ja monipuolisin, mutta se on sitten eri asia, että miten paljon voittajan ulkomuoto äänestäjille merkitsee. Toivottavasti kisa ei ratkea kilpailijoiden ulkomusiikillisiin ominaisuuksiin.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos otetaan kaikki illan aikana laulaneet huomioon, niin mun mielestä selvästi heikoin oli viime kauden voittaja Siru Airistola. En muistanutkaan äänensä olevan noin ohut, vibratonsa noin ärsyttävä ja tämän päälle esittämänsä kappalekin oli mun mielestä mitäänsanomattoman huono.

Tämän illan perusteella voitto ratkaistaan Jennien ja Miian välillä.

Joo kyllä SIru hävisi Avinillekin. Ihan tusinatavaraa koko biisi ja esitys, ja taisi huomata sen itsekin, sillä sen verran hanakasti halusi pois tämän tuikiärsyttävän Jennin syleilystä biisin jälkeen.

Ja kyllä joko Jennie tai Miia vie. Ei pitäisi pojilla olla yhtään mitään asiaa voittotaisteluun.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itse pidän kovasti Jesperistä ja jannu kuului ehdottomasti finaaliin, sen verran valmis esiintyjä Jesper on. Finaalikaksikko on toivottavasti selvillä voittajan ja toiseksi tulleen osalta by Jennie ja Miia. Jesper sitten kolmanneksi ja tää turhake-jannu neljänneksi ihan ansaitustikin.

Sirun biisi/esitys kertoo hyvin kyllä miten heikko viime kausi lopulta Voice of Finlandissa oli... Aika jäätävää kuraa tuo biisi kyllä.
 
Itsekin olen välillä tämän kauden aikana kritisoinut esityksiä. Tässä tuli juuri pari erittäin vakuuttavaa vetoa jätkiltä, ja mimmit eivät edes vielä ole vetäneet omia biisejään. Hyvät biisivalinnat on löytynyt finaaliin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Sympatiat on Klemolan puolella, tykkään jätkän äänestä ja tyylistä noin yleensäkin. Duetto Ollin kanssa meni nappiin ja Sillanpään hitin mies veti erinomaisesti. Mutta kyllä voittajan pitää tänään olla Miia Kosunen, ei kahta sanaa. Storbackan "susi lampaan vaatteissa" rooli ei vaan kanna voittoon asti, samahan kävi Saara Aallolle aiemmin. Suomessa tykätään enemmän Miian kaltaisista persoonista. Ja kyllähän laulunkin puolesta Miia voiton ansaitsee. Tervehdin ilolla jos Storbacka jäisi jopa kolmanneksi ja Klemola kiilaisi hopealle.
 
Toinen kiinnostava seikka on että tähän asti Klemola on ainoa joka on vetänyt suomeksi. Jos Jennie vetää englanniksi niin Klemolan osakkeet voi nousta. On siinä tapauksessa ainoa joka luottaa suomenkieleen omassa biisivalinnassaan...
 
K

Kiekkokatsoja

Nyt on pakko kysenalaistaa koko formaatti. Tässä on useita epäkohtia. Eka kaudella kävin jopa kuuntelemassa livenä.
Miten voi olla ääni ratkaisee, tai voice of Finland?? Pistetään laulamaan biisejä, johon oma, mutta muutoin erinomainen ääni ei sovellu. Rajoitetaan formaatin, eli jonkun asioista päättävän vuoksi, sitä mitä ja miten jonkun tulisi laulaa. Pistetään kotiin laulaja syystä että, on jo olemassa oma bändi ja ura. Huonompi jatkoon siis, täh. Hei haloo, moni laulaja ei edes lähde tähän pelleilyyn, vaikka omaisi kykyjä jopa finaaliin asti.
Miksi pitää rajoittaa sitä, mitä jotkut laulajat osaa, ja sen esittämistä?
Vaihdettakoon siis tämän voice of finlandin nimi vaikkapa Suomalaiseen formaatin mukaiseen laululelu kisaan..
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei ole pojilla mitään saumaa tässä kilpailussa. Miia ja Jennie ovat aivan omassa luokassaan. Se, kumpi näistä voittaa, onkin sitten kinkkisempi juttu. Veikkaan Jennietä ulkonäkönsä turvin, laulaminen menee tasan.
 
Ei ole pojilla mitään saumaa tässä kilpailussa. Miia ja Jennie ovat aivan omassa luokassaan. Se, kumpi näistä voittaa, onkin sitten kinkkisempi juttu. Veikkaan Jennietä ulkonäkönsä turvin, laulaminen menee tasan.

Minun mielestäni Miia veti paremmin tänään ja uskonkin että vie voiton. Klemola voi jopa kiriä kakkoseksi.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On siinä tapauksessa ainoa joka luottaa suomenkieleen omassa biisivalinnassaan...

Voi myös olla, että Klemolan on pakko luottaa äidinkieleensä. En kauheasti ihmettelisi, mikäli englantinsa olisi korkeintaan tasoa "ralli".

Muuten olen samaa mieltä, varmasti suomeksi laulamalla voi kerätä ylimääräisiä ääniä ja varsinkin, kun kaikki muut vetivät englanniksi. Ei toi Klemola huono ole, mutta ainakin mun mielestä Jennie ja Miia olivat ja ovat omalla tasollaan, eiköhän se voittokamppailu noiden tyttöjen välillä käydä. Jesper on - kuten taannoin jo totesinkin - porukan paras esiintyjä ja varmaan pinkkien puhelimien omistajien keskuudessa aikamoinen sydäntenmurskaaja, mutta äänensä ei mielestäni ole tarpeeksi korkealla tasolla tämän kisan voittoon.

*e* No niin, enhän minä mistään mitään ymmärrä. Jennie tosiaan tuli kolmanneksi, joten voittokamppailu käydään Miian ja Janin välillä. Onhan noiden prosenttien perusteella voittaja saanut todellisen äänivyöryn.

*e2* Miia vei tittelin ja ihan hyvä niin. Janilla ihan varmasti myös ura lähtee lentoon, kyllä tolla äänellä (ja olemuksella) on kysyntää tanssilavoilla ympäri maan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös