The Voice of Finland

  • 671 924
  • 2 823
K

Kiekkokatsoja

Aki Louhelasta senverran että mielestäni ei ole vielä esittänyt parastaan ja tarkoitan että biisivalinnat ovat olleet semmoisia varmanpäälle vetoja..

Samaa mieltä. Kisan musta hevonen. Juutuupista löytyy monta hänen esittämää parempaa biisiä, mitä ollaan voicessa kuultu.

Saara Aallosta myös!http://www.youtube.com/watch?v=8PXaRcctiqw&feature=endscreen&NR=1 Linkki vie youtube videoon Saara Aalto ja Abba.
http://www.youtube.com/watch?v=VCcJXnL8OrM&feature=related Linkki vie Saaran versioon Whitney Houstonin vaikeasti laulettavaan viisiin
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kimmo Härmän tippuminen harmittaa, mutta paha olisi Miken kolmikosta ollut ketään muutakaan pudottaa. Härmän tyyli vain puri meikäläiseen ja ääni myös, toivottavasti miehestä kuullaan vielä isosti. Saara Aalto veti illan parhaimman esityksen, oli kyllä tunnettakin mukana.

Paulan porukka ei oikein iske, Jesse lauloi kyllä hyvin viikko sitten mutta Aki laulaa parhaiten, tyylillä ja näillä biiseillä ei kyllä vain kisaa voiteta.

Elastisen porukasta Mikolla on myös mukava raspiääni mutta on kyllä tasapaksua esittäminen. Nuori Eveliina säväytti biisivalinnoillaan ja energiallaan mutta siltikin oikea tiputus. Lauri Mikkola piristävä tapaus, hyvin sopi ääni kappaleeseen mutta ei taida riittää päätyyn asti.

Laurin porukka on ollut heikoin, onneksi Antti Matikainen viimein tippu ja seuraavaksi on vuorossa sitten Amanda. Kim Koskinen on näköjään kansan suosikki mutta ei iske meikäläiseen. Alkuun kuulosti hyvältä mutta jäisi levy kuuntelematta.

Oma suosikki on nyt Saara kun Härmä tippui. Takana komppaa Herranen, jonka perässä sitten Lauri, Aki ja Kim.

Ja vielä itse ohjelmasta: Onhan tuo kyllä hienosti tehty. Isot yleisöt, hieno lava, hyvä bändi ym., ja tuntuu että tähän on panostettu tosissaan. Idols alkaa olla jo vähän väsynyttä, viikko vai pari sitten näin jakson ja yleisöä oli n. 50 ja meininki muutenkin latteampaa. Toivottavasti VoF saa jatkoa, tosin aika nopeasti on tämän maan laulajat tuolla käyneet yrittämässä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Pitää tietysti muistaa että kun nuorisokin aika pitkälti kuuntelee ulkomaista musiikkia, niin ei sinne Suomen tähtitaivaalle loppupeleissä niin paljoa niitä nimiä mahdu. Näistä kykykilpailuista on kuitenkin noussut muutamia oikeasti isoja staroja Suomen mittakaavassa (Vartiainen, Abreu) ja tukku sellaisia semi-kovia laulajia. Eli kyllä nämä kisat paikkansa täyttävät. Tässä kilpailussa on paljon sellaisia laulajia, joista voi tulla todella isoja staroja jos vain onnistuvat tekemään hyviä biisejä. Ennen kaikkea tuo mukana olevien laulajien joukko on todella kirjava, eikä kaikkia ole sullottu samanlaiseen muottiin. Haasteena monilla on tietysti se, että onko heidän esittämälleen musiikille markkinoita Suomessa.

Yleisesti ottaen olen kuitenkin ollut vähän pettynyt näihin live-esityksiin. Esim. Amanda on ollut ihan täysi floppi sen kaksintaisteluvaiheen loistavan vedon jälkeen, pitkälti noista liian mahtipontisista biisivalinnoista johtuen. Toisaalta toi biisien typistäminen siihen pariin minuuttiin vie myös sen mahdollisuuden säväyttää kunnolla. Yksikään näistä live-esityksistä ei ole yltänyt lähellekään sitä tasoa, jolla liikuttiin esim. Jessen ja Juhon Minä ja hän -esityksessä. Se olikin toisaalta yksi hienoimmista vedoista mitä näissä kykykisoissa on ikinä kuultu.

Kim Koskinen säilyttää tasonsa viikosta toiseen. Karismaa on todella paljon ja olen koko ajan pitänyt tuosta brittihenkisestä olemuksesta ja aksentista. Kim on varmasti todella lähellä koko kisan voittoa, ja hyvä niin.

Yksi juttu jota jaksan ihmetellä on tuo Mikko Sipolan suosio. Nähtävästi naiset äänestävät pelkän ulkonäön perusteella, kun on päässyt joka kerta suoraan yleisöäänillä jatkoon noilla latteilla rock-esityksillään.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Tuo Kim Koskinen saattaa muuten olla ihan oikeasti vahvoilla jopa koko kisan voittajaksi. Mitä olen kuunnellut mielipiteitä esim. omalla työpaikalla ja lukenut kirjoituksia niin ihmiset näyttää oikeasti pitävän hänestä ja onhan tuossa kaverissa sellaista karismaa mikä vetoaa yleisöön. Eikä tuo laulukaan nyt mitenkään huonoa ole vaikka ehkä vähän yksipuolinen ääni onkin ja välillä jotain vireongelmia.

Eli pullukka, hieman höntin oloinen ja näköinen kaveri. Hikeä pukkaa ja kainalot kastuu alle minuutin kun hieman repäisee. Tällaiseen suomalaisen on helppo samaistua ja sitä äänestetään? Ehkä vähän ikävästi sanottu mutta totuuden siemen on siellä jossain. Tähän on hyvä peilata juurikin kommentteja koskien Saara Aaltoja, mikäli hän olisi joku Susan Boylen näköinen valas täällä todennäköisesti ihasteltaisiin kuorossa miten noin ruma ihminen laulaakin noin hienosti, onpa sympaattista! Tekstaria painettaisiin menemään että saadaan tuo roskiksesta löydetty tuikkivan hellyyttävä olento jaloilleen..

Ei siis mitään Kim Koskista vastaan, symppis kaveri, pyrin olemaan tuomitsematta ketään paremmin tuntematta.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Onko Saara Aallolle tosiaan markkinoita? Nainen on päässyt yrittämään mm. talentin ja euroviisujen kautta eikä ole kummassakaan onnistunut, kumma kyllä kun täällä oli taistelu Saara Aallon ja Paradise Oskarin välillä niin eipä Saara Aallon puolesta kuulunut paljon myönteistä ääntä vaan Oskarin piti ehdottomasti päästä Saksaan edustamaan. Saara Aalto on päässyt jo yrittämään sen verran monesti että jos hän olisi lyönyt läpi olisi hän jo sen tehnyt. En edelleenkään usko että tämän kisan myötäkään hänen asemansa muuttuu erityisemmin kotimaassa tai muuallakaan oli Saaran sijoitus mikä tahansa loppujen lopuksi. Itse tykkäsin Saarasta talent aikoina, mutta tässä kisassa olen vain Barracuda vedosta tykännyt, koska siinä hän tuli pois niistä manereeista ja perus suorittamisesta ja otti riskejä. Näissä lälläri kappaleissa hän näyttää aina niin tuskaiselta ja tekee samat teennäiset irvistelyt ja ei onnistu koskettamaan vaikka laulu hyvältä kuulostaakin ja teknisesti on aivan loistavaa.

Mutta itselläkin on kutina että Kim Koskinen vie koko roskan. Tänään oli selvästi illan paras, Mikko Herranen jos pystyy taas The Kill tasoisen vedon vetämään tulee olemaan myös vahvoilla.

Tuolla aikaisemmin oltiinkin tuotu jo esiin nämä esitysten ajat ja itsekin tätä kritisoin sekä Idolsissa että tässä. Miksei vain voi antaa perhana vetää ihan kokopitkiä kappaleita, euroviisuissa on vedetty raja että kappaleen pitää kestää 3 minuuttia ja tässäkin jopa yksi minuutti tekisi jo parempaa. Mutta ei tuohon kahteen minuuttiin voi vain kuvitella artistista toiseen vetävän mitään erikoista, siksi tämän iltainenkin tuntui jäävän hieman latteaksi. Ikävä noita kaksintaisteluita jolloin oikeasti vedettiin täysillä ja kappale kokonaan.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Aika jäätäviä muusikoita kaikki, eihän näitä voi edes verrata Idolsin pikkutyttöihin. Toki ihan ymmärrettävää.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselin tässä yöllä nuo esitykset nauhalta ja muutama pointti:

Mikko Sipola ja Lauri Mikkola ovat tämän skaban Toyota Corolla ja Volkswagen Golf. Ei missään nimessä mitään vikaa, mutta persoonallisuus puuttuu.

Aki Louhela on laulajana erinomainen, ja vaikka yritänkin keskittyä itse laulamisen kuuntelemiseen, niin en voi välttyä ajatukselta että kyseisen herran ulkoinen habitus muistuttaa liikaa Dannya.

Tanja vähäsarja ja Amanda Löfman osaavat toki laulaa, mutta ovat ehkä hieman tylsiä. Sama pätee Antti "Pentti" Matikaiseen. Lavaiskelmä ja ruotsinlaivatango eivät minuun ole koko kisan aikana uponneet eikä tuorein jakso tehnyt siinä poikkeusta. Mitä Löfmaniin tulee, niin Metallicaa on esitetty naisen laulamana erittäin onnistuneestikin enkä voi välttää vertailua, eikä hän yltänyt mm. Johanna Kurkelan+CFF:n tasolle puhumattakaan Youn Sun Nahin esityksestä.

Eveliina Tammenlehto ja Mikko Herranen mokasivat tässä jaksossa biisivalintojen kanssa. Ei se paska pöyhimällä parane. Ehkä jumputusmusalle ja ärsyttävälle renkutukselle löytyy omat kuulijansa, mutta potentiaalia näissä tyypeissä olisi esittää laadukkaampaakin musiikkia.

Kimmo Härmä ja Saara Aalto. Näistä jälkimmäinen on koko skaban lahjakkain laulaja eikä Härmäkään kauaksi jää. Molemmat ovat vetäneet hyviä esityksiä joka jaksossa. Miken jengi on kaikista vahvin ja se hieman kärsii tästä formaatin takia.

Jesse Kaikuranta ja Kim Koskinen. Erittäin persoonallisia molemmat. Ensiksi mainittu pitäisi tosin ainakin hetkeksi ulostaa omalta mukavuusalueeltaan. Koskinen kuulostaa välillä siltä, että hän laulaisi "väärin", mutta tuo sillä sopivasti särmää esityksiin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tässä vaiheessa on jo selvää, että lopullisessa finaalissa biisivalinnalla tulee olemaan aivan fataali merkitys etenkin sen suhteen, kuka lopulta voittaa. Herranen on vahvoilla, jos hänellä on samanlainen biisi varastossa kuin mitä vaikkapa The Kill oli. Kaikurannalla on myös hänelläkin mahdollisuus (yllätys)voittoon, mutta hänellä pitää olla takataskussa samanlainen veto kuin täysin pysäyttävä Veden Alla oli.. eilinen jakso mentiin liikaa varman päälle. Sipola tuskin voittaa, ja Louhelankin täytynee tarkastaa linjaansa

Tiimien väliset tasoerot ovat tosiaan melkoisia, kuten moni muukin on sanonut. Härmä olisi päässyt jatkoon mistä tahansa muusta joukkueesta, paitsi tuosta omastaan koska jonkun oli pakko pudota (pidinkin etukäteen Härmää oman tiiminsä todennäköisimpänä putoajana, niin väärin kuin se onkin). Nyt jäljellä olevasta kahdeksasta laulajasta ainakin neljä on Härmää heikompia, mutta formaatin takia joku aina kärsii..
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mikähän siihen on syynä, ettei Aalto ole aikaisemmin markkinoille päässyt? Linkin takana jälleen esimerkki hyvästä biisistä.

Cage Bird

Kyllä tuollaista kuuntelee ihan mielellään. Parempaa, mitä radiosta keskimäärin pukkaa ulos ja mikä ettei voisi levynkin ostaa sen verran nimittäin Groovaa. Tekijät taakse ja nimeä tunnetuksi, niin miksi ei voisi menestyä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mikähän siihen on syynä, ettei Aalto ole aikaisemmin markkinoille päässyt? Linkin takana jälleen esimerkki hyvästä biisistä.

Cage Bird

Kyllä tuollaista kuuntelee ihan mielellään. Parempaa, mitä radiosta keskimäärin pukkaa ulos ja mikä ettei voisi levynkin ostaa sen verran nimittäin Groovaa. Tekijät taakse ja nimeä tunnetuksi, niin miksi ei voisi menestyä.

Se on varmaan ihan oikeesti se että, jos yks on nätti, osaa laulaa ja omaa vielä semmoisen itseluottamuksen että alta pois, nii sitä täytyy sortaa. Suomessa laulajan ku pitää olla aina nöyrä, vaatimaton ja kaiken lisäks mahdollisimman ruma. Muuten leimataan ylimieliseksi eikä varmana osteta levyjä tai mennä tsekkaan livenä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se on varmaan ihan oikeesti se että, jos yks on nätti, osaa laulaa ja omaa vielä semmoisen itseluottamuksen että alta pois, nii sitä täytyy sortaa. Suomessa laulajan ku pitää olla aina nöyrä, vaatimaton ja kaiken lisäks mahdollisimman ruma. Muuten leimataan ylimieliseksi eikä varmana osteta levyjä tai mennä tsekkaan livenä.

Tuo on minusta ihan höpö-höpöä, ehkä tuota lukuunottamatta että suomessa tosiaan tykätään nöyristä ja vaatimattomista artisteista. Onhan tässä maassa muitakin superlahjakkaita muusikoita/laulajia kuin Saara Aalto, myös kauniita/komeita sellaisia, ja ovat silti lyöneet läpi.

Minun näkemykseni on että tuohon Aallon "läpilyömättömyyteen" on useita. Ensinnäkin hän on esiintyjänä jotenkin kylmä, etäinen ja teennäinen kuten olen monta kertaa jo häntä kritisoinut, toiseksi niin puhdas ja kaunis kuin tuo ääni onkin niin siitä puuttuu sellainen persoonallinen sävy mikä saisi hänet todella erottumaan, ja kolmanneksi tuo "epic love pop" vai mikä piru se nyt oli ei välttämättä ole musiikkityylinä sellainen mikä suomalaisille uppoaa.

Mutta tuo on vaan minun näkemykseni ja siitä saa olla vapaasti eri mieltä. Minua vaan ärsyttää tuo että jos et vaan pidä noista Aallon biiseistä/esityksistä etkä saa niistä mitään irti niin vasta-argumentit on aina luokkaa "olet tyhmä tuulipukujuntti joka on vaan perisuomalaiseen tapaan kateellinen".
 

Schadowan

Jäsen
Onko Saara Aallolle tosiaan markkinoita? Nainen on päässyt yrittämään mm. talentin ja euroviisujen kautta eikä ole kummassakaan onnistunut, kumma kyllä kun täällä oli taistelu Saara Aallon ja Paradise Oskarin välillä niin eipä Saara Aallon puolesta kuulunut paljon myönteistä ääntä vaan Oskarin piti ehdottomasti päästä Saksaan edustamaan. Saara Aalto on päässyt jo yrittämään sen verran monesti että jos hän olisi lyönyt läpi olisi hän jo sen tehnyt. En edelleenkään usko että tämän kisan myötäkään hänen asemansa muuttuu erityisemmin kotimaassa tai muuallakaan oli Saaran sijoitus mikä tahansa loppujen lopuksi. Itse tykkäsin Saarasta talent aikoina, mutta tässä kisassa olen vain Barracuda vedosta tykännyt, koska siinä hän tuli pois niistä manereeista ja perus suorittamisesta ja otti riskejä. Näissä lälläri kappaleissa hän näyttää aina niin tuskaiselta ja tekee samat teennäiset irvistelyt ja ei onnistu koskettamaan vaikka laulu hyvältä kuulostaakin ja teknisesti on aivan loistavaa.

100% samaa mieltä. Miten voikin olla, että niin herttainen, lahjakas, loistava ääninen ja kaunis tyttö voi ärsyttää niin helvetisti? Ehkä se on se, että hän on ollut about jokaisessa lauluskabassa mukana viimeisen 5 vuoden aikana. Sen takia Saaran kasvot/ääni/maneerit jne jne ovat ainakin itselle kovin nähdyn oloiset. Hänessä on enemmän musikaalitähden kuin popparin vikaa. Ehkä hän tajuaa sen itsekkin tässä pikkuhiljaa. Hienon uran hän tulee joka tapauksessa musiikin parissa tekemään.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
100% samaa mieltä. Miten voikin olla, että niin herttainen, lahjakas, loistava ääninen ja kaunis tyttö voi ärsyttää niin helvetisti? Ehkä se on se, että hän on ollut about jokaisessa lauluskabassa mukana viimeisen 5 vuoden aikana. Sen takia Saaran kasvot/ääni/maneerit jne jne ovat ainakin itselle kovin nähdyn oloiset. Hänessä on enemmän musikaalitähden kuin popparin vikaa. Ehkä hän tajuaa sen itsekkin tässä pikkuhiljaa. Hienon uran hän tulee joka tapauksessa musiikin parissa tekemään.

En minäkään Aallon kanssa kahville lähtisi mutta viihdemaailma on sellainen, että menestyäkseen täytyy olla vähän epätodellinen. Jos sen kaiken laskelmoidun hymyilyn ja ihanuuden päälle pystyy oikeasti laulamaan siten, että kuuntelija tuntee tosissaan kuuntelevansa jotain erityistä, niin hyvällä tiellä ollaan. Niinhän se on jokaisen todellisen tähdenkin kohdalla, puhutaan sitten Lemmystä tai Ricky Martinista.

Suomessa suuri yleisö tuntuu pitävän "nöyristä" iskelmätähdistä jotka laulavat kansan äänellä ja tavallisista asioista. Ja kiistatta Suomessa osataan tehdä loistavaa iskelmämusiikkia ja surullinen pohjavire sopii meikäläisille. Saara Aalto taas hakee tahallaan isoa ääntä ja pyrkii siihen, että tehdään ikimuistoinen esitys joka kerta. Se tietenkin vielä häiritsee, että 24-vuotias mimmi koittaa tulkita elämää raastavalla otteella, se ei ole uskottavaa mutta joku tuollainen love pop toimii varmasti kuin nyrkki silmään.

Minusta tähden tulee olla sellainen, että sinne lavalle mennään kunnon kukon elkein ja oikein palataan halusta näyttää omaa osaamista ja tavallaan henkistä keskisormea kaikille. Liian kiltit ovat tylsiä ja peteparkkoset eivät taas osaa mitään. Sehän on paras tilanne, että ihmisiä vituttaa, koska yleensä aina silloin toiset rakastavat ja ne fanit ovatkin sitten intohimoisia. Pääasia, että pysyy puheissa. Kuka on Koop Arponen nykyään? Mukava nallekarhu, joka myy viisi levyä vuodessa ja soittelee jossain Teboililla.

Voi olla, että Aalto ei ikinä menesty Suomessa. Mutta muualla ne maneerit ovat ihan arkea ja median kanssa luultavasti vain täytyy toimia hyvin laskelmoidusti. Ja loppujen lopuksi joku Suomessa breikkaaminen on yksi kärpäsen lanta, jos on niin hyvä, että lyö läpi maailmalla. En minä nyt toki sano, että Aalto on seuraava Whitney Houston, koska kilpailukin on toki ihan eri planeetalla muualla, mutta paremmat rahkeet siellä on menestyä kuin täällä.

Vaikka siellä ulkomailla menestyisi marginaalissa, niin silti sieltä saa enemmän mainetta, kuin Suomessa myymällä 10 000-15 000 levyä. Kyllähän sen jokainen metallimusiikkia vähän enemmän seurannut tietää, että muuallakin on elämää, vaikka täällä välillä tuntuu, että ei ole mitään jos ei pärjää Suomessa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minusta tähden tulee olla sellainen, että sinne lavalle mennään kunnon kukon elkein ja oikein palataan halusta näyttää omaa osaamista ja tavallaan henkistä keskisormea kaikille. Liian kiltit ovat tylsiä ja peteparkkoset eivät taas osaa mitään.

Mutta tässäkin tapauksessa minun mielestäni sen homman pitää tulla aidosti ja uskottavasti eikä vetää överiksi. Joissakin se "haista vittu" -asenne ja oikea lavakarisma on vaan ihan luontaisesti ja sitäkään ei pysty näyttelemään vaikka miten olisi katsonut mallia maailmantähdiltä. Esim. jos esitys menee liian musikaalimaiseksi ainakaan minun kohdallani se ei ole sitä mitä minä normaalista musiikkiesityksestä haen. Jos haluan nähdä musikaalin niin minä menen silloin musikaaliin.


Ja loppujen lopuksi joku Suomessa breikkaaminen on yksi kärpäsen lanta, jos on niin hyvä, että lyö läpi maailmalla.

Mutta käytännössä jos haluaa suomesta breikata maailmalle niin ensin pitäisi kyllä breikata suomessa. Tai sitten pitäisi vaan lähteä yrittämään suoraan ulkomaille. Onhan näitä suomalaisia bändejä vaikka miten paljon jotka ovat suomessa lähes tuntemattomia mutta vetävät hyvin yleisöä ulkomailla, mutta näistä aika monet ovatkin lähteneet kiertämään ulkomaille ja hankkineet suosion sitä kautta. Vaikka internet onkin vähän muuttanut asioita niin joku Suomen kykyjenetsintäkilpailuun osallistuminen ei kyllä varmaan kovin paljoa helpota maailmanvalloitusta jos ei pysty ensin valloittamaan suomea sillä tavalla että saa levy-yhtiön isosti taakseen markkinoimaan artistia ulkomaillekin.
 

Schadowan

Jäsen
En minäkään Aallon kanssa kahville lähtisi mutta viihdemaailma on sellainen, että menestyäkseen täytyy olla vähän epätodellinen. Jos sen kaiken laskelmoidun hymyilyn ja ihanuuden päälle pystyy oikeasti laulamaan siten, että kuuntelija tuntee tosissaan kuuntelevansa jotain erityistä, niin hyvällä tiellä ollaan. Niinhän se on jokaisen todellisen tähdenkin kohdalla, puhutaan sitten Lemmystä tai Ricky Martinista.

Suomessa suuri yleisö tuntuu pitävän "nöyristä" iskelmätähdistä jotka laulavat kansan äänellä ja tavallisista asioista. Ja kiistatta Suomessa osataan tehdä loistavaa iskelmämusiikkia ja surullinen pohjavire sopii meikäläisille. Saara Aalto taas hakee tahallaan isoa ääntä ja pyrkii siihen, että tehdään ikimuistoinen esitys joka kerta. Se tietenkin vielä häiritsee, että 24-vuotias mimmi koittaa tulkita elämää raastavalla otteella, se ei ole uskottavaa mutta joku tuollainen love pop toimii varmasti kuin nyrkki silmään.

Ihan asiaa puhut. Mutta mielestäni suurimmat/merkittävimmät menestystarinat pinnallisessa viihdemaailmassakin pohjautuvat oikeaan tunteeseen, rehellisyyteen ja uskottavuuteen. Viimeisimpänä esimerkkinä nyt vaikka Adele. Mutta toki myös tuollaisella laskelmoidulla esiintymisellä on myyty järjetön määrä levyjä.

Ja jos nyt verrataan Aaltoa vaikka Idols-Diandraan niin kyllähän se tunne mikä heistä välittyy on aivan erilaista. Ehkä Saaralla painaa musikaalitausta niin paljon, että jokainen ele ja liike pitää vetää hemmetisti yli. Diandralla taas esiintyminen on hyvinkin luonnollista ja kuten viimeisimmässä esityksessä nähtiin niin 17-vuotias tyttö pystyy myös koskettamaan ilman mitään teeskentelyä. Harvemmin Idolsissa tai muissakaan ohjelmissa on vastaavaa nähty.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ihan asiaa puhut. Mutta mielestäni suurimmat/merkittävimmät menestystarinat pinnallisessa viihdemaailmassakin pohjautuvat oikeaan tunteeseen, rehellisyyteen ja uskottavuuteen. Viimeisimpänä esimerkkinä nyt vaikka Adele. Mutta toki myös tuollaisella laskelmoidulla esiintymisellä on myyty järjetön määrä levyjä.

No kai se riippuu artistista. Spice Girls ja Take That taisivat olla aika kaukana mistään vähänkään todellisesta ja toisaalta on sitten joku Neil Young tai Leonard Cohen jotka ovat aitoja ja koskettavia. Ei Aalto tietenkään ole vielä täydellinen, eikä edes Suomen paras laulaja mutta potentiaali tuntuisi olevan melkoisen kova. Sekään ei vielä mielestäni tarkoita mitään jos ei pärjää näissä tv-skaboissa (tai ei voita niitä), tärkeintä on olla esillä ja mahdollisesti päästä levy-yhtiöön sisään sitä kautta. Se on minusta hienoa, että lähtee rohkeasti vetämään tuolla tyylillä, ainahan voi olla Antti Matikainen tai Amanda Löfman, joka yrittää samaa mutta kun ei vain kertakaikkiaan rahkeet riitä.

Taitaa olla ihan Suomessakin niin, että isoimmat tähdet joita kisoista on tullut ovat niitä, jotka eivät olekaan niissä voittaneet tai pärjänneet edes erikoisesti.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mutta käytännössä jos haluaa suomesta breikata maailmalle niin ensin pitäisi kyllä breikata suomessa. Tai sitten pitäisi vaan lähteä yrittämään suoraan ulkomaille. Onhan näitä suomalaisia bändejä vaikka miten paljon jotka ovat suomessa lähes tuntemattomia mutta vetävät hyvin yleisöä ulkomailla, mutta näistä aika monet ovatkin lähteneet kiertämään ulkomaille ja hankkineet suosion sitä kautta. Vaikka internet onkin vähän muuttanut asioita niin joku Suomen kykyjenetsintäkilpailuun osallistuminen ei kyllä varmaan kovin paljoa helpota maailmanvalloitusta jos ei pysty ensin valloittamaan suomea sillä tavalla että saa levy-yhtiön isosti taakseen markkinoimaan artistia ulkomaillekin.

En minä usko, että se mikään vaatimus on edes levy-yhtiöille JOS artisti kiinnostaa muualla. Suomessa pääosin menestyy joko iskelmällä, metallilla tai teini-ihq-musalla ja sitten on tietenkin Suomi-rock. Jos noihin ei mahdu niin sitten jää edes jäähallitason menestys vähiin, tai täytyy siirtyä pois pop-musiikin alttarilta. Suomalaisia stadionluokan bändejäkin on lopulta suurin piirtein Eppu Normaali ja se taas ei ikinä myisi ulkomailla.

Minusta Aalto on erottunut tässä kisassa hienosti osaamisellaan ja nuo sinuakin ärsyttävät piirteet juuri tuovat sopivaa särmää. Kunhan ikää tulee lisää niin uskon, että saamme aikamoisen hienon esiintyjän Suomeen ja miksei ulkomaillekin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minusta Aalto on erottunut tässä kisassa hienosti osaamisellaan ja nuo sinuakin ärsyttävät piirteet juuri tuovat sopivaa särmää.

Ei nuo oikeastaan ärsytä minua. Mieluummin voisi sanoa että vieraannuttaa.

En minä usko, että se mikään vaatimus on edes levy-yhtiöille JOS artisti kiinnostaa muualla.

Totta. Mutta herätetäänkö se kiinnostus muualla osallistumalla suomalaisiin laulukilpailuihin? Minä en vaan jaksa uskoa että suomalaiset levy-yhtiöt lähtevät markkinoimaan ulkomaille artistia joka ei pysty lyömään läpi suomessa. Ainakaan kun kyseessä on tuollainen musiikkityyli jossa panostuksen pitäisi olla ihan eri luokkaa kuin jossain marginaalisemmassa musiikissa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Totta. Mutta herätetäänkö se kiinnostus muualla osallistumalla suomalaisiin laulukilpailuihin? Minä en vaan jaksa uskoa että suomalaiset levy-yhtiöt lähtevät markkinoimaan ulkomaille artistia joka ei pysty lyömään läpi suomessa. Ainakaan kun kyseessä on tuollainen musiikkityyli jossa panostuksen pitäisi olla ihan eri luokkaa kuin jossain marginaalisemmassa musiikissa.

Jos ensin herätettäisiin se suomalaisten levy-yhtiöiden kiinnostus niiden kisojen kautta. Vasta sitten mahdollisesti ulkomaita jos kiinnostusta ja rahkeita löytyy (ulkomailta siis). Enkä minä nyt tiedä mikä mimmin musiikkityyli edes varsinaisesti on, koska eihän tässä kai kauheasti ole nähty mitään love popia vai mitä sen piti olla. Jos Aalto onkin niin suunnitelmallinen, että markkinoi osaamistaan näiden kisojen kautta, eli näyttää mihin kaikkeen on rahkeita. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun luodaan ns. mediastrategiaa. Hän vaikuttaa joka tapauksessa erittäin kunnianhimoiselta ja tavoitteelliselta joten ei tuokaan mikään ihme olisi.

EDIT. Minusta jo se asenne on kunnioitettava, että mennään ja tehdään, eikä aina sitä, että katsotaan nyt mihin tämä riittää. Jos sanoo, että tavoite on olla maailmalla ja heittäytyy siihen täysillä, niin kukaan ei pysty sanomaan mitään, vaikka se haave jostain syystä kaatuukin.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika kiusallista lukea tätä ketjua, jossa ensimmäisten sivujen ylitsevuotavat hehkutukset ovat kääntyneet kilpailijoiden haukkumiseksi. Formaatin uutuudenviehätys on kadonnut joidenkin osalta ilmeisen nopeasti...
Amen! Aloin jo melkein epäilemään korviani, kun katsoin äsken boksilta eilisen lähetyksen ja luin samalla JA:n "liveseurantaa". Mutta kai nämä sitten on mielipidejuttuja.

Seuraavassa oma rankkaukseni joukkueiden paremmuusjärjestyksestä kokonaisuudessa.

1. Yllättäen Elastisen joukkue. Kisan aliarvostetuin laulaja on selkeästi Lauri Mikkola. Siis come on, ei tuollaista ole Suomessa, ei edes lähellekään! Uskomattoman musikaalinen, se Bad-veto on yksi kaikkien aikojen esityksistä suomalaisissa kykyjenetsintä-ohjelmissa. Kiss From a Rosekin oli loistava, yhdistelmä voimaa ja puhdasta falsettia. Ihan loistava. Eveliina Tammenlaakso puolestaan on ihan uskomaton esiintyjä 17-vuotiaaksi. Olin varma että tuo Super Bass olisi sellainen kahden minuutin myötähäpeä-pläjäys, mutta vielä mitä, vaikkei Eveliinalla ihan sitä Superb Assia olekaan... Ei voi olla helppoa tuo räppääminen, ja sieltä se tuli niin ettei huomannut alkuperäiseen mitään eroa (tässä se ei haitannut). Kisan rohkein esiintyjä, ja miten voi noin pienellä tytöllä olla noin voimakas ääni? Harmittaa todella paljon että tippui, sillä Mikko Sipolan esitys oli pelkkää erinomaista karaokea. Mukava Mikkoa on kuunnella, mutta joka kerta sieltä tulee samanlainen biisi, samanlainen esitys. Ei sykähdyttänyt.

2. Tiukka kisa kakkospaikasta, mutta se menee lopulta Lauri Tähkän tiimille. Kim Koskiselta ehkä jopa illan kovin veto, vaikka tuo biisi, jos mikä, kärsii tuosta kahteen minuuttiin typistämisestä. Hienolta kuulosti alarekisterikin ne harvat kerrat kun sinne mentiin, joten ei ole pelkästään tuon ylärekisterin varassa. Samaa toivoisin kun Maikkikin, eli pikkuhiljaa voisi jotain muuta koittaa kun tuota kasaria, vaikka nautin tästäkin esityksestä suunnattomasti. Toiseksi paras esitys Laurin tiimistä nähtiin Amanda Löfmanilta. Ihmeen vähän Jatkoajan rokkipoliisit tuota haukkuivat, ja hyvä niin, sillä Löfman toi minulle kuluneeseen biisiin jotain uutta. Ei mitenkään häikäisevä, mutta keskitasoa parempi. Vaikkei sieltä mitään räjäyttävää harvoin tulee, niin häntä jaksaa silti kuunnella tylsistymättä, toisin kuin Antti Matikaista. Onneksi tippui, boooooring. Ihan hyvä äänihän tuolla on, mutta pikkaisen liian tosissaan Antti otti sen Laurin kaksintaisteluissa antaman neuvon siitä paikallaan seisomisesta. Ei nyt vittu joka kerta tartte!

3. Hieman yllättäen kolmannelle sijalle päätyi Michael Monroen joukkue. Luonnollisesti joukkueen paras oli Saara Aalto, vaikka esitys vähän kärsikin tuosta typistämisestä. Uskomaton tunne, virheetön laulaminen ja vire. Herätti kyllä allekirjoittaneen pikku krapuloista ryminällä. Toivottavasti pääsee ulkomaille, sillä Suomessa hänelle ei markkinoita valitettavasti löydy. Mikko Herranen oli suuuuri pettymys. Tylsää, ei muuta sanottavaa. Kimmo Härmältä puolestaan ihan hyvä esitys, mutta hän ei ole koskaan minulle oikein kolahtanut, en tiedä miksi. Tänään kuitenkin joukkueensa toiseksi paras Herrasen kyykättyä, mutta ihan oikein meni kuitenkin tämä pudotus.

4. Ja jäljelle jää Paulan tiimi. Aki Louhela selkeästi paras, tykkään todella tämän kaverin äänestä. Tuskin ostaisin levyä, mutta silti. Miksei hän ole koskaan breikannut isommin? Tanssitytö ehkä hiukan veivät liikaa huomiota itse esityksestä. Jesse Kaikuranta puolestaan oli Herrasen kanssa suurin pettymys eilen. Tylsä biisivalinta, tylsä sovitus, tylsä esitys. Jotenkin tuntui vähän väkinäiseltä esittämiseltä, taisi Jesse tietää itsekin että nyt ei oiken lähde. Tanja Vähäsarjaa en jaksanut ensimmäisen puolen minuutin jälkeen enää edes kuunnella. Olen sen ennenkin sanonut, mutta en yksinkertaisesti siedä tangovibraa, joten vaikka hän laulaisi kuinka hyvin niin minä en vaan kertakaikkiaan tykkää. Yllätyin että Paula tiputti hänet, mutta onneksi näin.

Jos vielä laulajat pistäisi järjestykseen, niin järjestys olisi seuraava:

1. Saara Aalto
2. Kim Koskinen
3. Lauri Mikkola
4. Eveliina Tammenlaakso
5. Aki Louhela
6. Amanda Löfman
7. Mikko Sipola
8. Kimmo Härmä
9. Mikko Herranen
10. Jesse Kaikuranta
11. Antti Matikainen
12. Tanja Vähäsarja

---
Moni sanoo että joukkueet ovat liian epätasaisia, mutta minä olen vähän eri mieltä. Jokaisessa joukkueessa on minun mielestäni se ykköstykki joka toivottavasti tulee pääsemään finaaliin. Ainoastaan Miken joukkueesta jää hieman harmittamaan etteivät molemmat jäljellä olevat pääse jatkoon, mutta toisaalta Lauri Mikkola, Kim Koskinen ja Aki Louhela ansaitsevat kaikki paikkansa finaaliin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Samaa toivoisin kun Maikkikin, eli pikkuhiljaa voisi jotain muuta koittaa kun tuota kasaria, vaikka nautin tästäkin esityksestä suunnattomasti.
Päivän infopläjäys: Paul McCartney levytti kyseisen kappaleen vuonna 1973 Bond-elokuvan Live and Let Die tunnuskappaleeksi, joten en sitä kasariksi laskisi vaikka Maikin kaverit joskus silloin sitä coveroivatkin. Pointti tietenkin pysyy voimassa.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Päivän infopläjäys: Paul McCartney levytti kyseisen kappaleen vuonna 1973 Bond-elokuvan Live and Let Die tunnuskappaleeksi, joten en sitä kasariksi laskisi vaikka Maikin kaverit joskus silloin sitä coveroivatkin. Pointti tietenkin pysyy voimassa.
Juu, kyllä minä tuon tiesin mutta Gunnareihin tuon biisin aina yhdistän, jostain syystä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän tuo Koskisen esitys kuitenkin minun mielestäni oli enemmän sen Gunnareiden version varaan rakennettu kuin alkuperäisen, eli sikäli Monroe puhui ihan asiaa. Minäkin toivoisin Koskiselta seuraavaksi jotain ihan erilaista biisiä kuin näitä 80-luvun hardrock-/glam-pläjäyksiä. Toki hän senkin voi edelleen ihan tuolla omalla tyylillään laulaa ja esittää mutta olisi silti mielenkiintoista kuulla mitä hän pystyisi tekemään jostain erityylisestä biisistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös