The Voice of Finland

  • 671 638
  • 2 823

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Päivän infopläjäys: Paul McCartney levytti kyseisen kappaleen vuonna 1973 Bond-elokuvan Live and Let Die tunnuskappaleeksi, joten en sitä kasariksi laskisi vaikka Maikin kaverit joskus silloin sitä coveroivatkin. Pointti tietenkin pysyy voimassa.

Tuo versiohan oli suora Gn'R-sovitus, järkyttävän paska biisi loistavasta elokuvasta.

Kim Koskisen suosiota on vaikea ymmärtää, johtuneeko sitten siitä, että kiskoo menemään lähelle omaa suosikkigenreäni ja ottaa alkuperäisiltä turpaan rumilla lukemilla. Mutta junteille tuntuu uppoavan eikä se meikäläiseltä varmaan pois ole, kunhan ei ala soimaan radioissa haitaksi asti.

Tällä hetkellä Aalto, Mikkola ja Herranen oma top-3, sen jälkeen aika pitkä väli seuraavaan.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole nähnyt kaikkia jaksoja, joten näkemykseni on varmasti puutteellinen.

Anyway, mun näkemys on se, että vaikka kuinka pidän määrättyjen tyyppien äänestä, niin he ovat olleet 'saatavilla' jo pitkään. Jos olisi suosiota pukannut, niin se olisi tullut jo. Tähän genreen menevät mm. Louhela, Aalto, osin Herranenkin. Kim Koskinen ja Jesse Kaikuranta, vaikka hyviä ovatkin, ovat tyylinsä vankeja. Tuota on nähty ja kuultu, joskus jopa paremminkin :)

Mahdollisuuksia näen Kimmo Härmällä, Lauri Mikkolalla ja Mikko Sipolalla. Osin siksi, koska en tiedä, mikä heidän omintaan on :)

Ainoa, kenellä näen todellisia mahdollisuuksia uuteen uraan on se pikkulikka, Eveliina. Sillä on kaikki - tuoreus, oma 'niche', hyvä ääni ja karismaattinen peroonallisuus.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mutta junteille tuntuu uppoavan eikä se meikäläiseltä varmaan pois ole, kunhan ei ala soimaan radioissa haitaksi asti.

Hienoa että sinä olet tuollaisen junttiuden yläpuolella. Tällä yhteiskunnalla on vielä siis toivoa.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Hienoa että sinä olet tuollaisen junttiuden yläpuolella. Tällä yhteiskunnalla on vielä siis toivoa.
Ei yleensä ole tapana nostella itseäni, juntteus oli ehkä väärä sana.

Mutta Koskinen olisi voittajana samaa kategoriaa Martti Saarisen jne. kanssa, eli kuka noita levyjä lopulta ostaisi? Keikkoja voisi irrota vaikkapa täällä Pohjois-Helsingin paikallisissa vuoden verran ja sen jälkeen ei kukaan enää muista tätä artistia.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
On tullut kuunneltua spotifystä pariin kertaan tuo setti läpi, hyviä levylaulu -vetoja siellä on. Eli kaikki nämä 12 osaavat kyllä laulaa eikä ketään tarvi moittia.

Kirkkaimpana mieleen jää jo yhdellä kuuntelulla "yllättäen" Saara Aalto, sekä Mikko Herranen, Eveliina Tammenlaakso sekä hieman yllättäen Antti Matikainen.

Jesse Kaikurantaa ja Kim Koskista tuskin levyllistä jaksaisi ikinä kuunnella, vaikkakin ihan ok vedot heiltäkin purkitettuna.

Jännä juttu, että tuo Matikainen saa tuotua jotain tuohon biisiin noin levyllä. Saara Aallon veto puolestaan on älytön, oikeastaan sanaakaan ei biisistä ymmärrä (vaikka Ranskaa c-kielenä "opiskeltu") mutta kovasti se tunne välittyy ainakin minun korvien kautta sisälle koko mieheen.

Kuten sanottua, mukavaa kuunneltavaa tuo koko paketti.
 
K

Kiekkokatsoja

En osta kenenkään kilpailijan levyä, mikäli sellainen tulee. Kilpailijoiden kokoelmalevy sensijaan kiinnostaa.

Kesäillan livekeikalle menisin Louhelan, Aallon ja Koskisen keikalle, mikäli soittolista olisi ok. Muutkin käy jos promillemääräni olisi yli 1,5.
 

Fingerpori

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Tässä vaiheessa on jo selvää, että lopullisessa finaalissa biisivalinnalla tulee olemaan aivan fataali merkitys etenkin sen suhteen, kuka lopulta voittaa. Herranen on vahvoilla, jos hänellä on samanlainen biisi varastossa kuin mitä vaikkapa The Kill oli.

Olen kuullut Herrasen laulavan Panteran Cemetary Gatesin pariin otteeseen ja sen biisin kaveri vetää aivan älyttömän hyvin. Toivottavasti se veto saadaan kuulla jossakin vaiheessa kisaa.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Olen kuullut Herrasen laulavan Panteran Cemetary Gatesin pariin otteeseen ja sen biisin kaveri vetää aivan älyttömän hyvin. Toivottavasti se veto saadaan kuulla jossakin vaiheessa kisaa.
Alice In Chains toimii Herraselta aika helvetin hyvin ainakin yhden kokonaisen keikan perusteella. Saattaisi vaan olla tuntemattomuudessaan aika riski valinta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Louhela kyllä osaa, mutta jotenkin rutiini paistaa ja sielu puuttuu. Saara Aalto oli upea. Jotenkin myös Kaikuranta miellyttää, mutta hieman saisi hakea variaatioita enemmän. Matikainen oli kyllä todella huono. Toivoa soppii, että biisivalikoima olisi jatkossa hiukan yllättävämpi ja vaihtelevampi.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Nyt kun on tullut spotifysta kuunneltua esityksiä, niin aivan ensimmäisenä tuli mieleen, että useimmat näistä on semmoisia laulajia, että voisin maksaa niiden kuulemisesta. Tietenkin television kaiuttimista kuultuna laadusta ja showsta jää paljon pois verrattuna liveen ja tietenkin levytys on vielä viimeisen päälle hiottua, mutta oikeat biisit ja tekijät, niin näistä voisi useampikin pompata pinnalle.

Esimerksiksi Eveliina Tammenlaakso oli pirteä televisiossa, mutta laulu jätti hitusen toivomisen varaa johtuen ehkä myöskin vastaanottimesta, mutta kuultuani tämän studiossa nauhoitetun version, niin olen vakuuttunut. Lauri Mikkolan persoonallinen ääni on tullut huomattua television välitykselläkin, mutta kyllä tuossa kiss from a rose -nauhotuksessa se on mykistävän hyvä. Tuolla äänellä pitäisi kaiken järjen mukaan olla jo jotenkin tunnettu. Saara Aallosta ei viitsi enää edes jauhaa. Loistava. Olisi toivonut täyspitkää biisiä myös perjantaina, mutta ehkä jo ensikerralla lähetysaika riittäisi niihinkin.

Odottaahan tässä taas perjantaita.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kuuntelin kanssa Spotifyista ja ihan saakelin komea on/oli tuo Härmän veto sekä livenä että studiossa. Aivan ylivoimaisesti kovin veto jolla on pudottu Suomessa tällaisten kisojen historiassa. Hurja oli kyllä Monroen tiimin taso kun esim. kaksinkamppailuissa rannalla jäänyt Ilmo Yli-Närä (tjsp) olisi top3 kamaa kaikissa muissa tiimeissä.

Aki Louhela osaa laulaa, mutta semmoista perushuttua on biisivalinnat että huhhuh. Enää puuttuu Freen Allright Now, Scorpionsin Still Loving You ja Boston More than a feeling, muuten on kaikki perusbiisit grindattu läpi. Kaveri ei loista näillä biiseillä, sitten kun veti astetta marginaalisemman Maybe I'm Amazedin niin oli aivan timanttia. Haasta äijä ittes äläkä vetele ristikulmaan siniseltä.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tulihan taas katseltua tallenteista Voice of Finland-jaksoja. Ja on kyllä pakko jälleen karran kehua Saara Aallon suorituksia. Varsinkin tuo ensimmäisen livelähetyksen What Hurts The Most osui todella kohdilleen, eikä noissa muissakaan vikaa ole ollut. Jotenkin kummaksuttaa Aallon saama arvostelu, vaikka mielipiteitähän ne on siinä missä omanikin. Kaikkein vähiten ymmärrän näitä "kiertänyt joka laulukisan"-kommentteja. Täytyy kuitenkin muistaa, että esim. Talentista on aikaa jo 5v. On kai hieman eri asia breikata musiikin saralla juuri musiikkiopintonsa aloittaneena 20-vuotiaana, kuin opintonsa päättäneenä 25-vuotiaana ammattilaisena? Miten siis vetää vanhoja Talenteja v.2012 Voice of Finland-keskusteluun. Tai ainakaan dumata niiden mukaan?

Siitä tullaankin kisan väriläiskään, 16-vuotiaaseen Eveliina Tammenlaaksoon, jonka viime viikon esitystä olen tässä kelannut kaikkein eniten. Kylläpä veti tyttö esityksen pöytään. Ja vaikka en ko. genrestä juuri välitäkkään, niin täytyy vain ihailla. Ei ole varmasti helppoa. Tuon esityksen näkeminen (tai kuuleminen, kun muistaa miten ja missä se on vedetty) joistain musikaalisista heikkouksista huolimatta vetää hymyn kasvoille. Ja eikös se ole yksi musiikin tärkeimmistä tarkoituksista.

Jos taas viitataan tuohon Aallon 5v:n takaiseen Talentiin, niin mitä luulette millainen Tammenlaakso on 5v:n päästä, kunhan saa ikää, itsevarmuutta ja lisää musikaallista koulutusta. Se ero tulee olemaan varmasti valovuosia. Siitä voi edelleen vetää johtopäätökset millainen Aalto oli 5v sitten ja mitä se kertoo nykytilanteesta. Ehkä olisi jopa toivottavaa, ettei nykyformaateissa revittäisi näistä alle 20-vuotiaista heti kaikkea markkinoille vaan annetaan aikaa. Aina kaikkea ei saa heti, näin kävi mm. Jenni Vartiaiselle, joka suurinpiirtein Aallon "Talent-ikäisenä" osallistui popstariin ja päätyi tekemään Gimmeltavaraa. 25-vuotiaana rupesi sitten kulkemaan hieman paremmin.

Mikko Herranen, tasaisen varma suorittaja mutta riittääkö päätyyn asti. En usko. Eniten tykkäsin Muse-tulkinnasta vaikka olihan tuo The Kill myös kova. Mikkolan Lauri on kyllä show-mies parhasta päästä (Bad oli loistava), mutta riittääkö. En usko sitäkään. Muistin virkistämiseksi: Elastinen oli AINOA, joka olisi valinnut miehen omaan tiimiinsä ensimmäisessä ääni ratkaisee-jaksossa. Syynä voi olla, että oli ensimmäinen jakso... mutta silti. Elastinen oli myös ainoa jolle Tammenlaakso kelpasi. Kertooko pelisilmästä vai mistä?

Mitä muuta: Sipolasta diggaan, kun tuo mieleen Steve Lukatherin, jonka musiikkia olen aina ihaillut. Jesse Kaikurannan Veden Alla oli todella kova, mutta muuten kaveri ei herätä meikäläisessä yhtään mitään. Kim Koskinen... hyvä mutta ei riittävä, Louhela, Löfman... no joo.

Kyllä kisa taitaa mennä Aallolle eikä se olisi mikään suurempi vääryys. Herranen/Sipola/Mikkola kuuluu omaan b-koriini.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En haluaisi hypätä vaunuun, jossa päättömästi teilataan Aalto...mutta. En vaan voi sille mitään, että hahmo jää jotenkin etäisen muoviseksi. Laulutaito on huikea ja hän on erinomainen opettelemaan kappaleet sekä löytämään niistä kohdat jipoille. Kuitenkin karismasta ei ole mielestäni tietoakaan, sellainen laskelmoitu suorittaminen ohittaa luonnollisen karisman ja se mättää itselleni. Muutenkin: "hän osaa Jaappania, Kiinaa, seisoa päällään, ratkaista nälänhädän ja pieksee Sauna-Timon saunomisessa" tyylinen tausta kielii että muutenkin elämä on yhtä suorittamista sekä CV:n kartuttamista.

Lisäksi hänhän oli siinä erittäin hämärässä superfood/SilverClub-hommasta kertovassa dokumentissa jotenkin mukana ko. liikkeen kannattajana ja tämäkään ei voi juuri lisätä henkilön vetovoimaisuutta. Voi toki olla, että Aalto puhui enemmänkin superfoodeista, ei niinkään SilverBankin puolesta. Kuitenkin näyttäisi myöhemmin ainakin esiintyneen ko. hämäräjengin juhlilla.

Tietysti jos ihan vain se ääni ja laulutaito ratkaisee, niin kärjessä on. Ei siinä mitään.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
"hän osaa Jaappania, Kiinaa, seisoa päällään, ratkaista nälänhädän ja pieksee Sauna-Timon saunomisessa" tyylinen tausta kielii että muutenkin elämä on yhtä suorittamista sekä CV:n kartuttamista.

Lisäksi hänhän oli siinä erittäin hämärässä superfood/SilverClub-hommasta kertovassa dokumentissa jotenkin mukana ko. liikkeen kannattajana ja tämäkään ei voi juuri lisätä henkilön vetovoimaisuutta. Voi toki olla, että Aalto puhui enemmänkin superfoodeista, ei niinkään SilverBankin puolesta. Kuitenkin näyttäisi myöhemmin ainakin esiintyneen ko. hämäräjengin juhlilla.

Tietysti jos ihan vain se ääni ja laulutaito ratkaisee, niin kärjessä on. Ei siinä mitään.

Minä osittain ymmärrän tämän, että nämä esiintyjät arvostellaan samastuttavina hahmoina, mutta olen sitä mieltä, että jonkin asteisesta "suorittamisesta" kärsii (ja nimenomaan kärsii) kuuntelijakin, jos eistykseen vaikuttaa edellä mainitsemasi seikat.

Tyhjennä pääsi ja nauti esityksestä, kun seuraavan kerran Aalto tai kuka tahansa lavalle astelee :)
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin tuon Mikkolan kohdallahan Mike Monroe taisi sanoa että "antoi" suosiolla hänet Elastiselle koska oli enemmän Elastisen tyylinen kaveri. Monroehan näytti aika tarkkaan miettivän noissa ääni ratkaisee -jaksoissa että kuka on tyyliltään sellainen että sopii hänen joukkueeseensa, ja sanoikin monta kertaa että piti kyllä esityksestä mutta ei painanut nappia koska tyyli ei ole sitä mitä hän hakee.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kim Koskisen Live & Let Die -coveri on soinut perjantaista lähtien päänupissa. Oma osansa tähän on toki Voice of Finlandin livebändillä, joka mielestäni venyi parhaimpaansa juuri tuon stygen kohdalla.

Täysin samaa mieltä. Lisäisin vielä kehuihin valoista ja videoseinästä vastaavat ihmiset, huikeaa tykitystä tuossa esityksessä myös siltä taholta. Muutenkin kun katsoo näitä Logomoon tehtyjä rakenteita ja puitteita niin ei todellakaan uskoisi, että ollaan Suomessa ja tehdään suomalaista tv-showta.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Semifinaalissa kuullaan seuraavat biisit:



Michaelin talli:

Saara Aalto: Over The Rainbow (Judy Garland. Eva Cassidyn versio myös yksi inspiraation lähteistä)

Mikko Herranen: Pretender (Foo Fighters)



Elastisen talli:

Lauri Mikkola: Living For The City (Stevie Wonder)

Mikko Sipola: Living On A Prayer (Bon Jovi)



Paulan talli:

Jesse Kaikuranta: Hetken Tie On Kevyt (Tehosekoitin, Laura Närhen versio)

Aki Louhela: When A Man Loves A Woman (Percy Sledge. Michael Boltonin versio inspiroinut myös)



Laurin talli:

Amanda Löfman: Can't Hurry Love (Supremes)

Kim Koskinen: I Don't Want To Talk About It (Rod Steward)


 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noilla biisivalinnoilla finaaliin menevät helposti Saara Aalto, Jesse Kaikuranta ja Kim Koskinen. Elastisen tyypeillä homma menee tiukemmaksi, mutta kumpikaan heistä ei tule tätä kilpailua kuitenkaan voittamaan.

Herrasen biisivalinta hieman kummastuttaa. Miksi valita tässä vaiheessa skabaa biisi joka oli jo syntyessään väsynyt renkutus?
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Eipä olisi Sipola paljon väsyneempää valintaa tehdä, olisi tosin voinut jo aiemmin tippua.

Eveliinaa on hehkutettu ja syystä mutta putoamisjakson valinta (oliko Elastisen, vai yhteinen?) oli turhankin eksoottinen. LAULUkilpailuun ei ehkä kannattaisi jotain räpätystä lähteä harrastamaan...

Mielenkiintoinen rupeama taas perjantaina odotettavissa, tämä sarja on kieltämättä yllättänyt meikäläisen todella positiivisesti, tosin Koopit ja Martit alkoivatkin tulla jo korvista.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jaahas, Aki Louhela yllättää vetämällä tällaisen hiukan vieraamman ja vähemmän veivatun biisin. Toki olisi voinut valita jotain vielä marginaalisempaa kuten Yesterdayn taikka Let It Ben. Juu moro. Lauri Mikkola vetää sellaisen biisin missä revittely ja rytmitaju pääsevät oikeuksiinsa. Ikävä kyllä kansaa uponnee tuo Bon Jovi-jumppa paremmin.

Itse en muuten ymmärrä tämän Kim Koskisen suosiota alkuunkaan. Kuuntelin näitä versioita Spotifyista ja Koskinen jäi kesken alta 15 sekunnin. Vaikka ylärekisteri pelaisi kuinka hyvin niin hiukan pitäisi osata laulaa kumminkin normaaliosioitakin. Symppis kaveri mutta niin on toi naapurin Masakin lähibaarin karaokessa.
 
K

Kiekkokatsoja

Noilla biisivalinnoilla finaaliin menevät helposti Saara Aalto, Jesse Kaikuranta ja Kim Koskinen. Elastisen tyypeillä homma menee tiukemmaksi, mutta kumpikaan heistä ei tule tätä kilpailua kuitenkaan voittamaan.

Täysin samaa mieltä. Kaikuranta ja Louhela tasaisin ja mielenkiintoisin pari. Molemmilla hyvä biisivalinta, mutta taitaa tosiaan Kaikurannan itkuvirsilinja purra edelleenkin. Varsinkin kun biisi on "koskettava". Koskisen biisi on tasapaksu. Toivottavasti sitä muokataan niin, että hänen korkeat äänet pääsevät esiin.

Onnistunut biisivalinta Aalto, Kaikuranta ja Louhela. Muut vaikuttavat menneen enemmän ja vähemmän metsään valinnoissaan.

Äänestysjärjestelmä meni tässävaiheessa kisaa täysin uusiksi. Vaikuttaakohan se jatkopaikkoihin?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Herranen tekee kaikkensa puskeakseen ainakin minut pois bandwagonistaan.
Surkea väsynyt biisi. Nyt ei voi kuin yllättää positiivisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös